Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:12:03

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 108901 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #100 : Lipiec 14, 2011, 06:56:40 »

[
..
jest jeszcze jeden ciekawy aspekt tego zagadnienia,-
cz³owiek jest istot± irracjonaln±, a przecie¿ nie tworzy irracjonalnych maszyn, itp.- o ile mo¿na by co¶ takiego powieliæ??
Powiedz co rozumiesz poprzez "irracjonalno¶æ cz³owieka".. zanim sie ochoczo z Tob± niezgodzê.

otó¿ Phi- za s³ownikiem PWN
irracjonalny «niedaj±cy siê racjonalnie uzasadniæ»
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561986
..no tak, ale taka def.- to jak stwierdzenie ¿e bia³e jest bia³e, poniewa¿ nie jest czarne Mrugniêcie
Od siebie wyja¶nienie na prostym przyk³adzie,-
irracjonalno¶æ dzia³ania czê¶ci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym ¶wietle- skoro ka¿dy kierowca dobrze wie, ¿e to zabronione i niebezpieczne.

pozdr.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
between
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Lipiec 14, 2011, 08:50:00 »

Cytat: between
Jak ju¿ wcze¶niej pisa³em, fajnie by³oby mieæ taki te¶cik jasno okre¶laj±cy co i jak?
Czytaj±c to forum jestem w stanie sobie wyobrazic, co by siê dzialo, gdyby taki te¶cik udostêpniæ.

Te¶cik móg³by byæ, ale pod warunkiem, ¿e ka¿dy sam dla siebie i tylko dla siebie siê dowie o sobie.
Ale mo¿e faktycznie, lepiej nie wiedzieæ.
Wiêkszo¶æ ludzi i tak uwa¿a, ¿e zjedli wszystkie rozumy a reszta to g³±by -  paru nielicznych dotar³o do etapu: wiem, ¿e nic nie wiem.
Maj±c to na uwadze, wiêkszo¶æ z nas i tak nie uwierzy³aby w taki te¶cik.

A obserwuj±c z boku do¶æ dobrze widaæ, kto posiada zdolno¶æ do samoprogramowania, a komu pozostaje jedynie "i¶æ na
kana³".

Troszku zastanawia mnie opinia na temat tego, ¿e bioroboty nie posiadaj± emocji.

Zgodnie np. z Hun± emocje przynale¿± do 'podstawowego Ja' - czyli tej czê¶ci ¶wiadomo¶ci która zarz±dza fizycznym cia³em.

Zreszt±, zauwa¿cie, ¿e emocje zawsze dotycz± tak¿e obszaru pow³oki cielesnej.
Przyk³adowo - emocja podniecenia generowana jest pod wp³ywem zobaczenia atrakcyjnego przedstwiciela p³ci przeciwnej,
emocja smutku - gdy widzimy np. kogo¶, to jest chory.
emocja zazdro¶ci - gdy widzimy np fajny samochód i w wyobra¼ni lokujemy siê w tym samochodzie..
czyli chyba musi istnieæ jakie¶ materialne co¶ (lub tego wyobra¿enie),  np. ludzkie cia³o - do czego odnosz± siê te emocje.

Trudno np. odczuwaæ podniecenie czy zazdro¶æ podczas rozwi±zywania krzy¿ówki lub rozwi±zywania równañ ró¿niczkowych. Mo¿na jedynie odszukaæ np. satysfakcji ¿e mi siê to udaje robiæ bad¼ z³o¶ci ¿e siê nie udaje, ale znowu, w odniesieniu do siebie czy kogo¶.

A je¿eli zobaczymy cz³owieka (lub jego wyobra¿enie) w jego ró¿nych sytuacjach - wtedy pojawiaj± siê emocje.

Czyli emocje s± przynale¿ne do ciala i czê¶ci ¶wiadomo¶ci utrzymuj±cej to cia³o przy ¿yciu.

A z tego wynika, ¿e ka¿de co¶, co ¿yje musi posiadaæ emocje.
I to zarówno zwierzêta jak i bioroboty.

My¶lê nawet ¿e w pewnym sensie zwierzêta to jaki¶ rodzaj biorobotów. Wykonuj± sobie swój program oparty na zachowaniu gatunku i jest ok.

A jak jest z uczuciami wy¿szymi? Mi³o¶ci±, altruizmem, itp?... Do której czê¶ci ¶wiadomo¶ci przynale¿± te emocje?

pozdro

edit:
co do irracjalno¶ci - to problem z ni± polega na tym, ¿e z punktu widzenia osoby która co¶ robi nie ma tego problemu. Ona zna swoje motywy postêpowania, swój system warto¶ci, swoj± "kalkulacjê", itp.
Tylko osoby z zewn±trz mog± dostrzegaæ znamiona irracjonalnego zachowania ale to tylko dlatego, ¿e ich system warto¶ci, motywy, itp s± inne ni¿ osoby, któr± obserwuj±.

Przyk³ad: osoba, która myje rêcê po skorzystaniu z toalety zachowuje siê zupe³nie irracjonalnie dla osoby, która nigdy np nie s³ysza³a o bakteriach czy zarazkach. Dla niej to zachownie bez sensu, irracjonalne.
I odwrotnie - dla osoby która slysza³a o mikrobach, osoba nie myj±ca r±k po wyj¶ciu z wc zachowuje siê irracjonalnie.

A poniewa¿ - ka¿dy ma 100% racji, to dla ka¿dego ka¿dy zachowuje siê irracjonalnie w zakresach kiedy ich przekonania, systemy warto¶ci s± niekompatybilne.

Jak mawia³a moja wymy¶lona babcia - wszyscy to czubki

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 09:02:51 wys³ane przez between » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Lipiec 14, 2011, 09:37:03 »

Chyba czego¶ nie zrozumia³e¶ dobrze , lub co¶ pomin±³e¶ czytaj±c. Emocje posiadaj± wszyscy , to one w³adaj± nasz± przestrzeni± obecnie.

Nasz wymiar zbudowano i oparto na uczuciach emocjonalnych , energia  p³yn±ca z reakcji na nie jest tym co zabiera siê z ziemi od wszystkich ludzi.I to ona jest powodem blokowania naszego rozwoju w sferze uczuæ.

Proste jest tworzenie sytuacji , które wywo³uj± emocje , ka¿d± o innej barwie i natê¿eniu w zale¿no¶ci od sytuacji, ludzie w to wchodz± b³yskawicznie i prze¿ywaj± emocjonalnie zdarzenia. Nie potrafi± ( wiêkszo¶æ jeszcze nie) panowaæ nad emocjami.
Dotyczy to wszystkich istot ¿yj±cych na ziemi.
System zna s³abo¶ci ludzkie , ogólnie szybko odczytuje kto ma co jeszcze nieprzepracowane w przestrzeni emocjonalnej i oferuje mu zdarzenie wpl±tuj±ce go mocno w opcjê. Bowiem w ten sposób istnieje zagwarantowana dostawa energii z prze¿ywanych emocji.

Tak wiêc , jednemu  seks , innemu w³adza , innemu s³awa , jeszcze innemu uroda , a pó¼niej bogactwo , mo¿e byæ wiedza , lub si³a ... do wyboru.
Je¿eli emocja nie jest przepracowana cz³owiek zaczyna walczyæ o swoj± pozycjê na danym planie ostro ,  a system podsuwa nastêpn± ofertê. No bo ... przecie¿.... i tak dalej....

Sztuk± jest rezygnacja z walki , akceptacja sytuacji , wiara w siebie pomimo braku mo¿liwo¶ci prezentacji tego co jest t± warto¶ci± najwa¿niejsz± w nas. Wówczas gasn± emocje. Pojawia siê inna p³aszczyzna , w niezaburzony sposób daje mo¿liwo¶æ istnienia tym warto¶ciom , ju¿ bez emocji.

Ludzie mocno  nabuzowani emocjonalnie nie s± w stanie odczytaæ prawdziwego przekazu nawet je¿eli jest przed ich oczami , dostrzegaj± w nim to czego nie ma , co chc± widzieæ . A s± to ich emocje.

Panowanie nad emocjami to wej¶cie w przestrzeñ czystych uczuæ , przekroczenie oddzia³ywania 3 czakry wej¶cie w moc uczuciow± 4.

Phi , to jest w³a¶nie to co pospolicie nazywam "uczuciami wy¿szymi" , czyli nie opartymi na reakcjach emocjonalnych , istniej±cymi niezale¿nie od nich.

Rozwój przez dan± czakrê...... to dominacj± wzorca energetycznego danej czakry w rozwoju indywidualnym Cz³owieka. Jak to mo¿na inaczej okre¶liæ?

Czakra ma barwê i ta barwa jest decyduj±ca w poznawaniu wszystkiego, czyli  ogl±damy i poznajemy ¶wiat i ¿ycie przez wszystkie w³a¶ciwo¶ci np.koloru ¿ó³tego gdy dominuj±c± czakr± w rozwoju jest 3 czakra mocy. We wszystkich zdarzeniach dominuje moc , z jej udzia³em poznajemy ca³± wiedzê.

Nie jest tak i¿ tylko ta czakra bierze udzia³  w naszym ¿yciu , ona jest dominuj±ca , ale przechodzimy przez wszystkie poznaj±c wiedzê dotycz±c± jej dominacji.
Czyli np. klasa III ma przedmioty które nale¿y poznaæ w trakcie pobytu w niej , bowiem egzamin koñcowy dotyczy ca³ego obrêbu zawartej w niej wiedzy.

Cia³o astralne jest  przestrzeni± energetyczn±  z niepe³n± wiedz± otaczaj±c± ka¿d± istotê nios±c± w sobie Iskrê Bo¿± , jest to przestrzeñ energetyczna z depozytem energetycznym o okre¶lonej wibracji a co za tym idzie wiedzy.

Cia³o ¶wietliste subatomowe , to przekszta³cone wszystkie cia³a ( wzmocnione energetycznie i roz¶wietlone) umo¿liwiaj±ce nam ¿ycie w innych warunkach energetycznych o du¿o wy¿szych parametrach wibracyjnych od dotychczasowych. Energetyczna zmiana stanu skupienia , przej¶cie w kolejny ( np. woda i para wodna) z zachowaniem dotychczasowej osobowo¶ci indywidualnej oraz ca³ej wiedzy.
To tak z grubsza , jak co¶ nie jasne to pytaj , bo mog³am co¶ pomin±æ.

Kiara. U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Lipiec 14, 2011, 10:53:53 »

Cytat: Kiara
Ludzie mocno  nabuzowani emocjonalnie nie s± w stanie odczytaæ prawdziwego przekazu nawet je¿eli jest przed ich oczami , dostrzegaj± w nim to czego nie ma , co chc± widzieæ . A s± to ich emocje.

I dlatego Kiaro tak czêsto obdarzasz innych swoimi emocjami? Zarzucaj±c im wszelkie zazdro¶ci, zawi¶ci,
nienawi¶ci, niemo¿no¶ci itp. itd.?
I co Ciê tak buzuje? Proste pytania, jak chocia¿by to powy¿ej?  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam
Ptak, bez ³usek na ogonie  Mrugniêcie

A wracaj±c do tematu.
Dostrzegam bardzo niebezpieczne próby przekierowania ludzkich ¶wiadomo¶ci i psychik na wyimaginowanego wroga
zasiedlaj±cego Ziemiê, a próbuj±cego zniszczyæ gin±cy (wg Kiary) gatunek ludzki.
Có¿, przeró¿ne wê¿e lêgn± siê w ró¿nych umys³ach i to one niszcz± cz³owieka najbardziej.
Biorobota równie¿, je¶li wê¿e ma wprogramowane.

Nale¿y dbaæ o higienê, nie tylko cia³a.  U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Lipiec 14, 2011, 11:23:56 »

Czego bioroboty nie lubi± (wg mnie Mrugniêcie)

- syntetyczny cz³owiek nie posiada poczucia humoru
- nie potrafi i nie lubi medytowaæ (tzn wy³±czyæ my¶li)
- ma zaprogramowany tok my¶lenia
- nie tworzy, tylko powiela schematy
- ma przero¶niête EGO (które zniewala i prowadzi do chorób psychicznych)
- ma poczucie zagro¿enia i wewnêtrzny strach
- ma nieposkromiony pêd do dominowania nad innymi

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Lipiec 14, 2011, 11:23:57 »

witaj Kiaro
piszesz
System zna s³abo¶ci ludzkie , ogólnie szybko odczytuje kto ma co jeszcze nieprzepracowane w przestrzeni emocjonalnej i oferuje mu zdarzenie wpl±tuj±ce go mocno w opcjê.

Ale sk±d ten niewidzialny System wie, co masz nieprzepracowane i sk±d ma mo¿liwo¶æ "szybkiego odczytu" ? - zastanawia³a¶ siê nad tym ?
Wiesz o tym poniewa¿ mówi ci o tym Twój egotyczny umys³ i to on jest czytnikiem Ciebie skanuj±cym to ,co masz nieprzepracowanego. Gdyby nie by³o umys³u to najprawdopodobniej w ogóle nie znaliby¶my pojêcia System,ani niczego co siê mu przypisuje. Gdyby cz³owiek panowa³ nad swoim umys³em i potrafi³ go samodzielnie wy³±czaæ to wiesz co by siê sta³o ? Samodzielnie wybieraliby¶my ze wszystkich kwantowych zdarzeñ te, które chcemy prze¿ywaæ ZANIM one by siê wydarzy³y. Staliby¶my siê kompletnie nieprzewidywalni.
Ale jest dobra wiadomo¶æ. Nie jeste¶ swoim umys³em.
Tak wiêc , jednemu  seks , innemu w³adza , innemu s³awa , jeszcze innemu uroda , a pó¼niej bogactwo , mo¿e byæ wiedza , lub si³a ... do wyboru.

Co jest z³ego w tym wszystkim co wymieni³a¶ ? Mamy tego unikaæ tylko dlatego, ¿e s± to poci±gaj±ce mo¿liwo¶ci ?

Je¿eli emocja nie jest przepracowana cz³owiek zaczyna walczyæ o swoj± pozycjê na danym planie ostro ,  a system podsuwa nastêpn± ofertê. No bo ... przecie¿.... i tak dalej....

Nic nie jest samo w sobie z³e tylko sposób w jaki przepracowujemy to co nam siê przytrafia jest wa¿ny.
Czasami cz³owiek ¿a³uje, ¿e nie móg³ cofn±æ czasu. Echh gdyby¿ tak by³o to mo¿liwe, gdyby¿ tak potrafiliby¶my przewidzieæ wszystkie konsekwencje jakich¶ wydarzeñ, wypowiedzianego s³owa, dokonanego zakupu , ZANIM dokonaliby¶my tego czynu ..
Obejrzyjcie sobie film pt Mr.Nobody
http://www.imaginarium.org.pl/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=4&id=21&Itemid=188#22

Stawia czyny w interesuj±cej perspektywie.
Taki wgl±d by³by bezcenny z tym ,¿e wówczas dochodzimy do takiego wniosku, jak w filmie pada, ¿e :
Ka¿de z ¿yæ jest prawid³owe. Ka¿da ¶cie¿ka jest w³a¶ciw± ¶cie¿k±. Wszystkie, poniewa¿ ¿adna nie ma wiêkszego znaczenia. Czy istnieje ¿ycie po ¶mierci ?po ¶mierci ? ha ha ha ..jak mo¿esz byæ taki pewien, ¿e w ogóle istniejesz ?

Sztuk± jest rezygnacja z walki , akceptacja sytuacji , wiara w siebie pomimo braku mo¿liwo¶ci prezentacji tego co jest t± warto¶ci± najwa¿niejsz± w nas. Wówczas gasn± emocje. Pojawia siê inna p³aszczyzna , w niezaburzony sposób daje mo¿liwo¶æ istnienia tym warto¶ciom , ju¿ bez emocji.

I w jaki¶ sposób wówczas wiesz. Podejmujesz decyzjê o rezygnacji z walki, z wyboru do którego Ciê zmusza sytuacja (inni ludzie) , pozostajesz spokojny,  czasami podejmujesz irracjonalne decyzje z trosk± zajmuj±c siê li¶ciem, który nie wiadomo sk±d spad³ w³a¶nie pod Twoje stopy, tak jakby od niego mia³ zale¿eæ los ¶wiata, Twojego KA¯DEGO z jeszcze nie prze¿ytych ¶wiatów. Choæby przez chwilê, choæby dla samej uwa¿no¶ci. Dla sztuki U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Lipiec 14, 2011, 11:39:25 »

Czego bioroboty nie lubi± (wg mnie Mrugniêcie)

- syntetyczny cz³owiek nie posiada poczucia humoru
- nie potrafi i nie lubi medytowaæ (tzn wy³±czyæ my¶li)
- ma zaprogramowany tok my¶lenia
- nie tworzy, tylko powiela schematy
- ma przero¶niête EGO (które zniewala i prowadzi do chorób psychicznych)
- ma poczucie zagro¿enia i wewnêtrzny strach
- ma nieposkromiony pêd do dominowania nad innymi

Thotal, no Ciebie o syntetyczno¶æ pos±dziæ nie mo¿na.  Du¿y u¶miech
Humor a¿ nadto zdradza w Tobie cz³owieka.  Chichot
I to jest ta lekko¶æ, któr± siê czuje, a nie któr± próbuje siê kopiowaæ i opisywaæ.

Przybij pi±chê, brachu. U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Lipiec 14, 2011, 12:11:52 »

Moje Ego zaczê³o mnie ci±gn±æ w stronê syntetyków Du¿y u¶miech

Ptaku nie pisz tak wiêcej, bo to du¿e zagro¿enie... Mrugniêcie
AITCD Du¿y u¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Lipiec 14, 2011, 14:13:12 »

A ja nie wiem czego syntetyczny cz³owiek nie lubi , bo nie jestem nim......  Mrugniêcie U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech Jêzyk

Ale wiem co lubi taki jak ja , co sprawia mi rado¶æ i o tym mogê pisaæ.

Tak wiêc Kiara uwielbia:

1. rado¶æ , szczê¶cie wszelakie

2.prawo¶æ i godno¶æ w postaci otaczaj±cych mnie ludzi

3.tworzenie piêkna i harmonii , otaczanie siê tym co je posiada

4.wielk± przyjemno¶æ sprawia mi panowanie nad emocjami , które tworzy ego  dla w³asnej dominacji

5. mierzenie siê z trudno¶ciami coraz wiêkszymi , które pokonujê z lekko¶ci± , to moja ulubiona pasja

6.dzielenie siê moj± wiedz± i opowiadanie o miejscach do których ju¿ dotar³am sprawia mi przyjemno¶æ tym wiêksz± je¿eli innym te¿ sprawia

7. refleksje wieczorne , zag³êbianie siê w analizie prze¿ytych zdarzeñ , to mentalny deser dla mnie, czym wiêksz± harmoniê w moich my¶lach , s³owach i czynach odnajdujê tym jestem bardziej zadowolona z prze¿ytego dnia

8. i chyba najwa¿niejsze , spotykam coraz wiêcej ludzi mi podobnych , dla których cenne s± warto¶ci , które opisa³am.
Bardzo mnie to cieszy , bo dziêki takim ludziom ¦wiat piêknieje , staje siê cieplejszy , ja¶niejszy , bardziej harmonijny i przyjazny Cz³owiekowi.
Z³o ze zgrzytaniem zêbami odchodzi ( chocia¿ usi³uje , gry¼æ , szczypaæ i drapaæ), cieszy mnie to niezmiernie , bowiem ¶wiat piêknieje , nape³nia siê mi³o¶ci± która czyni dobro ! U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech

To tyle na temat analizy mojej osoby , pewnie ego poserfowa³o chc±c co¶  pozytywnego pomin±æ ...  Mrugniêcie Jêzyk byæ mo¿e , byæ mo¿e...

Wspaniale dzieje siê gdy ka¿dy potrafi i mo¿e przejrzeæ siê w lustrze w³asnych ciemnych i jasnych stron , miast z zaparciem czyniæ to systematycznie innym.

Powodzenia moi mili  gor±ce buziaczki dla wszystkich  bio..., homo ... i nijakich.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 14:15:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Lipiec 14, 2011, 15:06:59 »

irracjonalno¶æ dzia³ania czê¶ci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym ¶wietle- skoro ka¿dy kierowca
no dziêki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i kto¶ chcia³ mnie rozjechaæ
..zasuwa³ ponad 130 na ¶rodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasa¿er jeszcze fucka pokazywa³ Mrugniêcie

Pomys³owe. Ale ja pyta³em
o irracjonalno¶c w odniesieniu do definiowania cz³owieka - a nie wyprodukowanej przez ten czy inny system religijny maszyny.

paru nielicznych dotar³o do etapu: wiem, ¿e nic nie wiem.
to tez wyraz zagubienia raczej.. i jeden z podstawowych etapów.

..podobno tylko krowa nie zmienia zdania Du¿y u¶miech
Czy sugerujesz, ¿e krowy s± biorobotami?  Du¿y u¶miech
Kurczê ..nigdy nie doi³em biorobota.
Ale kiedy w niedziele usi³ujê sie przebiæ chodnikiem kolo ko¶cio³a w niesprzyjaj±cym momencie - zawsze mam wrazenie ¿e wka³abani³em siê w jakie¶ pastwisko.

My¶lê nawet ¿e w pewnym sensie zwierzêta to jaki¶ rodzaj biorobotów.
Oczywi¶cie.
Wszystkie 100% gatunków zosta³y zaprojektowane przez zespo³y Ludzi lub Maszyny, które powstaly w ich ¶wiadomym lub nieswiadomym oddzialywaniu.

co do irracjalno¶ci - to problem z ni± polega na tym, ¿e z punktu widzenia osoby która co¶ robi nie ma tego problemu. Ona zna swoje motywy postêpowania, swój system warto¶ci, swoj± "kalkulacjê", itp.
Tylko osoby z zewn±trz mog± dostrzegaæ znamiona irracjonalnego zachowania ale to tylko dlatego, ¿e ich system warto¶ci, motywy, itp s± inne ni¿ osoby, któr± obserwuj±.
S³uszne spostrze¿enie - czyli  to NIE cz³owiek bywa irracjonalny, ale opisy i interpretacje zachowañ,
które poczynia inny czlowiek w swym zagalopowaniu i ignorancji lub maszyna.
Rozwój przez dan± czakrê...... to dominacj± wzorca energetycznego danej czakry w rozwoju indywidualnym Cz³owieka. Jak to mo¿na inaczej okre¶liæ?
No gdy mamy dominacjê wzorca (czyli swego rodzaju matrycy) - to jak mog± powstac NOWE INNE owoce?
rozwój jest wyra¼nie ograniczony PROGRAMEM wzorca.
Poza tym to moc "brzmienia" czakrywynika z rozwoju b±d¼ nie (wchodzeniu w nowe do¶wiadczenia na danym poziomie gradientu {gra-Di-end-u} (poziomy sa dipolarne{Di}.. na nich toczy siê akcja {gra} rozwojowa.. po jej zakoñczeniu{end} ..mamy {U} kilelich(naczynie,czakram,dzban) pelen owocow ..stanowi±cych o jego{Czakramu, Czarka-MU} harmonice i mocy.

Cia³o astralne jest  przestrzeni± energetyczn±  z niepe³n± wiedz± otaczaj±c± ka¿d± istotê nios±c± w sobie Iskrê Bo¿± , jest to przestrzeñ energetyczna z depozytem energetycznym o okre¶lonej wibracji a co za tym idzie wiedzy.
ile ba³aganu mo¿na zrobiæ z uzyciem zas³yszanych s³ów.. archaiczna nowomowa! (lub archaizm nowomowowy)  U¶miech

Cia³o ¶wietliste subatomowe
sub-konto - to konto w koncie;
subfolder - to folder w folderze;
swietliste subatomowe - to w przestzreni miêdzy atomowej .. "¶wiec±ce cialo"
Dlaczego ¶wieci miêdzy atomowo - a atom ju¿ tego nie przejawia? Mrugniêcie
, to przekszta³cone wszystkie cia³a ( wzmocnione energetycznie i roz¶wietlone)
A byly s³abe, ¿e trzeba by³o je wzmacniac?

umo¿liwiaj±ce nam ¿ycie w innych warunkach energetycznych

rozumiem. Umozliwiaj±ce wam ¿ycie w innych warunkach energetycznych.

o du¿o wy¿szych parametrach wibracyjnych od dotychczasowych.

tak, to tez rozumiem. Bezsprzecznie.

Energetyczna zmiana stanu skupienia , przej¶cie w kolejny ( np. woda i para wodna)
Tak. To te¿ jest jasne. Odparowanie. W nuklearnych sytuacjach tez mamiejsce to zjawisko na du¿a skalê.

z zachowaniem dotychczasowej osobowo¶ci indywidualnej oraz ca³ej wiedzy.
Z tym mo¿ecie miec k³opot.

Czyli chcecie mieszkac w Nas nie wykonuj±c pracy rozwojowej - bardzo nie³adnie.
Bo to sie nazywa Kosmiczna jazda na Gapê!
Wiedza jest stara, jêzyk siê rozwija powoli.. hmm

zaczekaj zgaslami fajka mi zgasla.

Bowiem powtórzê po raz kolejny ; ka¿dy kto urodzi³ siê na Ziemi cz³owiekiem , jest nim do momentu swojej ¶mierci!
Tak nie powtarzaj namiêtnie, bo jeszcze uwierzê ze ktokolwiek siê na ziemi czlowiekiem urodzi³.
A wiesz , jak to z wiara jest.

Przychodzisz na ziemiê, by czlowiekiem siê staæ.
Istota ludzka to interaktywny projekt Wsze¶wiata-Cz³owieka, jako sumy Cz³owieków w budowie.. w samotworzeniu.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #110 : Lipiec 14, 2011, 15:12:38 »

irracjonalno¶æ dzia³ania czê¶ci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym ¶wietle- skoro ka¿dy kierowca
no dziêki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i kto¶ chcia³ mnie rozjechaæ
..zasuwa³ ponad 130 na ¶rodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasa¿er jeszcze fucka pokazywa³ Mrugniêcie

Pomys³owe. Ale ja pyta³em
o irracjonalno¶c w odniesieniu do definiowania cz³owieka - a nie wyprodukowanej przez ten czy inny system religijny maszyny.

nie wiem gdzie w przepisach ruchu drogowego mie¶ci siê jakia¶/jakakolwiek "maszyna religijna",-
no mo¿e tylko maszyna.. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Lipiec 14, 2011, 15:22:42 »

Dobre Du¿y u¶miech)

edit: poprzednio omylkowo umie¶ci³em tu informacjê do innej, równoleg³ej rozmowy (tj framugi pomyli³em)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:13:08 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Lipiec 14, 2011, 17:53:45 »

no dziêki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i kto¶ chcia³ mnie rozjechaæ ..zasuwa³ ponad 130 na ¶rodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasa¿er jeszcze fucka pokazywa³ Mrugniêcie
a mia³ jeszcze zamkniête oczy i skrêca³? s³ysza³em, ¿e "bystrzachy" czasami tak robi±...
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Lipiec 14, 2011, 18:05:29 »

a mia³ jeszcze zamkniête oczy i skrêca³? s³ysza³em, ¿e "bystrzachy" czasami tak robi±...
A ja s³ysza³em ze jeste¶ g³uchy jak pieñ.

otwarte mial. 
ten kolo wali³ na czerwonym.

Tamta natomiast sprawa by³a zgodnie z przepisami.
..i nikt tam hazardu nie uprawia³, bo zamkniête oczy przy pe³nej kontroli/percepcji otoczenia

I nie mieszaj ³askawie tych spraw.
bo Ci sp£atam jakiego¶ nale¿ytego phiGLA

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:20:51 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #114 : Lipiec 14, 2011, 18:26:51 »

Dobre Du¿y u¶miech)

edit: poprzednio omylkowo umie¶ci³em tu informacjê do innej, równoleg³ej rozmowy (tj framugi pomyli³em)

dziêki Phi, bo ju¿ siê ba³em ¿e mi mecz wy³±czysz, który ogl±da³em Mrugniêcie

PS. chocia¿ raz warto by³o, a¿ trudno uwierzyæ
"Liga Europejska: ¦l±sk Wroc³aw - Dundee United 1-0"
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:29:49 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #115 : Lipiec 14, 2011, 19:46:43 »

Nie kibicujê ¿adnej dru¿ynie wiêc chyba na miejscu bêdzie pytanie: czy to mo¿e bioroboty gra³y? Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #116 : Lipiec 14, 2011, 19:58:29 »

Nie kibicujê ¿adnej dru¿ynie wiêc chyba na miejscu bêdzie pytanie: czy to mo¿e bioroboty gra³y? Mrugniêcie

ja te¿ nie, a jak na bioroboty- to zdecydowanie za wolni Du¿y u¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Lipiec 14, 2011, 20:07:40 »

Jak dla mnie jest ¿enuj±ce czytanie  postów w których najwiêksz± satysfakcj±  pisz±cego jest poni¿enie i dowalenie przedmówcy.

Czy naprawdê na nic wiêcej was nie staæ?

Jakie¿ to wielkie i wznios³e  nazywaæ kogo¶ biorobotem  , jak± przynosi  ulgê wyklinanie tego s³owa na klawiaturze i walniêcie nim w kogo¶?

A kto z was wie na 100% ¿e nie jest biorobotem?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:14:15 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #118 : Lipiec 14, 2011, 20:14:47 »

Jak dla mnie jest ¿enuj±ce czytanie  postów w których najwiêksz± satysfakcj±  pisz±cego jest dowalenie przedmówcy.

Och >Kiaro<.
Sama powtarzasz, ze trzeba czytaæ pomiêdzy wierszami i braæ pod uwagê wiele innych, w tym przypadku widocznych jak na d³oni faktów.
Gdyby¶ tak do tego podesz³a, zauwa¿y³aby¶ zapewne, ze celem mojego postu nie by³o nabijanie siê z kogokolwiek, czy czegokolwiek, a zwyczajne zwrócenie uwagi na to, ze znów stworzona ofa w temacie. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Lipiec 14, 2011, 20:16:59 »

Jak dla mnie jest ¿enuj±ce czytanie  postów w których najwiêksz± satysfakcj±  pisz±cego jest dowalenie przedmówcy.

Och >Kiaro<.
Sama powtarzasz, ze trzeba czytaæ pomiêdzy wierszami i braæ pod uwagê wiele innych, w tym przypadku widocznych jak na d³oni faktów.
Gdyby¶ tak do tego podesz³a, zauwa¿y³aby¶ zapewne, ze celem mojego postu nie by³o nabijanie siê z kogokolwiek, czy czegokolwiek, a zwyczajne zwrócenie uwagi na to, ze znów stworzona ofa w temacie. Du¿y u¶miech

Darek , ale mi wcale nie o Twój post chodzi , ten akurat traktujê jako ¿artobliwe podsumowanie tematu.

Kiara. U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:17:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Lipiec 14, 2011, 20:50:33 »

Jak dla mnie jest ¿enuj±ce czytanie  postów w których najwiêksz± satysfakcj±  pisz±cego jest poni¿enie i dowalenie przedmówcy.

Jakie¿ to wielkie i wznios³e  nazywaæ kogo¶ biorobotem  , jak± przynosi  ulgê wyklinanie tego s³owa na klawiaturze i walniêcie nim w kogo¶?

Kiara U¶miech U¶miech

Jedno z praw Wszech¶wiata g³osi, ¿e wszystko, co wysy³asz wraca do Ciebie zwielokrotnione.
Zasia³a¶ ferment, wiêc spijasz pianê. Proste.
Dlatego zamiast oskar¿aæ ¶wiat, przypatrz siê sobie. I nie wiñ luster.

Sk±d wiesz, co komu i kiedy przynosi satysfakcjê? Znów oceniasz przez pryzmat w³asnych emocji i mniemañ.
Zacznij naprawdê kochaæ ludzi, a oni odwzajemni± uczucie. Gwarantujê. Za¶ nadmiar ikonek oraz
wychwalanie siebie o niczym nie ¶wiadczy i nie za³atwia sprawy.

Pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:56:55 wys³ane przez ptak » Zapisane
Tomasz
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Lipiec 14, 2011, 21:02:47 »

£adnie powiedziane U¶miech Ptaszku Mrugniêcie Ale wszyscy mówimy w³a¶nie o tym samym. Obawiam siê jednak, ¿e i tym razem zostanie to odebrane jako atak i us³yszymy ripostê Smutny
east
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Lipiec 14, 2011, 21:38:00 »

Kiara U¶miech U¶miech
No wiêc jak pisa³em wcze¶niej co najmniej ja i kolega songo nie wiemy tak do koñca czy nie jeste¶my bio U¶miech Ale ¿e przedrostek bio robi dzi¶ ogólnie karierê to siê nie martwiê na zapas Mrugniêcie
Biorobot przekleñstwem ? Trzeba by zaktualizowaæ s³ownik wyrazów brzydkich U¶miech))

Nie twórzmy segregacji rasowych proszê. Czy ja biorobot czy nie , to kogo obchodzi ? Mogê byæ nawet wyznawc± mechanicznej pomarañczy ( a by³ taki zespó³, kto pamiêta ? ).

pozdr
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Lipiec 14, 2011, 21:47:03 »

Tamta natomiast sprawa by³a zgodnie z przepisami.
zgodne z przepisami jazda, skrêcanie z zamkniêtymi oczyma - oczywi¶cie je¿eli daæ wiarê temu co mówi³e¶ - z jakimi przepisami, bo chyba nie mówimy o tych reguluj±cych poruszanie siê po drogach publicznych, te¿ zdaje siê, ¿e zbli¿aj±c siê do skrzy¿owania, przej¶cia dla pieszych nale¿y zachowaæ szczególn± ostro¿no¶æ. Zamykanie ¶lepiów chyba jednak pod to nie podchodzi...
bo zamkniête oczy przy pe³nej kontroli/percepcji otoczenia
jednak nie mogê podzieliæ takiej opinii

bo Ci sp£atam jakiego¶ nale¿ytego phiGLA
uuu... zaczynaj± siê straszonka i gro¼by?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Lipiec 14, 2011, 21:49:26 »

A tak naprawdê east to co chcia³e¶ mi powiedzieæ?

Jak ju¿ wiesz co?

To my¶lê i¿ nie w moj± stronê powiniene¶ to skierowaæ.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: