songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #100 : Lipiec 14, 2011, 06:56:40 » |
|
[ .. jest jeszcze jeden ciekawy aspekt tego zagadnienia,- czÂłowiek jest istotÂą irracjonalnÂą, a przecieÂż nie tworzy irracjonalnych maszyn, itp.- o ile moÂżna by coÂś takiego powieliĂŚ?? Powiedz co rozumiesz poprzez "irracjonalnoœÌ czÂłowieka".. zanim sie ochoczo z TobÂą niezgodzĂŞ. otó¿ Phi- za sÂłownikiem PWN irracjonalny «niedajÂący siĂŞ racjonalnie uzasadniĂŚ» http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561986..no tak, ale taka def.- to jak stwierdzenie Âże biaÂłe jest biaÂłe, poniewaÂż nie jest czarne  Od siebie wyjaÂśnienie na prostym przykÂładzie,- irracjonalnoœÌ dziaÂłania czĂŞÂści populacji objawia siĂŞ miĂŞdzy innymi na przejeÂżdÂżaniu na ¿ó³tym/czerwonym Âświetle- skoro kaÂżdy kierowca dobrze wie, Âże to zabronione i niebezpieczne. pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
between
Gość
|
 |
« Odpowiedz #101 : Lipiec 14, 2011, 08:50:00 » |
|
Jak ju¿ wczeœniej pisa³em, fajnie by³oby mieÌ taki teœcik jasno okreœlaj¹cy co i jak? Czytaj¹c to forum jestem w stanie sobie wyobrazic, co by siê dzialo, gdyby taki teœcik udostêpniÌ. Teœcik móg³by byÌ, ale pod warunkiem, ¿e ka¿dy sam dla siebie i tylko dla siebie siê dowie o sobie. Ale mo¿e faktycznie, lepiej nie wiedzieÌ. WiêkszoœÌ ludzi i tak uwa¿a, ¿e zjedli wszystkie rozumy a reszta to g³¹by - paru nielicznych dotar³o do etapu: wiem, ¿e nic nie wiem. Maj¹c to na uwadze, wiêkszoœÌ z nas i tak nie uwierzy³aby w taki teœcik. A obserwuj¹c z boku doœÌ dobrze widaÌ, kto posiada zdolnoœÌ do samoprogramowania, a komu pozostaje jedynie "iœÌ na kana³". Troszku zastanawia mnie opinia na temat tego, ¿e bioroboty nie posiadaj¹ emocji. Zgodnie np. z Hun¹ emocje przynale¿¹ do 'podstawowego Ja' - czyli tej czêœci œwiadomoœci która zarz¹dza fizycznym cia³em. Zreszt¹, zauwa¿cie, ¿e emocje zawsze dotycz¹ tak¿e obszaru pow³oki cielesnej. Przyk³adowo - emocja podniecenia generowana jest pod wp³ywem zobaczenia atrakcyjnego przedstwiciela p³ci przeciwnej, emocja smutku - gdy widzimy np. kogoœ, to jest chory. emocja zazdroœci - gdy widzimy np fajny samochód i w wyobraŸni lokujemy siê w tym samochodzie.. czyli chyba musi istnieÌ jakieœ materialne coœ (lub tego wyobra¿enie), np. ludzkie cia³o - do czego odnosz¹ siê te emocje. Trudno np. odczuwaÌ podniecenie czy zazdroœÌ podczas rozwi¹zywania krzy¿ówki lub rozwi¹zywania równaù ró¿niczkowych. Mo¿na jedynie odszukaÌ np. satysfakcji ¿e mi siê to udaje robiÌ badŸ z³oœci ¿e siê nie udaje, ale znowu, w odniesieniu do siebie czy kogoœ. A je¿eli zobaczymy cz³owieka (lub jego wyobra¿enie) w jego ró¿nych sytuacjach - wtedy pojawiaj¹ siê emocje. Czyli emocje s¹ przynale¿ne do ciala i czêœci œwiadomoœci utrzymuj¹cej to cia³o przy ¿yciu. A z tego wynika, ¿e ka¿de coœ, co ¿yje musi posiadaÌ emocje. I to zarówno zwierzêta jak i bioroboty. Myœlê nawet ¿e w pewnym sensie zwierzêta to jakiœ rodzaj biorobotów. Wykonuj¹ sobie swój program oparty na zachowaniu gatunku i jest ok. A jak jest z uczuciami wy¿szymi? Mi³oœci¹, altruizmem, itp?... Do której czêœci œwiadomoœci przynale¿¹ te emocje? pozdro edit: co do irracjalnoœci - to problem z ni¹ polega na tym, ¿e z punktu widzenia osoby która coœ robi nie ma tego problemu. Ona zna swoje motywy postêpowania, swój system wartoœci, swoj¹ "kalkulacjê", itp. Tylko osoby z zewn¹trz mog¹ dostrzegaÌ znamiona irracjonalnego zachowania ale to tylko dlatego, ¿e ich system wartoœci, motywy, itp s¹ inne ni¿ osoby, któr¹ obserwuj¹. Przyk³ad: osoba, która myje rêcê po skorzystaniu z toalety zachowuje siê zupe³nie irracjonalnie dla osoby, która nigdy np nie s³ysza³a o bakteriach czy zarazkach. Dla niej to zachownie bez sensu, irracjonalne. I odwrotnie - dla osoby która slysza³a o mikrobach, osoba nie myj¹ca r¹k po wyjœciu z wc zachowuje siê irracjonalnie. A poniewa¿ - ka¿dy ma 100% racji, to dla ka¿dego ka¿dy zachowuje siê irracjonalnie w zakresach kiedy ich przekonania, systemy wartoœci s¹ niekompatybilne. Jak mawia³a moja wymyœlona babcia - wszyscy to czubki
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 09:02:51 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Lipiec 14, 2011, 09:37:03 » |
|
Chyba czegoœ nie zrozumia³eœ dobrze , lub coœ pomin¹³eœ czytaj¹c. Emocje posiadaj¹ wszyscy , to one w³adaj¹ nasz¹ przestrzeni¹ obecnie. Nasz wymiar zbudowano i oparto na uczuciach emocjonalnych , energia p³yn¹ca z reakcji na nie jest tym co zabiera siê z ziemi od wszystkich ludzi.I to ona jest powodem blokowania naszego rozwoju w sferze uczuÌ. Proste jest tworzenie sytuacji , które wywo³uj¹ emocje , ka¿d¹ o innej barwie i natê¿eniu w zale¿noœci od sytuacji, ludzie w to wchodz¹ b³yskawicznie i prze¿ywaj¹ emocjonalnie zdarzenia. Nie potrafi¹ ( wiêkszoœÌ jeszcze nie) panowaÌ nad emocjami. Dotyczy to wszystkich istot ¿yj¹cych na ziemi. System zna s³aboœci ludzkie , ogólnie szybko odczytuje kto ma co jeszcze nieprzepracowane w przestrzeni emocjonalnej i oferuje mu zdarzenie wpl¹tuj¹ce go mocno w opcjê. Bowiem w ten sposób istnieje zagwarantowana dostawa energii z prze¿ywanych emocji. Tak wiêc , jednemu seks , innemu w³adza , innemu s³awa , jeszcze innemu uroda , a póŸniej bogactwo , mo¿e byÌ wiedza , lub si³a ... do wyboru. Je¿eli emocja nie jest przepracowana cz³owiek zaczyna walczyÌ o swoj¹ pozycjê na danym planie ostro , a system podsuwa nastêpn¹ ofertê. No bo ... przecie¿.... i tak dalej.... Sztuk¹ jest rezygnacja z walki , akceptacja sytuacji , wiara w siebie pomimo braku mo¿liwoœci prezentacji tego co jest t¹ wartoœci¹ najwa¿niejsz¹ w nas. Wówczas gasn¹ emocje. Pojawia siê inna p³aszczyzna , w niezaburzony sposób daje mo¿liwoœÌ istnienia tym wartoœciom , ju¿ bez emocji. Ludzie mocno nabuzowani emocjonalnie nie s¹ w stanie odczytaÌ prawdziwego przekazu nawet je¿eli jest przed ich oczami , dostrzegaj¹ w nim to czego nie ma , co chc¹ widzieÌ . A s¹ to ich emocje. Panowanie nad emocjami to wejœcie w przestrzeù czystych uczuÌ , przekroczenie oddzia³ywania 3 czakry wejœcie w moc uczuciow¹ 4. Phi , to jest w³aœnie to co pospolicie nazywam "uczuciami wy¿szymi" , czyli nie opartymi na reakcjach emocjonalnych , istniej¹cymi niezale¿nie od nich. Rozwój przez dan¹ czakrê...... to dominacj¹ wzorca energetycznego danej czakry w rozwoju indywidualnym Cz³owieka. Jak to mo¿na inaczej okreœliÌ? Czakra ma barwê i ta barwa jest decyduj¹ca w poznawaniu wszystkiego, czyli ogl¹damy i poznajemy œwiat i ¿ycie przez wszystkie w³aœciwoœci np.koloru ¿ó³tego gdy dominuj¹c¹ czakr¹ w rozwoju jest 3 czakra mocy. We wszystkich zdarzeniach dominuje moc , z jej udzia³em poznajemy ca³¹ wiedzê. Nie jest tak i¿ tylko ta czakra bierze udzia³ w naszym ¿yciu , ona jest dominuj¹ca , ale przechodzimy przez wszystkie poznaj¹c wiedzê dotycz¹c¹ jej dominacji. Czyli np. klasa III ma przedmioty które nale¿y poznaÌ w trakcie pobytu w niej , bowiem egzamin koùcowy dotyczy ca³ego obrêbu zawartej w niej wiedzy. Cia³o astralne jest przestrzeni¹ energetyczn¹ z niepe³n¹ wiedz¹ otaczaj¹c¹ ka¿d¹ istotê nios¹c¹ w sobie Iskrê Bo¿¹ , jest to przestrzeù energetyczna z depozytem energetycznym o okreœlonej wibracji a co za tym idzie wiedzy. Cia³o œwietliste subatomowe , to przekszta³cone wszystkie cia³a ( wzmocnione energetycznie i rozœwietlone) umo¿liwiaj¹ce nam ¿ycie w innych warunkach energetycznych o du¿o wy¿szych parametrach wibracyjnych od dotychczasowych. Energetyczna zmiana stanu skupienia , przejœcie w kolejny ( np. woda i para wodna) z zachowaniem dotychczasowej osobowoœci indywidualnej oraz ca³ej wiedzy. To tak z grubsza , jak coœ nie jasne to pytaj , bo mog³am coœ pomin¹Ì. Kiara. 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #103 : Lipiec 14, 2011, 10:53:53 » |
|
Ludzie mocno nabuzowani emocjonalnie nie s¹ w stanie odczytaÌ prawdziwego przekazu nawet je¿eli jest przed ich oczami , dostrzegaj¹ w nim to czego nie ma , co chc¹ widzieÌ . A s¹ to ich emocje. I dlatego Kiaro tak czêsto obdarzasz innych swoimi emocjami? Zarzucaj¹c im wszelkie zazdroœci, zawiœci, nienawiœci, niemo¿noœci itp. itd.? I co Ciê tak buzuje? Proste pytania, jak chocia¿by to powy¿ej?  Pozdrawiam Ptak, bez ³usek na ogonie  A wracaj¹c do tematu. Dostrzegam bardzo niebezpieczne próby przekierowania ludzkich œwiadomoœci i psychik na wyimaginowanego wroga zasiedlaj¹cego Ziemiê, a próbuj¹cego zniszczyÌ gin¹cy (wg Kiary) gatunek ludzki. Có¿, przeró¿ne wê¿e lêgn¹ siê w ró¿nych umys³ach i to one niszcz¹ cz³owieka najbardziej. Biorobota równie¿, jeœli wê¿e ma wprogramowane. Nale¿y dbaÌ o higienê, nie tylko cia³a. 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #104 : Lipiec 14, 2011, 11:23:56 » |
|
Czego bioroboty nie lubi¹ (wg mnie  ) - syntetyczny cz³owiek nie posiada poczucia humoru - nie potrafi i nie lubi medytowaÌ (tzn wy³¹czyÌ myœli) - ma zaprogramowany tok myœlenia - nie tworzy, tylko powiela schematy - ma przeroœniête EGO (które zniewala i prowadzi do chorób psychicznych) - ma poczucie zagro¿enia i wewnêtrzny strach - ma nieposkromiony pêd do dominowania nad innymi Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #105 : Lipiec 14, 2011, 11:23:57 » |
|
witaj Kiaro
piszesz System zna s³aboœci ludzkie , ogólnie szybko odczytuje kto ma co jeszcze nieprzepracowane w przestrzeni emocjonalnej i oferuje mu zdarzenie wpl¹tuj¹ce go mocno w opcjê. Ale sk¹d ten niewidzialny System wie, co masz nieprzepracowane i sk¹d ma mo¿liwoœÌ "szybkiego odczytu" ? - zastanawia³aœ siê nad tym ? Wiesz o tym poniewa¿ mówi ci o tym Twój egotyczny umys³ i to on jest czytnikiem Ciebie skanuj¹cym to ,co masz nieprzepracowanego. Gdyby nie by³o umys³u to najprawdopodobniej w ogóle nie znalibyœmy pojêcia System,ani niczego co siê mu przypisuje. Gdyby cz³owiek panowa³ nad swoim umys³em i potrafi³ go samodzielnie wy³¹czaÌ to wiesz co by siê sta³o ? Samodzielnie wybieralibyœmy ze wszystkich kwantowych zdarzeù te, które chcemy prze¿ywaÌ ZANIM one by siê wydarzy³y. Stalibyœmy siê kompletnie nieprzewidywalni. Ale jest dobra wiadomoœÌ. Nie jesteœ swoim umys³em. Tak wiêc , jednemu seks , innemu w³adza , innemu s³awa , jeszcze innemu uroda , a póŸniej bogactwo , mo¿e byÌ wiedza , lub si³a ... do wyboru. Co jest z³ego w tym wszystkim co wymieni³aœ ? Mamy tego unikaÌ tylko dlatego, ¿e s¹ to poci¹gaj¹ce mo¿liwoœci ? Je¿eli emocja nie jest przepracowana cz³owiek zaczyna walczyÌ o swoj¹ pozycjê na danym planie ostro , a system podsuwa nastêpn¹ ofertê. No bo ... przecie¿.... i tak dalej.... Nic nie jest samo w sobie z³e tylko sposób w jaki przepracowujemy to co nam siê przytrafia jest wa¿ny. Czasami cz³owiek ¿a³uje, ¿e nie móg³ cofn¹Ì czasu. Echh gdyby¿ tak by³o to mo¿liwe, gdyby¿ tak potrafilibyœmy przewidzieÌ wszystkie konsekwencje jakichœ wydarzeù, wypowiedzianego s³owa, dokonanego zakupu , ZANIM dokonalibyœmy tego czynu .. Obejrzyjcie sobie film pt Mr.Nobody http://www.imaginarium.org.pl/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=4&id=21&Itemid=188#22Stawia czyny w interesuj¹cej perspektywie. Taki wgl¹d by³by bezcenny z tym ,¿e wówczas dochodzimy do takiego wniosku, jak w filmie pada, ¿e : Ka¿de z ¿yÌ jest prawid³owe. Ka¿da œcie¿ka jest w³aœciw¹ œcie¿k¹. Wszystkie, poniewa¿ ¿adna nie ma wiêkszego znaczenia. Czy istnieje ¿ycie po œmierci ?po œmierci ? ha ha ha ..jak mo¿esz byÌ taki pewien, ¿e w ogóle istniejesz ?
Sztuk¹ jest rezygnacja z walki , akceptacja sytuacji , wiara w siebie pomimo braku mo¿liwoœci prezentacji tego co jest t¹ wartoœci¹ najwa¿niejsz¹ w nas. Wówczas gasn¹ emocje. Pojawia siê inna p³aszczyzna , w niezaburzony sposób daje mo¿liwoœÌ istnienia tym wartoœciom , ju¿ bez emocji.
Ludzie mocno nabuzowani emocjonalnie nie sÂą w stanie odczytaĂŚ prawdziwego przekazu nawet jeÂżeli jest przed ich oczami , dostrzegajÂą w nim to czego nie ma , co chcÂą widzieĂŚ . A sÂą to ich emocje. I w jakiÂś sposĂłb wĂłwczas wiesz. Podejmujesz decyzjĂŞ o rezygnacji z walki, z wyboru do ktĂłrego CiĂŞ zmusza sytuacja (inni ludzie) , pozostajesz spokojny, czasami podejmujesz irracjonalne decyzje z troskÂą zajmujÂąc siĂŞ liÂściem, ktĂłry nie wiadomo skÂąd spadÂł wÂłaÂśnie pod Twoje stopy, tak jakby od niego miaÂł zaleÂżeĂŚ los Âświata, Twojego KAÂŻDEGO z jeszcze nie przeÂżytych ÂświatĂłw. ChoĂŚby przez chwilĂŞ, choĂŚby dla samej uwaÂżnoÂści. Dla sztuki
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #106 : Lipiec 14, 2011, 11:39:25 » |
|
Czego bioroboty nie lubi¹ (wg mnie  ) - syntetyczny cz³owiek nie posiada poczucia humoru - nie potrafi i nie lubi medytowaÌ (tzn wy³¹czyÌ myœli) - ma zaprogramowany tok myœlenia - nie tworzy, tylko powiela schematy - ma przeroœniête EGO (które zniewala i prowadzi do chorób psychicznych) - ma poczucie zagro¿enia i wewnêtrzny strach - ma nieposkromiony pêd do dominowania nad innymi Pozdrawiam - Thotal  Thotal, no Ciebie o syntetycznoœÌ pos¹dziÌ nie mo¿na.  Humor a¿ nadto zdradza w Tobie cz³owieka. I to jest ta lekkoœÌ, któr¹ siê czuje, a nie któr¹ próbuje siê kopiowaÌ i opisywaÌ. Przybij pi¹chê, brachu. 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #107 : Lipiec 14, 2011, 12:11:52 » |
|
Moje Ego zaczê³o mnie ci¹gn¹Ì w stronê syntetyków  Ptaku nie pisz tak wiêcej, bo to du¿e zagro¿enie...  AITCD  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #108 : Lipiec 14, 2011, 14:13:12 » |
|
A ja nie wiem czego syntetyczny cz³owiek nie lubi , bo nie jestem nim......  Ale wiem co lubi taki jak ja , co sprawia mi radoœÌ i o tym mogê pisaÌ. Tak wiêc Kiara uwielbia: 1. radoœÌ , szczêœcie wszelakie 2.prawoœÌ i godnoœÌ w postaci otaczaj¹cych mnie ludzi 3.tworzenie piêkna i harmonii , otaczanie siê tym co je posiada 4.wielk¹ przyjemnoœÌ sprawia mi panowanie nad emocjami , które tworzy ego dla w³asnej dominacji 5. mierzenie siê z trudnoœciami coraz wiêkszymi , które pokonujê z lekkoœci¹ , to moja ulubiona pasja 6.dzielenie siê moj¹ wiedz¹ i opowiadanie o miejscach do których ju¿ dotar³am sprawia mi przyjemnoœÌ tym wiêksz¹ je¿eli innym te¿ sprawia 7. refleksje wieczorne , zag³êbianie siê w analizie prze¿ytych zdarzeù , to mentalny deser dla mnie, czym wiêksz¹ harmoniê w moich myœlach , s³owach i czynach odnajdujê tym jestem bardziej zadowolona z prze¿ytego dnia 8. i chyba najwa¿niejsze , spotykam coraz wiêcej ludzi mi podobnych , dla których cenne s¹ wartoœci , które opisa³am. Bardzo mnie to cieszy , bo dziêki takim ludziom Œwiat piêknieje , staje siê cieplejszy , jaœniejszy , bardziej harmonijny i przyjazny Cz³owiekowi. Z³o ze zgrzytaniem zêbami odchodzi ( chocia¿ usi³uje , gryŸÌ , szczypaÌ i drapaÌ), cieszy mnie to niezmiernie , bowiem œwiat piêknieje , nape³nia siê mi³oœci¹ która czyni dobro !  To tyle na temat analizy mojej osoby , pewnie ego poserfowa³o chc¹c coœ pozytywnego pomin¹Ì ...  byÌ mo¿e , byÌ mo¿e... Wspaniale dzieje siê gdy ka¿dy potrafi i mo¿e przejrzeÌ siê w lustrze w³asnych ciemnych i jasnych stron , miast z zaparciem czyniÌ to systematycznie innym. Powodzenia moi mili gor¹ce buziaczki dla wszystkich bio..., homo ... i nijakich. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 14:15:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #109 : Lipiec 14, 2011, 15:06:59 » |
|
irracjonalnoœÌ dzia³ania czêœci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym œwietle- skoro ka¿dy kierowca no dziêki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i ktoœ chcia³ mnie rozjechaÌ ..zasuwa³ ponad 130 na œrodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasa¿er jeszcze fucka pokazywa³  Pomys³owe. Ale ja pyta³em o irracjonalnoœc w odniesieniu do definiowania cz³owieka - a nie wyprodukowanej przez ten czy inny system religijny maszyny. paru nielicznych dotar³o do etapu: wiem, ¿e nic nie wiem. to tez wyraz zagubienia raczej.. i jeden z podstawowych etapów. ..podobno tylko krowa nie zmienia zdania  Czy sugerujesz, ¿e krowy s¹ biorobotami?  Kurczê ..nigdy nie doi³em biorobota. Ale kiedy w niedziele usi³ujê sie przebiÌ chodnikiem kolo koœcio³a w niesprzyjaj¹cym momencie - zawsze mam wrazenie ¿e wka³abani³em siê w jakieœ pastwisko. Myœlê nawet ¿e w pewnym sensie zwierzêta to jakiœ rodzaj biorobotów. Oczywiœcie. Wszystkie 100% gatunków zosta³y zaprojektowane przez zespo³y Ludzi lub Maszyny, które powstaly w ich œwiadomym lub nieswiadomym oddzialywaniu. co do irracjalnoœci - to problem z ni¹ polega na tym, ¿e z punktu widzenia osoby która coœ robi nie ma tego problemu. Ona zna swoje motywy postêpowania, swój system wartoœci, swoj¹ "kalkulacjê", itp. Tylko osoby z zewn¹trz mog¹ dostrzegaÌ znamiona irracjonalnego zachowania ale to tylko dlatego, ¿e ich system wartoœci, motywy, itp s¹ inne ni¿ osoby, któr¹ obserwuj¹. S³uszne spostrze¿enie - czyli to NIE cz³owiek bywa irracjonalny, ale opisy i interpretacje zachowaù, które poczynia inny czlowiek w swym zagalopowaniu i ignorancji lub maszyna. Rozwój przez dan¹ czakrê...... to dominacj¹ wzorca energetycznego danej czakry w rozwoju indywidualnym Cz³owieka. Jak to mo¿na inaczej okreœliÌ? No gdy mamy dominacjê wzorca (czyli swego rodzaju matrycy) - to jak mog¹ powstac NOWE INNE owoce? rozwój jest wyraŸnie ograniczony PROGRAMEM wzorca. Poza tym to moc "brzmienia" czakrywynika z rozwoju b¹dŸ nie (wchodzeniu w nowe doœwiadczenia na danym poziomie gradientu {gra-Di-end-u} (poziomy sa dipolarne{Di}.. na nich toczy siê akcja {gra} rozwojowa.. po jej zakoùczeniu{end} ..mamy {U} kilelich(naczynie,czakram,dzban) pelen owocow ..stanowi¹cych o jego{Czakramu, Czarka-MU} harmonice i mocy. Cia³o astralne jest przestrzeni¹ energetyczn¹ z niepe³n¹ wiedz¹ otaczaj¹c¹ ka¿d¹ istotê nios¹c¹ w sobie Iskrê Bo¿¹ , jest to przestrzeù energetyczna z depozytem energetycznym o okreœlonej wibracji a co za tym idzie wiedzy. ile ba³aganu mo¿na zrobiÌ z uzyciem zas³yszanych s³ów.. archaiczna nowomowa! (lub archaizm nowomowowy)  Cia³o œwietliste subatomowe sub-konto - to konto w koncie; subfolder - to folder w folderze; swietliste subatomowe - to w przestzreni miêdzy atomowej .. "œwiec¹ce cialo" Dlaczego œwieci miêdzy atomowo - a atom ju¿ tego nie przejawia?  , to przekszta³cone wszystkie cia³a ( wzmocnione energetycznie i rozœwietlone) A byly s³abe, ¿e trzeba by³o je wzmacniac? umo¿liwiaj¹ce nam ¿ycie w innych warunkach energetycznych rozumiem. Umozliwiaj¹ce wam ¿ycie w innych warunkach energetycznych. o du¿o wy¿szych parametrach wibracyjnych od dotychczasowych. tak, to tez rozumiem. Bezsprzecznie. Energetyczna zmiana stanu skupienia , przejœcie w kolejny ( np. woda i para wodna) Tak. To te¿ jest jasne. Odparowanie. W nuklearnych sytuacjach tez mamiejsce to zjawisko na du¿a skalê. z zachowaniem dotychczasowej osobowoœci indywidualnej oraz ca³ej wiedzy. Z tym mo¿ecie miec k³opot. Czyli chcecie mieszkac w Nas nie wykonuj¹c pracy rozwojowej - bardzo nie³adnie. Bo to sie nazywa Kosmiczna jazda na Gapê! Wiedza jest stara, jêzyk siê rozwija powoli.. hmm zaczekaj zgaslami fajka mi zgasla.Bowiem powtórzê po raz kolejny ; ka¿dy kto urodzi³ siê na Ziemi cz³owiekiem , jest nim do momentu swojej œmierci! Tak nie powtarzaj namiêtnie, bo jeszcze uwierzê ze ktokolwiek siê na ziemi czlowiekiem urodzi³. A wiesz , jak to z wiara jest. Przychodzisz na ziemiê, by czlowiekiem siê staÌ. Istota ludzka to interaktywny projekt Wszeœwiata-Cz³owieka, jako sumy Cz³owieków w budowie.. w samotworzeniu.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #110 : Lipiec 14, 2011, 15:12:38 » |
|
irracjonalnoœÌ dzia³ania czêœci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym œwietle- skoro ka¿dy kierowca no dziêki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i ktoœ chcia³ mnie rozjechaÌ ..zasuwa³ ponad 130 na œrodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasa¿er jeszcze fucka pokazywa³  Pomys³owe. Ale ja pyta³em o irracjonalnoœc w odniesieniu do definiowania cz³owieka - a nie wyprodukowanej przez ten czy inny system religijny maszyny. nie wiem gdzie w przepisach ruchu drogowego mieœci siê jakiaœ/jakakolwiek "maszyna religijna",- no mo¿e tylko maszyna.. 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Lipiec 14, 2011, 15:22:42 » |
|
Dobre  ) edit: poprzednio omylkowo umieÂściÂłem tu informacjĂŞ do innej, rĂłwnolegÂłej rozmowy (tj framugi pomyliÂłem)
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:13:08 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #112 : Lipiec 14, 2011, 17:53:45 » |
|
no dziĂŞki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i ktoÂś chciaÂł mnie rozjechaĂŚ ..zasuwaÂł ponad 130 na Âśrodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasaÂżer jeszcze fucka pokazywaÂł  a miaÂł jeszcze zamkniĂŞte oczy i skrĂŞcaÂł? sÂłyszaÂłem, Âże "bystrzachy" czasami tak robiÂą...
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #113 : Lipiec 14, 2011, 18:05:29 » |
|
a miaÂł jeszcze zamkniĂŞte oczy i skrĂŞcaÂł? sÂłyszaÂłem, Âże "bystrzachy" czasami tak robiÂą... A ja sÂłyszaÂłem ze jesteÂś gÂłuchy jak pieĂą. otwarte mial. ten kolo waliÂł na czerwonym. Tamta natomiast sprawa byÂła zgodnie z przepisami. ..i nikt tam hazardu nie uprawiaÂł, bo zamkniĂŞte oczy przy peÂłnej kontroli/percepcji otoczenia I nie mieszaj Âłaskawie tych spraw. bo Ci spÂŁatam jakiegoÂś naleÂżytego phiGLA
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:20:51 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #114 : Lipiec 14, 2011, 18:26:51 » |
|
Dobre  ) edit: poprzednio omylkowo umieœci³em tu informacjê do innej, równoleg³ej rozmowy (tj framugi pomyli³em)dziêki Phi, bo ju¿ siê ba³em ¿e mi mecz wy³¹czysz, który ogl¹da³em  PS. chocia¿ raz warto by³o, a¿ trudno uwierzyÌ "Liga Europejska: Œl¹sk Wroc³aw - Dundee United 1-0"
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:29:49 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #115 : Lipiec 14, 2011, 19:46:43 » |
|
Nie kibicujĂŞ Âżadnej druÂżynie wiĂŞc chyba na miejscu bĂŞdzie pytanie: czy to moÂże bioroboty graÂły? 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #116 : Lipiec 14, 2011, 19:58:29 » |
|
Nie kibicujĂŞ Âżadnej druÂżynie wiĂŞc chyba na miejscu bĂŞdzie pytanie: czy to moÂże bioroboty graÂły?  ja teÂż nie, a jak na bioroboty- to zdecydowanie za wolni 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #117 : Lipiec 14, 2011, 20:07:40 » |
|
Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą piszÂącego jest poniÂżenie i dowalenie przedmĂłwcy. Czy naprawdĂŞ na nic wiĂŞcej was nie staĂŚ? JakieÂż to wielkie i wzniosÂłe nazywaĂŚ kogoÂś biorobotem , jakÂą przynosi ulgĂŞ wyklinanie tego sÂłowa na klawiaturze i walniĂŞcie nim w kogoÂś? A kto z was wie na 100% Âże nie jest biorobotem? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:14:15 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #118 : Lipiec 14, 2011, 20:14:47 » |
|
Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą piszÂącego jest dowalenie przedmĂłwcy.
Czy naprawdĂŞ na nic wiĂŞcej was nie staĂŚ? Och >Kiaro<. Sama powtarzasz, ze trzeba czytaĂŚ pomiĂŞdzy wierszami i braĂŚ pod uwagĂŞ wiele innych, w tym przypadku widocznych jak na dÂłoni faktĂłw. GdybyÂś tak do tego podeszÂła, zauwaÂżyÂłabyÂś zapewne, ze celem mojego postu nie byÂło nabijanie siĂŞ z kogokolwiek, czy czegokolwiek, a zwyczajne zwrĂłcenie uwagi na to, ze znĂłw stworzona ofa w temacie. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : Lipiec 14, 2011, 20:16:59 » |
|
Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą piszÂącego jest dowalenie przedmĂłwcy.
Czy naprawdĂŞ na nic wiĂŞcej was nie staĂŚ? Och >Kiaro<. Sama powtarzasz, ze trzeba czytaĂŚ pomiĂŞdzy wierszami i braĂŚ pod uwagĂŞ wiele innych, w tym przypadku widocznych jak na dÂłoni faktĂłw. GdybyÂś tak do tego podeszÂła, zauwaÂżyÂłabyÂś zapewne, ze celem mojego postu nie byÂło nabijanie siĂŞ z kogokolwiek, czy czegokolwiek, a zwyczajne zwrĂłcenie uwagi na to, ze znĂłw stworzona ofa w temacie.  Darek , ale mi wcale nie o TwĂłj post chodzi , ten akurat traktujĂŞ jako Âżartobliwe podsumowanie tematu. Kiara. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:17:44 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #120 : Lipiec 14, 2011, 20:50:33 » |
|
Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą piszÂącego jest poniÂżenie i dowalenie przedmĂłwcy. Czy naprawdĂŞ na nic wiĂŞcej was nie staĂŚ? JakieÂż to wielkie i wzniosÂłe nazywaĂŚ kogoÂś biorobotem , jakÂą przynosi ulgĂŞ wyklinanie tego sÂłowa na klawiaturze i walniĂŞcie nim w kogoÂś? A kto z was wie na 100% Âże nie jest biorobotem? Kiara  Jedno z praw WszechÂświata gÂłosi, Âże wszystko, co wysyÂłasz wraca do Ciebie zwielokrotnione. ZasiaÂłaÂś ferment, wiĂŞc spijasz pianĂŞ. Proste. Dlatego zamiast oskarÂżaĂŚ Âświat, przypatrz siĂŞ sobie. I nie wiĂą luster. SkÂąd wiesz, co komu i kiedy przynosi satysfakcjĂŞ? ZnĂłw oceniasz przez pryzmat wÂłasnych emocji i mniemaĂą. Zacznij naprawdĂŞ kochaĂŚ ludzi, a oni odwzajemniÂą uczucie. GwarantujĂŞ. ZaÂś nadmiar ikonek oraz wychwalanie siebie o niczym nie Âświadczy i nie zaÂłatwia sprawy. Pozdrawiam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:56:55 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Tomasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #121 : Lipiec 14, 2011, 21:02:47 » |
|
ÂŁadnie powiedziane  Ptaszku  Ale wszyscy mĂłwimy wÂłaÂśnie o tym samym. Obawiam siĂŞ jednak, Âże i tym razem zostanie to odebrane jako atak i usÂłyszymy ripostĂŞ
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #122 : Lipiec 14, 2011, 21:38:00 » |
|
Jakie¿ to wielkie i wznios³e nazywaÌ kogoœ biorobotem , jak¹ przynosi ulgê wyklinanie tego s³owa na klawiaturze i walniêcie nim w kogoœ? A kto z was wie na 100% ¿e nie jest biorobotem? Kiara  No wiêc jak pisa³em wczeœniej co najmniej ja i kolega songo nie wiemy tak do koùca czy nie jesteœmy bio  Ale ¿e przedrostek bio robi dziœ ogólnie karierê to siê nie martwiê na zapas  Biorobot przekleùstwem ? Trzeba by zaktualizowaÌ s³ownik wyrazów brzydkich  )) Nie twórzmy segregacji rasowych proszê. Czy ja biorobot czy nie , to kogo obchodzi ? Mogê byÌ nawet wyznawc¹ mechanicznej pomaraùczy ( a by³ taki zespó³, kto pamiêta ? ). pozdr
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #123 : Lipiec 14, 2011, 21:47:03 » |
|
Tamta natomiast sprawa by³a zgodnie z przepisami. zgodne z przepisami jazda, skrêcanie z zamkniêtymi oczyma - oczywiœcie je¿eli daÌ wiarê temu co mówi³eœ - z jakimi przepisami, bo chyba nie mówimy o tych reguluj¹cych poruszanie siê po drogach publicznych, te¿ zdaje siê, ¿e zbli¿aj¹c siê do skrzy¿owania, przejœcia dla pieszych nale¿y zachowaÌ szczególn¹ ostro¿noœÌ. Zamykanie œlepiów chyba jednak pod to nie podchodzi... bo zamkniête oczy przy pe³nej kontroli/percepcji otoczenia jednak nie mogê podzieliÌ takiej opinii bo Ci sp£atam jakiegoœ nale¿ytego phiGLA uuu... zaczynaj¹ siê straszonka i groŸby?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #124 : Lipiec 14, 2011, 21:49:26 » |
|
A tak naprawdĂŞ east to co chciaÂłeÂś mi powiedzieĂŚ? Jak juÂż wiesz co? To myÂślĂŞ iÂż nie w mojÂą stronĂŞ powinieneÂś to skierowaĂŚ. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|