Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 17:02:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 114514 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #100 : Lipiec 14, 2011, 06:56:40 »

[
..
jest jeszcze jeden ciekawy aspekt tego zagadnienia,-
czÂłowiek jest istotÂą irracjonalnÂą, a przecieÂż nie tworzy irracjonalnych maszyn, itp.- o ile moÂżna by coÂś takiego powieliĂŚ??
Powiedz co rozumiesz poprzez "irracjonalnoœÌ cz³owieka".. zanim sie ochoczo z Tob¹ niezgodzê.

otó¿ Phi- za s³ownikiem PWN
irracjonalny «niedajÂący siĂŞ racjonalnie uzasadniĂŚ»
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561986
..no tak, ale taka def.- to jak stwierdzenie Âże biaÂłe jest biaÂłe, poniewaÂż nie jest czarne MrugniĂŞcie
Od siebie wyjaÂśnienie na prostym przykÂładzie,-
irracjonalnoœÌ dzia³ania czêœci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym œwietle- skoro ka¿dy kierowca dobrze wie, ¿e to zabronione i niebezpieczne.

pozdr.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
between
Gość
« Odpowiedz #101 : Lipiec 14, 2011, 08:50:00 »

Cytat: between
Jak juÂż wczeÂśniej pisaÂłem, fajnie byÂłoby mieĂŚ taki teÂścik jasno okreÂślajÂący co i jak?
CzytajÂąc to forum jestem w stanie sobie wyobrazic, co by siĂŞ dzialo, gdyby taki teÂścik udostĂŞpniĂŚ.

TeÂścik mĂłgÂłby byĂŚ, ale pod warunkiem, Âże kaÂżdy sam dla siebie i tylko dla siebie siĂŞ dowie o sobie.
Ale moÂże faktycznie, lepiej nie wiedzieĂŚ.
WiĂŞkszoœÌ ludzi i tak uwaÂża, Âże zjedli wszystkie rozumy a reszta to g³¹by -  paru nielicznych dotarÂło do etapu: wiem, Âże nic nie wiem.
Maj¹c to na uwadze, wiêkszoœÌ z nas i tak nie uwierzy³aby w taki teœcik.

A obserwuj¹c z boku doœÌ dobrze widaÌ, kto posiada zdolnoœÌ do samoprogramowania, a komu pozostaje jedynie "iœÌ na
kanaÂł".

Troszku zastanawia mnie opinia na temat tego, Âże bioroboty nie posiadajÂą emocji.

Zgodnie np. z Hun¹ emocje przynale¿¹ do 'podstawowego Ja' - czyli tej czêœci œwiadomoœci która zarz¹dza fizycznym cia³em.

ZresztÂą, zauwaÂżcie, Âże emocje zawsze dotyczÂą takÂże obszaru powÂłoki cielesnej.
PrzykÂładowo - emocja podniecenia generowana jest pod wpÂływem zobaczenia atrakcyjnego przedstwiciela pÂłci przeciwnej,
emocja smutku - gdy widzimy np. kogoÂś, to jest chory.
emocja zazdroÂści - gdy widzimy np fajny samochĂłd i w wyobraÂźni lokujemy siĂŞ w tym samochodzie..
czyli chyba musi istnieĂŚ jakieÂś materialne coÂś (lub tego wyobraÂżenie),  np. ludzkie ciaÂło - do czego odnoszÂą siĂŞ te emocje.

Trudno np. odczuwaÌ podniecenie czy zazdroœÌ podczas rozwi¹zywania krzy¿ówki lub rozwi¹zywania równaù ró¿niczkowych. Mo¿na jedynie odszukaÌ np. satysfakcji ¿e mi siê to udaje robiÌ badŸ z³oœci ¿e siê nie udaje, ale znowu, w odniesieniu do siebie czy kogoœ.

A je¿eli zobaczymy cz³owieka (lub jego wyobra¿enie) w jego ró¿nych sytuacjach - wtedy pojawiaj¹ siê emocje.

Czyli emocje sÂą przynaleÂżne do ciala i czĂŞÂści ÂświadomoÂści utrzymujÂącej to ciaÂło przy Âżyciu.

A z tego wynika, Âże kaÂżde coÂś, co Âżyje musi posiadaĂŚ emocje.
I to zarĂłwno zwierzĂŞta jak i bioroboty.

MyÂślĂŞ nawet Âże w pewnym sensie zwierzĂŞta to jakiÂś rodzaj biorobotĂłw. WykonujÂą sobie swĂłj program oparty na zachowaniu gatunku i jest ok.

A jak jest z uczuciami wy¿szymi? Mi³oœci¹, altruizmem, itp?... Do której czêœci œwiadomoœci przynale¿¹ te emocje?

pozdro

edit:
co do irracjalnoÂści - to problem z niÂą polega na tym, Âże z punktu widzenia osoby ktĂłra coÂś robi nie ma tego problemu. Ona zna swoje motywy postĂŞpowania, swĂłj system wartoÂści, swojÂą "kalkulacjĂŞ", itp.
Tylko osoby z zewnÂątrz mogÂą dostrzegaĂŚ znamiona irracjonalnego zachowania ale to tylko dlatego, Âże ich system wartoÂści, motywy, itp sÂą inne niÂż osoby, ktĂłrÂą obserwujÂą.

PrzykÂład: osoba, ktĂłra myje rĂŞcĂŞ po skorzystaniu z toalety zachowuje siĂŞ zupeÂłnie irracjonalnie dla osoby, ktĂłra nigdy np nie sÂłyszaÂła o bakteriach czy zarazkach. Dla niej to zachownie bez sensu, irracjonalne.
I odwrotnie - dla osoby ktĂłra slyszaÂła o mikrobach, osoba nie myjÂąca rÂąk po wyjÂściu z wc zachowuje siĂŞ irracjonalnie.

A poniewaÂż - kaÂżdy ma 100% racji, to dla kaÂżdego kaÂżdy zachowuje siĂŞ irracjonalnie w zakresach kiedy ich przekonania, systemy wartoÂści sÂą niekompatybilne.

Jak mawiaÂła moja wymyÂślona babcia - wszyscy to czubki

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 09:02:51 wysłane przez between » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #102 : Lipiec 14, 2011, 09:37:03 »

Chyba czegoœ nie zrozumia³eœ dobrze , lub coœ pomin¹³eœ czytaj¹c. Emocje posiadaj¹ wszyscy , to one w³adaj¹ nasz¹ przestrzeni¹ obecnie.

Nasz wymiar zbudowano i oparto na uczuciach emocjonalnych , energia  pÂłynÂąca z reakcji na nie jest tym co zabiera siĂŞ z ziemi od wszystkich ludzi.I to ona jest powodem blokowania naszego rozwoju w sferze uczuĂŚ.

Proste jest tworzenie sytuacji , które wywo³uj¹ emocje , ka¿d¹ o innej barwie i natê¿eniu w zale¿noœci od sytuacji, ludzie w to wchodz¹ b³yskawicznie i prze¿ywaj¹ emocjonalnie zdarzenia. Nie potrafi¹ ( wiêkszoœÌ jeszcze nie) panowaÌ nad emocjami.
Dotyczy to wszystkich istot ÂżyjÂących na ziemi.
System zna sÂłaboÂści ludzkie , ogĂłlnie szybko odczytuje kto ma co jeszcze nieprzepracowane w przestrzeni emocjonalnej i oferuje mu zdarzenie wplÂątujÂące go mocno w opcjĂŞ. Bowiem w ten sposĂłb istnieje zagwarantowana dostawa energii z przeÂżywanych emocji.

Tak wiĂŞc , jednemu  seks , innemu wÂładza , innemu sÂława , jeszcze innemu uroda , a póŸniej bogactwo , moÂże byĂŚ wiedza , lub siÂła ... do wyboru.
JeÂżeli emocja nie jest przepracowana czÂłowiek zaczyna walczyĂŚ o swojÂą pozycjĂŞ na danym planie ostro ,  a system podsuwa nastĂŞpnÂą ofertĂŞ. No bo ... przecieÂż.... i tak dalej....

Sztuk¹ jest rezygnacja z walki , akceptacja sytuacji , wiara w siebie pomimo braku mo¿liwoœci prezentacji tego co jest t¹ wartoœci¹ najwa¿niejsz¹ w nas. Wówczas gasn¹ emocje. Pojawia siê inna p³aszczyzna , w niezaburzony sposób daje mo¿liwoœÌ istnienia tym wartoœciom , ju¿ bez emocji.

Ludzie mocno  nabuzowani emocjonalnie nie sÂą w stanie odczytaĂŚ prawdziwego przekazu nawet jeÂżeli jest przed ich oczami , dostrzegajÂą w nim to czego nie ma , co chcÂą widzieĂŚ . A sÂą to ich emocje.

Panowanie nad emocjami to wejÂście w przestrzeĂą czystych uczuĂŚ , przekroczenie oddziaÂływania 3 czakry wejÂście w moc uczuciowÂą 4.

Phi , to jest wÂłaÂśnie to co pospolicie nazywam "uczuciami wyÂższymi" , czyli nie opartymi na reakcjach emocjonalnych , istniejÂącymi niezaleÂżnie od nich.

RozwĂłj przez danÂą czakrĂŞ...... to dominacjÂą wzorca energetycznego danej czakry w rozwoju indywidualnym CzÂłowieka. Jak to moÂżna inaczej okreÂśliĂŚ?

Czakra ma barwĂŞ i ta barwa jest decydujÂąca w poznawaniu wszystkiego, czyli  oglÂądamy i poznajemy Âświat i Âżycie przez wszystkie wÂłaÂściwoÂści np.koloru ¿ó³tego gdy dominujÂącÂą czakrÂą w rozwoju jest 3 czakra mocy. We wszystkich zdarzeniach dominuje moc , z jej udziaÂłem poznajemy ca³¹ wiedzĂŞ.

Nie jest tak iÂż tylko ta czakra bierze udziaÂł  w naszym Âżyciu , ona jest dominujÂąca , ale przechodzimy przez wszystkie poznajÂąc wiedzĂŞ dotyczÂącÂą jej dominacji.
Czyli np. klasa III ma przedmioty ktĂłre naleÂży poznaĂŚ w trakcie pobytu w niej , bowiem egzamin koĂącowy dotyczy caÂłego obrĂŞbu zawartej w niej wiedzy.

CiaÂło astralne jest  przestrzeniÂą energetycznÂą  z niepeÂłnÂą wiedzÂą otaczajÂącÂą kaÂżdÂą istotĂŞ niosÂącÂą w sobie IskrĂŞ Bo¿¹ , jest to przestrzeĂą energetyczna z depozytem energetycznym o okreÂślonej wibracji a co za tym idzie wiedzy.

CiaÂło Âświetliste subatomowe , to przeksztaÂłcone wszystkie ciaÂła ( wzmocnione energetycznie i rozÂświetlone) umoÂżliwiajÂące nam Âżycie w innych warunkach energetycznych o duÂżo wyÂższych parametrach wibracyjnych od dotychczasowych. Energetyczna zmiana stanu skupienia , przejÂście w kolejny ( np. woda i para wodna) z zachowaniem dotychczasowej osobowoÂści indywidualnej oraz caÂłej wiedzy.
To tak z grubsza , jak coœ nie jasne to pytaj , bo mog³am coœ pomin¹Ì.

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #103 : Lipiec 14, 2011, 10:53:53 »

Cytat: Kiara
Ludzie mocno  nabuzowani emocjonalnie nie sÂą w stanie odczytaĂŚ prawdziwego przekazu nawet jeÂżeli jest przed ich oczami , dostrzegajÂą w nim to czego nie ma , co chcÂą widzieĂŚ . A sÂą to ich emocje.

I dlatego Kiaro tak czĂŞsto obdarzasz innych swoimi emocjami? ZarzucajÂąc im wszelkie zazdroÂści, zawiÂści,
nienawiÂści, niemoÂżnoÂści itp. itd.?
I co CiĂŞ tak buzuje? Proste pytania, jak chociaÂżby to powyÂżej?  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam
Ptak, bez Âłusek na ogonie  MrugniĂŞcie

A wracajÂąc do tematu.
Dostrzegam bardzo niebezpieczne prĂłby przekierowania ludzkich ÂświadomoÂści i psychik na wyimaginowanego wroga
zasiedlajÂącego ZiemiĂŞ, a prĂłbujÂącego zniszczyĂŚ ginÂący (wg Kiary) gatunek ludzki.
Có¿, przeró¿ne wê¿e lêgn¹ siê w ró¿nych umys³ach i to one niszcz¹ cz³owieka najbardziej.
Biorobota rĂłwnieÂż, jeÂśli wĂŞÂże ma wprogramowane.

NaleÂży dbaĂŚ o higienĂŞ, nie tylko ciaÂła.  UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #104 : Lipiec 14, 2011, 11:23:56 »

Czego bioroboty nie lubiÂą (wg mnie MrugniĂŞcie)

- syntetyczny czÂłowiek nie posiada poczucia humoru
- nie potrafi i nie lubi medytowaÌ (tzn wy³¹czyÌ myœli)
- ma zaprogramowany tok myÂślenia
- nie tworzy, tylko powiela schematy
- ma przeroÂśniĂŞte EGO (ktĂłre zniewala i prowadzi do chorĂłb psychicznych)
- ma poczucie zagroÂżenia i wewnĂŞtrzny strach
- ma nieposkromiony pĂŞd do dominowania nad innymi

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #105 : Lipiec 14, 2011, 11:23:57 »

witaj Kiaro
piszesz
System zna sÂłaboÂści ludzkie , ogĂłlnie szybko odczytuje kto ma co jeszcze nieprzepracowane w przestrzeni emocjonalnej i oferuje mu zdarzenie wplÂątujÂące go mocno w opcjĂŞ.

Ale sk¹d ten niewidzialny System wie, co masz nieprzepracowane i sk¹d ma mo¿liwoœÌ "szybkiego odczytu" ? - zastanawia³aœ siê nad tym ?
Wiesz o tym poniewa¿ mówi ci o tym Twój egotyczny umys³ i to on jest czytnikiem Ciebie skanuj¹cym to ,co masz nieprzepracowanego. Gdyby nie by³o umys³u to najprawdopodobniej w ogóle nie znalibyœmy pojêcia System,ani niczego co siê mu przypisuje. Gdyby cz³owiek panowa³ nad swoim umys³em i potrafi³ go samodzielnie wy³¹czaÌ to wiesz co by siê sta³o ? Samodzielnie wybieralibyœmy ze wszystkich kwantowych zdarzeù te, które chcemy prze¿ywaÌ ZANIM one by siê wydarzy³y. Stalibyœmy siê kompletnie nieprzewidywalni.
Ale jest dobra wiadomoœÌ. Nie jesteœ swoim umys³em.
Tak wiĂŞc , jednemu  seks , innemu wÂładza , innemu sÂława , jeszcze innemu uroda , a póŸniej bogactwo , moÂże byĂŚ wiedza , lub siÂła ... do wyboru.

Co jest zÂłego w tym wszystkim co wymieniÂłaÂś ? Mamy tego unikaĂŚ tylko dlatego, Âże sÂą to pociÂągajÂące moÂżliwoÂści ?

JeÂżeli emocja nie jest przepracowana czÂłowiek zaczyna walczyĂŚ o swojÂą pozycjĂŞ na danym planie ostro ,  a system podsuwa nastĂŞpnÂą ofertĂŞ. No bo ... przecieÂż.... i tak dalej....

Nic nie jest samo w sobie zÂłe tylko sposĂłb w jaki przepracowujemy to co nam siĂŞ przytrafia jest waÂżny.
Czasami cz³owiek ¿a³uje, ¿e nie móg³ cofn¹Ì czasu. Echh gdyby¿ tak by³o to mo¿liwe, gdyby¿ tak potrafilibyœmy przewidzieÌ wszystkie konsekwencje jakichœ wydarzeù, wypowiedzianego s³owa, dokonanego zakupu , ZANIM dokonalibyœmy tego czynu ..
Obejrzyjcie sobie film pt Mr.Nobody
http://www.imaginarium.org.pl/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=4&id=21&Itemid=188#22

Stawia czyny w interesujÂącej perspektywie.
Taki wglÂąd byÂłby bezcenny z tym ,Âże wĂłwczas dochodzimy do takiego wniosku, jak w filmie pada, Âże :
KaÂżde z ÂżyĂŚ jest prawidÂłowe. KaÂżda ÂścieÂżka jest wÂłaÂściwÂą ÂścieÂżkÂą. Wszystkie, poniewaÂż Âżadna nie ma wiĂŞkszego znaczenia. Czy istnieje Âżycie po Âśmierci ?po Âśmierci ? ha ha ha ..jak moÂżesz byĂŚ taki pewien, Âże w ogĂłle istniejesz ?

Sztuk¹ jest rezygnacja z walki , akceptacja sytuacji , wiara w siebie pomimo braku mo¿liwoœci prezentacji tego co jest t¹ wartoœci¹ najwa¿niejsz¹ w nas. Wówczas gasn¹ emocje. Pojawia siê inna p³aszczyzna , w niezaburzony sposób daje mo¿liwoœÌ istnienia tym wartoœciom , ju¿ bez emocji.

I w jakiÂś sposĂłb wĂłwczas wiesz. Podejmujesz decyzjĂŞ o rezygnacji z walki, z wyboru do ktĂłrego CiĂŞ zmusza sytuacja (inni ludzie) , pozostajesz spokojny,  czasami podejmujesz irracjonalne decyzje z troskÂą zajmujÂąc siĂŞ liÂściem, ktĂłry nie wiadomo skÂąd spadÂł wÂłaÂśnie pod Twoje stopy, tak jakby od niego miaÂł zaleÂżeĂŚ los Âświata, Twojego KAÂŻDEGO z jeszcze nie przeÂżytych ÂświatĂłw. ChoĂŚby przez chwilĂŞ, choĂŚby dla samej uwaÂżnoÂści. Dla sztuki UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #106 : Lipiec 14, 2011, 11:39:25 »

Czego bioroboty nie lubiÂą (wg mnie MrugniĂŞcie)

- syntetyczny czÂłowiek nie posiada poczucia humoru
- nie potrafi i nie lubi medytowaÌ (tzn wy³¹czyÌ myœli)
- ma zaprogramowany tok myÂślenia
- nie tworzy, tylko powiela schematy
- ma przeroÂśniĂŞte EGO (ktĂłre zniewala i prowadzi do chorĂłb psychicznych)
- ma poczucie zagroÂżenia i wewnĂŞtrzny strach
- ma nieposkromiony pĂŞd do dominowania nad innymi

Thotal, no Ciebie o syntetycznoœÌ posÂądziĂŚ nie moÂżna.  DuÂży uÂśmiech
Humor aÂż nadto zdradza w Tobie czÂłowieka.  Chichot
I to jest ta lekkoœÌ, któr¹ siê czuje, a nie któr¹ próbuje siê kopiowaÌ i opisywaÌ.

Przybij piÂąchĂŞ, brachu. UÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #107 : Lipiec 14, 2011, 12:11:52 »

Moje Ego zaczê³o mnie ci¹gn¹Ì w stronê syntetyków Du¿y uœmiech

Ptaku nie pisz tak wiĂŞcej, bo to duÂże zagroÂżenie... MrugniĂŞcie
AITCD DuÂży uÂśmiech

Kiara
Gość
« Odpowiedz #108 : Lipiec 14, 2011, 14:13:12 »

A ja nie wiem czego syntetyczny czÂłowiek nie lubi , bo nie jestem nim......  MrugniĂŞcie UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech JĂŞzyk

Ale wiem co lubi taki jak ja , co sprawia mi radoœÌ i o tym mogê pisaÌ.

Tak wiĂŞc Kiara uwielbia:

1. radoœÌ , szczêœcie wszelakie

2.prawoœÌ i godnoœÌ w postaci otaczaj¹cych mnie ludzi

3.tworzenie piĂŞkna i harmonii , otaczanie siĂŞ tym co je posiada

4.wielkÂą przyjemnoœÌ sprawia mi panowanie nad emocjami , ktĂłre tworzy ego  dla wÂłasnej dominacji

5. mierzenie siĂŞ z trudnoÂściami coraz wiĂŞkszymi , ktĂłre pokonujĂŞ z lekkoÂściÂą , to moja ulubiona pasja

6.dzielenie siê moj¹ wiedz¹ i opowiadanie o miejscach do których ju¿ dotar³am sprawia mi przyjemnoœÌ tym wiêksz¹ je¿eli innym te¿ sprawia

7. refleksje wieczorne , zag³êbianie siê w analizie prze¿ytych zdarzeù , to mentalny deser dla mnie, czym wiêksz¹ harmoniê w moich myœlach , s³owach i czynach odnajdujê tym jestem bardziej zadowolona z prze¿ytego dnia

8. i chyba najwaÂżniejsze , spotykam coraz wiĂŞcej ludzi mi podobnych , dla ktĂłrych cenne sÂą wartoÂści , ktĂłre opisaÂłam.
Bardzo mnie to cieszy , bo dziĂŞki takim ludziom ÂŚwiat piĂŞknieje , staje siĂŞ cieplejszy , jaÂśniejszy , bardziej harmonijny i przyjazny CzÂłowiekowi.
Z³o ze zgrzytaniem zêbami odchodzi ( chocia¿ usi³uje , gryŸÌ , szczypaÌ i drapaÌ), cieszy mnie to niezmiernie , bowiem œwiat piêknieje , nape³nia siê mi³oœci¹ która czyni dobro ! Uœmiech Uœmiech Uœmiech Uœmiech Uœmiech

To tyle na temat analizy mojej osoby , pewnie ego poserfowaÂło chcÂąc coÂś  pozytywnego pomin¹Ì ...  MrugniĂŞcie JĂŞzyk byĂŚ moÂże , byĂŚ moÂże...

Wspaniale dzieje siĂŞ gdy kaÂżdy potrafi i moÂże przejrzeĂŚ siĂŞ w lustrze wÂłasnych ciemnych i jasnych stron , miast z zaparciem czyniĂŚ to systematycznie innym.

Powodzenia moi mili  gorÂące buziaczki dla wszystkich  bio..., homo ... i nijakich.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 14:15:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #109 : Lipiec 14, 2011, 15:06:59 »

irracjonalnoœÌ dzia³ania czêœci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym œwietle- skoro ka¿dy kierowca
no dziĂŞki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i ktoÂś chciaÂł mnie rozjechaĂŚ
..zasuwaÂł ponad 130 na Âśrodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasaÂżer jeszcze fucka pokazywaÂł MrugniĂŞcie

PomysÂłowe. Ale ja pytaÂłem
o irracjonalnoÂśc w odniesieniu do definiowania czÂłowieka - a nie wyprodukowanej przez ten czy inny system religijny maszyny.

paru nielicznych dotarÂło do etapu: wiem, Âże nic nie wiem.
to tez wyraz zagubienia raczej.. i jeden z podstawowych etapĂłw.

..podobno tylko krowa nie zmienia zdania DuÂży uÂśmiech
Czy sugerujesz, Âże krowy sÂą biorobotami?  DuÂży uÂśmiech
KurczĂŞ ..nigdy nie doiÂłem biorobota.
Ale kiedy w niedziele usiÂłujĂŞ sie przebiĂŚ chodnikiem kolo koÂścioÂła w niesprzyjajÂącym momencie - zawsze mam wrazenie Âże wkaÂłabaniÂłem siĂŞ w jakieÂś pastwisko.

MyÂślĂŞ nawet Âże w pewnym sensie zwierzĂŞta to jakiÂś rodzaj biorobotĂłw.
OczywiÂście.
Wszystkie 100% gatunkĂłw zostaÂły zaprojektowane przez zespoÂły Ludzi lub Maszyny, ktĂłre powstaly w ich Âświadomym lub nieswiadomym oddzialywaniu.

co do irracjalnoÂści - to problem z niÂą polega na tym, Âże z punktu widzenia osoby ktĂłra coÂś robi nie ma tego problemu. Ona zna swoje motywy postĂŞpowania, swĂłj system wartoÂści, swojÂą "kalkulacjĂŞ", itp.
Tylko osoby z zewnÂątrz mogÂą dostrzegaĂŚ znamiona irracjonalnego zachowania ale to tylko dlatego, Âże ich system wartoÂści, motywy, itp sÂą inne niÂż osoby, ktĂłrÂą obserwujÂą.
SÂłuszne spostrzeÂżenie - czyli  to NIE czÂłowiek bywa irracjonalny, ale opisy i interpretacje zachowaĂą,
ktĂłre poczynia inny czlowiek w swym zagalopowaniu i ignorancji lub maszyna.
RozwĂłj przez danÂą czakrĂŞ...... to dominacjÂą wzorca energetycznego danej czakry w rozwoju indywidualnym CzÂłowieka. Jak to moÂżna inaczej okreÂśliĂŚ?
No gdy mamy dominacjĂŞ wzorca (czyli swego rodzaju matrycy) - to jak mogÂą powstac NOWE INNE owoce?
rozwĂłj jest wyraÂźnie ograniczony PROGRAMEM wzorca.
Poza tym to moc "brzmienia" czakrywynika z rozwoju bÂądÂź nie (wchodzeniu w nowe doÂświadczenia na danym poziomie gradientu {gra-Di-end-u} (poziomy sa dipolarne{Di}.. na nich toczy siĂŞ akcja {gra} rozwojowa.. po jej zakoĂączeniu{end} ..mamy {U} kilelich(naczynie,czakram,dzban) pelen owocow ..stanowiÂących o jego{Czakramu, Czarka-MU} harmonice i mocy.

CiaÂło astralne jest  przestrzeniÂą energetycznÂą  z niepeÂłnÂą wiedzÂą otaczajÂącÂą kaÂżdÂą istotĂŞ niosÂącÂą w sobie IskrĂŞ Bo¿¹ , jest to przestrzeĂą energetyczna z depozytem energetycznym o okreÂślonej wibracji a co za tym idzie wiedzy.
ile baÂłaganu moÂżna zrobiĂŚ z uzyciem zasÂłyszanych s³ów.. archaiczna nowomowa! (lub archaizm nowomowowy)  UÂśmiech

CiaÂło Âświetliste subatomowe
sub-konto - to konto w koncie;
subfolder - to folder w folderze;
swietliste subatomowe - to w przestzreni miĂŞdzy atomowej .. "ÂświecÂące cialo"
Dlaczego Âświeci miĂŞdzy atomowo - a atom juÂż tego nie przejawia? MrugniĂŞcie
, to przeksztaÂłcone wszystkie ciaÂła ( wzmocnione energetycznie i rozÂświetlone)
A byly sÂłabe, Âże trzeba byÂło je wzmacniac?

umoÂżliwiajÂące nam Âżycie w innych warunkach energetycznych

rozumiem. UmozliwiajÂące wam Âżycie w innych warunkach energetycznych.

o duÂżo wyÂższych parametrach wibracyjnych od dotychczasowych.

tak, to tez rozumiem. Bezsprzecznie.

Energetyczna zmiana stanu skupienia , przejÂście w kolejny ( np. woda i para wodna)
Tak. To teÂż jest jasne. Odparowanie. W nuklearnych sytuacjach tez mamiejsce to zjawisko na duÂża skalĂŞ.

z zachowaniem dotychczasowej osobowoÂści indywidualnej oraz caÂłej wiedzy.
Z tym moÂżecie miec kÂłopot.

Czyli chcecie mieszkac w Nas nie wykonujÂąc pracy rozwojowej - bardzo nieÂładnie.
Bo to sie nazywa Kosmiczna jazda na GapĂŞ!
Wiedza jest stara, jĂŞzyk siĂŞ rozwija powoli.. hmm

zaczekaj zgaslami fajka mi zgasla.

Bowiem powtĂłrzĂŞ po raz kolejny ; kaÂżdy kto urodziÂł siĂŞ na Ziemi czÂłowiekiem , jest nim do momentu swojej Âśmierci!
Tak nie powtarzaj namiĂŞtnie, bo jeszcze uwierzĂŞ ze ktokolwiek siĂŞ na ziemi czlowiekiem urodziÂł.
A wiesz , jak to z wiara jest.

Przychodzisz na ziemiĂŞ, by czlowiekiem siĂŞ staĂŚ.
Istota ludzka to interaktywny projekt WszeÂświata-CzÂłowieka, jako sumy CzÂłowiekĂłw w budowie.. w samotworzeniu.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #110 : Lipiec 14, 2011, 15:12:38 »

irracjonalnoœÌ dzia³ania czêœci populacji objawia siê miêdzy innymi na przeje¿d¿aniu na ¿ó³tym/czerwonym œwietle- skoro ka¿dy kierowca
no dziĂŞki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i ktoÂś chciaÂł mnie rozjechaĂŚ
..zasuwaÂł ponad 130 na Âśrodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasaÂżer jeszcze fucka pokazywaÂł MrugniĂŞcie

PomysÂłowe. Ale ja pytaÂłem
o irracjonalnoÂśc w odniesieniu do definiowania czÂłowieka - a nie wyprodukowanej przez ten czy inny system religijny maszyny.

nie wiem gdzie w przepisach ruchu drogowego mieÂści siĂŞ jakiaÂś/jakakolwiek "maszyna religijna",-
no moÂże tylko maszyna.. MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #111 : Lipiec 14, 2011, 15:22:42 »

Dobre DuÂży uÂśmiech)

edit: poprzednio omylkowo umieÂściÂłem tu informacjĂŞ do innej, rĂłwnolegÂłej rozmowy (tj framugi pomyliÂłem)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:13:08 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #112 : Lipiec 14, 2011, 17:53:45 »

no dziĂŞki.. wczoraj przechodzilem na zielonym.. i to w srodku jedgo okresu - i ktoÂś chciaÂł mnie rozjechaĂŚ ..zasuwaÂł ponad 130 na Âśrodku czerwonego. Musialem podbiec. a pasaÂżer jeszcze fucka pokazywaÂł MrugniĂŞcie
a miaÂł jeszcze zamkniĂŞte oczy i skrĂŞcaÂł? sÂłyszaÂłem, Âże "bystrzachy" czasami tak robiÂą...
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #113 : Lipiec 14, 2011, 18:05:29 »

a miaÂł jeszcze zamkniĂŞte oczy i skrĂŞcaÂł? sÂłyszaÂłem, Âże "bystrzachy" czasami tak robiÂą...
A ja sÂłyszaÂłem ze jesteÂś gÂłuchy jak pieĂą.

otwarte mial. 
ten kolo waliÂł na czerwonym.

Tamta natomiast sprawa byÂła zgodnie z przepisami.
..i nikt tam hazardu nie uprawiaÂł, bo zamkniĂŞte oczy przy peÂłnej kontroli/percepcji otoczenia

I nie mieszaj Âłaskawie tych spraw.
bo Ci spÂŁatam jakiegoÂś naleÂżytego phiGLA

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:20:51 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #114 : Lipiec 14, 2011, 18:26:51 »

Dobre DuÂży uÂśmiech)

edit: poprzednio omylkowo umieÂściÂłem tu informacjĂŞ do innej, rĂłwnolegÂłej rozmowy (tj framugi pomyliÂłem)

dziêki Phi, bo ju¿ siê ba³em ¿e mi mecz wy³¹czysz, który ogl¹da³em Mrugniêcie

PS. chociaÂż raz warto byÂło, aÂż trudno uwierzyĂŚ
"Liga Europejska: ÂŚlÂąsk WrocÂław - Dundee United 1-0"
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 18:29:49 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #115 : Lipiec 14, 2011, 19:46:43 »

Nie kibicujĂŞ Âżadnej druÂżynie wiĂŞc chyba na miejscu bĂŞdzie pytanie: czy to moÂże bioroboty graÂły? MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #116 : Lipiec 14, 2011, 19:58:29 »

Nie kibicujĂŞ Âżadnej druÂżynie wiĂŞc chyba na miejscu bĂŞdzie pytanie: czy to moÂże bioroboty graÂły? MrugniĂŞcie

ja teÂż nie, a jak na bioroboty- to zdecydowanie za wolni DuÂży uÂśmiech

Kiara
Gość
« Odpowiedz #117 : Lipiec 14, 2011, 20:07:40 »

Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie  postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą  piszÂącego jest poniÂżenie i dowalenie przedmĂłwcy.

Czy naprawdĂŞ na nic wiĂŞcej was nie staĂŚ?

JakieÂż to wielkie i wzniosÂłe  nazywaĂŚ kogoÂś biorobotem  , jakÂą przynosi  ulgĂŞ wyklinanie tego sÂłowa na klawiaturze i walniĂŞcie nim w kogoÂś?

A kto z was wie na 100% Âże nie jest biorobotem?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:14:15 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #118 : Lipiec 14, 2011, 20:14:47 »

Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie  postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą  piszÂącego jest dowalenie przedmĂłwcy.

Och >Kiaro<.
Sama powtarzasz, ze trzeba czytaĂŚ pomiĂŞdzy wierszami i braĂŚ pod uwagĂŞ wiele innych, w tym przypadku widocznych jak na dÂłoni faktĂłw.
GdybyÂś tak do tego podeszÂła, zauwaÂżyÂłabyÂś zapewne, ze celem mojego postu nie byÂło nabijanie siĂŞ z kogokolwiek, czy czegokolwiek, a zwyczajne zwrĂłcenie uwagi na to, ze znĂłw stworzona ofa w temacie. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #119 : Lipiec 14, 2011, 20:16:59 »

Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie  postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą  piszÂącego jest dowalenie przedmĂłwcy.

Och >Kiaro<.
Sama powtarzasz, ze trzeba czytaĂŚ pomiĂŞdzy wierszami i braĂŚ pod uwagĂŞ wiele innych, w tym przypadku widocznych jak na dÂłoni faktĂłw.
GdybyÂś tak do tego podeszÂła, zauwaÂżyÂłabyÂś zapewne, ze celem mojego postu nie byÂło nabijanie siĂŞ z kogokolwiek, czy czegokolwiek, a zwyczajne zwrĂłcenie uwagi na to, ze znĂłw stworzona ofa w temacie. DuÂży uÂśmiech

Darek , ale mi wcale nie o TwĂłj post chodzi , ten akurat traktujĂŞ jako Âżartobliwe podsumowanie tematu.

Kiara. UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:17:44 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #120 : Lipiec 14, 2011, 20:50:33 »

Jak dla mnie jest ÂżenujÂące czytanie  postĂłw w ktĂłrych najwiĂŞkszÂą satysfakcjÂą  piszÂącego jest poniÂżenie i dowalenie przedmĂłwcy.

JakieÂż to wielkie i wzniosÂłe  nazywaĂŚ kogoÂś biorobotem  , jakÂą przynosi  ulgĂŞ wyklinanie tego sÂłowa na klawiaturze i walniĂŞcie nim w kogoÂś?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Jedno z praw WszechÂświata gÂłosi, Âże wszystko, co wysyÂłasz wraca do Ciebie zwielokrotnione.
ZasiaÂłaÂś ferment, wiĂŞc spijasz pianĂŞ. Proste.
Dlatego zamiast oskarÂżaĂŚ Âświat, przypatrz siĂŞ sobie. I nie wiĂą luster.

SkÂąd wiesz, co komu i kiedy przynosi satysfakcjĂŞ? ZnĂłw oceniasz przez pryzmat wÂłasnych emocji i mniemaĂą.
Zacznij naprawdĂŞ kochaĂŚ ludzi, a oni odwzajemniÂą uczucie. GwarantujĂŞ. ZaÂś nadmiar ikonek oraz
wychwalanie siebie o niczym nie Âświadczy i nie zaÂłatwia sprawy.

Pozdrawiam  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 20:56:55 wysłane przez ptak » Zapisane
Tomasz
Gość
« Odpowiedz #121 : Lipiec 14, 2011, 21:02:47 »

ÂŁadnie powiedziane UÂśmiech Ptaszku MrugniĂŞcie Ale wszyscy mĂłwimy wÂłaÂśnie o tym samym. Obawiam siĂŞ jednak, Âże i tym razem zostanie to odebrane jako atak i usÂłyszymy ripostĂŞ Smutny
east
Gość
« Odpowiedz #122 : Lipiec 14, 2011, 21:38:00 »

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
No wiĂŞc jak pisaÂłem wczeÂśniej co najmniej ja i kolega songo nie wiemy tak do koĂąca czy nie jesteÂśmy bio UÂśmiech Ale Âże przedrostek bio robi dziÂś ogĂłlnie karierĂŞ to siĂŞ nie martwiĂŞ na zapas MrugniĂŞcie
Biorobot przekleĂąstwem ? Trzeba by zaktualizowaĂŚ sÂłownik wyrazĂłw brzydkich UÂśmiech))

Nie twórzmy segregacji rasowych proszê. Czy ja biorobot czy nie , to kogo obchodzi ? Mogê byÌ nawet wyznawc¹ mechanicznej pomaraùczy ( a by³ taki zespó³, kto pamiêta ? ).

pozdr
arteq
Gość
« Odpowiedz #123 : Lipiec 14, 2011, 21:47:03 »

Tamta natomiast sprawa byÂła zgodnie z przepisami.
zgodne z przepisami jazda, skrêcanie z zamkniêtymi oczyma - oczywiœcie je¿eli daÌ wiarê temu co mówi³eœ - z jakimi przepisami, bo chyba nie mówimy o tych reguluj¹cych poruszanie siê po drogach publicznych, te¿ zdaje siê, ¿e zbli¿aj¹c siê do skrzy¿owania, przejœcia dla pieszych nale¿y zachowaÌ szczególn¹ ostro¿noœÌ. Zamykanie œlepiów chyba jednak pod to nie podchodzi...
bo zamkniĂŞte oczy przy peÂłnej kontroli/percepcji otoczenia
jednak nie mogĂŞ podzieliĂŚ takiej opinii

bo Ci spÂŁatam jakiegoÂś naleÂżytego phiGLA
uuu... zaczynajÂą siĂŞ straszonka i groÂźby?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #124 : Lipiec 14, 2011, 21:49:26 »

A tak naprawdĂŞ east to co chciaÂłeÂś mi powiedzieĂŚ?

Jak juÂż wiesz co?

To myÂślĂŞ iÂż nie w mojÂą stronĂŞ powinieneÂś to skierowaĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: