Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 10, 2025, 16:02:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 109406 razy)
Kiara
Gość
« Odpowiedz #175 : Lipiec 19, 2011, 11:58:38 »

Nie zaÂłoÂżyÂł bo bioroboty nie tworzÂą nie potrafiÂą tego robiĂŚ. MogÂą odtwarzaĂŚ i przetwarzaĂŚ dane , ktĂłre juÂż posiadajÂą. MogÂą to robiĂŚ o wiele szybciej niÂż  CzÂłowiek.

Polecam fragment ksi¹¿ki Melchizedeka "Kwiat ¿ycia" tam jest dobrze opisana kobieta ¿yj¹ca na ziemi jako cz³owiek jednak nie do koùca postrzegana przez autora jako cz³owiek.
Jednak ostatni element na ziemi to czÂłowiek , jej reakcje sÂą ludzkie.

Jest dokÂładny opis sposobu ÂściÂągania danych z przestrzeni ( chyba zbliÂżony do opisywanego przez Phi)obecnego.

Zwyczajnie sprĂŞÂżona baza danych , szybka analiza , skanowanie i przekaz bÂłyskawiczny, perfekcyjny system komputerowy scalony z Âżyciem fizycznym..
CoÂś o czym mĂłwi east.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #176 : Lipiec 19, 2011, 12:06:23 »

ale po co biorobotowi wiara, obojĂŞtnie jaka?

Biorobot tak na prawdê nie ma wiary ma program, wspó³czesne bioroboty s¹ bardzo doskona³e , potrafi¹ samodzielnie sterowaÌ swoim programem w jego granicach. Nie mog¹ tylko ich przekroczyÌ.
Czyli biorobot uwaÂża, Âże WIE .On nie ma wÂątpliwoÂści, czy tak Kiaro ?. Przynajmniej w sprawach zasadniczych.
@songo mo¿e byÌ tak, ¿e w ka¿dej innej sprawie jego g³ówny program mo¿e dopuszczaÌ podprogram pt "nie wiem" , albo " mo¿e siê mylê". Natomiast w kwestii w³asnego istnienia ,tego kim jestem, w¹tpliwoœci biorobot mieÌ nie bêdzie.
CzÂłowiek odwrotnie.

@between
inni poczytali jakieœ m¹dre ksi¹¿ki, itp....
A jeÂżeli to wszystko to bzdura?

To siê okreœl - bzdura , czy jednak m¹dre ? bo to sprzecznoœÌ jest. Jeœli nie m¹dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ?
Wiedza to bzdura ?

@Kiaro
Twarze sÂą coraz bardziej szare , rysy coraz bardziej karykaturalne a oczy pÂłaskie ciemne bez wyrazu. JakieÂś dziwne.
Niepokoi mnie to bo coraz wiĂŞcej jest takich ludzi.
A jeÂśli Tobie ktoÂś powie, Âże masz "czarnÂą twarz" , jeÂśli zauwaÂży w Tobie rĂłwnieÂż to, co Ty  widzisz w innych ?

Tyko, Âże zwykle rzadko siĂŞ to zdarza ( w chwilach zdenerwowania moÂże ) poniewaÂż nasz Âświat zwykle zamykamy do samych siebie. Nie dzielimy siĂŞ z innymi swoimi spostrzeÂżeniami, refleksjami, sami nie chcemy ich sÂłyszeĂŚ od nikogo. Mamy swojego Graala ,ktĂłrego sobie tam napeÂłniamy CZYMÂŚ.
Na tym polega rozdzielenie, a raczej jego iluzja. Bo tak na prawdê to ten jeden procent tych, którzy wiedz¹ jak jest i wiedz¹ jak korzystaÌ z po³¹czenia utrzymuje ludzi w nieœwiadomoœci. To zaczyna siê od szko³y - podzielonych, porozrzucanych puzzli wiedzy.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #177 : Lipiec 19, 2011, 12:11:38 »

..ciekawe jak to jest, nie mieĂŚ Âżadnych wÂątpliwoÂści?? MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
between
Gość
« Odpowiedz #178 : Lipiec 19, 2011, 12:22:57 »

[/b]

To siê okreœl - bzdura , czy jednak m¹dre ? bo to sprzecznoœÌ jest. Jeœli nie m¹dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ?
Wiedza to bzdura ?
Nie ma sprzecznoÂści. MÂądre dla tych, ktĂłrzy przeczytali i uwaÂżajÂą Âże to waÂżne. A z pewnej perspektywy mogÂą byĂŚ bzdurne.

A co do wiedzy...
Czym jest wiedza? UmiejĂŞtnoÂściÂą katalogowania? To, Âże ponazywasz wszystko co tylko dostrzeÂżesz to jest juÂż wiedza?
Od A do Z?...
PomoÂże Ci w odpowiedzi na pytanie 'kim jestem'?
Raczej pomoÂże w odpowiedzi na pytanie - 'kim nie jestem'.
WiĂŞc obieraj cebulĂŞ warstwa po warstwie.
I co Ci zostanie?
nic nie zostanie.

Paradoks polega na tym, Âże moÂżesz siĂŞ opisaĂŚ jedynie w relacji, w stosunku do czegoÂś, kogoÂś.
Ale jeÂżeli wszystko czym nie jesteÂś odrzucisz, to nawet nie masz siĂŞ do czego porĂłwnaĂŚ.

WyobraÂź sobie, Âże znajdujesz siĂŞ w miejscu w ktĂłrym panuje doskonaÂła czerĂą, doskonaÂła cisza, brak zapachĂłw, itp
Nie masz ciaÂła, niczego nie dostrzegasz, niczego nie percepujesz.
Nie ma nawet pojeĂŚ gdzie, kiedy... po prostu nic.
ZostaÂła ci tylko myÂśl - 'jestem'
No to kim jesteÂś?

pozdro

edit:
..ciekawe jak to jest, nie mieĂŚ Âżadnych wÂątpliwoÂści?? MrugniĂŞcie
a masz jakieÂś wÂątpliwoÂści co do tego, Âże musisz zapÂłaciĂŚ podatek?
Ja nie mam Âżadnych. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:29:09 wysłane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #179 : Lipiec 19, 2011, 12:25:49 »

No to kim jesteÂś?

pozdro
"jam jest" MrugniĂŞcie

to czÂłowiek na obecnym poziomie egzystencji stworzyÂł potrzebĂŞ katalogowania wszystkiego i nadawania etykietek..

a masz jakieÂś wÂątpliwoÂści co do tego, Âże musisz zapÂłaciĂŚ podatek?
Ja nie mam Âżadnych.

mam, ale jak nie mam wyjÂścia- to pÂłacĂŞ.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:33:49 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #180 : Lipiec 19, 2011, 12:32:51 »

@between
czyli Âżeby ÂżyĂŚ jako czÂłowiek, trzeba umrzeĂŚ jako robot
Hmm.....
Coœ w tym jest, jakaœ myœl g³êboka. Przynajmniej w przypadku tych biorobotów, które maj¹ swoich operatorów Mrugniêcie
between
Gość
« Odpowiedz #181 : Lipiec 19, 2011, 12:36:14 »

No to kim jesteÂś?

pozdro
"jam jest" MrugniĂŞcie
jam? ja?... znowu dylemat, bo ja moÂżna opisaĂŚ jedynie w kontekÂście ja-reszta.... - ja -  nieja
czyli problem z resztÂą - odrzuĂŚmy resztĂŞ.

zostaje
'jest'

i to chyba jedyne w miarĂŞ pewne, co moÂżna powiedzieĂŚ

Âże sie jest.
Âże sie istnieje

tyle zostaje z caÂłej cebuli.

jeden ktoÂś to nawet napisaÂł:

jestem, ktĂłry jestem

Âżeby byÂło wiadomo, Âże o niego chodzi.

bo ma braciszka:
jestem, ktĂłrego nie ma.

i tyle w temacie owsikĂłw MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:36:47 wysłane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #182 : Lipiec 19, 2011, 12:39:30 »

..je¿eli masz œwiadomoœÌ swego istnienia- to do czego potrzebna ta reszta,-
dla kontrastu??

between
Gość
« Odpowiedz #183 : Lipiec 19, 2011, 12:51:42 »

..je¿eli masz œwiadomoœÌ swego istnienia- to do czego potrzebna ta reszta,-
dla kontrastu??
skÂąd masz wiedzieĂŚ, Âże istniejesz, jeÂżeli nie masz porĂłwnania?
aczkolwiek nie wiem czy w tym przypadku teÂż jest to potrzebne.
MoÂże na tym poziomie juÂż nie...
UÂśmiech

A moÂże "jestem" - to kolejny program?
A wyzwoliĂŚ siĂŞ z niego moÂżna poprzez "niebycie".

pozdro

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:55:36 wysłane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #184 : Lipiec 19, 2011, 12:54:45 »

UÂśmiech

pozdro

jeÂżeli formuÂłujesz pytanie(nawet do siebie)- to kto je formuÂłuje?? MrugniĂŞcie

PS. CiĂŞÂżko sobie wyobraziĂŚ istnienie poza materiÂą, ale uwolnienie siĂŞ od tych wszystkich egotycznych problemĂłw, jest niewyobraÂżalnÂą ulgÂą,-
tak niewyobraÂżalnÂą jak po prostu istnienie..MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 13:03:49 wysłane przez songo1970 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #185 : Lipiec 19, 2011, 13:07:36 »

UÂśmiech

pozdro

jeÂżeli formuÂłujesz pytanie(nawet do siebie)- to kto je formuÂłuje?? MrugniĂŞcie
OPERATOR UÂśmiech

@BETWEEN
Paradoks polega na tym, Âże moÂżesz siĂŞ opisaĂŚ jedynie w relacji, w stosunku do czegoÂś, kogoÂś.
Ale jeÂżeli wszystko czym nie jesteÂś odrzucisz, to nawet nie masz siĂŞ do czego porĂłwnaĂŚ.

Odrzucanie to proces, a wiĂŞc bĂŞdĂŞ choĂŚ wiedziaÂł JAK JESTEM MrugniĂŞcie A kiedy  juÂż nic nie zostanie to znĂłw stworzĂŞ, uniezaleÂżniĂŞ i pozwolĂŞ temu co stworzyÂłem wrĂłciĂŚ do mnie w procesie samodzielnego DOWIADYWANIA SIÊ ( wiedzy ) o tym CO I JAK . A Âżeby nie byÂło zbyt Âłatwo to stworzĂŞ teÂż tych, ktĂłrzy bĂŞdÂą przeszkadzaĂŚ. CaÂłoœÌ siĂŞ mocno pokomplikuje i bĂŞdzie co obserwowaĂŚ, Âżeby z nudĂłw nie paœÌ MrugniĂŞcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #186 : Lipiec 19, 2011, 13:11:30 »

..a kto stworzyÂł Operatora??
nadOperator DuÂży uÂśmiech

chyba nie potrzebnie mnoÂżymy byty, prĂłbujÂąc w ten sposĂłb coÂś wyjaÂśniĂŚ,-
a w koĂącu okarze siĂŞ, Âże to tylko kolejna odsÂłona naszej wÂłasnej ÂświadomoÂści MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 14:08:32 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #187 : Lipiec 19, 2011, 16:17:10 »

ale po co biorobotowi wiara, obojĂŞtnie jaka?

Biorobot tak na prawdê nie ma wiary ma program, wspó³czesne bioroboty s¹ bardzo doskona³e , potrafi¹ samodzielnie sterowaÌ swoim programem w jego granicach. Nie mog¹ tylko ich przekroczyÌ.
Czyli biorobot uwaÂża, Âże WIE .On nie ma wÂątpliwoÂści, czy tak Kiaro ?. Przynajmniej w sprawach zasadniczych.
@songo mo¿e byÌ tak, ¿e w ka¿dej innej sprawie jego g³ówny program mo¿e dopuszczaÌ podprogram pt "nie wiem" , albo " mo¿e siê mylê". Natomiast w kwestii w³asnego istnienia ,tego kim jestem, w¹tpliwoœci biorobot mieÌ nie bêdzie.
CzÂłowiek odwrotnie.

@between

Wiedza to bzdura ?

@Kiaro
Twarze sÂą coraz bardziej szare , rysy coraz bardziej karykaturalne a oczy pÂłaskie ciemne bez wyrazu. JakieÂś dziwne.
Niepokoi mnie to bo coraz wiĂŞcej jest takich ludzi.
A jeÂśli Tobie ktoÂś powie, Âże masz "czarnÂą twarz" , jeÂśli zauwaÂży w Tobie rĂłwnieÂż to, co Ty  widzisz w innych ?

Tyko, Âże zwykle rzadko siĂŞ to zdarza ( w chwilach zdenerwowania moÂże ) poniewaÂż nasz Âświat zwykle zamykamy do samych siebie. Nie dzielimy siĂŞ z innymi swoimi spostrzeÂżeniami, refleksjami, sami nie chcemy ich sÂłyszeĂŚ od nikogo. Mamy swojego Graala ,ktĂłrego sobie tam napeÂłniamy CZYMÂŚ.
Na tym polega rozdzielenie, a raczej jego iluzja. Bo tak na prawdê to ten jeden procent tych, którzy wiedz¹ jak jest i wiedz¹ jak korzystaÌ z po³¹czenia utrzymuje ludzi w nieœwiadomoœci. To zaczyna siê od szko³y - podzielonych, porozrzucanych puzzli wiedzy.

A Tobie to , o co , tak naprawdĂŞ chodzi?

O udowodnieni mi iÂż jestem biorobotem? JeÂżeli chcesz tak myÂśleĂŚ , dobrze Ci z tym? Niech tak bĂŞdzie dla Ciebie.

Znasz mnie osobiÂście ,widziaÂłeÂś mnie kiedyÂś w realu?
BywaÂłeÂś ze mnÂą w roÂżnych trudnych sytuacjach i poznaÂłeÂś moje reakcje  w nich?

Jak tak to masz prawo mnie oceniaĂŚ , ocena taka w jakimÂś sensie ( twojej subiektywnoÂści) bĂŞdzie prawdziwa dla Ciebie.

Opierasz siĂŞ na rozpowszechnianych zdjĂŞciach i relacjach niewiarygodnej osoby. A Âże jest niewiarygodna potwierdzajÂą nieprawdziwe opisy sytuacji w ktĂłrych byÂło wiĂŞcej osĂłb i mogÂą to potwierdziĂŚ.
Tu juÂż nie chodzi o osobiste odczucia czegoÂś , o prawdĂŞ opisu zaistniaÂłych sytuacji. To tak na marginesie mojego wyglÂądu.

A po za tym jestem osobÂą o bardziej orientalnej karnacji , Âśniadej cerze.

Czy mam ciemn¹ twarz? Nie , mimo tych usi³owaù przeró¿nych jasn¹ , chocia¿ nie zawsze uœmiechniêt¹.

A czy jestem biorobotem? Biorobot nie ma moÂżliwoÂści robienia tego co ja robiĂŞ , ma z tym bezpoÂśredni zwiÂązek ta osÂławiona moja tusza. Jest niezbĂŞdnoÂściÂą  chroniÂącÂą moje zdrowie , na razie.

A tak swojÂą drogÂą ... to czy widziaÂłeÂś kiedyÂś chudego BuddĂŞ? UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech CoÂś

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 16:18:15 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #188 : Lipiec 19, 2011, 16:46:10 »

Cytat: Kiara
A czy jestem biorobotem? Biorobot nie ma moÂżliwoÂści robienia tego co ja robiĂŞ , ma z tym bezpoÂśredni zwiÂązek ta osÂławiona moja tusza. Jest niezbĂŞdnoÂściÂą  chroniÂącÂą moje zdrowie , na razie.

Biorobot posiada ró¿ne mo¿liwoœci, w zale¿noœci od tego, do czego zosta³ stworzony. Cz³owiek czêsto nie dorównuje maszynom,
ktĂłrych parametry bywajÂą wyÂśrubowane. ZaÂś tusza nie moÂże chroniĂŚ zdrowia, bo sama jest juÂż chorobÂą, brakiem zdrowia.
I permanentnie pog³êbiaj¹c¹ stany chorobowe.
Tak jest w przypadku ludzi. Nie wiem, jak to wyglÂąda u biorobotĂłw. MoÂże zupeÂłnie inaczej?  MrugniĂŞcie
Tylko one mogÂą coÂś pewnego na ten temat nam powiedzieĂŚ.  DuÂży uÂśmiech

Budda byÂł gruby, Jezus chudy. Czy ktĂłryÂś z nich to biorobot?  Chichot
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #189 : Lipiec 19, 2011, 22:10:39 »

Cytat: betwen
Neurologia to pÂłaszczyzna czysto fizyczna, a czakry to chyba eteryczna.

Energetyczna.  UÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
east
Gość
« Odpowiedz #190 : Lipiec 19, 2011, 22:32:29 »

@kiaro

A Tobie to , o co , tak naprawdĂŞ chodzi?

O udowodnieni mi iÂż jestem biorobotem? JeÂżeli chcesz tak myÂśleĂŚ , dobrze Ci z tym? Niech tak bĂŞdzie dla Ciebie.

O TwojÂą refleksjĂŞ nad sobÂą mi chodzi. O relatywne spojrzenie na siebie ,Âświat i otoczenie. JeÂśli to moÂżliwe.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #191 : Lipiec 20, 2011, 13:11:54 »

DyskusjĂŞ o "tuszy" przeniosÂłem tu: Nadwaga

east
Gość
« Odpowiedz #192 : Lipiec 20, 2011, 14:04:39 »

Witaj JAN

Piszesz, jakbyÂś uczestniczyÂł w Wielkiej Grze wedle reguÂł, ktĂłrych nie widaĂŚ, ale one widzÂą wszystko i wszystkim sterujÂą i nikt nie ma na nic waÂżnego wpÂływu, bo .. ON widzi,czuwa i steruje.
W pewnym sensie tak jest, tylko, ¿e jest to kwestia poddania siê regu³om, których nie ustala³e¶. ONI , mog± zmieniaæ rzeczywisto¶æ ,manipulowaæ czasem , poniewa¿ posiadaj± WIEDZÊ jak to robiæ. Cz³owiek, w drodze osobistych do¶wiadczeñ , jest w stanie uwolniæ siê od tego.

Cytat: east
Ja cieszĂŞ siĂŞ, Âże nikt mi w gÂłowie nie nadaje komunikatĂłw ( channelingi) ,Âże Âżaden byt nie pojawia siĂŞ we mnie nawet na wezwanie ( z ciekawoÂści ), bo to znaczy, Âże kanaÂły dla nich sÂą zamkniĂŞte
- jest zupeÂłnie pozbawione racjonalnoÂści, bo chyba nie wÂątpisz, Âże istoty o milion lat przewyÂższajÂące Ciebie w rozwoju robiÂą coÂś tak prymitywnie, abyÂś  mĂłgÂł to zablokowaĂŚ ? ZablokowaĂŚ i zepsuĂŚ im interes, pozbawiĂŚ podstawy dziaÂłania ich systemu, ktĂłry polega na hodowli Ciebie i miliardĂłw innych? MyÂślisz, Âże swoim czystym i piĂŞknym zestawem dobrych intencji zablokujesz ich technologiĂŞ ? KontrolujÂą CiĂŞ zanim byÂłeÂś plemnikiem i jajeczkiem bo kontrolowali juÂż Twoich rodzicĂłw i to oni wymazali Ci TwojÂą pamiĂŞĂŚ poprzednich wcieleĂą, abyÂś nie mĂłgÂł wykorzystaĂŚ Twojego poprzedniego doÂświadczenia

Nie napisa³em ,¿e cokolwiek blokujê. Napisa³em , ¿e jest to zablokowane,i nie wiem czemu tak siê dzieje. Chocia¿ mo¿e siê domyœlam. Poza tym co widaÌ, czym mo¿na manipulowaÌ - egotyczn¹ myœl¹, umys³em, cia³em - jesteœmy równie¿ ŒWIADOMOŒCI¥, Wy¿szym Ja. Nie wiemy czym ona jest, nie potrafimy jej "z³apaÌ za rêkê" ,ale wiemy , ¿e dzia³a w nas i poprzez nas. Ta "anonimowoœÌ" Wy¿szej JaŸni jest dla niej - i dla nas samych - najlepszym zabezpieczeniem przed obc¹ inteligencj¹.

OglÂądaÂłem niedawno film pt . "The Rite"  -rytuaÂł  http://www.filmweb.pl/film/Rytua%C5%82-2011-567009
ByĂŚ moÂże jest on ÂświetnÂą egzemplifikacjÂą tego, o czym tu piszemy.
W koĂącowej scenie "wypĂŞdzenie" obcego,ktĂłry tutaj nazywa siĂŞ ZÂłym odbywa siĂŞ nie dlatego, Âże "ÂżoÂłnierz" jest doskonale wyposaÂżony w arsenaÂł broni, ale dlatego, Âże pozwala dziaÂłaĂŚ poprzez siebie sile ,ktĂłrej wierzy, choĂŚ nie rozumie.

Tak, JAN, kimkolwiek s¹ ONI , byÌ mo¿e s¹ panami zaistnia³ej rzeczywistoœci, byÌ mo¿e kontroluj¹ nasze mózgi i cia³a, planuj¹ rozwój i bombarduj¹ wszystkie inicjatywy, nawet mo¿liwe, ¿e dzia³aj¹ przez nas u¿ywaj¹c nas (opêtania) lecz nie jesteœmy bezbronni. Kiedy zaczynamy rezonowaÌ z niepojêt¹, potê¿n¹ energi¹ kr¹¿¹c¹ w nas samych, czyni¹c to intuicyjnie, wtedy stajemy siê precyzyjnym skalpelem niczym ¿o³nierze pod komend¹ wytrawnego genera³a.
SĂŞk w tym, aby walczyĂŚ po wÂłaÂściwej stronie.
Paradoksalnie - tego wiedzieĂŚ nie moÂżesz. Ale moÂżesz to poczuĂŚ jako  miÂłoœÌ. I teÂż nie bĂŞdziesz wiedziaÂł czym ona jest ,ale w jakiÂś sposĂłb bĂŞdziesz wiedziaÂł, Âże to ona.
Dlatego, Âże ÂświadomoœÌ ma  kwantowÂą naturĂŞ  UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #193 : Lipiec 20, 2011, 15:19:12 »

@JAN

A ju¿ zupe³nie nie wiedz¹ co zrobiÌ, by ktoœ nie w³o¿y³ im w rêce zaawansowanego narzêdzia walki o nazwie "Mi³oœÌ" i by tym narzêdziem nie pos³u¿yli siê jak (dobry z natury przecie¿) szympans z ka³aszem w d³oniach... (pamiêtasz, jest taki filmik w sieci).
A wiesz, czemu  akurat szympans ? bo on jest ciekawy tego co nowe. TysiÂące "szympansĂłw" z miÂłoÂściÂą w Âłapach beztrosko grasuje po Âświecie od wielu wielu lat zupeÂłnie nie wiedzÂąc jak uÂżyĂŚ tej "broni", aÂż ktĂłregoÂś dnia trafia siĂŞ "setna maÂłpa". I nagle caÂły gatunek zaczyna "jarzyĂŚ" dokonujÂąc zbiorowego przeskoku w ÂświadomoÂści. Tak jak zapÂłon¹³ pierwszy ogieĂą, jak rozbito pierwszy atom i tak bĂŞdzie kiedy zrozumiemy miÂłoœÌ.

MaÂło tego, przecieÂż sami bĂŞdÂą goniĂŚ okazjĂŞ zÂłapania tego narzĂŞdzia i uÂżycia go, bo to jedna z podstaw istnienia i najwiĂŞkszych siÂł WszechÂświata... Straszne.

"Strasznie piĂŞkna katastrofa " UÂśmiech Grek Zorba
kontrolowaĂŚ/zmieniaĂŚ zasady Gry - nie gwarantuje jej zakoĂączenia i wyjÂścia wszystkich z niej bez szwanku.
Kiedy  czÂłowiek lĂŞka siĂŞ o siebie, o innych, ktĂłrych postrzega w swoim Âżyciu ( ich ciaÂła i umysÂły ) bez wiedzy o tym, Âże tak na prawdĂŞ ma do czynienia z przejawiajÂącÂą siĂŞ, nieÂśmiertelnÂą ÂŚwiadomoÂściÂą, ktĂłra JEST, nie mĂłwiĂŞ jaka, bo tego nie wiem na szczĂŞÂście (albo i nie), to faktycznie , lepiej siĂŞ nie wychylaĂŚ. Szwank ponosimy tylko tutaj, na tym polu walki. Ale wtedy - juÂż poza nim -  "zbieramy siĂŞ do kupy" i wsiadamy do nowego modelu gdzieÂś , kiedyÂś , w jakimÂś CZASIE i jakiejÂś PRZESTRZENI odkrywamy na nowo Zasady Gry.

Przeciwnik jest zdeterminowany do granic naszej wyobraŸni, wiêc by go pokonaÌ trzeba równie¿ wyjœÌ poza te granice

Ale kompas trzeba mieÌ bo poza wszelkimi granicami mo¿na siê rozp³yn¹Ì jak s³odka kropla w s³onym oceanie .
ptak
Gość
« Odpowiedz #194 : Lipiec 20, 2011, 15:19:56 »

Cytat: JAN
Powiem Ci tak:
przeraziÂło mnie to, co napisaÂłeÂś, bo to jest niestety prawda, Âże wielu ciÂągle jest wciaganych do Gry; sÂą w niej - choĂŚ nie majÂą pojĂŞcia i nie znajÂą zasad, walczÂą - choĂŚ nie potrafiÂą.
Maj¹ wielkie serce, jak¹œ wiedzê, ale prawie zero doœwiadczenia. A ju¿ zupe³nie nie wiedz¹ co zrobiÌ, by ktoœ nie w³o¿y³ im w rêce zaawansowanego narzêdzia walki o nazwie "Mi³oœÌ" i by tym narzêdziem nie pos³u¿yli siê jak (dobry z natury przecie¿) szympans z ka³aszem w d³oniach... (pamiêtasz, jest taki filmik w sieci).
MaÂło tego, przecieÂż sami bĂŞdÂą goniĂŚ okazjĂŞ zÂłapania tego narzĂŞdzia i uÂżycia go, bo to jedna z podstaw istnienia i najwiĂŞkszych siÂł WszechÂświata...

Straszne.

Niestety, to prawda, Âże czÂłowiek, ktĂłry kocha prawdziwie jest najbardziej podatny na zranienia.
Bo jest otwarty i ufny jak dziecko. I wszystko postrzega przez ró¿owe okulary.
Wówczas, nawet najwiêkszy draù jawi siê w tym kolorze. Ale, czy nasza ró¿owoœÌ gwarantuje nietykalnoœÌ od drania?
Jezusa przecieÂż ukrzyÂżowali gdy nie wszedÂł do GRY. 
east
Gość
« Odpowiedz #195 : Lipiec 20, 2011, 15:31:48 »

@Ptak
Jezusa przecieÂż ukrzyÂżowali gdy nie wszedÂł do GRY. 
Nie ONI. My.
Jezus zrobiÂł to przynajmniej z hukiem, ktĂłry odbija siĂŞ echem ponad 2 tys lat UÂśmiech

Bo pewne wpisy w Polu trzeba by³o umieœciÌ. Aby cz³owiek móg³ dostrzec oprogramowanie, które to spowodowa³o i aby pamiêta³ o jego (swojej) niszczycielskiej mocy nastêpnym razem. I nastêpnym, i nastêpnym a¿ siê w koùcu kiedyœ uda pop³yn¹Ì na w³aœciwej fali Uœmiech

@JAN
Maj¹ wielkie serce, jak¹œ wiedzê, ale prawie zero doœwiadczenia.

Wszyscy wiedzÂą, Âże czegoÂś nie da siĂŞ zrobiĂŚ. I wtedy pojawia siĂŞ ten jeden, ktĂłry nie wie, Âże siĂŞ nie da, i on wÂłaÂśnie to coÂś robi , Albert Einstein .. czekamy na "setnÂą maÂłpĂŞ" UÂśmiech

@Ptak
Niestety, to prawda, Âże czÂłowiek, ktĂłry kocha prawdziwie jest najbardziej podatny na zranienia.
Niekoniecznie, niekoniecznie ... mi³oœÌ jest pancerzem nie do przebicia. Niejeden rycerz o tym wiedzia³ w pocie czo³a buduj¹c (dla) Notre Damme.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 15:36:29 wysłane przez east » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #196 : Lipiec 20, 2011, 17:07:47 »

Cytat: JAN

Dlatego Kiara i inni serwujÂą takie Âładne bzdury...

A Ci inni, to kto? Bo to bardzo pojemne sÂłowo…  DuÂży uÂśmiech

Wiele ciekawych doÂświadczeĂą z obcymi majÂą teÂż forumowicze, moÂże siĂŞ podzielÂą   

Chyba nie czytasz forum. Ostatnio ElÂżbieta w wÂątku „wyraÂź siebie” bardzo obszernie dzieliÂła siĂŞ swoimi doÂświadczeniami.
Nawet widziaÂła zmieniajÂące siĂŞ oblicze jakiejÂś kosmitki. Ja takich moÂżliwoÂści obserwacyjnych nie miaÂłam, na szczĂŞÂście.  MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 17:20:19 wysłane przez ptak » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #197 : Lipiec 20, 2011, 20:09:58 »

mam wrazenie ze offtopujecie znacznie

Cytat: Jan
Mimo wysi³ków i wielkiego poœwiêcenia - ta rozgrywka zakoùczy³a siê wielk¹ klêsk¹ Wojowników Œwiat³a. Jak ktoœ myœli inaczej - niech w³¹czy telewizor
UÂśmiech Kto zdaje sobie sprawĂŞ z tego , co tu napisne?..  z pewnosciÂą uÂświadomienie tego sobie spowoduje wiele smiechu.
Co najmniej z kilku powodĂłw.

Jan, dlaczego niektĂłre posty zaczynasz od kropki?

Cytat: ptak
Nawet widziaÂła zmieniajÂące siĂŞ oblicze jakiejÂś kosmitki.
PomijajÂąc , co widziaÂła, i jak sie sprawy majÂą z obliczem
 to kazdy mieszkaniec ziemi jest kosmitÂą.. podobnie jak ziemia jest w kosmosie.

Co do "obcych" i alienacji, to polecam wczesne posty w dziale o ÂŚlĂŞÂży. Naswietlilem tam steno historii zlamania mechaniki Kregu.

Zreszta kazde ÂŁaczenie i "rozdzielanie" swiatĂłw zwiazane jest z "obcowaniem/alienacjÂą" pewnych rzeczy.

KapsuÂła, ktĂłra ma byĂŚ wystrzelona w odlegÂłe ("tam" i  "kiedyÂś") przyszÂłoÂśc lub przeszÂłoÂśc tez musi byĂŚ w swoisty sposĂłb hermetyzowana/wyalienowana od tego co tu i teraz.
¯eby wyp³yn¹c z portu - trzeba "wyalienowac kotwicê z mu³u" (podczas postoju jest ona z nim zintegrowana zeby nie powiedzieÌ ³¹czna)

Inaczej nie dane nam byloby przekroczyæ naszego Ludzkiego ZASIÊGU ¶wiadomo¶ci.. i krecilibysmy sie w ramach jednego niezmiennego jej promienia.

Poszerzanie ÂświadomoÂści polega na exploracji tego, co nieswiadome - a nastĂŞpnie integracji tego z osobowoÂściÂą, systemem nerwowym i cala dotychczasowa biomaszyneria.
I nie przypadkiem procesy te wiele wspĂłlnego maja z symbolikÂą oka HORUSA
(HORA = KrÂąg; Sokó³ = z_Okó³ > z-O-Kó³ >  z_Okola > sOkoÂła > SokoÂła).

z Ko³a Kó³, Z Krêgu Krêgów.

HOR-A = KrÂąg wzrastajÂący {poszerzany o wzrostowy "uskok" z-PHi-ralny}

piszĂŞ ten post w nawiÂązaniu - ChoĂŚ uwazam Âże nie do tego wÂątku ta rozmowa przynalezy

Podobnie jeÂśli weÂźmiemy samo ZDANIE:
"OKO"  ..KrÂąg k KrĂŞgu.. KoÂło k(u) KoÂłu  {tu jest zawarta wielka alchemia i magia. Z naciskiem na inicjacjĂŞ procesu}

podobnie w narzeczu englijskim ZDANIE: EYE   ..EiE    ..dwie uspojnione strefy kwantowego wyrĂłwnania {z naciskiem na to po³¹cznie}

PODOBNIE w narzeczu Rosyjskim mamy dwa ZDANIA:
GÂłazA    ..GÂłaz-A ..podstawa wzrostu  {na skale, z naciskiem na stabilizacjĂŞ i ugruntowanie etapu poznawczego}
G-ÂŁaz-A ..spiralny uskok/Âłaz/krok/porcja wzrostu     

..o prĂŞtach mierniczych juÂż nie napisze.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:44:06 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #198 : Lipiec 20, 2011, 20:21:30 »

Przyznam, ¿e wasza dyskusja zazêbia o temat g³ówny, jednak uwa¿am, ¿e jest to kontynuacja tego w¹tku: Wielka Gra .
Czyli oftop.

Mo¿e przenieœÌ? Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:35:32 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #199 : Lipiec 20, 2011, 20:27:57 »

jestem za:
stad chyba siĂŞ zaczyna "dygresja" « Odpowiedz #186 : Lipiec 20, 2011, 14:22:34 »
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:28:23 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: