Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #175 : Lipiec 19, 2011, 11:58:38 » |
|
Nie za³o¿y³ bo bioroboty nie tworz¹ nie potrafi¹ tego robiÌ. Mog¹ odtwarzaÌ i przetwarzaÌ dane , które ju¿ posiadaj¹. Mog¹ to robiÌ o wiele szybciej ni¿ Cz³owiek. Polecam fragment ksi¹¿ki Melchizedeka "Kwiat ¿ycia" tam jest dobrze opisana kobieta ¿yj¹ca na ziemi jako cz³owiek jednak nie do koùca postrzegana przez autora jako cz³owiek. Jednak ostatni element na ziemi to cz³owiek , jej reakcje s¹ ludzkie. Jest dok³adny opis sposobu œci¹gania danych z przestrzeni ( chyba zbli¿ony do opisywanego przez Phi)obecnego. Zwyczajnie sprê¿ona baza danych , szybka analiza , skanowanie i przekaz b³yskawiczny, perfekcyjny system komputerowy scalony z ¿yciem fizycznym.. Coœ o czym mówi east. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #176 : Lipiec 19, 2011, 12:06:23 » |
|
ale po co biorobotowi wiara, obojĂŞtnie jaka?
Biorobot tak na prawdê nie ma wiary ma program, wspó³czesne bioroboty s¹ bardzo doskona³e , potrafi¹ samodzielnie sterowaÌ swoim programem w jego granicach. Nie mog¹ tylko ich przekroczyÌ. Czyli biorobot uwa¿a, ¿e WIE .On nie ma w¹tpliwoœci, czy tak Kiaro ?. Przynajmniej w sprawach zasadniczych. @ songo mo¿e byÌ tak, ¿e w ka¿dej innej sprawie jego g³ówny program mo¿e dopuszczaÌ podprogram pt "nie wiem" , albo " mo¿e siê mylê". Natomiast w kwestii w³asnego istnienia ,tego kim jestem, w¹tpliwoœci biorobot mieÌ nie bêdzie. Cz³owiek odwrotnie. @ between
inni poczytali jakieœ m¹dre ksi¹¿ki, itp.... A je¿eli to wszystko to bzdura? To siê okreœl - bzdura , czy jednak m¹dre ? bo to sprzecznoœÌ jest. Jeœli nie m¹dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ? Wiedza to bzdura ? @ Kiaro
Twarze sÂą coraz bardziej szare , rysy coraz bardziej karykaturalne a oczy pÂłaskie ciemne bez wyrazu. JakieÂś dziwne. Niepokoi mnie to bo coraz wiĂŞcej jest takich ludzi.
A jeœli Tobie ktoœ powie, ¿e masz "czarn¹ twarz" , jeœli zauwa¿y w Tobie równie¿ to, co Ty widzisz w innych ? Tyko, ¿e zwykle rzadko siê to zdarza ( w chwilach zdenerwowania mo¿e ) poniewa¿ nasz œwiat zwykle zamykamy do samych siebie. Nie dzielimy siê z innymi swoimi spostrze¿eniami, refleksjami, sami nie chcemy ich s³yszeÌ od nikogo. Mamy swojego Graala ,którego sobie tam nape³niamy CZYMŒ. Na tym polega rozdzielenie, a raczej jego iluzja. Bo tak na prawdê to ten jeden procent tych, którzy wiedz¹ jak jest i wiedz¹ jak korzystaÌ z po³¹czenia utrzymuje ludzi w nieœwiadomoœci. To zaczyna siê od szko³y - podzielonych, porozrzucanych puzzli wiedzy.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #177 : Lipiec 19, 2011, 12:11:38 » |
|
..ciekawe jak to jest, nie mieĂŚ Âżadnych wÂątpliwoÂści??
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
between
Gość
|
|
« Odpowiedz #178 : Lipiec 19, 2011, 12:22:57 » |
|
[/b] inni poczytali jakieœ m¹dre ksi¹¿ki, itp.... A je¿eli to wszystko to bzdura? To siê okreœl - bzdura , czy jednak m¹dre ? bo to sprzecznoœÌ jest. Jeœli nie m¹dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ? Wiedza to bzdura ? Nie ma sprzecznoœci. M¹dre dla tych, którzy przeczytali i uwa¿aj¹ ¿e to wa¿ne. A z pewnej perspektywy mog¹ byÌ bzdurne. A co do wiedzy... Czym jest wiedza? Umiejêtnoœci¹ katalogowania? To, ¿e ponazywasz wszystko co tylko dostrze¿esz to jest ju¿ wiedza? Od A do Z?... Pomo¿e Ci w odpowiedzi na pytanie 'kim jestem'? Raczej pomo¿e w odpowiedzi na pytanie - 'kim nie jestem'. Wiêc obieraj cebulê warstwa po warstwie. I co Ci zostanie? nic nie zostanie. Paradoks polega na tym, ¿e mo¿esz siê opisaÌ jedynie w relacji, w stosunku do czegoœ, kogoœ. Ale je¿eli wszystko czym nie jesteœ odrzucisz, to nawet nie masz siê do czego porównaÌ. WyobraŸ sobie, ¿e znajdujesz siê w miejscu w którym panuje doskona³a czerù, doskona³a cisza, brak zapachów, itp Nie masz cia³a, niczego nie dostrzegasz, niczego nie percepujesz. Nie ma nawet pojeÌ gdzie, kiedy... po prostu nic. Zosta³a ci tylko myœl - 'jestem' No to kim jesteœ? pozdro edit: ..ciekawe jak to jest, nie mieÌ ¿adnych w¹tpliwoœci?? a masz jakieœ w¹tpliwoœci co do tego, ¿e musisz zap³aciÌ podatek? Ja nie mam ¿adnych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:29:09 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #179 : Lipiec 19, 2011, 12:25:49 » |
|
No to kim jesteÂś?
pozdro
"jam jest" to czÂłowiek na obecnym poziomie egzystencji stworzyÂł potrzebĂŞ katalogowania wszystkiego i nadawania etykietek.. a masz jakieÂś wÂątpliwoÂści co do tego, Âże musisz zapÂłaciĂŚ podatek? Ja nie mam Âżadnych.
mam, ale jak nie mam wyjÂścia- to pÂłacĂŞ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:33:49 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #180 : Lipiec 19, 2011, 12:32:51 » |
|
@ between
czyli ¿eby ¿yÌ jako cz³owiek, trzeba umrzeÌ jako robot Hmm..... Coœ w tym jest, jakaœ myœl g³êboka. Przynajmniej w przypadku tych biorobotów, które maj¹ swoich operatorów
|
|
|
|
|
|
|
between
Gość
|
|
« Odpowiedz #181 : Lipiec 19, 2011, 12:36:14 » |
|
No to kim jesteÂś?
pozdro
"jam jest" jam? ja?... znowu dylemat, bo ja moÂżna opisaĂŚ jedynie w kontekÂście ja-reszta.... - ja - nieja czyli problem z resztÂą - odrzuĂŚmy resztĂŞ. zostaje 'jest' i to chyba jedyne w miarĂŞ pewne, co moÂżna powiedzieĂŚ Âże sie jest. Âże sie istnieje tyle zostaje z caÂłej cebuli. jeden ktoÂś to nawet napisaÂł: jestem, ktĂłry jestem Âżeby byÂło wiadomo, Âże o niego chodzi. bo ma braciszka: jestem, ktĂłrego nie ma.i tyle w temacie owsikĂłw
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:36:47 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #182 : Lipiec 19, 2011, 12:39:30 » |
|
..je¿eli masz œwiadomoœÌ swego istnienia- to do czego potrzebna ta reszta,- dla kontrastu??
|
|
|
|
|
|
|
between
Gość
|
|
« Odpowiedz #183 : Lipiec 19, 2011, 12:51:42 » |
|
..je¿eli masz œwiadomoœÌ swego istnienia- to do czego potrzebna ta reszta,- dla kontrastu??
skÂąd masz wiedzieĂŚ, Âże istniejesz, jeÂżeli nie masz porĂłwnania? aczkolwiek nie wiem czy w tym przypadku teÂż jest to potrzebne. MoÂże na tym poziomie juÂż nie... A moÂże "jestem" - to kolejny program? A wyzwoliĂŚ siĂŞ z niego moÂżna poprzez "niebycie". pozdro
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:55:36 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #184 : Lipiec 19, 2011, 12:54:45 » |
|
skÂąd masz wiedzieĂŚ, Âże istniejesz, jeÂżeli nie masz porĂłwnania? pozdro jeÂżeli formuÂłujesz pytanie(nawet do siebie)- to kto je formuÂłuje?? PS. CiĂŞÂżko sobie wyobraziĂŚ istnienie poza materiÂą, ale uwolnienie siĂŞ od tych wszystkich egotycznych problemĂłw, jest niewyobraÂżalnÂą ulgÂą,- tak niewyobraÂżalnÂą jak po prostu istnienie..
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 13:03:49 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #185 : Lipiec 19, 2011, 13:07:36 » |
|
skÂąd masz wiedzieĂŚ, Âże istniejesz, jeÂżeli nie masz porĂłwnania? pozdro jeÂżeli formuÂłujesz pytanie(nawet do siebie)- to kto je formuÂłuje?? OPERATOR @ BETWEEN
Paradoks polega na tym, ¿e mo¿esz siê opisaÌ jedynie w relacji, w stosunku do czegoœ, kogoœ. Ale je¿eli wszystko czym nie jesteœ odrzucisz, to nawet nie masz siê do czego porównaÌ. Odrzucanie to proces, a wiêc bêdê choÌ wiedzia³ JAK JESTEM A kiedy ju¿ nic nie zostanie to znów stworzê, uniezale¿niê i pozwolê temu co stworzy³em wróciÌ do mnie w procesie samodzielnego DOWIADYWANIA SIà ( wiedzy ) o tym CO I JAK . A ¿eby nie by³o zbyt ³atwo to stworzê te¿ tych, którzy bêd¹ przeszkadzaÌ. Ca³oœÌ siê mocno pokomplikuje i bêdzie co obserwowaÌ, ¿eby z nudów nie paœÌ
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #186 : Lipiec 19, 2011, 13:11:30 » |
|
..a kto stworzyÂł Operatora?? nadOperator chyba nie potrzebnie mnoÂżymy byty, prĂłbujÂąc w ten sposĂłb coÂś wyjaÂśniĂŚ,- a w koĂącu okarze siĂŞ, Âże to tylko kolejna odsÂłona naszej wÂłasnej ÂświadomoÂści
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 14:08:32 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #187 : Lipiec 19, 2011, 16:17:10 » |
|
ale po co biorobotowi wiara, obojĂŞtnie jaka?
Biorobot tak na prawdê nie ma wiary ma program, wspó³czesne bioroboty s¹ bardzo doskona³e , potrafi¹ samodzielnie sterowaÌ swoim programem w jego granicach. Nie mog¹ tylko ich przekroczyÌ. Czyli biorobot uwa¿a, ¿e WIE .On nie ma w¹tpliwoœci, czy tak Kiaro ?. Przynajmniej w sprawach zasadniczych. @ songo mo¿e byÌ tak, ¿e w ka¿dej innej sprawie jego g³ówny program mo¿e dopuszczaÌ podprogram pt "nie wiem" , albo " mo¿e siê mylê". Natomiast w kwestii w³asnego istnienia ,tego kim jestem, w¹tpliwoœci biorobot mieÌ nie bêdzie. Cz³owiek odwrotnie. @ between
inni poczytali jakieœ m¹dre ksi¹¿ki, itp.... A je¿eli to wszystko to bzdura? To siê okreœl - bzdura , czy jednak m¹dre ? bo to sprzecznoœÌ jest. Jeœli nie m¹dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ? Wiedza to bzdura ? @ Kiaro
Twarze sÂą coraz bardziej szare , rysy coraz bardziej karykaturalne a oczy pÂłaskie ciemne bez wyrazu. JakieÂś dziwne. Niepokoi mnie to bo coraz wiĂŞcej jest takich ludzi.
A jeœli Tobie ktoœ powie, ¿e masz "czarn¹ twarz" , jeœli zauwa¿y w Tobie równie¿ to, co Ty widzisz w innych ? Tyko, ¿e zwykle rzadko siê to zdarza ( w chwilach zdenerwowania mo¿e ) poniewa¿ nasz œwiat zwykle zamykamy do samych siebie. Nie dzielimy siê z innymi swoimi spostrze¿eniami, refleksjami, sami nie chcemy ich s³yszeÌ od nikogo. Mamy swojego Graala ,którego sobie tam nape³niamy CZYMŒ. Na tym polega rozdzielenie, a raczej jego iluzja. Bo tak na prawdê to ten jeden procent tych, którzy wiedz¹ jak jest i wiedz¹ jak korzystaÌ z po³¹czenia utrzymuje ludzi w nieœwiadomoœci. To zaczyna siê od szko³y - podzielonych, porozrzucanych puzzli wiedzy. A Tobie to , o co , tak naprawdê chodzi? O udowodnieni mi i¿ jestem biorobotem? Je¿eli chcesz tak myœleÌ , dobrze Ci z tym? Niech tak bêdzie dla Ciebie. Znasz mnie osobiœcie ,widzia³eœ mnie kiedyœ w realu? Bywa³eœ ze mn¹ w ro¿nych trudnych sytuacjach i pozna³eœ moje reakcje w nich? Jak tak to masz prawo mnie oceniaÌ , ocena taka w jakimœ sensie ( twojej subiektywnoœci) bêdzie prawdziwa dla Ciebie. Opierasz siê na rozpowszechnianych zdjêciach i relacjach niewiarygodnej osoby. A ¿e jest niewiarygodna potwierdzaj¹ nieprawdziwe opisy sytuacji w których by³o wiêcej osób i mog¹ to potwierdziÌ. Tu ju¿ nie chodzi o osobiste odczucia czegoœ , o prawdê opisu zaistnia³ych sytuacji. To tak na marginesie mojego wygl¹du. A po za tym jestem osob¹ o bardziej orientalnej karnacji , œniadej cerze. Czy mam ciemn¹ twarz? Nie , mimo tych usi³owaù przeró¿nych jasn¹ , chocia¿ nie zawsze uœmiechniêt¹. A czy jestem biorobotem? Biorobot nie ma mo¿liwoœci robienia tego co ja robiê , ma z tym bezpoœredni zwi¹zek ta os³awiona moja tusza. Jest niezbêdnoœci¹ chroni¹c¹ moje zdrowie , na razie. A tak swoj¹ drog¹ ... to czy widzia³eœ kiedyœ chudego Buddê? Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 16:18:15 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #188 : Lipiec 19, 2011, 16:46:10 » |
|
A czy jestem biorobotem? Biorobot nie ma mo¿liwoœci robienia tego co ja robiê , ma z tym bezpoœredni zwi¹zek ta os³awiona moja tusza. Jest niezbêdnoœci¹ chroni¹c¹ moje zdrowie , na razie. Biorobot posiada ró¿ne mo¿liwoœci, w zale¿noœci od tego, do czego zosta³ stworzony. Cz³owiek czêsto nie dorównuje maszynom, których parametry bywaj¹ wyœrubowane. Zaœ tusza nie mo¿e chroniÌ zdrowia, bo sama jest ju¿ chorob¹, brakiem zdrowia. I permanentnie pog³êbiaj¹c¹ stany chorobowe. Tak jest w przypadku ludzi. Nie wiem, jak to wygl¹da u biorobotów. Mo¿e zupe³nie inaczej? Tylko one mog¹ coœ pewnego na ten temat nam powiedzieÌ. Budda by³ gruby, Jezus chudy. Czy któryœ z nich to biorobot?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #189 : Lipiec 19, 2011, 22:10:39 » |
|
Neurologia to pÂłaszczyzna czysto fizyczna, a czakry to chyba eteryczna. Energetyczna.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #190 : Lipiec 19, 2011, 22:32:29 » |
|
@ kiaroA Tobie to , o co , tak naprawdĂŞ chodzi?
O udowodnieni mi iÂż jestem biorobotem? JeÂżeli chcesz tak myÂśleĂŚ , dobrze Ci z tym? Niech tak bĂŞdzie dla Ciebie. O TwojÂą refleksjĂŞ nad sobÂą mi chodzi. O relatywne spojrzenie na siebie ,Âświat i otoczenie. JeÂśli to moÂżliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Email
|
|
« Odpowiedz #191 : Lipiec 20, 2011, 13:11:54 » |
|
DyskusjĂŞ o "tuszy" przeniosÂłem tu: Nadwaga
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #192 : Lipiec 20, 2011, 14:04:39 » |
|
Witaj JAN
Piszesz, jakbyœ uczestniczy³ w Wielkiej Grze wedle regu³, których nie widaÌ, ale one widz¹ wszystko i wszystkim steruj¹ i nikt nie ma na nic wa¿nego wp³ywu, bo .. ON widzi,czuwa i steruje. W pewnym sensie tak jest, tylko, ¿e jest to kwestia poddania siê regu³om, których nie ustala³eœ. ONI , mog¹ zmieniaÌ rzeczywistoœÌ ,manipulowaÌ czasem , poniewa¿ posiadaj¹ WIEDZà jak to robiÌ. Cz³owiek, w drodze osobistych doœwiadczeù , jest w stanie uwolniÌ siê od tego. Cytat: east Ja cieszê siê, ¿e nikt mi w g³owie nie nadaje komunikatów ( channelingi) ,¿e ¿aden byt nie pojawia siê we mnie nawet na wezwanie ( z ciekawoœci ), bo to znaczy, ¿e kana³y dla nich s¹ zamkniête - jest zupe³nie pozbawione racjonalnoœci, bo chyba nie w¹tpisz, ¿e istoty o milion lat przewy¿szaj¹ce Ciebie w rozwoju robi¹ coœ tak prymitywnie, abyœ móg³ to zablokowaÌ ? ZablokowaÌ i zepsuÌ im interes, pozbawiÌ podstawy dzia³ania ich systemu, który polega na hodowli Ciebie i miliardów innych? Myœlisz, ¿e swoim czystym i piêknym zestawem dobrych intencji zablokujesz ich technologiê ? Kontroluj¹ Ciê zanim by³eœ plemnikiem i jajeczkiem bo kontrolowali ju¿ Twoich rodziców i to oni wymazali Ci Twoj¹ pamiêÌ poprzednich wcieleù, abyœ nie móg³ wykorzystaÌ Twojego poprzedniego doœwiadczenia Nie napisa³em ,¿e cokolwiek blokujê. Napisa³em , ¿e jest to zablokowane,i nie wiem czemu tak siê dzieje. Chocia¿ mo¿e siê domyœlam. Poza tym co widaÌ, czym mo¿na manipulowaÌ - egotyczn¹ myœl¹, umys³em, cia³em - jesteœmy równie¿ ŒWIADOMOŒCI¥, Wy¿szym Ja. Nie wiemy czym ona jest, nie potrafimy jej "z³apaÌ za rêkê" ,ale wiemy , ¿e dzia³a w nas i poprzez nas. Ta "anonimowoœÌ" Wy¿szej JaŸni jest dla niej - i dla nas samych - najlepszym zabezpieczeniem przed obc¹ inteligencj¹. Ogl¹da³em niedawno film pt . "The Rite" -rytua³ http://www.filmweb.pl/film/Rytua%C5%82-2011-567009ByÌ mo¿e jest on œwietn¹ egzemplifikacj¹ tego, o czym tu piszemy. W koùcowej scenie "wypêdzenie" obcego,który tutaj nazywa siê Z³ym odbywa siê nie dlatego, ¿e "¿o³nierz" jest doskonale wyposa¿ony w arsena³ broni, ale dlatego, ¿e pozwala dzia³aÌ poprzez siebie sile ,której wierzy, choÌ nie rozumie. Tak, JAN, kimkolwiek s¹ ONI , byÌ mo¿e s¹ panami zaistnia³ej rzeczywistoœci, byÌ mo¿e kontroluj¹ nasze mózgi i cia³a, planuj¹ rozwój i bombarduj¹ wszystkie inicjatywy, nawet mo¿liwe, ¿e dzia³aj¹ przez nas u¿ywaj¹c nas (opêtania) lecz nie jesteœmy bezbronni. Kiedy zaczynamy rezonowaÌ z niepojêt¹, potê¿n¹ energi¹ kr¹¿¹c¹ w nas samych, czyni¹c to intuicyjnie, wtedy stajemy siê precyzyjnym skalpelem niczym ¿o³nierze pod komend¹ wytrawnego genera³a. Sêk w tym, aby walczyÌ po w³aœciwej stronie. Paradoksalnie - tego wiedzieÌ nie mo¿esz. Ale mo¿esz to poczuÌ jako mi³oœÌ. I te¿ nie bêdziesz wiedzia³ czym ona jest ,ale w jakiœ sposób bêdziesz wiedzia³, ¿e to ona. Dlatego, ¿e œwiadomoœÌ ma kwantow¹ naturê
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #193 : Lipiec 20, 2011, 15:19:12 » |
|
@ JAN
A ju¿ zupe³nie nie wiedz¹ co zrobiÌ, by ktoœ nie w³o¿y³ im w rêce zaawansowanego narzêdzia walki o nazwie "Mi³oœÌ" i by tym narzêdziem nie pos³u¿yli siê jak (dobry z natury przecie¿) szympans z ka³aszem w d³oniach... (pamiêtasz, jest taki filmik w sieci).
A wiesz, czemu akurat szympans ? bo on jest ciekawy tego co nowe. Tysi¹ce "szympansów" z mi³oœci¹ w ³apach beztrosko grasuje po œwiecie od wielu wielu lat zupe³nie nie wiedz¹c jak u¿yÌ tej "broni", a¿ któregoœ dnia trafia siê "setna ma³pa". I nagle ca³y gatunek zaczyna "jarzyÌ" dokonuj¹c zbiorowego przeskoku w œwiadomoœci. Tak jak zap³on¹³ pierwszy ogieù, jak rozbito pierwszy atom i tak bêdzie kiedy zrozumiemy mi³oœÌ. Ma³o tego, przecie¿ sami bêd¹ goniÌ okazjê z³apania tego narzêdzia i u¿ycia go, bo to jedna z podstaw istnienia i najwiêkszych si³ Wszechœwiata... Straszne. "Strasznie piêkna katastrofa " Grek Zorba kontrolowaÌ/zmieniaÌ zasady Gry - nie gwarantuje jej zakoùczenia i wyjœcia wszystkich z niej bez szwanku.
Kiedy cz³owiek lêka siê o siebie, o innych, których postrzega w swoim ¿yciu ( ich cia³a i umys³y ) bez wiedzy o tym, ¿e tak na prawdê ma do czynienia z przejawiaj¹c¹ siê, nieœmierteln¹ Œwiadomoœci¹, która JEST, nie mówiê jaka, bo tego nie wiem na szczêœcie (albo i nie), to faktycznie , lepiej siê nie wychylaÌ. Szwank ponosimy tylko tutaj, na tym polu walki. Ale wtedy - ju¿ poza nim - "zbieramy siê do kupy" i wsiadamy do nowego modelu gdzieœ , kiedyœ , w jakimœ CZASIE i jakiejœ PRZESTRZENI odkrywamy na nowo Zasady Gry. Przeciwnik jest zdeterminowany do granic naszej wyobraŸni, wiêc by go pokonaÌ trzeba równie¿ wyjœÌ poza te granice Ale kompas trzeba mieÌ bo poza wszelkimi granicami mo¿na siê rozp³yn¹Ì jak s³odka kropla w s³onym oceanie .
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #194 : Lipiec 20, 2011, 15:19:56 » |
|
Powiem Ci tak: przerazi³o mnie to, co napisa³eœ, bo to jest niestety prawda, ¿e wielu ci¹gle jest wciaganych do Gry; s¹ w niej - choÌ nie maj¹ pojêcia i nie znaj¹ zasad, walcz¹ - choÌ nie potrafi¹. Maj¹ wielkie serce, jak¹œ wiedzê, ale prawie zero doœwiadczenia. A ju¿ zupe³nie nie wiedz¹ co zrobiÌ, by ktoœ nie w³o¿y³ im w rêce zaawansowanego narzêdzia walki o nazwie "Mi³oœÌ" i by tym narzêdziem nie pos³u¿yli siê jak (dobry z natury przecie¿) szympans z ka³aszem w d³oniach... (pamiêtasz, jest taki filmik w sieci). Ma³o tego, przecie¿ sami bêd¹ goniÌ okazjê z³apania tego narzêdzia i u¿ycia go, bo to jedna z podstaw istnienia i najwiêkszych si³ Wszechœwiata...
Straszne. Niestety, to prawda, ¿e cz³owiek, który kocha prawdziwie jest najbardziej podatny na zranienia. Bo jest otwarty i ufny jak dziecko. I wszystko postrzega przez ró¿owe okulary. Wówczas, nawet najwiêkszy draù jawi siê w tym kolorze. Ale, czy nasza ró¿owoœÌ gwarantuje nietykalnoœÌ od drania? Jezusa przecie¿ ukrzy¿owali gdy nie wszed³ do GRY.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #195 : Lipiec 20, 2011, 15:31:48 » |
|
@ Ptak Jezusa przecie¿ ukrzy¿owali gdy nie wszed³ do GRY. Nie ONI. My. Jezus zrobi³ to przynajmniej z hukiem, który odbija siê echem ponad 2 tys lat Bo pewne wpisy w Polu trzeba by³o umieœciÌ. Aby cz³owiek móg³ dostrzec oprogramowanie, które to spowodowa³o i aby pamiêta³ o jego (swojej) niszczycielskiej mocy nastêpnym razem. I nastêpnym, i nastêpnym a¿ siê w koùcu kiedyœ uda pop³yn¹Ì na w³aœciwej fali @ JAN
Maj¹ wielkie serce, jak¹œ wiedzê, ale prawie zero doœwiadczenia. Wszyscy wiedz¹, ¿e czegoœ nie da siê zrobiÌ. I wtedy pojawia siê ten jeden, który nie wie, ¿e siê nie da, i on w³aœnie to coœ robi , Albert Einstein .. czekamy na "setn¹ ma³pê" @ Ptak
Niestety, to prawda, Âże czÂłowiek, ktĂłry kocha prawdziwie jest najbardziej podatny na zranienia.
Niekoniecznie, niekoniecznie ... mi³oœÌ jest pancerzem nie do przebicia. Niejeden rycerz o tym wiedzia³ w pocie czo³a buduj¹c (dla) Notre Damme.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 15:36:29 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #196 : Lipiec 20, 2011, 17:07:47 » |
|
Dlatego Kiara i inni serwujÂą takie Âładne bzdury...
A Ci inni, to kto? Bo to bardzo pojemne sÂłowo… Wiele ciekawych doÂświadczeĂą z obcymi majÂą teÂż forumowicze, moÂże siĂŞ podzielÂą Chyba nie czytasz forum. Ostatnio ElÂżbieta w wÂątku „wyraÂź siebie” bardzo obszernie dzieliÂła siĂŞ swoimi doÂświadczeniami. Nawet widziaÂła zmieniajÂące siĂŞ oblicze jakiejÂś kosmitki. Ja takich moÂżliwoÂści obserwacyjnych nie miaÂłam, na szczĂŞÂście.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 17:20:19 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #197 : Lipiec 20, 2011, 20:09:58 » |
|
mam wrazenie ze offtopujecie znacznieMimo wysiÂłkĂłw i wielkiego poÂświĂŞcenia - ta rozgrywka zakoĂączyÂła siĂŞ wielkÂą klĂŞskÂą WojownikĂłw ÂŚwiatÂła. Jak ktoÂś myÂśli inaczej - niech w³¹czy telewizor Kto zdaje sobie sprawĂŞ z tego , co tu napisne?.. z pewnosciÂą uÂświadomienie tego sobie spowoduje wiele smiechu. Co najmniej z kilku powodĂłw. Jan, dlaczego niektĂłre posty zaczynasz od kropki? Nawet widziaÂła zmieniajÂące siĂŞ oblicze jakiejÂś kosmitki. PomijajÂąc , co widziaÂła, i jak sie sprawy majÂą z obliczem to kazdy mieszkaniec ziemi jest kosmitÂą.. podobnie jak ziemia jest w kosmosie. Co do "obcych" i alienacji, to polecam wczesne posty w dziale o ÂŚlĂŞÂży. Naswietlilem tam steno historii zlamania mechaniki Kregu. Zreszta kazde ÂŁaczenie i "rozdzielanie" swiatĂłw zwiazane jest z "obcowaniem/alienacjÂą" pewnych rzeczy. KapsuÂła, ktĂłra ma byĂŚ wystrzelona w odlegÂłe ("tam" i "kiedyÂś") przyszÂłoÂśc lub przeszÂłoÂśc tez musi byĂŚ w swoisty sposĂłb hermetyzowana/wyalienowana od tego co tu i teraz. ÂŻeby wypÂłynÂąc z portu - trzeba "wyalienowac kotwicĂŞ z muÂłu" (podczas postoju jest ona z nim zintegrowana zeby nie powiedzieĂŚ ³¹czna) Inaczej nie dane nam byloby przekroczyĂŚ naszego Ludzkiego ZASIĂGU ÂświadomoÂści.. i krecilibysmy sie w ramach jednego niezmiennego jej promienia. Poszerzanie ÂświadomoÂści polega na exploracji tego, co nieswiadome - a nastĂŞpnie integracji tego z osobowoÂściÂą, systemem nerwowym i cala dotychczasowa biomaszyneria. I nie przypadkiem procesy te wiele wspĂłlnego maja z symbolikÂą oka HORUSA ( HORA = KrÂąg; So kó³ = z_O kó³ > z- O- Kó³ > z_ Okola > sO koÂła > S okoÂła). z KoÂła Kó³, Z KrĂŞgu KrĂŞgĂłw. HOR-A = KrÂąg wzrastajÂący {poszerzany o wzrostowy "uskok" z-PHi-ralny} piszĂŞ ten post w nawiÂązaniu - ChoĂŚ uwazam Âże nie do tego wÂątku ta rozmowa przynalezyPodobnie jeÂśli weÂźmiemy samo ZDANIE: "OKO" ..KrÂąg k KrĂŞgu.. KoÂło k(u) KoÂłu {tu jest zawarta wielka alchemia i magia. Z naciskiem na inicjacjĂŞ procesu} podobnie w narzeczu englijskim ZDANIE: EYE ..EiE ..dwie uspojnione strefy kwantowego wyrĂłwnania {z naciskiem na to po³¹cznie} PODOBNIE w narzeczu Rosyjskim mamy dwa ZDANIA: GÂłazA ..GÂłaz-A ..podstawa wzrostu {na skale, z naciskiem na stabilizacjĂŞ i ugruntowanie etapu poznawczego} G-ÂŁaz-A ..spiralny uskok/Âłaz/krok/porcja wzrostu ..o prĂŞtach mierniczych juÂż nie napisze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:44:06 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Email
|
|
« Odpowiedz #198 : Lipiec 20, 2011, 20:21:30 » |
|
Przyznam, ¿e wasza dyskusja zazêbia o temat g³ówny, jednak uwa¿am, ¿e jest to kontynuacja tego w¹tku: Wielka Gra . Czyli oftop. Mo¿e przenieœÌ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:35:32 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #199 : Lipiec 20, 2011, 20:27:57 » |
|
jestem za: stad chyba siĂŞ zaczyna "dygresja" « Odpowiedz #186 : Lipiec 20, 2011, 14:22:34 »
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:28:23 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
|