Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:32:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bioroboty - bioludzie - biomaszyny  (Przeczytany 108865 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Lipiec 19, 2011, 11:58:38 »

Nie za³o¿y³ bo bioroboty nie tworz± nie potrafi± tego robiæ. Mog± odtwarzaæ i przetwarzaæ dane , które ju¿ posiadaj±. Mog± to robiæ o wiele szybciej ni¿  Cz³owiek.

Polecam fragment ksi±¿ki Melchizedeka "Kwiat ¿ycia" tam jest dobrze opisana kobieta ¿yj±ca na ziemi jako cz³owiek jednak nie do koñca postrzegana przez autora jako cz³owiek.
Jednak ostatni element na ziemi to cz³owiek , jej reakcje s± ludzkie.

Jest dok³adny opis sposobu ¶ci±gania danych z przestrzeni ( chyba zbli¿ony do opisywanego przez Phi)obecnego.

Zwyczajnie sprê¿ona baza danych , szybka analiza , skanowanie i przekaz b³yskawiczny, perfekcyjny system komputerowy scalony z ¿yciem fizycznym..
Co¶ o czym mówi east.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Lipiec 19, 2011, 12:06:23 »

ale po co biorobotowi wiara, obojêtnie jaka?

Biorobot tak na prawdê nie ma wiary ma program, wspó³czesne bioroboty s± bardzo doskona³e , potrafi± samodzielnie sterowaæ swoim programem w jego granicach. Nie mog± tylko ich przekroczyæ.
Czyli biorobot uwa¿a, ¿e WIE .On nie ma w±tpliwo¶ci, czy tak Kiaro ?. Przynajmniej w sprawach zasadniczych.
@songo mo¿e byæ tak, ¿e w ka¿dej innej sprawie jego g³ówny program mo¿e dopuszczaæ podprogram pt "nie wiem" , albo " mo¿e siê mylê". Natomiast w kwestii w³asnego istnienia ,tego kim jestem, w±tpliwo¶ci biorobot mieæ nie bêdzie.
Cz³owiek odwrotnie.

@between
inni poczytali jakie¶ m±dre ksi±¿ki, itp....
A je¿eli to wszystko to bzdura?

To siê okre¶l - bzdura , czy jednak m±dre ? bo to sprzeczno¶æ jest. Je¶li nie m±dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ?
Wiedza to bzdura ?

@Kiaro
Twarze s± coraz bardziej szare , rysy coraz bardziej karykaturalne a oczy p³askie ciemne bez wyrazu. Jakie¶ dziwne.
Niepokoi mnie to bo coraz wiêcej jest takich ludzi.
A je¶li Tobie kto¶ powie, ¿e masz "czarn± twarz" , je¶li zauwa¿y w Tobie równie¿ to, co Ty  widzisz w innych ?

Tyko, ¿e zwykle rzadko siê to zdarza ( w chwilach zdenerwowania mo¿e ) poniewa¿ nasz ¶wiat zwykle zamykamy do samych siebie. Nie dzielimy siê z innymi swoimi spostrze¿eniami, refleksjami, sami nie chcemy ich s³yszeæ od nikogo. Mamy swojego Graala ,którego sobie tam nape³niamy CZYM¦.
Na tym polega rozdzielenie, a raczej jego iluzja. Bo tak na prawdê to ten jeden procent tych, którzy wiedz± jak jest i wiedz± jak korzystaæ z po³±czenia utrzymuje ludzi w nie¶wiadomo¶ci. To zaczyna siê od szko³y - podzielonych, porozrzucanych puzzli wiedzy.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #177 : Lipiec 19, 2011, 12:11:38 »

..ciekawe jak to jest, nie mieæ ¿adnych w±tpliwo¶ci?? Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
between
Go¶æ
« Odpowiedz #178 : Lipiec 19, 2011, 12:22:57 »

[/b]

To siê okre¶l - bzdura , czy jednak m±dre ? bo to sprzeczno¶æ jest. Je¶li nie m±dre tylko g³upie to na czym polega ich g³upota ?
Wiedza to bzdura ?
Nie ma sprzeczno¶ci. M±dre dla tych, którzy przeczytali i uwa¿aj± ¿e to wa¿ne. A z pewnej perspektywy mog± byæ bzdurne.

A co do wiedzy...
Czym jest wiedza? Umiejêtno¶ci± katalogowania? To, ¿e ponazywasz wszystko co tylko dostrze¿esz to jest ju¿ wiedza?
Od A do Z?...
Pomo¿e Ci w odpowiedzi na pytanie 'kim jestem'?
Raczej pomo¿e w odpowiedzi na pytanie - 'kim nie jestem'.
Wiêc obieraj cebulê warstwa po warstwie.
I co Ci zostanie?
nic nie zostanie.

Paradoks polega na tym, ¿e mo¿esz siê opisaæ jedynie w relacji, w stosunku do czego¶, kogo¶.
Ale je¿eli wszystko czym nie jeste¶ odrzucisz, to nawet nie masz siê do czego porównaæ.

Wyobra¼ sobie, ¿e znajdujesz siê w miejscu w którym panuje doskona³a czerñ, doskona³a cisza, brak zapachów, itp
Nie masz cia³a, niczego nie dostrzegasz, niczego nie percepujesz.
Nie ma nawet pojeæ gdzie, kiedy... po prostu nic.
Zosta³a ci tylko my¶l - 'jestem'
No to kim jeste¶?

pozdro

edit:
..ciekawe jak to jest, nie mieæ ¿adnych w±tpliwo¶ci?? Mrugniêcie
a masz jakie¶ w±tpliwo¶ci co do tego, ¿e musisz zap³aciæ podatek?
Ja nie mam ¿adnych. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:29:09 wys³ane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #179 : Lipiec 19, 2011, 12:25:49 »

No to kim jeste¶?

pozdro
"jam jest" Mrugniêcie

to cz³owiek na obecnym poziomie egzystencji stworzy³ potrzebê katalogowania wszystkiego i nadawania etykietek..

a masz jakie¶ w±tpliwo¶ci co do tego, ¿e musisz zap³aciæ podatek?
Ja nie mam ¿adnych.

mam, ale jak nie mam wyj¶cia- to p³acê.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:33:49 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Lipiec 19, 2011, 12:32:51 »

@between
czyli ¿eby ¿yæ jako cz³owiek, trzeba umrzeæ jako robot
Hmm.....
Co¶ w tym jest, jaka¶ my¶l g³êboka. Przynajmniej w przypadku tych biorobotów, które maj± swoich operatorów Mrugniêcie
between
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Lipiec 19, 2011, 12:36:14 »

No to kim jeste¶?

pozdro
"jam jest" Mrugniêcie
jam? ja?... znowu dylemat, bo ja mo¿na opisaæ jedynie w kontek¶cie ja-reszta.... - ja -  nieja
czyli problem z reszt± - odrzuæmy resztê.

zostaje
'jest'

i to chyba jedyne w miarê pewne, co mo¿na powiedzieæ

¿e sie jest.
¿e sie istnieje

tyle zostaje z ca³ej cebuli.

jeden kto¶ to nawet napisa³:

jestem, który jestem

¿eby by³o wiadomo, ¿e o niego chodzi.

bo ma braciszka:
jestem, którego nie ma.

i tyle w temacie owsików Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:36:47 wys³ane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #182 : Lipiec 19, 2011, 12:39:30 »

..je¿eli masz ¶wiadomo¶æ swego istnienia- to do czego potrzebna ta reszta,-
dla kontrastu??

between
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Lipiec 19, 2011, 12:51:42 »

..je¿eli masz ¶wiadomo¶æ swego istnienia- to do czego potrzebna ta reszta,-
dla kontrastu??
sk±d masz wiedzieæ, ¿e istniejesz, je¿eli nie masz porównania?
aczkolwiek nie wiem czy w tym przypadku te¿ jest to potrzebne.
Mo¿e na tym poziomie ju¿ nie...
U¶miech

A mo¿e "jestem" - to kolejny program?
A wyzwoliæ siê z niego mo¿na poprzez "niebycie".

pozdro

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 12:55:36 wys³ane przez between » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #184 : Lipiec 19, 2011, 12:54:45 »

U¶miech

pozdro

je¿eli formu³ujesz pytanie(nawet do siebie)- to kto je formu³uje?? Mrugniêcie

PS. Ciê¿ko sobie wyobraziæ istnienie poza materi±, ale uwolnienie siê od tych wszystkich egotycznych problemów, jest niewyobra¿aln± ulg±,-
tak niewyobra¿aln± jak po prostu istnienie..Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 13:03:49 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Lipiec 19, 2011, 13:07:36 »

U¶miech

pozdro

je¿eli formu³ujesz pytanie(nawet do siebie)- to kto je formu³uje?? Mrugniêcie
OPERATOR U¶miech

@BETWEEN
Paradoks polega na tym, ¿e mo¿esz siê opisaæ jedynie w relacji, w stosunku do czego¶, kogo¶.
Ale je¿eli wszystko czym nie jeste¶ odrzucisz, to nawet nie masz siê do czego porównaæ.

Odrzucanie to proces, a wiêc bêdê choæ wiedzia³ JAK JESTEM Mrugniêcie A kiedy  ju¿ nic nie zostanie to znów stworzê, uniezale¿niê i pozwolê temu co stworzy³em wróciæ do mnie w procesie samodzielnego DOWIADYWANIA SIÊ ( wiedzy ) o tym CO I JAK . A ¿eby nie by³o zbyt ³atwo to stworzê te¿ tych, którzy bêd± przeszkadzaæ. Ca³o¶æ siê mocno pokomplikuje i bêdzie co obserwowaæ, ¿eby z nudów nie pa¶æ Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #186 : Lipiec 19, 2011, 13:11:30 »

..a kto stworzy³ Operatora??
nadOperator Du¿y u¶miech

chyba nie potrzebnie mno¿ymy byty, próbuj±c w ten sposób co¶ wyja¶niæ,-
a w koñcu okarze siê, ¿e to tylko kolejna ods³ona naszej w³asnej ¶wiadomo¶ci Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 14:08:32 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #187 : Lipiec 19, 2011, 16:17:10 »

ale po co biorobotowi wiara, obojêtnie jaka?

Biorobot tak na prawdê nie ma wiary ma program, wspó³czesne bioroboty s± bardzo doskona³e , potrafi± samodzielnie sterowaæ swoim programem w jego granicach. Nie mog± tylko ich przekroczyæ.
Czyli biorobot uwa¿a, ¿e WIE .On nie ma w±tpliwo¶ci, czy tak Kiaro ?. Przynajmniej w sprawach zasadniczych.
@songo mo¿e byæ tak, ¿e w ka¿dej innej sprawie jego g³ówny program mo¿e dopuszczaæ podprogram pt "nie wiem" , albo " mo¿e siê mylê". Natomiast w kwestii w³asnego istnienia ,tego kim jestem, w±tpliwo¶ci biorobot mieæ nie bêdzie.
Cz³owiek odwrotnie.

@between

Wiedza to bzdura ?

@Kiaro
Twarze s± coraz bardziej szare , rysy coraz bardziej karykaturalne a oczy p³askie ciemne bez wyrazu. Jakie¶ dziwne.
Niepokoi mnie to bo coraz wiêcej jest takich ludzi.
A je¶li Tobie kto¶ powie, ¿e masz "czarn± twarz" , je¶li zauwa¿y w Tobie równie¿ to, co Ty  widzisz w innych ?

Tyko, ¿e zwykle rzadko siê to zdarza ( w chwilach zdenerwowania mo¿e ) poniewa¿ nasz ¶wiat zwykle zamykamy do samych siebie. Nie dzielimy siê z innymi swoimi spostrze¿eniami, refleksjami, sami nie chcemy ich s³yszeæ od nikogo. Mamy swojego Graala ,którego sobie tam nape³niamy CZYM¦.
Na tym polega rozdzielenie, a raczej jego iluzja. Bo tak na prawdê to ten jeden procent tych, którzy wiedz± jak jest i wiedz± jak korzystaæ z po³±czenia utrzymuje ludzi w nie¶wiadomo¶ci. To zaczyna siê od szko³y - podzielonych, porozrzucanych puzzli wiedzy.

A Tobie to , o co , tak naprawdê chodzi?

O udowodnieni mi i¿ jestem biorobotem? Je¿eli chcesz tak my¶leæ , dobrze Ci z tym? Niech tak bêdzie dla Ciebie.

Znasz mnie osobi¶cie ,widzia³e¶ mnie kiedy¶ w realu?
Bywa³e¶ ze mn± w ro¿nych trudnych sytuacjach i pozna³e¶ moje reakcje  w nich?

Jak tak to masz prawo mnie oceniaæ , ocena taka w jakim¶ sensie ( twojej subiektywno¶ci) bêdzie prawdziwa dla Ciebie.

Opierasz siê na rozpowszechnianych zdjêciach i relacjach niewiarygodnej osoby. A ¿e jest niewiarygodna potwierdzaj± nieprawdziwe opisy sytuacji w których by³o wiêcej osób i mog± to potwierdziæ.
Tu ju¿ nie chodzi o osobiste odczucia czego¶ , o prawdê opisu zaistnia³ych sytuacji. To tak na marginesie mojego wygl±du.

A po za tym jestem osob± o bardziej orientalnej karnacji , ¶niadej cerze.

Czy mam ciemn± twarz? Nie , mimo tych usi³owañ przeró¿nych jasn± , chocia¿ nie zawsze u¶miechniêt±.

A czy jestem biorobotem? Biorobot nie ma mo¿liwo¶ci robienia tego co ja robiê , ma z tym bezpo¶redni zwi±zek ta os³awiona moja tusza. Jest niezbêdno¶ci±  chroni±c± moje zdrowie , na razie.

A tak swoj± drog± ... to czy widzia³e¶ kiedy¶ chudego Buddê? U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech Co¶

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 16:18:15 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Lipiec 19, 2011, 16:46:10 »

Cytat: Kiara
A czy jestem biorobotem? Biorobot nie ma mo¿liwo¶ci robienia tego co ja robiê , ma z tym bezpo¶redni zwi±zek ta os³awiona moja tusza. Jest niezbêdno¶ci±  chroni±c± moje zdrowie , na razie.

Biorobot posiada ró¿ne mo¿liwo¶ci, w zale¿no¶ci od tego, do czego zosta³ stworzony. Cz³owiek czêsto nie dorównuje maszynom,
których parametry bywaj± wy¶rubowane. Za¶ tusza nie mo¿e chroniæ zdrowia, bo sama jest ju¿ chorob±, brakiem zdrowia.
I permanentnie pog³êbiaj±c± stany chorobowe.
Tak jest w przypadku ludzi. Nie wiem, jak to wygl±da u biorobotów. Mo¿e zupe³nie inaczej?  Mrugniêcie
Tylko one mog± co¶ pewnego na ten temat nam powiedzieæ.  Du¿y u¶miech

Budda by³ gruby, Jezus chudy. Czy który¶ z nich to biorobot?  Chichot
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #189 : Lipiec 19, 2011, 22:10:39 »

Cytat: betwen
Neurologia to p³aszczyzna czysto fizyczna, a czakry to chyba eteryczna.

Energetyczna.  U¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Lipiec 19, 2011, 22:32:29 »

@kiaro

A Tobie to , o co , tak naprawdê chodzi?

O udowodnieni mi i¿ jestem biorobotem? Je¿eli chcesz tak my¶leæ , dobrze Ci z tym? Niech tak bêdzie dla Ciebie.

O Twoj± refleksjê nad sob± mi chodzi. O relatywne spojrzenie na siebie ,¶wiat i otoczenie. Je¶li to mo¿liwe.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #191 : Lipiec 20, 2011, 13:11:54 »

Dyskusjê o "tuszy" przenios³em tu: Nadwaga

east
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Lipiec 20, 2011, 14:04:39 »

Witaj JAN

Piszesz, jakby¶ uczestniczy³ w Wielkiej Grze wedle regu³, których nie widaæ, ale one widz± wszystko i wszystkim steruj± i nikt nie ma na nic wa¿nego wp³ywu, bo .. ON widzi,czuwa i steruje.
W pewnym sensie tak jest, tylko, ¿e jest to kwestia poddania siê regu³om, których nie ustala³e¶. ONI , mog± zmieniaæ rzeczywisto¶æ ,manipulowaæ czasem , poniewa¿ posiadaj± WIEDZÊ jak to robiæ. Cz³owiek, w drodze osobistych do¶wiadczeñ , jest w stanie uwolniæ siê od tego.

Cytat: east
Ja cieszê siê, ¿e nikt mi w g³owie nie nadaje komunikatów ( channelingi) ,¿e ¿aden byt nie pojawia siê we mnie nawet na wezwanie ( z ciekawo¶ci ), bo to znaczy, ¿e kana³y dla nich s± zamkniête
- jest zupe³nie pozbawione racjonalno¶ci, bo chyba nie w±tpisz, ¿e istoty o milion lat przewy¿szaj±ce Ciebie w rozwoju robi± co¶ tak prymitywnie, aby¶  móg³ to zablokowaæ ? Zablokowaæ i zepsuæ im interes, pozbawiæ podstawy dzia³ania ich systemu, który polega na hodowli Ciebie i miliardów innych? My¶lisz, ¿e swoim czystym i piêknym zestawem dobrych intencji zablokujesz ich technologiê ? Kontroluj± Ciê zanim by³e¶ plemnikiem i jajeczkiem bo kontrolowali ju¿ Twoich rodziców i to oni wymazali Ci Twoj± pamiêæ poprzednich wcieleñ, aby¶ nie móg³ wykorzystaæ Twojego poprzedniego do¶wiadczenia

Nie napisa³em ,¿e cokolwiek blokujê. Napisa³em , ¿e jest to zablokowane,i nie wiem czemu tak siê dzieje. Chocia¿ mo¿e siê domy¶lam. Poza tym co widaæ, czym mo¿na manipulowaæ - egotyczn± my¶l±, umys³em, cia³em - jeste¶my równie¿ ¦WIADOMO¦CI¡, Wy¿szym Ja. Nie wiemy czym ona jest, nie potrafimy jej "z³apaæ za rêkê" ,ale wiemy , ¿e dzia³a w nas i poprzez nas. Ta "anonimowo¶æ" Wy¿szej Ja¼ni jest dla niej - i dla nas samych - najlepszym zabezpieczeniem przed obc± inteligencj±.

Ogl±da³em niedawno film pt . "The Rite"  -rytua³  http://www.filmweb.pl/film/Rytua%C5%82-2011-567009
Byæ mo¿e jest on ¶wietn± egzemplifikacj± tego, o czym tu piszemy.
W koñcowej scenie "wypêdzenie" obcego,który tutaj nazywa siê Z³ym odbywa siê nie dlatego, ¿e "¿o³nierz" jest doskonale wyposa¿ony w arsena³ broni, ale dlatego, ¿e pozwala dzia³aæ poprzez siebie sile ,której wierzy, choæ nie rozumie.

Tak, JAN, kimkolwiek s± ONI , byæ mo¿e s± panami zaistnia³ej rzeczywisto¶ci, byæ mo¿e kontroluj± nasze mózgi i cia³a, planuj± rozwój i bombarduj± wszystkie inicjatywy, nawet mo¿liwe, ¿e dzia³aj± przez nas u¿ywaj±c nas (opêtania) lecz nie jeste¶my bezbronni. Kiedy zaczynamy rezonowaæ z niepojêt±, potê¿n± energi± kr±¿±c± w nas samych, czyni±c to intuicyjnie, wtedy stajemy siê precyzyjnym skalpelem niczym ¿o³nierze pod komend± wytrawnego genera³a.
Sêk w tym, aby walczyæ po w³a¶ciwej stronie.
Paradoksalnie - tego wiedzieæ nie mo¿esz. Ale mo¿esz to poczuæ jako  mi³o¶æ. I te¿ nie bêdziesz wiedzia³ czym ona jest ,ale w jaki¶ sposób bêdziesz wiedzia³, ¿e to ona.
Dlatego, ¿e ¶wiadomo¶æ ma  kwantow± naturê  U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #193 : Lipiec 20, 2011, 15:19:12 »

@JAN

A ju¿ zupe³nie nie wiedz± co zrobiæ, by kto¶ nie w³o¿y³ im w rêce zaawansowanego narzêdzia walki o nazwie "Mi³o¶æ" i by tym narzêdziem nie pos³u¿yli siê jak (dobry z natury przecie¿) szympans z ka³aszem w d³oniach... (pamiêtasz, jest taki filmik w sieci).
A wiesz, czemu  akurat szympans ? bo on jest ciekawy tego co nowe. Tysi±ce "szympansów" z mi³o¶ci± w ³apach beztrosko grasuje po ¶wiecie od wielu wielu lat zupe³nie nie wiedz±c jak u¿yæ tej "broni", a¿ którego¶ dnia trafia siê "setna ma³pa". I nagle ca³y gatunek zaczyna "jarzyæ" dokonuj±c zbiorowego przeskoku w ¶wiadomo¶ci. Tak jak zap³on±³ pierwszy ogieñ, jak rozbito pierwszy atom i tak bêdzie kiedy zrozumiemy mi³o¶æ.

Ma³o tego, przecie¿ sami bêd± goniæ okazjê z³apania tego narzêdzia i u¿ycia go, bo to jedna z podstaw istnienia i najwiêkszych si³ Wszech¶wiata... Straszne.

"Strasznie piêkna katastrofa " U¶miech Grek Zorba
kontrolowaæ/zmieniaæ zasady Gry - nie gwarantuje jej zakoñczenia i wyj¶cia wszystkich z niej bez szwanku.
Kiedy  cz³owiek lêka siê o siebie, o innych, których postrzega w swoim ¿yciu ( ich cia³a i umys³y ) bez wiedzy o tym, ¿e tak na prawdê ma do czynienia z przejawiaj±c± siê, nie¶mierteln± ¦wiadomo¶ci±, która JEST, nie mówiê jaka, bo tego nie wiem na szczê¶cie (albo i nie), to faktycznie , lepiej siê nie wychylaæ. Szwank ponosimy tylko tutaj, na tym polu walki. Ale wtedy - ju¿ poza nim -  "zbieramy siê do kupy" i wsiadamy do nowego modelu gdzie¶ , kiedy¶ , w jakim¶ CZASIE i jakiej¶ PRZESTRZENI odkrywamy na nowo Zasady Gry.

Przeciwnik jest zdeterminowany do granic naszej wyobra¼ni, wiêc by go pokonaæ trzeba równie¿ wyj¶æ poza te granice

Ale kompas trzeba mieæ bo poza wszelkimi granicami mo¿na siê rozp³yn±æ jak s³odka kropla w s³onym oceanie .
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Lipiec 20, 2011, 15:19:56 »

Cytat: JAN
Powiem Ci tak:
przerazi³o mnie to, co napisa³e¶, bo to jest niestety prawda, ¿e wielu ci±gle jest wciaganych do Gry; s± w niej - choæ nie maj± pojêcia i nie znaj± zasad, walcz± - choæ nie potrafi±.
Maj± wielkie serce, jak±¶ wiedzê, ale prawie zero do¶wiadczenia. A ju¿ zupe³nie nie wiedz± co zrobiæ, by kto¶ nie w³o¿y³ im w rêce zaawansowanego narzêdzia walki o nazwie "Mi³o¶æ" i by tym narzêdziem nie pos³u¿yli siê jak (dobry z natury przecie¿) szympans z ka³aszem w d³oniach... (pamiêtasz, jest taki filmik w sieci).
Ma³o tego, przecie¿ sami bêd± goniæ okazjê z³apania tego narzêdzia i u¿ycia go, bo to jedna z podstaw istnienia i najwiêkszych si³ Wszech¶wiata...

Straszne.

Niestety, to prawda, ¿e cz³owiek, który kocha prawdziwie jest najbardziej podatny na zranienia.
Bo jest otwarty i ufny jak dziecko. I wszystko postrzega przez ró¿owe okulary.
Wówczas, nawet najwiêkszy drañ jawi siê w tym kolorze. Ale, czy nasza ró¿owo¶æ gwarantuje nietykalno¶æ od drania?
Jezusa przecie¿ ukrzy¿owali gdy nie wszed³ do GRY. 
east
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Lipiec 20, 2011, 15:31:48 »

@Ptak
Jezusa przecie¿ ukrzy¿owali gdy nie wszed³ do GRY. 
Nie ONI. My.
Jezus zrobi³ to przynajmniej z hukiem, który odbija siê echem ponad 2 tys lat U¶miech

Bo pewne wpisy w Polu trzeba by³o umie¶ciæ. Aby cz³owiek móg³ dostrzec oprogramowanie, które to spowodowa³o i aby pamiêta³ o jego (swojej) niszczycielskiej mocy nastêpnym razem. I nastêpnym, i nastêpnym a¿ siê w koñcu kiedy¶ uda pop³yn±æ na w³a¶ciwej fali U¶miech

@JAN
Maj± wielkie serce, jak±¶ wiedzê, ale prawie zero do¶wiadczenia.

Wszyscy wiedz±, ¿e czego¶ nie da siê zrobiæ. I wtedy pojawia siê ten jeden, który nie wie, ¿e siê nie da, i on w³a¶nie to co¶ robi , Albert Einstein .. czekamy na "setn± ma³pê" U¶miech

@Ptak
Niestety, to prawda, ¿e cz³owiek, który kocha prawdziwie jest najbardziej podatny na zranienia.
Niekoniecznie, niekoniecznie ... mi³o¶æ jest pancerzem nie do przebicia. Niejeden rycerz o tym wiedzia³ w pocie czo³a buduj±c (dla) Notre Damme.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 15:36:29 wys³ane przez east » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #196 : Lipiec 20, 2011, 17:07:47 »

Cytat: JAN

Dlatego Kiara i inni serwuj± takie ³adne bzdury...

A Ci inni, to kto? Bo to bardzo pojemne s³owo…  Du¿y u¶miech

Wiele ciekawych do¶wiadczeñ z obcymi maj± te¿ forumowicze, mo¿e siê podziel±   

Chyba nie czytasz forum. Ostatnio El¿bieta w w±tku „wyra¼ siebie” bardzo obszernie dzieli³a siê swoimi do¶wiadczeniami.
Nawet widzia³a zmieniaj±ce siê oblicze jakiej¶ kosmitki. Ja takich mo¿liwo¶ci obserwacyjnych nie mia³am, na szczê¶cie.  Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 17:20:19 wys³ane przez ptak » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Lipiec 20, 2011, 20:09:58 »

mam wrazenie ze offtopujecie znacznie

Cytat: Jan
Mimo wysi³ków i wielkiego po¶wiêcenia - ta rozgrywka zakoñczy³a siê wielk± klêsk± Wojowników ¦wiat³a. Jak kto¶ my¶li inaczej - niech w³±czy telewizor
U¶miech Kto zdaje sobie sprawê z tego , co tu napisne?..  z pewnosci± u¶wiadomienie tego sobie spowoduje wiele smiechu.
Co najmniej z kilku powodów.

Jan, dlaczego niektóre posty zaczynasz od kropki?

Cytat: ptak
Nawet widzia³a zmieniaj±ce siê oblicze jakiej¶ kosmitki.
Pomijaj±c , co widzia³a, i jak sie sprawy maj± z obliczem
 to kazdy mieszkaniec ziemi jest kosmit±.. podobnie jak ziemia jest w kosmosie.

Co do "obcych" i alienacji, to polecam wczesne posty w dziale o ¦lê¿y. Naswietlilem tam steno historii zlamania mechaniki Kregu.

Zreszta kazde £aczenie i "rozdzielanie" swiatów zwiazane jest z "obcowaniem/alienacj±" pewnych rzeczy.

Kapsu³a, która ma byæ wystrzelona w odleg³e ("tam" i  "kiedy¶") przysz³o¶c lub przesz³o¶c tez musi byæ w swoisty sposób hermetyzowana/wyalienowana od tego co tu i teraz.
¯eby wyp³yn±c z portu - trzeba "wyalienowac kotwicê z mu³u" (podczas postoju jest ona z nim zintegrowana zeby nie powiedzieæ ³±czna)

Inaczej nie dane nam byloby przekroczyæ naszego Ludzkiego ZASIÊGU ¶wiadomo¶ci.. i krecilibysmy sie w ramach jednego niezmiennego jej promienia.

Poszerzanie ¶wiadomo¶ci polega na exploracji tego, co nieswiadome - a nastêpnie integracji tego z osobowo¶ci±, systemem nerwowym i cala dotychczasowa biomaszyneria.
I nie przypadkiem procesy te wiele wspólnego maja z symbolik± oka HORUSA
(HORA = Kr±g; Sokó³ = z_Okó³ > z-O-Kó³ >  z_Okola > sOko³a > Soko³a).

z Ko³a Kó³, Z Krêgu Krêgów.

HOR-A = Kr±g wzrastaj±cy {poszerzany o wzrostowy "uskok" z-PHi-ralny}

piszê ten post w nawi±zaniu - Choæ uwazam ¿e nie do tego w±tku ta rozmowa przynalezy

Podobnie je¶li we¼miemy samo ZDANIE:
"OKO"  ..Kr±g k Krêgu.. Ko³o k(u) Ko³u  {tu jest zawarta wielka alchemia i magia. Z naciskiem na inicjacjê procesu}

podobnie w narzeczu englijskim ZDANIE: EYE   ..EiE    ..dwie uspojnione strefy kwantowego wyrównania {z naciskiem na to po³±cznie}

PODOBNIE w narzeczu Rosyjskim mamy dwa ZDANIA:
G³azA    ..G³az-A ..podstawa wzrostu  {na skale, z naciskiem na stabilizacjê i ugruntowanie etapu poznawczego}
G-£az-A ..spiralny uskok/³az/krok/porcja wzrostu     

..o prêtach mierniczych ju¿ nie napisze.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:44:06 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #198 : Lipiec 20, 2011, 20:21:30 »

Przyznam, ¿e wasza dyskusja zazêbia o temat g³ówny, jednak uwa¿am, ¿e jest to kontynuacja tego w±tku: Wielka Gra .
Czyli oftop.

Mo¿e przenie¶æ? U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:35:32 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #199 : Lipiec 20, 2011, 20:27:57 »

jestem za:
stad chyba siê zaczyna "dygresja" « Odpowiedz #186 : Lipiec 20, 2011, 14:22:34 »
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:28:23 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: