Hironobu15
Go¶æ
|
|
« : Pa¼dziernik 29, 2008, 18:30:46 » |
|
Ilu z Was wierzy w rok 2012? W to wszystko co ma sie staæ. Ja osobi¶cie my¶lê, ¿e jak bêdziemy w to wszystko wierzyæ to sie stanie, a jak nie to nie... Mo¿e siê mylê, nie wiem? Co o tym my¶licie?
|
|
|
|
|
|
|
Joel
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 29, 2008, 20:35:52 » |
|
Wierze, ze bedzie zmiana na poziomie ludzkiej swiadomosci, ze nie bedzie juz podzialow, zadnych potrzeb, kazdy bedzie swiadomy swojej jednosci ze Wrzechswiatem, ze wszystkim.
Co do kataklizmow w 2012r jestem nastawiony mieszanie, co sie stac musi to sie stanie, mysle, ze takie kataklizmy beda mialy miejsce ale nie wierze w to mocno, nie jest to koniecznoscia i wole "wersje" bez takich wydarzen.
Mam wielka nadzieje, ze po roku 2012 ludzie zaczna wykorzystywac iluzje tego swiata do celow do jakich zostaly one stworzone, do doswiadczenia istoty cialosci, zeby iluzje ludziom sluzyly a nie szkodzily
Pozdrawiam, Joel.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 20:36:57 wys³ane przez Joel »
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 29, 2008, 20:41:57 » |
|
Wierze, ze bedzie zmiana na poziomie ludzkiej swiadomosci, ze nie bedzie juz podzialow, zadnych potrzeb, kazdy bedzie swiadomy swojej jednosci ze Wrzechswiatem, ze wszystkim.
Co do kataklizmow w 2012r jestem nastawiony mieszanie, co sie stac musi to sie stanie, mysle, ze takie kataklizmy beda mialy miejsce ale nie wierze w to mocno, nie jest to koniecznoscia i wole "wersje" bez takich wydarzen.
Mam wielka nadzieje, ze po roku 2012 ludzie zaczna wykorzystywac iluzje tego swiata do celow do jakich zostaly one stworzone, do doswiadczenia istoty cialosci, zeby iluzje ludziom sluzyly a nie szkodzily
Pozdrawiam, Joel.
mogê tylko podpisaæ siê pod t± wypowiedzi±. nie boje siê ¿adnych kataklizmów zwi±zanych z 2012 - odczuwam wewnêtrzny spokój je¶li skupie my¶li na tej dacie. wierze ¿e co¶ bêdzie - choæ jest to umiarkowana wiara. W procentach wygl±da to mniej wiêcej tak - 75% ¿e nast±pi zmiana - 25 ¿e nie jednak daleko mi do hurraoptymisty
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 29, 2008, 21:56:58 » |
|
ja nie wierzê
//patrz - za³±cznik
[za³±cznik starszy ni¿ 60 dni - usuniêty przez administratora]
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 21:59:22 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 29, 2008, 22:00:54 » |
|
tom1ek !!! hahaha a ju¿ my¶la³am, ¿e mnie zaskoczy³e¶ £adny urwis z naszego admina...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 22:02:07 wys³ane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 29, 2008, 22:40:22 » |
|
Ja równie¿ wierzê. Nie koniecznie musi to byæ w tip top wyznaczona data. Dopuszczam mo¿liwo¶æ po¶lizgu, ale na pewno siê zmieni i to na lepsze. Przed zmianami jednak trochê nas potrzêsie.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 29, 2008, 23:02:14 » |
|
Oczywi¶cie ze wierzê i to od dawna !! Pisa³am o tym na starym forum.O tej dacie czyta³am na dluuugo przed tym jak odkry³am Pch.Jednak mam przeczucie ¿e wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 29, 2008, 23:37:38 » |
|
Sokrates mówi³,i¿ istnieje tylko jedno dobro przeznaczone dla cz³owieka a jest nim wiedza,jest te¿ jedno,jedyne z³o jakim jest niewiedza. Wiara opiera siê na tym co niesprawdzalne,st±d dowodzenie w tym wypadku nie ma sensu. Wiedza jest sprawdzalna,ale konieczne jest jej ulepszenie w celu doj¶cia do prawdy, któr± wcze¶niej czy pó¿niej i tak poznamy.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 30, 2008, 10:05:00 » |
|
Te¿ wierzê ¿e nast±pi± zmiany - nalepsze. Cywilizacja w której ¿yjemy musi zmieniæ swoje oblicze, wcze¶niej czy pó¼niej. Cz³owiek opêtany matrixem doszed³ do zenitu swych mo¿liwo¶ci destrukcyjnego dzia³ania. ¯ycie musi siê staæ bardziej harmonijne, nastawione na wnêtrze... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Korybut13
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 30, 2008, 20:28:37 » |
|
Oczywi¶cie, ¿e wierzê....
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 30, 2008, 22:00:40 » |
|
tom1ek !!! hahaha a ju¿ my¶la³am, ¿e mnie zaskoczy³e¶ £adny urwis z naszego admina... hehehe
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 31, 2008, 14:46:59 » |
|
Ja wierze, bo wierze w Czlowieka, ze on ma juz dosyc bycia oklamywanym i wykorzystywanym. On chce zmian na lepsze, a wiec stanie sie. Na tym to polega na woli zmiany, na dokonaniu wyboru. Dlatego swiat Samuela odchodzi, i on razem z tym swiatem odejdzie niebawem. Ludzie chca DOBRA,otrzymaja je. Swiat , Ziemia bedzie istniala dopoki nasze slonce bedzie nam przekazywalo swoja energie. Kiara.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2008, 16:50:49 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
zuza
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 31, 2008, 15:25:04 » |
|
Wierzê przede wszystkim w zmianê na poziomie ¶wiadomo¶ci, ale my¶lê, ¿e nie wszyscy przez ni± "przejd±", bior±c pod uwagê ¶wiadomo¶æ prezentowan± obecnie przez wiêkszo¶æ. Wierzê te¿ w to, ¿e ¶wiat zmieni siê fizycznie - jednak tzw kataklizmy w postaci nasilenia trzêsieñ, powodzi itd Ale koñca ¶wiata nie bêdzie
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 31, 2008, 15:35:28 » |
|
Bardzo ciekawe wypowiedzi;]
|
|
|
|
|
|
|
casmillo
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 31, 2008, 16:25:03 » |
|
No ja tak¿e wierze w wiele zmian które uczyni± ten ¶wiat lepszym w³a¶nie po tym roku, koniec ¶wiata na pewno nie nast±pi bo ¶wiat musi istnieæ, wydarzy siê wiele katastrof naturalnych i pewna cze¶æ ludzi ucierpi (oby jak najmniej). Mam dosyæ ok³amywania, ukrywania, wykorzystywania i tych marionetkowych rz±dów pragnê kroczyæ drog± wiedzy, prawdy, wolno¶ci i mi³o¶ci. I mam nadzieje ¿e ta ca³a elita która chce zataiæ t± sprawê i buduje schrony (czy wykupuje dzia³ki na marsie) by ratowaæ tylko siebie, zostanie odpowiednio potraktowana (chyba ,¿e robi± to dla naszego dobra) Jednak teraz ze spokojem spogl±dam na gwiazdozbiór Oriona, i ciesze siê ¿e dane by³o mi ¿yæ w³a¶nie w tych latach wielkich przemian.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 31, 2008, 17:16:27 » |
|
Nie wierzê. Choæby odnosz±c siê do ksi±¿ki "Proroctwo Oriona" P.Geryl'a. Du¿o nie¶cis³o¶ci, danych nie potwierdzonych przez innych naukowców, b³êdów w obliczeniach spowodowanych wykorzystanymi do tych obliczeñ nieprawid³owymi liczbami, pseudonaukowe teorie poparte dopasowanymi do potrzeby informacjami. Czytaj±c ksi±¿kê ma siê wra¿enie, ¿e autor na si³ê doszukuje siê powi±zañ potwierdzaj±cych postawion± przez niego tezê, niektóre s± bardziej prawdopodobne, inne mniej, a niektóe wrêcz nielogiczne. Nie mamy tutaj do czynienia z badaniem dwóch przeciwnych tez (jednej za popieranej dowodami i jednej przeciw równie¿ nimi popieranej). Tak post±pi³by naukowiec, którym przecie¿ jest Geryl (astrofizyk). Najpierw postawi³by tezê A, szuka³by dowodów na jej poparcie lub odparcie, pó¼niej postawi³by tezê B i analogicznie szuka³by do niej dowodów. Jednak wszystko, co nam przedstawia to niemal maniakalne d±¿enie do poparcia tezy A. Teza B zosta³a zanegowana zanim jeszcze zosta³a postawiona. Po prostu nie dopuszcza do ¶wiadomo¶ci, ¿e ¿ycie mo¿e napisaæ inny scenariusz. Zawiod³am siê... Dawno temu interesowa³am siê proroctwem, dopiero ostatnio trafi³am na stronê, któr± w podpisie ma tom1ek i ucieszona ¶ci±gnê³am wszystkie ksi±¿ki, jakie tam udostêpnia (polecam http://rok2012.w.interia.pl/ gdyby jeszcze kto¶ nie zauwa¿y³ ). Liczy³am na naukowy wywód, którego potwierdzenie bez problemu znajdê w innych naukowych teoriach. To, co dosta³am nie by³o dla mnie wystarczaj±co niepodwa¿alnym dowodem na potwierdzenie teorii Geryla. Jest to oczywi¶cie moja subiektywna ocena, wielu z Was mo¿e siê z ni± w ogóle nie zgadzaæ. Channelingi i hipnozy, które zaczynaj± byæ uzupe³nieniem proroctwa negujê ju¿ na wstêpie i nie mam nawet zamiaru ich analizowaæ. Fakt, ¿e ludzie lubi± wierzyæ w proroctwa o zag³adzie ¶wiata jest wynikiem ich bezradno¶ci, ¿alu, ¿e ¿ycie nie spe³nia ich wyobra¿enia, ¿e nie jest wystarczaj±co piêkne, ¿e za du¿o w nim brutalno¶ci i z³a. Dodatkowo dochodzi tutaj czynnik strachu przed ¶mierci± (który sami w sobie przecie¿ siejemy). Wówczas nasza pod¶wiadomo¶æ próbuje znale¼æ pozytywn± stronê zdarzenia, jakie wierzymy - bêdzie mia³o miejsce. Teraz ju¿ rok 2012 nie jest kojarzony ze ¶mierci± i przeogromn± tragedi±, jaka dotknie ludzko¶ci, lecz z duchow± jej przemian±. Jest to dla mnie do¶æ chore zachowanie, aczkolwiek ca³kowicie zrozumia³e i takie ludzkie. Jeste¶my wra¿liwymi istotami, które nawet w sytuacji zagro¿enia ¿ycia chc± wierzyæ, ¿e ich ¶mieræ bêdzie mia³a sens. Ale to nie jest plan filmowy "Braveheart", gdzie g³ówny bohater oddaje ¿ycie za wy¿sz± ideê. ¯adna ¶mieræ nie ma sensu - nawet je¶li jest op³acona wolno¶ci± czy przemian± duchow± wielu jednostek. Tak jak w kolorze czarnym nie widzê innych barw, tak w ¶mierci milionów ludzi nie widzê sensu przemiany duchowej garstki ocala³ych. Je¶li 21 grudnia roku 2012 bêdzie mia³ miejsce koniec ¶wiata i jakie¶ niesamowite wydarzenie przyczyni siê do naszej ¶mierci - nikt z nas nie bêdzie umiara³ ze ¶wiadomo¶ci±, ¿e teraz bêdzie lepiej. To Wam gwarantujê. Wszyscy siê boj± ¶mierci jednakowo, poniewa¿ nikt tak naprawdê stamt±d nie wróci³, nie ma dowodów, ¿e po tym ¿yciu czeka na nas nastêpne. Powiecie - s± relacje ludzi, którzy prze¿yli ¶mieræ klinicz±. Oczywi¶cie, ¿e s±! Ci z Was, którzy byli poddani narkozie te¿ bêd± opowiadali, ¿e podczas operacji byli w innym ¶wiecie, ich mózg kreowa³ obrazy, które do tej pory pamiêtaj±. Na przyk³ad mojemu mê¿czy¼nie ¶ni³o siê, ¿e by³ kulk±, która toczy siê w nieskoñczono¶æ po torze pinball'a I mam nadzieje ¿e ta ca³a elita która chce zataiæ t± sprawê i buduje schrony (czy wykupuje dzia³ki na marsie) by ratowaæ tylko siebie, zostanie odpowiednio potraktowana (chyba ,¿e robi± to dla naszego dobra)
Je¶li koniec ¶wiata nast±pi, to wiêksze cierpienie spotka ocala³ych ni¿ ofiary.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 31, 2008, 18:13:06 » |
|
Wszyscy siê boj± ¶mierci jednakowo, poniewa¿ nikt tak naprawdê stamt±d nie wróci³, nie ma dowodów, ¿e po tym ¿yciu czeka na nas nastêpne. Powiecie - s± relacje ludzi, którzy prze¿yli ¶mieræ klinicz±. Oczywi¶cie, ¿e s±! Ci z Was, którzy byli poddani narkozie te¿ bêd± opowiadali, ¿e podczas operacji byli w innym ¶wiecie, ich mózg kreowa³ obrazy, które do tej pory pamiêtaj±. Na przyk³ad mojemu mê¿czy¼nie ¶ni³o siê, ¿e by³ kulk±, która toczy siê w nieskoñczono¶æ po torze pinball'a /<quote Jako ¿e temat dotyczy wiary, wiêc mogê i o tym napisaæ. Co prawda by³o ju¿ to gdzie¶ omawiane. My¶lê, ¿e zbyt ogólnikowe stwierdzenie, ¿e "wszyscy boj± siê ¶mierci jednakowo". Nie wszyscy i nie ¶mierci jako takiej. Ewentualny strach mo¿e pokutowaæ w wielu, mówiê o tych którzy zrozumieli to zagadnienie, ale nie w odniesieniu do samej kostuchy lecz do bólu jaki zazwyczaj jej towa¿yszy. No i jeszcze kilka innych drobnych niuansów które powoduj±, czy potêguj± przed ni± strach. Cholewa, znów co¶ mi nie wysz³o z tym cytowaniem I jeszcze jedno. Nie ka¿dy, kto by³ pod narkoz± mia³ takie i temu podobne wizje. Ja nie mia³em ¿adnych
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2008, 18:15:39 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 31, 2008, 22:26:30 » |
|
''Prorocza Wiedza Majów'' Adriana G.Gilberta i Maurice M.Cotterella, ksi±¿ka wydana w 1995r.ods³oni³a wiedzê cywilizacji,która prze¿y³a potworny globalny kataklizm. Naukowcy tej cywilizacji pozostawili ostrze¿enie o ponownej zag³adzie gro¿±cej w dniu 21-22 grudnia 2012 roku. Patrick Geryl nastawiony pozytywnie do ¿yca naukowiec,po przeczytaniu w/w ksi±¿ki nie móg³ spaæ przez wiele nocy,poniewa¿ wszelkie marzenia dotycz±ce jego przysz³o¶ci leg³y w gruzach.Postanowi³ sprawdziæ czy tezy w niej zawarte mog± byæ prawdziwe i doszed³ do przera¿ajcego wniosku,¿e jej autorzy mieli racjê. Dlatego swoje badania opisa³ w wydanej w 2001r pierwszej ksi±¿ce ''Proroctwo Oriona na rok 2012''.To nie on by³ g³ównym''siewc± strachu''. Apokalipsa, ostatnia ksiêga Pisma ¦wiêtego zawiera szczegó³owy opis ''Koñca ¦wiata'' to w niej s± korzenie ''czarnowidztwa.'' Ludzie ¶redniowiecza czekali ze strachem na spe³nienie przepowiedni ¶w Jana. Papie¿ Sylwester po kolejnym jej fiasku zorganizowa³ wielk± radosn± zabawê ,której tradycja przetrwa³a do naszch czasow. Cieszmy siê z nadchodz±cego ''Sylwestra''bo nastêpnego mo¿e ju¿ nie byæ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 01, 2008, 16:55:33 » |
|
Janneth Je¶li wierzysz w to co napisa³as to zastanawiam sie co ty robisz na tym forum tylko prosze nie obra¼ siê,poprostu pytam.Je¶li nie wierzysz w ¿ycie po ¿yciu ,to czy wierzysz w Boga ?(nie musisz odpowiadac)Mo¿e nie przetrwamy w ciele fizycznym ale pozostaje nam duch(dusza) i w takiej postaci pozostaniemy na Ziemi.Chyba ¿e w duszê te¿ nie wierzysz? Pozdrawiam chanell
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Joel
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 01, 2008, 21:57:22 » |
|
Janneth czytalem ciekawa ksiazke i udokumentowano tam ciekawe zdarzenie.
Pewna kobieta lezala na lozu Smierci, mozna bylo przypuszczac, ze odejdzie juz za chwile - nagle mowi do osoby siedzacej blisko niej, ze widzi na drugim lozku w sali osobe z jej rodziny, co sie okazalo byl to duch - ale ten duch, ta osoba umarla pare dni przed tym zdarzeniem i nie bylo nic mowione osobie umierajacej o smierci czlonka z rodziny, bo byla w takim stanie, ze moglo to spowodowac nagla smierc.
Wiec w jaki sposob to wyjasnic ? Skad mogla ona wiedziec o tej smierci jednego z czlonkow rodziny ?
Moge sie zalozyc, ze takich udokumentowanych dowodow jest znaacznie wiecej na rozne tematy paranormalne, ezoteryczne, lecz malo kto chce poszukac i wyciagnalc reke po ta wiedze.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 02, 2008, 01:59:37 » |
|
Je¶li wierzysz w to co napisa³as to zastanawiam sie co ty robisz na tym forum Dziwi mnie Twoje pytanie, chocia¿ powinnam by³a siê takiego spodziewaæ. Czêsto na forum ró¿nym u¿ytkownikom jest zadawane. Szczególnie tej grupie, która nie reprezentuje zdania ogó³u. Spieszê z wyja¶nieniem. Wiara nie idzie w parze z zainteresowaniem. Mogê siê interesowaæ dan± dziedzin±, choæ niekoniecznie z góry w ni± wierzyæ. Zainteresowanie mo¿e byæ wywo³ane w takim przypadku chêci± badania tego, czego siê nie rozumie, nie wierzy, sposobno¶ci± na zdobywanie wiêkszej ilo¶ci wiedzy. Nie muszê wierzyæ we wszystko, co jest napisane na forum, ale mo¿e mnie to ciekawiæ, jest jeszcze wiele powodów, dla których tutaj jestem. Mi³o, ¿e pytasz I mam wielk± nadziejê, ¿e wyja¶ni³am Joel ja wiem, te¿ czyta³am mnóstwo takich udokumentowanych historii. Udokumentowane nie oznacza udowodnione. Do mnie to nie przemawia.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 02, 2008, 08:35:06 » |
|
Wielu tak zwanych sceptyków stoi z boku, przygl±da siê, i do³±czy do reszty w odpowiednim czasie. "Dobry czas", to taki moment, kiedy ju¿ nie mo¿na siê cofn±æ, albo rzeczy staj± siê tak oczywiste, ¿e zainteresowany nie chc±c naraziæ siê na ¶mieszno¶æ pozwala siê (przy ogólnym aplauzie ) zaprosiæ i usadawia siê w najbardziej wygodnym dla niego miejscu. Sceptycyzm bierze siê z obawy przed opini± spo³eczn±, sceptyk bardzo boi siê szyderstwa, woli byæ w bezpiecznym po³o¿eniu, wiêc na razie poczeka, a¿ wszystko siê wyja¶ni... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 02, 2008, 09:48:54 » |
|
Tothal ¦wietnie to uj±³e¶ !!! nic dodaæ nic uj±æ !! Janneth Dzieki za wyja¶nienie skoro tak uwa¿asz i czujesz to sznuje to i pozdrawiam
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Andaren
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 02, 2008, 09:53:15 » |
|
A ja nie wierzê... ju¿ nie... "Nie podoba mi siê stwierdzenie ¿e co¶ kieruje moim ¿yciem" Ludzie kreuj± rzeczywisto¶æ a nie rzeczywisto¶æ ludzi...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 02, 2008, 09:56:00 » |
|
A ja nie wierzê... ju¿ nie... "Nie podoba mi siê stwierdzenie ¿e co¶ kieruje moim ¿yciem" Ludzie kreuj± rzeczywisto¶æ a nie rzeczywisto¶æ ludzi...
OK.to twoje prawo,ale rozwiñ proszê tê my¶l i napisz dlaczego
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
|