Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:14:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ufo nie do podwa¿enia  (Przeczytany 163042 razy)
0 u¿ytkowników i 19 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
soook
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Pa¼dziernik 16, 2010, 21:59:13 »

Zamkniêty wymiar , okno uchylone . Wioska jest tam .
  Mo¿liwo¶æ widzenia siebie .Stojê pod drzewem . Wychodzê ze siebie , i widzê stoj±cego
  pod drzewem . Siebie . Astralny Ja widzê , siebie fizycznego .
   U¶miech
  .
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #126 : Pa¼dziernik 21, 2010, 06:48:54 »

Obserwacja UFO na pocz±tku 2010

Nurtuje mnie to poniewa¿ przez prawie rok nie mog³em dociec co widzia³em. Oko³o godziny 20 siedzia³em z dziewczyn± na ³awce, by³o ciemno (by³a zima), niebo zachmurzone. Siedzieli¶my tam oko³o 20 minut i nagle us³ysza³em brzêczenie (?) co¶ jak by transformator, taki krótki d¼wiêk. Nie wiem dlaczego, ale co¶ mnie zmusi³o ¿ebym spojrza³ ponad blok, który sta³ oko³o 15 metrów przede mn±, po paru sekundach zza bloku na wysoko¶ci oko³o 200m bezszelestnie wylecia³ ciemny (przynajmniej tak go widzia³em) trójk±tny obiekt z trzema ¶wiat³ami na rogach. Od razu zapyta³em moj± dziewczynê czy widzi to co ja, na co ona odpowiedzia³a, ¿e tak. Obiekt bezszelestnie przelecia³ nad naszymi g³owami i znikn±³ za horyzontem. Obserwacja mia³a miejsce w Szczecinie, na dzielnicy Pogodno.
Tak± informacjê  poda³a strona FN

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
lazyJones
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Pa¼dziernik 21, 2010, 15:26:40 »

wygladal podobnie do tr-3b?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #128 : Pa¼dziernik 21, 2010, 19:15:48 »

lazyJones   myslisz ¿e to ten nowy tajny projekt ? Tylko co on robi na terenie Polski ? ale mo¿e masz racjê zwa¿ywszy ¿e podobno tajnych wiêzieñ CIA nie ma na terenie naszego  kraju Du¿y u¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
lazyJones
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Pa¼dziernik 25, 2010, 13:01:06 »

chanell

jak przeczytalem o trojkatnym obiekcie do glowy przyszedl mi tr-3b, jesli faktycznie istnieje to moze latac wszedzie,

a tu link do ciekawego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=i8MgfBz3NTw
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Listopad 01, 2010, 15:14:05 »

UFO w chinach

http://dailymotion.virgilio.it/playlist/x6r71_BananaFlambe_gli-ufo-sono-tra-noi#videoId=xe1u2f
marman1983
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Listopad 01, 2010, 16:23:09 »

Rakieta no¶na - 00:30 widoczne odrzucenie czlonu...
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #132 : Listopad 05, 2010, 00:20:36 »

Marman ma racjê. Poza tym to wideo ju¿ chyba by³o. Albo podobne. Tutaj: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=553.msg63230#msg63230

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Listopad 06, 2010, 20:59:10 »

A co s±dzicie o tym
http://www.git.conto.pl.wrzuta.pl/obraz/6BpguyKyawv/nie_wierzysz_ze_istnieja_obcy_obejrzyj_i_uwierz.
marman1983
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Listopad 07, 2010, 23:52:41 »

Pewni mozemy byc tego, ze jest to trup!
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #135 : Listopad 07, 2010, 23:58:48 »

Albo ¿e to w ogóle nigdy nie ¿y³o. Mówi siê, ¿e to zdjêcia obcych z katastrofy w Roswell w 1946r.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Listopad 14, 2010, 21:18:16 »

Choæ ca³a sprawa zosta³a nag³o¶niona na skutek wystrzelenia rakiety, o której nikt nie ma pojêcia czyj± jest, to chyba warto podkre¶liæ tez inny aspekt z ni± zwi±zany:

Bardzo tajemnicza rakieta
pi±tek, 12 listopada 2010 02:13

Ameryka ¿yje wystrzeleniem tajemniczej rakiety u wybrze¿y Kalifornii. Nikt siê do niej nie przyznaje, podobnie jak do obiektu, który jej towarzyszy...

...

Wiêcej   

http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=817:bardzo-tajemnicza-rakieta&catid=44:swoje&Itemid=53

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Listopad 15, 2010, 13:02:03 »

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1510

Wielu z was zastanawia siê czy UFO istnieje. W poni¿szym tek¶cie przedstawiê FAKTY dotycz±ce tej tematyki.

W 1926 r. Viktor Schauberger, samouk, który mia³ niecodzienne zdanie na temat wymianu energii w przyrodzie, jako pierwszy wysnó³ teoriê silnika antygrawitacyjnego. W 1934 r. jego twórczy umys³, zdoby³ uznanie w oczach Adolfa Hitlera, który by³ bardzo zainteresowany jego nowatorskimi pomys³ami. Fundamentem jego rozumowania, by³a istota poznania zjawisk przyrody. Wiedzia³ bowiem, ¿e natura ju¿ dawno wymy¶li³a optymalne rozwi±zania i nie nale¿y jej poprawiaæ.Codzienne obcowanie ze ¶rodowiskiem przyczyni³o siê do rozwoju kilku ¶mia³ych i kontrowersyjnych, jak na owe czasy koncepcji. Swoimi spostrze¿eniami zaskakiwa³ znanych profesorów, ³ami±c nierzadko ustalone prawa fizyki. S³yn±³ z ciekawych rozwi±zañ zwi±zanych z gospodark± wodn± i le¶n±. Jego konstrukcje pozwala³y m.in. na sp³awianie z wysokich gór, drzew ¶ciêtych przez drwali. Metoda ta by³a na tyle tania, ¿e zaczê³y nap³ywaæ coraz to nowe zlecenia. Jednak Viktor Schauberger nie zamierza³ poprzestaæ na zarabianiu pieniêdzy. Wiedzia³, ¿e zjawiska, których badania siê podj±³ nie s± znane w konwencjonalnych ¶rodowiskach naukowych i wymagaj± wyt³umaczenia. Wierzy³, ¿e energia (implozja) wody i powietrza pozwoli na konstruowanie maszyn, które m.in. pozwol± na budowê tañszych ¶rodków transportu. Wymy¶lenie kszta³tu dla swoich pojazdów nie by³o dla Viktora wcale trudne. Optymalnym kszta³tem, by³ kszta³t dysku. Pierwsze projekty pojazdów nosi³y nazwê V-7. By³y to pojazdy o kszta³cie dysku ¶rednicy 1,5 metra. By³y pojazdami prototypowymi, bezza³ogowymi. Pracowa³ nad pojazdami V-8, które mia³y ¶rednicê ok. 15 m. Mia³y byæ pojazdami za³ogowymi, oraz wyko¿ystywaæ zasadê silnika antygrawitacyjnego. Losy tego drugiego projektu nie sa znane. Jednak nowatorskie projekty zdolnego austryjaka, by³y nie do zrealizowania w ci±gu najbli¿szych lat. Hitler potrzebowa³ wyników natychmiast. W tym celu w 1936 r. pracê nad projektami rakiet powierzono niejakiemu Wernherowi von Braun. Rakieta V-1 by³a w zasadzie pociskiem sterowanym przez kamikadze, o znikomej celno¶ci, natomiast V-2 by³ pierwszym pociskiem balistycznym, zdolnym pokonywaæ setki kilometrów. W dniu 8 wrze¶nia 1944 r. po raz pierwszy u¿yto tej broni do ataku na Londyn. Ostatni± rakietê odpalono 27 marca 1945 r. powodem zaprzestania jej stosowania, by³ zbyt wysoki koszt jej produkcji (350 tys marek).

Po klêsce III Rzeszy czê¶æ naukowców zosta³a przejêta przez ZSRR, inny zespó³ naukowców z Wernherem Von Braunem na czele kontynuowa³ swoje dalsze badania jak gdyby nigdy nic w Stanach Zjednoczonych. Fakt, ¿e wspó³pracowa³ z nazistami by³ nieistotny. USA chcia³o wyko¿ystaæ grupê in¿ynierów do uzyskania przewagi technologicznej nad reszt± ¶wiata. By³ to pocz±tek zimnej wojny, (ale o tym ju¿ kiedy indziej). Pracê Von Brauna i jego zespo³u wcielono do amerykañskiego programu kosmicznego. Dziêki niemu skonstruowano rakietê Saturn V, która pozwoli³a wyl±dowaæ amerykañskim astronautom na Ksiê¿ycu. Nied³ugo po tym zosta³ wybranym cz³owiekiem roku przez magazyn "People". ( S±dzê, ¿e l±dowanie na ksiê¿ycu to ¶ciema). Po wojnie ca³y wysi³ek prac Viktora Shaubergera zosta³ przejêty przez Von Browna i rozwijany w tajemnicy dla mediów. Sam Victor pod koniec ¿ycia odwiedzi³ USA tylko raz w 1958 r. (nied³ugo potem zmar³).

Poruszaj±c w±tek UFO, nie mogê pomin±æ znaczenia strefy 51. Tam w³a¶nie wybudowano 10-cio kilometrowy pas startowy (najd³u¿szy na ¶wiecie!). W bazie tej w 1962 zakoñczono pracê nad SR-71 Blackbird. Jego nocne loty wywo³ywa³y u pobliskiej ludno¶ci nielada sensacjê. Donoszono o przypadkach widzenia UFO. Samolot ten móg³ wywo³ywaæ takie reakcje ze wzglêdu na swój kszta³t oraz osi±gi. Wypszedza³ tamte czasy o wiele dziesiêcioleci. Technika, któr± dysponuj± Amerykanie jest nikomu nieznana. To nie musz± byæ wcale lataj±ce talerze. Pracê nad paradoksem czasowym (podró¿e w czasie), teleportacja (przemieszczanie siê w mo¿liwie najkrótszym czasie, nie zale¿nie od odleg³o¶ci) eksperymenty biologiczne (nowe ¶miertelne wirusy). Jak w takim razie mo¿na ukryæ to, co ukryte byæ powinno? To proste, mianowicie nale¿y rozpu¶ciæ fa³szyw± plotkê, w my¶l zasady - k³am, k³am a napewno co¶ zostanie. Jest to dzia³anie dywersyjne, takie które ma odbiorcê informacji celowo wprowadziæ w b³±d. Jakimi ¶rodkami mo¿emy wprowadzaæ dezinformacjê? Takimi jak: film (hollywood), tv, literatura S-F, komiksy, gry komputerowe itd. ¦rodki te maj± rozbudziæ w nas nieustann± ¶wiadomo¶æ istnienia obcych, (na których mo¿na zrzuciæ dos³ownie wszystko). Dezinformacja ta, ma na celu ukrycie prawdziwych przedsiêwziêæ rz±du amerykañskiego, które nie musz± byæ wcale legalne. Jaka jest korzy¶æ z blokowania informacji, odno¶nie tajnych projektów wojskowych? W taki sposób buduje siê przewagê, (to co mamy najlepsze, zostawiamy na koniec). Przewaga ta mo¿e zostaæ u¿yta w odpowiedniej chwili i w odpowiednim czasie.

Pocz±tkiem kariery UFO jest rok 1896, w którym po raz pierwszy odnotowano liczne doniesienia o tym fenomenie; wa¿ny jest równie¿ udzia³ amerykañskiego pilota K. Arnolda, który 24 VI 1947 roku mia³ zobaczyæ w czasie lotu 9 spodków UFO. To w³a¶nie obserwacje Arnolda wywo³a³y lawinê. Pojawi³y siê nowe doniesienia o UFO, bezpo¶rednich kontaktach z Obcymi, du¿± rolê odegra³y tak¿e informacje w mediach. Ju¿ wkrótce miliony ludzi Zachodu wierzy³y w UFO. Jednak, chocia¿ miliony ludzi wierz± w UFO po "¶wiecku", to tylko tysi±ce uczyni³y z tego swoje religie. Wa¿ne religie UFO to: Aetherius Society, Tyfoniczne O.T.O., Heaven`s Gate, raelianizm, ksiêga Urantia i Zakon ¦wi±tyni S³oñca, a na gruncie polskim Antrovis.

Nie wiem jak wy, ale ja w tzw. UFO nie mam zamiaru wie¿yæ, choæby nie wiem co mówili w TV, ja tej propagandzie siê nie poddam. A je¿eli pozaziemskie cywilizacje s±, to napewno siê kiedy¶ ujawni±, poczekamy zobaczymy.

http://www.eksplorator.com/81a1.htm
http://images.google.com/images?q=Viktor.....p;ct=title
http://gmaps.tommangan.us/groom_lake.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2010, 13:03:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #138 : Listopad 15, 2010, 21:34:01 »

Nie wiem jak wy, ale ja w tzw. UFO nie mam zamiaru wie¿yæ, choæby nie wiem co mówili w TV, ja tej propagandzie siê nie poddam. A je¿eli pozaziemskie cywilizacje s±, to napewno siê kiedy¶ ujawni±, poczekamy zobaczymy

A ja wierzê ¿e po za nasz± planet± s± jeszcze inne, zamieszka³e przez inteligentne istoty i ¿e nas one odwiedzaj± w swoich kosmicznych statkach. Mo¿e nie wszystkie UFO które widuj± ludzie s± pozaziemskiego pochodzenia,mo¿e wiêkszo¶æ z nich to ziemskie ,tajne projekty.Hm...kto to wie ?

Ksiêga Koheleta 3,1
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Listopad 15, 2010, 23:30:08 »

Czy sa inne cywilizacje? Ja wiem ze sa , jest to moja wewnetrzna wiedza , ktorom nie zawsze jestem w stanie udokumetowac fizycznie.

Tekst wkleilam jako mozliwosc konfrontacji z czyms odmiennym i byc moze malo znanym.

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Listopad 16, 2010, 10:50:15 »

Cytat: Kiara
Pocz±tkiem kariery UFO jest rok 1896, w którym po raz pierwszy odnotowano liczne doniesienia o tym fenomenie; wa¿ny jest równie¿ udzia³ amerykañskiego pilota K. Arnolda, który 24 VI 1947 roku mia³ zobaczyæ w czasie lotu 9 spodków UFO. To w³a¶nie obserwacje Arnolda wywo³a³y lawinê

wcze¶niej zaczê³a¶ od:

W 1926 r. Viktor Schauberger, samouk, który mia³ niecodzienne zdanie na temat wymianu energii w przyrodzie, jako pierwszy wysnó³ teoriê silnika antygrawitacyjnego. W 1934 r. jego twórczy umys³, zdoby³ uznanie w oczach Adolfa Hitlera,

Gdyby¶my na podstawie dwudziestowiecznych prób uczynienia "Ufo" mieli obalaæ jego rzeczywiste istnienie to ... jako¶ naci±gane te fakty. Tym bardziej, ¿e we wskazanym artykule jest wspomniane i¿ "Pocz±tkiem kariery UFO jest rok 1896" (jak rozumiem chodzi o odnotowane, zapisane przypadki). W 1896 roku wspomniany na pocz±tku artyku³u austriacki samouk, wizjoner Viktor Schauberger zapewne by³ jeszcze dzieciakiem i zapewne co¶ zas³ysza³ w temacie, co pó¼niej próbowa³ wcieliæ w ¿ycie. Jego ¶mia³e badania podjêli i do tej pory kontynuuj± dzisiejsze mocarstwa, o których wiemy, ze dysponuj± tak± technologi±. Jednak sam fakt istnienia tego w rêkach ludzi nie dowodzi, przynajmniej w moim przekonaniu, ¿e "obce" cywilizacje - których istnienia nie wykluczasz, nie posiadaj± podobnych pojazdów.
Moim zdaniem takie artyku³y s± próbami manipulacji, dyskredytacji od zawsze istniej±cego zjawiska. Przyk³adem mo¿e byæ nasz Wylatowo - choæ oczywi¶cie rejestrowane tam fenomeny maj± nieco inny charakter, to jednak geneza nazwy tej miejscowo¶ci wziê³a siê w³a¶nie z tego, ¿e od wieków w tych okolicach ludzie zauwa¿ali "wylatywanie" jakich¶ dziwnych obiektów.
Takie artyku³y próbuj± zamydliæ te fakty podobnie jak religie próbuj± zamydliæ nasze, ludzkie mo¿liwo¶ci typu "para".

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Listopad 16, 2010, 15:53:57 »

Taka mala ciekawostka.

http://www.sekretyameryki.com/?p=4713
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #142 : Listopad 16, 2010, 21:59:44 »

Nie chce siê otwieraæ. Smutny

barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #143 : Listopad 16, 2010, 22:08:52 »

U mnie ¶miga bez problemos !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #144 : Grudzieñ 02, 2010, 11:38:30 »

USO  czyli „niezidentyfikowany obiekt podwodny”. Film jest co prawda jeszcze nie przet³umaczony na polski, ale na pewno nawet bez zrozumienia dok³adnego tekstu mo¿na domy¶leæ siê, jak wygl±da³y przedstawione tam incydenty.

http://www.youtube.com/watch?v=XyfaOXUznyY&feature=player_embedded
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 02, 2010, 11:40:33 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Grudzieñ 03, 2010, 15:45:10 »

http://nowaatlantyda.com/2010/12/01/ufo-nad-manhattanem-drugie-podejscie/

Ciekawi mnie dlaczego nikt do nich nie strzelal,jak to mowil EN-KI,ze nie pokazuja sie,bo zaraz sie do nich strzela.
A moze to "cwiczenia wojskowe",a glupi ludzie popatrza sobie?
A moze sprawy zaszly tak daleka,ze po prostu przygotowuje sie nas na bliskie spotkania?
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #146 : Grudzieñ 03, 2010, 15:55:34 »

co¶ mi siê wydaje ¿e kto¶ tu próbuje ukryæ drzewo w lesie, choæ mo¿e to próby z Projektem "Blue Beam"
http://motyl.wordpress.com/2009/03/01/projekt-blue-beam/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Grudzieñ 03, 2010, 16:01:01 »

pokazuja sie spoko luz i niekoniecznie
w tak skromnej ilosci ale to zalezy od [wszystkiego]
trzeba tylko rezonowac odpowiednio i..
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Grudzieñ 03, 2010, 16:17:59 »

songo,
wiadomosci super,a widzac wspolczesny swiat i chec zrobienia tego co zamierzaja
material jak najbardziej prawdopodobny,
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Grudzieñ 25, 2010, 01:15:14 »

Okazuje siê ¿e ju¿ LEC¡ Mrugniêcie

Obcy lec± w kierunku Ziemi. Trzy potê¿ne statki
UFO | statek | obcy | Ziemia | SETI | o¶wiadczenie

Fot. sxc.hu
Dotr± do nas w grudniu 2012 roku.

Poszukiwacze obcych cywilizacji, pracuj±cy w ramach programu SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), twierdz±, ¿e w kierunku Ziemi zmierzaj± trzy niezidentyfikowane staki kosmiczne- informuje pravda.ru.
WIKILEAKS: UJAWNIMY PRAWDÊ O UFO>>

Statki s± olbrzymie - najwiêkszy z nich ma ¶rednicê 240 km. Dwa pozosta³e s± trochê mniejsze. Obecnie s± ju¿ w granicach Uk³adu S³onecznego, w pobli¿u Plutona.

UFO NIE ISTNIEJE TO TYLKO PIORUNY>>

Na Ziemiê dotr± w grudniu 2012 roku - twierdz± eksperci z SETI.

Statki zosta³y odkryte dziêki urz±dzeniom badawczym pracuj±cym dla programu HAARP, wojskowego programu badawczego, który zajmuje siê - oficjalnie - procesami zachodz±cymi w jonosferze.

Specjali¶ci z SETI twierdz±, ¿e statki bêd± widoczne przez teleskopy, gdy osi±gn± orbitê Marsa.

WB

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: