Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:09:29

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: W zdrowym ciele zdrowy duch?  (Przeczytany 36619 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« : Listopad 03, 2008, 16:46:59 »

Na forum wiele mówimy o rozwoju duchowym jako o wa¿nej drodze przez ¿ycie. Zastanawiam siê jednak, co i czy co¶ robicie tak¿e dla w³asnego cia³a? Wszak w zdrowym ciele zdrowy duch.
Nie mówiê tutaj o obowi±zkach dnia codziennego tj. sprz±tanie, prasowanie, pracowanie, spacer z psem...
Mówiê o jakich¶ dodatkowych czynno¶ciach maj±cych na celu "ulepszenie" w³asnego wygl±du, a co za tym idzie - zdrowia fizycznego. A mo¿e uwa¿acie, ¿e tego typu aktywno¶æ jest jedynie strat± czasu b±d¼ efektem pró¿no¶ci.
Nie od dzisiaj wiadomo, ¿e regularne uprawianie sportów sprzyja naszemu samopoczuciu, chroni nas przed szeregiem chorób i dolegliwo¶ci, poprawia nasz± kondycjê; nie sposób wrêcz wymieniæ wszystkich korzy¶ci z tego p³yn±cych.
Chcia³abym siê Was, drodzy forumowicze, zapytaæ, czy w tygodniu po¶wiêcacie choæ odrobinê czasu swojemu cia³u?
Je¶li tak, podzielcie siê swoimi sposobami na aktywne spêdzanie wolnych chwil.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 03, 2008, 17:39:23 »

Ja zwykle aktywny jestem na W-F_ie...
I przez to jestem gruby... jako¶ nie mogê siê wzi±¶ za siebie- i to mnie we mnie dra¿ni.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2008, 17:45:56 »

Kiedys uprawia³am sport wyczynowo (³y¿wiarstwo figurowe,potem ³ucznictwo) ale teraz wstyd przyznaæ uprawiam tylko spacerki z psem i czasem ma³y wypad w góry

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2008, 17:52:01 »

Ja wszystkie swoje wolne chwile spêdzam bardzo aktywnie, do tego stopnia, ¿e rodzina ma o to do mnie "ale".
A sposób w jaki spêdzam ten czas Du¿y u¶miech?
Czytam, czytam, czytam jak równie¿ spêdzam do¶æ du¿± czê¶æ swego wolnego czasu na forum.

Czyli, dzi¶ ju¿ nie ma dla mnie znaczenia tê¿yzna fizyczna, kondycja, przesadna troska o swój zewnêtrzny wygl±d. Nie znaczy to oczywi¶cie, ¿e tylko siedzê i obrastam w sade³ko. Ku swej w³asnej uciesze nie uzale¿ni³em siê od samochodu, wiêc je¶li tylko mo¿liwe to wszêdzie chodzê pieszo. Zdarza mi siê w ci±gu dnia nabiæ i 15 czy 20 km.
Aryjski_Tradycjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2008, 17:57:10 »

Ja chodze na si³ownie, mam nawet nieograniczony karnet  Du¿y u¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2008, 18:09:28 »

Chanell podziwiam Ciê! Kiedy¶ bardzo chcia³am zostaæ ³y¿wiark± figurow±, ale po paru próbach przekona³am siê, ¿e to bardzo trudne Mrugniêcie W wieku siedmiu lat skoncentrowa³am siê na czym¶ spokrewnionym, zaczê³am tañczyæ (tañce towarzyskie) i to trwa³o do¶æ d³ugo, oko³o 4 lat. Potem jednak zrezygnowa³am z tañca na korzy¶æ koszykówki, któr± mia³am we krwi. Mimo predyspozycji nie mog³am jednak graæ zawodowo z powodu problemów z  krêgos³upem Smutny W liceum skorzysta³am z lekcji wf-u na basenie, a teraz raz w tygodniu chodzê na kursy tañca latynoamerykañskiego i raz na fitness. Oprócz tego staram siê wdra¿aæ porann± gimnastykê. W tej chwili jestem na 14 dniu æwiczeñ "szóstki Weidera". I nie wiem, jak d³ugo jeszcze z ni± wytrzymam Smutny

Aryjski_Tradycjonalisto - nieograniczony karnet? ¦wietna sprawa, ale ile to kosztuje?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 18:10:22 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #6 : Listopad 03, 2008, 18:16:16 »

Janneth jestes bardzo aktywna U¶miech kiedy¶ chodzi³am na aerobik ale teraz nie mam gdzie.Na basen uwielbiam chodziæ,w lecie jestem zawsze opalona do po³owy bo przewa¿nie jestem w wodzie.Mieszkam te¿ nad zalewem i od dzieciñswa p³ywam.Jednak nic nie przebije moich wyjazdów na S³owacjê do basenów termalnych z b±belkami i biczami wodnymi( to na staro¶æ) Choæ w gor±cej wodzie d³ugo nie wytrzymuje i ide p³ywaæ na olimpijski.
Gdybym nie by³a cz³owiekiem to powinnam byæ Delfinem Mrugniêcie

Ksiêga Koheleta 3,1
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Listopad 03, 2008, 21:13:12 »

ja pochodzê ze sportowej rodziny i uprawianie sportu mam we krwi  U¶miech

jaki¶ czas temu lata³em nawet 5 razy w tygodniu na si³ownie  Cool do tego 2 razy w tygodniu siatkówka ze znajomymi na hali i kopana na "zdzierakach"  U¶miech

ale odk±d siê przeprowadzi³em do innego miasta - pozosta³y mi jedynie sporty nocne  Z³y
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #8 : Listopad 03, 2008, 22:01:05 »

Micha³ jakie to s± te nocne sporty Co¶ Szok
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 22:01:23 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 03, 2008, 22:21:26 »

Chanell Micha³ Ci nie odpowie Chichot On w kó³ko kusi Jêzyk

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Listopad 14, 2008, 14:58:34 »

Ja patrzê na to pragmatycznie.
Skoro ju¿ jestem na planie fizycznym, posiadam cia³o, ile¶ tam czasu trwa³o zanim doros³em, itp,
to by³oby g³upio marnowaæ to cia³o.
Dlatego dbanie o kondycjê fizyczn±, od¿ywianie siê, itp. to trochê tak jak traktowanie samochodu - ¿eby dobrze s³u¿y³ to trzeba je¼dziæ z nim na przegl±dy, zmieniaæ olej i laæ dobre paliwo.

Ja bym to odwróci³ - zdrowy duch skutkuje zdrowym cia³em.

pozdrawiam

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 14, 2008, 15:31:47 »

Masz racjê Jeremiasz, ¶wietna konkluzja U¶miech
Ruch wp³ywa pozytywnie nie tylko na nasze cia³o, ale równie¿ na samopoczucie.
Podczas uprawiania sportu w naszym organizmie wydziela siê endorfina (potocznie mówi±c - hormon szczê¶cia i pochodna morfiny, efektem pracy endorfiny jest u¶mierzenie bólu), dopamina (odpowiadaj±ca za nasze dobre samopoczucie) oraz adrenalina (ta za¶ daje nam przys³owiowy zastrzyk energii).
W efekcie uprawiania sportu otrzymujemy okaza³y bukiet dobrych emocji, jakich ta czynno¶æ nam dostarcza.
My¶lê, ¿e rozwój fizyczny idzie w parze z psychicznym, jest równie wa¿ny jak on i ma na niego bezpo¶redni wp³yw. W zasadzie oba s± od siebie niezale¿ne.
I zdrowe cia³o skutkuje zdrowym duchem i zdrowy duch zdrowym cia³em U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 14, 2008, 17:21:15 »

a ja na jesieñ/zimê musia³em odstawiæ rower.. i mi bardzo brakuje tego. uwielbiam je¼dziæ na rowerku po kilka kilometrów dziennie  U¶miech fajnie siê wtedy my¶li - a po drodze mo¿na spotkaæ sarnê czy lisa  Chichot no a tu zima tu¿ tu¿...
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 14, 2008, 17:24:24 »

Noo U¶miech Rowerek ¶wietna sprawa. Ja uwielbiam je¼dziæ po lasach, taki ma³y downhill, tylko brak odpowiedniego sprzêtu Chichot Wiêc i zabawê trzeba ograniczyæ do w³asnych mo¿liwo¶ci.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Listopad 14, 2008, 17:27:41 »

Noo U¶miech Rowerek ¶wietna sprawa. Ja uwielbiam je¼dziæ po lasach, taki ma³y downhill, tylko brak odpowiedniego sprzêtu Chichot Wiêc i zabawê trzeba ograniczyæ do w³asnych mo¿liwo¶ci.

ostro  U¶miech ja po lasach te¿ lubiê ale ¿e mieszkam na nizinach to i górek niewiele  U¶miech

rower, super sprawa  U¶miech
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 14, 2009, 19:49:54 »

Kiedy¶ skoki spadochronowe, kick-boxing, obecnie i najd³u¿ej nurkowanie.  Du¿y u¶miech
Pozdrawiam. Cool
Ps.
Janneth mylisz pojêcia : sport, a sport duchowy.(ale "autor" oczywi¶cie -Janneth)
Ale niech Ci bêdzie.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2009, 06:34:16 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 14, 2009, 23:21:52 »

Cialo i umysl przypomina mi sie ksiazka '' DROGA tai chi '' Jou Tsung Hwa ( to droga ksiazka ktora przeczytalem prawie cala ) zafascynowalo mnie pojecie medytacji w cwiczeniach a skutki opisywane w tej ksiazce jeszcze bardziej , probowalem cwiczyc z ksiazkowych ilustracji i filmikow na youtube ale braklo samo zaparcia jednak mysle ze to by mnie calkiem porwalo , jeszcze kiedys sprobuje dzieki wam moze sie uda .
Zakochalem sie w Wodzie a mianowicie w Irlandzkim Morzu i Oceanie troche zimno ale wkoncu to atlantyk ktory budzi ogromny respekt swa sila i tu mala adrenalina chociaz nie zupelnie lubie sie bac , plywam wplaw i na kajaku , przydalo by sie czesciej  U¶miech.
Pozdrawiam dczion U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 15, 2009, 14:31:45 »

no to zamiast pisac na siedz±co -idê sie posportowaæ Chichot
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 29, 2009, 10:25:27 »

A co z tymi tluszczami?
To zalezy od powiedzmy bolida , jakiej energii potrzebuje, do jakiej jest przystosowany.
Ciutke Wam sie pomyly znaczenia i piorytety. Bolid i jego konserwacja energetyczna  materji( jedzenie, jego rodzaj) z ktorej jest zbudowany, nie moze zdominowac energii , ktorej uzywa do poruszania sie.
To dwa odmienne tematy.

1.Energia , ktora wypelnia "zbiornik" , wewnetrzny Gral i daje mozliwosci nie ograniczone przekraczajac poziomy tego "zbiornika".

2. Sam bolid , czyli cialo materialne , pojazd z ktorego korzystamy w swoim zyciu. Ogolnie dostepne sa trzy klasy z trojakimi mozliwosciami, ktorych "konserwacje" dobra zapewni nam okreslony sposob odzywiania, to prawda.
Ale istnieja w obiegu rowniez testowe prototypy ( jest ich sporo) w roznych grupach.

Tak wiec inny rodzaj pokarmu jest niezbedny dla roznych grup genetycznych o roznych indywidualnych poziomach energetycznych.
Moim zdaniem klasyfikacja zgodna z grupa krwi jest mocno nie trafiona. Powinno sie przedewszystim brac pod uwage rozwoj duchowy , czyli poziom energetyczny Czlowieka.

Czym ogolnie sa tluszcze w przeplywie energii? Tak ogolnie. One zawsz sa izolatorami, jak by na to nie popatrzyc tak jest.
A nasz organizm , czyli bolid dziala na zasadach przeplywu energii.Jakie warunki powinny byc spelnione zeby energia lepiej plynela?
Zwiekszenie zawartosci elektrolitu. A co tworzy elektrolit w naszych organizmach? sol fizjologiczna...
Co to jest sol fizjologiczna? Woda z solami mineralnymi.
Co zawiera najwiecej wody i soli mineralnych? warzywa i owoce.
Tak , wiec juz wiemy co powinno byc podstawa jedzenia najnowszej generacji bolidow korzystajacych z energii o najwyzszym potecjale energetycznym.
Oczywiscie jest to ogromne uproszczenie.Nie mniej jednak nadmiar ltuszczy , powoduje blokady w przeplywie energii , a co za tym idzie zwarcie w ukladzie ( organy).
Wszystko zalezy od tego z jakiej energii chcemy korzystac tak jemy, i co jest dla nas wazne, tylko cialo fizyczne na poziomie mozliwosci czysto fizycznych.  Czy mozliwosc korzystania z niego dla celi ponad fizycznych.

W tym momecie zaczynamy podejmowac decyzje, czy chcemy ograniczac mozliwosc dzialania Ducha-Energii mozliwosciami materii ( sposobem jedzenia). Czy chcemy Duchem-Energia wplywac na materie przez zwiekszanie wlasnego potecjalu energetycznego?

Jezeli opcja druga to energia , ktora wplywa do naszej materji modeluje ja jak powietrze balonik wedlog doskonalego wzorca Stworcy.

Jezeli opcja pierwsza , to my zaczynamy ja modelowac wedlog ludzkich wzorcow ograniczonych ludzkimi mozliwosciami myslowymi tworzac je z dotychczasowej wiedzy.
Tu jest odnosnik do pracy Wintera dla tych , ktorzy mnie o to pytali. To nie jest nawet tworzenie, to jest przetwarzanie danych z dotychczasowego juz zamknietego banku danych. Zabawa w kolorowanie opcji , ale zarazem ograniczenie i zamkniecie mozliwosci rozwoju w dotychczasowych znanych  granicach ludzkosci.

Przetwarzanie danych to nie rozwoj, to tylko wykorzystywanie nie wiedzy pewnych grup przez inne , ktore ta wiedza dysponuja od dawna i przekazuja ja innym wedlog wlasnego uznania.

Tak , wiec jedzenie , jego rodzaj jest bardzo istotny, duza role odgrywa rowniez alkochol, a raczej abstynecja.
On niszczy kompletnie bardzo delikatne polaczenia systemu nerwowego, wowczas energia o najwyzszym potecjale nie moze poplynac. Tworza sie zwarcia i w mozgu i w sercu, ale czesciej dotyczy to glowy.

Warto sie wiec zastanowic nad tym co i dlaczego warto jesc i pic.
Warto wiedzec jaka role odgrywa woda i sol w naszym organizmie, dlaczego powino sie dazyc do rownowagi kwasowo zasadowej.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Bardzo duzo informacji jest w Starym Testamecie , jednak wspolczesni ludzie nie potrafia juz go prawidlowo odczytac. Miast odnalezc kwitesecje przekazu , kloca sie o religijna wymowe.
Troche smutne.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2009, 10:28:19 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 29, 2009, 12:20:32 »

Najlepsza chyba jest iNTUICJA.

nie sposób intelektualnie przerabiaæ wszystkie za i przeciw - bo by siê trza nieustannie ¿arciem zajmowac Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 29, 2009, 12:28:00 »

Najlepsza chyba jest iNTUICJA.

nie sposób intelektualnie przerabiaæ wszystkie za i przeciw - bo by siê trza nieustannie ¿arciem zajmowac Mrugniêcie

Normalnie tak, ale jezeli chodzi o cos wyjatkowego otrzymuje sie info z roznych zrodel co jest wlasciwe, najwlasciwsze , a co nalezy wyeliminowac z jadlospisu.
Nie mniej jednak nic na sile , musi byc to zupelnie naturalny proces.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2009, 12:28:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 30, 2009, 08:31:16 »

A co z tymi tluszczami?

Zycie na Ziemii podlega prawom tego wymiaru, a biochemia zawiera te prawa.

Najlepszym paliwem dla mitochondriów s± t³uszcze bez wi±zañ podwójnych pomiêdzy atomami wêgla (nasycone). T³uszcze nienasycone musi "rozbrajac" w±troba przez co spada poziom cholesterolu, bo w±troba nie mo¿e go w tym czasie produkowac. Podobno muchomor sromotnikowy najbardziej obni¿a poziom cholesterolu, co wcale nie oznacza, ¿e mamy go je¶c.

Podobnie wszystko co s³odkie zalewa szlaki metaboliczne w±troby.
S³odkie warzywa i owoce zawieraj± fruktozê, której organizm nie potrafi spalic, dlatego w±troba utylizuje fruktozê i przerabia j± na t³uszcze.
Fruktoza uzalenia jak alkohol - polecam artyku³ z wrze¶niowego Focusa- naukowe dowody szkodliwo¶ci fruktozy. Od alkoholu te¿ tworz± siê szlaki metaboliczne w w±trobie.
A gdy organizm ma ju¿ liniê produkcyjn± to zaczyna ¿±dac materia³ów do utylizacji i pojawia siê uzale¿nienie.
S³odkie owoce ,warzywa, miód,cukier to biochemicznie jedno i to samo (fruktoza+glukoza).
W Bibli miód nie by³ mi³y Panu i nie wolno go by³o przynosic kap³anom do ¶wi±tyni.

Lepiej jest miec wiêcej oleju w g³owie ni¿ miej. Lepiej jest je¶c wiêcej t³uszczu ni¿ miej.
Wiedzieli to kap³ani Izraelscy (jedli ca³± t³usto¶c branka) i Indyjscy bramini  (jedli du¿o mas³a lub ghee).
Bo tak im kaza³ Pan, bo byli elit± narodu. Naród t³uszczu nie jad³.Nie mia³ siê m±drzyc tylko wykonywac polecenia.
"T³uste ¿ycie" to ksi±¿ka o Polsce. O tym jak powinien byc od¿ywiany Narod Polski aby by³ m±dry i bogaty.
Polecam ka¿emu komu zale¿y na przysz³o¶ci naszego kraju.

Teraz mamy fobiê antyt³uszczow± i paniczny strach m³odzie¿y przed matematyk± - czyli jeste¶my na samym dnie, przynajmniej pod wzglêdem biochemicznym.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2009, 08:44:55 wys³ane przez JACK » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 30, 2009, 09:31:06 »

Super, bardzo ciekawe- zycze sobie wiecej takich tematow i wyjasnien. Pozdrawiam Rafaela
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 30, 2009, 10:00:42 »

Co z tymi tluszczami?

Zastanowiles sie o czym opowiadasz? O przyszlosci , czy przeszlosci?
Rozne bolidy , rozne paliwa, a raczej komponety do korzystania w materji w odpowiedni sposob dla okreslonych warunkach w danych czasach.
Jedli , lub jadali tlusto... bo celem bylo korzystanie z czesci energii, ktora blokowaly tluszcze. Co bylo dobre tysiace lat wstecz nie jest dobre tysiace lat pozniej , nie dla tych , ktorzy sa prekursorami czasow.

Ja pracuje z bardzo wysokimi wibracjami ( owszem mam bardzo specjalnie ulozony jadlospis i przekazany mi przez Myslicieli, to prawda) ,dla mnie bardzo wlasciwy. Jadam tylko okreslone warzywa i owoce, tylko okreslone zborze, i tylko okreslone tluszcze. Zadnych alkoholi, zadnych mies, jedyny tluszcz zwierzecy , to smietana w bardzo malych ilosciach.
Jednak jest to warunek pracy z taka czestotliwoscia , ktora nie poczyni zadnych negatywnych zmian w moim organizmie.
Przyszlosc to lekkosc, nie ciezar ciezkostrawnych produktow, ktore zabieraja bardzo duzo naszej energii na trawienie ich.

W Bibli jest tez taki fragmet ( nie pamietam gdzie) jak wybierano kaplanow do kontaktu ze Stworca , wybrano takich , ktorzy przybyli zewnatrz. Gdyz oni szybko nawiazywali kontakt , a to ze wzgledu na swoj wegetarianski styl zycia.
Bylo to juz zauwazone i docenione wieki temu , ale z jakichs wzgledow nie propagowane.

Tluszcze byly i sa izolatorami w przeplywie energii, materia , ktora przesycona jest nimi , nie jest w stanie przeprowadzac energii do kazdej czastki naszego ciala zasilajac ja w podnoszaca sie czestotliwosc.
To sa blokady , ktore zuzywaja nasza energie zycia na procesy spalania. Ludzie , ktorzy bardzo dlugo zyli wysoko tluszczowa dieta Kwasniewskiego wychodzili z niej sami. Gdyz czuli ze ich ciala niemilossiernie cuchna, po kilku latach zle sie z tym czuli.

Zobacz pierwotnosc, zycie wyszlo z wody , z morza, to jest jego naturalne srodowisko. Wody fizjologiczne Czlowieka i czysta woda morska maja idetyczny sklad ( nie ma w tym tuszczu), taka jest nasza pierwotna natura.
W czasie I wojny swiatowej rannym aplikowano zamiast transfuzji jako pierwsza pomoc wode morska , zwiekszajac elektrolit i ubytek krwi w organizmie.

Tam gdzie musi poplynac energia elektryczna , musi byc elektrolit ,a w nim nie ma tluszczy.
Czlowiekowi do normalnego zycia potrzeba niewiele tluszczu, i jezeli to oleje , tluszcz zwierzecy zastapi smietana.
Ale ja pisze o lini DNA CZLOWIEKA, a nie o lini DNA ludzi  w ktora wcielaja sie utworzone a nie stworzone energie.
Tu istnieje roznica i to bardzo duza we wszystkim praktycznie.
Trzeba te roznice potrafic odrozniac.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. W zwiazku z tym iz nalezy jadac to co jest wlasciwe z wielu wzgledow... nie wszystko jadamy , pomimo iz te produkty ( warzywa , owoce, zborza) sa jadalne. Bo wszystkie te produkty buduja jakosc naszego ciala materialnego , wlasciwa , lub nie do okreslonego celu.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2009, 10:06:34 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 30, 2009, 10:31:40 »

Yoo! Chichot

Ja pracuje z bardzo wysokimi wibracjami ( owszem mam bardzo specjalnie ulozony jadlospis i przekazany mi przez Myslicieli, to prawda)

Interesuje mnie jaki masz jad³ospis mo¿e podasz co jadasz? Chyba to tajemnica nie jest? U¶miech

Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: