Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 09:58:59

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: W zdrowym ciele zdrowy duch?  (Przeczytany 38187 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« : Listopad 03, 2008, 16:46:59 »

Na forum wiele mĂłwimy o rozwoju duchowym jako o waÂżnej drodze przez Âżycie. Zastanawiam siĂŞ jednak, co i czy coÂś robicie takÂże dla wÂłasnego ciaÂła? Wszak w zdrowym ciele zdrowy duch.
Nie mĂłwiĂŞ tutaj o obowiÂązkach dnia codziennego tj. sprzÂątanie, prasowanie, pracowanie, spacer z psem...
Mówiê o jakichœ dodatkowych czynnoœciach maj¹cych na celu "ulepszenie" w³asnego wygl¹du, a co za tym idzie - zdrowia fizycznego. A mo¿e uwa¿acie, ¿e tego typu aktywnoœÌ jest jedynie strat¹ czasu b¹dŸ efektem pró¿noœci.
Nie od dzisiaj wiadomo, Âże regularne uprawianie sportĂłw sprzyja naszemu samopoczuciu, chroni nas przed szeregiem chorĂłb i dolegliwoÂści, poprawia naszÂą kondycjĂŞ; nie sposĂłb wrĂŞcz wymieniĂŚ wszystkich korzyÂści z tego pÂłynÂących.
ChciaÂłabym siĂŞ Was, drodzy forumowicze, zapytaĂŚ, czy w tygodniu poÂświĂŞcacie choĂŚ odrobinĂŞ czasu swojemu ciaÂłu?
JeÂśli tak, podzielcie siĂŞ swoimi sposobami na aktywne spĂŞdzanie wolnych chwil.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Hironobu15
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 03, 2008, 17:39:23 »

Ja zwykle aktywny jestem na W-F_ie...
I przez to jestem gruby... jakoœ nie mogê siê wzi¹œ za siebie- i to mnie we mnie dra¿ni.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2008, 17:45:56 »

Kiedys uprawiaÂłam sport wyczynowo (ÂłyÂżwiarstwo figurowe,potem Âłucznictwo) ale teraz wstyd przyznaĂŚ uprawiam tylko spacerki z psem i czasem maÂły wypad w gĂłry

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2008, 17:52:01 »

Ja wszystkie swoje wolne chwile spĂŞdzam bardzo aktywnie, do tego stopnia, Âże rodzina ma o to do mnie "ale".
A sposĂłb w jaki spĂŞdzam ten czas DuÂży uÂśmiech?
Czytam, czytam, czytam jak równie¿ spêdzam doœÌ du¿¹ czêœÌ swego wolnego czasu na forum.

Czyli, dziÂś juÂż nie ma dla mnie znaczenia tĂŞÂżyzna fizyczna, kondycja, przesadna troska o swĂłj zewnĂŞtrzny wyglÂąd. Nie znaczy to oczywiÂście, Âże tylko siedzĂŞ i obrastam w sadeÂłko. Ku swej wÂłasnej uciesze nie uzaleÂżniÂłem siĂŞ od samochodu, wiĂŞc jeÂśli tylko moÂżliwe to wszĂŞdzie chodzĂŞ pieszo. Zdarza mi siĂŞ w ciÂągu dnia nabiĂŚ i 15 czy 20 km.
Aryjski_Tradycjonalista
Gość
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2008, 17:57:10 »

Ja chodze na siÂłownie, mam nawet nieograniczony karnet  DuÂży uÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2008, 18:09:28 »

Chanell podziwiam CiĂŞ! KiedyÂś bardzo chciaÂłam zostaĂŚ ÂłyÂżwiarkÂą figurowÂą, ale po paru prĂłbach przekonaÂłam siĂŞ, Âże to bardzo trudne MrugniĂŞcie W wieku siedmiu lat skoncentrowaÂłam siĂŞ na czymÂś spokrewnionym, zaczĂŞÂłam taĂączyĂŚ (taĂące towarzyskie) i to trwaÂło doœÌ dÂługo, okoÂło 4 lat. Potem jednak zrezygnowaÂłam z taĂąca na korzyœÌ koszykĂłwki, ktĂłrÂą miaÂłam we krwi. Mimo predyspozycji nie mogÂłam jednak graĂŚ zawodowo z powodu problemĂłw z  krĂŞgosÂłupem Smutny W liceum skorzystaÂłam z lekcji wf-u na basenie, a teraz raz w tygodniu chodzĂŞ na kursy taĂąca latynoamerykaĂąskiego i raz na fitness. OprĂłcz tego staram siĂŞ wdraÂżaĂŚ porannÂą gimnastykĂŞ. W tej chwili jestem na 14 dniu ĂŚwiczeĂą "szĂłstki Weidera". I nie wiem, jak dÂługo jeszcze z niÂą wytrzymam Smutny

Aryjski_Tradycjonalisto - nieograniczony karnet? ÂŚwietna sprawa, ale ile to kosztuje?
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 18:10:22 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #6 : Listopad 03, 2008, 18:16:16 »

Janneth jestes bardzo aktywna Uœmiech kiedyœ chodzi³am na aerobik ale teraz nie mam gdzie.Na basen uwielbiam chodziÌ,w lecie jestem zawsze opalona do po³owy bo przewa¿nie jestem w wodzie.Mieszkam te¿ nad zalewem i od dzieciùswa p³ywam.Jednak nic nie przebije moich wyjazdów na S³owacjê do basenów termalnych z b¹belkami i biczami wodnymi( to na staroœÌ) ChoÌ w gor¹cej wodzie d³ugo nie wytrzymuje i ide p³ywaÌ na olimpijski.
Gdybym nie byÂła czÂłowiekiem to powinnam byĂŚ Delfinem MrugniĂŞcie

KsiĂŞga Koheleta 3,1
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #7 : Listopad 03, 2008, 21:13:12 »

ja pochodzĂŞ ze sportowej rodziny i uprawianie sportu mam we krwi  UÂśmiech

jakiÂś czas temu lataÂłem nawet 5 razy w tygodniu na siÂłownie  Cool do tego 2 razy w tygodniu siatkĂłwka ze znajomymi na hali i kopana na "zdzierakach"  UÂśmiech

ale odkÂąd siĂŞ przeprowadziÂłem do innego miasta - pozostaÂły mi jedynie sporty nocne  ZÂły
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #8 : Listopad 03, 2008, 22:01:05 »

MichaÂł jakie to sÂą te nocne sporty CoÂś Szok
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 22:01:23 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 03, 2008, 22:21:26 »

Chanell Micha³ Ci nie odpowie Chichot On w kó³ko kusi Jêzyk

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #10 : Listopad 14, 2008, 14:58:34 »

Ja patrzĂŞ na to pragmatycznie.
Skoro juÂż jestem na planie fizycznym, posiadam ciaÂło, ileÂś tam czasu trwaÂło zanim dorosÂłem, itp,
to byÂłoby gÂłupio marnowaĂŚ to ciaÂło.
Dlatego dbanie o kondycjĂŞ fizycznÂą, odÂżywianie siĂŞ, itp. to trochĂŞ tak jak traktowanie samochodu - Âżeby dobrze sÂłuÂżyÂł to trzeba jeÂździĂŚ z nim na przeglÂądy, zmieniaĂŚ olej i laĂŚ dobre paliwo.

Ja bym to odwrĂłciÂł - zdrowy duch skutkuje zdrowym ciaÂłem.

pozdrawiam

janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 14, 2008, 15:31:47 »

Masz racjĂŞ Jeremiasz, Âświetna konkluzja UÂśmiech
Ruch wpÂływa pozytywnie nie tylko na nasze ciaÂło, ale rĂłwnieÂż na samopoczucie.
Podczas uprawiania sportu w naszym organizmie wydziela siĂŞ endorfina (potocznie mĂłwiÂąc - hormon szczĂŞÂścia i pochodna morfiny, efektem pracy endorfiny jest uÂśmierzenie bĂłlu), dopamina (odpowiadajÂąca za nasze dobre samopoczucie) oraz adrenalina (ta zaÂś daje nam przysÂłowiowy zastrzyk energii).
W efekcie uprawiania sportu otrzymujemy okaza³y bukiet dobrych emocji, jakich ta czynnoœÌ nam dostarcza.
MyÂślĂŞ, Âże rozwĂłj fizyczny idzie w parze z psychicznym, jest rĂłwnie waÂżny jak on i ma na niego bezpoÂśredni wpÂływ. W zasadzie oba sÂą od siebie niezaleÂżne.
I zdrowe ciaÂło skutkuje zdrowym duchem i zdrowy duch zdrowym ciaÂłem UÂśmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 14, 2008, 17:21:15 »

a ja na jesieĂą/zimĂŞ musiaÂłem odstawiĂŚ rower.. i mi bardzo brakuje tego. uwielbiam jeÂździĂŚ na rowerku po kilka kilometrĂłw dziennie  UÂśmiech fajnie siĂŞ wtedy myÂśli - a po drodze moÂżna spotkaĂŚ sarnĂŞ czy lisa  Chichot no a tu zima tuÂż tuÂż...
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 14, 2008, 17:24:24 »

Noo UÂśmiech Rowerek Âświetna sprawa. Ja uwielbiam jeÂździĂŚ po lasach, taki maÂły downhill, tylko brak odpowiedniego sprzĂŞtu Chichot WiĂŞc i zabawĂŞ trzeba ograniczyĂŚ do wÂłasnych moÂżliwoÂści.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #14 : Listopad 14, 2008, 17:27:41 »

Noo UÂśmiech Rowerek Âświetna sprawa. Ja uwielbiam jeÂździĂŚ po lasach, taki maÂły downhill, tylko brak odpowiedniego sprzĂŞtu Chichot WiĂŞc i zabawĂŞ trzeba ograniczyĂŚ do wÂłasnych moÂżliwoÂści.

ostro  UÂśmiech ja po lasach teÂż lubiĂŞ ale Âże mieszkam na nizinach to i gĂłrek niewiele  UÂśmiech

rower, super sprawa  UÂśmiech
komandos040
Gość
« Odpowiedz #15 : Październik 14, 2009, 19:49:54 »

KiedyÂś skoki spadochronowe, kick-boxing, obecnie i najdÂłuÂżej nurkowanie.  DuÂży uÂśmiech
Pozdrawiam. Cool
Ps.
Janneth mylisz pojĂŞcia : sport, a sport duchowy.(ale "autor" oczywiÂście -Janneth)
Ale niech Ci bĂŞdzie.
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2009, 06:34:16 wysłane przez komandos040 » Zapisane
dczion
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 14, 2009, 23:21:52 »

Cialo i umysl przypomina mi sie ksiazka '' DROGA tai chi '' Jou Tsung Hwa ( to droga ksiazka ktora przeczytalem prawie cala ) zafascynowalo mnie pojecie medytacji w cwiczeniach a skutki opisywane w tej ksiazce jeszcze bardziej , probowalem cwiczyc z ksiazkowych ilustracji i filmikow na youtube ale braklo samo zaparcia jednak mysle ze to by mnie calkiem porwalo , jeszcze kiedys sprobuje dzieki wam moze sie uda .
Zakochalem sie w Wodzie a mianowicie w Irlandzkim Morzu i Oceanie troche zimno ale wkoncu to atlantyk ktory budzi ogromny respekt swa sila i tu mala adrenalina chociaz nie zupelnie lubie sie bac , plywam wplaw i na kajaku , przydalo by sie czesciej  UÂśmiech.
Pozdrawiam dczion UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #17 : Październik 15, 2009, 14:31:45 »

no to zamiast pisac na siedzÂąco -idĂŞ sie posportowaĂŚ Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 29, 2009, 10:25:27 »

A co z tymi tluszczami?
To zalezy od powiedzmy bolida , jakiej energii potrzebuje, do jakiej jest przystosowany.
Ciutke Wam sie pomyly znaczenia i piorytety. Bolid i jego konserwacja energetyczna  materji( jedzenie, jego rodzaj) z ktorej jest zbudowany, nie moze zdominowac energii , ktorej uzywa do poruszania sie.
To dwa odmienne tematy.

1.Energia , ktora wypelnia "zbiornik" , wewnetrzny Gral i daje mozliwosci nie ograniczone przekraczajac poziomy tego "zbiornika".

2. Sam bolid , czyli cialo materialne , pojazd z ktorego korzystamy w swoim zyciu. Ogolnie dostepne sa trzy klasy z trojakimi mozliwosciami, ktorych "konserwacje" dobra zapewni nam okreslony sposob odzywiania, to prawda.
Ale istnieja w obiegu rowniez testowe prototypy ( jest ich sporo) w roznych grupach.

Tak wiec inny rodzaj pokarmu jest niezbedny dla roznych grup genetycznych o roznych indywidualnych poziomach energetycznych.
Moim zdaniem klasyfikacja zgodna z grupa krwi jest mocno nie trafiona. Powinno sie przedewszystim brac pod uwage rozwoj duchowy , czyli poziom energetyczny Czlowieka.

Czym ogolnie sa tluszcze w przeplywie energii? Tak ogolnie. One zawsz sa izolatorami, jak by na to nie popatrzyc tak jest.
A nasz organizm , czyli bolid dziala na zasadach przeplywu energii.Jakie warunki powinny byc spelnione zeby energia lepiej plynela?
Zwiekszenie zawartosci elektrolitu. A co tworzy elektrolit w naszych organizmach? sol fizjologiczna...
Co to jest sol fizjologiczna? Woda z solami mineralnymi.
Co zawiera najwiecej wody i soli mineralnych? warzywa i owoce.
Tak , wiec juz wiemy co powinno byc podstawa jedzenia najnowszej generacji bolidow korzystajacych z energii o najwyzszym potecjale energetycznym.
Oczywiscie jest to ogromne uproszczenie.Nie mniej jednak nadmiar ltuszczy , powoduje blokady w przeplywie energii , a co za tym idzie zwarcie w ukladzie ( organy).
Wszystko zalezy od tego z jakiej energii chcemy korzystac tak jemy, i co jest dla nas wazne, tylko cialo fizyczne na poziomie mozliwosci czysto fizycznych.  Czy mozliwosc korzystania z niego dla celi ponad fizycznych.

W tym momecie zaczynamy podejmowac decyzje, czy chcemy ograniczac mozliwosc dzialania Ducha-Energii mozliwosciami materii ( sposobem jedzenia). Czy chcemy Duchem-Energia wplywac na materie przez zwiekszanie wlasnego potecjalu energetycznego?

Jezeli opcja druga to energia , ktora wplywa do naszej materji modeluje ja jak powietrze balonik wedlog doskonalego wzorca Stworcy.

Jezeli opcja pierwsza , to my zaczynamy ja modelowac wedlog ludzkich wzorcow ograniczonych ludzkimi mozliwosciami myslowymi tworzac je z dotychczasowej wiedzy.
Tu jest odnosnik do pracy Wintera dla tych , ktorzy mnie o to pytali. To nie jest nawet tworzenie, to jest przetwarzanie danych z dotychczasowego juz zamknietego banku danych. Zabawa w kolorowanie opcji , ale zarazem ograniczenie i zamkniecie mozliwosci rozwoju w dotychczasowych znanych  granicach ludzkosci.

Przetwarzanie danych to nie rozwoj, to tylko wykorzystywanie nie wiedzy pewnych grup przez inne , ktore ta wiedza dysponuja od dawna i przekazuja ja innym wedlog wlasnego uznania.

Tak , wiec jedzenie , jego rodzaj jest bardzo istotny, duza role odgrywa rowniez alkochol, a raczej abstynecja.
On niszczy kompletnie bardzo delikatne polaczenia systemu nerwowego, wowczas energia o najwyzszym potecjale nie moze poplynac. Tworza sie zwarcia i w mozgu i w sercu, ale czesciej dotyczy to glowy.

Warto sie wiec zastanowic nad tym co i dlaczego warto jesc i pic.
Warto wiedzec jaka role odgrywa woda i sol w naszym organizmie, dlaczego powino sie dazyc do rownowagi kwasowo zasadowej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Bardzo duzo informacji jest w Starym Testamecie , jednak wspolczesni ludzie nie potrafia juz go prawidlowo odczytac. Miast odnalezc kwitesecje przekazu , kloca sie o religijna wymowe.
Troche smutne.
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2009, 10:28:19 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 29, 2009, 12:20:32 »

Najlepsza chyba jest iNTUICJA.

nie sposĂłb intelektualnie przerabiaĂŚ wszystkie za i przeciw - bo by siĂŞ trza nieustannie Âżarciem zajmowac MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 29, 2009, 12:28:00 »

Najlepsza chyba jest iNTUICJA.

nie sposĂłb intelektualnie przerabiaĂŚ wszystkie za i przeciw - bo by siĂŞ trza nieustannie Âżarciem zajmowac MrugniĂŞcie

Normalnie tak, ale jezeli chodzi o cos wyjatkowego otrzymuje sie info z roznych zrodel co jest wlasciwe, najwlasciwsze , a co nalezy wyeliminowac z jadlospisu.
Nie mniej jednak nic na sile , musi byc to zupelnie naturalny proces.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2009, 12:28:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
JACK
Gość
« Odpowiedz #21 : Październik 30, 2009, 08:31:16 »

A co z tymi tluszczami?

Zycie na Ziemii podlega prawom tego wymiaru, a biochemia zawiera te prawa.

Najlepszym paliwem dla mitochondriĂłw sÂą tÂłuszcze bez wiÂązaĂą podwĂłjnych pomiĂŞdzy atomami wĂŞgla (nasycone). TÂłuszcze nienasycone musi "rozbrajac" wÂątroba przez co spada poziom cholesterolu, bo wÂątroba nie moÂże go w tym czasie produkowac. Podobno muchomor sromotnikowy najbardziej obniÂża poziom cholesterolu, co wcale nie oznacza, Âże mamy go jeÂśc.

Podobnie wszystko co sÂłodkie zalewa szlaki metaboliczne wÂątroby.
SÂłodkie warzywa i owoce zawierajÂą fruktozĂŞ, ktĂłrej organizm nie potrafi spalic, dlatego wÂątroba utylizuje fruktozĂŞ i przerabia jÂą na tÂłuszcze.
Fruktoza uzalenia jak alkohol - polecam artykuÂł z wrzeÂśniowego Focusa- naukowe dowody szkodliwoÂści fruktozy. Od alkoholu teÂż tworzÂą siĂŞ szlaki metaboliczne w wÂątrobie.
A gdy organizm ma ju¿ liniê produkcyjn¹ to zaczyna ¿¹dac materia³ów do utylizacji i pojawia siê uzale¿nienie.
SÂłodkie owoce ,warzywa, miĂłd,cukier to biochemicznie jedno i to samo (fruktoza+glukoza).
W Bibli miĂłd nie byÂł miÂły Panu i nie wolno go byÂło przynosic kapÂłanom do ÂświÂątyni.

Lepiej jest miec wiĂŞcej oleju w gÂłowie niÂż miej. Lepiej jest jeÂśc wiĂŞcej tÂłuszczu niÂż miej.
Wiedzieli to kapÂłani Izraelscy (jedli ca³¹ tÂłustoÂśc branka) i Indyjscy bramini  (jedli duÂżo masÂła lub ghee).
Bo tak im kazaÂł Pan, bo byli elitÂą narodu. NarĂłd tÂłuszczu nie jadÂł.Nie miaÂł siĂŞ mÂądrzyc tylko wykonywac polecenia.
"T³uste ¿ycie" to ksi¹¿ka o Polsce. O tym jak powinien byc od¿ywiany Narod Polski aby by³ m¹dry i bogaty.
Polecam kaÂżemu komu zaleÂży na przyszÂłoÂści naszego kraju.

Teraz mamy fobiĂŞ antytÂłuszczowÂą i paniczny strach mÂłodzieÂży przed matematykÂą - czyli jesteÂśmy na samym dnie, przynajmniej pod wzglĂŞdem biochemicznym.

« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2009, 08:44:55 wysłane przez JACK » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #22 : Październik 30, 2009, 09:31:06 »

Super, bardzo ciekawe- zycze sobie wiecej takich tematow i wyjasnien. Pozdrawiam Rafaela
Kiara
Gość
« Odpowiedz #23 : Październik 30, 2009, 10:00:42 »

Co z tymi tluszczami?

Zastanowiles sie o czym opowiadasz? O przyszlosci , czy przeszlosci?
Rozne bolidy , rozne paliwa, a raczej komponety do korzystania w materji w odpowiedni sposob dla okreslonych warunkach w danych czasach.
Jedli , lub jadali tlusto... bo celem bylo korzystanie z czesci energii, ktora blokowaly tluszcze. Co bylo dobre tysiace lat wstecz nie jest dobre tysiace lat pozniej , nie dla tych , ktorzy sa prekursorami czasow.

Ja pracuje z bardzo wysokimi wibracjami ( owszem mam bardzo specjalnie ulozony jadlospis i przekazany mi przez Myslicieli, to prawda) ,dla mnie bardzo wlasciwy. Jadam tylko okreslone warzywa i owoce, tylko okreslone zborze, i tylko okreslone tluszcze. Zadnych alkoholi, zadnych mies, jedyny tluszcz zwierzecy , to smietana w bardzo malych ilosciach.
Jednak jest to warunek pracy z taka czestotliwoscia , ktora nie poczyni zadnych negatywnych zmian w moim organizmie.
Przyszlosc to lekkosc, nie ciezar ciezkostrawnych produktow, ktore zabieraja bardzo duzo naszej energii na trawienie ich.

W Bibli jest tez taki fragmet ( nie pamietam gdzie) jak wybierano kaplanow do kontaktu ze Stworca , wybrano takich , ktorzy przybyli zewnatrz. Gdyz oni szybko nawiazywali kontakt , a to ze wzgledu na swoj wegetarianski styl zycia.
Bylo to juz zauwazone i docenione wieki temu , ale z jakichs wzgledow nie propagowane.

Tluszcze byly i sa izolatorami w przeplywie energii, materia , ktora przesycona jest nimi , nie jest w stanie przeprowadzac energii do kazdej czastki naszego ciala zasilajac ja w podnoszaca sie czestotliwosc.
To sa blokady , ktore zuzywaja nasza energie zycia na procesy spalania. Ludzie , ktorzy bardzo dlugo zyli wysoko tluszczowa dieta Kwasniewskiego wychodzili z niej sami. Gdyz czuli ze ich ciala niemilossiernie cuchna, po kilku latach zle sie z tym czuli.

Zobacz pierwotnosc, zycie wyszlo z wody , z morza, to jest jego naturalne srodowisko. Wody fizjologiczne Czlowieka i czysta woda morska maja idetyczny sklad ( nie ma w tym tuszczu), taka jest nasza pierwotna natura.
W czasie I wojny swiatowej rannym aplikowano zamiast transfuzji jako pierwsza pomoc wode morska , zwiekszajac elektrolit i ubytek krwi w organizmie.

Tam gdzie musi poplynac energia elektryczna , musi byc elektrolit ,a w nim nie ma tluszczy.
Czlowiekowi do normalnego zycia potrzeba niewiele tluszczu, i jezeli to oleje , tluszcz zwierzecy zastapi smietana.
Ale ja pisze o lini DNA CZLOWIEKA, a nie o lini DNA ludzi  w ktora wcielaja sie utworzone a nie stworzone energie.
Tu istnieje roznica i to bardzo duza we wszystkim praktycznie.
Trzeba te roznice potrafic odrozniac.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. W zwiazku z tym iz nalezy jadac to co jest wlasciwe z wielu wzgledow... nie wszystko jadamy , pomimo iz te produkty ( warzywa , owoce, zborza) sa jadalne. Bo wszystkie te produkty buduja jakosc naszego ciala materialnego , wlasciwa , lub nie do okreslonego celu.
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2009, 10:06:34 wysłane przez Kiara » Zapisane
Torton
Gość
« Odpowiedz #24 : Październik 30, 2009, 10:31:40 »

Yoo! Chichot

Ja pracuje z bardzo wysokimi wibracjami ( owszem mam bardzo specjalnie ulozony jadlospis i przekazany mi przez Myslicieli, to prawda)

Interesuje mnie jaki masz jadÂłospis moÂże podasz co jadasz? Chyba to tajemnica nie jest? UÂśmiech

Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: