Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:34:26

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Koniec Projektu Asystent  (Przeczytany 7526 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Constantin
Go¶æ
« : Wrzesieñ 22, 2010, 19:56:47 »

Zakoñczenie dzia³alno¶ci Thelinked.pl
Redaktor: Osvald      
22.09.2010.
NOWO¦Æ - Dzia³alno¶æ grupy thelinked.pl zostaje zakoñczona
Postanowi³em zakoñczyæ swoj± dzia³alno¶æ w thelinked.pl.  By³a to dla mnie ciekawa przygoda, niestety ostatnimi czasami sta³a siê niezwykle mêcz±ca. Kiedy zaczynali¶my tê zabawê mieli¶ny jaki¶ pogl±d na otaczaj±cy ¶wiat, w t± konwencje idealnie wpasowywa³o siê wówczas thelinked.pl. Pogl±dy jednak, szybko ewoluuj± tak by³o i w naszym przypadku. To co mamy teraz do przekazania, nie pasuje do konwencji thelinked.pl, ani nie ma tu odbiorców. Dlatego te¿ ta strona sta³a siê dla nas niepotrzebnym bagarzem, podcinaj±c nam skrzyd³a i utrudniaj±c robienie tego czego naprawdê chcemy. Dlatego podjeli¶my decyzje, ¿e nie ma potrzeby patrzeæ sie do ty³u. Idziemy do przodu, a tam nie ma thelinked.pl i PA.

Co do samego Projektu Asystent - kiedy powstawa³, by³ czym¶ o czym marzyli¶my, gdy¶ wcze¶niej zaczytywali¶my siê ¶lepo w ró¿ne channelingi. Z biegiem czasu, kiedy zaczêli¶my dostrzegaæ wiêcej i patrzeæ na to z dalszej perspektywy, da³o sie zauwa¿yæ ¿e tre¶ci przedstawiane przez asystenta by³y moimi pogl±dami, ubranymi w otoczkê sci-fi. Tak jak zmienia³y siê moje pogl±dy, zmienia³y sie te¿ tre¶ci w PA. Wniosek jest jeden. Tre¶ci PA wyp³ywa³y wy³±cznie z mojej pod¶wiadomo¶ci, bazuj±c na zdobytej przezemnie wiedzy i do¶wiadczeniach. Nie ma w tym nic kosmicznego ani magicznego. Patrz±c na to obiektywnie, nie ma w tym nic dziwnego, w koñcu hipnoze wykorzystujê siê w psychoanaliziê, do pracy z pod¶wiadomo¶ci±. Teraz patrz±c na inne tzw. channelingi, dostrzegamy ¿e wystêpuje w nich dok³adnie taki sam mechanizm jak w przypadku Asystenta, z niekórymi wyj±tkami, ktore s± poprostu oszustwem(szczególnie te gadaj±ce o mi³osci blabla). Dlatego zachêcam do patrzenie z OGROMNYM dystansem na podobne tre¶ci.

Pragnê te¿ poinformowaæ, ¿e zrywam kontakt ze wszystkimi lud¼mi, których pozna³em na thelinked.pl. Zmieni³em nr gg, skype i telefon i e-mail. Je¶li jednak kto¶ odnajdzie do mnie kontakt, bardzo proszê o uszanowanie mojej decyzji i zaniechania prób podjêcia kontaktu.

My¶lê, ¿e powód mojej rezygnacji w pewien metaforyczny sposób doskonale obrazuje ta opowie¶æ ZEN:

"Mistrz Zen powiedzia³: Zanim zosta³em o¶wiecony, rzeki by³y rzekami, a góry górami. Kiedy zbli¿a³em siê do o¶wiecenia rzeki ju¿ wiêcej nie by³y rzekami, a góry nie by³y ju¿ górami. Teraz, odk±d jestem o¶wiecony, rzeki znów s± rzekami, a góry górami"

¯YCZÊ WSZYSTKIM, ABY DRZEWA ZA WASZYMI OKNAMI, BY£Y ZNOWU DRZEWAMI.

P.S. Przypominam, ¿e wszelkie tre¶ci, które publikowali¶my na tej stronie podlegaj± ci±gle ochronie praw autorskich. Jakiekolwiek ich kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie do ró¿nych celów bez naszej zgodny jest zabronione i spotka siê z konsekwencjami prawnymi.

P.S.2 Wszystkich chêtnych zakupem, niezwykle atrakcyjnej domeny thelinked.pl (Ponad 30 ty¶ wy¶wietleñ miesiêcznie i 1 miejsce na googlowanie s³ów "Polski Channeling") prosimy o kontakt thelinked(ma³pa)thelinked.pl

¬rod³o: thelinked.pl

By³y perspektywy rozwoju portalu poszukiwania chetnych itd. a tu taki nagly koniec.
Do tego bardzo pospiesznie zamknieto forum projektu i wylaczono mozliwosc komentowania wpisu ktory zacytowalem.
Nie chce doszukiwac sie nie wiadomo czego ale to wszystko bardzo dziwnie wyglada.

Co wy o tym sadzicie?
arlson
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 22, 2010, 20:24:17 »

Szok
Czêsto odwiedza³em ten stronê, mo¿e wszystkich channelingów i newsów nie czyta³em, ale lubi³em ten vortal, podoba³o mi siê jak siê rozwija... Szkoda, pracowali nad unowocze¶nieniem, a tu takie co¶..

Dla mnie te¿ dziwne jest to ca³kowite odciêcie siê od projektu, zmienienie numerów, zerwanie kontaktów ze znajomymi z tej strony, wy³±czenie forum... Tak jakby chcieli (chcia³, je¶li to tylko jednej osoby siê tyczy) ¿eby ju¿ nikt nie porusza³ tego tematu, zadawa³ pytania. Rozumiem, mogli po prostu zawiesiæ stronê i napisaæ, ¿e ju¿ nie bêd± aktualizowaæ, prowadziæ dalej projektu... No ale chyba nie ma co gdybaæ, tym bardziej ¿e i tak nie znam sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2010, 20:25:18 wys³ane przez arlson » Zapisane
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 22, 2010, 20:38:09 »

Moim zdaniem to chamskie. Na dodatek pospiesznie zamknieta forum nie dajac uzytkownika mozliwosci przeniesienia sie na inne forum. Dziwne to wszystko.

Edit:

Ciekawostka:d Dodalem na forum TL nowy temat o zamknieciu i dziwny trafem kilka minut po dodaniu mojego watku forum zostalo zamkniete a pod wpisem dotycacy zamkniecia na glownej wylaczono mozliwosc dodawanie komentow a te ktore byly skasowano.

Przypadek?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2010, 20:44:47 wys³ane przez Constantin » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 22, 2010, 20:50:49 »

A moim zdaniem jest to pokaz naprawdê du¿ej odwagi i samokrytyki. Cz³owiek sam zauwa¿y³, ¿e w rzeczywisto¶ci wszelkie tre¶ci by³y projekcjami jego w³asnych pogl±dów. Nie ukry³ siê z tym, nie ci±gn±³ tego, nie trwa³ w k³amstwie. Post±pi³ uczciwie, zamykaj±c stronê, jednocze¶nie przyznaj±c siê do b³êdu. nie uczestniczy³em w tym projekcie, nie mia³em z nim styczno¶ci, jednak ju¿ ¿ywiê do cz³owieka ogromny szacunek. ¯eby w ten sposób przyznaæ siê do b³êdu, trzeba naprawdê "mieæ jaja".

Po drugie, warto tu nawi±zaæ do PCh. O ile tamten cz³owiek by³ na tyle samokrytyczny, by zanalizowaæ to, co dostaje, co dzieje siê w PCh? Obecnie na pierwszy rzut oka widaæ masê niespe³nionych zapowiedzi, motanie siê Samuela w zeznaniach itd. I, niestety, PCh nie ma na tyle jaj, by choæ krytycznie spojrzeæ na to, co robi, co otrzymuje od "Samuela". I nie s±dzê, by mieli, gdy nadejdzie 21.12.2012, i nic siê nie stanie. By³bym pe³en podziwu, gdyby potrafili siê wtedy zachowaæ tak, jak ten cz³owiek.

Jedyne, co, to mogli nie zamykaæ forum, ewentualnie na miesi±c wcze¶niej daæ anons, ¿e forum bêdzie zamkniête (lub, ewentualnie, poszukaæ "spadkobiercy", który by³by zainteresowany przejêciem forum). Tu nieco dali cia³a.
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 22, 2010, 21:10:46 »

Ja ostatnio bralem udzial w projekcie i sposob w jaki zostaly potraktowane osoby takie jak ja ( a bylo kilka ktore bralu udzual we wszystkich sesjach) jest chamski.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 22, 2010, 21:14:48 »

Ja ostatnio bralem udzial w projekcie i sposob w jaki zostaly potraktowane osoby takie jak ja ( a bylo kilka ktore bralu udzual we wszystkich sesjach) jest chamski.

No ale konkretnie, dlaczego chamski? Owszem, nag³e zamkniêcie forum jest nie do koñca w porz±dku, ale samo zamkniêcie projektu? Moim zdaniem trudno o bardziej uczciwe posuniêcie, uczciwe wobec innych i siebie samego.
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 22, 2010, 21:23:04 »

Nie chodzi mi o zamkniecie projektu to tego mieli pelne prawo ale forum powinno dzialac jeszcze przez kilkanasci dni do tego wypadaloby podziekowac uzytkoswnika za pomoc a nie zrywac z nimi kontakt i zmieniac wszelkie namiary.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 22, 2010, 21:27:54 »

Nie chodzi mi o zamkniecie projektu to tego mieli pelne prawo ale forum powinno dzialac jeszcze przez kilkanasci dni do tego wypadaloby podziekowac uzytkoswnika za pomoc a nie zrywac z nimi kontakt i zmieniac wszelkie namiary.

No tutaj przyznam Ci racjê, mo¿na to by³o za³atwiæ zupe³nie inaczej.
arlson
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 18, 2010, 18:36:51 »

Projekt Asystent powraca. U¶miech
http://thelinked.pl/
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 20, 2010, 22:59:17 »

W ograniczonej formie:P

Zeby otrzymac dostep trzeba dokonac "darowizny".
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2010, 13:14:12 wys³ane przez Constantin » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 21, 2010, 20:43:21 »

Bardzo tajemniczo ale i z³owieszczo to brzmi.
Rozwiniesz?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arlson
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 21, 2010, 21:44:59 »

Bardzo tajemniczo ale i złowieszczo to brzmi.
Rozwiniesz?
By mieć dostęp trzeba oddać im troche krwi.  Z³y

A tak na serio to by mieć dostęp do artykułów trzeba było wspomóc projekt finansowo. Ale teraz już to zmienili (wyjaśnienie na stronie).
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2010, 21:45:54 wys³ane przez arlson » Zapisane
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 21, 2010, 21:54:33 »

No fakt zmienili strategie poprzednia byla niezgodna z prawem.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: