Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:15:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: LOGO - nowe szaty naszego forum  (Przeczytany 33620 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 998

« : Wrzesieñ 27, 2010, 19:56:32 »

Witam Szanownych Forumowiczów

W zwi±zku z faktem, ¿e to forum ju¿ od dawna nie jest "wspierane" przez Projekt Cheops, nadszed³ czas na kosmetyczne zmiany Mrugniêcie

Proszê o podawanie propozycji odno¶nie nazwy - zrobimy pó¼niej ankietê i demokratycznie wybierzemy now± nazwê.

Torton ju¿ zg³osi³ kilka propozycji i zadeklarowa³, ¿e zrobi nowe logo.

Proszê zatem o wpisywanie propozycji nazwy dla forum

Zg³oszone:
- Ekspresja Duchowa
- Ekspresja Projektu Cheops
- Forum Czytelników Projektu Cheops
- Wolne Forum Projektu Cheops
- Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 20:29:20 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:11:18 »

Cieszê siê bardzo ¿e wkoñcu co¶ ruszy³o. U¶miech
Tak siê zastanawiam, bo ciê¿ko co¶ bêdzie wymy¶liæ pasuj±cego do tego forum.

Tak¿e zastanawiam siê jakie elementy powinno zawieraæ logo, to s± narazie przyk³ady co zamie¶ci³em.
Poniewa¿ w adresie http jest cheops my¶lê ¿e powinno zawieraæ jakie¶ elementy mo¿e obrazek chufu w hieroglifach?

Tutaj na samej górze znajdziecie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cheops
B±d¼ te¿ nazwa forum(z opisem lub bez) na tle hieroglifów?
Co¶ takiego, oczywi¶cie mogê znale¼æ inny obrazek to nie problem. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Egypt_Hieroglyphe2.jpg

Po za tym skoro mamy ju¿ w nazwie cheopsa mo¿emy to wykorzystaæ, na forum np: kto¶ móg³by zajmowaæ siê regularnym informowanie o wykopaliskach w Egipcie itd. aktualnie informacje itd. Zreszt± tutaj i tak jest sporo informacji na ten temat.

Chodzi mi o to ¿eby¶my mogli stworzyæ swego rodzaju forum, typu paranormalne.pl gdzie pojawiaj± siê artyku³y a jest to przecie¿ forum dosyæ popularne. Po prostu dziêki temu forum nabra³o by nowego charakteru z wyró¿nieniem na artyku³y na temat rozwoju duchowego itd.

To jest propozycja, mo¿e siê podobaæ b±d¼ nie. To nie zale¿y ode mnie. Staram siê tylko pomóc.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:31:56 »

Pozwoli³em sobie utworzyæ osobny w±tek (temat >Torton'a< zamkn±³em, jednak zawarte tam sugestie s± jak najbardziej aktualne), w którym bêdziemy zamieszczaæ tylko powa¿ne propozycje.
Wszelkie "szczeniackie" posty bêd± usuwane.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:54:47 »

>Forum Galaktyczny Równik<

logo- piramidy na płaskowyżu w centrum, z perspektywą nieboskłonu nocą wokół, z pasem wokółgalaktycznym/pierścieniem fotonów który jest zrównany z osią pionową piramidy(to może być niełatwe graficznie), ale to tylko prpozycja.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 21:30:18 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 27, 2010, 21:11:53 »

Pomys³ nawet dobry Songo.
Niestety nie mam a¿ takiej wiedzy jak zrobiæ to o czym mówi³e¶, ale u¿y³em obrazka z piramid± w nocy tylko j± przerobi³em. Co o tym my¶licie? Zamiast tych napisów mog± byæ dowolne inne to nie problem. U¶miech
Mogê tak¿e u¿yæ innej czcionki, je¶li kto¶ zna dobr±, na kompie mam kilkana¶cie sci±gniêtych tylko ¿e jest problem ze znakami polskimi. Tutaj u¿y³em Tahomy, która jest ogólnie dostêpna. Po za tym jest jeszcze jedno wyzwanie, bo nie wiem czy siê to logo by zmie¶ci³o. Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach ¿eby wstawiæ logo?

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 21:16:15 wys³ane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 27, 2010, 21:28:47 »

tu bardziej chodzi o coś takiego
http://www.gizamap.com/index.php/petition/lang/en
a jeżeli chodzi o ten pierścień- to jego zarys:

czyli ten pierscień naniesiony na grafikę z gizmap
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 05:52:03 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 28, 2010, 06:21:45 »

To mo¿e ja przedstawiê swoj± wizjê, jak ja bym widzia³ sprawê, z krótkim uzasadnieniem.

1. Nazwa. Zauwa¿cie, ¿e w adresie www nie ma PROJEKT Cheops, a jedynie "Cheops". St±d nazwa mo¿e (i moim zdaniem, powinna) zawieraæ s³owo Cheops, ale niekoniecznie PROJEKT (gdy¿ nie jeste¶my ju¿ czê¶ci± PCH). Dlatego moje propozycje, to co¶ w stylu: "Dziedzictwo Cheopsa" - ³±czy nazwê, ³±czy to, co stare (rozmowy o kwestiach danych) z tera¼niejszo¶ci± (st±d "dziedzictwo").

Natomiast jestem zdecydowanym przeciwnikiem wrzucania w nazwie "Projekt CHeops" - skoro nie jeste¶my ju¿ forum PCh, to moim zdaniem nie ma to sensu. To jak podawanie wspaniale wypieczonego steku z kilkudniowymi, odgrzewanymi frytkami.

2. Logo. Tutaj mocno mnie zainspirowa³o logo pewnej gry (a co tam, lubiê pograæ, to czemu nie czerpaæ inspiracji?) Mianowicie:

http://wallpapers-diq.org/wallpapers/18/Civilization%2C_Call_To_Power_II.jpg

Oczywi¶cie nie chodzi o robienie "kopiuj/wklej", ale sama koncepcja podzia³u na dwie czê¶ci, jedna przedstawiaj±ca przesz³o¶æ i jej problemy, druga - tera¼niejszo¶æ z jej problemami.

Proponowa³bym mniej wiêcej taki uk³ad graficzny:

(od lewej):

a) rysunki naskalne, ew rze¼by ze ¦lê¿y, przechodz±ce p³ynnie w...
b) piramidy, przechodz±ce w...
c) wie¿e WTC, w...
d) obraz strzykawki ze znaczkiem zagro¿enia biologicznego, obok chip

wszystko w ramce przechodz±cej od kamieni, przez hieroglify, po stalowe s³upy, na fakturze jak z chipa koñcz±c.

Uwa¿am, ¿e takie logo idealnie przedstawia³oby zakres tematyczny strony. Ewentualnie jako ostatnie ogniowo mo¿na wzi±æ medytuj±cego cz³owieka z wyszczególnionymi czakrami, by obrazowa³o duchowy aspekt strony,  to, do czego d±¿ymy.

Potem wrzucê jaki¶ schematyczny projekt tej wizji.

EDIT:

Uwa¿am te¿, ¿e nie powinno byæ na nowym forum tak du¿ego dzia³u o PCH - raczej poddzia³, w dziale odnosz±cym siê do channelingów i innych wizjonerów. Po prostu, je¶li nie jestesmy czê¶ci± PCh, to nie ma sensu trzymaæ siê tego tak kurczowo. Mamy byæ wolnym forum - b±d¼my wolnym forum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 06:23:36 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 28, 2010, 08:36:39 »

Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach ¿eby wstawiæ logo?

Dok³adnie to nie pamiêtam - z tego co wiem raczej ograniczeniem bêd± ewentualne szablony stosowane przez forumowiczów - staraj siê jednak zmie¶ciæ w 200pix szeroko¶ci i 150 pix wysoko¶ci

Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 28, 2010, 08:51:45 »

PS: da³em edita na koñcu postu
Hmm to zmienia postaæ rzeczy, zrobi³em kilka przyk³adowych ale szerszych. Maj± 734 szeroko¶ci i 114 wysoko¶ci. Screenshota zrobi³em i wyci±³em fragment z zdjêcia obejmuj±cy obecne logo a¿ do tego kropek(od lewej) tego napis "wejd¼ na stronê Projektu Cheops". Musicie mi wybaczyæ pewne b³êdy nie jestem grafikiem istnieje tak¿e inna mo¿liwo¶æ ale projekt musi byæ gotowy i musimy wiedzieæ czego chcemy, to mogê za³o¿yæ na którym¶ z for graficznych konto i poprosiæ o pomoc, darmowy logotyp s± takie fora gdzie mo¿na uzyskaæ pomoc, sam kiedy¶ z tego skorzysta³em.

A to próbki wed³ug wskazówek Tene, Songo rozumiem ju¿ o co Ci chodzi ale dla mnie to jest nie mo¿liwe, ¿eby zrobiæ tak± grafikê trzeba umieæ pos³ugiwaæ siê gimpem a ja niestety nie potrafiê. Sami oceñcie czy tego typu wizja Wam odpowiada.

EDIT:
Mia³em racje, jest du¿o miejsca na logo tak to by wygl±da³o gdyby¶ wrzuci³ na to forum które¶ z powy¿szych. To testowe forum bo chcia³em sprawdziæ jak by to mog³o wygl±daæ.
http://www.supernatural.darmowefora.pl/index.php
Czyli je¶li chcesz aby zosta³ odno¶nik "..::Wejd¼ na stronê Projektu Cheops::.." wtedy musia³bym zrobiæ logo do podobnego rozmiaru je¶li ma byæ efektywne. Je¶li by¶ mia³ zamiaru usun±æ ten odno¶nik wtedy na nowo muszê zmierzyæ ile by to wysz³o w pikselach. To wtedy by¶my mogli zrobiæ logo takie du¿e od lewe do prawej. £adnie by to wygl±da³o tylko ciê¿ko co¶ dopasowaæ do tego stylu forum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:10:12 wys³ane przez Torton » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:14:02 »

Torton U¶miech podobaj± mi siê wszystkie twoje propozycje dotycz±ce logo forum,jednak najbardziej pozycja 4.
Tene " Dziedzictwo Cheopsa" to dobra nazwa U¶miech Mam te¿ swoj± propozycjê  " Miêdzy Cheopsem a ¦l꿱"  lub "Miedzy Giz± a ¦l꿱 "

Stolo U¶miechproponujê wybraæ parê propozycji nowych nazw forum  i zrobiæ ankietê .
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 10:17:53 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:28:58 »

Torton - pisa³em Ci aby¶ teraz logiem sie nie zajmowa³ - bêdzie nazwa - bêdzie rozmowa na temat logo

chanell - pisa³em przecie¿ o tym w pierwszym po¶cie Mrugniêcie

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:33:38 »

Wybacz Stolo   Chichot  mam gor±czkê ,wiêc  trochê niedowidzê  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech  faktycznie pisa³e¶
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:51:38 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:40:35 »

No dobrze.
To dorzucam nowe proponowane nazwy. To dziedzictwo Cheopsa to nawet dobry pomys³.

- EzoCheops
- Wolni w Krêgu Cheopsa
- Forum Wêdrowców
- Wolne Forum Wêdrowców
- W Krêgu Wêdrowców
 Jêzyk

Jak mi co¶ jeszcze przyjdzie do g³owy to dam znaæ. Jakby wiêcej ludzi wrzuci³o swoje propozycje by³oby z czego wybieraæ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:41:29 wys³ane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:44:55 »

żeby tylko propozycji nie było więce niż użytkowników forum Du¿y u¶miech

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:50:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:10:48 »

...a mo¿e:

- Tajemnica Cheopsa

Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:16:45 »

Hmm a mo¿e jaki¶ podtytu³ bo szczerze mówi±c Tajemnica Cheopsa kojarzy mi siê z wykopkami i piramidami, a przecie¿ tutaj jest du¿o innych materia³ów.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:18:10 »

: moze  " Cheops-przebudzenie "  Co¶

Ksiêga Koheleta 3,1
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:34:36 »

Mo¿e dodajcie ankietê. U¶miech

EDIT: - Dom Cheopsa Jêzyk

lub taka prosta nazwa - Forum o Cz³owieku
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 10:41:04 wys³ane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 28, 2010, 11:16:18 »

masz mój g³os Chichot

stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 28, 2010, 11:20:31 »

Aby u¶ci¶liæ - na propozycjê czekam do niedzieli - pó¼niej zrobiê ankietê Mrugniêcie

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:12:24 »

Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach ¿eby wstawiæ logo?

Dok³adnie to nie pamiêtam - z tego co wiem raczej ograniczeniem bêd± ewentualne szablony stosowane przez forumowiczów - staraj siê jednak zmie¶ciæ w 200pix szeroko¶ci i 150 pix wysoko¶ci

W tej chwili logo ma wielko¶æ 135px szeroko¶ci na 120px wysoko¶ci.

To jest proponowana przez ciebie wielko¶æ (200x150):
http://img801.imageshack.us/img801/3307/200x150.jpg

A o takie chcia³am zapytaæ ja:

- 390x120
http://img820.imageshack.us/img820/7069/390x120.jpg

- 1545x120
http://img707.imageshack.us/img707/3073/1545x120.jpg

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:24:04 »

odpu¶æmy sobie na razie logo - wybierzmy nazwê - pó¼niej poszukam max wymiarów albo zrobimy próby i bêdzie git Mrugniêcie

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:33:34 »

Ja powiem szczerze co¶. Nie chcê krytykowaæ Waszych pomys³ów, ale uwa¿am, ¿e mamy tu do¶æ zawê¿one pole manewru. Bo:

1. Nazwa musi zawieraæ s³owo "Cheops" - bez sensu by³oby mieæ stronê o adresie WWW nijak maj±cym siê do nazwy.

2. Z kolei nie uwa¿am, by dobrym pomys³em by³o skupianie siê na tym, czym to forum BY£O - czyli odkopywaniu Cheopsa, ¦lêzy, etc. Je¶li i¶æ naprzód, to id¼my - zróbmy odwa¿ny krok, skoro decyzja o wyruszeniu zapad³a. Same w sobie te nazwy ze ¦l꿱 czy przebudzeniem Cheopsa s± ciekawe i fajne - ale obawiam siê, czy potencjalnych odwiedzaj±cych nie bêd± myliæ, sugeruj±c inn± zawarto¶æ i tematykê forum, ni¿ jest w rzeczywisto¶ci.

To takie moje przemy¶lenia, mam nadziejê, ¿e nikt siê nie poczuje ura¿ony, bo nie to mia³em na celu U¶miech
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:45:25 »

Tenebrael - dawaj propozycje nazwy (przecie¿ niczego nie trzeba uzasadniaæ) i bêdziemy g³osowaæ Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 28, 2010, 15:34:43 »

masz mój g³os Chichot
mój te¿
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: