Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 07:00:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: LOGO - nowe szaty naszego forum  (Przeczytany 34912 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
stolo

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 13

« : Wrzesień 27, 2010, 19:56:32 »

Witam Szanownych ForumowiczĂłw

W zwiÂązku z faktem, Âże to forum juÂż od dawna nie jest "wspierane" przez Projekt Cheops, nadszedÂł czas na kosmetyczne zmiany MrugniĂŞcie

Proszê o podawanie propozycji odnoœnie nazwy - zrobimy póŸniej ankietê i demokratycznie wybierzemy now¹ nazwê.

Torton juÂż zgÂłosiÂł kilka propozycji i zadeklarowaÂł, Âże zrobi nowe logo.

ProszĂŞ zatem o wpisywanie propozycji nazwy dla forum

ZgÂłoszone:
- Ekspresja Duchowa
- Ekspresja Projektu Cheops
- Forum CzytelnikĂłw Projektu Cheops
- Wolne Forum Projektu Cheops
- NiezaleÂżne Forum Projektu Cheops
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 20:29:20 wysłane przez Dariusz » Zapisane

"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"

Torton
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2010, 20:11:18 »

CieszĂŞ siĂŞ bardzo Âże wkoĂącu coÂś ruszyÂło. UÂśmiech
Tak siĂŞ zastanawiam, bo ciĂŞÂżko coÂś bĂŞdzie wymyÂśliĂŚ pasujÂącego do tego forum.

TakÂże zastanawiam siĂŞ jakie elementy powinno zawieraĂŚ logo, to sÂą narazie przykÂłady co zamieÂściÂłem.
PoniewaÂż w adresie http jest cheops myÂślĂŞ Âże powinno zawieraĂŚ jakieÂś elementy moÂże obrazek chufu w hieroglifach?

Tutaj na samej gĂłrze znajdziecie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cheops
BÂądÂź teÂż nazwa forum(z opisem lub bez) na tle hieroglifĂłw?
Coœ takiego, oczywiœcie mogê znaleŸÌ inny obrazek to nie problem. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Egypt_Hieroglyphe2.jpg

Po za tym skoro mamy juÂż w nazwie cheopsa moÂżemy to wykorzystaĂŚ, na forum np: ktoÂś mĂłgÂłby zajmowaĂŚ siĂŞ regularnym informowanie o wykopaliskach w Egipcie itd. aktualnie informacje itd. ZresztÂą tutaj i tak jest sporo informacji na ten temat.

Chodzi mi o to ¿ebyœmy mogli stworzyÌ swego rodzaju forum, typu paranormalne.pl gdzie pojawiaj¹ siê artyku³y a jest to przecie¿ forum dosyÌ popularne. Po prostu dziêki temu forum nabra³o by nowego charakteru z wyró¿nieniem na artyku³y na temat rozwoju duchowego itd.

To jest propozycja, moÂże siĂŞ podobaĂŚ bÂądÂź nie. To nie zaleÂży ode mnie. Staram siĂŞ tylko pomĂłc.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2010, 20:31:56 »

Pozwoli³em sobie utworzyÌ osobny w¹tek (temat >Torton'a< zamkn¹³em, jednak zawarte tam sugestie s¹ jak najbardziej aktualne), w którym bêdziemy zamieszczaÌ tylko powa¿ne propozycje.
Wszelkie "szczeniackie" posty bĂŞdÂą usuwane.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 27, 2010, 20:54:47 »

>Forum Galaktyczny Równik<

logo- piramidy na płaskowyżu w centrum, z perspektywą nieboskłonu nocą wokół, z pasem wokółgalaktycznym/pierścieniem fotonów który jest zrównany z osią pionową piramidy(to może być niełatwe graficznie), ale to tylko prpozycja.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 21:30:18 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Torton
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 27, 2010, 21:11:53 »

PomysÂł nawet dobry Songo.
Niestety nie mam aÂż takiej wiedzy jak zrobiĂŚ to o czym mĂłwiÂłeÂś, ale uÂżyÂłem obrazka z piramidÂą w nocy tylko jÂą przerobiÂłem. Co o tym myÂślicie? Zamiast tych napisĂłw mogÂą byĂŚ dowolne inne to nie problem. UÂśmiech
MogĂŞ takÂże uÂżyĂŚ innej czcionki, jeÂśli ktoÂś zna dobrÂą, na kompie mam kilkanaÂście sciÂągniĂŞtych tylko Âże jest problem ze znakami polskimi. Tutaj uÂżyÂłem Tahomy, ktĂłra jest ogĂłlnie dostĂŞpna. Po za tym jest jeszcze jedno wyzwanie, bo nie wiem czy siĂŞ to logo by zmieÂściÂło. Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach Âżeby wstawiĂŚ logo?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 21:16:15 wysłane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 27, 2010, 21:28:47 »

tu bardziej chodzi o coś takiego
http://www.gizamap.com/index.php/petition/lang/en
a jeżeli chodzi o ten pierścień- to jego zarys:

czyli ten pierscień naniesiony na grafikę z gizmap
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 05:52:03 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 28, 2010, 06:21:45 »

To moÂże ja przedstawiĂŞ swojÂą wizjĂŞ, jak ja bym widziaÂł sprawĂŞ, z krĂłtkim uzasadnieniem.

1. Nazwa. Zauwa¿cie, ¿e w adresie www nie ma PROJEKT Cheops, a jedynie "Cheops". St¹d nazwa mo¿e (i moim zdaniem, powinna) zawieraÌ s³owo Cheops, ale niekoniecznie PROJEKT (gdy¿ nie jesteœmy ju¿ czêœci¹ PCH). Dlatego moje propozycje, to coœ w stylu: "Dziedzictwo Cheopsa" - ³¹czy nazwê, ³¹czy to, co stare (rozmowy o kwestiach danych) z teraŸniejszoœci¹ (st¹d "dziedzictwo").

Natomiast jestem zdecydowanym przeciwnikiem wrzucania w nazwie "Projekt CHeops" - skoro nie jesteÂśmy juÂż forum PCh, to moim zdaniem nie ma to sensu. To jak podawanie wspaniale wypieczonego steku z kilkudniowymi, odgrzewanymi frytkami.

2. Logo. Tutaj mocno mnie zainspirowaÂło logo pewnej gry (a co tam, lubiĂŞ pograĂŚ, to czemu nie czerpaĂŚ inspiracji?) Mianowicie:

http://wallpapers-diq.org/wallpapers/18/Civilization%2C_Call_To_Power_II.jpg

Oczywiœcie nie chodzi o robienie "kopiuj/wklej", ale sama koncepcja podzia³u na dwie czêœci, jedna przedstawiaj¹ca przesz³oœÌ i jej problemy, druga - teraŸniejszoœÌ z jej problemami.

ProponowaÂłbym mniej wiĂŞcej taki ukÂład graficzny:

(od lewej):

a) rysunki naskalne, ew rzeÂźby ze ÂŚlĂŞÂży, przechodzÂące pÂłynnie w...
b) piramidy, przechodzÂące w...
c) wieÂże WTC, w...
d) obraz strzykawki ze znaczkiem zagroÂżenia biologicznego, obok chip

wszystko w ramce przechodzÂącej od kamieni, przez hieroglify, po stalowe sÂłupy, na fakturze jak z chipa koĂączÂąc.

UwaÂżam, Âże takie logo idealnie przedstawiaÂłoby zakres tematyczny strony. Ewentualnie jako ostatnie ogniowo moÂżna wzi¹Ì medytujÂącego czÂłowieka z wyszczegĂłlnionymi czakrami, by obrazowaÂło duchowy aspekt strony,  to, do czego d¹¿ymy.

Potem wrzucĂŞ jakiÂś schematyczny projekt tej wizji.

EDIT:

UwaÂżam teÂż, Âże nie powinno byĂŚ na nowym forum tak duÂżego dziaÂłu o PCH - raczej poddziaÂł, w dziale odnoszÂącym siĂŞ do channelingĂłw i innych wizjonerĂłw. Po prostu, jeÂśli nie jestesmy czĂŞÂściÂą PCh, to nie ma sensu trzymaĂŚ siĂŞ tego tak kurczowo. Mamy byĂŚ wolnym forum - bÂądÂźmy wolnym forum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 06:23:36 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 28, 2010, 08:36:39 »

Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach Âżeby wstawiĂŚ logo?

DokÂładnie to nie pamiĂŞtam - z tego co wiem raczej ograniczeniem bĂŞdÂą ewentualne szablony stosowane przez forumowiczĂłw - staraj siĂŞ jednak zmieÂściĂŚ w 200pix szerokoÂści i 150 pix wysokoÂści

Torton
Gość
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 28, 2010, 08:51:45 »

PS: daÂłem edita na koĂącu postu
Hmm to zmienia postaÌ rzeczy, zrobi³em kilka przyk³adowych ale szerszych. Maj¹ 734 szerokoœci i 114 wysokoœci. Screenshota zrobi³em i wyci¹³em fragment z zdjêcia obejmuj¹cy obecne logo a¿ do tego kropek(od lewej) tego napis "wejdŸ na stronê Projektu Cheops". Musicie mi wybaczyÌ pewne b³êdy nie jestem grafikiem istnieje tak¿e inna mo¿liwoœÌ ale projekt musi byÌ gotowy i musimy wiedzieÌ czego chcemy, to mogê za³o¿yÌ na którymœ z for graficznych konto i poprosiÌ o pomoc, darmowy logotyp s¹ takie fora gdzie mo¿na uzyskaÌ pomoc, sam kiedyœ z tego skorzysta³em.

A to prĂłbki wedÂług wskazĂłwek Tene, Songo rozumiem juÂż o co Ci chodzi ale dla mnie to jest nie moÂżliwe, Âżeby zrobiĂŚ takÂą grafikĂŞ trzeba umieĂŚ posÂługiwaĂŚ siĂŞ gimpem a ja niestety nie potrafiĂŞ. Sami oceĂącie czy tego typu wizja Wam odpowiada.

EDIT:
MiaÂłem racje, jest duÂżo miejsca na logo tak to by wyglÂądaÂło gdybyÂś wrzuciÂł na to forum ktĂłreÂś z powyÂższych. To testowe forum bo chciaÂłem sprawdziĂŚ jak by to mogÂło wyglÂądaĂŚ.
http://www.supernatural.darmowefora.pl/index.php
Czyli jeœli chcesz aby zosta³ odnoœnik "..::WejdŸ na stronê Projektu Cheops::.." wtedy musia³bym zrobiÌ logo do podobnego rozmiaru jeœli ma byÌ efektywne. Jeœli byœ mia³ zamiaru usun¹Ì ten odnoœnik wtedy na nowo muszê zmierzyÌ ile by to wysz³o w pikselach. To wtedy byœmy mogli zrobiÌ logo takie du¿e od lewe do prawej. £adnie by to wygl¹da³o tylko ciê¿ko coœ dopasowaÌ do tego stylu forum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:10:12 wysłane przez Torton » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 28, 2010, 09:14:02 »

Torton UÂśmiech podobajÂą mi siĂŞ wszystkie twoje propozycje dotyczÂące logo forum,jednak najbardziej pozycja 4.
Tene " Dziedzictwo Cheopsa" to dobra nazwa UÂśmiech Mam teÂż swojÂą propozycjĂŞ  " MiĂŞdzy Cheopsem a ÂŚl꿹"  lub "Miedzy GizÂą a ÂŚl꿹 "

Stolo UÂśmiechproponujĂŞ wybraĂŚ parĂŞ propozycji nowych nazw forum  i zrobiĂŚ ankietĂŞ .
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 10:17:53 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 28, 2010, 09:28:58 »

Torton - pisaÂłem Ci abyÂś teraz logiem sie nie zajmowaÂł - bĂŞdzie nazwa - bĂŞdzie rozmowa na temat logo

chanell - pisaÂłem przecieÂż o tym w pierwszym poÂście MrugniĂŞcie

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 28, 2010, 09:33:38 »

Wybacz Stolo   Chichot  mam gorÂączkĂŞ ,wiĂŞc  trochĂŞ niedowidzĂŞ  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech  faktycznie pisaÂłeÂś
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:51:38 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Torton
Gość
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 28, 2010, 09:40:35 »

No dobrze.
To dorzucam nowe proponowane nazwy. To dziedzictwo Cheopsa to nawet dobry pomysÂł.

- EzoCheops
- Wolni w KrĂŞgu Cheopsa
- Forum WĂŞdrowcĂłw
- Wolne Forum WĂŞdrowcĂłw
- W KrĂŞgu WĂŞdrowcĂłw
 JĂŞzyk

Jak mi coÂś jeszcze przyjdzie do gÂłowy to dam znaĂŚ. Jakby wiĂŞcej ludzi wrzuciÂło swoje propozycje byÂłoby z czego wybieraĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:41:29 wysłane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 28, 2010, 09:44:55 »

żeby tylko propozycji nie było więce niż użytkowników forum DuÂży uÂśmiech

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:50:12 wysłane przez songo1970 » Zapisane

stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 28, 2010, 10:10:48 »

...a moÂże:

- Tajemnica Cheopsa

Torton
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 28, 2010, 10:16:45 »

Hmm a mo¿e jakiœ podtytu³ bo szczerze mówi¹c Tajemnica Cheopsa kojarzy mi siê z wykopkami i piramidami, a przecie¿ tutaj jest du¿o innych materia³ów.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 28, 2010, 10:18:10 »

: moze  " Cheops-przebudzenie "  CoÂś

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Torton
Gość
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 28, 2010, 10:34:36 »

MoÂże dodajcie ankietĂŞ. UÂśmiech

EDIT: - Dom Cheopsa JĂŞzyk

lub taka prosta nazwa - Forum o CzÂłowieku
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 10:41:04 wysłane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 28, 2010, 11:16:18 »

masz mĂłj gÂłos Chichot

stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 28, 2010, 11:20:31 »

Aby uœciœliÌ - na propozycjê czekam do niedzieli - póŸniej zrobiê ankietê Mrugniêcie

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 28, 2010, 12:12:24 »

Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach Âżeby wstawiĂŚ logo?

DokÂładnie to nie pamiĂŞtam - z tego co wiem raczej ograniczeniem bĂŞdÂą ewentualne szablony stosowane przez forumowiczĂłw - staraj siĂŞ jednak zmieÂściĂŚ w 200pix szerokoÂści i 150 pix wysokoÂści

W tej chwili logo ma wielkoœÌ 135px szerokoœci na 120px wysokoœci.

To jest proponowana przez ciebie wielkoœÌ (200x150):
http://img801.imageshack.us/img801/3307/200x150.jpg

A o takie chciaÂłam zapytaĂŚ ja:

- 390x120
http://img820.imageshack.us/img820/7069/390x120.jpg

- 1545x120
http://img707.imageshack.us/img707/3073/1545x120.jpg

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 28, 2010, 12:24:04 »

odpuœÌmy sobie na razie logo - wybierzmy nazwê - póŸniej poszukam max wymiarów albo zrobimy próby i bêdzie git Mrugniêcie

Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 28, 2010, 12:33:34 »

Ja powiem szczerze coœ. Nie chcê krytykowaÌ Waszych pomys³ów, ale uwa¿am, ¿e mamy tu doœÌ zawê¿one pole manewru. Bo:

1. Nazwa musi zawieraĂŚ sÂłowo "Cheops" - bez sensu byÂłoby mieĂŚ stronĂŞ o adresie WWW nijak majÂącym siĂŞ do nazwy.

2. Z kolei nie uwa¿am, by dobrym pomys³em by³o skupianie siê na tym, czym to forum BY£O - czyli odkopywaniu Cheopsa, Œlêzy, etc. Jeœli iœÌ naprzód, to idŸmy - zróbmy odwa¿ny krok, skoro decyzja o wyruszeniu zapad³a. Same w sobie te nazwy ze Œl꿹 czy przebudzeniem Cheopsa s¹ ciekawe i fajne - ale obawiam siê, czy potencjalnych odwiedzaj¹cych nie bêd¹ myliÌ, sugeruj¹c inn¹ zawartoœÌ i tematykê forum, ni¿ jest w rzeczywistoœci.

To takie moje przemyÂślenia, mam nadziejĂŞ, Âże nikt siĂŞ nie poczuje uraÂżony, bo nie to miaÂłem na celu UÂśmiech
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 28, 2010, 12:45:25 »

Tenebrael - dawaj propozycje nazwy (przecieÂż niczego nie trzeba uzasadniaĂŚ) i bĂŞdziemy gÂłosowaĂŚ MrugniĂŞcie

east
Gość
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 28, 2010, 15:34:43 »

masz mĂłj gÂłos Chichot
mĂłj teÂż
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: