stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« : Wrzesień 27, 2010, 19:56:32 » |
|
Witam Szanownych Forumowiczów W zwi¹zku z faktem, ¿e to forum ju¿ od dawna nie jest "wspierane" przez Projekt Cheops, nadszed³ czas na kosmetyczne zmiany  Proszê o podawanie propozycji odnoœnie nazwy - zrobimy póŸniej ankietê i demokratycznie wybierzemy now¹ nazwê. Torton ju¿ zg³osi³ kilka propozycji i zadeklarowa³, ¿e zrobi nowe logo. Proszê zatem o wpisywanie propozycji nazwy dla forum Zg³oszone:- Ekspresja Duchowa - Ekspresja Projektu Cheops - Forum Czytelników Projektu Cheops - Wolne Forum Projektu Cheops - Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 20:29:20 wysłane przez Dariusz »
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2010, 20:11:18 » |
|
Cieszê siê bardzo ¿e wkoùcu coœ ruszy³o.  Tak siê zastanawiam, bo ciê¿ko coœ bêdzie wymyœliÌ pasuj¹cego do tego forum. Tak¿e zastanawiam siê jakie elementy powinno zawieraÌ logo, to s¹ narazie przyk³ady co zamieœci³em. Poniewa¿ w adresie http jest cheops myœlê ¿e powinno zawieraÌ jakieœ elementy mo¿e obrazek chufu w hieroglifach? Tutaj na samej górze znajdziecie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cheops B¹dŸ te¿ nazwa forum(z opisem lub bez) na tle hieroglifów? Coœ takiego, oczywiœcie mogê znaleŸÌ inny obrazek to nie problem. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Egypt_Hieroglyphe2.jpgPo za tym skoro mamy ju¿ w nazwie cheopsa mo¿emy to wykorzystaÌ, na forum np: ktoœ móg³by zajmowaÌ siê regularnym informowanie o wykopaliskach w Egipcie itd. aktualnie informacje itd. Zreszt¹ tutaj i tak jest sporo informacji na ten temat. Chodzi mi o to ¿ebyœmy mogli stworzyÌ swego rodzaju forum, typu paranormalne.pl gdzie pojawiaj¹ siê artyku³y a jest to przecie¿ forum dosyÌ popularne. Po prostu dziêki temu forum nabra³o by nowego charakteru z wyró¿nieniem na artyku³y na temat rozwoju duchowego itd. To jest propozycja, mo¿e siê podobaÌ b¹dŸ nie. To nie zale¿y ode mnie. Staram siê tylko pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2010, 20:31:56 » |
|
Pozwoli³em sobie utworzyÌ osobny w¹tek (temat >Torton'a< zamkn¹³em, jednak zawarte tam sugestie s¹ jak najbardziej aktualne), w którym bêdziemy zamieszczaÌ tylko powa¿ne propozycje. Wszelkie "szczeniackie" posty bêd¹ usuwane.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 27, 2010, 20:54:47 » |
|
>Forum Galaktyczny Równik<
logo- piramidy na płaskowyżu w centrum, z perspektywą nieboskłonu nocą wokół, z pasem wokółgalaktycznym/pierścieniem fotonów który jest zrównany z osią pionową piramidy(to może być niełatwe graficznie), ale to tylko prpozycja.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 21:30:18 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 27, 2010, 21:11:53 » |
|
PomysÂł nawet dobry Songo. Niestety nie mam aÂż takiej wiedzy jak zrobiĂŚ to o czym mĂłwiÂłeÂś, ale uÂżyÂłem obrazka z piramidÂą w nocy tylko jÂą przerobiÂłem. Co o tym myÂślicie? Zamiast tych napisĂłw mogÂą byĂŚ dowolne inne to nie problem.  MogĂŞ takÂże uÂżyĂŚ innej czcionki, jeÂśli ktoÂś zna dobrÂą, na kompie mam kilkanaÂście sciÂągniĂŞtych tylko Âże jest problem ze znakami polskimi. Tutaj uÂżyÂłem Tahomy, ktĂłra jest ogĂłlnie dostĂŞpna. Po za tym jest jeszcze jedno wyzwanie, bo nie wiem czy siĂŞ to logo by zmieÂściÂło. Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach Âżeby wstawiĂŚ logo?
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 21:16:15 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 27, 2010, 21:28:47 » |
|
tu bardziej chodzi o coś takiego http://www.gizamap.com/index.php/petition/lang/ena jeżeli chodzi o ten pierścień- to jego zarys:  czyli ten pierscień naniesiony na grafikę z gizmap
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 05:52:03 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 28, 2010, 06:21:45 » |
|
To mo¿e ja przedstawiê swoj¹ wizjê, jak ja bym widzia³ sprawê, z krótkim uzasadnieniem. 1. Nazwa. Zauwa¿cie, ¿e w adresie www nie ma PROJEKT Cheops, a jedynie "Cheops". St¹d nazwa mo¿e (i moim zdaniem, powinna) zawieraÌ s³owo Cheops, ale niekoniecznie PROJEKT (gdy¿ nie jesteœmy ju¿ czêœci¹ PCH). Dlatego moje propozycje, to coœ w stylu: "Dziedzictwo Cheopsa" - ³¹czy nazwê, ³¹czy to, co stare (rozmowy o kwestiach danych) z teraŸniejszoœci¹ (st¹d "dziedzictwo"). Natomiast jestem zdecydowanym przeciwnikiem wrzucania w nazwie "Projekt CHeops" - skoro nie jesteœmy ju¿ forum PCh, to moim zdaniem nie ma to sensu. To jak podawanie wspaniale wypieczonego steku z kilkudniowymi, odgrzewanymi frytkami. 2. Logo. Tutaj mocno mnie zainspirowa³o logo pewnej gry (a co tam, lubiê pograÌ, to czemu nie czerpaÌ inspiracji?) Mianowicie: http://wallpapers-diq.org/wallpapers/18/Civilization%2C_Call_To_Power_II.jpgOczywiœcie nie chodzi o robienie "kopiuj/wklej", ale sama koncepcja podzia³u na dwie czêœci, jedna przedstawiaj¹ca przesz³oœÌ i jej problemy, druga - teraŸniejszoœÌ z jej problemami. Proponowa³bym mniej wiêcej taki uk³ad graficzny: (od lewej): a) rysunki naskalne, ew rzeŸby ze Œlê¿y, przechodz¹ce p³ynnie w... b) piramidy, przechodz¹ce w... c) wie¿e WTC, w... d) obraz strzykawki ze znaczkiem zagro¿enia biologicznego, obok chip wszystko w ramce przechodz¹cej od kamieni, przez hieroglify, po stalowe s³upy, na fakturze jak z chipa koùcz¹c. Uwa¿am, ¿e takie logo idealnie przedstawia³oby zakres tematyczny strony. Ewentualnie jako ostatnie ogniowo mo¿na wzi¹Ì medytuj¹cego cz³owieka z wyszczególnionymi czakrami, by obrazowa³o duchowy aspekt strony, to, do czego d¹¿ymy. Potem wrzucê jakiœ schematyczny projekt tej wizji. EDIT: Uwa¿am te¿, ¿e nie powinno byÌ na nowym forum tak du¿ego dzia³u o PCH - raczej poddzia³, w dziale odnosz¹cym siê do channelingów i innych wizjonerów. Po prostu, jeœli nie jestesmy czêœci¹ PCh, to nie ma sensu trzymaÌ siê tego tak kurczowo. Mamy byÌ wolnym forum - b¹dŸmy wolnym forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 06:23:36 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 28, 2010, 08:36:39 » |
|
Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach Âżeby wstawiĂŚ logo?
DokÂładnie to nie pamiĂŞtam - z tego co wiem raczej ograniczeniem bĂŞdÂą ewentualne szablony stosowane przez forumowiczĂłw - staraj siĂŞ jednak zmieÂściĂŚ w 200pix szerokoÂści i 150 pix wysokoÂści
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 28, 2010, 08:51:45 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:10:12 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 28, 2010, 09:14:02 » |
|
Torton  podobaj¹ mi siê wszystkie twoje propozycje dotycz¹ce logo forum,jednak najbardziej pozycja 4. Tene " Dziedzictwo Cheopsa" to dobra nazwa  Mam te¿ swoj¹ propozycjê " Miêdzy Cheopsem a Œl꿹" lub "Miedzy Giz¹ a Œl꿹 " Stolo  proponujê wybraÌ parê propozycji nowych nazw forum i zrobiÌ ankietê .
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 10:17:53 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 28, 2010, 09:28:58 » |
|
Torton - pisaÂłem Ci abyÂś teraz logiem sie nie zajmowaÂł - bĂŞdzie nazwa - bĂŞdzie rozmowa na temat logo chanell - pisaÂłem przecieÂż o tym w pierwszym poÂście 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 28, 2010, 09:33:38 » |
|
Wybacz Stolo  mam gorÂączkĂŞ ,wiĂŞc trochĂŞ niedowidzĂŞ  faktycznie pisaÂłeÂś
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:51:38 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 28, 2010, 09:40:35 » |
|
No dobrze. To dorzucam nowe proponowane nazwy. To dziedzictwo Cheopsa to nawet dobry pomysÂł. - EzoCheops - Wolni w KrĂŞgu Cheopsa - Forum WĂŞdrowcĂłw - Wolne Forum WĂŞdrowcĂłw - W KrĂŞgu WĂŞdrowcĂłw  Jak mi coÂś jeszcze przyjdzie do gÂłowy to dam znaĂŚ. Jakby wiĂŞcej ludzi wrzuciÂło swoje propozycje byÂłoby z czego wybieraĂŚ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:41:29 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 28, 2010, 09:44:55 » |
|
żeby tylko propozycji nie było więce niż użytkowników forum  pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 09:50:12 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 28, 2010, 10:10:48 » |
|
...a moÂże:
- Tajemnica Cheopsa
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 28, 2010, 10:16:45 » |
|
Hmm a mo¿e jakiœ podtytu³ bo szczerze mówi¹c Tajemnica Cheopsa kojarzy mi siê z wykopkami i piramidami, a przecie¿ tutaj jest du¿o innych materia³ów.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 28, 2010, 10:18:10 » |
|
: moze " Cheops-przebudzenie "
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 28, 2010, 10:34:36 » |
|
MoÂże dodajcie ankietĂŞ.  EDIT: - Dom Cheopsa  lub taka prosta nazwa - Forum o CzÂłowieku
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2010, 10:41:04 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 28, 2010, 11:16:18 » |
|
: moze " Cheops-przebudzenie " masz mĂłj gÂłos 
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 28, 2010, 11:20:31 » |
|
Aby uœciœliÌ - na propozycjê czekam do niedzieli - póŸniej zrobiê ankietê 
|
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 28, 2010, 12:24:04 » |
|
odpuœÌmy sobie na razie logo - wybierzmy nazwê - póŸniej poszukam max wymiarów albo zrobimy próby i bêdzie git 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 28, 2010, 12:33:34 » |
|
Ja powiem szczerze coœ. Nie chcê krytykowaÌ Waszych pomys³ów, ale uwa¿am, ¿e mamy tu doœÌ zawê¿one pole manewru. Bo: 1. Nazwa musi zawieraÌ s³owo "Cheops" - bez sensu by³oby mieÌ stronê o adresie WWW nijak maj¹cym siê do nazwy. 2. Z kolei nie uwa¿am, by dobrym pomys³em by³o skupianie siê na tym, czym to forum BY£O - czyli odkopywaniu Cheopsa, Œlêzy, etc. Jeœli iœÌ naprzód, to idŸmy - zróbmy odwa¿ny krok, skoro decyzja o wyruszeniu zapad³a. Same w sobie te nazwy ze Œl꿹 czy przebudzeniem Cheopsa s¹ ciekawe i fajne - ale obawiam siê, czy potencjalnych odwiedzaj¹cych nie bêd¹ myliÌ, sugeruj¹c inn¹ zawartoœÌ i tematykê forum, ni¿ jest w rzeczywistoœci. To takie moje przemyœlenia, mam nadziejê, ¿e nikt siê nie poczuje ura¿ony, bo nie to mia³em na celu 
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 28, 2010, 12:45:25 » |
|
Tenebrael - dawaj propozycje nazwy (przecieÂż niczego nie trzeba uzasadniaĂŚ) i bĂŞdziemy gÂłosowaĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |