stolo
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 13
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 998
|
|
« : Wrzesieñ 27, 2010, 19:56:32 » |
|
Witam Szanownych Forumowiczów W zwi±zku z faktem, ¿e to forum ju¿ od dawna nie jest "wspierane" przez Projekt Cheops, nadszed³ czas na kosmetyczne zmiany Proszê o podawanie propozycji odno¶nie nazwy - zrobimy pó¼niej ankietê i demokratycznie wybierzemy now± nazwê. Torton ju¿ zg³osi³ kilka propozycji i zadeklarowa³, ¿e zrobi nowe logo. Proszê zatem o wpisywanie propozycji nazwy dla forum Zg³oszone:- Ekspresja Duchowa - Ekspresja Projektu Cheops - Forum Czytelników Projektu Cheops - Wolne Forum Projektu Cheops - Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 20:29:20 wys³ane przez Dariusz »
|
|
"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:11:18 » |
|
Cieszê siê bardzo ¿e wkoñcu co¶ ruszy³o. Tak siê zastanawiam, bo ciê¿ko co¶ bêdzie wymy¶liæ pasuj±cego do tego forum. Tak¿e zastanawiam siê jakie elementy powinno zawieraæ logo, to s± narazie przyk³ady co zamie¶ci³em. Poniewa¿ w adresie http jest cheops my¶lê ¿e powinno zawieraæ jakie¶ elementy mo¿e obrazek chufu w hieroglifach? Tutaj na samej górze znajdziecie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cheops B±d¼ te¿ nazwa forum(z opisem lub bez) na tle hieroglifów? Co¶ takiego, oczywi¶cie mogê znale¼æ inny obrazek to nie problem. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Egypt_Hieroglyphe2.jpgPo za tym skoro mamy ju¿ w nazwie cheopsa mo¿emy to wykorzystaæ, na forum np: kto¶ móg³by zajmowaæ siê regularnym informowanie o wykopaliskach w Egipcie itd. aktualnie informacje itd. Zreszt± tutaj i tak jest sporo informacji na ten temat. Chodzi mi o to ¿eby¶my mogli stworzyæ swego rodzaju forum, typu paranormalne.pl gdzie pojawiaj± siê artyku³y a jest to przecie¿ forum dosyæ popularne. Po prostu dziêki temu forum nabra³o by nowego charakteru z wyró¿nieniem na artyku³y na temat rozwoju duchowego itd. To jest propozycja, mo¿e siê podobaæ b±d¼ nie. To nie zale¿y ode mnie. Staram siê tylko pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:31:56 » |
|
Pozwoli³em sobie utworzyæ osobny w±tek (temat >Torton'a< zamkn±³em, jednak zawarte tam sugestie s± jak najbardziej aktualne), w którym bêdziemy zamieszczaæ tylko powa¿ne propozycje. Wszelkie "szczeniackie" posty bêd± usuwane.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 27, 2010, 20:54:47 » |
|
>Forum Galaktyczny Równik<
logo- piramidy na płaskowyżu w centrum, z perspektywą nieboskłonu nocą wokół, z pasem wokółgalaktycznym/pierścieniem fotonów który jest zrównany z osią pionową piramidy(to może być niełatwe graficznie), ale to tylko prpozycja.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 21:30:18 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 27, 2010, 21:11:53 » |
|
Pomys³ nawet dobry Songo. Niestety nie mam a¿ takiej wiedzy jak zrobiæ to o czym mówi³e¶, ale u¿y³em obrazka z piramid± w nocy tylko j± przerobi³em. Co o tym my¶licie? Zamiast tych napisów mog± byæ dowolne inne to nie problem. Mogê tak¿e u¿yæ innej czcionki, je¶li kto¶ zna dobr±, na kompie mam kilkana¶cie sci±gniêtych tylko ¿e jest problem ze znakami polskimi. Tutaj u¿y³em Tahomy, która jest ogólnie dostêpna. Po za tym jest jeszcze jedno wyzwanie, bo nie wiem czy siê to logo by zmie¶ci³o. Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach ¿eby wstawiæ logo?
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2010, 21:16:15 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 27, 2010, 21:28:47 » |
|
tu bardziej chodzi o coś takiego http://www.gizamap.com/index.php/petition/lang/ena jeżeli chodzi o ten pierścień- to jego zarys: czyli ten pierscień naniesiony na grafikę z gizmap
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 05:52:03 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 28, 2010, 06:21:45 » |
|
To mo¿e ja przedstawiê swoj± wizjê, jak ja bym widzia³ sprawê, z krótkim uzasadnieniem. 1. Nazwa. Zauwa¿cie, ¿e w adresie www nie ma PROJEKT Cheops, a jedynie "Cheops". St±d nazwa mo¿e (i moim zdaniem, powinna) zawieraæ s³owo Cheops, ale niekoniecznie PROJEKT (gdy¿ nie jeste¶my ju¿ czê¶ci± PCH). Dlatego moje propozycje, to co¶ w stylu: "Dziedzictwo Cheopsa" - ³±czy nazwê, ³±czy to, co stare (rozmowy o kwestiach danych) z tera¼niejszo¶ci± (st±d "dziedzictwo"). Natomiast jestem zdecydowanym przeciwnikiem wrzucania w nazwie "Projekt CHeops" - skoro nie jeste¶my ju¿ forum PCh, to moim zdaniem nie ma to sensu. To jak podawanie wspaniale wypieczonego steku z kilkudniowymi, odgrzewanymi frytkami. 2. Logo. Tutaj mocno mnie zainspirowa³o logo pewnej gry (a co tam, lubiê pograæ, to czemu nie czerpaæ inspiracji?) Mianowicie: http://wallpapers-diq.org/wallpapers/18/Civilization%2C_Call_To_Power_II.jpgOczywi¶cie nie chodzi o robienie "kopiuj/wklej", ale sama koncepcja podzia³u na dwie czê¶ci, jedna przedstawiaj±ca przesz³o¶æ i jej problemy, druga - tera¼niejszo¶æ z jej problemami. Proponowa³bym mniej wiêcej taki uk³ad graficzny: (od lewej): a) rysunki naskalne, ew rze¼by ze ¦lê¿y, przechodz±ce p³ynnie w... b) piramidy, przechodz±ce w... c) wie¿e WTC, w... d) obraz strzykawki ze znaczkiem zagro¿enia biologicznego, obok chip wszystko w ramce przechodz±cej od kamieni, przez hieroglify, po stalowe s³upy, na fakturze jak z chipa koñcz±c. Uwa¿am, ¿e takie logo idealnie przedstawia³oby zakres tematyczny strony. Ewentualnie jako ostatnie ogniowo mo¿na wzi±æ medytuj±cego cz³owieka z wyszczególnionymi czakrami, by obrazowa³o duchowy aspekt strony, to, do czego d±¿ymy. Potem wrzucê jaki¶ schematyczny projekt tej wizji. EDIT: Uwa¿am te¿, ¿e nie powinno byæ na nowym forum tak du¿ego dzia³u o PCH - raczej poddzia³, w dziale odnosz±cym siê do channelingów i innych wizjonerów. Po prostu, je¶li nie jestesmy czê¶ci± PCh, to nie ma sensu trzymaæ siê tego tak kurczowo. Mamy byæ wolnym forum - b±d¼my wolnym forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 06:23:36 wys³ane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 28, 2010, 08:36:39 » |
|
Jaki macie maksymalny rozmiar w pikselach ¿eby wstawiæ logo?
Dok³adnie to nie pamiêtam - z tego co wiem raczej ograniczeniem bêd± ewentualne szablony stosowane przez forumowiczów - staraj siê jednak zmie¶ciæ w 200pix szeroko¶ci i 150 pix wysoko¶ci
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 28, 2010, 08:51:45 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:10:12 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:14:02 » |
|
Torton podobaj± mi siê wszystkie twoje propozycje dotycz±ce logo forum,jednak najbardziej pozycja 4. Tene " Dziedzictwo Cheopsa" to dobra nazwa Mam te¿ swoj± propozycjê " Miêdzy Cheopsem a ¦l꿱" lub "Miedzy Giz± a ¦l꿱 " Stolo proponujê wybraæ parê propozycji nowych nazw forum i zrobiæ ankietê .
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 10:17:53 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:28:58 » |
|
Torton - pisa³em Ci aby¶ teraz logiem sie nie zajmowa³ - bêdzie nazwa - bêdzie rozmowa na temat logo chanell - pisa³em przecie¿ o tym w pierwszym po¶cie
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:33:38 » |
|
Wybacz Stolo mam gor±czkê ,wiêc trochê niedowidzê faktycznie pisa³e¶
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:51:38 wys³ane przez chanell »
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:40:35 » |
|
No dobrze. To dorzucam nowe proponowane nazwy. To dziedzictwo Cheopsa to nawet dobry pomys³. - EzoCheops - Wolni w Krêgu Cheopsa - Forum Wêdrowców - Wolne Forum Wêdrowców - W Krêgu Wêdrowców Jak mi co¶ jeszcze przyjdzie do g³owy to dam znaæ. Jakby wiêcej ludzi wrzuci³o swoje propozycje by³oby z czego wybieraæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:41:29 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 28, 2010, 09:44:55 » |
|
żeby tylko propozycji nie było więce niż użytkowników forum pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 09:50:12 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:10:48 » |
|
...a mo¿e:
- Tajemnica Cheopsa
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:16:45 » |
|
Hmm a mo¿e jaki¶ podtytu³ bo szczerze mówi±c Tajemnica Cheopsa kojarzy mi siê z wykopkami i piramidami, a przecie¿ tutaj jest du¿o innych materia³ów.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:18:10 » |
|
: moze " Cheops-przebudzenie "
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 28, 2010, 10:34:36 » |
|
Mo¿e dodajcie ankietê. EDIT: - Dom Cheopsa lub taka prosta nazwa - Forum o Cz³owieku
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 10:41:04 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 28, 2010, 11:16:18 » |
|
: moze " Cheops-przebudzenie " masz mój g³os
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 28, 2010, 11:20:31 » |
|
Aby u¶ci¶liæ - na propozycjê czekam do niedzieli - pó¼niej zrobiê ankietê
|
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:24:04 » |
|
odpu¶æmy sobie na razie logo - wybierzmy nazwê - pó¼niej poszukam max wymiarów albo zrobimy próby i bêdzie git
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:33:34 » |
|
Ja powiem szczerze co¶. Nie chcê krytykowaæ Waszych pomys³ów, ale uwa¿am, ¿e mamy tu do¶æ zawê¿one pole manewru. Bo: 1. Nazwa musi zawieraæ s³owo "Cheops" - bez sensu by³oby mieæ stronê o adresie WWW nijak maj±cym siê do nazwy. 2. Z kolei nie uwa¿am, by dobrym pomys³em by³o skupianie siê na tym, czym to forum BY£O - czyli odkopywaniu Cheopsa, ¦lêzy, etc. Je¶li i¶æ naprzód, to id¼my - zróbmy odwa¿ny krok, skoro decyzja o wyruszeniu zapad³a. Same w sobie te nazwy ze ¦l꿱 czy przebudzeniem Cheopsa s± ciekawe i fajne - ale obawiam siê, czy potencjalnych odwiedzaj±cych nie bêd± myliæ, sugeruj±c inn± zawarto¶æ i tematykê forum, ni¿ jest w rzeczywisto¶ci. To takie moje przemy¶lenia, mam nadziejê, ¿e nikt siê nie poczuje ura¿ony, bo nie to mia³em na celu
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 28, 2010, 12:45:25 » |
|
Tenebrael - dawaj propozycje nazwy (przecie¿ niczego nie trzeba uzasadniaæ) i bêdziemy g³osowaæ
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|