Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 28, 2010, 16:36:07 » |
|
Nie jestem za zmiana ani logo,ani nazwy.To niczego nie zmienia, a forum od tego sie zaczelo i na tym powinno sie zakonczyc,nawet jesli forum lub PCH/MF padna.Przeciez i tak wielosc watkow i tematow pozwala na pisanie doslownie o wszystkim.Ukierunkowanie przez logo lub nazwe zawezy takie mozliwosci. Glos przeciw. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 28, 2010, 16:54:30 » |
|
Hmmm....a mo¿e po prostu forum o nazwie "CHEOPS"? Cheops jako "patron", po³±czenie tego, co dawne, z tym, co tera¼niejsze.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 28, 2010, 16:56:40 » |
|
No cheops by³oby najpro¶ciej ale dorzuci³bym jaki¶ podtytu³, który pe³ni³by funkcje informacyjn± typu poprzednie has³a.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 28, 2010, 17:00:28 » |
|
Mo¿e "Cheops - Z wiedz± staro¿ytnych w Now± Erê"? Co¶ w ten deseñ? (oczywi¶cie to co po my¶lniku pod spodem, jako podtytu³)
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 28, 2010, 17:15:09 » |
|
Hmm no to dobry pomys³. Mo¿e takie co¶? "Cheops - Filozofia Staro¿ytnych w Nowym ¦wiecie" Albo wrzuciæ jaki¶ cytat staro¿ytnych my¶licieli? Np: od Talesa Lub jakikolwiek inny cytat, ale m±dry, uniwersalny zawieraj±cy g³êbokie przes³anie. Tego ¶wiata, jednego i tego samego ¶wiata wszechrzeczy, nie stworzy³ ni ¿aden z bogów, ani ¿aden z ludzi, lecz by³ on, jest i bêdzie wiecznie ¿yj±cym ogniem zapalaj±cym siê wed³ug miary i wed³ug miary gasn±cym. Byæ rozumnym to najwiêksza cnota, a m±dro¶æ polega na tym, by mówiæ prawdê i postêpowaæ zgodnie z natura, s³uchaj±c jej g³osu. Lub jaki¶ inny m±dry cytat, z dowolnego dzie³a, filmu, ksi±¿ki itd. PS: Ogl±da³em jaki jest page rang tego forum i wychodzi³o mi 2-3 wiêc nie jest ¼le.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 17:34:52 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 28, 2010, 17:42:59 » |
|
Torton - cytat kogo¶ znanego ze staro¿ytnych to moim zdaniem ¶wietny pomys³. Tyle, ¿e nieco krótszy, bo te akurat s±...noo...d³ugawe, jak na podtytu³
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 28, 2010, 17:44:32 » |
|
No wiem d³ugie dosyæ, poszukam jakiego¶ krótkiego jak znajdê to tutaj podam. Podstaw± szczê¶cia jest wolno¶æ, a podstaw± wolno¶ci odwaga. - Tukidydes Politycy Staro¿ytno¶ci otaczali siê chêtnie filozofami, wspó³cze¶ni wol± przestawaæ z dziennikarzami. - Emil Cioran W filozofii rzecz polega na tym, by zacz±æ od czego¶ tak prostego, ¿e wydaje siê niewarte wypowiedzenia, a skoñczyæ na czym¶ tak paradoksalnym, ¿e nikt w to nie uwierzy. - Bertrand Russell Cytaty z ksi±¿ki Misja http://thiaoouba.com/misja.pdfCz³owiek istnieje wy³±cznie fizycznie, po to by rozwija³ siê duchowo. ...jeste¶ na swojej planecie po to, by siê nauczyæ jak ¿yæ, cierpieæ i umieraæ, ale tak¿e po to by jak najwiêcej rozwin±æ siê duchowo.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2010, 18:27:42 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 28, 2010, 20:04:53 » |
|
Elo !!!
Forum Ludzi Pytaj±cych
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 29, 2010, 13:08:53 » |
|
Cheops - Forum Rozwoju Duchowego. I pod spodem b±d¼ w innym miejscu na logu cytat: Nic na ¶wiecie nie zdarza siê przez przypadek. Jest tylko jeden sposób nauki - poprzez dzia³anie. Rewolucje sta³y siê ¶rodkiem na wolno¶æW ¿yciu s± sprawy du¿o wa¿niejsze ni¿ spokój
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Listopad 06, 2010, 10:38:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Listopad 06, 2010, 11:26:39 » |
|
Trudny wybór, bo wszystkie bardzo ³adne. We wstêpnej selekcji odrzuci³abym 2 i 4 (ale to moje spojrzenie). A w ogóle, super, gratulujê!
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 13
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 998
|
|
« Odpowiedz #36 : Listopad 06, 2010, 21:16:03 » |
|
podoba mi siê ostatnie
|
|
|
|
"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #37 : Listopad 06, 2010, 22:07:53 » |
|
Elo !!!
Memory 3 i wiadomo co so chosi.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Listopad 06, 2010, 22:32:04 » |
|
Podoba mi siê jedynka, te szarsze mniej Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Listopad 06, 2010, 23:31:51 » |
|
Zgadza siê. Jedynka jest najbardziej wyrazista i nie razi tak "rozb³yskami", jak nastêpne propozycje, zw³aszcza trzecia, pi±ta i szósta.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #40 : Listopad 07, 2010, 07:56:10 » |
|
to najni¿ej pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Listopad 07, 2010, 09:14:58 » |
|
dla mnie zdecydowanie 3,pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Listopad 07, 2010, 09:24:37 » |
|
Mora,masz chyba niezly ubaw z tych,ktorych Ci sie udaje dalej nabierac(nie chodzi juz nawet o Sventera czy Tortona).6 propozycji logo,to jedna i ta sama -kiepska -i nie ma w czym wybierac."Nauki" En-kiego nie poszly w las.Gratuluje.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #43 : Listopad 07, 2010, 10:38:58 » |
|
Mora,masz chyba niezly ubaw z tych,ktorych Ci sie udaje dalej nabierac(nie chodzi juz nawet o Sventera czy Tortona).6 propozycji logo,to jedna i ta sama -kiepska -i nie ma w czym wybierac."Nauki" En-kiego nie poszly w las.Gratuluje.
jedni czekaj± na upadek religii, a inni na upadek PCh. PS. mo¿e s± jacy¶ zdeklarowani wyznawcy jaki¶ teorii, ale mnie obserwuj±c/pisz±c na tym forum od roku tylko- ciekawi to ¿e najgorliwszymi zwolennikami upadku PCh. s± jego wcze¶niejsi zwolennicy?
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Listopad 07, 2010, 11:00:38 » |
|
Wiecie co,wydaje mi sie,ze slowa ktore tu przytocze z ksiazki Lazariewa,sa jak najbardziej odpowiedzia na Twoje stwierdzenie." "Gdy dla oddzielnej komorki jej osobiste interesy i osobiste przezycia staja sie wazniejsze od interesow organizmu i gdy rozwija sie ona wedlug swoich praw,odmiennych od tych,wedlug ktorych zyje organizm,to moze sie to przerodzic w proces onkologiczny." Tak sie chyba stalo z naszym En-Ki.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #45 : Listopad 07, 2010, 23:37:11 » |
|
Pierwsza propozycja dopasowana do standardowego koloru forum (Light Navy). Mamy co prawda gradient u¿yty, ale u¿yty w tle pierwszego logo niebieski jest takim wypo¶rodkowanym spo¶ród odcieni jakie ma forum. Druga propozycja prezentuje siê bardziej efektownie w przypadku czarnego t³a strony. Nie wiem czy jest mo¿liwo¶æ na takie zmieniæ, a nawet gdyby - zmienia³oby to ca³kowicie wygl±d forum. Ewentualne zmiany kolorystyczne jak najbardziej mo¿liwe. Mo¿ecie proponowaæ.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #46 : Listopad 08, 2010, 20:27:59 » |
|
Fajne, obie mi siê podobaj± i mia³bym niejaki problem z wyborem. Co¶ jednak przysz³o mi do g³owy, otó¿ w miejscu "A", w napisie "niezale¿ne" mo¿e spróbowaæ wstawiæ piramidê. Jak by to wygl±da³o? To, poza kolorem, kolejny element nawi±zuj±cy do forum.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #47 : Listopad 08, 2010, 20:29:37 » |
|
Podoba mi siê 3 propozycja Totrona i 1 propozycja Janneth ,ale gdybym mia³a wybieraæ pomiedzy nimi to wybra³abym propozycjê Janneth
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Listopad 09, 2010, 07:32:06 » |
|
A ja mam sugestiê. Mo¿e to nie ten w±tek, ale zaczêli¶cie ju¿ kombinowaæ nad logo, a zaistnia³y pewne kwestie co do nazwy. W g³osowaniu wysz³o "Niezale¿ne...", ale nieco zmieni³a siê sytuacja. Z tego, co widaæ po ostatniej sesji, PCh praktycznie upad³o. Nie wiem, czy obecnie odnoszenie siê w nazwie do PCh ma jeszcze jaki¶ sens. Nie to, ¿e chcê tu wymuszaæ zmianê nazwy - jedynie zmieni³y siê nieco okoliczno¶ci, i zastanawia mnie, czy nie warto by by³o wprowadziæ tu jakiej¶ korekty.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #49 : Listopad 09, 2010, 08:40:52 » |
|
No to mo¿e rzeczywi¶cie ju¿ czas dla forum "wyfrun±æ z gniazda" i zacz±æ niezale¿ny byt, ni¿ liczyæ na humory Samcia i jego urlopowe wyloty i powroty. W Polsce urlop to 2-3 tygodnie, kto wie czy w nastêpnej sesji skruszony nie powróci, bo np. têskni³ za nami lud¼mi (he he ale pewnie nie za lud¼mi z tego forum).
|
|
|
|
|
|
|
|