east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 17, 2011, 21:12:24 » |
|
Darek, je¶li zmieniaæ, to teraz ju¿ gruntownie wraz z podzia³em tematycznym itd. Wg mnie to forum zrobi³o siê bardziej hmm .. towarzyskie takie,ni¿ tematyczne. Nazw± tylko przyci±ga ludzi zainteresowanych Egiptem i ogólniej ezoteryk±. Moim zdaniem to dobrze, ¿e jest ten haczyk w postaci Cheopsa i jego w nazwie bym zostawi³, ale wywali³bym sugestywne odwo³anie siê do Projektu, by nie wprowadzaæ w b³±d. Czyli jaka¶ wersja przerobiona typu " Niezale¿ne forum Cheopsa". Tylko, ¿e teraz to "niezale¿ne" jest bez sensu, bo niby od czego ? W koñcu ka¿de forum jest niezale¿ne. To, ¿e tu jest forum to wiadomo ,bo to od razu widaæ wiêc i cz³on "forum" powinien wylecieæ.
Co¶ mo¿emy zrobiæ z tym Cheopsem w nazwie. Na przyk³ad "od Cheopsa ku gwiazdom/¶wiadomo¶ci/xxxxx" * Jest to wskazanie na kierunek rozwoju tego forum od dawnego projektu ku ... no w³a¶nie, ku czemu ? Nad tym trzeba by siê zastanowiæ tak by zachowaæ pewien charakter lecz jednocze¶nie odpowiedni poziom pojemno¶ci w nazwie.
* - niepotrzebne skre¶liæ lub wstawiæ co¶ za iksy.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 17, 2011, 21:34:46 » |
|
Mo¿e: "Forum Alfa i Omega"? Przecie¿ znamy siê na wszystkim. W ostateczno¶ci za¶, by zachowaæ jak±¶ ci±g³o¶æ: "Od Cheopsa do klopsa" - bo takie s± póki co rezultaty Projektu
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 17, 2011, 22:05:46 » |
|
Obydwie propozycje sa ciekawe. Ja tez uwazam ze nalezy zmienic nazwe naszego forum. Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 17, 2011, 22:15:40 » |
|
Jestem przeciwna zmianie nazwy .Mo¿e nie ma ju¿ nic wspólnego z Projektem ale ,przecie¿ w³a¶nie ona przyci±ga tu wielu ciekawych ludzi. Je¶li ju¿ tak bardzo chcecie zmiany nazwy ,to moim zdaniem Cheops lub Egipt powinien zostac w nazwie.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 17, 2011, 22:17:15 » |
|
>Channel<, spokojnie, bez emocji.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 17, 2011, 22:29:50 » |
|
Mysle ze ten tytul jest dobry Na przyk³ad "od Cheopsa ku gwiazdom/¶wiadomo¶ci/xxxxx" *
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 17, 2011, 22:44:40 » |
|
by zachowaæ jak±¶ ci±g³o¶æ: "Od Cheopsa do klopsa" - bo takie s± póki co rezultaty Projektu Zainspirowa³e¶ mnie krzysiek do czego¶ takiego " Od Cheopsa do KOLAPSU" Chocia¿ ten klops jest super. Wreszcie nikt by nas nie bra³ na powa¿nie
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 17, 2011, 23:00:33 » |
|
T ja bym jeszcze bardziej polecia³a, np. „PONAD ¦WIADOMO¦Æ”. Albo „¦WIADOMO¦Æ WYZWOLONA”.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 18, 2011, 01:24:31 » |
|
Jestem za utrzymaniem dotychczasowej nazwy forum. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 18, 2011, 05:31:08 » |
|
klawisze znów dzia³aj±,- a wiêc proponuje tak± nazwê- "per aspera ad astra"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 18, 2011, 05:49:05 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Grudzieñ 18, 2011, 15:21:12 » |
|
Przez ciernie do gwiazd ? A gdzie tu Cheops ?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #61 : Grudzieñ 18, 2011, 15:28:22 » |
|
Przez ciernie do gwiazd ? A gdzie tu Cheops ?
to raczej synonim drogi ka¿dego z nas
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 02, 2012, 22:42:22 » |
|
A ja chcê wiedzieæ o czym konkretnie jest to forum? jak mo¿na okre¶liæ je? To jest forum Projektu Cheops czy o Projekcie Cheops? Bo z tego co widzê wiêkszo¶æ tematów ociera siê o Ezoterykê wiêc je¶li to forum ezoteryczne to sprecyzujmy to. Proszê administracjê o okre¶lenie siê, a je¶li nie to mogê w tym pomóc. Skoro to dzia³ przeznaczony do sk³adania sugestii dotycz±cych rozbudowy to proponujê umie¶ciæ jaki¶ pod tytu³. Hmm co my tu widzimy no wiêc mamy nieco o religii, nieco o filozofii, nieco ezoteryki, na pewno ludzi zainteresowanych wydarzeniami zwi±zanymi z 2012, szczególnie.... g³oszeniem o mi³o¶ci no i tak oto rozwijaj±cych siê duchowo. Proponujê zmianê logo czyli ca³kowicie od uzale¿niæ siê od PCH a nie tylko pisaæ, ¿e to niezale¿ne forum no i na pewno zaprezentowaæ jaki¶ tytu³ zwi±zany z tematyk± omawian± na nim. Niech to bêdzie np: Forum o tematyce ezoterycznej dla ludzi zainteresowanych rozwojem duchowym, a tak¿e poruszaj±ce zagadnienia religijno filozoficzne.No chyba, ¿e bardziej szybujecie w kierunku astronomii, teorii spiskowych, new age, 2012, pch, nibiru itd... to mo¿na inaczej okre¶liæ. Forum o tematyce new age dla ludzi zainteresowanych wydarzeniami nadchodz±cego 2012 roku. To jest tylko sugestia, bo wczuj siê w rolê go¶cia odwiedzaj±cego to miejsce i czytaj±cego napis: Niezale¿ne Forum Projektu Cheops co nie wiele mo¿e komu¶ mówiæ, a na dodatek ogl±daj±cego zupe³ne inne na nim tre¶ci ni¿ od pocz±tkowego zamierzonego celu. No to cze¶æ serduszka i zastanówcie siê czy warto dokonaæ takiej zmiany. Jestem z wami.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 03, 2012, 00:18:04 » |
|
Kiedy pewn± wytwórniê przechrzczono na "22 Lipca", to i tak wszyscy wiedzieli, ¿e to "E.Wedel" i produkuje siê tam czekoladki. To mo¿e nie mieszajmy z t± nazw±, bo jest no¶na marketingowo, a temat Cheopsa i tak zawsze wraca. Wszyscy chyba czujemy, ¿e w kompleksie Gizy mog± byæ zasypane piaskiem odpowiedzi na wiêkszo¶æ nurtuj±cych nas kwestii; tak¿e dotycz±cych religii, filozofii, naszej przesz³o¶ci i przysz³o¶ci, struktury Wszech¶wiata, itd.
Tradycja zobowi±zuje, jest pewn± mark± i znakiem towarowym. Co wcale nas nie ogranicza, by dyskutowaæ na wszelakie tematy. A jak co¶ dzia³a, to nie psujmy tego.
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 03, 2012, 04:09:19 » |
|
Kiedy pewn± wytwórniê przechrzczono na "22 Lipca", to i tak wszyscy wiedzieli, ¿e to "E.Wedel" i produkuje siê tam czekoladki. To mo¿e nie mieszajmy z t± nazw±, bo jest no¶na marketingowo, a temat Cheopsa i tak zawsze wraca. Wszyscy chyba czujemy, ¿e w kompleksie Gizy mog± byæ zasypane piaskiem odpowiedzi na wiêkszo¶æ nurtuj±cych nas kwestii; tak¿e dotycz±cych religii, filozofii, naszej przesz³o¶ci i przysz³o¶ci, struktury Wszech¶wiata, itd.
Tradycja zobowi±zuje, jest pewn± mark± i znakiem towarowym. Co wcale nas nie ogranicza, by dyskutowaæ na wszelakie tematy. A jak co¶ dzia³a, to nie psujmy tego.
Wszyscy chyba czujemy, ¿e w kompleksie Gizy mog± byæ zasypane piaskiem odpowiedzi na wiêkszo¶æ nurtuj±cych nas kwestii; tak¿e dotycz±cych religii, filozofii, naszej przesz³o¶ci i przysz³o¶ci, struktury Wszech¶wiata, itd. Wszyscy chyba czujemy? To zale¿y co chcesz przez to powiedzieæ. Daruj sobie takie teksty, bo to nic przekonuj±cego, ani pewnego. My ju¿ znamy jedn± historiê zwi±zan± z PCH. Dotyczy ona iluzji w któr± popad³o wielu ludzi zamykaj±c siê w niej. A ja nie mówiê o tym co chyba czujê tylko o tym jak jest i co wiem. Tak na prawdê to forum jest uzale¿nione od Projektu Cheops i ¿adne k³amstwo, ¿e "niezale¿ne" nie zmieni tego. Jeszcze nikt z was nie przyzna³ siê do tego, ¿e wierzy w PCH i do koñca trzyma siê ich nadziei. Bez owijania w bawe³nê powracam do tego co wcze¶niej napisa³em. Proszê rozpatrzyæ przedstawion± sugestie od Piotrusia. Dziêkujê
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 04:17:36 wys³ane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 03, 2012, 10:34:44 » |
|
Mi³y Piotrusiu Pomimo ca³ej sympatii do ciebie ,podpisujê siê pod tym co napisa³ bardzo mi³y Krzy¶. Pisa³am ju¿ w innym w±tku ¿e,jestem przeciwna zmianie nazwy ,mam do niej wielki sentyment. Trafi³am na to forum wiele lat temu ,w³a¶nie dziêki piramidom i Cheopsowi.Pozna³am tu wielu ciekawych ludzi i wiele siê od nich nauczy³am.Choæ zmieni³am swoje zdanie co do PCH ,to nie przeszkadza mi ¿e forum jest z nim kojarzone. Pozdrawiam serdecznie twoja fanka
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 03, 2012, 12:02:46 » |
|
Piotrusiu , my¶lê i¿ wiêkszo¶æ z uczestników forum ju¿ od dawna nie kojarzy jego nazwy z mo¿liwo¶ci± zaistnienia planu Samuela-Enki ni ludzi z projektu. Kompromitacja tego bytu nast±pi³a wielokrotnie tak samo wielokrotnie pokaza³y siê niemo¿liwo¶ci realizowania jego planów przez wybranych ludzi. O tym wiemy i pamiêtamy dobrze , sama nazwa forum ju¿ od dawna ³±czy siê z Projektem Cheops jedynie przez u¿ycie tych samych s³ów , które obecnie dla wiêkszo¶ci ludzi maj± ju¿ zupe³nie inne znaczenie. To zwyk³e has³o wieloznaczeniowe , to my nadajemy mu obecnego sensu , a nie ono na nas wymusza cokolwiek. Moim zdaniem jest w³a¶ciwe , chocia¿ by do koñca 2012 , bo to My Ludzie w tym czasie zmieniamy pierwotny plan Enki w tym projekcie na nasz plan zabezpieczenia ziemi , nie przedwieczn± mumi± ,a naszymi polami mi³o¶ci.Stworzyli¶my nasz plan w jego planie i my go realizujemy niezale¿nie od woli niektórych bytów... a mo¿e w³a¶nie takie by³y za³o¿enia , by sprowokowaæ ludzi do buntu przeciw manipulacji nim. By sterowanie naszymi decyzjami nie by³o ju¿ mo¿liwe przez prymitywne u¿ycie podstêpnej manipulacji któr± nauczyli¶my siê rozpoznawaæ? Nareszcie zaczniemy odró¿niaæ i bêdziemy mieli odwagê pój¶æ w³asn± drogom , a nie ¶cie¿kami wyznaczanymi nam przez machanie wahade³kiem przez ró¿ne byty? Teraz ju¿ nie wa¿ne co by³o wczesniej , wa¿ny jest efekt i fakt i¿ nam siê uda³o , zadzia³a³a ochrona Ziemi polami mi³o¶ci!!! M±dro¶æ Stwórcy jest nie ograniczona , to my z naszej perspektywy ogl±daj±c jej ma³y wycinek ciutkê trudny dla nas buntujemy siê nie potrafi±c jeszcze zrozumieæ i¿ w ca³okszta³cie jest to zawsze naszym dobrem i najlepsze dla nas.Cierpliwo¶ci i akceptacji potrzeba nam wiêcej. Nazwa jest znana olbrzymiej masie ludzi , ka¿dy chc±c poznaæ nowinki szuka nas przez , t± a nie inn± nazwê domeny. Gdy j± zmienimy mo¿emy zagubiæ siê w masie podobnych portali o podobnej tematyce... czy tego by¶ chcia³ dla nas? To forum z tym ju¿ nie istniej±cym to praca i przyjemno¶æ mnóstwa ludzi , ich ewoluuj±ce my¶li i uczucia , nasz sentyment do naszych po¶wiêconych dni i godzin na przeró¿ne bardzo burzliwe dyskusje. To takie nasze wspólne "dziecko" naszych my¶li i uczuæ , to wzrastaj±cy system warto¶ci naszej budz±cej siê ¶wiadomo¶ci , ono ma takie imiê ( swoj± nazwê) na ten moment i niech zostanie przy niej a¿ do doros³o¶ci ( przekroczenie 4 wymiaru) , pó¼niej zobaczymy czy bêdziemy chcieli mu daæ kolejne imiê? Jestem za utrzymaniem dotychczasowej nazwy forum przynajmniej do koñca tego roku 2012. kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 23:17:51 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 03, 2012, 22:08:26 » |
|
Jak to do koñca 2012? Kiaro, to ju¿ nie wzniesiemy siê z dotychczasowych pow³ok 21.12.2012? :] Zmieniamy powoli front?
Co do nazwy - forum "wyros³o" z otoczki pch i nadal jest wiele w±tków o tym.
|
|
|
|
|
|
|
zochna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 03, 2012, 22:24:02 » |
|
Popieram opiniê chanel i Kiary na temat pozostawienia nazwy Forum bez zmiany. Podobnie jak chanel trafi³am na Forum poprzez Piramidy i Cheopsa, i dziêki bycia na nim otrzyma³am wiele nowych i istotnych dla mnie informacji. Przekazywane na Forum wiadomo¶ci i opinie czytam z du¿± ciekawo¶ci±, z wieloma siê uto¿samiam i s± mi bliskie. Gdy tylko przeczyta³am o ponownej ewentualnej mo¿liwo¶ci zmiany nazwy Forum - by³o mi po prostu przykro. Moim skromnym zdaniem jest , aby pozosta³o o nazwie dotychczasowej. Rozumiem ,¿e jest demokracja i wiêkszo¶æ decyduje,ja wyra¿am swój g³os na NIE. Pozdrawiam Zochna
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #69 : Styczeñ 03, 2012, 22:26:13 » |
|
Popieram Chanel Zmieñcie nazwê forum i nie zabrnie tutaj ju¿ nikt nowy. Wiêkszo¶æ trafiaj±cych tu u¿ytkowników poszukuje zagadnieñ dotycz±cych dotychczasowego nurtu przewodniego (czyli PCh). Inna sprawa, ¿e zastaje te¿ wiele osobnych w±tków i tematów, które - w moim przekonaniu - nie s± ani wyczerpuj±co, ani te¿ dok³adnie/precyzyjnie prowadzone. Je¶li zmienicie nazwê forum i przebran¿ujecie je na stricte zwi±zane z rozwojem duchowym/ezoteryczne/Bóg wie jakie jeszcze, to wybaczcie, ale takich miejsc w sieci (o wiele bardziej rozs³awionych i z wieloletnim sta¿em) jest mnóstwo. Zasilicie co prawda ich obfite szeregi, ale szanse, by wybiæ siê ponad przeciêtno¶æ, bêd± znikome. Wychodzê te¿ z za³o¿enia, ¿e ca³kowite odcinanie siê od korzeni nigdy jeszcze nie wysz³o nikomu na korzy¶æ. Jestem za pozostawieniem starej nazwy, b±d¼ zmian± tej¿e w taki sposób, by nadal wskazywa³a pochodzenie owego miejsca oraz dawne zainteresowania u¿ytkowników forum (czyli te dok³adnie, które wszystkich nas tu usidli³y).
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 22:27:43 wys³ane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 03, 2012, 22:46:32 » |
|
Wszyscy chyba czujemy?
To zale¿y co chcesz przez to powiedzieæ. Daruj sobie takie teksty, bo to nic przekonuj±cego, ani pewnego.
Zacznê, tak jak inni i wielce przeze mnie szanowani forumowicze, pisz±cy pod Twoim postem: Mi³y Piotrusiu! Mo¿na by s±dziæ, ¿e jako "Uduchowiony" nie bêdziesz domaga³ siê od innych interlokutorów jedynie twardo udowodnionych faktów. Na tym forum jest miejsce i na fakty i na domniemania, na reporta¿ i na wizje i przypuszczenia, co by mo¿na odkryæ, gdyby pewne si³y i konkretne osoby na to zezwoli³y. A poszlak nie brakuje - s± ich setki i wynikaj± z badañ i przemy¶leñ o wiele m±drzejszych ode mnie ludzi. Mam prawo braæ je powa¿nie pod uwagê. Spu¶æ wiêc trochê z tonu i nie ograniczaj mojej wolno¶ci wypowiedzi, tak jak i ja nie czyniê tego wobec Ciebie. Gdyby¶ by³ na tym i poprzednim forum tak jak ja, od prawie 7 lat, wiedzia³by¶, ¿e "s± na tym ¶wiecie rzeczy, o których siê filozofom nie ¶ni³o", i my te¿ staramy siê o nich pisaæ. Dziêki temu ¿ycie jest ciekawsze. I Forum (jak by siê nie zwa³o) te¿... Pozdrawiam i ¿yczê wiêcej uduchowienia... Nestor Krzysiek
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 22:48:52 wys³ane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 05, 2012, 00:25:30 » |
|
Krzysiek wiêcej uduchowienia? Jak na razie tylko jeden jest tutaj "uduchowiony" to ja w³a¶nie chcê, aby zrobi³o siê ich wiêcej. Nazwa jest znana olbrzymiej masie ludzi , ka¿dy chc±c poznaæ nowinki szuka nas przez , t± a nie inn± nazwê domeny. Gdy j± zmienimy mo¿emy zagubiæ siê w masie podobnych portali o podobnej tematyce... czy tego by¶ chcia³ dla nas?
To forum z tym ju¿ nie istniej±cym to praca i przyjemno¶æ mnóstwa ludzi , ich ewoluuj±ce my¶li i uczucia , nasz sentyment do naszych po¶wiêconych dni i godzin na przeró¿ne bardzo burzliwe dyskusje. To takie nasze wspólne "dziecko" naszych my¶li i uczuæ , to wzrastaj±cy system warto¶ci naszej budz±cej siê ¶wiadomo¶ci , ono ma takie imiê ( swoj± nazwê) na ten moment i niech zostanie przy niej a¿ do doros³o¶ci ( przekroczenie 4 wymiaru) , pó¼niej zobaczymy czy bêdziemy chcieli mu daæ kolejne imiê?
Jestem za utrzymaniem dotychczasowej nazwy forum przynajmniej do koñca tego roku 2012. oj serduszka.... ¿eby¶cie wiedzieli, ¿e ja to wszystko biorê pod uwagê. Znam to miejsce jak w³asn± kieszeñ, obserwujê je od ³adnych kilku lat od czasu do czasu zagl±daj±c co tutaj s³ychaæ. Pamiêtam czasy wielkich tocz±cych siê tutaj bitew jak np: Kap³ana718 itd..itd... ja to wszystko wiem. Ja to rozumiem, ¿e macie sentyment, wspomnienia i po prostu... przyzwyczaili¶cie siê ju¿ tutaj. Przyznali¶cie mi racjê, ¿e piszê prawdê chod¼ nazwy forum nie zmienicie, bo przywi±zali¶cie siê do niego w taki sposób w jaki na pocz±tku odk±d tutaj piszecie. Tak to prawda, ¿e jest to forum rozs³awione dziêki dzia³alno¶ci PCH, które jeszcze do niegdy¶ bra³o nawet na nim udzia³, a na stronie g³ównej ich portalu by³ nawet link do niego. Ale rozstali siê z wami i przez to mo¿na jedynie ponarzekaæ, ¿e tak zrobili. Ludzie dostrzegli k³amstwo w PCH i wreszcie zrozumieli. I tak oto na rozs³awionym forum PCH, które odwiedza jaki¶ nowy go¶æ mo¿na poczytaæ, ¿e wszyscy ludzie szczególnie Ci, którzy pisz± tutaj prawie od samego jego pocz±tku - s± przeciwnikami PCH. A odno¶nie statusu ludzi on-line widzê, ¿e on ju¿ maleje. Poza tym nowi ludzie, którzy odwiedzaj± to miejsce nie czuj± tego sentymentu jaki wy wyra¿acie. Skoro powo³ujecie siê na imiê "Projektu Cheops" jako sposób na przyci±ganie i werbowanie nowych u¿ytkowników do popisania i poznania nowych podobnych wam ludzi to przecie¿... Niezale¿ne Forum PCH mo¿e nadal pozostaæ, ale wy mo¿ecie pój¶æ w innym kierunku tym konkretnym od uzale¿niaj±c siê od PCH, a zaczynaj±c dzia³aæ co¶ samemu, ukazuj±c ¶wiatu prawdê o nim nauczaj±c i pomagaj±c mu. Prowadzê forum ukierunkowane na ten cel, a wasza wiedza i predyspozycje ogó³em mówi±c - ludzie tacy jak Wy, mo¿ecie wykorzystaæ swój uduchowiony potencja³ i podzieliæ nim, wzmacniaj±c go. Jeste¶my zorganizowani, wspólnie rozwijamy siê i dzia³amy dla jednej przewodniej my¶li. Ludzie odnajduj±c forum PCH (tyle, ¿e co ciekawe niezale¿ne od PCH) natrafiaj± na ludzi, których w ¶wietle ezoteryki, filozofii, religii, spirytyzmu ogó³em ukierunkowanych pod rozwój duchowy nazywam lud¼mi - uduchowionymi, poniewa¿ tak najpro¶ciej i najdok³adniej mo¿na okre¶liæ was, a wy w³a¶nie tacy jeste¶cie. Wszyscy brniemy pod kierunkiem filozofowania na tematy oczytane z ezoteryki, religii i spirytyzmu, a kiedy dochodzimy do przeb³ysków - dzielimy siê nimi. To w³a¶nie temu s³u¿y to forum, aby rozwijaæ zakres swojej wiedzy, do¶wiadczeñ i umiejêtno¶ci. W ten sposób odnajduj± siê ludzie, którzy obrali podobny cel w imiê wspólnej my¶li przewodniej jaka wprowadzi³a nas na tor naszego duchowego pos³annictwa. Tak oto odkrywamy prawdê o sobie, poznajemy siebie, rozwijamy siê i ujarzmiamy w³asny potencja³ kieruj±c siê g³osem - rozumu i serca. Wykorzystujemy rozum dla wzbogacenia siê o wiedzê, a j± nastêpnie przekazujemy innym. To dziêki temu pomagamy przy¶pieszyæ proces rozwoju duchowego jaki zachodzi u ludzi otwieraj±cym swój umys³ wyzwolony od wszelkich siatek manipulacyjnych trzymaj±cych cz³owieka w niewiedzy i niewoli. Wspieramy siê mi³o¶ci±, któr± pomagamy ludziom i u¶wiadamiamy jak wa¿ni s± dla procesu iluminacji, dos³ownie dla innych ludzi. Dziêki temu zyskujemy na sile, a ta fala rozchodzi siê coraz dalej i coraz szybciej. W³a¶nie tego potrzebuj± ludzie dok³adnie tak samo jak... ja was. Ps. A ty Dariusz nie b±d¼ taki... niezale¿ny bo jako¶ na forum o dzieciach indygo uczestniczyle¶.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2012, 00:35:47 wys³ane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 05, 2012, 11:09:37 » |
|
Ps. A ty Dariusz nie b±d¼ taki... niezale¿ny bo jako¶ na forum o dzieciach indygo uczestniczyle¶. Tak, równie¿ w kilku innych ale jako¶ nie znalaz³em siê w tamtych forach, zreszt± pisa³em ju¿ na ten temat w którym¶ z w±tków.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 05, 2012, 22:23:28 » |
|
Statuetka Cheopsa z Abydos Niezale¿ne Forum - Cheops - nazwa proponowana Faraon Cheops to postaæ autentyczna. Papirus Westcar przedstawia go jako poszukuj±cego skrzyni z ''magicznymi'' pismami boga Thota, zawieraj±cymi wiedzê o sekretnych komnatach jego sanktuarium, ukrytego w piaskach pustyni. To tam bóg m±dro¶ci umie¶ci³ ponoæ tajemnice, dotycz±ce powstania cywilizacji na planecie Ziemia. Wielu na tym forum podobnie jak ten faraon szuka odpowiedzi na ró¿ne pytania dotycz±ce tajemnic ¿ycia i naszej historii. Dlatego uwa¿am, ¿e jego postaæ mo¿e nadal pozostaæ patronem oraz symbolem - znakiem wywo³awczym naszego forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2012, 22:29:58 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 05, 2012, 22:39:34 » |
|
O ! Ta mi siê podoba
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
|