east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Grudzień 17, 2011, 21:12:24 » |
|
Darek, jeœli zmieniaÌ, to teraz ju¿ gruntownie wraz z podzia³em tematycznym itd. Wg mnie to forum zrobi³o siê bardziej hmm .. towarzyskie takie,ni¿ tematyczne. Nazw¹ tylko przyci¹ga ludzi zainteresowanych Egiptem i ogólniej ezoteryk¹. Moim zdaniem to dobrze, ¿e jest ten haczyk w postaci Cheopsa i jego w nazwie bym zostawi³, ale wywali³bym sugestywne odwo³anie siê do Projektu, by nie wprowadzaÌ w b³¹d. Czyli jakaœ wersja przerobiona typu " Niezale¿ne forum Cheopsa". Tylko, ¿e teraz to "niezale¿ne" jest bez sensu, bo niby od czego ? W koùcu ka¿de forum jest niezale¿ne. To, ¿e tu jest forum to wiadomo ,bo to od razu widaÌ wiêc i cz³on "forum" powinien wylecieÌ.
CoÂś moÂżemy zrobiĂŚ z tym Cheopsem w nazwie. Na przykÂład "od Cheopsa ku gwiazdom/ÂświadomoÂści/xxxxx" * Jest to wskazanie na kierunek rozwoju tego forum od dawnego projektu ku ... no wÂłaÂśnie, ku czemu ? Nad tym trzeba by siĂŞ zastanowiĂŚ tak by zachowaĂŚ pewien charakter lecz jednoczeÂśnie odpowiedni poziom pojemnoÂści w nazwie.
* - niepotrzebne skreÂśliĂŚ lub wstawiĂŚ coÂś za iksy.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Grudzień 17, 2011, 21:34:46 » |
|
Mo¿e: "Forum Alfa i Omega"? Przecie¿ znamy siê na wszystkim. W ostatecznoœci zaœ, by zachowaÌ jak¹œ ci¹g³oœÌ: "Od Cheopsa do klopsa" - bo takie s¹ póki co rezultaty Projektu 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Grudzień 17, 2011, 22:05:46 » |
|
Obydwie propozycje sa ciekawe. Ja tez uwazam ze nalezy zmienic nazwe naszego forum. Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #53 : Grudzień 17, 2011, 22:15:40 » |
|
Jestem przeciwna zmianie nazwy .MoÂże nie ma juÂż nic wspĂłlnego z Projektem ale ,przecieÂż wÂłaÂśnie ona przyciÂąga tu wielu ciekawych ludzi. JeÂśli juÂż tak bardzo chcecie zmiany nazwy ,to moim zdaniem Cheops lub Egipt powinien zostac w nazwie.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #54 : Grudzień 17, 2011, 22:17:15 » |
|
>Channel<, spokojnie, bez emocji. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Grudzień 17, 2011, 22:29:50 » |
|
Mysle ze ten tytul jest dobry Na przykÂład "od Cheopsa ku gwiazdom/ÂświadomoÂści/xxxxx" *
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Grudzień 17, 2011, 22:44:40 » |
|
by zachowaÌ jak¹œ ci¹g³oœÌ: "Od Cheopsa do klopsa" - bo takie s¹ póki co rezultaty Projektu  Zainspirowa³eœ mnie krzysiek do czegoœ takiego " Od Cheopsa do KOLAPSU"  Chocia¿ ten klops jest super. Wreszcie nikt by nas nie bra³ na powa¿nie 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Grudzień 17, 2011, 23:00:33 » |
|
T ja bym jeszcze bardziej poleciaÂła, np. „PONAD ÂŚWIADOMOÂŚĂ”.  Albo „ÂŚWIADOMOÂŚĂ WYZWOLONA”. 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Grudzień 18, 2011, 01:24:31 » |
|
Jestem za utrzymaniem dotychczasowej nazwy forum. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #59 : Grudzień 18, 2011, 05:31:08 » |
|
klawisze znĂłw dziaÂłajÂą,- a wiĂŞc proponuje takÂą nazwĂŞ- "per aspera ad astra"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2011, 05:49:05 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Grudzień 18, 2011, 15:21:12 » |
|
Przez ciernie do gwiazd ? A gdzie tu Cheops ?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #61 : Grudzień 18, 2011, 15:28:22 » |
|
Przez ciernie do gwiazd ? A gdzie tu Cheops ?
to raczej synonim drogi kaÂżdego z nas 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Styczeń 02, 2012, 22:42:22 » |
|
A ja chcê wiedzieÌ o czym konkretnie jest to forum? jak mo¿na okreœliÌ je? To jest forum Projektu Cheops czy o Projekcie Cheops? Bo z tego co widzê wiêkszoœÌ tematów ociera siê o Ezoterykê wiêc jeœli to forum ezoteryczne to sprecyzujmy to. Proszê administracjê o okreœlenie siê, a jeœli nie to mogê w tym pomóc. Skoro to dzia³ przeznaczony do sk³adania sugestii dotycz¹cych rozbudowy to proponujê umieœciÌ jakiœ pod tytu³. Hmm co my tu widzimy no wiêc mamy nieco o religii, nieco o filozofii, nieco ezoteryki, na pewno ludzi zainteresowanych wydarzeniami zwi¹zanymi z 2012, szczególnie.... g³oszeniem o mi³oœci  no i tak oto rozwijaj¹cych siê duchowo. Proponujê zmianê logo czyli ca³kowicie od uzale¿niÌ siê od PCH a nie tylko pisaÌ, ¿e to niezale¿ne forum  no i na pewno zaprezentowaÌ jakiœ tytu³ zwi¹zany z tematyk¹ omawian¹ na nim. Niech to bêdzie np: Forum o tematyce ezoterycznej dla ludzi zainteresowanych rozwojem duchowym, a tak¿e poruszaj¹ce zagadnienia religijno filozoficzne.No chyba, ¿e bardziej szybujecie w kierunku astronomii, teorii spiskowych, new age, 2012, pch, nibiru itd... to mo¿na inaczej okreœliÌ. Forum o tematyce new age dla ludzi zainteresowanych wydarzeniami nadchodz¹cego 2012 roku. To jest tylko sugestia, bo wczuj siê w rolê goœcia odwiedzaj¹cego to miejsce i czytaj¹cego napis: Niezale¿ne Forum Projektu Cheops co nie wiele mo¿e komuœ mówiÌ, a na dodatek ogl¹daj¹cego zupe³ne inne na nim treœci ni¿ od pocz¹tkowego zamierzonego celu. No to czeœÌ serduszka i zastanówcie siê czy warto dokonaÌ takiej zmiany. Jestem z wami.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Styczeń 03, 2012, 00:18:04 » |
|
Kiedy pewn¹ wytwórniê przechrzczono na "22 Lipca", to i tak wszyscy wiedzieli, ¿e to "E.Wedel" i produkuje siê tam czekoladki. To mo¿e nie mieszajmy z t¹ nazw¹, bo jest noœna marketingowo, a temat Cheopsa i tak zawsze wraca. Wszyscy chyba czujemy, ¿e w kompleksie Gizy mog¹ byÌ zasypane piaskiem odpowiedzi na wiêkszoœÌ nurtuj¹cych nas kwestii; tak¿e dotycz¹cych religii, filozofii, naszej przesz³oœci i przysz³oœci, struktury Wszechœwiata, itd.
Tradycja zobowiÂązuje, jest pewnÂą markÂą i znakiem towarowym. Co wcale nas nie ogranicza, by dyskutowaĂŚ na wszelakie tematy. A jak coÂś dziaÂła, to nie psujmy tego.
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Styczeń 03, 2012, 04:09:19 » |
|
Kiedy pewn¹ wytwórniê przechrzczono na "22 Lipca", to i tak wszyscy wiedzieli, ¿e to "E.Wedel" i produkuje siê tam czekoladki. To mo¿e nie mieszajmy z t¹ nazw¹, bo jest noœna marketingowo, a temat Cheopsa i tak zawsze wraca. Wszyscy chyba czujemy, ¿e w kompleksie Gizy mog¹ byÌ zasypane piaskiem odpowiedzi na wiêkszoœÌ nurtuj¹cych nas kwestii; tak¿e dotycz¹cych religii, filozofii, naszej przesz³oœci i przysz³oœci, struktury Wszechœwiata, itd.
Tradycja zobowiÂązuje, jest pewnÂą markÂą i znakiem towarowym. Co wcale nas nie ogranicza, by dyskutowaĂŚ na wszelakie tematy. A jak coÂś dziaÂła, to nie psujmy tego.
Wszyscy chyba czujemy, ¿e w kompleksie Gizy mog¹ byÌ zasypane piaskiem odpowiedzi na wiêkszoœÌ nurtuj¹cych nas kwestii; tak¿e dotycz¹cych religii, filozofii, naszej przesz³oœci i przysz³oœci, struktury Wszechœwiata, itd. Wszyscy chyba czujemy? To zale¿y co chcesz przez to powiedzieÌ. Daruj sobie takie teksty, bo to nic przekonuj¹cego, ani pewnego. My ju¿ znamy jedn¹ historiê zwi¹zan¹ z PCH. Dotyczy ona iluzji w któr¹ popad³o wielu ludzi zamykaj¹c siê w niej. A ja nie mówiê o tym co chyba czujê tylko o tym jak jest i co wiem. Tak na prawdê to forum jest uzale¿nione od Projektu Cheops i ¿adne k³amstwo, ¿e "niezale¿ne" nie zmieni tego. Jeszcze nikt z was nie przyzna³ siê do tego, ¿e wierzy w PCH i do koùca trzyma siê ich nadziei. Bez owijania w bawe³nê powracam do tego co wczeœniej napisa³em. Proszê rozpatrzyÌ przedstawion¹ sugestie od Piotrusia. Dziêkujê
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 04:17:36 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #65 : Styczeń 03, 2012, 10:34:44 » |
|
MiÂły Piotrusiu  Pomimo caÂłej sympatii do ciebie ,podpisujĂŞ siĂŞ pod tym co napisaÂł bardzo miÂły KrzyÂś. PisaÂłam juÂż w innym wÂątku Âże,jestem przeciwna zmianie nazwy ,mam do niej wielki sentyment. TrafiÂłam na to forum wiele lat temu ,wÂłaÂśnie dziĂŞki piramidom i Cheopsowi.PoznaÂłam tu wielu ciekawych ludzi i wiele siĂŞ od nich nauczyÂłam.ChoĂŚ zmieniÂłam swoje zdanie co do PCH ,to nie przeszkadza mi Âże forum jest z nim kojarzone. Pozdrawiam serdecznie twoja fanka 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Styczeń 03, 2012, 12:02:46 » |
|
Piotrusiu , myœlê i¿ wiêkszoœÌ z uczestników forum ju¿ od dawna nie kojarzy jego nazwy z mo¿liwoœci¹ zaistnienia planu Samuela-Enki ni ludzi z projektu. Kompromitacja tego bytu nast¹pi³a wielokrotnie tak samo wielokrotnie pokaza³y siê niemo¿liwoœci realizowania jego planów przez wybranych ludzi. O tym wiemy i pamiêtamy dobrze , sama nazwa forum ju¿ od dawna ³¹czy siê z Projektem Cheops jedynie przez u¿ycie tych samych s³ów , które obecnie dla wiêkszoœci ludzi maj¹ ju¿ zupe³nie inne znaczenie. To zwyk³e has³o wieloznaczeniowe , to my nadajemy mu obecnego sensu , a nie ono na nas wymusza cokolwiek. Moim zdaniem jest w³aœciwe , chocia¿ by do koùca 2012 , bo to My Ludzie w tym czasie zmieniamy pierwotny plan Enki w tym projekcie na nasz plan zabezpieczenia ziemi , nie przedwieczn¹ mumi¹ ,a naszymi polami mi³oœci.Stworzyliœmy nasz plan w jego planie i my go realizujemy niezale¿nie od woli niektórych bytów... a mo¿e w³aœnie takie by³y za³o¿enia , by sprowokowaÌ ludzi do buntu przeciw manipulacji nim. By sterowanie naszymi decyzjami nie by³o ju¿ mo¿liwe przez prymitywne u¿ycie podstêpnej manipulacji któr¹ nauczyliœmy siê rozpoznawaÌ? Nareszcie zaczniemy odró¿niaÌ i bêdziemy mieli odwagê pójœÌ w³asn¹ drogom , a nie œcie¿kami wyznaczanymi nam przez machanie wahade³kiem przez ró¿ne byty? Teraz ju¿ nie wa¿ne co by³o wczesniej , wa¿ny jest efekt i fakt i¿ nam siê uda³o , zadzia³a³a ochrona Ziemi polami mi³oœci!!! M¹droœÌ Stwórcy jest nie ograniczona , to my z naszej perspektywy ogl¹daj¹c jej ma³y wycinek ciutkê trudny dla nas buntujemy siê nie potrafi¹c jeszcze zrozumieÌ i¿ w ca³okszta³cie jest to zawsze naszym dobrem i najlepsze dla nas.Cierpliwoœci i akceptacji potrzeba nam wiêcej. Nazwa jest znana olbrzymiej masie ludzi , ka¿dy chc¹c poznaÌ nowinki szuka nas przez , t¹ a nie inn¹ nazwê domeny. Gdy j¹ zmienimy mo¿emy zagubiÌ siê w masie podobnych portali o podobnej tematyce... czy tego byœ chcia³ dla nas? To forum z tym ju¿ nie istniej¹cym to praca i przyjemnoœÌ mnóstwa ludzi , ich ewoluuj¹ce myœli i uczucia , nasz sentyment do naszych poœwiêconych dni i godzin na przeró¿ne bardzo burzliwe dyskusje. To takie nasze wspólne "dziecko" naszych myœli i uczuÌ , to wzrastaj¹cy system wartoœci naszej budz¹cej siê œwiadomoœci , ono ma takie imiê ( swoj¹ nazwê) na ten moment i niech zostanie przy niej a¿ do doros³oœci ( przekroczenie 4 wymiaru) , póŸniej zobaczymy czy bêdziemy chcieli mu daÌ kolejne imiê? Jestem za utrzymaniem dotychczasowej nazwy forum przynajmniej do koùca tego roku 2012. kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 23:17:51 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Styczeń 03, 2012, 22:08:26 » |
|
Jak to do koĂąca 2012? Kiaro, to juÂż nie wzniesiemy siĂŞ z dotychczasowych powÂłok 21.12.2012? :] Zmieniamy powoli front?
Co do nazwy - forum "wyrosÂło" z otoczki pch i nadal jest wiele wÂątkĂłw o tym.
|
|
|
|
|
|
|
zochna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Styczeń 03, 2012, 22:24:02 » |
|
Popieram opiniê chanel i Kiary na temat pozostawienia nazwy Forum bez zmiany. Podobnie jak chanel trafi³am na Forum poprzez Piramidy i Cheopsa, i dziêki bycia na nim otrzyma³am wiele nowych i istotnych dla mnie informacji. Przekazywane na Forum wiadomoœci i opinie czytam z du¿¹ ciekawoœci¹, z wieloma siê uto¿samiam i s¹ mi bliskie. Gdy tylko przeczyta³am o ponownej ewentualnej mo¿liwoœci zmiany nazwy Forum - by³o mi po prostu przykro. Moim skromnym zdaniem jest , aby pozosta³o o nazwie dotychczasowej. Rozumiem ,¿e jest demokracja i wiêkszoœÌ decyduje,ja wyra¿am swój g³os na NIE. Pozdrawiam Zochna
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #69 : Styczeń 03, 2012, 22:26:13 » |
|
Popieram Chanel  Zmieùcie nazwê forum i nie zabrnie tutaj ju¿ nikt nowy. WiêkszoœÌ trafiaj¹cych tu u¿ytkowników poszukuje zagadnieù dotycz¹cych dotychczasowego nurtu przewodniego (czyli PCh). Inna sprawa, ¿e zastaje te¿ wiele osobnych w¹tków i tematów, które - w moim przekonaniu - nie s¹ ani wyczerpuj¹co, ani te¿ dok³adnie/precyzyjnie prowadzone. Jeœli zmienicie nazwê forum i przebran¿ujecie je na stricte zwi¹zane z rozwojem duchowym/ezoteryczne/Bóg wie jakie jeszcze, to wybaczcie, ale takich miejsc w sieci (o wiele bardziej rozs³awionych i z wieloletnim sta¿em) jest mnóstwo. Zasilicie co prawda ich obfite szeregi, ale szanse, by wybiÌ siê ponad przeciêtnoœÌ, bêd¹ znikome. Wychodzê te¿ z za³o¿enia, ¿e ca³kowite odcinanie siê od korzeni nigdy jeszcze nie wysz³o nikomu na korzyœÌ. Jestem za pozostawieniem starej nazwy, b¹dŸ zmian¹ tej¿e w taki sposób, by nadal wskazywa³a pochodzenie owego miejsca oraz dawne zainteresowania u¿ytkowników forum (czyli te dok³adnie, które wszystkich nas tu usidli³y).
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 22:27:43 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Styczeń 03, 2012, 22:46:32 » |
|
Wszyscy chyba czujemy?
To zaleÂży co chcesz przez to powiedzieĂŚ. Daruj sobie takie teksty, bo to nic przekonujÂącego, ani pewnego.
Zacznê, tak jak inni i wielce przeze mnie szanowani forumowicze, pisz¹cy pod Twoim postem: Mi³y Piotrusiu! Mo¿na by s¹dziÌ, ¿e jako "Uduchowiony" nie bêdziesz domaga³ siê od innych interlokutorów jedynie twardo udowodnionych faktów. Na tym forum jest miejsce i na fakty i na domniemania, na reporta¿ i na wizje i przypuszczenia, co by mo¿na odkryÌ, gdyby pewne si³y i konkretne osoby na to zezwoli³y. A poszlak nie brakuje - s¹ ich setki i wynikaj¹ z badaù i przemyœleù o wiele m¹drzejszych ode mnie ludzi. Mam prawo braÌ je powa¿nie pod uwagê. SpuœÌ wiêc trochê z tonu i nie ograniczaj mojej wolnoœci wypowiedzi, tak jak i ja nie czyniê tego wobec Ciebie. Gdybyœ by³ na tym i poprzednim forum tak jak ja, od prawie 7 lat, wiedzia³byœ, ¿e "s¹ na tym œwiecie rzeczy, o których siê filozofom nie œni³o", i my te¿ staramy siê o nich pisaÌ. Dziêki temu ¿ycie jest ciekawsze. I Forum (jak by siê nie zwa³o) te¿... Pozdrawiam i ¿yczê wiêcej uduchowienia... Nestor Krzysiek 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2012, 22:48:52 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Styczeń 05, 2012, 00:25:30 » |
|
Krzysiek wiĂŞcej uduchowienia? Jak na razie tylko jeden jest tutaj "uduchowiony" to ja wÂłaÂśnie chcĂŞ, aby zrobiÂło siĂŞ ich wiĂŞcej. Nazwa jest znana olbrzymiej masie ludzi , kaÂżdy chcÂąc poznaĂŚ nowinki szuka nas przez , tÂą a nie innÂą nazwĂŞ domeny. Gdy jÂą zmienimy moÂżemy zagubiĂŚ siĂŞ w masie podobnych portali o podobnej tematyce... czy tego byÂś chciaÂł dla nas?
To forum z tym ju¿ nie istniej¹cym to praca i przyjemnoœÌ mnóstwa ludzi , ich ewoluuj¹ce myœli i uczucia , nasz sentyment do naszych poœwiêconych dni i godzin na przeró¿ne bardzo burzliwe dyskusje. To takie nasze wspólne "dziecko" naszych myœli i uczuÌ , to wzrastaj¹cy system wartoœci naszej budz¹cej siê œwiadomoœci , ono ma takie imiê ( swoj¹ nazwê) na ten moment i niech zostanie przy niej a¿ do doros³oœci ( przekroczenie 4 wymiaru) , póŸniej zobaczymy czy bêdziemy chcieli mu daÌ kolejne imiê?
Jestem za utrzymaniem dotychczasowej nazwy forum przynajmniej do koùca tego roku 2012. oj serduszka.... ¿ebyœcie wiedzieli, ¿e ja to wszystko biorê pod uwagê. Znam to miejsce jak w³asn¹ kieszeù, obserwujê je od ³adnych kilku lat od czasu do czasu zagl¹daj¹c co tutaj s³ychaÌ. Pamiêtam czasy wielkich tocz¹cych siê tutaj bitew jak np: Kap³ana718 itd..itd... ja to wszystko wiem. Ja to rozumiem, ¿e macie sentyment, wspomnienia i po prostu... przyzwyczailiœcie siê ju¿ tutaj. Przyznaliœcie mi racjê, ¿e piszê prawdê chodŸ nazwy forum nie zmienicie, bo przywi¹zaliœcie siê do niego w taki sposób w jaki na pocz¹tku odk¹d tutaj piszecie. Tak to prawda, ¿e jest to forum rozs³awione dziêki dzia³alnoœci PCH, które jeszcze do niegdyœ bra³o nawet na nim udzia³, a na stronie g³ównej ich portalu by³ nawet link do niego. Ale rozstali siê z wami i przez to mo¿na jedynie ponarzekaÌ, ¿e tak zrobili. Ludzie dostrzegli k³amstwo w PCH i wreszcie zrozumieli. I tak oto na rozs³awionym forum PCH, które odwiedza jakiœ nowy goœÌ mo¿na poczytaÌ, ¿e wszyscy ludzie szczególnie Ci, którzy pisz¹ tutaj prawie od samego jego pocz¹tku - s¹ przeciwnikami PCH. A odnoœnie statusu ludzi on-line widzê, ¿e on ju¿ maleje. Poza tym nowi ludzie, którzy odwiedzaj¹ to miejsce nie czuj¹ tego sentymentu jaki wy wyra¿acie. Skoro powo³ujecie siê na imiê "Projektu Cheops" jako sposób na przyci¹ganie i werbowanie nowych u¿ytkowników do popisania i poznania nowych podobnych wam ludzi to przecie¿... Niezale¿ne Forum PCH mo¿e nadal pozostaÌ, ale wy mo¿ecie pójœÌ w innym kierunku tym konkretnym od uzale¿niaj¹c siê od PCH, a zaczynaj¹c dzia³aÌ coœ samemu, ukazuj¹c œwiatu prawdê o nim nauczaj¹c i pomagaj¹c mu. Prowadzê forum ukierunkowane na ten cel, a wasza wiedza i predyspozycje ogó³em mówi¹c - ludzie tacy jak Wy, mo¿ecie wykorzystaÌ swój uduchowiony potencja³ i podzieliÌ nim, wzmacniaj¹c go. Jesteœmy zorganizowani, wspólnie rozwijamy siê i dzia³amy dla jednej przewodniej myœli. Ludzie odnajduj¹c forum PCH (tyle, ¿e co ciekawe niezale¿ne od PCH) natrafiaj¹ na ludzi, których w œwietle ezoteryki, filozofii, religii, spirytyzmu ogó³em ukierunkowanych pod rozwój duchowy nazywam ludŸmi - uduchowionymi, poniewa¿ tak najproœciej i najdok³adniej mo¿na okreœliÌ was, a wy w³aœnie tacy jesteœcie. Wszyscy brniemy pod kierunkiem filozofowania na tematy oczytane z ezoteryki, religii i spirytyzmu, a kiedy dochodzimy do przeb³ysków - dzielimy siê nimi. To w³aœnie temu s³u¿y to forum, aby rozwijaÌ zakres swojej wiedzy, doœwiadczeù i umiejêtnoœci. W ten sposób odnajduj¹ siê ludzie, którzy obrali podobny cel w imiê wspólnej myœli przewodniej jaka wprowadzi³a nas na tor naszego duchowego pos³annictwa. Tak oto odkrywamy prawdê o sobie, poznajemy siebie, rozwijamy siê i ujarzmiamy w³asny potencja³ kieruj¹c siê g³osem - rozumu i serca. Wykorzystujemy rozum dla wzbogacenia siê o wiedzê, a j¹ nastêpnie przekazujemy innym. To dziêki temu pomagamy przyœpieszyÌ proces rozwoju duchowego jaki zachodzi u ludzi otwieraj¹cym swój umys³ wyzwolony od wszelkich siatek manipulacyjnych trzymaj¹cych cz³owieka w niewiedzy i niewoli. Wspieramy siê mi³oœci¹, któr¹ pomagamy ludziom i uœwiadamiamy jak wa¿ni s¹ dla procesu iluminacji, dos³ownie dla innych ludzi. Dziêki temu zyskujemy na sile, a ta fala rozchodzi siê coraz dalej i coraz szybciej. W³aœnie tego potrzebuj¹ ludzie dok³adnie tak samo jak... ja was. Ps. A ty Dariusz nie b¹dŸ taki... niezale¿ny bo jakoœ na forum o dzieciach indygo uczestniczyleœ. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2012, 00:35:47 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #72 : Styczeń 05, 2012, 11:09:37 » |
|
Ps. A ty Dariusz nie bÂądÂź taki... niezaleÂżny bo jakoÂś na forum o dzieciach indygo uczestniczyleÂś.  Tak, rĂłwnieÂż w kilku innych ale jakoÂś nie znalazÂłem siĂŞ w tamtych forach, zresztÂą pisaÂłem juÂż na ten temat w ktĂłrymÂś z wÂątkĂłw.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #73 : Styczeń 05, 2012, 22:23:28 » |
|
 Statuetka Cheopsa z Abydos Niezale¿ne Forum - Cheops - nazwa proponowana  Faraon Cheops to postaÌ autentyczna. Papirus Westcar przedstawia go jako poszukuj¹cego skrzyni z ''magicznymi'' pismami boga Thota, zawieraj¹cymi wiedzê o sekretnych komnatach jego sanktuarium, ukrytego w piaskach pustyni. To tam bóg m¹droœci umieœci³ ponoÌ tajemnice, dotycz¹ce powstania cywilizacji na planecie Ziemia. Wielu na tym forum podobnie jak ten faraon szuka odpowiedzi na ró¿ne pytania dotycz¹ce tajemnic ¿ycia i naszej historii. Dlatego uwa¿am, ¿e jego postaÌ mo¿e nadal pozostaÌ patronem oraz symbolem - znakiem wywo³awczym naszego forum. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2012, 22:29:58 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #74 : Styczeń 05, 2012, 22:39:34 » |
|
O ! Ta mi siĂŞ podoba
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|