Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:36:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Rusofobia  (Przeczytany 4217 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 05, 2010, 10:22:52 »

Temat to o nas wiêc umie¶ci³em go w dziale "POLSKA". Czym jest ta patologia, nie trzeba nikomu wyja¶niaæ. Zachêcam wiêc do dysputy.
Najlepsza terapia na rusofobiê

Refleksje znad Bajka³u
Autor: szymon bachir      2010-10-01 14:32:58

Prawda i sprawiedliwo¶æ to dwie siostry z okrutnego ³o¿a rozpusty.

...

Polacy potrafi± tylko o ni± walczyæ, szumnie mówiæ i pisaæ, a odzyskan± wolno¶æ zamieniaæ w kabaret kukie³kowy, wystawiaj±c na po¶miewisko Ojczyznê! Im wy¿ej w hierarchii spo³ecznej, tym g³o¶niej brzmi± s³owa o ojczy¼nie, we wszystkich przypadkach poprawnej polszczyzny! Ale to tylko, ble ble! W krasomówczych barwach mieni siê zamaskowana rz±dza w³adzy, kariera i patologiczne resentymenty. Nadu¿ywane g³ownie w wyborach do ¿³obów rz±dowych! A po wyborach, kowalskim pozostaj± tylko gruszki na wierzbie. W ten sposób, oszukuj±c, jad± na ich plecach jak do raju! A kowalscy mimo to wierz± im,  warto¶ci swoje buduj± nie na prawdzie, lecz romantycznych przekonaniach.

Takie budowanie jest gorszym wrogiem dla prawdy ni¿ k³amstwo! Przekona³em siê na w³asnej skórze, wa³czy³em z fantazj± u³añsk±, na¶laduj±c ojca. Na wolno¶æ wróci³em po piêciu latach ogl±dania skrawków nieba przez ¿elazne firanki. Kula z pepeszki w ramieniu przypomina, ¿e nie warto przelewaæ swojej krwi za mity i gruszki na wierzbie.

Nie obra¿am siê ju¿ za: "spieprzaj dziadu", za upodlania starych, chorych i okaleczonych przez los, za niesprawiedliwe awanse i g³odowe emeryturki wo³aj±ce o pomstê do nieba! A wielkie odprawy wyp³acane odchodz±cym z rz±du, nagrody i rekompensaty "wybrañców narodu" ju¿ mnie  nie wkurzaj±. Wpisano je w majestacie prawa do siatki plac "wy¿szego szczebla" dziêki Kowalskim. Wszak oni, po obaleniu komuchów, demokratycznie wybieraj± w³adzê z mi³o¶ci± bli¼niego w sercu.

Podró¿ na Syberiê zalecam Rodakom, jako terapiê na rusofobiê, jak katar zara¿a on nawet  M£ODYCH! Dygnitarze za pieni±dze podatników odbywaj± pielgrzymki do miejsc ¶wiêtych, to powinni te¿ dotrzeæ, gdzie by³em, do ukrytej w¶ród gór polskiej wioski i us³yszeæ od jej mieszkañców s³owa: "tu jest nasza Ojczyzna! Czasami, od wielkiego dzwonu zagl±da do nich pracownik konsulatu polskiego z Irkucka! Mo¿e po takiej wycieczce resentymenty przestan± zalepiaæ zdrowy rozs±dek, a rekompensaty za utracony maj±tek dla kresowiaków bêd± rozpatrywane jak dla "pokrzywdzonego i biednego" ko¶cio³a katolickiego. Wielu jednak ¿yje znacznie biedniej ni¿ najbiedniejszy ko¶ció³ w Polsce.

W Irkucku te¿ jest ko¶ció³, ...

http://interia360.pl/artykul/refleksje-znad-bajkalu,39197

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 24, 2010, 18:30:42 »

Witaj Dariusz,
Czym jest ta patologia, nie trzeba nikomu wyja¶niaæ.
ale cecha tej patologii jest to, ze z jednej strony lize sie zad wroga bedac w pogardzie u jego wlasciciela a z drugiej strony wierzy , ze to ambrozja. To trzeba wyjasnic!.  Du¿y u¶miech
pozdrawiam
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 24, 2010, 21:43:02 »

S³owianie s± znakomitymi kompanami, maj± otwarte serca i umys³y...
Kto nas dzieli, czemu nie potrafimy znale¼æ wspólnego jêzyka?

Osobi¶cie znam wielu Rosjan, nie mam problemów z dogadaniem siê na tematy "¿yciowe", schody zaczynaj± siê, gdy próbujê odkrêciæ zaprogramowane schematy medialnych manipulatorów Z³y
Kto¶ skrzêtnie buduje podzia³y i zniechêca jedne nacje drugim, mam nadziejê ¿e ¶wiadomo¶æ wzro¶nie na tyle, ¿e ludzie ze sob± bêd± ¿yli w zgodzie, a politycy odpadn± jak strup po uci±¿liwym pryszczu.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 25, 2010, 13:27:58 »

Witaj Thotal,
Osobi¶cie znam wielu Rosjan, nie mam problemów z dogadaniem siê na tematy "¿yciowe"
osobiscie i ja znam wielu ale to nie rozwiazuje problemu. Czlowieczenstwo jak banka mydlana, latwo peka w podmuchach wiatru.
W obliczu realnego i virtualnego zagrozenia, nawet starzy "znajomi" staja sie w jednej chwili zacieklymi wrogami i nie ma co sie ludzic, ze z tymi czy z tamtymi bedzie inaczej.
Kto¶ skrzêtnie buduje podzia³y i zniechêca jedne nacje drugim, mam nadziejê ¿e ¶wiadomo¶æ wzro¶nie na tyle, ¿e ludzie ze sob± bêd± ¿yli w zgodzie, a politycy odpadn± jak strup po uci±¿liwym pryszczu.
problem jest taki, ze te pryszcze juz dawno sie wyobcowaly i egzystuja jako naturalne przebarwienia skory, pieprzyk czy piegi.
Wzrost swiadomosci jest dobry, bardzo dobry, wlasciwie nie ma nic lepszego co automatycznie kasuje takie "problemy" skorne.
pozdrawiam
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 25, 2010, 13:40:13 »

Cytat: acentaur
Czlowieczenstwo jak banka mydlana, latwo peka w podmuchach wiatru.

No z tak± wizj± cz³owieczeñstwa, daleko nie zajdziemy… zmieñ acentaurze ¶wiadomo¶æ…
Gdzie Twoja wiara w Cz³owieka?

Skaz± jest tak¿e rusofobia i ka¿da inna fobia…

Pozdrawiam  U¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 25, 2010, 17:31:51 »

Witaj ptaku,
zmieñ acentaurze ¶wiadomo¶æ…
jestem w trakcie
Gdzie Twoja wiara w Cz³owieka?
wizja czy raczej stan na dzis  a moja wiara w czlowieka to dwie pary butow. Moja wiara jest bardzo, bardzo gleboka. Obejmuje nawet tych z fobiami. Rzeklbym , obejmuje wiele wiecej.  U¶miech
Nawet ptasie krolestwo  Du¿y u¶miech
pozdrawiam
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 25, 2010, 18:07:36 »

Witaj acentaurze,
To dobrze, ¿e posiadasz zapasow± parê butów, bo zapowiadaj± zimê ostr± i z silnymi wiatrami. 
Jest tylko ma³y problem, nie mo¿na nosiæ dwu par obuwia jednocze¶nie, wiêc spodziewaæ siê mo¿na naprzemienno¶ci Twojej wiary i niewiary. 
Nie grozi to czasem schizofreni±? No i raczej nie maj±c± nic wspólnego z wszelkim królestwem?  Chichot

Pozdrawiam dobrze zaopatrzonego w chodaki.  Du¿y u¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 25, 2010, 18:33:38 »

Witaj ptaszku,
Jest tylko ma³y problem, nie mo¿na nosiæ dwu par obuwia jednocze¶nie, wiêc spodziewaæ siê mo¿na naprzemienno¶ci Twojej wiary i niewiary. 
Nie grozi to czasem schizofreni±?
oczywiscie , ze grozi. To efekt uboczny uzywania dwu par obuwia jednoczesnie. Z realnymi butami
wykluczone, z tymi drugimi - normalne. Szczesliwie te chodaki sie rozlatuja.
Moja wiara? - zobaczymy.  U¶miech
pozdrawiam
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: