PHIRIOORI
Gość
|
 |
« : Październik 08, 2010, 22:09:01 » |
|
..Kiary, w ktĂłrym pisze about a tej wysokosci: cos okoÂło:
"koÂło w kole, wiedza zewnetrzna i wiedza wewnetrzna"
thx 4 pomoc
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 19:56:47 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2010, 08:11:34 » |
|
..Kiary, w ktĂłrym pisze about a tej wysokosci: cos okoÂło:
"koÂło w kole, wiedza zewnetrzna i wiedza wewnetrzna"
thx 4 pomoc
Ale w jakim temacie to bylo? Pisalam o tym nie tak dawno , bylo to zwiazane z wtajemniczeniami masonskimi. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2010, 08:11:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 09, 2010, 09:11:20 » |
|
nie dalej, jak 2(max3) tygodnie temu. w temacie jak zwykle innym niz omowienie  bym wiedzial-nie pytal. Moze pamietsz to dosÂłowniej? => "koÂło w kole, wiedza zewnetrzna i wiedza wewnetrzna" thx 4 link
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2010, 15:51:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 12, 2010, 09:05:05 » |
|
Przeczytalam , jak skonczysz przekazywac swoja mysl , dodam moja. Bo rzeba rozrozniac pewne rzeczy. Sa tacy ktorzy posiadaja "punkt w kregu" i sa tacy ktorzy go nie posiadaja. Zatem to co dla jednych jest zewnetrzne dla innych jest wewnetrzne. Nie mniej jednak czytanie zadnych "dziel" nikogo przepelnionym madroscia nie uczynil i nie uczyni. Wszak mowimy o rozwoju duchowym , co w zadnym wypadku nie jest adekfatne z rozwojem fizycznego mozgu i przez taka "gimnastyke " intelektualna sie to nie stanie. Logika , myslenie sa elemetami potrzebnymi , ale najwazniejsze jest uczuciowe przezywanie scenariusza , ktory tworzymy korzystajac z logiki i wiedzy. Chodzi o madrosc , a ja osiaga sie przezywajac zdarzenia i wybierajac wlasna droge dobra za pomoca osobistego systemu wartosci. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 12, 2010, 10:20:02 » |
|
Nie wiem, o czym WY mówicie, ale wiem, o czym mówiê ja. W stylistyce jakoby podejmowania dyskusji niby-nawi¹zujesz przekazujac swoje prawdy i pó³-prawdy. Dwie informacje: 1. moj temat nie jest nawiazaniem ani kontynuacja twojego. Punktem zbeznym jest jedynie kolo w kole. 2. Gdyby Kiara by³a "rozwiniêta duchowo" nie ulegalaby tak intensywnie mechanicznej niewoli wobec schematow skojarzeniowych zwiazanych z okreslonymi pojêciami i jêzykiem. Natomiast by³aby zdolna odbierac zawiazki informacji, ktore wykraczaja poza jej schematy pojêciowe. Logika , myslenie sa elemetami potrzebnymi , ale najwazniejsze jest uczuciowe przezywanie scenariusza , ktory tworzymy korzystajac z logiki i wiedzy. powodzenia! Dlatego proponujê uznac temat za zamkniêty, bo przedmiot omówienia staje sie nieklarowny.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 12, 2010, 10:26:07 » |
|
Nie bede wartosciowala Twojego rozwoju duchowego , gdzyz nie jest to celem mojej wymiany mysli. Perspektywy postrzegania i zwiazkow istnieja na wielu plaszczyznach , duchowych , fizycznych i uczuciowych. Rozwazanie jednej jest ograniczaniem siebie , lub niemozliwoscia widzenia rownoczesnego wielosci. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 12, 2010, 10:36:46 » |
|
Nie bede wartosciowala Twojego rozwoju duchowego , gdzyz nie jest to celem mojej wymiany mysli. Nie mniej jednak czytanie zadnych "dziel" nikogo przepelnionym madroscia nie uczynil i nie uczyni. Wiesz, ja sie zgadzam z wieloma prawdami, ktore tak zrĂŞczne artykuÂłujesz lub cytujesz. Ale dostrzegam tez manipulacje kontestowe i kÂłamstwa kontekstowe. a nawet indoktrynacje przed-poznawczÂą. WaÂżne teÂż jest JAK uÂżywasz tych prawd. A na tym polu wyÂłana siĂŞ dosyc ciekawy obraz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 10:40:00 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 12, 2010, 20:03:58 » |
|
Drodzy ludeczkowie  , >Phi< utworzy³ doœÌ pomys³owy w¹tek: "szukam", mo¿e niech on pozostanie w kontekœcie szukania. Jeœli ktoœ czegoœ szuka, nie koniecznie na naszym forum, mo¿e zamieœciÌ tu swe zapytanie, zawsze ³atwiej bêdzie mu udzieliÌ pomocy, co mo¿e okazaÌ siê bardzo po¿ytecznym zwyczajem - mam na myœli regulamin.  Natomiast swoje wyjaœnienia przenieœcie mo¿e do innego, bardziej odpowiedniego tematu. Co Ty na to >Phi<?
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 29, 2010, 14:27:28 » |
|
>Phi< utworzy³ doœÌ pomys³owy w¹tek: "szukam posta", mo¿e niech on pozostanie w kontekœcie szukania. Jeœli ktoœ czegoœ szuka, nie koniecznie na naszym forum, mo¿e zamieœciÌ tu swe zapytanie, zawsze ³atwiej bêdzie mu udzieliÌ pomocy, co mo¿e okazaÌ siê bardzo po¿ytecznym zwyczajem - mam na myœli regulamin. Du¿y uœmiech Natomiast swoje wyjaœnienia przenieœcie mo¿e do innego, bardziej odpowiedniego tematu. Co Ty na to >Phi<? mo¿e tak byÌ  =============================== Szukam postu, (teraz nie powiem dokladnie), w ktorym arteq katolik, uzurpwal sobie "prawo" do zarzadzania moja wiedza i doswiadzeniem. To bylo niewprost. Ale w podtekscie(czytac ajacy sie bezmyœlnoœciokszta³t) z taka stylistyka katalika: "twoja wiedza i twoje doswadczenie przynalezy do boga, a od boga to spejalst¹ teolog = czyli do nas. Temat uwazam ciekawy i wart poruszenia. Odpowedzialnsci z tym zwiazane. Skutki tego myslenia. Bylby wiec punkt wyjscia jakis.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 27, 2011, 20:33:53 » |
|
Jak wyszukaĂŚ np. pierwszy wpis uÂżytkownika w wÂątku(temacie) ?
przykÂładowo: Uznaje ze w wÂątku "Jezus - jak to z nim wÂłaÂściwie jest..." jest ogolny bajzel, frazesy i bice piany, mgÂła smolÂąca umysÂły nierozroÂżniajÂące, ale przypominam sobie, Âże gdzieÂś byÂł ciekawy post kapÂłana718,
jednak szuanie pirerwszego jego postu nie ma sensu, bo tez nieco laÂł wode na wstepie, jednak przypominam sobie, Âże wlaczylem sie do watku tuz po poscie istotnym (ktory de facto zamykaÂł wÂątek rozswietlajac sprawe ostatecznie) Czemu mod nie zamknal wowczas watku - to inna sprawa (pozniej sukcesywnie go zasmiecano).
A wiec szukam pierwszy post uÂżytkownika PHIRIOORI we wspomnianym watku (by przejrzec ze 2 strony dookola max).
Jak to zrobc???
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2011, 20:34:40 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 27, 2011, 20:36:48 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2011, 20:40:12 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 27, 2011, 20:30:19 » |
|
Szukam posta, w ktĂłrym jeden z forumowiczĂłw zamieÂściÂł artykuÂł informujÂący o tym, Âże Jahwe miaÂł ÂżonĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 27, 2011, 21:10:35 » |
|
To ja go zamieœci³em, przedwczoraj. Oto ta wiadomoœÌ, podana za Onetem: http://wiadomosci.onet.pl/nauka/biblijny-jahwe-mial-zone-boginie-aszerach,1,4222051,wiadomosc.html(Hyde Park, Paranauki, Pierwiastek mêski - pierwiastek ¿eùski) Czy o to chodzi³o? Pozdrawiam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2011, 21:14:25 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 27, 2011, 21:27:28 » |
|
Tak, dziĂŞki >Krzysiu<. Przyznam, Âże w tym wÂątku najmniej bym siĂŞ go (artykuÂłu) spodziewaÂł. 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 27, 2011, 21:45:15 » |
|
No có¿: "Niezbadane s¹ wyroki Boskie". A widaÌ, ¿e Bóg (a mo¿e Bogini?) tak chcia³  Inna rzecz, ¿e jakoœ nikt tego w¹tku nie podj¹³. A "fakty" brzmi¹ sensacyjnie! I wpasowuj¹ siê w s³awetne elohim z Biblii, czyli bogów (lub, jak twierdzi Sitchin - Panów, W³adców) w liczbie mnogiej.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 27, 2011, 21:54:35 » |
|
Tak, to ciekawe, jakoÂś dziwnie w tych tematach zamilkÂło. 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #18 : Maj 18, 2011, 19:54:13 » |
|
Szukam posta, w ktĂłrym jeden z forumowiczĂłw podaÂł linka do Projektu Cheops nadzorowanego przez p. L. ÂŁobos i jej mĂŞÂża. ProszĂŞ nie myliĂŚ z tÂą stronÂą: http://www.projekt-cheops.com/
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 20, 2011, 21:42:05 » |
|
DziekujĂŞ. Ale nie pomogÂło. Nie zawiera konkretnej odpowiedzi na konkretne moje pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
|