Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:23:31

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sesja 111 - urlop En-Ki'ego  (Przeczytany 23657 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Listopad 04, 2010, 20:12:46 »

Dostêpna jest ju¿ sesja nr 111 (109 na rodzimym forum - http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=26&sectionId=505&cmd= ):

http://www.projectcheops.pl/session

Jednak uczyni³em tê wiadomo¶æ osobnym w±tkiem, bo wiele wskazuje na to, ze rozpiszecie siê.  Du¿y u¶miech Mrugniêcie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 20:37:54 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2010, 20:48:23 »

Jest niedziela pamiêtnego dnia. Zapiszcie sobie t± datê: 24-10-2010.
Nie EN-KI, to ja jego syn jestem - cieszycie siê – prawda?
Jedni siê zasmuc± co powiem, a inni rado¶æ bêd± mieæ w sobie. Nie witam was serdecznie, bo nie we wszystkich sercach jest ta serdeczno¶æ.
To ja MARDUK syn EN-KI przejmujê, tak jak mo¿naby to powiedzieæ, pa³eczkê od mego ojca.
Teraz powiem ja¶niej – ojciec mój po wielu latach zmagania siê z wami, proszenia, a nawet poni¿ania sam siebie, prosz±c o mi³o¶æ, nie otrzyma³ poza niewielkimi wyj±tkami. Decyzja ojca mego - powiedzia³ to ¿artobliwie, ale mocne s³owa wypowiedzia³ – idê na bezterminowy urlop do koñca roku 2012. Zosta³em poni¿ony, zosta³em pokonany przez istoty ludzkie.
Przyjdzie jedynie jeszcze na jedno publiczne spotkanie, które odbêdzie siê w Szwajcarii, potem ju¿ wasz EN-KI, przez jednych kochany przez drugich znienawidzony, zamilknie - bo mogê powiedzieæ: brawo dokonali¶cie swego.
Ty Barbaro postaraj siê ¿eby ten channeling sta³ siê channelingiem historycznym rozszed³ siê na ca³y ¶wiat. Jedno co zrobi ojciec mój to bêdzie przychodzi³ na sesje prywatne, bo mimo wszystko kocha was, pomimo tylu krzywd jakie zosta³y wyrz±dzone, te kwiaty tutaj przyniesione dzisiaj bêd± po¿egnaniem.
A teraz skoro ju¿ mi przyszlo przej±æ paleczkê, s³ucham tradycyjnie, s³ucham w/g zwyczaju EN-KI, s³ucham.

£uuuuuuu Huuuuuuuuu Huuuuu... Wielki Foch wielmo¿nego Enkiego - na Bahamy sobie jedzie za pieni±dze z datków. Chichot

BARBARA

Dziêkujemy, kolejne pytanie. Drogi Marduku, czy móg³by¶ nam wyja¶niæ prawdziwy sposób medytacjii. Bruno Goering nie zaleca krzy¿owania nóg i r±k w podczas medytacji, gdy¿ to zak³óca energiê, a kultura hinduska i buddyjska wrêcz odworotnie nakazuje krzy¿owanie r±k i nóg. Proszê o komentarz. Zdzis³aw.

MARDUK

A co za ró¿nica jak bêdziesz medytowaæ, mo¿esz nawet wisieæ do góry nogami na drzewie i te¿ bêdziesz medytowaæ, czy siedzia³, czy le¿a³ - intencje siê licz±! Je¶li nie ma w twoim sercu czysto¶ci, ¿adne medytacje na nic siê nie zdadz± i czy ty bêdziesz krzy¿owa³ rêce i nogi czy jeszcze w inny sposób, a nie otworzy siê serca, ¿adna pozycja nie bêdzie dobra. Medytacja to nic innego jak po³±czenie siê z Bogiem. Czy wy naprawdê wiecie co znaczy Bóg i czego od was oczekuje? Po zachowaniu ludzi mówiê ogólnie, bo te moje s³owa w eter pójd±, po zachowaniu waszym tylko powiedzieæ mogê: Bóg to tylko s³owa, puste s³owa, zatem najpierw uwierzcie naprawdê w istnienie prawdziwego ¿ywego Boga, a dopiero potem mo¿emy mówiæ o ca³ej reszcie. S³ucham.

T± pytanie mnie rozwali³o - ludzie zadaj± beznadziejne pytania.

BARBARA

Dziêkujemy, pytanie kolejne. Drogi EN-KI, Marduku czy mo¿esz co¶ powiedzieæ o przybyszach z Alfa Dragon.

MARDUK

Alfa Dragon, jak sama nazwa mówi, to przybysze z Oriona -ich symbolem jest dragon. Du¿o w³o¿yli pracy i du¿o wk³adaj± w was. Robi± to dlatego, ¿e wsród ludzi mnóstwo ¿yje was z ich DNA lub inaczej kodem genetycznym, wiêc je¶li istoto ludzka przeczyta³a¶ co innego to sobie wybierz co ci bardziej odpowiada, ja mówiê jak wygl±da prawda. S³ucham.

Jestem z Alfa Dragon Du¿y u¶miech Kogo oni wpuszczaj± tam na te sesje? i jak te pytania s± zadawane? jaka¶ selekcja? Bo jak to czytam to mi u¶miech z twarzy nie schodzi.

Podsumowuj±c w ca³ej tej do¶æ marnej i krótkiej sesji nie ma nic prócz ucieczki Enkiego mister kosmosu. Teraz po tej sesji ca³e PCh zrobi³o kupê pod siebie. Jak z tym bêd± ¿yæ to ja nie wiem. Ciekawe co na to sponsorzy? Chichot

Mo¿e jacy¶ siê tu wypowiedz±?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2010, 21:48:49 »

A mi siê jako¶ smutno zrobi³o po przeczytaniu tej sesji…
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2010, 22:10:25 »

Ja tam tylko dodam iz Samuel -Enki i Marduk to w orginale ta sama energia.

Dlaczego On tak mowi? Otoz matryca astralna powiedzmy nazywa sie ENKI , jest to Energia czesc z tej ktora w nadprzestrzeni istnieje wylacznie w stanie energetycznym , nigdy sie nie wciela i powiedzmy na imie ma Janusz.

Enki jest wydzielona czescia z Janusza ( kazdy kto posiada Iskre Boza) powiela idetyczny wzorzec rozwojowy jak On , roznica polega wylacznie na potecjale energetycznym ( mocy) oraz osobowoscii.

Otoz Enki -ta czesc astralna dla kazdego  swojego ziemskiego wcielenia jest Ojcem i wydziela z siebie kolejnych "synow" , ktorzy przybieraja postac ludzka jak kazdy czlowiek okreslone imie.

Tak wiec jednym z Jego "synow" jest Marduk , ale to nadal ta sama energia , ktora urodzila sie na ziemi dawno temu i zyla  uzywajac imienia Marduk.

Czym rozni sie Marduk od Enki? Enki to Energia , ktora gromadzi w sobie cala wiedze ze wszystkich bytnosci jego wcielen na ziemi. Moze posiadac  ich wiedze i energie  , ktora go zasilaja wracajac z wcielen.

Jednak nie zawsze tak bywa ze wcielenia wracaja do "ojca" czyli swojej matrycy astralnej. Czasami utykaja one w astralnych fokusach i "zyja" tam nieprawdziwa wizja zycia , ktorego juz od dawna nie posiadaja.

Bywaja one  zasilane przez swojego "ojca" , ktory to jest zasilany przez matryce nadprzestrzenna , czyli niewcielajaca sie Janusz , oraz wcielenie - czlowieka  zyjacego na ziemi aktualnie.

Jednak aktualne wcielenie zawsze przychodzi z zadaniem zgromadzenia takiego potecjalu energetycznego , ktory moca swoja polaczy i pozbiera te porozrzucane w roznych fokusach czastki.

Nie zawsze sie to udaje , ziemscy ratownicy ( grupy przygotowywane do tych zadan) opisywal to w swoich ksiazkach ( zapomnialam nazwiska) wchodza do astralu i przeprowadzaja tych pogubionych.

Gdyz tylko kompletna matryca astralna moze ewoluowac w dalszej drodze rozwojowej. Tak wiec scalenie matrycy z jej wszystkimi czastkami jest koniecznoscia.

Enki tez musi to zrobic przed 2012 by nie utknol w zamykajacym sie wymiarze. Tak wiec Marduk musi wrocic do swojego "ojca" by mogli byc jednia.

Kto uwaznie czytal Sitchina ten powinien pamietac momet z ksiazki jak Anu przekazuje Mardukowi zwierzchnictwo nad Ziemia i wiedze o niej oraz kosmosie , ale bez wiedzy stwarzania.  Tego Marduk nie otrzymal bo nie byl jeszcze na nia gotowy.

Od  mometu  otrzymania wiedzy stal sie opiekunem Ziemi i byl nim do niedawna. Czas
Jego minol i musial odejs , straznikiem Ziemi jest juz ktos inny.

Zatem reasumujac , Marduk jako jedno wcielenie posiada wiedze wszystkich poprzednich  do mometu swoich narodzin oraz ta , ktora osiagnol zyjac na ziemi.
Nie posiada wiedzy zadnego nastepnego wcielenia , ktore bylo juz po nim, dyskusja z nim byc moze budzi zainteresowanie , ale ludzie zyjacy wspolczesnie maja wyzszy poziom wibracyjny niz On i wieksza wiedze osobista.

Zeby On  mogl sie manifestowac w naszych czasach , tu i teraz musi pobierac energie od medium i osob  przez ktore sie przejawia. On swojej energii nie posiada wcale. Jest hologramem , ktory sie wyswietli  i bedzie  mowil gdy otrzyma zasilanie od ludzi.

Istnieje jeszcze jedna opcja , ktora rowniez jest mozliwa , nie jest to zaden orginalny Marduk , a jakis byt , ktory nabija sie z ludzi przedstawiajac sie Jego imieniem. Zwyczajnie robi sobie jaja i bawi sie naiwnoscia czlowieka.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2010, 01:21:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2010, 22:37:17 »

mo¿na by to podsumowaæ "... to mówi³em ja - Jarz±bek, trener drugiej klasy..." - kto kojarzy cytat, kojarzy i kontekst...
Có¿ samcio odchodzi ale na prywatne sesje zaprasza...
Z sesji na sesjê jest coraz bardziej ¿a³o¶nie, powstrzymam siê od dalszych komentarzy bo nie chcê kopaæ le¿±cego.

Poni¿sze pytanie z sesji, bezcenne:  Du¿y u¶miech
"Drogi Marduku – Czemu ludzie nie przychodz± do EN-KI kiedy Lucynka jest w Chicago? Konrad."
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2010, 22:39:28 »

Kiara Twoje wypowiedzi mo¿na porównaæ do mowy Enkiego - ten sam dialog.

Pozdrów Janusza, Jordana i Ca³± dru¿ynê my¶licieli, my¶lê ¿e powinna¶ siê zapisaæ do PCh... Zrobi³aby¶ karierê zawrotn±.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2010, 22:40:20 »

Nom, a inni mog± pozdrowiæ baldura...
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2010, 22:45:32 »

No i Baldura te¿ mo¿emy dorzuciæ do koszyka, a potem ju¿ do kasy jedziemy. Jak my¶licie bêdzie du¿a kolejka? Chichot
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Listopad 05, 2010, 03:37:06 »

Teraz dopiero przeczytalam cala sesje , moim zdaniem wypowiedz jest orginalna Marduka ( takiego uzywa imienia teraz ta Energia).
Bije z tej sesji  smutek i rozczarowanie Enki , ma prawo w tym momecie tak czuc.
Ale on wie ze jest to pozorna kleska , tak naprawde jedyna mozliwa droga Jego wzrostu duchowego. On wie na czym to polega ,wie ze musialo zaistniec.
Zreszta zgodzil sie sam i sam podyktowal wiele  warunkow , a teraz czas na final wczesniejszej umowy.

Wcale nie bedzie to latwe ni dla mnie ni dla innych ludzi.

Bo prawda jest taka , iz zbytnia  przewage w zachowaniach ludzkich  ma arogancja , bezmyslnosc , zlosliwosc , zawisc i wszechobecny strach.
Jednak prawda tez jest taka , ze bliska przyszlosc poruszy ich tak doglebnie iz zrozumieja to czego obecnie z wielu wzgledow pojac nie moga , nie potrafia.

Jeszcze mamy czas , mozemy wykorzystac go dla wlasnego dobra , ktore tworzy dobro nas wszystkich.

Ja stawiam na Ludzi , wierze ze ich serca zaplona piekna miloscia i zrozumieniem siebie i innych.Wowczas rowniez na Enkiego popatrza inaczej. Z wieksza przyjaznia i akceptacja Jego odmiennosci.

Czego zycze Enkiemu i Wam Wszystkim.

To nie koniec , to tylko antrakt dwu letni.

Za dwa lata poplyna lzy radosci i lzy szczescia bo inaczej byc nie moze.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2010, 03:39:50 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #9 : Listopad 05, 2010, 06:27:49 »

nie przeczyta³em jeszcze dok³adnie sesji, ale wygl±da to teraz na (Enki; Marduk) co¶ w rodzaju, dobry policjant i z³y policjant...

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Listopad 05, 2010, 08:25:32 »

Hehe, czyli tak, jak tu ju¿ dawno by³o przewidywane - zbli¿a siê powoli 2012, i PCh podwija ogon Jêzyk

Ale co siê dziwiæ. Skoro nawet ludzie pytaj±, dlaczego jest kiepska frekwencja na sesjach w Chicago? Skoro kolejne wielkie zapowiedzi En-Kiego okazuj± siê bujd± na resorach? Skoro, mimo szumnych zapowiedzi, prace wykopaliskowe stoj± w martwym punkcie, i nie zanosi siê raczej, by mia³y szybko ruszyæ?

PCh upada, i widaæ to go³ym okiem.

Jednocze¶nie ju¿ widaæ, ¿e zostawili sobie sprytn± furtkê na przysz³o¶æ. "Opuszczam was do 2012". Hmmm, chwila. To podobno je¶li nie zostanie nic zrobione (a wszystko wskazuje, ¿e nie zostanie), to w 2012 ma byæ niebotyczna katastrofa. Wiêc jak En-ki planuje wróciæ po 2012, skoro rzekomo po 2012 niewiele ma byæ? Sprawa jest raczej oczywista - zgrabna furtka na przysz³o¶æ. Gdy przyjdzie 2012 i (eureka!) nic siê nie stanie, En-ki bêdzie móg³ "powróciæ", dumnie g³osz±c, ¿e opu¶ci³ ludzi po to, by sami dali sobie radê, ¿e to próba, ¿e [ple,ple,ple], ¿e dali sobie radê, ¿e jest z nas dumny, i teraz mo¿e nas "prowadziæ" do budowania ¶wietlanej przysz³o¶ci.

Czyli: Nihil novi...
soook
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Listopad 05, 2010, 08:56:12 »

Wrogowie Rodzaju Ludzkiego , precz z Ziemi !
     I od Ziemi .
      Cool

greta
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 05, 2010, 10:10:47 »

Wiecie co moi Kochani,przed chwila przeczytalam ostatnia sesje i nie czuje sie dobrze.Dlaczego?
Przezylam ponad 27 lat z moim mezem i caly czas slyszalam takie straszenie,jak to w tej sesji.Niestety maz moj umarl,a ja musialam dojsc do siebie,co nie bylo proste.Dopiero niedawno doszlam do siebie i zyje zupelnie inaczej,bez strachu,ponizania itp.
I w tej sesji jest wg.mnie to co przezylam,tylko ja zyje,jestem,caly czas ucze sie w "szkole zycia" i nie powiem,wychodzi mi.
Tak wiec badzmy dobrej mysli,co do przyszlosci.Na pewno bedzie dobrze,bo nasze pozytywne mysli i milosc,ktora mamy w sobie
przezwyciezy wszystko.
gramakawa
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Listopad 05, 2010, 10:23:03 »

Przybij pi±tkê, greta, mam podobnie. To w³a¶nie mi³o¶æ nas podnios³a i p³yniemy na fali ¿ycia. Mnie siê uda³o jeszcze kogo¶ wyci±gn±æ na powierzchniê, choæ jeszcze nie chce pu¶ciæ kamienia, który go ci±gnie na dno, ale to kwestia chwili U¶miech Cool  Serdeczne pozdrowienia U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2010, 11:04:06 »

wklejam to tutaj, chyba pasuje, a pani Wies³awa z Toronto wyj±tkowo ciekawie pisze(jak zwykle):
ROK 2012

GALAKTYCZNY KLUCZ
LINK! GALAKTYCZNY KLUCZ - WIERSZE

Jak d³ugo istnieje ¶wiat? Kiedy pojawili siê na nim ludzie? Czy jest choæby jeden jaki¶ dokument, który o tym mówi? Ostatnie lata przynosz± coraz to nowsze informacje o nadchodz±cych zmianach na kuli ziemskiej. I rodz± siê nowe mity o epoce wielkiego dobrobytu, nadci±gaj±cego „Z³otego Wieku” i przera¿aj±ce informacje o katastroficznych zmianach, które mog± spowodowaæ koniec ludzkiego istnienia.

Nadci±gaj±cy Pier¶cieñ ¦wiat³a, który jest zapowiedziany i dok³adnie wyliczony na rok 2012  jest dla Ziemi i dobrodziejstwem i fal± oczyszczenia. A jeszcze do tego naukowcy z niepokojem obserwuj± planetê Nibiru, kilkakrotnie wiêksz± od Ziemi, która w³a¶nie pêdzi w naszym kierunku i te¿ w przybli¿eniu oko³o roku 2012  bêdziemy w jej zasiêgu. Co prawda obiecuj±, ¿e z ziemi± siê nie zderzy tylko jej ogon zamiecie, który¶ z biegunów naszej planety. Ale dla Ziemi równa siê to z ca³kowit± zag³ad±.

Jeszcze nie wiadomo, jak siê to rozegra bo Nibiru ci±gle zmienia kierunki i trudno wyczuæ co dalej nast±pi i którego bieguna Ziemi dotknie swoim ogonem, z³o¿onym z wielu potê¿nych meteorytów. Nie wiadomo, z której strony wejdzie w zasiêg Ziemi, poniewa¿ porusza siê po niestabilnej orbicie.

Otwarcie wypowiada siê ju¿ NASA, nie ukrywa tego faktu, ¿e Planeta Ziemia jest w niebezpieczeñstwie. A nawet s³yszê, ¿e Watykan obserwuje z wielkim niepokojem przez w³asne teleskopy ruchy tej planety, i to od do¶æ dawna. ¦wiat zmierza ku nowemu. I piêknie mówi± wyrocznie Majów, ¿e bêdzie wielkie o¶wiecenie na Ziemi... i brzmi± gro¼nie bo wszystkie zmiany poprzedzaj±ce ten okres nie bêd± lekkie.

Czy jest dla nas ludzi i dla naszej Ziemi jaki¶ ratunek? Jest!

Egipt -  trzyma energetyczny klucz galaktycznej m±dro¶ci - w jaki sposób uratowaæ Ziemiê i ludzko¶æ. Równie¿ tam znajdujê siê tajemnica jak cz³owiek mo¿e powróciæ do swojego ¦wiêtego ¬ród³a. Staro¿ytni rozumieli cz³owieka po³±czenie z gwiazdami. Umieli wykorzystaæ energiê kosmosu w ¿yciu na ziemi i dziêki niej potrafili wspi±æ siê wy¿ej spirytualnie. Jedn± z gwiazd, z której p³ynie wielki strumieñ o¶wiecaj±cej energii jest Syriusz. Staro¿ytni Egipcjanie znali klucz do w³asnego przeznaczenia i do wej¶cia do krainy nie¶miertelno¶ci. Znane by³o u nich powiedzenie, "...w czasie Prawdy wszystko siê odmieni i staro¿ytna ukryta wiedza przebudzi siê...”

Isis –Królowa Nocy z Syriusza podnosi nasze serca, nasze ¶wiat³o, prowadzi ¦wiat do odrodzenia. Ubranie, w które ona nas ubiera musi wytrzymaæ.

Czas Prawdy – ten czas nadszed³ w³a¶nie teraz. Egipt jest w tym czasie sercem potêgi mistycznej, gdzie mistrzowie rozmawiaj± jak przebudziæ m±dro¶æ. W³a¶nie ta m±dro¶æ pozwoli nam wej¶æ we wspania³± nadchodz±c± epokê i ¿yæ spokojnie tworz±c lepsze jutro.

Egipt jest t± ziemi±, na której mistyczna alchemia wyzwoli wielk± energiê i dokona procesu oczyszczenia, ochrony i transformacji ca³ej naszej planety i ¿ycia na niej. Doprowadzi ludzko¶æ do pe³nego o¶wiecenia. Ten klucz czeka na o¿ywienie.

Ziemski ogród, w którym ¿yje cz³owiek dope³nia siê  i nasza misja dobiega koñca. Ludzie na Ziemi s± prawie kompletni do pe³nego o¶wiecenia.

Thoth – alchemik, magik, kronikarz m±dro¶ci pozostawi³ nam po Szmaragdowe Tablice. S± te¿ znane pod nazw± Tabula Szmaragdina. Pierwszy i wielki kronikarz zamierzch³ych czasów,  mówi siê o nim, ¿e to on wynalaz³ pismo. By³ równie¿ doskona³ym astronomem i lekarzem. Jak g³osz± liczne legendy reinkarnowa³ siê w ludzkim ciele, jako Thoth i Hermes Trismegistus.

Pierwsza jego inkarnacja siêga Atlantydy, na której ¿y³ i piastowa³ urz±d Króla i Kap³ana. Thoth w Szmaragdowych Tablicach spisa³ wydarzenia, siêgaj±ce czasów datowanych na 36 000 lat ¿ycia na Ziemi a nawet wspomina te wcze¶niejsze okresy, licz±ce ok 50 000 lat. Jego m±dro¶æ wywodzi siê z wewnêtrznego ¦wiata Bogów. W Szmaragdowych Tablicach opisuje jak przemieniæ metale w z³oto i jak osi±gn±æ drog± transformacji w³asny spirytualny rozwój, jak wynie¶æ cia³o i ducha cz³owieka na wysoki level doskona³o¶ci. Znale¼æ tam mo¿na obszerne informacje o prawdziwej naturze DNA cz³owieka i jak ta struktura pracuje we Wszech¶wiecie. Oryginalne Szmaragdowe Tablice maj± ok. 10 000 lat. By³y t³umaczone na jêzyk grecki w³a¶nie przez Hermesa Trismegistusa, zwanego nam z greckiej mitologii Hermesa, oko³o roku 400 p.n.e.

Po zatopieniu Atlantydy Thoth przewióz³ Szmaragdowe Tablice na nowy l±d do Egiptu. Na tym nowym l±dzie by³ królem o imieniu Khufru lub Cheops. Piramidê budowano d³ugie lata. Kr±¿± ro¿ne legendy g³osz±ce o jej powstaniu. Piramida Cheposa zawsze przyci±ga³a swoim ogromem, jak równie¿ Sfinks, który siedzi obok na stra¿y. Dzisiaj nie jest to tajemnic±, ¿e Wielka Piramida dok³adnie jest po³±czona z pasem dalekiego gwiazdozbioru Oriona, ze znakiem zodiaku Wodnika. Poprzez Wielk± Piramidê promienieje z Oriona na Ziemiê potê¿na energia. Ale ma³o kto wie, ¿e równie¿ od ¶rodka Ziemi wnika do niej potê¿ny strumieñ energii, z miejsca zwanego - Halls of Amentii  Hole Amentii. Jest ono dok³adnie opisane w II Szmargdowej Tablicy Thotha. Miejsce, ukryte g³êboko w Sercu Ziemi, gdzie le¿y wyspa zatopionej Atlantydy, i energetyczny zapis ca³ej historii naszego globu.   

Halls Amentii – kraina (record) ¶mierci i ¿ycia, która w drodze zatopienia i wynurzenia da ¶wiatu nowe bycie, wielk± transformacjê – ¶mieræ i zmartwychwstanie. W staro¿ytnej Krainie Mu (ok. 70 000 lat) by³ ten proces oznaczany symbolem krzy¿a Tau –T.

Halls of Amenti jest k±pana w ogniu nieskoñczono¶ci wszystkiego. Halls Amentii - ciê¿ko uj±æ w dwóch s³owach co naprawdê znaczy ta nazwa wiêc piszê w punktach dla lepszego zrozumienia.

a) Zbiór wszystkich zapisów Ziemi i ludzi od pocz±tku istnienia,
b) Ksiêga Akaszy,
c) Zbiorowa nad¶wiadomo¶æ,
d) Zbiorowa pamiêæ,
e) Reinkarnacja i karma,
f) Iluzja

W³a¶nie w tym miejscu schowana jest ca³a m±dro¶æ i wiedza Ziemi i ludzko¶ci. Niczym potê¿na biblioteka, utworzona poprzez ¿ycie cz³owieka a¿ do jego osi±gniêcia stopnia - Mistrza ¯ycia.

Dzieci ¦wiat³a w liczbie 32 – Wielkich Master - ca³y czas pomagaj± ludzko¶ci wspi±æ siê coraz wy¿ej. W II tablicy czytamy, ¿e ten punkt w ¶rodku Ziemi jest tym ciemnym biegunem, z którego cz³owiek wzlata prosto do ¦wiat³a. Siedmiu Wielkich Bogów trzyma przestrzeñ i czas wokó³ nas pomagaj±c osi±gn±æ cz³owiekowi nieskoñczon± m±dro¶æ. Wtedy taki cz³owiek, ju¿ w pe³ni o¶wiecony staje siê ¶wiat³em. S± to nasi starsi bracia, którzy krok po kroku wyprowadzaj± cz³owieka z krainy ¶mierci by na zawsze po³±czyæ nas z Jedno¶ci±. Król Cheops posiada³ t± m±dro¶æ i Wielka Piramida zosta³a zbudowana w tym miejscu, gdzie w g³±b Ziemi skrywa siê nieznana kraina ¶mierci. W swoim czasie po³±cz± siê dwa bieguny: ¿ycia i ¶mierci, i niczym most zawieszony po obu stronach rzeki pozwoli nam ludziom wej¶æ do Krainy Wiecznej Szczê¶liwo¶ci.

Po wybudowaniu przez Cheposa Wielkiej Piramidy w Gizie umieszczono w niej Szmaragdowe Tablice. Przez d³ugie wieki kap³ani egipscy spisywali na ¶cianach ¦wi±tyñ t³umaczenia tych tablic, które zawsze by³y dostêpne dla wszystkich. Mówi siê, ¿e oryginalnie by³o 13 tablice spisanych rêk± Thotha. 12 tablic ocala³o a 13 po ¶mierci Thotha, gdzie¶ przepad³a. Wszystko wskazuje na to, ¿e zosta³a pogrzebana razem z cia³em Króla Cheopsa na p³askowy¿u w Gizie. Kiedy ludzko¶æ j± odzyska bêdzie to wielka pomoc w poznaniu staro¿ytnej m±dro¶ci i w przebudzeniu nowej ery, pomo¿e w spirytualnym zrozumieniu m±dro¶ci Wszech¶wiata. W³a¶nie zdanie, które zacytowa³am wcze¶niej, „... w czasie Prawdy wszystko siê odmieni i staro¿ytna ukryta wiedza przebudzi siê ...”mówi, ¿e Egipt jest punktem rozpoczynaj±cym to wielkie mistyczne
przedsiêwziêcie. A „czas wielkiej prawdy” w³a¶nie siê zbli¿a - Epoka Wodnika.

¦wi±tynie wzd³u¿ Nilu symbolicznie reprezentuj± furtki do centrów czakr w naszym ciele. Kiedy wejdziesz do ¶wi±tyni m±dro¶ci, Wielkiej Piramidy wtedy uruchomisz pamiêæ w³asnego cia³a. Obudzisz komórki pamiêci a te w drodze w³asnej alchemii wejd± w zwi±zek cia³: fizycznego i duchowego. Taki cz³owiek osi±gnie stan boskiego zrozumienia poprzez w³asn± podwójn± biegunowo¶æ, moc ¿ycia i w koñcu - stania siê ¶wiat³em.

Wielka Piramida w Gizie jest drzwiami miêdzy ¶wiatem materialnym i ¶wiatem galaktycznym. Jest furtk± do m±dro¶ci Wszech¶wiata. Nasza podro¿ w daleki wymiar rozpocznie siê w królewskiej komnacie w Piramidzie Cheopsa w Gizie.

Trzyna¶cie wieków temu Egipt by³ pe³en chaosu i wielu kap³anów egipskich zosta³o wys³anych w inne czê¶ci ¶wiata. Kilku z nich emigrowa³o do Ameryki P³d. Zabrali ze sob± Szmaragdowe Tablice. Osiedlili siê na Jukatanie w kulturze Majów i przekazali tablice ich kap³anom. By³y przechowywane w Piramidzie Boga S³oñca. Po naje¼dzie Hiszpanów na Jukatan zapomniano o tych mistycznych skarbach. Pierwsze t³umaczenia – w wielkim skrócie, na które pozwolili ówcze¶ni ich opiekunowie opublikowa³o dopiero w roku 1925. W dalszym ci±gu te tablice s± trzymane w sekrecie.

Kosmiczne echo naszych dusz wo³a,
Zapamiêtaj kim jeste¶?
Sk±d siê wywodzisz!
Pamiêtaj, jeste¶ cz±stk± Jedno¶ci.

I odpowied¼ echa w czasie...

Kiedy twoja dusza gotowa na powrót do ¬ród³a. U¿yj energetycznych drzwi w Egipcie... za¿±daj aby twa dusza otrzyma³a swoje dziedzictwo, z³o¿one ze wszystkich twoich ¿yæ, wielk± m±dro¶æ, prawdê i mi³o¶æ. Raduj siê i ¶wiêtuj z powrotu do domu.

Rozg³aszaj prawdê wszystkich wieków, i tych sekretnych bogactw ukrytych w tobie. Giza – Wielka Piramida – jeden z najbardziej potê¿nych punktów na naszym globie. Tu Sfinks z twarz± lwa ³±czy Niebo i Ziemiê. Ukrywa wielk± wiedzê od pocz±tku istnienia. To miejsce jest Wielkim ¬ród³em Energii, która sw± moc± promieniuje na Matce Ziemi.   

Piramida Cheopsa to galaktyczny klucz do naszego ocalenia. Ochroni cz³owieka i Ziemiê, przybli¿y do Boga. Twa wêdrówka dobiega koñca. Napijesz siê wody z czystego ¼ród³a. Ju¿ j± niesie dla ¶wiata - Wodnik.

WIES£AWA
http://www.vismaya-maitreya.pl/rok_2012_galaktyczny_klucz.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
soook
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 05, 2010, 11:05:07 »

Z tego co wiem , to jeszcze bêd± du¿e ³owy w " sieci ". Tych nie zdecydowanych
 i tych wiedz±cych .
 Ubieraj±c My¶l w Mi³o¶æ , twórc±  Dobra jeste¶ . S³owa wypowiedziane , napisane
 z danym im potencja³em , cuda czyni± . I Ty potrafisz podaæ Ziemi u¶miech .
 U¶miech mój dla i do Czytaj±cych .  U¶miech
 Je¶li nie zrobiê tego ja, kto to zrobi?
 Je¶li nie zrobiê tego teraz, to kiedy to zrobiê?
 Je¶li to zrobiê tylko dla siebie, to kim jestem?
 To , co i jak mam zrobiæ?

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2010, 12:25:26 wys³ane przez soook » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Listopad 05, 2010, 12:43:46 »

A czy nie wiecie czego jest symbolem T- tau?

Jak nie wiecie to warto poszukac , bo znaczy to ni mniej ni wiecej jak przynaleznosc do przestrzeni Samuela -Enki.

Tak wiec przekazy ktore spisuje Wiesia , lub tylko przekazuje czesciowo niosa w sobie prawede , ale tylko czesciowo.
Ukierunkowane sa na tom sama wladajaca przestrzen , ktorom caly czas propaguje Enki.

Czy patrzac wizualnie na T- tau widac pelnie symbolizujaca 4 zywioly  czyli +, czy tez wiedza ta jest zamknieta w pomniejszonej przestrzeni formy T?

Przeciez to jest wezwanie Enki przekazywane przez kogos innego innymi slowami. Naiwnoscia jest myslenie ze On pracowal tylko z jedna grupa o nazwie "Projekt Cheops pol zartem , pol serio".

W innych czesciach ziemi uzywal innych swoich imion i pracowal z innymi ludzmi tworzacymi grupy o innych nazwach.

Jednak cel byl zawsze ten sam.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2010, 16:36:43 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Listopad 05, 2010, 13:56:15 »

Songo, zacytujê tylko fragment tego, co przytoczy³e¶:

"A jeszcze do tego naukowcy z niepokojem obserwuj± planetê Nibiru, kilkakrotnie wiêksz± od Ziemi, która w³a¶nie pêdzi w naszym kierunku i te¿ w przybli¿eniu oko³o roku 2012  bêdziemy w jej zasiêgu. Co prawda obiecuj±, ¿e z ziemi± siê nie zderzy tylko jej ogon zamiecie, który¶ z biegunów naszej planety."

¯e co? Jacy naukowcy obserwuj± Nibiru? Jacy naukowcy w ogóle twierdz±, ¿e ta planeta w ogóle istnieje, nie mówi±c ju¿ o opisywaniu jej czy prognozach, z czym to siê zderzy, a z czym nie?

Nie to, ze krytykujê Ciebie, Songo, bo to jedynie cytat kogo¶ innego. Ale ju¿ te dwie cytowane linijki wskazuj± na do¶æ w±tpliw± jako¶æ wypowiedzi owej kobiety, ¿yj±cej chyba w innym ¶wiecie, skoro widzi naukowców, którzy Nibiru traktuj± jako co¶ wiêcej, ni¿ jedynie niczym nie udokumentowan± hipotezê.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Listopad 05, 2010, 14:07:28 »

Cytat: Kiara
W innych czesciach ziemi uzywal innych swoich imion i pracowal z innymi ludzmi tworzacymi grupy o innych nazwach.

Jednak cel byl zawsze ten sam.

I tu siê z Tob± zgadzam, Kiaro. Cel by³ zawsze ten sam… a Enki mo¿e skrywaæ siê pod ró¿nymi nazwami, chocia¿by pod nazw± PAN… My¶liciel…
Tak sobie my¶lê…  Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #19 : Listopad 05, 2010, 14:12:35 »

Songo, zacytujê tylko fragment tego, co przytoczy³e¶:

"A jeszcze do tego naukowcy z niepokojem obserwuj± planetê Nibiru, kilkakrotnie wiêksz± od Ziemi, która w³a¶nie pêdzi w naszym kierunku i te¿ w przybli¿eniu oko³o roku 2012  bêdziemy w jej zasiêgu. Co prawda obiecuj±, ¿e z ziemi± siê nie zderzy tylko jej ogon zamiecie, który¶ z biegunów naszej planety."

¯e co? Jacy naukowcy obserwuj± Nibiru? Jacy naukowcy w ogóle twierdz±, ¿e ta planeta w ogóle istnieje, nie mówi±c ju¿ o opisywaniu jej czy prognozach, z czym to siê zderzy, a z czym nie?

Nie to, ze krytykujê Ciebie, Songo, bo to jedynie cytat kogo¶ innego. Ale ju¿ te dwie cytowane linijki wskazuj± na do¶æ w±tpliw± jako¶æ wypowiedzi owej kobiety, ¿yj±cej chyba w innym ¶wiecie, skoro widzi naukowców, którzy Nibiru traktuj± jako co¶ wiêcej, ni¿ jedynie niczym nie udokumentowan± hipotezê.

teraz przysz³o mi do g³owy co¶ takiego- sam powiem tylko ¿e nie odrzucam ¿adnej ewentualno¶ci, ale je¶li co¶ tam leci w naszym kierunku- to mistyfikacja i oszustwo ca³ego ¶wiata przez tych co znaj± prawdê jest bezkarne,-
poniewa¿ je¶li nie przyleci- to nie bêdzie sprawy, a je¶li przyleci- to i tak nie bêdzie komu za bardzo szukaæ oszustów ¿eby siê t³umaczyli(je¶li ci prze¿yj±).
Tak czy owak graj± va bank.. Mrugniêcie

soook
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Listopad 05, 2010, 14:44:55 »

Jest i taka opcja .  O K³amali¶my was , teraz przekazujemy prawdziwy
 obraz nasz . K³amstwo by³o w naszym interesie . I jest. Do koñca .
 Pewne Istoty pragn± , dla swego istnienia aby jak najwiêcej ludzi zosta³o
 z nimi . W wymiarze im przewidzianym   . K³amstwo i mataczenie , ich orê¿em .
 Nie pójd± dalej , mimo ¿e, drzwi bêd± uchylone . Tak wiêc czas ca³y , zaprzêgaj±
 nie prawdê do swojego pojazdu .

barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #21 : Listopad 05, 2010, 16:47:09 »

Elo !!!

No kruca bomba jestem po pierwszym czytaniu tablic i jako¶ takie pierwsze wra¿enie mam, ¿e .... mocno jedzie Samciem. Ale pewnie jestem zbyt ma³y, by to zrozumieæ.

Albo parafrazuj±c (ob)sesyjnego klasyka: "A rozum w³asny to czy ja mam ?"

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Listopad 06, 2010, 12:56:59 »

Jeszcze nie wiadomo, jak siê to rozegra bo Nibiru ci±gle zmienia kierunki i trudno wyczuæ co dalej nast±pi i którego bieguna Ziemi dotknie swoim ogonem, z³o¿onym z wielu potê¿nych meteorytów. Nie wiadomo, z której strony wejdzie w zasiêg Ziemi, poniewa¿ porusza siê po niestabilnej orbicie.
Pani Wieslawa z Toronto dokladnie powiela za P.Lobos(samciem))wszystkie te rzeczy,ktore zostaly juz wypowiedziane n/t Nibiru w sesjach.,bo jest Nibiru kilka razy wieksza od Ziemi,ma ogon meteorytow
(.."ktorym jak pies macha"..),porusza sie po niestabilnej orbicie(..leci zygzakiem..) i jest obserwowana przez najwieksze teleskopy NASA i Watykanu.To zadna nowosc i pewnie p.Wieslawa nalezy do
scislego grona jeszcze "chwyconych"i jeszcze "jaskolek".Za rok,dwa, jej przejdzie, tak jak wielu forumowiczom,ktorzy dali sie nabrac na te bzdury i klamstwa.
To ja MARDUK syn EN-KI przejmujê, tak jak mo¿naby to powiedzieæ, pa³eczkê od mego ojca.
Teraz powiem ja¶niej – ojciec mój po wielu latach zmagania siê z wami, proszenia, a nawet poni¿ania sam siebie, prosz±c o mi³o¶æ, nie otrzyma³ poza niewielkimi wyj±tkami. Decyzja ojca mego - powiedzia³ to ¿artobliwie, ale mocne s³owa wypowiedzia³ – idê na bezterminowy urlop do koñca roku 2012. Zosta³em poni¿ony, zosta³em pokonany przez istoty ludzkie.
Przyjdzie jedynie jeszcze na jedno publiczne spotkanie, które odbêdzie siê w Szwajcarii, potem ju¿ wasz EN-KI, przez jednych kochany przez drugich znienawidzony, zamilknie - bo mogê powiedzieæ: brawo dokonali¶cie swego.
Ty Barbaro postaraj siê ¿eby ten channeling sta³ siê channelingiem historycznym rozszed³ siê na ca³y ¶wiat. Jedno co zrobi ojciec mój to bêdzie przychodzi³ na sesje prywatne, bo mimo wszystko kocha was, pomimo tylu krzywd jakie zosta³y wyrz±dzone, te kwiaty tutaj przyniesione dzisiaj bêd± po¿egnaniem.
"Lezka sie w oku kreci",bo to definytywny koniec p.Lobos(En-kiego i Marduka nigdy nie bylo),PCH/MF,
koniec sciemy i tych wszystkich bzdur zwiazanych z Projektem Ratowania Ludzkosci - juz nie moglem sie
doczekac!Niespotykane - wszechpotezny En-ki przyznaje sie do totalnej kleski...ale zeby bylo smieszniej,bezczelnie za wszystkie niepowodzenia Projektu obwinia nas - ludzi.Warto tu nadmienic,ze kiedy ludzie z PCH mieli lepsze pomysly  na szybsze wykopanie nieboszczyka Cheopsa,nie mialy one zadnych szans na realizacje - wszystko musialo byc robione w/g pomyslow i planow En-kiego.Rezultaty
takiej polityki sa nam zbyt dobrze znane - PCH/MF z jednych malin brnela w kolejne,jeszcze wieksze.
Poza tym na klamstwach,straszeniu i checi zysku daleko nie mozna bylo zajechac.Nawet ci najbardziej
przychylni Projektowi, zaczeli miec watpliwosci i odwracac sie plecami do PCH/MF.I trudno uwierzyc,ze jeszcze nie tak dawno,kilku forumowiczow "biegalo"na sesje prywatne z p.Lucyna.Dzisiaj ich juz nie ma,nie widac i nie slychac.. a krzyczeli tak glosno na sceptykow Projektu,ze az ich bylo slychac na drugiej polkoli.Teraz sie tak zastanawiam,czy obecna nazwa naszego forum,to dobry wybor..?
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 12:58:30 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Listopad 16, 2010, 19:41:51 »

Tych „kilku forumowiczów” znajdzie sobie kolejne powody do obawy, znajd± kolejnych szarlatanów wciskaj±cych im kit o kolejnej katastrofie. I tak w kó³ko. To taki typ jak s±dzê, który zafascynowany jest tym dreszczem emocji zwi±zanym z – w wiêkszo¶ci wypadków – czysto teoretyczn± mo¿liwo¶ci± stania siê czego¶, co w taki czy inny sposób zmieni losy ¶wiata i ludzi. A ¿e owe „co¶” w przewa¿aj±cej wiêkszo¶ci przypadków jest tak± czy inn± katastrof±... có¿, niektórzy emocjonuj± siê pi³k± no¿n±, inni polityk±, jeszcze inni opowiastkami o koñcu ludzko¶ci.

„Cheops” i zwi±zane z nim przepowiednie dotycz±ce nibiru padaj±, to teraz na tapetê jako temat przewodni wejdzie mo¿e jaka¶ wojenka, która wybuchn±æ przecie¿ „musi” (trzecia ¶wiatowa znaczy). A jak wybuchnie – za 50, 100, 400 lat, kto¶ odkopie w to przebrzmia³e forum i bêdzie mia³ „dowód”, ¿e ju¿ w przesz³o¶ci kto¶ j± „przepowiedzia³” Mrugniêcie))). Poza tym do³o¿y siê kilka tematów pobocznych o rozpylaniu przez samoloty syfu nad naszymi  miastami, o kolejnym „ufo nie do podwa¿enia” itd. I biznes bêdzie siê krêci³. Bo w sumie czy to ró¿nica, czy wierzy siê w planetê maj±c± przynie¶æ apokalipsê na swym ogonie, czy w kolejn± wojnê, która koniec obecnego ¶wiata ma przynie¶æ? Wspomniany dreszczyk emocji pomieszany ze 100%-wym prze¶wiadczeniem, ¿e jest ju¿ tak ¼le, ¿e MUSI co¶ siê staæ i ¿e ju¿ NAJWY¯SZY czas na zmiany jest osadzony w g³owach wielu. I tych wielu dalej bêdzie pcha³o wózek zawalony bzdurami podobnymi do tych, które rozsiewa³ wokó³ wiadomy projekt.

I kolejne teorie bêd± powstawaæ, i kolejne teorie bêd± padaæ, a ich miejsce pojawi± siê nastêpne, które te¿ padn±...a ¿e jedna na 500 siê sprawdzi... to opisze rachunek prawdopodobieñstwa.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 13, 2010, 19:44:03 »

Realnie na to patrz±c to nawet ucich³y audycje B. Choroszy.
Jako¶ to dziwnie wspó³ siê wi±¿e z pój¶ciem "Szefa" na urlop. Du¿y u¶miech
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: