Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 19, 2012, 11:33:28 » |
|
Kobieta napotkana miala racje! Bo pierwiastek zenski to natura. Czyli i ja jestem gora:) Ale i rzeka tez, bo WODA to tez babeczka o wlosach blond:) Ciekawa jest "legenda" o babach pruskich... Chcial, czy nie chcial "rock me"
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 19, 2012, 11:56:10 » |
|
Kobieta napotkana miala racje! Bo pierwiastek zenski to natura.
O tak, mia³a racjê. A natura "kobieca" - to falowanie - jest w ka¿dym , choÌ w kobietach jej jakby "wiêcej" Czyli i ja jestem gora:) Ale i rzeka tez, bo WODA to tez babeczka o wlosach blond:) Tak Pomijaj¹c JA ( jest czy nie jest ,to temat na inn¹, fascynuj¹c¹ historiê ) warto zauwa¿yÌ, ¿e kiedy zdekonspirujemy samoograniczaj¹ce siê, samokontroluj¹ce siê "ja" , wówczas "powiesz górze posuù siê - a ona siê posunie " dlatego, ¿e mo¿esz staÌ siê równie¿ gór¹- w jakimœ sensie ni¹ jesteœ. Istnienie pod¹¿a za uwag¹ Stajesz siê ni¹ w chwili skupienia naù uwagi. I wod¹ równie¿, wszêdzie.. ca³a jesteœ z fal, jak magnes ( to chyba Seweryn Krajewski œpiewa³ w "bierz mnie" ) Chcial, czy nie chcial "rock me" Po to jest wysoka ska³a, by woda j¹ obmywaÌ mia³a , by nie stêch³a, by nie sta³a ... Ska³a? woda ? .. wodno-try-ska³a ..... ps.. cytat z Revolver " nie robimy tego dlatego, ¿e Ciê lubimy... robimy to, poniewa¿ [tu rozgl¹da siê po kasynie wzrokiem "dotykaj¹c wszyskich graczy ] poniewa¿ jesteœmy TOB¥." Regu³y "Wielkiej Gry" "wyciête" ze wspomnianego filmu http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7002.0
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 19, 2012, 12:22:32 » |
|
PomijajÂąc JA Na drugi raz napisze "MY krolowa" A co do tej fali, to bym polemizowala;) sinusoida i cosinusoida... A nawet nie wiedzialam, ze Seweryn tak trafnie potrafil ujmowac istote stworzenia. cyt." jutro bedziesz przyjacielem calej naszej piatki, la la la la la!" A ta Sleza to jakas czarodziejska gora musi byc...
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 19, 2012, 13:05:46 » |
|
A, Ty tam nigdy nie by³aœ? ja czêœÌ mojego dziecinnego ¿ycia spêdzi³am blisko niej. Oj dzia³o siê dzia³o... o czym nie mia³am nigdy odwagi nikomu opowiadaÌ. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 19, 2012, 13:29:31 » |
|
Pomijaj¹c JA Na drugi raz napisze "MY krolowa" oki A co do tej fali, to bym polemizowala;) sinusoida i cosinusoida... Jakby to uj¹Ì w jêzyk fal ... to tylko przesuniêcie w fazie , obrócenie, wirowanie A ta Sleza to jakas czarodziejska gora musi byc... Coœ w niej jest. Mo¿e to odbicie nas samych ?Pragnienia, myœli, emocje.. tak jakby siê szybciej i bardziej wyraŸnie manifestowa³y.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 19, 2012, 13:39:29 » |
|
Z pianki morskiej powstalam (-smy!:). W Sudetach NIGDY nie bylam (swiadomie), ale wiele ciekawostek tam sie kryje, byc moze uda mi sie odwiedzic kiedys ten zakatek. Slyszalam, ze jest gdzies w Sudetach swiatynia wikingow, ale nie pamietam nazwy miejscowosci, to tez jakies kuriozum.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 19, 2012, 13:43:53 » |
|
œwi¹tynia Vang. Karpacz. Sudety Ludzie z "morskiej pianki" pozostawili swoj¹ "podkowê" - odcisk - a¿ tam. I to na d³ugo przed wynalezieniem gwoŸdzi Swoj¹ drog¹ , jaki to mózg musia³ zaprojektowaÌ hmhm.. i posk³adaÌ. A co ciekawe, to siê teraz koœció³kiem nazywa Chocia¿ w œrodku ornamentyka drewniana opowiada ca³kiem nie chrzeœcijaùsk¹ historiê....
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2012, 13:45:50 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 19, 2012, 13:53:11 » |
|
east wielkie dziĂŞki,- pierwsze sÂłyszĂŞ i widzĂŞ
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 19, 2012, 14:25:37 » |
|
Na prawdĂŞ nie wiedzieliÂście o Wangu ? KoÂśció³ zostaÂł zbudowany z sosnowych bali w miejscowoÂści Vang w poÂłudniowej Norwegii, na przeÂłomie XII i XIII w. PowstaÂł jako jeden z ok. tysiÂąca (przetrwaÂło kilkadziesiÂąt) norweskich koÂścio³ów klepkowych (sÂłupowych) – stavkirke. UwaÂżany jest za najstarszy drewniany koÂśció³ w Polsce.
W XIX w. œwi¹tynia sta³a siê ju¿ za ma³a na potrzeby miejscowej ludnoœci, która chc¹c wybudowaÌ sobie nowy koœció³ musia³a zaci¹gn¹Ì po¿yczkê na pokrycie kosztów budowy. Koœció³ by³ mocno zniszczony, ale nadawa³ siê do sprzeda¿y w celu rozbiórki i odbudowania w innym miejscu. Wtedy norweski malarz Jan Krystian Dahl przebywaj¹cy w DreŸnie sk³oni³ pruskiego króla Fryderyka Wilhelma IV do jej zakupu dla berliùskiego muzeum.
W 1841 rozebranÂą ÂświÂątyniĂŞ przewieziono najpierw do Szczecina, a potem do Berlina, jednak zaprzyjaÂźniona z krĂłlem hrabina Fryderyka von Reden z Bukowca przekonaÂła go, Âżeby przewieŸÌ jÂą na ÂŚlÂąsk. Najpierw OdrÂą przewieziono jÂą do Malczyc, potem do Karpacza GĂłrnego (wĂłwczas niem. BrĂźckenberg – Mostowa GĂłra).
28 lipca 1844 ÂświÂątynia Wang staÂła siĂŞ koÂścioÂłem miejscowej parafii ewangelickiej i jest nim nadal. Stanowi atrakcjĂŞ turystycznÂą Karpacza.
Konstrukcja koœcio³a wykonana jest bez u¿ycia gwoŸdzi, wszystkie po³¹czenia zrealizowano przy pomocy drewnianych z³¹czy ciesielskich. Wnêtrze œwi¹tyni ozdobione jest oryginalnymi zdobieniami i rzeŸbami. Bry³a obiektu podczas prac konserwatorskich, zgodnie z XIX-wiecznymi trendami konserwatorskimi, uleg³a znacznej rozbudowie. Dobudowano te¿ wysok¹ kamienn¹ dzwonnicê, która chroni drewnian¹ œwi¹tyniê przed wiatrem znad Œnie¿ki.http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%85tynia_WangNa logikê to ta historia o rozbiórce koœcio³a w Norwegii "bo by³ za ma³y" siê kupy nie trzyma. Chrzeœcijanie byli du¿o bardziej praktyczni. Rozwalali star¹ budowlê, a materia³y z niej - plus to co dokupiono - s³u¿y³y za budulec wiêkszej œwi¹tyni. Tymczasem ten koœció³ek przewieziono w ca³oœci po rozbiórce. W dodatku jest on : uwa¿any jest za najstarszy drewniany koœció³ w Polsce.Hmhmh, œmiesznie to brzmi. Najstarszy drewniany Koœció³ w Polsce - ale nie Polski. Skoro oryginalnie pochodzi z Norwegii. Mo¿e i Wikingowie przechodzili wówczas na chrzeœcijaùstwo, ale w XII w. (na który to datuje siê powstanie koœció³ka ), trudno uwierzyÌ, ¿e w wysokich górach ( 900 m npm ) w Norwegii, ponad 300 km od morza, w gminie, która dziœ liczy sobie 1613 osób zamieszka³ych na oko³o 1500 km kwadratowych - gêstoœÌ zaludnienia to nieco ponad osobê na km2 - ( w XII wieku to musia³o byÌ dopiero odludzie ) powsta³ bez u¿ycia gwoŸdzi , rêcznie wyciêty w drzewie .. Koœció³ (!). I to w czasach kiedy jeszcze na dobr¹ sprawê rz¹dzili Wikingowie.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 19, 2012, 14:32:19 » |
|
najstarszy to raczej nie- "Tarnowo Pa³uckie Najstarszy drewniany koœció³ w Polsce Poœrodku wsi stoi najstarszy drewniany koœció³ w Polsce. Wznieœli go w po³owie XIII w. cystersi z s¹siedniego £ekna. Dziêki przeprowadzonym w ostatnich latach pracom badawczym i renowacyjnym wiemy, ¿e najstarsze fragmenty œcian koœcio³a pochodz¹ z 1373 r. Konstrukcja dachu œwi¹tyni jest póŸniejsza, wymieniono j¹ w latach 1628-1629. Wewn¹trz warto zobaczyÌ wykonane w latach 30. XVII w. polichromie pokrywaj¹ce œciany i strop koœcio³a. Znajdziemy tu m.in. sceny z ¿ycia œw. Ma³gorzaty i œw. Miko³aja - patrona œwi¹tyni. Pó³nocna œciana nawy przypomina, ¿e niegdyœ tê stronê œwiata postrzegano jako miejsce, sk¹d przychodzi z³o. Umieszczono na niej wizerunki dwóch szatanów. Nie wiadomo, czy skutecznie poskramia³y grzeszne zapêdy tarnowskich parafian..." http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/7790,tarnowo-paluckie-najstarszy-drewniany-kosciol-w-polsce.htmlale ciekawe, mo¿e wikingowie doszli do wniosku ¿eby pozbyÌ siê nieproszonego goœcia
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
|
« Odpowiedz #60 : Marzec 19, 2012, 19:02:36 » |
|
XIII wiek i Cystersiaki, czyli jeszcze za Âżycia templariuszy (ostatniego Wielkiego Mistrza Jakuba de Molay stracono w 1314 roku), a Ci gostkowie to umieli budowaĂŚ.
Trza tam koniecznie pojechaĂŚ jak bĂŞdzie cieplej - to tylko 90 km.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #61 : Marzec 20, 2012, 10:41:57 » |
|
East, bardzo dziekuje za informacje! Przesliczny jest ten obiekt "Wang". Jakos niezbyt brzmi to po norwesku Bardziej przypomina chinski. Wang (z kreseczka skosna w lewo nad a) jest typowym nazwiskiem chinczykow. Oznacza - zima, albo krol Jade (czyzby powrot Jedi:)) Zas wang (z takim haczykiem jak czesi maja nad s co czyta sie "sz") nad a, oznacza SIEC. Jesli chodzi o te "zime" to na kompasie pa-kua (ba-gua) jest ustawienie geomancyjne, nie koniecznie pora roku, takie okreslenie. Ale z ta Norwegia, zima, krolem, Yeti:) i sieciami, to chyba strzalik w czarne! Duch Nortona w Karpaczu;)!
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Marzec 21, 2012, 09:44:41 » |
|
Na pierwszy ogieĂą naleÂżaÂłoby wystawiĂŚ twierdzenie, iÂż utoÂżsamienie Ledy z RadÂą i tym samym z RaduniÂą da siĂŞ wybroniĂŚ.
W celu nakreÂślenia ÂścieÂżki dowodowej naleÂżaÂłoby siĂŞ zapoznaĂŚ siĂŞ nieco z archaicznÂą zasadÂą wymiennoÂści liter L oraz R w zapisie s³ów. Ciekawe w tym Âświetle wydaje siĂŞ to Âże zarĂłwno Egipcjanie jak i monojczycy konsekwentnie zamiast uzywania litery L, stosowali zapis R. W piÂśmie linearnym B moÂżna spotkaĂŚ domniemanÂą nazwĂŞ kreteĂąskiego miasta Lessithi jako staroÂżytne miasto bogini Ledy w formie doryckiej Lato a w zapisie linearnym jako Rato. JednakÂże w Âżadnym ÂźrodÂłe nie natrafiÂłem na chociaÂżby prĂłby powiazania tych dwĂłch s³ów. Z mitologii wiemy Âże Leto byÂła hiperborejska boginiÂą, matkÂą Apollina i Artemidy i jak nie trudno zauwaÂżyĂŚ byÂła mieszkankÂą pó³nocy. Problemem jednak pozostaje lokalizacja hiperborei, ktĂłrej szukano niemal po caÂłym Âświecie. Aczkolwiek najbardziej wiadygodne badania choĂŚby Sulimirskiego jednoznacznie utwierdzajÂą w przekonaniu Âże chodziÂło o obszary jeziora aralskiego – ojczyzny archeologicznych kultur andronowa, afanasewa, etc. A warto zauwaÂżyĂŚ, Âże archeolodzy od dziesiĂŞciolecie toczÂą spĂłr o to czy pierwszy rydwan pojawiÂł siĂŞ u andronowczykĂłw i podbiÂł potem indie.
Z innej strony patrz¹c, choÌby wychodzaÌ od wnikliwego przygl¹dania siê genezie liter R i L i co ciekawe ich zapisie i znaczeniu zarówno w ogamie jak i w zapisie egipskim to wiadomo dlaczego akurat te dwie czêsto bywaja wymienne. WidaÌ to równie¿ w nauce wymowy tych liter u dzieci, litera R wymawiana jest jak L, z czasem przyjmuj¹c postaÌ rozró¿nienia.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Marzec 21, 2012, 10:13:53 » |
|
Takie wymienniki R i L i inne nazywa sie w jezykoznawstwie obocznosc. Daje to tylko do myslenia, bo w rezultacie wszystkie jezyki pochodza od jednej mysli. Rozbito je celowo. Chnczyk powie np. "poplose o lulke z klemem", bo R nie umieja wymowic. Ciekawe jest wymiennictwo B i W, bo w hiszpanskim Waka=krowa, a u innych Baka=krowa. A z kolei to doprowadza do cyrylicy, A, B, WE, G, D itd. kolejnosc alfabetu. Jest to niezmiernie ciekawe, bo Cyryl i Metody, to byli powiedzmy przybysze, nauczyciele z innego wymiaru.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : Marzec 21, 2012, 10:26:51 » |
|
Alfabet.... Przestawienie osi ziemi to równie¿ albo przede wszystkim zmiana wibracji w wymawianych s³owach które traci³y w ten sposób swoj¹ moc twórcz¹. Zmieniono równie¿ zapis i wymowê samog³osek , zast¹piono a literk¹ e, niby nie wiele ... niby . Zmieniono te¿ inne litery w wymowie i zapisie i w ten sposób ludzkoœÌ utraci³a po³¹czenie z pierwowzorem dzwiêkowym. W Egipcie do tej pory szuka siê zapomnianego dŸwiêku który tworzy , niestety w ca³kowicie zmienionym œrodowisku nie tworzy tego czego oczekuj¹ niektórzy. Tworzy w przestrzeni energetycznej w naszej na razie reguluje ustawienia wzorca. Kiara ps. No proszê , mo¿e ustawimy ponownie dawny alfabet. dawne L to teraz R nowy alfabet ma zwi¹zek z zapisem œwietlnym wymawianych dŸwiêków ....... A........... E ........B...........W ........X...........T bo to idziemy dalej...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2012, 10:35:24 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #65 : Marzec 21, 2012, 10:56:36 » |
|
Mysle, ze niczego nowego nie odkryjemy, bedziemy poruszac sie po torusie, odchodzic, przyblizac, ale zawsze badac jedno i to samo. Ciekawe spojrzenie na "Alfabet" (kod) daje tzw. Solfeggio scale - Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Si(Ti)-Do Ale przy okazji znalazlam kolejny wymiennik S i T
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
|
« Odpowiedz #66 : Marzec 21, 2012, 12:08:53 » |
|
Ale czekajcie, czy aby napewno R na L.
PrzecieÂż Jasiu mĂłwiÂł, Âże: "...towaju nie bĂŞdzie, tjaktoj siĂŞ zepsuÂł ...". A potem go spytali: Jasiu a powiedz "chĂłr".
No to na L czy na J ?
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #67 : Marzec 21, 2012, 12:10:27 » |
|
Wrêcz przeciwnie jak wiesz które litery nale¿y zast¹piÌ innymi mo¿esz dokonaÌ zaskakuj¹cego odczytu. a to daje zrozumienie zupe³nie inne ni¿ do tej pory. Zburzenie Wierzy Ba -bel to by³o tylko i wy³¹cznie przestawieniem dŸwiêków w kodzie porozumiewania siê ,zast¹piono to co s³yszysz w mózgu tym co nale¿y zapisaÌ i wymówiÌ. i w ten sposób nast¹pi³a przekodowanie którego u¿ywamy do dzisiaj. A co to znaczy otworzyÌ œwiadomoœÌ? PowróciÌ do starego wzorca i zrozumienia wiedzy z przed przestawienia kodów znaczeniowych. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : Marzec 21, 2012, 12:27:12 » |
|
Po dlugim namysle odpowiadam na JOT!:) Kiaro piszesz, "zastosowano, przeksztalcono, zmieniono", a kogo masz na mysli? "Krola Kraka"?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #69 : Marzec 21, 2012, 12:46:22 » |
|
Nie miÂła moja , mam na myÂśli wÂładcĂłw naszego III wymiaru najbardziej aktywnych od poczÂątkowych czasĂłw Atlantydy gdy przekazano im obniÂżonÂą wibracyjnie ziemiĂŞ jako szkolĂŞ rozwoju duchowego dla caÂłego rodu. By mogli rozwojem uczuciowo- duchowym a nie intelektualnie technicznym dorĂłwnaĂŚ pozostaÂłym juÂż od dÂłuÂższego czasu bĂŞdÂącym w tej szkole Energiom. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2012, 12:46:45 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #70 : Marzec 21, 2012, 13:07:02 » |
|
By mogli rozwojem uczuciowo- duchowym a nie intelektualnie technicznym dorĂłwnaĂŚ pozostaÂłym juÂż od dÂłuÂższego czasu bĂŞdÂącym w tej szkole Energiom. Czyli zmniejszyc szanse na poznanie, utrudnic dostep do prawdy. Bo dopiero, ten kto zdobedzie wiedze, bedzie mogl swiadomie dokonywac wyborow. Inaczej faktycznie bedzie tylko producentem "looshu"... Osobiscie uwazam, ze rozwiniety intelektualnie i technicznie wcale nie wyklucza wysokiego stopnia uduchowienia i uczuciowosci, a wrecz przeciwnie, harmonizuje. Jako malutka dygresje podam dla przykladu bledne (otumanianie celowe) tlumaczenie "Dragonow" w celu straszenia? Chyba tak... Tlumaczenie prawidlowe - Dragoj (drogi, kochany).
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #71 : Marzec 21, 2012, 13:16:19 » |
|
Wrêcz przeciwnie jak wiesz które litery nale¿y zast¹piÌ innymi mo¿esz dokonaÌ zaskakuj¹cego odczytu. a to daje zrozumienie zupe³nie inne ni¿ do tej pory. Zburzenie Wierzy Ba -bel to by³o tylko i wy³¹cznie przestawieniem dŸwiêków w kodzie porozumiewania siê ,zast¹piono to co s³yszysz w mózgu tym co nale¿y zapisaÌ i wymówiÌ. i w ten sposób nast¹pi³a przekodowanie którego u¿ywamy do dzisiaj. A to co robisz to nie jest czasem kolejne kombinowanie umys³owe ? Przestawienia w przestawieniach, wariacje na temat wariacji... kolejne przekodowanie. A co to znaczy otworzyÌ œwiadomoœÌ? PowróciÌ do starego wzorca i zrozumienia wiedzy z przed przestawienia kodów znaczeniowych.
Przypomina siê tu pewna opowieœÌ znu¿onego walk¹ umys³u, który siê w koùcu podda³ : " ... i opad³em na dno a po chwili us³ysza³em pukanie od spodu .. " Okazuje siê ,¿e tam, poza wzorcami , kiedy przestaje siê walczyÌ, konfabulowaÌ, kombinowaÌ , zamykaÌ czy na si³ê otwieraÌ , "stamt¹d" ca³y czas by³o pukanie od spodu . Donik¹d nie trzeba d¹¿yÌ, nigdzie siê wznosiÌ , czy zdawaÌ kolejnych testów , albo walczyÌ bo ca³y czas jest to walka z tym samym .Z wyobra¿eniem na temat. Szukanie zapomnianego dŸwiêku który tworzy , nie ma sensu dopóki istnieje ten/to , co poszukuje Tworzenie dzieje siê Jest Tu i Teraz .
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #72 : Marzec 21, 2012, 13:28:06 » |
|
Trafne! " ... i opadÂłem na dno a po chwili usÂłyszaÂłem pukanie od spodu .. " Bo w rzeczy samej trzeba zleciec na dno, aby mozna bylo sie od niego odbic! Niektorzy juz tam pozostana, proces ten ma nazwe sedymentacji. "Gestosci kosmiczne" Fizyka kwantowa...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #73 : Marzec 21, 2012, 13:48:35 » |
|
odbiĂŚ ? Czy otworzyĂŚ dno ,znaczy .. rozwaliĂŚ skorupĂŞ dna ? (DNA )
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Marzec 21, 2012, 14:03:05 » |
|
Kazdy porzadny agent ma walizeczke z PODWOJNYM dnem:) Jest przygotowany na to ewentualne rozwalanie, czyli dekonspiracje. Caly moral polega na tym, aby PROBOWAC dostac sie do tego na samym dole. Nawet, gdy ujrzymy obrazki z utworow Dantego. Czytalm ciekawe zdanie na temat nasion. Ze w nasieniu jest taka sila, bo wlasnie jego przeznaczeniem jest rozwalenie skorupy i ROZWOJ! Takie to proste, a jakze zagmatwane:)
|
|
|
|
|
|
|
|