krzysiek
Go¶æ
|
 |
« : Pa¼dziernik 24, 2010, 20:29:20 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 20:32:17 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 3453
|
 |
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 25, 2010, 10:20:18 » |
|
Wielkie dziêki Krzysiu mam pytanie : co tojest na zdjêciu nr.66808 wyglada jak cmentarz ,ale pewnie nim nie jest  Wydaje mi siê ¿e program http://www.imageshack.us/ jest lepszy do zdjêæ. pozdrawiam 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 27, 2010, 22:40:17 » |
|
Witaj chanell  Na zdjêciu, o które pytasz, widaæ ow± wioskê, jakie¶ 200 metrów od Sfinksa, w której Lucyna i Bill zamierzaj± kupiæ jedn± z "chat" ¿eby - ju¿ jako w³a¶ciciele - wkopaæ siê w g³±b P³askowy¿u. By³a o tym informacja na Forum parê dni temu. Spróbujê za Twoj± porad± skorzystaæ z imageshake'a, bo ten Fotosik jest rzeczywi¶cie trochê u³omny. Po zdobyciu pierwszych do¶wiadczeñ z Fotosikiem, pewnie pójdzie mi ju¿ lepiej  . Pozdrawiam! 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 28, 2010, 11:46:55 » |
|
ile stoi taka chatka?
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 28, 2010, 22:16:51 » |
|
Jakie¶ 4 tysi±ce. Lat. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 29, 2010, 18:34:23 » |
|
Dobre, dobre i b³yskotliwe. Doceniam - brawo.
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 29, 2010, 18:53:22 » |
|
Wiecie co jest tu najciekawsze...
Budowle budowane kilka tysiêcy lat temu dalej stoj±, a nasze dzisiejsze "bloki betonowe" gdy tylko przestan± byæ u¿ytkowane zostan± zniszczone prêdzej ni¿ nam siê wydaje. Nasza "architektura" jest nie trwa³a, natomiast staro¿ytni budowali co¶ na kilka tysiêcy lat, oni o tym wiedzieli, mo¿e co¶ przez to chcieli powiedzieæ?
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:58:22 » |
|
Jest takie s³ynne powiedzenie, brzmi±ce mniej wiêcej tak: "Cz³owiek obawia siê up³ywu czasu, a czas czuje respekt przed piramidami". Jednak nie wszystkie staro¿ytne budowle opar³y siê up³ywowi czasu - te wzniesione z ceg³y mu³owej "pasz³y w drebiezgi". Ale oryginalny kamieñ, dzie³o Natury, a nie cz³owieka, tak ³atwo siê nie poddaje i trwa. W innym miejscu pisa³em niedawno, ¿e Naczelny Architekt Wszechczasów byæ mo¿e osobi¶cie ingerowa³ przy budowie Wielkiej Piramidy, by daæ nam widoczny znak swoich nieograniczonych mo¿liwo¶ci. By³em na terenie Gizy ju¿ dwa razy i mam nieodparte wra¿enie, ¿e JEST ABSOLUTNIE NIEMO¯LIWE, by pierwotni Egipcjanie byli w stanie (³adny rym  ) skonstruowaæ co¶ tak gigantycznego! A do tego co¶ tak skomplikowanego, je¶li chodzi o wewnêtrzn± strukturê. Uwierzcie mi: kiedy siê stoi obok 2,5 miliona potê¿nych bloków kamiennych, kiedy siê we¼mie pod uwagê, ¿e niektóre p³yty wewn±trz Piramidy wa¿± kilkadziesi±t ton, a wszystko to oparte jest o "kosmiczne" wymiary, to trudno daæ wiarê teoriom, i¿ jest to dzie³o ludzi prawie-pierwotnych. Z epoki neolitu! Dzi¶ mamy problemy - mimo ca³ej XXI-wiecznej techniki - z wybudowaniem stadionów i dróg na Euro 2012. Trudno wiêc przyj±æ do akceptuj±cej wiadomo¶ci, ¿e ci biegaj±cy z go³ymi d..ami Egipcjanie mogli pokusiæ siê o wzniesienie czego¶ tak wyj±tkowego! Gdyby to by³o takie proste, Papuasi z Nowej Gwinei te¿ mieliby swoje "piramidy". Byæ mo¿e rozwi±zania tych dylematów trzeba szukaæ kilkadziesi±t metrów pod powierzchni± Gizy. Czas poka¿e, jak to by³o naprawdê...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2010, 11:01:24 wys³ane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 07, 2010, 08:27:24 » |
|
Dzi¶ mamy problemy - mimo ca³ej XXI-wiecznej techniki - z wybudowaniem stadionów i dróg na Euro 2012.
Hehe, wiesz, gdyby piramidy mia³y powstaæ w Polsce, to najpewniej nie powsta³yby nawet przez tysi±c lat  Ale w innych krajach z tym problemów nie ma. Egipt z kolei, je¶li ju¿ porównywaæ, by³ w swoich czasach mocarstwem, bardziej porównywalnym do dzisiejszego USA czy GB.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 07, 2010, 11:25:03 » |
|
Dzi¶ mamy problemy - mimo ca³ej XXI-wiecznej techniki - z wybudowaniem stadionów i dróg na Euro 2012.
Hehe, wiesz, gdyby piramidy mia³y powstaæ w Polsce, to najpewniej nie powsta³yby nawet przez tysi±c lat  Ale w innych krajach z tym problemów nie ma. Egipt z kolei, je¶li ju¿ porównywaæ, by³ w swoich czasach mocarstwem, bardziej porównywalnym do dzisiejszego USA czy GB. Je¶li chodzi o skalê przewagi (zw³aszcza militarnej) nad pañstwami o¶ciennymi, to mo¿e i by³o to ówczesne "USA", ale je¶li kto¶ ma lepsze maczugi i genera³ów, to jeszcze nie znaczy, ¿e jest w stanie seryjnie budowaæ Wielkie Piramidy. Przez te tysi±ce lat dominacji zbudowali w³a¶ciwie tylko jeden taki obiekt, choæ "Chefren" te¿ jest gigantyczny, ale o niej jako¶ siê nie mówi, bo ma znacznie mniej z³o¿on± strukturê wewnêtrzn±. Do znudzenia bêdê tu nawi±zywaæ do dzie³ Z.Sitchina, w których ten genialny znawca historii tych terenów dowodzi, dlaczego Annunaki wybudowali obie Wielkie Piramidy w³a¶nie w tym miejscu. Póki co, nikt tego lepiej nie wyt³umaczy³.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 07, 2010, 19:44:04 » |
|
Egipcjanie s± wielkimi budowniczymi piramid, ale nurtuje mnie pytanie, co sk³oni³o tak leniwe, ma³o mobilne spo³eczeñstwo do tak wielkich przedsiêwziêæ? Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 07, 2010, 19:59:08 » |
|
Egipcjanie s± wielkimi budowniczymi piramid, ale nurtuje mnie pytanie, co sk³oni³o tak leniwe, ma³o mobilne spo³eczeñstwo do tak wielkich przedsiêwziêæ? Pozdrawiam - Thotal  to zasadnicze pytanie, bo o wiele ³atwiej by³o by uwierzyæ, ¿e piramidy wybudowali staro¿ytni niemcy ni¿ egipcjanie 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 07, 2010, 20:20:46 » |
|
Egipcjanie s± wielkimi budowniczymi piramid, ale nurtuje mnie pytanie, co sk³oni³o tak leniwe, ma³o mobilne spo³eczeñstwo do tak wielkich przedsiêwziêæ? Pozdrawiam - Thotal  to zasadnicze pytanie, bo o wiele ³atwiej by³o by uwierzyæ, ¿e piramidy wybudowali staro¿ytni niemcy ni¿ egipcjanie  To rzeczywi¶cie zasadnicze pytanie. Co mog³oby sk³oniæ ludzi ( nie tylko Egipcjan, ale np Polaków ) do takich po¶wiêceñ ? Odpowied¼ jaka mi siê ci¶nie do g³owy to ... lenistwo  Leñ jest w stanie zrobiæ wielki wysi³ek, je¶li mo¿e dziêki niemu nic ju¿ pó¼niej nie robiæ  Dlatego przekonuje mnie wyja¶nienie, ¿e Piramidy by³y generatorami darmowej energii.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 07, 2010, 21:29:17 » |
|
By³em parê razy w Egipcie i bêd±c sta³ym mieszkañcem tych okolic nie zmusi³bym siê do ciê¿szej pracy ponad wachlowanie klapkiem mi³ej mi istoty Kamienie targaæ na jakie¶ piramidki? - w ¿yciu!!!  Kamieñ z którego "wykonana" jest piramida Cheopsa nie jest granitem, chocia¿ wewnêtrzne komnaty s±. Zewnêtrzne elementy s± w rodzaju wapienia podobnego do trawertynu, mocno porowate, z du¿± ilo¶ci± "zapowietrzeñ". Istniej± teorie o produkcji tego materia³u na podobnej zasadzie jak dzi¶ produkuje siê "gazobeton". Przygl±da³em siê i czekam na lepsze czasy, a¿ kto¶ to kiedy¶ wyja¶ni. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 07, 2010, 22:21:00 » |
|
Jutro (w poniedzia³ek 8 XI) na TV4 ma byæ wyemitowany film (o 21-ej) o odnalezionych w Gizie ¶ladach (i to ca³kiem okaza³ych) po kolejnej wielkiej piramidzie. Zapowiada siê sensacyjnie! Polecam.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 08, 2010, 08:26:39 » |
|
Dlatego przekonuje mnie wyja¶nienie, ¿e Piramidy by³y generatorami darmowej energii.
w takim razie druga istotna kwestia- to co by³o zasilane tym ¼ród³em energii??,- bo nic takiego chyba nie odnaleziono 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
barneyos
 Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 689
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 08, 2010, 09:06:40 » |
|
ELo!!
Te¿ spotka³em siê z tak± opini±, ¿e to elektrownia, i ¿e w jaki¶ sposób poprzez ley lines zasila³a inne miejsca na ¶wiecie.
Ale po co to komu to na razie info brak - ja przynajmniej nie s³ysza³em.
A mo¿e (koncepcja moja) by³y to lokalne CPNy dla statków powietrznych co to wtedy lata³y woko³o Ziemi. Przecie¿ gdzie¶ musieli tankowaæ !
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
east
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 08, 2010, 09:43:20 » |
|
To jak ju¿ sobie gdybamy, to wg mnie .... w³a¶nie wzd³u¿ Ley Lines znajduj± siê "odbiorniki" tej energii, niekoniecznie elektrycznej zreszt±. Na pr±d mo¿na t± energiê by³o sobie zamieniæ ewentualnie. "Odbiornikami" by³y kultury rozwijaj±ce siê na ró¿nych kontynentach rozlokowane wzd³u¿ leylines na których przeciêciu znajdowa³y siê niezwykle budowle staro¿ytnych kultur - w tym Majów. Energia o której mowa to energia stwórcza , skoncentrowana si³a ¿yciowa, lub prana. Przesy³ana by³a poprzez ziemskie pole magnetyczne w formie fal stoj±cych. Odkodowanie i pobór energii nastêpowa³y poprzez umiejêtne dostrojenie siê do ich czêstotliwo¶ci. 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 689
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 08, 2010, 10:45:43 » |
|
A dobre, dobre, takie CPNy, ale dla ¿ycia wszelkiej ma¶ci ! I to dzia³a nadal do dzisiaj. Wymaga lekkiego remontu, ale dzia³a.
Tylko kto za to bierze kasê, no bo kto¶ musi podatki ¶ci±gaæ ? Pretorianie Samcia ?
Czyli tak: pokarm (i leki bo uzdrawia) dla cz³owieka, ropa dla jego auta, pr±d dla telewizora. I jeszcze do tego darmowa wiedza prosto ze ¼ród³a.
Wszystko za free. Oj, oj totalna anarchia, jak tutaj trzymaæ takiego cz³owieka za mordê ? I politycy niepotrzebni. Same minusy. Dlatego dla dobra nas samych blokuj± dostêpu do tego.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 08, 2010, 12:12:55 » |
|
Oj blisko , blisko....  coraz cieplej..... Ale ten potecjal w czakrach ziemi z ktorych mozna pobierac energie , lub nawet z jadra ziemi ( i bylo to robione do niedawna) jest bardzo zalezny od ludzkiego zycia , oraz tego co jak myslimy , mowimy i tworzymy fizycznie. Bardzo scisle powiazanie rozwojowe nasze jest z potecjalem energetycznym calej ziemi , a co za tym idzie z moca energetyczna czakr , ktora mozemy wykorzystywac dla naszej kreacji technicznej w fizycznosci. Dodac nalezy rowniez energie czerpana bezposrednio ze slonca , bo z niej Ludzkosc przyszlosci bedzie korzystac w duzej mierze. Jednak te nowe technologie wejda w zycie juz po 2012. I prawda jest iz nie bedzie granic , paszportow , panstw i jeszcze wielu innych ograniczajacych nas struktor. Inny system wartosci , otworzy inne mozliwosci energetyczne. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 12:50:41 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 08, 2010, 12:47:02 » |
|
Tylko jest ma³y problem ze sprawdzalno¶ci± Twoich przepowiedni, Kiaro. Zarówno tych g³oszonych na forum jak i tych prywatnych.
Có¿, kolejna weryfikacja za dwa lata i chyba ostateczna…
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 08, 2010, 13:17:06 » |
|
Tylko jest ma³y problem ze sprawdzalno¶ci± Twoich przepowiedni, Kiaro. Zarówno tych g³oszonych na forum jak i tych prywatnych.
Có¿, kolejna weryfikacja za dwa lata i chyba ostateczna…
Pozdrawiam
Mam dla Ciebie propozycje ; sprobuj doszukac sie madrosci we wlasnych slowach. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 13:17:23 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 08, 2010, 13:28:55 » |
|
Mam dla Ciebie propozycje ; sprobuj doszukac sie madrosci we wlasnych slowach.
Kiaro, fakty, to fakty a wiara, to wiara. M±dro¶æ s³owa? Zale¿na jest od mo¿liwo¶ci odczytu… 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 08, 2010, 13:44:46 » |
|
Mam dla Ciebie propozycje ; sprobuj doszukac sie madrosci we wlasnych slowach.
Kiaro, fakty, to fakty a wiara, to wiara. M±dro¶æ s³owa? Zale¿na jest od mo¿liwo¶ci odczytu…  to juz tylko dla Twojej ciekawosci. O faktach w zadnej dziedzinie i publicznej i prywatnej nie wiesz nic i wiedziala nie bedziesz dopuki ja ich nie upublicznie. A ze robic tego nie mam zamiaru, wiec..... Kiara  ps. sfera domyslow jest bardzo zwodnicza.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 13:45:01 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 08, 2010, 13:54:43 » |
|
to juz tylko dla Twojej ciekawosci. O faktach w zadnej dziedzinie i publicznej i prywatnej nie wiesz nic i wiedziala nie bedziesz dopuki ja ich nie upublicznie.
A ze robic tego nie mam zamiaru, wiec.....
ps. sfera domyslow jest bardzo zwodnicza.
Kiaro, te s³owa bardzo wiele o Tobie mówi±, nawet nie wiesz, jak wiele. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|