Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 22:02:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Egipt - lu¼ne dyskusje  (Przeczytany 72468 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Luty 06, 2011, 13:25:57 »

Kiaro mnie siê wydaje, ze tam w Egipcie nie mo¿na wrzucaæ do jednego worka Hawassa i armii.
To, ¿e Rz±d Egiptu mia³ pod piecz± zabytki to jedno, ale genera³owie niekoniecznie musz± s³uchaæ Rz±du, czy Prezydenta.Owszem tak , kiedy Prezydent jest silny. Kiedy s³abnie sytuacja siê zmienia a si³a pozostaje przecie¿ po stronie armii. Nadmieniam o tym, aby¶ uzmys³owi³a sobie, ¿e jest wiele grup o rozbie¿nych interesach i Egipt nie jest pod tym wzglêdem wcale monolitem.

Natomiast co do informacji.

Informacja nt zapisów w komnacie mo¿e i jest dostêpna , choæ oficjalnie utajniona. Utajniona dla wymiernych korzy¶ci okre¶lonych grup ludzi w Egipcie i poza nim. Zak³adam tu, ¿e Mubaraka popiera USA bardziej ze strachu przed ujawnieniem przez niego wiedzy ( na zasadzie, ¿e lepiej wroga trzymaæ przy sobie ni¿ z dala ) ni¿ z dobroci serca. Rozpowszechnienie informacji na masow± skalê przez Egipcjan zmieni³oby , uwa¿am, zbyt wiele w skali globalnej. System boi siê wzrostu masowej ¶wiadomo¶ci.
Obecno¶æ armii wokó³ Piramid , którym przecie¿ zamieszki nie s± w stanie nic z³ego zrobiæ, ¶wiadczy, jak dla mnie o tym, ¿e pojawili siê kolejni chêtni do wtajemniczenia.
Paradoksalnie , mo¿e siê to okazaæ dla ¶wiata korzystne, gdy¿ zagro¿ony konkurencj± Mubarak ( i Hawass te¿, bo jad± na jednym wózku ) czuj±c, ¿e i tak przegrywa , mo¿e jeszcze spróbowaæ u¿yæ posiadanych informacji, podaj±c do publicznej wiadomo¶ci jednocze¶nie wyja¶niaj±c, ¿e musia³ je ukrywaæ ze wzglêdu na naciski miêdzynarodowe. By³aby to desperacka próba samooczyszczenia i poprawy wizerunku w oczach opinii miêdzynarodowej.
Na razie jednak, póki ma wsparcie USA nie zrobi tego.

Ale to tylko takie moje political fiction U¶miech
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Luty 06, 2011, 13:35:37 »

Wiecie,ja tez mam takie odczucie,ze ktos chcial sie dobrac,do tej skladnicy ukrytych faktow.Ale dla mnie znamiennym jest to,ze Mubarak,nie bral od razu nog za pas,jak to zrobil jego sasiad z Tunezji,wyjezdzajac z 1,5tonami zlota,pewnie sam ich nie wzial z banku i nie zaladowal,ale to tak na marginesie.Siedzac 30 lat na fotelu Prezydenta i to jeszcze w Egipcie,ma sie ze tak powiem reke na pulsie,jezeli chodzi o te starozytnosc,o ktorej tutaj mowimy.
Ale,ze cos zaczyna sie dziac,to widac golym okiem.To wrzenie w innych krajach tamtego regionu,i co wg.mnie jest wazne,zaraz rzady sie poddaja,mianuja innych.Dzieje sie to za szybko.
Teraz chyba przyszla pora na Algierie,bo tez cos tam sie zaczyna.

Wydaje mi sie,ze ten scenariusz sie dopiero rozkreca.Jeszcze kilka dni i zobaczymy,co sie z tego "wykluje".
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Luty 06, 2011, 14:05:32 »

Z tego co wiem maj± jeszcze zapasy energii na dwa dni i dwa dni na ³±cza ze swoj± przestrzeni±. Za dwa dni Ziemia ustawi siê tak w kosmosie ( zmieni swoje parametry) i¿ utrac± bezpowrotnie te mo¿liwo¶ci.

To co siê zacznie dziaæ za dwa dni?

Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Luty 06, 2011, 14:21:58 »

Kiara
To "pojedyncza "mrówka Ludzka" osi±gnê³a ten sukces , jej wola tworzenia dobra , wola ¿ycia w mi³o¶ci osi±gnê³a sukces.

By³y dwie drogi i dwie mo¿liwo¶ci d³ugo aktywne dla ka¿dej opcji. Jednak opcja rozwoju indywidualnego z woln± wol± i rozwojem przez mi³o¶æ bezwarunkow± z woli "pojedynczej Ludzkiej mrówki" zosta³a aktywowana. Weszli¶my w inny paradygmat istnienia ni¿ propagowali Zetki ( czyli Syriuszanie B , inaczej androidy) , Enki i ca³a grupa Elity Bia³ego Braterstwa tworz±cego Hierarchiê w³adców.
Nareszcie jakies rozsadne rozumowanie,Kiara.To mi pasuje i jestem za i nigdy przeciw..,mimo,ze nie uznaje istnienia En-ki'ego,jego zalogi, a co za tym idzie rowniez hartowania osob przeciwnych Projektowi.Skoro nie uznaje En-ki,logicznym jest,ze zadnego hartowania osob z Chicago nie bylo.Uzywalem tego stwierdzenia tylko jako argumentu zakladajacego jego hipotetyczne istnienie.Kropka.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 14:25:18 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #79 : Luty 06, 2011, 14:23:44 »

Kiara
Z kim wspó³pracuje Hawas i kto go kszta³ci³ i lansowa³ na zajmowane stanowisko? Co robi± tam Amerykanie w zagrodzonych wysokimi plotami stanowiskach archeologicznych?
Dlaczego od wielu lat staraj± siê wypompowaæ wodê z pod p³askowy¿? Dlaczego mo¿na wej¶æ w Piramidzie Cheopsa tylko do komnaty z sarkofagiem a do innych ju¿ nie? Dlaczego Sfinks jest tak odgrodzony i¿ nie mo¿na siê do niego zbli¿yæ?

Jednak najbardziej strze¿ono dostêpu do piramid. Dlaczego?

Amerykanie nie musz± serio czy nie serio traktowaæ przekazów Enki oni maj± przekazy "¶pi±cego proroka" te traktuj± a¿ nadto serio.
Enki i Projekt Cheops to tylko odwrócenie uwagi no i mo¿e co¶ jeszcze....

bardzo trafne pytania ! te¿ je sobie zadajê !! U¶miech

east

Natomiast co do informacji.

Informacja nt zapisów w komnacie mo¿e i jest dostêpna , choæ oficjalnie utajniona. Utajniona dla wymiernych korzy¶ci okre¶lonych grup ludzi w Egipcie i poza nim. Zak³adam tu, ¿e Mubaraka popiera USA bardziej ze strachu przed ujawnieniem przez niego wiedzy ( na zasadzie, ¿e lepiej wroga trzymaæ przy sobie ni¿ z dala ) ni¿ z dobroci serca. Rozpowszechnienie informacji na masow± skalê przez Egipcjan zmieni³oby , uwa¿am, zbyt wiele w skali globalnej. System boi siê wzrostu masowej ¶wiadomo¶ci.
Obecno¶æ armii wokó³ Piramid , którym przecie¿ zamieszki nie s± w stanie nic z³ego zrobiæ, ¶wiadczy, jak dla mnie o tym, ¿e pojawili siê kolejni chêtni do wtajemniczenia.
Paradoksalnie , mo¿e siê to okazaæ dla ¶wiata korzystne, gdy¿ zagro¿ony konkurencj± Mubarak ( i Hawass te¿, bo jad± na jednym wózku ) czuj±c, ¿e i tak przegrywa , mo¿e jeszcze spróbowaæ u¿yæ posiadanych informacji, podaj±c do publicznej wiadomo¶ci jednocze¶nie wyja¶niaj±c, ¿e musia³ je ukrywaæ ze wzglêdu na naciski miêdzynarodowe. By³aby to desperacka próba samooczyszczenia i poprawy wizerunku w oczach opinii miêdzynarodowej.
Na razie jednak, póki ma wsparcie USA nie zrobi tego.

Ale to tylko takie moje political fiction

East to co napisa³e¶ ,to nie tylko twoje  political fiction Chichot uwazam ¿e tak w³asnie jest ! Prawdê mówi±c czekam ¿e Hawass u¿yje tych informacji . Niedawno Kiara pisa³a o tym ¿e w Egipcie stanie siê co¶ co zmieni wszystko ( czy co¶ w tym stylu ) Oby zmiany nast±pi³y i to zmiany na lepsze Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Luty 06, 2011, 14:46:29 »

Dziêki chanell. Zachêcony Twoim wpisem kontynuujê swoje  political fiction ....

Tymczasem Mubarak szykuje sobie "dupochron" w Niemczech..
Prezydent Egiptu Hosni Mubarak móg³by udaæ siê do Niemiec na badania lekarskie na nieokre¶lony czas, stwarzaj±c w ten sposób okazjê do za¿egnania kryzysu w swoim kraju
(..)
O mo¿liwo¶ci takiego scenariusza, który pozwoli³by 82-letniego Mubarakowi na odej¶cie z godno¶ci± z urzêdu prezydenta, napisa³ w sobotê amerykañski dziennik "New York Times".

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/320843,niemiecka-kanclerz-przygarnie-prezydenta-egiptu.html
Czyli rozwa¿a schronienie siê pod skrzyd³ami Systemu. Pomys³ wyszed³ z Ameryki, a neutralne Niemcy oczywi¶cie zagwarantuj± "leczenie" . Takie , ze Mubarak zapomni o tym co wie Mrugniêcie

Inny news otwiera zupe³nie now± perspektywê ..

Anonimowy cz³onek
Bractwa Muzu³mañskiego powiedzia³ agencji AFP, ¿e w sobotê rano dojdzie do spotkania przedstawicieli Bractwa z wiceprezydentem Omarem Sulejmanem.

Podkre¶li³ on, ¿e celem jego ugrupowania jest "ochrona
interesów narodu, zachowanie niepodleg³o¶ci kraju oraz zapobie¿enie wszelkiej ingerencji, miêdzynarodowej lub regionalnej, w nasze sprawy wewnêtrzne".
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/320830,przelom-w-egipcie-opozycja-usiadla-do-rozmow-z-rezimem.html

Egipt to nie tylko Mubarak. Nie wiemy ilu tak na prawdê ludzi z jego otoczenia posiada prawdziwe informacje i dowody. I tak sobie my¶lê ...
W jaki sposób Egipt móg³by staæ siê w regionie a¿ tak niezale¿ny, ¿eby nikogo nie potrzebowali ?
Mo¿na byæ niezale¿nym posiadaj±c broñ atomow±, albo cenne surowce, albo ..... cenne informacje.
Na przyk³ad informacje o historii ludzko¶ci zwi±zanej ¶ci¶le z Kosmosem.. cenne artefakty ...

Oczyma wyobra¼ni widzê ju¿ te t³umy turystów i naukowców zmierzaj±cych do Egiptu niczym do Mekki wiedzy.
Turystyka postawi³aby ten Kraj szybko na nogi. Nie mówi±c o ¶wiatowej s³awie .
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Luty 06, 2011, 14:57:56 »

Chyba nie zdajecie sobie sprawy z tego i¿ w Egipcie rz±dzi wojsko , to jemu podporz±dkowany jest ca³y Egipt , nie policji.
Nikt kto posiada jakie¶ stanowisko nie mo¿ne mu siê przeciwstawiæ.
Pozwolenia na wszystko wydaje wojsko i wojsko uczestniczy we wszystkich wyprawach archeologicznych w cywilu i w mundurach.
Nie ma ¿adnego , ale to ¿adnego egipskiego ministerstwa czy regionu kraju w którym nie by³o by jednostek wojskowych , którym podporz±dkowana jest administracja cywilna.
Policja jest form± zewnêtrznej w³adzy ale w³adzê ma wojsko i ono o wszystkim decyduje.

To wojsko decyduje o tym , kto , gdzie i kiedy i za ile....

Nie b±d¼cie naiwni oni nie maja ¿adnych konkurentów w swoim kraju. Gdyby Hawas siê czemu¶ kiedykolwiek przeciwstawi³ od dawna nie posiada³ by stanowiska , które ma.
Dostêp do wszelakiej odkopanej wiedzy posiada rz±d egipski i ci , którzy z nim wspó³pracuj± , nikt inny nie ma i bez ich zgody na ¿aden teren nie wejdzie. Tam jest tyle wojska ¶wietnie uzbrojonego ¿e mrówka siê nie przeci¶nie.

My¶licie w³asnymi kategoriami  , tam obowi±zuj± inne zasady.

Gdyby Mubarak czu³ siê zagro¿ony to dawno by ju¿ zwia³ , on siê czuje bezpieczny , wie ¿e wojsko ma wszystko pod  kontrol±. Zamieszki s± programowe w celu odwrócenia uwagi od innych zdarzeñ i spowodowania tworzenia energii im niezbêdnej.

Bez energii nic nie mo¿na zrobiæ posiadaj±c nie wiem jakom wiedzê. Ju¿ pisa³am nawet je¿eli skonstruujesz super samochód ( bo otrzymasz dostêp do wiedzy jak to zrobiæ) to on i tak i tak nie pojedzie bez energii. To chyba proste?

I jeszcze co¶... ten ma³y szczegó³ , który go uruchomi nie zosta³ znaleziony.

Czyli nici z tego...

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Co bêdzie za dwa dni? Powrót do "normalno¶ci" bo ju¿ nic nie mo¿na zrobiæ  w sprawie cofniêcia osi ziemi do miejsca które utrzymywa³o j± w paradygmacie przesuniêtym od wzorca Stwórcy.

Za dwa dni miniemy punkt ostatniego odchylenia wyznaczaj±cego przestawiony wzorzec. To ostateczne i nie odwracalne. ¦wiat³o , wiedza p³yn±ca z kosmosu coraz bardziej bêdzie nape³nia³a nasz± przestrzeñ otwieraj±c nam dostêp do wiedzy wzorca Jedni , wiedzy Jedni.

Ju¿ nie bêdzie mo¿na Ludzi utrzymywaæ w pó³ ¶wiadomo¶ci z odwrócon± i niekompletn± wiedz± , która miast nas wynosiæ blokuje nam rozwój.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 14:58:18 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Luty 06, 2011, 15:16:09 »

Cytat: Kahuna
Skoro nie uznaje En-ki,logicznym jest,ze zadnego hartowania osob z Chicago nie bylo.Uzywalem tego stwierdzenia tylko jako argumentu zakladajacego jego hipotetyczne istnienie.Kropka.

I tu siê Kahuna mylisz. Utrzymywa³am swego czasu do¶æ bliski kontakt mailowy i na skype z Basi± Parzoch, która jest by³± jaskó³k± i przyjació³k± S³awy. I znam jej osobiste relacje o tym zdarzeniu. By³y autentyczne i szczegó³owe. Nie pos±dzam Basi i S³awy o k³amstwo. Zreszt±, potwierdzi³a to jeszcze inna osoba bêd±ca blisko tamtych wydarzeñ.
Inna sprawa, kto rzeczywi¶cie sta³ za tym hartowaniem. Hartowanie jednak by³o, to fakt.

Pozdrawiam  U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Luty 06, 2011, 19:05:09 »

No có¿ Krzysiu arteq wiedzia³ co robi i zasia³ wokó³ mnie "wiem ale nie powiem..." czyli k³amstwo powtarzane tysi±c razy staje siê prawd±  ... ale tylko dla niektórych nie my¶l±cych samodzielnie , bowiem k³amstwo prawd± siê nie stanie nigdy. To taka ma³a dygresja.
Kiaro, Kiaro, znowu te Twoje insynuacje - wiele ju¿ by³o ich z Twojej strony i ¿adna nie by³a prawd± - ¿adnej nie by³a¶ w stanie dowie¶æ i z wielu musia³a¶ siê wycofaæ. Dlaczego ponownie uciekasz siê do tego?  Nie rozumiem dlaczego teraz mnie chcesz obarczyæ konsekwencjami swojego zachowania? Przecie¿ to w³a¶nie Ty ucieka³a¶ od odpowiedzi, wyja¶nieñ - ja nigdy. To Ty sugerowa³a¶ - nawet wprost zapewnia³a¶ - o swojej "wiedzy" i... na zapewnieniach siê koñczy³o. Tyle osób prosi³o Ciê o wyja¶nienia - i w zamian wykrêty. Naprawdê jestem zaskoczony Twoimi sugestiami, ¿e to ja mia³em co¶ wspólnego z Twoimi wykrêtami. Ci±gle te manipulacje - czy nie widzisz, ¿e coraz mniej osób siê na to ³apie?
Kibicujê Ci z ca³ych si³ aby¶ wyja¶nia³a, by³a otwarta na dyskusje i pytania.

Dlaczego od wielu lat staraj± siê wypompowaæ wodê z pod p³askowy¿? Dlaczego mo¿na wej¶æ w Piramidzie Cheopsa tylko do komnaty z sarkofagiem a do innych ju¿ nie? Dlaczego Sfinks jest tak odgrodzony i¿ nie mo¿na siê do niego zbli¿yæ?
Nie potrafiê podaæ konkretnych powodów które to czyni±. Mogê natomiast przytoczyæ bardzo wiele bardziej logicznych - nawet zwyk³e prace budowy s± zagrodzone i zamkniêty wstêp osobom postronnym - czy¿by ka¿dy z deweloperów prowadzi³ tajne wykopaliska? Nie, chodzi o bezpieczeñstwo. Jest bardzo wiele zabytków w których dostêp dla turystów jest czê¶ciowy. Najczêstszymi powodami s± prace archeologiczne, restauracyjne czy najzwyczajniej dba³o¶æ o ochronê - np. mikroklimat.   

Ale oni kradn± wówczas , a nie rozbijaj±  w drobny mak gliniane figurki , których by³o pe³no pot³uczonych na pod³odze.
To wskazywa³o na poszukiwanie czego¶ co mog³o by byæ ukryte w takiej figurce. Robili to ludzie , którzy dok³adnie wiedzieli czego i gdzie szukaæ. Nie s±dzê ¿eby robili to pracownicy muzeum , zbyt du¿e ryzyko utraty dobrej pracy , której w Egipcie zbyt wiele nie ma.
Och Kiaro, gdyby zniszczeñ dokonywali ludzie którzy "dobrze wiedz±" czego szukaj± to nie dzia³aliby tak po omacku. Wiedzieliby dobrze do której figurki dotrzeæ, a stary re¿im by³ jeszcze na tyle silny, ¿e nie musia³by dzia³aæ w tak wandaliczny sposób. Nie wspomnê ju¿ o tym, ¿e wcze¶niej mieli bardzo wiele czasu aby figurki, mumie prze¶wietlaæ i to bez zawracania na siebie uwagi.
W takim ba³aganie ludzie mogli np. us³yszeæ pog³oskê np. o cennym brylancie umieszczonym w jednej figurce... reszta potoczy³aby siê sama - kosmiczny zysk kontra niepewna w takich okoliczno¶ciach praca.
Jak by³o naprawdê? Nie wiem, ale te t³umaczenia s± bardziej logiczne.

Cytat: Kiara link=topic=5916.msg73497#msg73497 date=1296993257Zamieszki by³y , ale nie a¿ tak olbrzymie  i to w centrum Kairu , nie w muzeum. [...
Niby tury¶ci mieli byæ chronieni , no niby. Skoro najspokojniej by³o pod piramidami i tam by³o wojsko , to tam powinny byæ kierowani tury¶ci i  stamt±d  eskortowani do o¶rodków wczasowych. A tak nie by³o?
Dlaczego wojsko nie otoczy³o muzeum wiedz±c i¿ tam s± najcenniejsze egipskie skarby? A odciêto dostêp do piramid?
Mo¿e dlatego, ¿e w okolicy samych piramid nie ma takiej bazy turystycznej aby zmie¶ciæ tam tysi±ce turystów? Mo¿e dlatego, ¿e bazy turystyczne s± nawet do dzisiaj jednymi z najbezpieczniejszych miejsc? Mo¿e samo wojsko w obliczu przewrotu nie wie jak siê zachowaæ, kogo stronê trzymaæ? Wszak wojskiem dowodzi generalicja która nie chcia³aby spadaæ ze swoich sto³ków...

ps. Je¿eli jawi± siê przed kim¶ ró¿ne elementy jakiej¶ uk³adanki , to nie powinno ich siê selekcjonowaæ ograniczono¶ci± w³asnego umys³u ( bowiem cudzy robi±cy t± uk³adankê  mo¿e byæ o wiele bardziej wszechstronny) , nale¿y je pozbieraæ wszystkie  i staraæ siê z³o¿yæ w ca³o¶æ tworz±c± logiczn± choæ czasami ma³o zrozumia³± dla nas opowie¶æ.
Kiaro, powtarzasz siê. Wielokrotnie forumowicze s³yszeli zarówno wprost jak i pomiêdzy wierszami, ¿e jeste¶ "wszechwiedz±ca" i najlepiej poinformowana, a oni skoro Ci nie wierz± to s± ograniczeni w jaki¶ sposób. Nie znudzi³o Ci siê to? Osobi¶cie w³a¶nie uk³adam tê uk³adankê i wiele Twoich puzzli nie pasuje. Gdy to mówiê - oburzasz siê, uciekasz, pomawiasz, insynuujesz. Szkoda.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 19:05:57 wys³ane przez arteq » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Luty 06, 2011, 19:14:01 »

Kiaro, ja widzê, ¿e Ty uwa¿asz siê za rodowit± Egipcjankê U¶miech Tyle wiesz o tym kraju ..

Ze s³ów , które piszesz wynika³oby, ¿e tym krajem rz±dzi wojskowa hunta. Gdyby tak istotnie by³o to wszelkie zamieszki zduszone zosta³yby w zarodku, a nie by³oby tego co jest teraz. Mubarak nie szuka³by schronienia a¿ w Niemczech, skoro armia go chroni ?.  Poza tym hunta nie potrzebowa³aby obstawiaæ Gizy bo i po co, skoro ju¿ i tak wszystko wiedz± i od dawna maj± wszystkie sznurki w rêkach ? A jednak , moim zdaniem nie maj± tych sznurków, a bardzo chcieliby je mieæ.

Jak s±dzê sytuacja tam jest wielce skomplikowana i teraz na wielu poziomach ona siê na raz rozgrywa. Armia pewnie ma tam wielk± w³adzê, ale musi siê liczyæ z zewnêtrznymi uwarunkowaniami politycznymi , z uzale¿nieniem od sojuszników. Gdyby tak nie bylo o Mubarak i Hawas zostaliby zmieceni przez wiatr historii ju¿ dawno temu.
I jeszcze raz - nie odnoszê siê do kwestii Arki Przymierza i zagubionych do niej kluczyków Mrugniêcie tylko do warto¶ci informacyjnej tego , co potencjalnie mo¿e siê znajdowaæ w Komnacie Zapisów. Informacja w dzisiejszym ¶wiecie jest nawet bardziej cenna ni¿ z³oto.

A jeszcze bardziej ni¿ posiadanie tej informacji gro¼ne dla Systemu jest jej potencjalne ujawnienie.
Gdyby Mubarak nie posiada³ ¿adnych informacji to pies z kulaw± nog± by siê za nim nie obejrza³ nie mówi±c o oferowaniu mu schronienia w Niemczech. Musia³by on radziæ sobie sam uciekaj±c z ca³ym maj±tkiem do jakiego¶ neutralnego kraju jak niegdy¶ uczynili to hitlerowcy wiej±c do Brazylii. I musia³by siê modliæ , aby nikt sobie o nim nie przypomnia³ . Nie musi tego robiæ, bo co¶ wie i nie ujawnianie tego jest jego jedyn± gwarancj± ochrony i dostatniej staro¶ci. Wie na przyk³ad gdzie i jakie informacje na temat ludzko¶ci zosta³y odkopane w Egipcie i bezpiecznie ukryte. W razie jego niespodziewanego znikniêcia lub "nieszczê¶liwego wypadku" te informacje mog³yby wyciekn±æ w ¶wiat, a na to hegemoni tacy jak USA nie mog± sobie pozwoliæ na razie.

Co nie oznacza, ¿e informacje te nie wyciekn± i tak, tylko , ¿e ju¿ z innych ¼róde³. Od innej w³adzy na przyk³ad.
Natomiast intryguje mnie Twoje przekonanie Kiaro co do tych dwóch dni. Powiesz co¶ wiêcej, czy ma pozostaæ to nieweryfikowaln± , s³odk± tajemnic± ?

political fiction writer
East U¶miech
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Luty 06, 2011, 19:14:12 »

Arteq nie rajcuj siê ju¿ tak, Kiary nie przegadasz - zreszt± Ciebie te¿ nie idzie, macie co¶ wspólnego.

==========================================================

Mogê Wam zadaæ pytanie?
Chodzi Wam o prawdê? Czy o to czy Wy macie racjê?

scali³am posty chanell
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 22:13:29 wys³ane przez chanell » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Luty 06, 2011, 19:20:48 »

Ja mam swoj± wersjê politycznej fikcji Mrugniêcie i siê jej trzymam , Seventer Mrugniêcie Prawdy sie chyba nie dowiemy maj±c tak ma³o rzetelnych informacji ..
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Luty 06, 2011, 19:22:47 »

Nie chodzi mi teraz o sam± prawdê ale o intencje Kiary, Artqa i reszty. Bo wiesz nie wszystko jest w jednym kolorze i potrafi siê zmieniaæ.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Luty 06, 2011, 21:27:28 »

"Kiaro, ja widzê, ¿e Ty uwa¿asz siê za rodowit± Egipcjankê U¶miech Tyle wiesz o tym kraju .. "

Nie east, nie uwa¿am siê za kogo¶ takiego , s± to Twoje bezpodstawne insynuacje.

Gdyby¶ zada³ pytanie sk±d wiem?
Odpowiedzia³a bym , jestem w sta³ym kontakcie z kim¶ , kto od wielu lat mieszka w Egipcie.

Kiara U¶miech U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #89 : Luty 08, 2011, 00:59:02 »

Posty na temat tymczasowego rz±du USA przenios³am do Hydeparku.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #90 : Luty 08, 2011, 08:19:43 »

Czy¿by pocz±tek rewolucji ¶wiatowej ?                                                8-2-2011

Kategoria: Polityka-NWO-Spiski/ ¦wiat
Autor: GlobalnaSwiadomosc

Kryzys ekonomiczny trwa i nie widaæ  jego koñca. Ceny ¿ywno¶ci i surowców szybuj± w górê. Wzrasta ilo¶æ i natê¿enie kataklizmów oraz anomalii pogodowych. Sytuacja polityczna w ¶wiecie wydaje siê byæ coraz bardziej napiêta.  Do tego wszystkiego w przera¿aj±cym tempie ro¶nie ilo¶æ krajów objêtych zamieszkami i demonstracjami. Czy program "Web Bot" mia³ racjê, przepowiadaj±c pocz±tek rewolucji ¶wiatowej w 2011 roku i wielkie zmiany na ¶wiecie w roku 2012 ?

Jeszcze niedawno, zamieszczone u nas pó³tora roku temu: artyku³ i wideo z  konferencji w Los Angeles, z udzia³em Jay Weidnera i Sharron Rose (link do artyku³u  oraz link do wideo), by³y przez wiêkszo¶æ odbierane z do¶æ du¿ym przymru¿eniem oka. Dlaczego ?

Otó¿, w swoim wyst±pieniu Jay Weidner wspomina o bardzo specyficznym programie komputerowym o nazwie Web Bot (link), który zosta³ stworzony do analizy zachowañ w internecie, aby przewidywaæ zmiany ekonomiczne i zachowania gie³d ¶wiatowych. Zamierzenia te z jakich¶ powodów zosta³y pó¼niej zaniechane i program rozbudowano i przerobiono tak, aby przewidywa³ ró¿nego typu zdarzenia na ¶wiecie z du¿ym wyprzedzeniem.

Wiem - to brzmi fantastycznie i trudno uwierzyæ, aby taki program dzia³a³ niezawodnie. 

Co jednak zastanawia, to fakt i¿ program ten przewidzia³  zamach na WTC, kryzys ekonomiczny ostatnich lat oraz pocz±tek czego¶ w rodzaju ogólno¶wiatowej rewolucji w 2011 roku, która wraz z innymi zdarzeniami doprowadzi do wielkich zmian na ¶wiecie, w roku 2012.

Jay wspomina tak¿e o zaniku heliosfery (pola magnetycznego, chroni±cego ziemiê przed promieniowaniem z kosmosu) oraz o tym, ¿e ziemia jest bombardowana strumieniem silnie na³adowanych cz±steczek, nap³ywaj±cych do nas z centrum galaktyki. Bombardowanie to mia³o by doprowadziæ do zmian u ludzi, tak¿e w sferze odczuwania i ¶wiadomo¶ci, co w konsekwencji, jako jeden z wielu efektów, mog³o by doprowadziæ do wspomnianej wy¿ej, spo³ecznej rewolucji ¶wiatowej.

O silnym promieniowaniu, jakiemu ostatnio poddana jest ziemia, napisali¶my ju¿ seriê artyku³ów, w których nie tylko niezbicie wykazali¶my, ¿e ma ono miejsce, ale tak¿e fakt i¿ ma ono znacz±cy wp³yw na genotyp cz³owieka (link do artyku³u i link do naszego monitoringu tego zjawiska).

Teraz wygl±da na to, ¿e przepowiednia Web Bot, dotycz±ca pocz±tku rewolucji na ¶wiecie w 2011 roku, mo¿e siê jednak naprawdê spe³niæ. 

Zdjêcie poni¿ej: masowe protesty w Serbii (5 luty 2011) - ¼ród³o: AFP 

Trudno jest komukolwiek zaprzeczyæ, ¿e w ostatnim okresie ¶wiat ulega ogromnym zmianom. Mamy wci±¿ trwaj±cy ¶wiatowy kryzys ekonomiczny. Spora czê¶æ europejskich krajów (i nie tylko) znajduje siê na krawêdzi bankructwa. ¦wiat nêkany jest narastaj±cymi anomaliami pogodowymi i kataklizmami, które przyczyni³y siê do wzrostu cen ¿ywno¶ci i surowców jak i pog³êbienia aktualnego kryzysu. Wzrost aktywno¶ci sejsmicznej i wulkanicznej na ziemi oraz ww. promieniowanie kosmiczne, dope³niaj± ten mocno niepokoj±cy obraz naszej aktualnej rzeczywisto¶ci. 

Ludzie na ca³ym ¶wiecie odczuwaj± te zmiany, co powoduje wzrost ich wewnêtrznego niepokoju, przede wszystkim o swoj± przysz³o¶æ i przysz³o¶æ swych rodzin. Ten niepokój jest  jedn± z wa¿nych przyczyn organizowania masowych protestów, które w miarê up³ywu czasu ogarniaj± coraz wiêksz± ilo¶æ  krajów.

Po necie kr±¿±, czêsto ca³kiem zasadne spekulacje, i¿ niepokoje te s± umiejêtnie przez "czynniki zewnêtrzne" podsycane. Jedni oskar¿aj± o to bezpo¶rednio USA, inni tajne organizacje o zasiêgu ¶wiatowym. Jedno jest pewne: ktokolwiek (je¶li) za tym stoi, dobra³ ten a nie inny moment celowo. 

Ma³o ludzi zdaje sobie sprawê jak aktualnie wielka jest skala zamieszek i protestów, i ¿e w aktualnym stanie nie mo¿na ju¿ mówiæ o lokalnej sytuacji ludno¶ci jako jedynym ich powodzie.

Niezadowolenie ludzi z regu³y ukierunkowane jest na ich rz±d, lub jakiego¶ polityka, poniewa¿ tam dopatruj± siê oni winnych swojej sytuacji (i w du¿ej mierze s³usznie), ale nie znaczy to ¿e jest to jedyna prawdziwa przyczyna ich niepokoju.

Poni¿ej przedstawiamy cz±stkowe i pobie¿ne zestawienie tego, co siê w ostatnim czasie na ¶wiecie dzieje:
w maju 2010 zamieszki i demonstracje ogarnê³y Rumuniê i Irlandiê (link) 
protesty i zamieszki w Grecji (2009 i 2010)
protesty i zamieszki nie ominê³y te¿ Hiszpanii (link) i Francji
zamieszki w Argentynie
coraz czêstsze protesty w Rosji (link) i to mimo twardej postawy Putina w tej kwestii
niepokoje spo³eczne i demonstracje nie ominê³y tak¿e Niemców
masowe protesty w Jordanii (link)
protesty i walki w Tunezji, które ogarnê³y ca³y kraj
protesty i walki w Egipcie (ca³y kraj)
masowe protesty w Serbii (link i link)
masowe protesty w Jemenie (link)
planowane na 13 lutego demonstracje w Tajlandii (link)

Niektóre has³a, które mo¿na us³yszeæ w ww. protestach s± nam - Polakom dobrze znane: "rz±d powinien byæ dla ludzi a nie odwrotnie", "arogancja w³adz", itp. Has³a te s± nam tak samo bliskie teraz, jak i przed 30 laty. 

Kiedy we¼miemy pod uwagê ww. kryzys, narastaj±ce kataklizmy i jak po¿ar rozprzestrzeniaj±ce siê po ¶wiecie niepokoje spo³eczne, to ³atwo jest przewidzieæ, i¿ tak¿e sytuacja polityczna na arenie miêdzynarodowej bêdzie siê stawaæ coraz bardziej napiêta, co w konsekwencji mo¿e doprowadziæ do konfliktów zbrojnych, na nieznan± naszemu pokoleniu skalê.

Pierwszym sygna³em tego mo¿e byæ fakt, i¿ amerykanie wysy³aj± do Egiptu swoje oddzia³y zbrojne (link i  link).

Zdjêcie poni¿ej:  USS Kearsarge warship (¼ród³o: http://info-wars.org)

Czy w tej sytuacji mo¿na uznaæ, ¿e Web Bot mia³ racjê ? Czy mamy do czynienia z pocz±tkiem ¶wiatowej rewolucji spo³ecznej i wielkich przemian ¶wiatowych ?

Tego jeszcze nie wiemy na pewno, ale wiele to zapowiada i dlatego warto obserwowaæ co siê na ¶wiecie dzieje, poniewa¿ je¶li Web Bot jednak mia³ racjê, to powinnismy zacz±æ siê jako Polacy, przede wszystkim lokalnie organizowaæ, aby przygotowaæ siê na nadchodz±ce, bardzo ciê¿kie czasy.

Raczej nie liczy³ bym na nasz rz±d. Je¶li kto¶ jednak zamierza naszym politykom zaufaæ, to niech najpierw porozmawia z ofiarami ostatnich powodzi.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Luty 08, 2011, 11:04:40 »

je¶li Web Bot jednak mia³ racjê, to powinni¶my zacz±æ siê jako Polacy, przede wszystkim lokalnie organizowaæ, aby przygotowaæ siê na nadchodz±ce, bardzo ciê¿kie czasy.

Jak czytam takie sprytnie umieszczone wstawki osadzone w publicystycznych tekstach to a¿ zastanawiam siê czasami , kto p³aci tym pisarzom za ich twórczo¶æ.
Nale¿y zasiaæ niepewno¶æ , strach, by wymusiæ organizowanie siê ... wokó³ kogo i czego - nie podaj±. Ale za³o¿ê siê , ¿e cudowne panaceum na tzw "ciê¿kie czasy" ju¿ kto¶ sprytny ma. Oczywi¶cie w imiê dobra wszystkich ludzi. Wcale bym siê nie zdziwi³, gdyby tym kim¶ okaza³o siê ... NWO . Niczym diabe³ z pudelka wyskoczy kiedy nastanie odpowiedni czas .... czas w którym bêdziesz szuka³ lokalnie kogo¶/czego¶ do czego by¶ móg³ siê przy³±czyæ, aby poczuæ siê bezpieczniej ( ze strachu oczywi¶cie).

Na koñcu tekstu jest niby niewinna wzmianka o tym, ¿eby nie ufaæ rz±dowi, ani politykom. Najlepiej nikomu. Nigdy i pod ¿adnym pozorem. Tak tak .. w ten sposób  ³atwiej przecie¿ Ciê kontrolowaæ ..

Ach, no i s³uchaæ siê musisz Web Bota U¶miech Maszyna prawdê Ci powie.

Coraz bardziej sk³aniam siê ku przekonaniu, ¿e coraz wiêcej tzw "wolno¶ciowych i niezale¿nych" portali to  tak na prawdê narzêdzia w rêkach Systemu. Mo¿liwe, ¿e nie u¶wiadamiaj± sobie sami, ze nimi s±.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #92 : Luty 08, 2011, 11:30:39 »

Coraz bardziej skłaniam się ku przekonaniu, że coraz więcej tzw "wolnościowych i niezależnych" portali to  tak na prawdę narzędzia w rękach Systemu. Możliwe, że nie uświadamiają sobie sami, ze nimi są.

to racja east, ale czy to znaczy żeby ich w ogóle nie czytać?,-
no i w kontekscie powyższego stwierdzenie- "przekaźnik jest przekazem" niemal się materializuje Mrugniêcie

pozdr.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 11:31:01 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Luty 08, 2011, 11:46:56 »

east bardzo s³uszne spostrze¿enia info z Los Angeles jest nastawione na projektowanie rzeczywisto¶ci wedle ich scenariusza.
Tak trzymaj i pisz co czujesz i my¶lisz.

Ludzie to nie maszyny maj± uczucia i nie do koñca s± przewidywalni wedle komputera  i programu maszyn.

Mamy siê nie daæ sprowokowaæ!

Kiara U¶miech U¶miech

ps. we Francji odby³a siê konferencja przedstawicieli wielkiej finansjery , ktora ustala w co inwestowaæ by czerpaæ najwiêksze zyski wspó³cze¶nie. Wyeliminowali wszystkie produkty techniczne , ludzie kupuj± ich coraz mniej.
Zosta³a tylko ¿ywno¶æ!
Podjêli decyzje podniesienia cen a tym samym zwiêkszy siê dochód i podatki. Ale najpierw trzeba wywo³aæ sztucznie psychozê jej braku. Co ogólnie jest robione na ¶wiecie , pomimo i¿ ¿ywno¶ci wcale nam nie brakuje!

Ja mówiê temu NIE! NIE! NIE! i STOP!!!! DOSYÆ TEGO!!!!

Jest to jedno wielkie oszustwo na skalê globaln±. Wyj¶ciem z sytuacji jest zwiêkszenie produkcji ¿ywno¶ci u nas w POLSCE ona jest podstaw± wyj¶cia z kryzysu.
W najbli¿szej przysz³o¶ci ona bêdzie najcenniejsz± kart± przetargow± , zdrowa ( bez sztucznych nawozów) ¿ywno¶æ.

Pracowników francuskich fabryk samochodowych wysy³aj± do pracy do Rosji z powodu braku produkcji , a tym samym pracy we Francji.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 12:29:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Luty 08, 2011, 12:08:35 »

Kiara,jestem jak najbardziej za tym co piszesz.
A odnosnie tej pracy na Ukrainie czy w Polsce,to wiadomo jak jest.Ludzie zarabiaja mini w porownaniu z placami w zach.europie.Dlatego fabryki sie przenosza na te tereny,Ale,wydaje
mi sie,ze i u nas ludzie sie budza ze snu i juz nie tak chetnie ida do pracy za 200euro.
A jeszcze troche i calkiem sie to wszystko sypnie.Teraz dzieje sie wszystko znacznie szybciej.To na pewno jest to przyspieszenie o ktorym wszyscy mowia,zreszta na naszym forum rowniez.
Ale jezeli spojrzec na srednia place,ktora podaje GUS,to jak najbardziej,jest ona porownywalna z zach.europa.Tylko gdzie,pytam sie ludzie zarabiaja tyle ile oni podaja?
Wydaje mi sie,ze jest to takze manipulacja,zeby bylo cicho,bo na pewno ludzie sie zdziwia,ale beda siedziec cicho.Tak to jest dobrze!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #95 : Luty 08, 2011, 12:25:22 »

..no tak do nas, do Rosji,- mogę tu przytoczyć historię którą znam os. z pobytu w Ulsterze-
otóż w miejscowości w której mieszkałem była stara fabryka tekstyliów, i dalej stoi- pusta!, bo zanim otwarli granice, właściciel przeniósł produkcję właśnie do Polski(rok 40/05), a gdy już stamtąd wyjeżdżałem dowiedziałem się, że maszyny już są w Indiach- bo Polska za droga!
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 12:25:52 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Luty 09, 2011, 22:10:23 »

Niezwyk³y film nagrany podczas demonstracji w Kairze:

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Upiorny-jezdziec-apokalipsy-objawil-sie-demonstrantom-w-Egipcie,wid,13117208,wiadomosc.html

Przyjrzyjcie siê uwa¿nie dolnym partiom obrazu. Niesamowite i z³owieszcze  Szok
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Luty 10, 2011, 14:30:06 »

a mo¿e jednak lepiej przykuæ uwagê do Apokalipsy ¶w. Jana, a nie jakich¶ sekciarskich Projektow cheops. W biblii ostrze¿ono, ¿e przed S±dem Ostatecznym, bedzie wielu fa³szywych proroków, ¿eby¶cie nie dali siê zwie¶æ...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Luty 10, 2011, 14:36:15 »

A je¶li to ¶w. Jan jest fa³szywym prorokiem?
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Luty 10, 2011, 14:52:03 »

a je¶li Biblia to dzie³o Szatana ?

A mo¿e Szatan stworzy³ Ziemiê w celu zamieszania ?

w PC Jezus jest bratem Enkiego. Ciekawe co by³o pierwsze Enki w  Projekt Cheops czy Jezus w Biblii?
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: