Rafaela
Go¶æ
|
|
« : Listopad 16, 2010, 20:58:53 » |
|
Od pewnego czasu mam silny szum w uszach, bez przerwy. Lekarze nie wiedza z kad przychodzi ten problem i praktycznie jak sie go pozbyc. Moze ktos zna rade jak pozbyc sie tego okropienstwa. Pozdrawiam serdecznie Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
gramakawa
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2010, 22:36:21 » |
|
Witaj Rafaela. Nie wiem, czy Ciebie pocieszê, ale mam co¶ równie irytuj±cego. Nie s± to szumy, ale niskie d¼wiêki, jakby basów dobrego odtwarzacza muzyki, takie ymc, bum bum Co dziwniejsze czêstotliwo¶æ tych d¼wiêków jest ró¿na, zmienia siê co kilka minut, tak jak nastêpuj± po sobie ró¿ne utwory z odtwarzacza. Ju¿ wiem, ¿e to nie pochodzi ode mnie, czyli serca, przep³ywu krwii itp, bo ustaje w górach i na g³êbokiej wsi To co s³yszê, to d¼wiêki wszystkich mo¿liwych urz±dzeñ elektrycznych w du¿ym zasiêgu, bo niskie d¼wiêki daleko siê nios± Jest to buczenie, t³o naszej cywilizacji Zaczê³o siê po zapaleniu uszu, obni¿y³ mi siê próg s³yszalno¶ci niskich d¼wiêków, prawie infra d¼wiêków Tortur± jest praca silników samochodowych, muzyka z podbiciem basów itp. Czujê to w ca³ym ciele. I te¿ nie ma na to lekarstwa Przyzwyczai³am siê do tego, a wrêcz jest to dla mnie darem, bo wiem np., kiedy przebywam w miejscu czystym, bez elektromagnetycznego smogu Serdecznie pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2010, 23:36:48 » |
|
Rafaelo, ja od dwóch lat mam pisk w uszach i kiedy w nocy robi siê cicho to najbardziej mi przeszkadza. Tak siê zastanawiam czy nie jest to efekt s³uchania muzyki przez s³uchawki.Nawet teraz go s³yszê.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Szmer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 17, 2010, 00:43:47 » |
|
Od pewnego czasu mam silny szum w uszach, bez przerwy. Lekarze nie wiedza z kad przychodzi ten problem i praktycznie jak sie go pozbyc. Moze ktos zna rade jak pozbyc sie tego okropienstwa. Pozdrawiam serdecznie Rafaela.
Równie¿ miewam, z ró¿nych powodów... tak jak napisali poprzednicy, wyeliminujmy najpierw najprostsze przyczyny. - G³o¶ne s³uchanie muzyki na s³uchawkach (mocniejsze g³o¶niki równie¿ co¶ takiego wywo³uj±) - ciszej s³uchaæ, robiæ d³u¿sze przerwy w s³uchaniu - D³u¿sze przebywanie w ha³a¶liwych miejscach - nat³ok niezrozumia³ego ha³asu - przebywaæ w spokojniejszych miejscach - Du¿y stres - czêsto siê zdarza ¿e ludzie przy du¿ym stresie i nat³oku informacji lub zadañ doprowadzaj± siê do totalnej dekoncentracji. Zmieniæ tryb ¿ycia - dra¿ni±ce tony - bardzo czêsto jest tak ¿e cz³owiek ma jaki¶ zbiór d¼wiêków, które po prostu ¼le na niego wp³ywaj± mimo i¿ nie zdaje sobie z tego sprawy. Mo¿e to byæ nawet d¼wiêk tykaj±cego zegara Popróbuj po prostu przez jaki¶ czas pozmieniaæ swoje otoczenie d¼wiêkowe i zobacz czy odczujesz jakie¶ ró¿nice. Je¶li prowadziæ stresuj±ce ¿ycie... we¼ urlop i odpocznij Ogólnie pozb±d¼ siê wszystkiego co potencjalnie mo¿e Cie w jakikolwiek sposób dra¿niæ. Je¶li to nie pomo¿e do doszukiwa³bym siê problemów zdrowotnych ;( Chyba ¿e komu¶ jeszcze co¶ przychodzi do g³owy...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 17, 2010, 00:44:52 » |
|
Przyczyn mo¿e byæ wiele, a ¿adnych objawów nie nale¿y lekcewa¿yæ. Na pocz±tek warto spróbowaæ swoich si³ w tym zakresie: - odstawiæ nikotynê, kofeinê i kwas acetylosalicylowy (czyli np. popularn± Aspirynê) - uzupe³niæ zapasy cynku i magnezu. Najczê¶ciej to w³a¶nie ich niedobory u ludzi starszych prowadz± do os³abienia s³uchu i s³yszenia niezidentyfikowanych szumów (trzeba pamiêtaæ, ¿e niektóre s± naturalne, s± na przyk³ad szumy fizjologiczne, które pomimo ciszy zdrowy cz³owiek powinien odbieraæ). - je¶li dolegliwo¶ci nie s± bardzo uci±¿liwe, mo¿na spróbowaæ leczenia mi³orzêbem japoñskim w po³±czeniu z witaminami B6 i B12 i kwasem foliowym. Pierwsze rezultaty dopiero po kilku miesi±cach. - nie s³uchaæ muzyki na s³uchawkach - unikaæ zarówno absolutnej ciszy jak i du¿ego ha³asu. Najpewniejszym i najszybszym rozwi±zaniem jest naturalnie lekarz. Przynajmniej je¶li idzie o diagnozê. Najczê¶ciej jednak szumy s± urokiem naszego starzenia siê i wtedy niewiele poza uzupe³nianiem w/w niedoborów mo¿emy zrobiæ. Je¶li wyleczenie szumów oka¿e siê niemo¿liwe, a ¿ycie z nimi uci±¿liwe (uniemo¿liwiaæ bêdzie za¶niêcie czy koncentracjê), lekarz mo¿e przepisaæ ¶rodki uspokajaj±ce. W skrajnych przypadkach (naprawdê skrajnych, np. gdy powodem oka¿e siê guz) leczenie chirurgiczne. Najskuteczniejsz± i zarówno najprostsz± metod± leczenie jest terapia habituacji. http://pl.wikipedia.org/wiki/HabituacjaTrening s³uchowy. Przywykanie. Pacjent poddawany jest ods³uchiwaniu monotonnych, dopasowanych indywidualnie do s³yszalnych przez niego szumów d¼wiêków. Na ich tle wcze¶niejsze dolegliwo¶ci staj± siê niedostrzegalne. Mózg w koñcu "nauczy siê" takie d¼wiêki odpowiednio filtrowaæ. Nie bêdzie odpowiada³ na te, które do tej pory by³y dla niego "dziwnymi, ci±g³ymi szumami".
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 17, 2010, 08:58:51 » |
|
Witaj Rafaelo, uwazam,ze jezeli nie jest to jakis uraz,ktory wywolal te szumy,to moze to byc cos o czym przeczytalam w ksiazce Lazariewa "Diagnostyka karmy".Pisze On:"Zazwyczaj urazy glowy zwiazane sa z zazdroscia,ale przyczyna jest - przylgniecie do zdolnosci,ogromna podswiadoma agresja wobec ludzi oraz pycha,przekraczajaca poziom smiertelny.Dusza nie moze uczynic zdolnosci celem i sensem zycia,dlatego pojawia sie ciagle pogarda wobec ludzi niezdolnych i niedoskonalych jak rowniez organiczajacych nas i ponizajacych.Do tego wszystkiego dochodzi karma z poprzednich wcielen i karma przodkow.Pogarda przeksztalca sie w program samozniszczenia.Pierwsze uderzenie bierze na siebie glowa.Oznacza to albo choroby mozgu,na przyklad padaczke,chorobe Parkinsona i tak dalej,albo urazy glowy,pogorszenie wzroku czy sluchu,albo choroby skory". Byc moze powinnas sie oczyscic,poprzez proszenie Boga o wybaczenie,ze cos zrobilas nie tak,moze kogos nieslusznie osadzalas albo jeszcze cos innego. A tak naprawde polecam kup sobie ksiazki Lazariewa.Wydatek nieduzy a dowiesz sie bardzo wiele o tym skad sie biora choroby,ze so one skutkiem czegos a przyczyna tkwi gdzies zupelnie indziej.Ksiazki sa SUPER!!!!!!!!!!! Zycze wyleczenia i przyjemnej lektury. Serdecznie pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 17, 2010, 10:51:03 » |
|
Witajcie kochani! Serdecznie dziekuje za wszystkie wiadomosci na ten temat, kazda wezme pod uwage. Problem jest bardzo meczacy i wlasciwie bez wyjscia. Kiedy sie przezyje zycie to i skutkow tez mozna nazbierac wiele. Staram sie na rozne sposoby sobie pomodz. Niekiedy mysle sobie ze dostalam polaczenie do kosmosu, ale mam pecha bo nikt nie odbiera telefonu. Jak znajde cos ciekawego w tym temacie, to zaraz napisze. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zycze ladnego, pogodnego dnia. Rafaela.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2010, 10:51:24 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 17, 2010, 15:24:11 » |
|
Rafaelo, ja od dwóch lat mam pisk w uszach i kiedy w nocy robi siê cicho to najbardziej mi przeszkadza. Tak siê zastanawiam czy nie jest to efekt s³uchania muzyki przez s³uchawki.Nawet teraz go s³yszê.
Ja równie¿ mam to samo. Interesuj±ce te szumy . Polecam te¿ medytacje, przechodzi.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 17, 2010, 15:44:48 » |
|
mam to samo z 5l., podoba mi siê ten pomys³ z tym telefonem, a mo¿e to ta synchronizacja 11.11 pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 17, 2010, 18:48:41 » |
|
Chyba nie ma cz³owieka, któremu w mniejszym lub wiêkszym stopniu nie doskwiera³by ten "problem", mnie oczywi¶cie to równie¿ dotyczy. Chyba E.Tolle "podpowiedzia³ mi", ze nie walcz z tym, a ws³uchaj siê w to. Staram siê tak czyniæ i zgodzê siê z opini± >east'a<, ¿e to co s³yszê niekiedy bywa interesuj±ce, ale takie ws³uchanie powoduje te¿ ustanie tego szumu - przynajmniej niekiedy.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 17, 2010, 21:39:54 » |
|
Elo !!!
a ja nic nie s³yszê, mo¿e jeszcze nie wykupi³em abonamentu u "kosmicznego operatora" ! W ka¿dym razie je¶li ma to pod³o¿e chorobowe, to ¿yczê wszystkim powrotu do zdrowia.
Ale wysunê jeszcze jedn± hipotezê - a mo¿e s± to pocz±tki jasnos³yszenia u Was ? (piszê teraz jak najbardziej powa¿nie).
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 17, 2010, 21:46:39 » |
|
Szumu nie mia³em, kiedy¶ jedynie mi dzwoni³o przez jaki¶ czas po tym jak s³ysz±c budzik z impetem wsta³em... na ¶cianê. Pole¿a³em i przesz³o...
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 18, 2010, 17:44:36 » |
|
Z drugiej strony ... Mózg to fantastyczny odbiornik i przetwornik ró¿norakich czêstotliwo¶ci fal. To, co odbieramy jako "defekt mózgu" ( a byla taka kapela kiedy¶ ) , lub jego czê¶ci sk³adowych, mo¿e równie dobrze byæ odbiorem jakich¶ dodatkowych, bli¿ej nie sprecyzowanych, czêstotliwo¶ci fal .. nie mówiê, ¿e radiowych. Mój pisk w uszach przypomina jakby transmisjê danych ) . Mo¿na by to roboczo nazwaæ "jasnoslyszeniem" barneyos, chocia¿ nie zamierzam jak na razie tego w±tku dalej rozwijaæ, bo najpierw trzeba by odrzuciæ najprostsze wyja¶nienia. Ale w³a¶ciwie czemu nie ? Mo¿na by siê pobawiæ tak± koncepcj± wyja¶nienia szumu w uszach...dla samej zabawy. Fragmencik na temat jasnoslyszenia : Boskie Ucho (jasnos³yszenie) Pewnego wieczoru, gdy ¦iariputra przyszed³ odwiedziæ Moggallanê, który znajdowa³ siê w tak zadziwiaj±cym stanie uspokojenia, ¿e ¦iariputra zapyta³ Moggallanê czy on znajduje siê w przybytku umys³owego uspokojenia. Moggallana odpowiedzia³, ¿e on zamieszkuje tylko w mniej czystym przybytku, i tylko jest zaanga¿owany w rozmowê o Nauce. Bêd±c zapytanym z kim tak rozmawia³, odpowiedzia³, ¿e przebywa³ z samym B³ogos³awionym. ¦iariputra zauwa¿y³, ¿e Pan obecnie przebywa bardzo daleko st±d, w Savathi, podczas gdy sami znajdowali siê Rad¿agrisze. Moggallana za pomoc± swych si³ magicznych uda³ siê do Buddy, albo Budda uda³ siê do niego. Budda powiedzia³, ¿e nie by³ to ani ten wypadek, ani tamten. To by³o raczej Boskie Oko i Boskie Ucho, które zosta³y oczyszczone i doprowadzone do perfekcji, dziêki czemu mo¿na by³o przeprowadziæ rozmowê na temat Dharmy, wykorzystuj±c energiê si³y umys³owej. Wtedy ¦iariputra og³osi³, ¿e Moggallana, bêd±c obdarzony tak olbrzymi± moc±, jest zdolny ¿yæ poprzez ca³y eon (kalpa), jak Budda, je¿eli sobie tego bêdzie ¿yczy³. (Samy. 21. 3.) Posiadaj±c Boskie Ucho móg³ Moggalana s³yszeæ g³osy pochodz±ce od zwierz±t, bogów i duchów oraz przejmowaæ wiadomo¶ci od nich. Tak na przyk³ad, duch ostrzeg³ go przed Devadatt±, który bêd±c siedliskiem z³ych intencji do Buddy, planowa³ spisek przeciwko niemu. (Culla Vagga VII, 2). http://rdewi.fm.interia.pl/moce.htm
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 18, 2010, 20:49:52 » |
|
Szumu nie mia³em, >arteq< i >barneyos<, ten "szum" czy jakby to jeszcze nazwaæ (bo w moim przypadku to co¶ jakby "d¼wiêczenie", ni pisk, ni szum, ni buczenie), u mnie wcze¶niej równie¿ nie wystêpowa³ bo go sobie nie u¶wiadamia³em. Od pewnego czasu s³yszê to bardzo wyra¼nie, ale nie przeszkadza mi w codziennym funkcjonowaniu. S± chwile gdy nasila siê bardziej. Ale do rzeczy, ten "szum" moim zdanie ma ka¿dy, tylko nie zwracamy na to najmniejszej uwagi. Spróbuj wiêc w ciszy skupiæ siê i s³uchaj, zapewne zauwa¿ysz , us³yszysz jaki¶ d¼wiêk, niby gdzie¶ sk±d¶ co¶, jak go sobie u¶wiadomisz to ju¿ z Tob± pozostanie. A fakt i¿ komu¶ on przeszkadza mo¿e byæ wynikiem dwóch zjawisk. Pierwsze to jakie¶ zmiany chorobowe, które co¶ podobnego mog± wywo³ywaæ, drugie to nasza psychika. Je¶li obudzimy "go" w sobie i zaczynamy traktowaæ to jako co¶ niechcianego, to potrafi uprzykrzyæ nam ¿ycie, choæ zwali³bym to uprzykrzenie na karb naszej "niedojrza³o¶ci", co¶ jak np. otwarcie "trzeciego oka" u nieprzygotowanych na to ludzi. Tak ja to postrzegam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2010, 20:52:09 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 18, 2010, 21:52:14 » |
|
Mi równie¿ owo „granie ¶wierszczy” w uszach w najmniejszym stopniu nie przeszkadza. Chocia¿ towarzyszy chyba od zawsze, bo nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek tego nie mia³a. Kiedy¶, na jakim¶ wyk³adzie us³ysza³am, ¿e to d¼wiêk duszy. Czy jest to prawda, nie wiem. A mo¿e tak brzmi cisza? Bo skoro pró¿nia pe³na jest energii, to i cisza pewnie pe³na jest d¼wiêków, tylko takich skondensowanych, ze s³yszalnym t³em. Czymkolwiek jednak by to nie by³o, da siê z tym ¿yæ. Kwestia akceptacji.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 18, 2010, 22:07:00 » |
|
Szum w uszach jest bardzo uciazliwy. Kazdy ma napewno inaczej, ja tez wczesniej slyszalam szum, ale obecnie bardzo sie natezyl, doszlo do tego, ze slysze jak ktos cos mowi, ale nie mam pojecia co mowi. Dostalam paniki, okazalo sie ze taki objaw tez nalezy do szumu w uszach. Dlatego Ptaszku czlowiek jest indywidualnoscia i moje zdanie jest inne. Wazne jest i to bardzo ze mozemy tu na ten temat otwarcie rozmawiac i wspolnie szukac pomocy.
Pozdrawiam serdecznie Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 18, 2010, 22:25:35 » |
|
Rafaela , napisa³a¶ "doszlo do tego, ze slysze jak ktos cos mowi, ale nie mam pojecia co mowi " Ja te¿ tak miewam,ale tylko wobec niektórych osób. Ich sposób wypowiedzi, ton, wibracja g³osu zupe³nie zlewaj± siê z moim "szumem". Rzadko siê tak dzieje, ale fakt jest faktem. Zwykle wtedy proszê o powtórzenie, albo przysuwam siê bli¿ej i staram siê bardziej skupiæ. To zazwyczaj pomaga. Ostatnio te¿ praktykujê dodatkowo odbiór intuicyjny. Staram siê zrozumieæ przekaz, nastrój, odczucia, p³yn±ce od takiej osoby bardziej ni¿ rozró¿niaæ same s³owa. To zaskakuj±ce jak czêsto trafia siê w istotê wypowiedzi rozmówcy . pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 18, 2010, 22:29:14 » |
|
Darek, wiem o czym mówisz, czasami jest czasami nie ma. Opisana przeze mnie sytuacja mia³a wnie¶æ nieco humoru, ale nie nosiæ znamion kpiny, to autentyk.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 18, 2010, 22:51:05 » |
|
Moje ma³¿owiny uszne te¿ odbieraj± permanentne ¶wisty, dzwonienie i rzêpolenia, zupe³nie, jakbym by³ ci±gle na koncercie Wielkiej Orkiestry Symfonicznej ¦wierszczy pod dyrekcj± Józefa Pasikonika Dominuje sekcja smyczkowa, ale i tr±bki (Eustachiusza?) nie pró¿nuj±. Tak sobie my¶lê, ¿e d¼wiêk dociera do nas jako efekt wibracji powietrza (pamiêtamy to przecie¿ z lekcji fizyki). Je¶li prawd± jest, ¿e przechodzimy z III do IV poziomu wibracji, to mo¿e ta transformacja powoduje u nas wra¿enie nasilenia siê "szumu" w uszach? Jak uczy Pismo ¦wiête: "Na pocz±tku by³o s³owo" - czyli d¼wiêk, a zatem ewolucja doznañ d¼wiêkowych wyznacza rozwój rzeczywisto¶ci, w której dane jest nam ¿yæ. Teza: komu bardziej "gwi¿d¿e", ten jest dalej w procesie transformacji. Czekam na Nobla...
|
|
|
|
|
|
|
joanna_grazyna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 18, 2010, 22:52:12 » |
|
Witaj Rafaelo, ja tak¿e mam szum ale wy³acznie w jednym uchu prawym. Okaza³o siê w moim przypadku, ¿e powodem by³y niesprawne nerki. Bardzo mi pomog³o konchowanie uszu metod± Indian Hopi. Serdecznie polecam. Ogrzewanie ucha w ¶rodku powoduje ogrzewanie nerek. Jutro idê na trzeci taki zabieg. Polecam firmê "Trea" na Wilczej w Warszawie. Swiecowanie i konchowanie uszu przywraca równowagê w organizmie i równowa¿y pó³kule mózgowe. ¯yczê Ci powodzenia w poradzeniu sobie z tym problemem.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 18, 2010, 22:58:29 » |
|
Masz racjê Rafaelo, ka¿dy inaczej to odczuwa. Chocia¿ muszê przyznaæ, ¿e ostatnio mi te¿ jakby nasili³o siê, d¼wiêk jest g³o¶niejszy. Szuka³a¶ mo¿e informacji w Internecie? Tu co nieco na ten temat, ale to medycyna oficjalna, wiêc dla mnie nie za bardzo wiarygodna. http://www.sluch.com.pl/wiedza/36-wiedza/58-szumy-uszneA mo¿e owo nies³yszenie innych, to wstêp do uruchamiania siê mechanizmów odbioru telepatycznego? No bo skoro mamy przej¶æ w czwarty wymiar, jak s³usznie zauwa¿y³ Krzy¶… trochê ¿artujê... Pozdrawiam serdecznie szumi±cych i nieszumi±cych
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2010, 23:00:07 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 18, 2010, 23:25:01 » |
|
Ale sami zobaczcie, ¿e spotykamy siê tu z czym¶ realnym, co dotyka ka¿dego, i w dodatku nie ma na to lekarstwa, za¶ sama nauka szacuje, ze takie doznania ma 15% ludzi ( z Twojego linka , Ptaku ). Nie jest to wiêc takie rzadkie zjawisko. W dodatku nie jest przes±dzone, ¿e ten hhmhm, d¼wiêk ( bo nie zawsze jest to szum) , rodzi siê w uszach. W tym momencie wspieram swoj± tezê o mózgu, jako odbiorniku czêstotliwo¶ci, a tym samym,trochê ¿artem, zgadzam siê z Ptakiem co do uruchamiania siê mechanizmów odbioru telepatycznego "W ksi±¿ce Living With Tinnitus powiedziano: "Obecnie wraz z kolegami jestem g³êboko przekonany, ¿e do dzwonienia w uszach trzeba siê po prostu stopniowo przyzwyczaiæ". Naprawdê mo¿esz nauczyæ umys³ ignorowaæ ten szum – traktowaæ go jako co¶, na co nie warto zwracaæ uwagi. Ignorowaæ, albo weñ wnikn±æ i spróbowaæ siê doñ dostroiæ. Mo¿e to równie¿ byæ interesuj±cym do¶wiadczeniem. Je¶li nic z tego nie wyniknie, to znaczy, ¿e najlepiej go zignorowaæ Tak sobie jeszcze pomy¶la³em, ¿e przecie¿ ¿yjemy w ¶wiecie w którym ka¿dy cm3 przestrzeni wype³niony jest wszelkimi falami radiowymi ( radio, internet, telewizja), które razem wziête tworz± niesamowity smog informacyjny zat³aczaj±c t± przestrzeñ. Czy mo¿liwe zatem, ze "szumy w uszach" mog³yby byæ jakby efektem ubocznym tego radiofonicznego za¶miecenia przestrzeni ? Mo¿e my sami , jako ludzie, ewoluujemy w kierunku odczytu tych czêstotliwo¶ci - wytworów naszej cywilizacji ? I ¿eby nie bylo, ¿e to zjawisko dotyczy tylko naszych czasów ... .. od wieków Indianie pln Ameryki zasiedlaj±cy odleg³± pó³noc Kanady, gdzie wystêpuj± zorze polarne twierdzili , ¿e je¶li ws³uchaæ siê w ciszê w obecno¶ci zórz, to mo¿na us³yszeæ glosy przodków ... zatem zjawisko to mia³oby co¶ wspólnego z odbiciem, albo uwiêzieniem niektórych rodzajów fal - na przyk³ad radiowych, albo wrêcz noosfery - z jonosfery ,tej strefy, gdzie tworz± siê zorze polarne, w kierunku ziemi. Lub te¿ inaczej - odczytywanie tych fal jako szumy to efekt rezonansu z noosfer± otaczaj±c± Ziemie w jonosferze.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 00:01:36 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
gramakawa
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 19, 2010, 00:33:30 » |
|
Te¿ tak to widzê, east. Jeste¶my obecnie sk±pani w smogu elektromagnetycznym. Ma on na cz³owieka bardzo niekorzystne dzia³anie, poniewa¿ mamy bioelektroniczne cia³a, jak mówi³ ks.prof. Sedlak. Polecam jego ksi±¿ki, niesamowita osobowo¶æ, intuicja naukowca i bezkompromisowo¶æ w obalaniu autorytetów. Przestrzega³ on w³a¶nie ju¿ w latach 80-tych przed skutkiem dzia³ania urz±dzeñ elektrycznych i elektronicznych. Najgro¼niejsze s± fale promieniowania o zbli¿onej czêstotliwo¶ci do cz³owieczej (skrót my¶lowy ). Nasze szumy, piski i buczenia to mog± byæ w³a¶nie skutki przepe³nienia naszego otoczenia falami elektromagnetycznymi. O! Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 00:33:50 wys³ane przez gramakawa »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 19, 2010, 01:20:05 » |
|
Nasze szumy, piski i buczenia to mog± byæ w³a¶nie skutki przepe³nienia naszego otoczenia falami elektromagnetycznymi. O! Albo sami wytwarzamy owe szumy, jak ka¿de pracuj±ce urz±dzenie. A cia³o przecie¿ „pracuje” i to na wysokich obrotach. No i s³yszy samo siebie. O! Pozdrawiam Ps. Sedlaka czyta³am, równie¿ polecam gor±co.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 01:23:22 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 19, 2010, 05:44:39 » |
|
teraz jak wstałem ten szum- to jak w starych telewizorach kiedy już nic nie nadawali, a urządzenie dalej było włączone,- a może audycja dopiero się zacznie??
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 05:45:08 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
|