songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 07, 2010, 10:25:33 » |
|
Prawd± jest, ze mo¿na przyzwyczaiæ siê do wszystkiego niemal, ja kiedy¶, za m³odu, na praktykach przyzwyczai³em siê do zasypiania przy ha³asuj±cym m³ocie pneumatycznym. Za¶ te szumy s± jako¶ inne, nie trzeba siê do nich przyzwyczajaæ, przynajmniej w moim przypadku. dok³adnie, mo¿e moje porównanie nie by³o najlepsze..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 23, 2011, 20:11:23 » |
|
Na temat szumu w uszach wyczyta³em jeszcze co¶ takiego:
"Niektórzy ludzie odczuwaj± niepokój, poniewa¿ zdarza im siê s³yszeæ jakie¶ niewyt³umaczalne d¼wiêki albo widzieæ przeb³yski ¶wiat³a. To równie¿ s± oznaki przechodzenia do rzeczywisto¶ci czwartej gêsto¶ci. Podobne wra¿enia s³uchowe wystêpuj± na przyk³ad w samolocie, a powoduje je zmieniaj±ce siê ci¶nienie atmosferyczne. Oczywi¶cie to niepokoj±ce dzwonienie w uszach jest skutkiem zmiany nie ci¶nienia powietrza, ale ci¶nienia kosmicznego czy energii kosmicznej. Ludzkie zmys³y rejestruj± wszelkie zmiany energii kosmicznej i mog± interpretowaæ je jako ró¿nice ci¶nienia. Innej natury jest ¶wiat³o, które dostrzegacie. Ma ono powi±zanie z waszym rosn±cym otwarciem na przewodnictwo duchowe, na sw± wy¿sz± ja¼ñ. Czêsto zdarza siê, ¿e energia wielowymiarowa osi±ga tak du¿y potencja³, ¿e przenika do rzeczywisto¶ci 3G i ukazuje siê wam w formie fizycznej. Poza tym wasze oczy zaczynaj± przystosowywaæ siê do nowego, bardziej wielowymiarowego mechanizmu widzenia, obejmuj±cego du¿o szerszy zakres barw. Wasz udoskonalony zmys³ wzroku bêdzie odbiera³ równie¿ nowe, typowe dla czwartej gêsto¶ci d³ugo¶ci fal ¶wietlnych."
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 23, 2011, 21:32:53 » |
|
To wszystko zeczywiscie zdaza sie. Ludzie najczesciej nie rozmawiaja na ten temat, bo maja strach przed innymi ludzmi ktorzy moga ocenic ich jako nie normalnych. Zyjemy niestety w spoleczenstwie, ze nie mozna szczerze rozmawiac o swoich przezyciach czy uczuciach. Ciesze sie Darku, ze napisales ten artykul.
W grudniu lecialam samolotem do Egiptu. Postanowilam zaobserwowac jak to bedzie w ciagu lotu z moim szumem w uszach. Musze przyznac ze wszystko bylo calkiem normalnie, musialam niekiedy przelknac sline, aby uszy sie odetkaly. Po wyladowaniu, bylo tak samo z szumem jak przed lotem. Tak wiec nic sie nie zmienilo w moim przypadku. W tym miesiacu pojde do laryngologa, zobacze co mi powie.
Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Luty 09, 2011, 13:59:25 » |
|
7 lutego bylam u bardzo dobrego doktora laryngologa, w sprawie tych szumow w uszach, czy w glowie/wlasiwie to jest trudno okreslic/. Zostalam dokladnie przebadana i przetestowana. Okazuje sie ze sluch mam bardzo dobry. Szum w uszach jest zjawiskiem wlasciwie nie opracowanym, nie wiadomo dlaczego wystepuje i jak sie jego pozbyc. Lekarz zalecil mi nie zwracac uwage na to zjawisko, postarac sie zyc z nim. Oczywiscie nie jest to latwe, jesli te szumy sa silne. Poza tym zalecil mi tabletki " Tebonin"-koncentrat 240 mg sa to suszone liscie z drzewa Ginko-biloba. Zalecil mi je brac 2x1/2 tabletki dziennie. Minal juz tydzien, sa momenty ze jest nieco spokojniej w uszach,glowie. Medykament jest dosc drogi bo 20 tabletek kosztuje ok.25-27 Euro. Producent zapewnia poprawe pracy mozgu. Tak wiec poddalam sie leczeniu, zobaczymy czy cos sie zmieni. Oczywiscie c.d.n w tym temacie. Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #54 : Luty 09, 2011, 22:40:04 » |
|
Je¶li uwa¿asz, ze farmaceutyki Ci pomog±, to bierz. Powodzenia. Uwa¿am, ¿e ten "problem" pozostanie nim do póty, do póki nie u¶wiadomimy sobie, ze to co¶ wiêcej ni¿ zwyk³e szumy. Te powsta³e w wyniku jakich¶ urazów czy chorób mo¿emy zniwelowaæ, jednak te ¶wiadcz±ce o "zmianach" zawsze z nami pozostan±. No, mo¿e nie na zawsze, ale do momentu osi±gniêcia "przej¶cia".
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Luty 09, 2011, 22:50:11 » |
|
A ja kiedy¶ czyta³em, ¿e szumy w uszach to czêsty skutek uboczny choroby nadci¶nieniowej. Jestem gotów siê z tym zgodziæ, bo akurat od lat chorujê na tê przypad³o¶æ, a w uszach gwi¿d¿e mi tak, jakby w g³owie zalêg³o siê stado cykad W koñcu "czajnik" powinien gwizdaæ
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #56 : Luty 09, 2011, 22:57:01 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #57 : Luty 10, 2011, 21:21:20 » |
|
O A ja kiedy¶ czyta³em, ¿e szumy w uszach to czêsty skutek uboczny choroby nadci¶nieniowej. Jestem gotów siê z tym zgodziæ, bo akurat od lat chorujê na tê przypad³o¶æ, a w uszach gwi¿d¿e mi tak, jakby w g³owie zalêg³o siê stado cykad W koñcu "czajnik" powinien gwizdaæ Oczywi¶cie, masz tez racjê i tego nie próbujê podwa¿aæ, jednak istniej± do¶æ wyra¼ne ró¿nice pomiêdzy szumem, o którym wspominasz (czyli na bazie chorób, urazów), a tym, o którym ja, z w³asnego równie¿ do¶wiadczenia, prawiê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 21:21:50 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Luty 10, 2011, 21:58:52 » |
|
Ja mam skoki cisnienia, nawet do 180, narazie mierze cisnienie 3x dziennie i mam ciagle puls 100 -110 Dostalam tez lekarstwo na uregulowanie cisnienia, mimo lekarstwa te skoki istnieja. Czas pokaze co dalej. Moje szumy jakby nieco zmalaly, nie sa tak meczace.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #59 : Luty 11, 2011, 07:05:49 » |
|
z tym nadci¶nieniem mo¿na by powiedzieæ ¿e przypadek potwierdza regu³e, ale z pewno¶ci± znalaz³o by siê te¿ mnóstwo os. z nadci¶nieniem bez szumu w uszach/g³owie...?
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Kwiecieñ 12, 2011, 08:51:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #61 : Kwiecieñ 20, 2011, 06:02:47 » |
|
to jeszcze co¶ od Samuela-
"SAMUEL: Tabletkami sobie, niestety, pogarszacie stan. Mówi³em to, ¿e to jest zmiana poziomu wibracji, a nie choroba… choroba medyczna. Przecie¿ o tym wiecie. Co ja mogê zaproponowaæ? Bezpieczne zió³ka na kr±¿enie krwi i dotlenienie mózgu. Znany, ceniony mi³orz±b, ale o glistniku te¿ nie zapominajcie. Nie wszczepiajcie sobie implantów, bo niszczycie sobie s³uch. W momencie zmiany wibracji na naszej Planecie te implanty bêd± bardzo przeszkadzaæ. Rozumiesz Andrzeju?"
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #62 : Kwiecieñ 20, 2011, 19:43:53 » |
|
"SAMUEL: Tabletkami sobie, niestety, pogarszacie stan. Mówi³em to, ¿e to jest zmiana poziomu wibracji, a nie choroba… choroba medyczna.
A ja siê zastanawia³am, czemu ten temat zdezerterowa³ z dzia³u o zdrowiu fizycznym!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #63 : Kwiecieñ 20, 2011, 22:40:34 » |
|
"SAMUEL: Tabletkami sobie, niestety, pogarszacie stan. Mówi³em to, ¿e to jest zmiana poziomu wibracji, a nie choroba… choroba medyczna.
A ja siê zastanawia³am, czemu ten temat zdezerterowa³ z dzia³u o zdrowiu fizycznym! Ja go tu przenios³em ze wzglêdu n jego ukierunkowanie na aspekt ezoteryczny, bardziej ni¿ fizyczny. Ale chyba masz racjê.przeniosê go na jego stare miejsce.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Kwiecieñ 20, 2011, 22:44:33 » |
|
Prosze Darku pozostaw gu tutaj, to jest bardzo wazne aby wlasnie tu pozostal.
Tak naprawde to chyba nie ma zadnych mozliwosci na "wyleczenie". Jak mialam szumy, tak mam dalej. Jedno co jest ciekawe, to mam bardzo rozne tony i dzwieki /calkiem nowe/.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2011, 22:47:02 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #65 : Kwiecieñ 20, 2011, 22:56:25 » |
|
Ja go tu przenios³em ze wzglêdu n jego ukierunkowanie na aspekt ezoteryczny, bardziej ni¿ fizyczny. Ale chyba masz racjê.przeniosê go na jego stare miejsce.
Nie przeno¶ go, Darku. W±tek jest autorstwa Rafaeli, a ona chce, ¿eby tutaj zosta³. Zreszt±, nawet, gdyby patrzeæ pod k±tem ogó³u wypowiedzi - to ja jako jedyna podesz³am do niego od strony medycznej, proponuj±c leczenie konwencjonalne, sugeruj±c powody itd. Ca³a reszta userów posz³a w ezoterykê, a skoro tak - niech tu zostanie
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #66 : Kwiecieñ 20, 2011, 23:10:58 » |
|
Janneth nie w ka¿dym przypadku zadzia³a leczenie konwencjonalne .Podobno szumy w uszach to wynik wysokiego ci¶nienia ,ale ja mam normalne ci¶nienie,natomiast s³yszê pisk ,zw³aszcza jak jest cisza.Moja znajoma ma wysokie ci¶nienie,bierze leki ,ale szumu w uszach niema. Co wiêc to jest Chyba jednak zmiana wibracji
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #67 : Kwiecieñ 20, 2011, 23:17:26 » |
|
Dlatego te¿ nikogo do leczenia nie nak³aniam. Tak tylko napisa³am, z chêci± pomocy.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Kwiecieñ 21, 2011, 13:31:10 » |
|
Ja lecze ten szum w uszach medycznie. Rozmawiajac z lekarzami, oni nie daja nawet nadziei na polepszenie. Powodow szumu w uszach moze byc duzo, wiek, sposob zycia, sluchanie muzyki na sluchawki, wypadki losowe. Mam znajomego ktory jest prawie gluchy, nosi aparaty sluchu. Opowiadal mi ze ma tez bardzo mocne swisty i szumy, co czesto jest dla niego bardzo uciazliwe. Ja mialam tez badany sluch, mam bardzo dobry i nigdy jako dziecko nie mialam stanow zapalnych uszow. Jedyna rada, tak jak i inni pisali, trzeba ten problem przyjac serdecznie do zycia codziennego. Dobrze robi muzyka, nie za glosna. Kiedy ide spac, to szumy zmieniaja sie na typowo elektroniczne. Wtenczas mysle, Boze jak ja usne, przeciesz to jest niemozliwe. I w tym wszystkim zasypiam. Kiedy budze sie w nocy, to jakos ten problem nie daje tak mocno znac o sobie. Medykamenty ktore bralam, w kierunku szumow nie mialy zadnego znaczenia- nie moge powiedziec o poprawie, bo jej nie ma. Cisnienie mam uregulowane, tak ze praktycznie nie ma podstaw abym mogla cos leczyc, bo nie ma co.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Kwiecieñ 21, 2011, 14:18:30 » |
|
Ja mam to samo , co i Ty, Rafaelo. Szum w uszach, czasem pisk. Ostatnio jest bardziej wyra¼ny, ale nie oznacza to, ¿e jako¶ bardziej mi przeszkadza. Sêk w tym ¿e coraz trudniej odnale¼æ mi ciszê w sobie. Zaczynam siê przyzwyczajaæ do tego d¼wiêku, przebywa ze mn± niemal¿e ca³y czas,ale nie utrudnia mi zasypiania, ani nie przeszkadza spaæ. Nigdy nie przyjmowa³em na to ¿adnych leków, bo nie jest a¿ tak uci±¿liwe , ¿ebym musia³ to robiæ. S± chwile, kiedy obserwujê go ze spokojem ws³uchany w siebie , ale zdystansowany. Tak,jakby nie dotyczy³ on mnie. Zastanawiam siê wtedy sk±d pochodzi i co oznacza. I on siê wtedy chwilowo nasila, tak jakby chcia³ mi co¶ przekazaæ w swojej mowie nieustannego pisku. Niestety nie rozumiem go jeszcze. Wszystko jest czêstotliwo¶ci± i wibracj± wiêc równie¿ ten pisk jest we mnie po co¶. Cierpliwie czekam a¿ oka¿e siê po co ...
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #70 : Kwiecieñ 21, 2011, 15:18:44 » |
|
chyba tym razem Samuel dobrze kombinuje z t± "Czêstotliwo¶ci± Schumanna", bo to ona mo¿e za to odpowiadaæ..
"Ziemia produkuje naturalne pole elektromagnetyczne w zakresie 0-100Hz. Istniej± naukowe hipotezy, i¿ w³a¶nie miêdzy innymi dziêki temu promieniowaniu rozwinê³o siê ¿ycie na ziemi. Fale mózgowe operuj± na bardzo podobnych czêstotliwo¶ciach. Wnioski jakie nam siê nasuwaj± s± nastêpuj±ce: ziemia nie generuje fal o czêstotliwo¶ciach mikrofalowych, a te Schumanna maj± moc tysiêcznych czê¶ci tego, co sztucznie generuje cz³owiek."
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Kwiecieñ 21, 2011, 19:08:58 » |
|
Zapomnialam napisac. Lekarz laryngolog poradzil mi abym wkraplala do uszu olej z oliwek po jednej kropelce. Nalezy pilnowac aby w uszach nie bylo zbyt sucho, to jest dobry sposob i to robie. Pozdrawiam serdecznie . Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Kwiecieñ 22, 2011, 00:04:34 » |
|
Raczej nie powinni¶cie porzucaæ aspektu ezoterycznego tego zagadnienia, poniewa¿ jest on do¶æ ciekawy. Pewnie rodzajów szumu w uszach jest wiele, a je¶li utrudnia zwyczajne funkcjonwanie w ¿yciu, to znak ¿e dzieje sie co¶ niedobrego. Po sprawdzeniu czy nie dosz³o do urazu mechanicznego (po p³ukaniu wypadaj± bardzo ró¿ne mikro-elementy), defektu biologicznego, jak np to wysokie ci¶nienie, mo¿na zastosowaæ co¶ niekonwencjoalnego. Wspomniane wy¿ej ¶wiece Hopi chêtnie polecam jako sprawdzone na sobie. I nie ma tu jakiej¶ szczególnej magii, poniewa¿ woskowana rurka '¶wieczki' jest pusta w ¶rodku, a wytworzone podczas jej spalania podci¶nienie wymiata l¿ejsze paprochy i py³ z ucha. Po zabiegu czuje sie pewn± lekko¶æ i od¶wierzenie w tych jak¿e waznych kanalikach. Wogóle rozwa¿aj±c funkcje i po³o¿enie ucha trzeba zauwa¿yæ, blisko¶æ i po³±czenie z mózgiem. Podobnie jak ból ¿êbów, dokczliwy przez blisko¶æ po³±czeñ nerwowych, tak i dolegliwo¶ci uszne w moim przekonaniu nie pozostaj± bez wp³ywu na 'g³owe'. Wyra¼niej u¶wiadomi³ mi to pewien tekst, który traktuje o oczyszczeniu organów (przez medytacje i recytacje) dla oczyszczenia pow³oki duchowej Sutra Medytacji Na BodhisattwêPrzyczyna: Uniwersalna Prawo¶æ ponownie zwróci siê do wyznawcy, mówi±c: „Przez wiele kalp, z powodu swego organu s³uchu pod±¿a³e¶ za zewnêtrznymi d¼wiêkami; s³uchanie mistycznych d¼wiêków wywo³a³o przywi±zanie do nich; s³uchanie z³ych d¼wiêków sprowadzi³o na ciebie nieszczê¶cie stu o¶miu iluzji. W ten sposób odp³ata za s³uchanie z³a sprowadzi z³o a nieustanne s³uchanie z³ych d¼wiêków stwarza rozliczne powik³ania. Z powodu twego b³êdnego s³uchania, zszed³e¶ na z³e ¶cie¿ki, dalekie obszary fa³szywych pogl±dów, gdzie nie mo¿na us³yszeæ Prawa. Obecnie recytowa³e¶ i zachowa³e¶ Wielki Pojazd, ocean obfito¶ci zas³ug. Dziêki temu w koñcu zobaczy³e¶ buddów we wszystkich kierunkach oraz stupa Buddy Liczne Skarby ukaza³a siê aby po¶wiadczyæ o tobie. Sam musisz wyznaæ swoje w³asne b³êdy i z³o oraz musisz wyraziæ skruchê za wszystkie grzechy”. (...) 's³uchanie z³ych d¼wiêków' to nie tylko s³uchanie g³o¶nej muzyki, ale równie¿ (imho) s³uchanie 'z³ej mowy', zawistnej, k³ótni. Osobom które musz± znosiæ w swoim otoczeniu krzyki, robi± sie problemy ze s³uchem (przypadek w moim otoczeniu). Pro¶ba o oczyszczenie: Wówczas wyznawca, us³yszawszy to, musi ponownie z³o¿yæ rêce i zrobiwszy pok³on do ziemi musi powiedzieæ tak: „Posiadaj±cy Pe³n± M±dro¶æ, Czczony przez ¦wiat! B±d¼ ³askaw ukazaæ siê i po¶wiadczyæ o mnie! Sutry Wielkiego Zasiêgu s± mistrzami wspó³czucia. B±d¼ ³askaw spojrzeæ na mnie i wys³uchaæ mnie! A¿ do obecnego ¿ycia, przez wiele kalp, z powodu swego organu s³uchu, by³em przywi±zany do s³uchania z³ych d¼wiêków, niczym klej przylepiaj±cy siê do ¼d¼be³ trawy; s³uchanie z³ych d¼wiêków sprowadzi³o truciznê iluzji, które towarzysz± wszystkim okoliczno¶ciom i nie mogê odetchn±æ ani na krótk± chwilê; stwarzanie z³ych d¼wiêków mêczy moje nerwy i sprawia, ¿e zbaczam na trzy z³e ¶cie¿ki. Teraz zrozumiawszy to po raz pierwszy, zwracaj±c siê do czczonych przez ¶wiat, wyznajê i wyra¿am za to skruchê”.Skutek zanieczyszczenia zmys³u: Jego organ s³uchu s³yszy rozstrojone d¼wiêki I zak³óca zasadê harmonii. To stwarza w nim ob³±kany umys³,Brzmi gro¼nie ale jest to zupe³nie zrozumia³e, gdy¿ osoby np cierpi±ce na zaburzenia psychiczne s³ysz± tzw g³osy, omamy. Nie widze w tym nic nadzwyczajnego bo jak wcze¶niej by³o wyt³umaczone, mózg potrafi przestroiæ sie na inna czêstotliwo¶æ. Mo¿liwe wiêc ¿e osoby cierpi±ce na takie zaburzenia, nie maj± omamów-urojonych, lecz rzeczywi¶cie s³ysz± d¼wiêki nies³yszalne dla osób 'zdrowych'. ¯eby nie tragizowaæ druga strona 'rozstrojenia' fal mózgowych, nazywa sie 'dostrojeniem' i ma ¶cis³y zwi±zek ze wspomnian± równie¿ tu synchronizacj± pó³kól. Wysokiego d¼wiêku w uszach do¶wiadczaj± osoby, wchodz±ce w tzw 'odmienne stany ¶wiadomo¶ci' - jest to specyficzny pisk, nie nazbyt g³o¶ny, acz zapowiadaj±cy falê nowych wra¿eñ. Nie jest to jednak stan czêsty, lecz bardzo sporadyczny i najczê¶ciej mo¿na go do¶wiadczyæ przed/po ¶nie w fazie odpoczynku. Nie powinno wiêc byæ identyfikowane z codziennym zmêczeniem organizmu.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Kwiecieñ 22, 2011, 11:11:49 » |
|
z powodu swego organu s³uchu pod±¿a³e¶ za zewnêtrznymi d¼wiêkami; Powodem "ob³êdnego umys³u" nie jest organ s³uchu , tylko w³a¶nie POD¡¯ANIE za wra¿eniami zewnêtrznymi.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #74 : Kwiecieñ 22, 2011, 13:56:55 » |
|
Dziekuje Enigma. Musze przyznac ze dobrze odebralam ten tekst. Napewno wyprobuje to, jak sie cos potem zmieni to napisze. Pozdrawiam Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
|