Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #75 : Kwiecieñ 25, 2011, 16:59:53 » |
|
Temat na pewno nie jest ³atwy. Zmiany w jako¶ci s³yszenia, mog± prowadziæ do nowej jako¶ci lub mieæ zupe³nie banaln± przyczynê. Np czasem po p³ukaniu ucha mo¿e wyp³yn±æ z ma³¿owiny ma³y... paj±k. Tak czy inaczej polecam ¶wieczki hopi, s± ¶wietne.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Kwiecieñ 25, 2011, 17:23:59 » |
|
Witaj, mozesz napisac gdzie je mozna kupic. Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #77 : Kwiecieñ 25, 2011, 17:29:44 » |
|
Szalom !!!
Enigmie prawdopodobnie chodzi³o o zabieg ¶wiecowania (oczyszczania) uszu metod± indian Hopi. Zabieg popularny w Polsce, w Niemczech te¿ nie powinno byæ problemu. Szukaj w gabinetach bioterapeutycznych / medycyny naturalnej.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Kwiecieñ 25, 2011, 18:52:25 » |
|
Dziekuje serdecznie. Rafaela.-
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #79 : Kwiecieñ 26, 2011, 17:06:21 » |
|
temat siê rozkrêci³- a wiêc co¶ z autopsji, poniewa¿ ka¿dy przypadek jest inny,- to mo¿emy pisaæ o tych samych symptomach niekoniecznie wywo³anych tymi samymi przyczynami, a wiêc na swoim przyk³adzie mam taki (zazwyczaj)wysoki d¼wiêk w uszach, albo raczej w g³owie(nawet trudno to zlokalizowaæ konkretnie- ju¿ siê przyzwyczai³em;) od kilku lat(nie liczê;) i nie jest to kwestia jaki¶ cia³ obcych w uchu ¶rodkowym. Ciekawe by³o to ¿e po udarze i tyg. ¶pi±czce mia³em z tym spokój parê miesiêcy, no i wróci³o, choæ w tym wypadku uzna³em to za objaw powrotu wszystkiego do normy zabawne... Oczywi¶cie mog± istnieæ przyczyny chorobowe takiego stanu rzeczy, ale to trzeba zdiagnozowaæ, tak jak z nadci¶nieniem w 9/10 przypadków przyczyna jest nieznana. PS. os. uwa¿am ¿e je¿eli to nie HARP „napieprza” nam po „procesorkach”- to jest to kwestia zmian w polu mag. Ziemi w szczególno¶ci czêstotliwo¶ci Schumana i wchodzeniem w strefê Null Photon Belt... pozdr.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #80 : Kwiecieñ 26, 2011, 17:18:22 » |
|
Songo te¿ uwa¿am , ¿e to ma zwi±zek z czêstotliwo¶ci± Schumana i Photon Belt
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #81 : Kwiecieñ 28, 2011, 21:45:50 » |
|
Rafaelciu, swoje Fito ¶wiece zakupi³am w zwyk³ym sklepie z produktami zio³oleczniczymi. Wygl±da to mniej wiêcej tak http://www.om.itatis.pl/strony_www/www.om.itatis.pl/cgi-bin/analizator.pl?OKNO=B&JEZYK=PL&KATALOG=&ID=str_20000427163540/S± one ju¿ do¶æ popularne, wiêc mo¿na pytaæ. Pakowane s± w kartonowym pude³ku po ok 6 szt. Je¶li bedziesz mieæ takie pude³ko w rêku, sprawd¼ tylko czy ¶wieczka jest pusta w ¶rodku (tj rurka), je¶li tak to niezale¿nie od firmy napewno zadzialaj±. Wysoki ¶wist w uszach (obu) a mo¿e raczej 'w g³owie' wprawia mnie w bardzo pozytywny nastrój. D¼wiêk ten przypomina mi czêstotliwo¶æ pracy tv (lecz jeszcze cieñszy) i bez znanego nam szumu tzw 'mrówek', tylko sam s³abo s³yszalny fakt 'w³±czenia-uruchomienia-do sieci'. Inny d¼wiêk jaki pojawia sie mi w jednym uchu, odczuwam niestety jako nieprzyjemny. Pojawia siê on przy bardzo g³o¶nej muzyce (np podczas tzw dyskotek) i podobny jest do 'szeleszcz±cego papieru' lub 'rysowania p³yty winylowej'. Jest to wra¿enie tak g³o¶ne wewnêtrznie i niemi³e, ¿e zatykam wtedy to jedno ucho i uciekam z g³o¶nego pomieszczenia. Przy d³u¿szym oddzia³ywaniu z pewno¶ci± doprowadzi³oby mnie to do szaleñstwa. Jest to dla mnie pewna wada s³uchu, któr± ujawnila siê gdy by³am nastolatk±. Mniemam ¿e powodem tej 'awarii' w uchu by³o czêste wys³uchiwanie kazañ i pretensji od mojej szacownej mamy. W moim przekonaniu, nies³usznie zbiera³o mi sie 'ochrzan' niekoniecznie za w³asne przewinienia - jeden kanalik os³ab³ wiêc, jako ¿e moja osoba 'nie chcia³a ju¿ d³u¿ej tego s³uchaæ' Do dzi¶ bardzo uwa¿am aby go nie przemêczaæ i ten wewnêtrzny 'zgrzyt' pojawia sie bardzo rzadko. Pod±¿anie za wra¿eniami d¼wiêkowymi, (imho) jest podobne do lepienia siê ku mateii. Muzyka wp³ywa znacznie na nastrój, otacza prawie ¿e osaczaj±c umys³, nadaje mu ton i specyficzny rytm. Szczególnie uwodzicielski jest dudni±cy w t³e bas (niskie tony oddzia³uj± na niskie popêdy ) Pod±¿enie za d¼wiêkiem, powiedzia³abym przyzwolenie aby daæ sie zwie¶æ, jest w pewnym sensie rytmem naszeg ¶wiata materialnego. Owo ³up-bum przypomina przecie¿ równie¿ bicie serca, które s³yszymy (lub czujemy) prawdopodobnie ju¿ w ciele w³asnych mam. Serce toczy krew nieustannie zaopatruj±c cia³o w niezbêdny tlen, tak dla mnie brzmi ta 'muzyka'. Przywi±zanie do tego rytmu, jest sygna³em pod±¿ania w pewnym kierunku. Kierunek przeciwny powienien wiêc reprezentowaæ, skale przeciwn± choæ nie wiem w zasadzie jak 'brzmi' czêstotliwo¶æ Schumanna
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #82 : Maj 18, 2011, 11:04:18 » |
|
Ja ostatnio mam dzwieki podobne do: jesli idzie sie przez pola zarosniete zbozem, to slyszy sie jak by cykaty i leciutki powiew wiatru. Tak wiec moja wyoraznia wychodzi na spacer po polach, albo na urlop.
Temat: Niebezpieczne telefony uskar¿aj± siê na tinnitus. Co kryje siê pod t± niepokoj±c± nazw±? Uci±¿liwe chroniczne dzwonienie, trzaski i syki w uszach, s³yszalne tylko dla dotkniêtego tym schorzeniem. W krajach rozwiniêtych na chroniczne szumy uszne cierpi od 10 do 15 proc. populacji i liczba ta stale ro¶nie. Badacze podkre¶laj±, ¿e czê¶ciowo mo¿e to wynikaæ z poprawy stanu wiedzy o tej chorobie. Ale czy takie wyja¶nienie jest wystarczaj±ce? O ile znamy czê¶æ czynników powoduj±cych tinnitus, takich jak niektóre zaburzenia laryngologiczne albo obra¿enia g³owy, to naukowcy nie potrafi± do koñca wyja¶niæ przyczyn nasilania siê tego zjawiska. Austriaccy badacze zasugerowali na ³amach czasopisma po¶wiêconego medycynie pracy "Journal of Occupational Medicine", ¿e byæ mo¿e powodem s± telefony komórkowe albo sposoby, w jakie z nich korzystamy. Brytyjscy eksperci twierdz±, ¿e zanim ostatecznie potwierdzi siê zwi±zek pomiêdzy telefonami komórkowymi a szumami usznymi, nale¿y przeprowadziæ dalsze badania.W ostatnich latach komórki znacznie zyska³y na popularno¶ci, za¶ ankiety odnotowa³y wzrost spo³ecznego niepokoju, jaki budz± potencjalne zagro¿enia dla zdrowia bêd±ce skutkiem korzystania z tych urz±dzeñ oraz mieszkania w pobli¿u stacji przeka¼nikowych. Poprzednie, zakrojone na szerok± skalê prace badawcze nie potwierdzi³y zwi±zku pomiêdzy energi± emitowan± przez aparaty telefoniczne, a zachorowalno¶ci± na raka i inne przypad³o¶ci.Najnowsze austriackie badanie trwa³o rok i objê³o 100 pacjentów cierpi±cych na szumy uszne od przynajmniej trzech miesiêcy oraz 100-osobow± zdrow± grupê kontroln±. 38 pacjentów z szumami opisa³o d¼wiêki jako "denerwuj±ce i uci±¿liwe prawie ca³y czas". Czwarta czê¶æ chorych uskar¿a³a siê tak¿e na zawroty g³owy.Wszystkich uczestników projektu pytano, jakiego typu telefonu u¿ywaj±, a tak¿e gdzie. To ostatnie pytanie jest o tyle istotne, ¿e moc sygna³u komórkowego najczê¶ciej ro¶nie w rejonach wiejskich. Pytano ich tak¿e o czêstotliwo¶æ i d³ugo¶æ rozmów oraz o to, do którego ucha przyk³adaj± s³uchawkê.Praktycznie wszyscy badani korzystali z telefonów komórkowych, ale tylko 84 chorych robi³o to w czasie wyst±pienia pierwszych symptomów. Analiza wyników wykaza³a, ¿e osoby korzystaj±ce z komórek przed zachorowaniem s± o 37 proc. bardziej nara¿one na tinnitus. Ludzie rozmawiaj±cy przez komórkê co najmniej 10 minut dziennie okazali siê zagro¿eni a¿ o 71 proc. bardziej. Wiêkszo¶æ osób przyk³ada³o s³uchawkê do obydwu uszu za zmianê.Hans-Peter Hutter z Wiedeñskiego Uniwersytetu Medycznego przedstawi³ swoj± teoriê na ten temat: jego zdaniem ¶limak w uchu wewnêtrznym oraz przewód s³uchowy zewnêtrzny absorbuj± znaczn± ilo¶æ energii emitowanej przez aparat telefoniczny. Doda³ jednak, ¿e zwi±zek ten mog± wyja¶niaæ równie¿ inne czynniki, takie jak pozycja cia³a przyjmowana podczas chodzenia z komórk± przy uchu oraz podwy¿szenie g³o¶no¶ci telefonu.Warto podkre¶liæ, ¿e z badania na wstêpie wykluczono pacjentów z chorobami laryngologicznymi, czê¶ciow± g³uchot± wywo³an± nadmiern± ekspozycj± na ha³as, nadci¶nieniem têtniczym lub bior±cych leki, o których wiadomo, ¿e podnosz± ryzyko wyst±pienia szumów. Badacze podaj± te¿, ¿e uczestnicy generalnie zbyt nisko szacowali czêstotliwo¶æ rozmów i ich d³ugo¶æ.We wnioskach napisano: "Nawet bior±c pod uwagê potencjalne b³êdy, wydaje siê ma³o prawdopodobne, by uzyskany wynik potwierdzaj±cy zwi±zek pomiêdzy d³ugim korzystaniem z telefonów komórkowych a szumami usznymi by³ przypadkowy". ¬ród³o: The Times…
W tym art.mowi sie duzo o telefonach. Ja jako dziecko slyszalam od ludzi starszych jak tez opowiadali o tym problemie. Mysle, ze musiamy dalej forszen, poza ty poprostu nauczyc sie zyc z tymi szumami.
Pozdrawiam serdecznie. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
karipaw
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Maj 23, 2011, 12:30:40 » |
|
Witam Osobi¶cie, s³yszê czy raczej odczuwam szum w uszach podczas snu lub w przerwie miêdzy stanem przebudzenia a ponownego za¶niêcia. Szum ten pojawia siê rzadko, powiedzmy dwa razy w miesi±cu ale zawsze zwiastuje sen, który jest niesamowicie realistyczny. Pojawiaj± siê wówczas postacie o bardzo konkretnych kszta³tach, fizjonomiach, których wcze¶niej nie widzia³em a w ¶nie stoj± przede mn± ze wszystkimi szczegó³ami. Zdarza siê, ¿e sen taki ma charakter proroczy i zazwyczaj przepowiada co¶ smutnego, tak jak wówczas gdy moja dziewczyna zatru³a siê czadem, wcze¶niej wy¶ni³em sobie wyraz jej twarzy, choæ zaraz po ¶nie interpretowa³em to ca³kiem inaczej (jako opêtanie). Dodam jeszcze, ¿e zawsze po takim ¶nie budzê siê zimny, zlany potem i przestraszony, nie tyle sam± tre¶ci± snu co realizmem, którym emanowa³. Lewitacja i drêtwienie, równie¿ towarzysz± takim projekcjom, szczególnie w koñcowej fazie snu, po czym nastêpuje pobudka. Zdarza siê, ¿e wci±gu jednej nocy sen taki wystêpuje kilkakrotnie,zawsze poprzedzony szumem. Czy kto¶ z forumowiczów miewa podobne stany? Jak racjonalnie to wyt³umaczyæ?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Sierpieñ 26, 2011, 15:03:40 » |
|
@ Enigma Serce toczy krew nieustannie zaopatruj±c cia³o w niezbêdny tlen, tak dla mnie brzmi ta 'muzyka'. Przywi±zanie do tego rytmu, jest sygna³em pod±¿ania w pewnym kierunku. Kierunek przeciwny powienien wiêc reprezentowaæ, skale przeciwn± choæ nie wiem w zasadzie jak 'brzmi' czêstotliwo¶æ Schumanna
Bo tego nie s³ychaæ "w uszach" tylko jakby bardziej w umy¶le. Zreszt± w ksi±¿ce Kosmiczna Podró¿ Browna Courtneya natkn±³em siê na ciekaw± informacjê na temat eksperymentowania z tymi czêstotliwo¶ciami , okazuje sie, ¿e mo¿na je "us³yszeæ" i to nie bez powodu .. cytat Robert Monroe nazwa³ sw± opatentowan± technikê “Hemi-Sync". Polega ona na tym, ¿e umieszcza siê jeden ton w jednym uchu (na przyk³ad ton 100-hercowy) i drugi ton o czêstotliwo¶ci tylko nieznacznie ró¿nej od tonu pierwszego w drugim uchu (powiedzmy, ton 104– - hercowy). W wyniku tego powstaje wibracja o bardzo niskiej czêstotliwo¶ci, któr± nazywa siê czêstotliwo¶ci± uderzenia (w tym przypadku 4 herce). Czêstotliwo¶ci uderzeñ w³a¶ciwie nie s³yszy siê w uszach, ale umys³ mo¿e je rozpoznaæ. Sam mózg tworzy je na drodze mieszania osobnych czêstotliwo¶ci audio. W ten sposób u¿ywa siê d¼wiêku do wywo³ania elektrochemicznych zmian w mózgu, który rezonuje przy czêstotliwo¶ci nie-wykrywalnej dla ludzkiego ucha (z racji swej niskiej czêstotliwo¶ci). Naukowcy z Instytutu Monroe'a opracowali szereg wymy¶lnych mieszanek d¼wiêków Hemi-Sync, które s± niezwykle u¿yteczne w osi±ganiu odmiennych stanów ¶wiadomo¶ci przez s³uchaj±ce ich osoby. Sporz±dzili oni “mapy" elektrochemicznej aktywno¶ci fal mózgowych wielu osób, zdolnych do osi±gania odmiennych stanów ¶wiadomo¶ci. Dopasowuj±c mapy do zmian, jakie zachodz± w technice Hemi-Sync, mog± oni, dos³ownie za pomoc± naci¶niêcia guzika, spowodowaæ taki mechaniczny rezonans umys³u, jaki wystêpuje u wielkiego jasnowidza czy mistyka, który bada granice ¶wiadomo¶ci(.. ) Najbardziej interesuj±ce osi±gniêcie Instytutu Monroe'a stanowi odkrycie zestawu czêstotliwo¶ci, pozwalaj±cego postrzegaæ pe³n± bujnego ¿ycia sferê egzystencji niefizycznej.http://www.latarnia.cba.pl/Brown%20Courtney%20-%20Kosmiczna%20Podroz.pdf@ karipaw, mo¿e powy¿szy fragment co¶ w drêcz±cej Ciê kwestii wyja¶ni, a jak nie to ten nastêpny: Na kursie “Bramy" w Instytucie Monroe'a podstawowy stan ¶wiadomo¶ci, pozwalaj±cy na wej¶cie do subprzestrzeni, nazywany jest stanem skupienia Focus 21. W tym stanie ¶wiadomo¶ci mo¿na g³êboko wnikn±æ w subprzestrzeñ i porozumieæ siê z przebywaj±cymi tam istotami. W trakcie mojego drugiego do¶wiadczenia ze stanem skupienia Focus 21, wydarzy³a siê niezwyk³a rzecz, która zmieni³a moje pogl±dy na temat istot pozaziemskich. Le¿a³em na plecach w ma³ym pokoju z ³ó¿kiem i niezbêdnym sprzêtem elektronicznym, s³uchaj±c przez s³uchawki d¼wiêków Focus 21. Dozna³em subiektywnego do¶wiadczenia umys³owego przeniesienia w jakie¶ miejsce. Wykorzystywana technika nie wymaga ze strony s³uchacza ¿adnego wysi³ku wyobra¼ni. Umys³ automatycznie dostraja siê do czêstotliwo¶ci generowanej przez tony i przenosi siê “tam". Po kilku minutach wydawa³o mi siê, ¿e przyby³em w jakie¶ miejsce, które mia³o wej¶cie, co¶ w rodzaju drzwi. Rozk³ad obrazów nie by³ doskona³y, ale mog³em odczuæ, co siê dzia³o. Znajdowa³em siê u jakich¶ bram. Przeszed³em przez wej¶cie i znalaz³em siê w pokoju, który sprawia³ wra¿enie, jakby brakowa³o w nim jednej ¶ciany. Wszêdzie by³o ¶wiat³o, jasne ¶wiat³o. Rozejrza³em siê dooko³a i po swojej lewej stronie zobaczy³em jak±¶ istotê. Jej cia³o sprawia³o wra¿enie fluoryzuj±cego i lekko przezroczystego. Wydawa³o siê, ¿e osobnik ten mnie obserwuje, tak jakby nadzorowa³ moj± wizytê. Wszed³em do pokoju i, ku swojemu niezmiernemu zdziwieniu, spotka³em trzech innych znanych mi ludzi. Byli tam mój dziadek, babcia i babcia stryjeczna (siostra babci).koniec cytatu Tylko jako dygresjê wrzucê ,¿e w kompleksie Riese w Osówce na w³asne oczy widzia³em sto³y wyposa¿one w obrêcze do ninieruchamiania nóg i r±k ze s³uchawkami na szczycie ( na g³owê) .Sto³y by³y zardzewia³e ju¿, bo to pozosta³o¶æ po hitlerowcach ,którzy prowadzili badania na ludziach tam w podziemiach w latach 1943-45. Czy by³y to badania wp³ywu wysokich i niskich czêstotliwo¶ci na mózg ? Czêstotliwo¶æ Schumanna zaczyna siê od 7 hz, ale zasada ta sama. Dla mnie to interesuj±ca wiadomo¶æ z tego wzglêdu, ¿e rzuca trochê ¶wiat³a na to co mog± powodowaæ odczuwane przeze mnie "szumy w uszach". I odwrotnie - mo¿liwe, i¿ zmiana ¶wiadomo¶ci wywo³uje takie efekty .. aczkolwiek to nadinterpretacja na obecny stan wiedzy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 26, 2011, 15:11:29 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #85 : Sierpieñ 26, 2011, 19:43:40 » |
|
I odwrotnie - mo¿liwe, i¿ zmiana ¶wiadomo¶ci wywo³uje takie efekty .. aczkolwiek to nadinterpretacja na obecny stan wiedzy. Wiedza wiedz±, ale to nie nadinterpretacja. Nie jestem takim krasomówc±, jak Ty, ale "pas fotonów", w który w³a¶nie wchodzi nasz U.S. jest jednym z g³ównych przyczynków powstawania tych szumów. Czyli "powolne" zmiany ¶wiadomo¶ci, nas ludzi i na Ziemi. Skromno¶æ jest zacn± cnot±, ale ...
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #86 : Listopad 06, 2011, 10:05:26 » |
|
@ Darek Nie jestem takim krasomówc±, jak Ty, ale
Raczej krasopi¶c± . W mowie taki ¶mia³y nie od razu jestem, chyba, ¿e z³apiê tzw wenê Natomiast w kwestii d¼wiêków jako efektu wzrastania ¶wiadomo¶ci znalaz³em co¶ takiego : Przebudzenie Energii Kundalini we wczesnym etapie daje ró¿ne nietypowe d¼wiêki, które potrafi± nie¼le dokuczyæ. W pó¼niejszym etapie ten d¼wiêk przypomina ju¿ granie ¶wierszczy, te z kolei s± bardzo przyjemne. Z ka¿dym miesi±cem zwiêksza siê w ciele ogieñ z Kundalini, to s± ju¿ wy¿sze zmiany energii, to tak, jakby kto¶ ci±gle dorzuca³ coraz wiêcej drewna do ¶wie¿o rozpalonego ogniska, cia³o zaczyna ¶wieciæ wewn±trz, widzisz w³asne ¶wiat³o, w³asny ogieñ, pal±cy siê charakterystycznymi p³omieniami, ale ten ogieñ nie parzy. Wnosi w cia³o i umys³ spokój, ukojenie, budzi rado¶æ. Ró¿ni siê od materialnego ognia. Odbudowuje nasze wewnêtrzne organy, odm³adza cia³o. Spontaniczne Kundalini – nasz alchemiczny kamieñ filozoficzny. Transmutacja we wnêtrzu naszego cia³a, dokonana za pomoc± Boskiego skalpela. Bêdzie dot±d kszta³towaæ cz³owieka, a¿ z niego zrobi piêkny klejnot.[/i] http://www.vismaya-maitreya.pl/kundalini_spontaniczne_przebudzenie_kundalini_cz2.htmlNo to niech siê dzieje
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2011, 10:06:04 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #87 : Listopad 06, 2011, 10:31:43 » |
|
Dziêki East Lubiê ¶wierbolenie ¶wierszczy To znaczy ze ten pisk w uszach, który mi towarzyszy od 2 lat kiedy¶ siê skoñczy Nie zauwa¿y³am co prawda ¿ebym zaczyna³a swieciæ ,ale mo¿e kiedy¶ bêdê ( od nadmiaru wiedzy ) Tak powaznie,dziêki to wiele t³umaczy
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #88 : Listopad 06, 2011, 16:42:29 » |
|
Witam U mnie to jest czasami takie cichutkie w lewym uchu : piiiiiiiiiiiiiiiiiii.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Listopad 06, 2011, 18:24:33 » |
|
zacznij siê martwiæ gdy oprócz tego cichego pii... pii.. zobaczysz jego przyczynê - np. bia³e myszki ;]
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #90 : Listopad 07, 2011, 22:59:24 » |
|
zacznij siê martwiæ gdy oprócz tego cichego pii... pii.. zobaczysz jego przyczynê - np. bia³e myszki ;]
Arteq ........wr .......
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2011, 22:59:50 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #91 : Luty 23, 2012, 08:48:16 » |
|
".Oddzia³ywanie niskich i wysokich wibracji równie¿ przyczynia siê do tego, co u wielu wystêpuje jako “szum”. Z piêciu podstawowych zmys³ów, s³uch jest najczê¶ciej i najpowa¿niej atakowany. Czêste przebywanie w ha³asie ze ¼róde³ takich jak maszyny, walki wojskowe, budowa, detonacje, górnictwo, ha³a¶liwe t³umy i szkodliwa muzyka niszcz± delikatne mechanizmy s³uchu i identyfikacji d¼wiêków. Chocia¿ “dzwonienie w uszach”, jakiego niektóre osoby do¶wiadczaj± najprawdopodobniej jest chorob± (tinnitus), szum/brzêczenie jest na skalê globaln± i zniknie, gdy komórki stan± siê bardziej krystaliczne i emisja niskich wibracji zmaleje." http://krystal28.wordpress.com/
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #92 : Luty 23, 2012, 08:53:54 » |
|
Witam U mnie to jest czasami takie cichutkie w lewym uchu : piiiiiiiiiiiiiiiiiii. U mnie te¿ w lewym i bardzo podobnie piiiiiiiiiiiiiiii
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #93 : Luty 23, 2012, 18:08:31 » |
|
Witam U mnie to jest czasami takie cichutkie w lewym uchu : piiiiiiiiiiiiiiiiiii. U mnie te¿ w lewym i bardzo podobnie piiiiiiiiiiiiiiii Podobnie i w moim lewym uchu ale w prawym ju¿ znacznie inaczej. Tak jakby i w uchu i wewn±trz g³owy brzmia³o co¶ jakby "¼¼¼¼¼..." czy "¶¶¶¶¶....". Trudno to okre¶liæ ale ma jakby cieñsz± barwê, brzmienie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #94 : Luty 23, 2012, 23:25:16 » |
|
Darek , witamy w klubie Tak bym to okre¶li³ jak Ty w³a¶nie ! Ej¿e, je¶li to jest tak powszechne, to znaczy, ¿e co¶ siê dzieje ... a nie podejrzewam pandemii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisków
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #95 : Luty 23, 2012, 23:33:08 » |
|
Ja tez mam ten problem. Rozmawialam z roznymi lekarzami i wlasciwie nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje i jak mozna pomodz pacjentowi. O roznych porach dnia te szumy maja rozne dzwieki, niekiedy jesli o tym nie mysle to jest tak jak by ich nie bylo. Jednak potem przychodzi silny szum no i oczywiscie melduje sie natychmiast. Musimy nauczyc sie z tym zyc.
Jest jeszcze jedna bardzo wazna sprawa, nie nalezy czyscic uszow gleboko. Ta zolta woskowina chroni uszy przed nadmiernym chalasem, i wysychaniem.
Pozdrawiam Rafaela
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2012, 09:44:57 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #96 : Luty 25, 2012, 13:46:32 » |
|
Na bazie w³asnych do¶wiadczeñ taki szum w uszach o ile lekarze nie stwierdzaj± jakich¶ powik³añ oznacza te¿ informacjê. Powtarzaj±cy siê mo¿e oznaczaæ hm, ¿e nie zwracamy na jak±¶ dla nas istotn± informacjê uwagi Nt zdrowia. Mogê tylko dodaæ, ¿e lêk, niepokój to ¼li doradcy i je¿eli jaki¶ organ wewnêtrzny naszego cia³a bólem wiêkszym lub mniejszym informuje nas, ¿e gonitwa codziennego ¿ycia mu ¼le s³u¿y najgorsze co mo¿na zrobiæ to zasiliæ ten niepokój bo wtedy moim zdaniem nie pomagamy w samoleczeniu
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #97 : Luty 29, 2012, 22:00:41 » |
|
No proszê nie wiedzia³em, ¿e przy okazji szumu w uszach mo¿na dowiedzieæ siê tak wielu ciekawostek. Tak na wstêpie metoda „Hemi-Sync” opiera siê na tzw. „ró¿owych szumach”. Opisy tego typu, ¿e jak za przyci¶niêciem guzika mo¿emy wej¶æ w odmienne stany ¶wiadomo¶ci to zwyk³a bajka a raczej reklama. Ciekawostk± jest to, ¿e przy pomocy nagrania „Focus 21” pierwszy raz udaje siê przenie¶æ ¶wiadomo¶æ w okre¶lone miejsce czy te¿ do¶wiadczyæ uczucia wyj¶cia poza cia³o ale nastêpnym razem to ju¿ raczej rzadko. Te nagrania o ró¿nych symbolach jedynie maj± siê wzajemnie uzupe³niaæ z medytacjami, powiedzmy przyspieszaæ proces wyciszenia umys³u i wychodzenia poza cia³o fizyczne cia³em astralnym. Jednym s³owem nie ma tak lekko. By³em na takim kursie. Nie mo¿na jednak wykluczyæ, ¿e w Instytucie Monroe zadekowali co¶ lepszego dla siebie. Przy pobudzeniu energii kundalini wystêpuje do¶æ znaczny szum w uszach kiedy ta znajduje siê na wysoko¶ci g³owy. Wcze¶niej mo¿na us³yszeæ co¶ w rodzaju delikatnego „pykniêcia” w g³owie. Podobnie zdarza siê przy æwiczeniach wychodzenia z cia³a. Najprawdopodobniej jest to wynik sygna³u – impulsu z grasicy do przysadki mózgowej. Sam szum ustêpuje do¶æ szybko. Zarówno s³abn±ce pole Ziemi jak i pasy fotonów mog± mieæ w pewnym stopniu wp³yw na potêgowanie szumu w uszach ale raczej nie s± ich przyczyn±. Jedn± z czêstych przyczyn szumu w uszach, brzêku, trzasku jest - ciasne obuwie – dlatego czê¶ciej to zjawisko wystêpuje u Pañ. W ciasnym obuwiu najmniej miejsca ma ma³y palec lewej i prawej nogi na których znajduj± siê receptory ucha. Receptor jest s³abo ukrwiony a przez to i sam narz±d - ucho. Jako mo¿liwe przyczyny wymienia siê te¿: zapalenie nerwu s³uchowego, zaburzenia w ukrwieniu, nadci¶nienie. Czêsto stosowanie metody refleksoterapii stóp przynosi du¿± ulgê a¿ do zaniku szumów. W zale¿no¶ci od skali problemu mo¿e to potrwaæ trochê czasu. Pewna chiñska firma zajmuj±ca siê produkcj± i dystrybucj± suplementów w swoim poradniku podaje takie przyczyny pogorszenia s³uchu jak: - naruszenie unerwienia b³ony bêbenkowej. Bardzo czêsto nastêpuje pogorszenie s³uchu w zwi±zku z chorob± wirusow±. Niekiedy czyszcz±c uszy przenosimy grzybicê.
|
|
|
|
|
|
|
Ramzes3
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #98 : Luty 29, 2012, 22:05:34 » |
|
Pewna chiñska firma zajmuj±ca siê produkcj± i dystrybucj± suplementów w swoim poradniku podaje takie przyczyny pogorszenia s³uchu jak: - naruszenie unerwienia b³ony bêbenkowej. Bardzo czêsto nastêpuje pogorszenie s³uchu w zwi±zku z chorob± wirusow±. Niekiedy czyszcz±c uszy przenosimy grzybicê. - Otoskleroza (skostnienie ucha) najczê¶ciej wystêpuje u kobiet, mo¿e byæ chorob± genetyczn±. Pierwszym symptomem tej choroby jest szum w uchu. - Encefalopatia (schorzenie mózgu) mo¿e byæ równie¿ przyczyn± szumu. - Zbyt du¿e ci¶nienie mo¿e spowodowaæ wylew krwawy w uchu. Oczywi¶cie firma ta zaleca odpowiednie suplementy na konkretne schorzenia. S± one dobre ale niestety dosyæ drogie. Z w³asnego do¶wiadczenia mogê powiedzieæ, ¿e poza refleksoterapi± stóp dobre efekty mo¿e przynie¶æ wspomniane w jednym z postów ¶wiecowanie obydwu uszu ¶wiecami Hopii w po³±czeniu z bioenergoterapi± czy te¿ energi± Reiki.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #99 : Luty 29, 2012, 22:25:40 » |
|
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e ani chiñska firma, ani ¶wiecowanie uszu nie usunie tego efektu. Tak, efektu. W moim przekonaniu nie ma to nic wspólnego z dolegliwo¶ciami.Byæ mo¿e siê mylê.
|
|
|
|
|
|
|
|