Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 16:34:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dieta Praniczna  (Przeczytany 40792 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« : Listopad 20, 2010, 20:00:29 »

6-7.11.2010 Warszawa czyli mamy juÂż po seminarium.
UtworzyÂłem ten wÂątek ze wzglĂŞdu na to o czy wspomina, czego dotyczyÂło owo seminarium.
Czy jest na naszym forum ktoÂś kto odÂżywia siĂŞ juÂż PranÂą?
Jakie sÂą wasze wnioski?
Co o tym myÂślÂą wszyscy pozostali czyli ci, ktĂłrzy nie stosujÂą tej diety?

Seminarium Diety Pranicznej (startowe)

Dieta Praniczna jest Nowym Stylem ÂŻycia, ktĂłry pozytywnie odmienia sposĂłb funkcjonowania. Na caÂłym Âświecie, takÂże w Polsce jest juÂż wiele osĂłb, ktĂłre w³¹czajÂą zasady OdÂżywiania PranÂą (zwanej teÂż ÂŚwiatÂłem) do swej codziennoÂści. To jest coÂś zupeÂłnie innego niÂż gÂłodĂłwka. 

6 i 7.11.2010 w Warszawie odbĂŞdzie siĂŞ Seminarium Diety Pranicznej dla osĂłb zainteresowanych takim sposobem odÂżywiania siĂŞ i poszerzania swojej ÂświadomoÂści. BĂŞdzie to pierwsze z cyklu czterech dwudniowych SeminariĂłw przygotowujÂących do przejÂścia na OdÂżywianie PranÂą lub do stosowania Diety Pranicznej.  ZajĂŞcia bĂŞdÂą odbywaĂŚ siĂŞ co 4-6 tygodni.

PrzekaÂż tĂŞ informacjĂŞ dalej, dajÂąc innym szansĂŞ na zmiany w swoim Âżyciu i przyczyniajÂąc siĂŞ do zmian globalnych - na poziomie ÂświadomoÂści zbiorowej.  ByĂŚ moÂże Ty lub ktoÂś z Twoich bliskich, przyjació³, znajomych czekacie na tĂŞ wiadomoœÌ...

...

TO JEST ZAPROSZENIE DO NOWEGO ÂŻYCIA!

http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=813:seminarium-diety-pranicznej-startowe&catid=44:swoje&Itemid=53
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2010, 20:13:58 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2011, 20:43:32 »

1. Hinduski jogin od¿ywia siê wy³¹cznie powietrzem

PochodzÂący z Indii Prahlad Jani zostaÂł niedawno poddany specjalistycznym badaniom. 82-letni mĂŞÂżczyzna utrzymywaÂł, Âże nic nie jadÂł i nie piÂł od 70 lat. Restrykcyjne prĂłby przeprowadzone przy udziale wojskowych naukowcĂłw wykazaÂły, Âże staruszek nie kÂłamaÂł. Ku wielkiemu zaskoczeniu specjalistĂłw, wszystkie eksperymenty zakoĂączyÂły siĂŞ pomyÂślnie dla hinduskiego mĂŞdrca.

Naukowcy z India's Defence Institute of Physiology & Allied Science, którzy badali niezwyk³ego hindusa, przyznaj¹, ¿e nie s¹ w stanie wyt³umaczyÌ jego fenomenu. To zreszt¹ nie pierwszy raz, kiedy poddawano mê¿czyznê licznym analizom i eksperymentom. Pierwsze testy zosta³y przeprowadzone jeszcze w roku 2003, a teraz Prahlad wróci³ do kliniki na jeszcze dok³adniejsze badania. Pomiêdzy 28 kwietnia i 6 maja jogin pozostawa³ pod nadzorem 30 kamer video i ca³ego zespo³u hinduskich naukowców, tak¿e wojskowych. Podczas ca³ego tego czasu nie zjad³ absolutnie niczego - dostawa³ jedynie czyst¹ wodê do mycia. Po zakoùczonych badaniach, Prahlad Jani nie wykazywa³ os³abienia, nie by³ te¿ odwodniony. Kiedy naukowcy zakoùczyli testy, jogin po prostu wsta³ z ³ó¿ka i wróci³ do swojej wioski po³o¿onej niedaleko Ambaji.

http://niewiarygodne.pl/gid,12992668,img,12993071,kat,1017185,page,11,title,10-przypadkow-medycznych-ktore-w-2010-r-zszokowaly-swiat,galeriazdjecie.html?ticaid=6b87d

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2011, 23:22:14 »

To rzeczywiÂście wielki fenomen! JakiÂś czas temu donosiÂł o tym takÂże Nieznany ÂŚwiat.

Mnie zdarzy³o siê z w³asnej woli NIC nie jeœÌ przez 11 dni (kuracja Neera) ale pi³em codziennie ok. 1,5 litra wody ze specjalnym syropem i pieprzem cayenne. Z pocz¹tku by³o nielekko, ale póŸniej mo¿na siê przyzwyczaiÌ do braku pokarmów.
Znakomicie siê oczyœci³em, no i schud³em 7 kilo. Te kilogramy mi pó¿niej wróci³y (a mia³y nie wracaÌ Du¿y uœmiech), wiêc chyba trzeba wytrwa³oœci tego jogina, ¿eby pozbyc siê ich na zawsze.

Rozumiem wszak¿e, ¿e nie o kilogramy tu g³ównie chodzi. W ka¿dym razie da siê doœÌ d³ugo nic nie jeœÌ.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #3 : Styczeń 03, 2011, 09:40:54 »

A myœla³em ¿e kawa³ o ch³opie który próbowa³ odzwyczaiÌ swojego konia od jedzenia- to tylko dowcip, a powa¿nie by³o te¿ w TV o Ukraiùce która spo¿ywa wy³¹cznie piasek??
Jedno co zastanawia czy to kolejny krok w ewolucji lub transformacji, i czy to wszystkim siĂŞ podoba, bo mam pewne wÂątpliwoÂści?..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 03, 2011, 12:10:22 »

W przyszlosci , tak jest to kierunek rozwojowy dla wszystkich istot i zwierzat i ludzi. W przyszlosci bedziemy sie odzywiali prana podobnie do roslin pobierajac energie ze slonca oraz przez oddech.

Ale jeszcze nie teraz  jeszcze nasze ciala fizyczne nie sa do tego przystosowane , owszem po zmianie subkomorkowej bedzie to kolejnym etapem.

Jednak sa juz ludzie ktorzy tak zyja , bo sa na ziemi ze tak powiem "eksperymenty" innych cywilizacji , ludzie ci nie do konca sa identyczni w swojej budowie cial jak ogol. Chociaz wyglad ich niczym sie nie rozni to mysle ze wiele wewnetrznych organow ma inna zasade pracy , oraz troche inna budowe tkanek.
Z tego tytulu ich mozliwosci fizyczne sa ciutke inne niz Ludzkie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2011, 20:51:30 »

TroszkĂŞ z innej beczki, ale teÂż w miarĂŞ na temat :

Quantum scientists are finding that all of space is filled with electromagnetic zero-point fluctuations creating a universal sea of zero-point energy. Some pioneering scientists claim that once we learn how to tap into this infinite sea, energy will be almost as easily obtained as the air we breathe.

Dr. Tom Bearson's http://www.cheniere.org/

Moje tÂłumaczenie :
Kwantowi naukowcy odkrywajÂą, Âże cala przestrzeĂą jest wypeÂłniona elektromagnetycznÂą fluktuacjÂą punktu zerowego tworzÂącego uniwersalne morze energii punktu zerowego. NiektĂłrzy pionierscy naukowcy sÂądzÂą, Âże kiedy raz nauczymy siĂŞ jak zanurzaĂŚ siĂŞ w tym nieskoĂączonym morzu wtedy energia bĂŞdzie dostĂŞpna prawie tak Âłatwo , jak oddychanie UÂśmiech)

ByĂŚ moÂże odÂżywianie pranicznie wcale nie wymaga innego niÂż posiadamy organizmu, albo organĂłw. My tylko nie potrafimy jeszcze korzystaĂŚ z Pola Punktu Zerowego UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2011, 21:48:03 »

Powodzenia east , no to prĂłbuj!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Linda
Gość
« Odpowiedz #7 : Sierpień 05, 2011, 08:35:00 »

UÂśmiech

Nie jem, bo nie muszĂŞ

Victor M. Amela La Vanguardia

Nie jem, bo nie muszĂŞ
fot. guiacuerpomente.com. Na zdjĂŞciu: Oberom Silva

DziewiêÌ lat temu Oberom Silva poszed³ w œlady krewnych i przesta³ jeœÌ. Najpierw traci³ kilogramy, potem w zadziwiaj¹cy sposób zacz¹³ przybieraÌ na wadze. Dziœ przekonuje, ¿e istnieje inny, lepszy sposób od¿ywiania siê ni¿ ten, który uznaliœmy za jedyny.

Oberom Silva o sobie: Mam 26 lat i jestem Brazylijczykiem. PracujĂŞ jako nauczyciel jogi. Mieszkam ze swojÂą ÂżyciowÂą partnerkÂą, nie mamy dzieci. WierzĂŞ, Âże istnieje kosmiczna inteligencja. JeÂśli popracujesz nad swojÂą ÂświadomoÂściÂą, nauczysz siĂŞ ÂżyĂŚ pranÂą, otaczajÂącÂą nas subtelnÂą energiÂą.

La Vanguardia: SÂłyszaÂłem, Âże pan nic nie je.
PrawdĂŞ mĂłwiÂąc wolaÂłbym nie zaczynaĂŚ naszej rozmowy od tej kwestii.

A zatem jest pan joginem?
JogĂŞ uprawiam od dziecka. Nauczyli mnie tego rodzice. Sami jeszcze w mÂłodoÂści porzucili miasto i osiedlili siĂŞ na wsi, by tam ÂżyĂŚ z owocĂłw wÂłasnej pracy. Tam teÂż przyszÂło na Âświat ich dziesiĂŞcioro dzieci.

DziesiĂŞcioro?!
Postanowili podporzÂądkowaĂŚ siĂŞ Âżyczeniom natury. Nigdy nie korzystali z metod regulowania pÂłodnoÂści. Ani z telewizora.

Co urzekÂło ich w wiejskim Âżyciu?
PragnĂŞli ÂżyĂŚ Âświadomie, zgodnie z naturÂą. Zostali wegetarianami i wychowali nas na bezmiĂŞsnej diecie.

A wiĂŞc nigdy nie skosztowaÂł pan miĂŞsa?
Nie. W dodatku wraz z mojÂą partnerkÂą jesteÂśmy weganami. Nie tylko nie jemy miĂŞsa, lecz takÂże w Âżaden sposĂłb nie korzystamy ze zwierzÂąt i nie przyczyniamy siĂŞ do ich cierpienia.

Na przykÂład…
Nie jeÂździmy konno, nie uÂżywamy zwierzÂąt do orki. Nie siĂŞgamy po kosmetyki, jeÂśli byÂły testowane na zwierzĂŞtach.

Ale proszĂŞ pamiĂŞtaĂŚ, Âże czÂłowiek jest zwierzĂŞciem wszystkoÂżernym i jada takÂże miĂŞso.
Proszê jednak zwróciÌ uwagê, ¿e nasi przodkowie myœliwi-zbieracze spo¿ywali bardzo ma³o miêsa. A odk¹d przyjêliœmy osiad³y tryb ¿ycia, w³aœciciele stad zaczêli toczyÌ spory o tereny do wypasu, te zaœ prowadzi³y do wojen. Krótko mówi¹c dieta miêsna prowadzi do nieszczêœÌ.

Inny przykÂład?
ÂŻeby wyÂżywiĂŚ stado, trzeba uprawiaĂŚ tysiÂące hektarĂłw ziemi na paszĂŞ dla bydÂła. Te zboÂża mogÂłyby przecieÂż sÂłuÂżyĂŚ za pokarm dla ludzi. (…) Kolejna sprawa: szkody dla Âśrodowiska naturalnego. Hodowla bydÂła miĂŞsnego zanieczyszcza ziemiĂŞ, wodĂŞ, powietrze. KaÂżda krowa jest ÂźrĂłdÂłem 500 litrĂłw metanu, a to prawdziwa trucizna.

I tak dorastaÂł pan jako jogin-wegetarianin….
Tak. I przed dziewiĂŞciu laty zaczĂŞto nazywaĂŚ nas szaleĂącami.

SÂłucham? A to dlaczego?
Moja mama postanowiÂła pĂłjœÌ w Âślady Teresy Neumann, Paramahansy Yoganandy, Giri Bali…
Co to za ludzie?
Osoby, ktĂłre do tego stopnia zapanowaÂły nad swoim metabolizmem, Âże nie muszÂą przyjmowaĂŚ pokarmĂłw staÂłych. Innymi sÂłowy: oni nic nie jedzÂą. Moja mama najpierw zdecydowaÂła siĂŞ na prĂłbny okres inicjacyjny, w sumie 21 dni ÂścisÂłego postu. I zakoĂączyÂła tĂŞ gÂłodĂłwkĂŞ jako inna osoba: zadowolona, szczĂŞÂśliwa, spokojna.

To niemo¿liwe. Jeœli przestaniesz jeœÌ, umrzesz.
ZmieniajÂąc struktury swojej ÂświadomoÂści, moÂżesz doprowadziĂŚ do zmian w pamiĂŞci komĂłrkowej.

PrawdĂŞ mĂłwiÂąc nic z tego nie rozumiem.
Mija juÂż dziewiĂŞĂŚ lat odkÂąd nic nie jem. Wystarczy mi, jeÂśli cztery razy w tygodniu napijĂŞ siĂŞ soku.

Trudno mi w to uwierzyĂŚ. Wcale nie wyglÂąda pan na zagÂłodzonego.

Rozumiem, Âże mi pan nie wierzy, bo mĂłj przypadek moÂże wydawaĂŚ siĂŞ dziwny. Rzecz w tym, Âże chociaÂż nie przyjmujĂŞ pokarmĂłw staÂłych, to wcale nie oznacza, Âże siĂŞ nie odÂżywiam.

Ale czym siĂŞ pan odÂżywia? Tymi soczkami?
ÂŻywiĂŞ siĂŞ pranÂą. To subtelna energia, w ktĂłrej wszyscy jesteÂśmy zanurzeni, jest wszĂŞdzie, we wszystkich atomach. Aktywna medytacja, stan Âświadomego czuwania, gdy jesteÂśmy w peÂłni obecni, pozwala nam przechwyciĂŚ tĂŞ energiĂŞ i siĂŞ niÂą ÂżywiĂŚ.

Có¿, ja w ka¿dym razie nie zamierzam igraÌ ze swoim zdrowiem. Paùskie wyjaœnienia w ogóle do mnie nie przemawiaj¹.
To dlatego, ¿e mówiê o diecie, która przynosi wewnêtrzny spokój, a nie takiej, które obiecuj¹ szczup³¹ sylwetkê?

Ok, jeÂżeli przestaniesz jeœÌ, z pewnoÂściÂą schudniesz. Ale potem zapadniesz w letarg, a ostatecznie – umrzesz.
Przez pierwsze 21 dni g³odówki straci³em szeœÌ kilo. Ale ju¿ po trzech miesi¹cach ¿ywienia siê pran¹ przybra³em siedem kilogramów.

Czyli nawet nie skosztuje pan tych wspaniaÂłych oliwek?
DziĂŞkujĂŞ, ale nie. Pewnego dnia pracowaÂłem z wieÂśniakami w polu i poczĂŞstowali mnie potrawÂą z batatĂłw i manioku. Nie mogÂłem odmĂłwiĂŚ, bo bym ich uraziÂł.

I?
To byÂło przepyszne.

No wÂłaÂśnie. A co na to wszystko nauka?
NiektĂłrzy lekarze zainteresowali siĂŞ przypadkiem Hiry Ratama Maneka i innych, ktĂłrzy nie jedzÂą od lat. Albo Prahlada Janiego, 80-latka, ktĂłry gÂłoduje juÂż dekadĂŞ.

No a co siĂŞ dzieje z ukÂładem pokarmowym takiego czÂłowieka?
Niektóre jego funkcje zanikaj¹, takie jak wch³anianie i wydalanie, a jednak uk³ad hormonalny wci¹¿ dzia³a bez zarzutu.
Czy zachĂŞca pan innych do pĂłjÂścia w paĂąskie Âślady?
Nie. ZachĂŞcam za to do zwiĂŞkszania wiedzy o sobie samym. ChciaÂłbym jeszcze raz podkreÂśliĂŚ: tu nie chodzi ani o przybranie na wadze, ani o schudniĂŞcie, ani o leczenie chorĂłb, ani o religijny post.

Czy takich jak pan poszukiwaczy samych siebie jest wielu?
Wiem o przynajmniej 500 osobach w Brazylii, ktĂłre pod moim kierownictwem, bÂądÂź pod opiekÂą moich krewnych zaczĂŞÂły odÂżywiaĂŚ siĂŞ pranÂą. Bo, to podkreÂślam, odÂżywania energiÂą nie powinno siĂŞ rozpoczynaĂŚ na wÂłasnÂą rĂŞkĂŞ. 10 proc. ochotnikĂłw zrezygnuje po paru dniach, reszta wytrwa 21 dni, lecz tylko 5 proc. wytrwa w swoim zamierzeniu.

Nikt nie sprĂłbowaÂł zdelegalizowaĂŚ dziaÂłalnoÂści takiej jak paĂąska?
Evelyn, zwolenniczka nauk Jasmuheen, wystÂąpiÂła w telewizji, gdzie opowiedziaÂła, jak odÂżywia siĂŞ ÂświatÂłem. Inna kobieta chciaÂła pĂłjœÌ w jej Âślady i… zmarÂła. Jej m¹¿ oskarÂżyÂł Evelyn o namawianie do samobĂłjstwa. Trudno przewiedzieĂŚ, jaki przebieg bĂŞdzie miaÂła ta sprawa…

MĂłwi siĂŞ, Âże Evelyn jest przedstawicielkÂą groÂźnej sekty.
Zastrzegam, ¿e ja tylko nale¿ê do grupy ludzi poszukuj¹cych samorealizacji i szczêœcia.

A jeÂśli kiedyÂś urodzi siĂŞ panu dziecko, co mu pan powie?
Na pewno nie powiem mu, ¿e ma przestaÌ jeœÌ. Zalecê mu jednak, by szuka³o szczêœcia. Kiedy siadam przy stole z przyjació³mi racz¹cymi siê winem i przysmakami, cieszê siê ich radoœci¹.
(M. MikoÂłajska)
 UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #8 : Sierpień 05, 2011, 15:48:45 »

Ten facet ma racjĂŞ , poznanie, wiedza, same poprowadzÂą do wÂłaÂściwych rozwiÂązaĂą.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #9 : Sierpień 05, 2011, 16:51:27 »

Tak... dieta , nie jedzenie , lub jedzenie zgodne z potrzebami organizmu nie sÂą i nie muszÂą byĂŚ sposobem na szczupÂła sylwetkĂŞ , bo nie takie jest ich zadanie.

W kaÂżdym okresie swojego istnienia speÂłniajÂą inne , tak wiĂŞc ÂżywiÂąc siĂŞ w sposĂłb wegan , czy pranÂą moÂżna byĂŚ okrÂąglutkim , lub bardzo szczupÂłym.

Te efekty nie sÂą najwaÂżniejsze sÂą krĂłtszymi lub dÂłuÂższymi okresami przemian w organizmie. WaÂżny jest stan zdrowia i poziom energii oraz satysfakcja z wybranego stylu Âżycia.

Tak... faktycznie Âżywienie siĂŞ pranÂą jest przyszÂłoÂściowym stylem Âżycia CzÂłowieka i zwierzÂąt.

Ale to jeszcze troszkĂŞ ,wiele cech organizmu Ludzkiego musi ulec zmianie.

Jednak powiedzenie ..."tyjesz z powietrza.... " ma caÂłkowite uzasadnienie i potwierdzenie. MrugniĂŞcie

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2011, 22:21:28 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #10 : Sierpień 05, 2011, 22:25:54 »

Pewnego dnia pracowaÂłem z wieÂśniakami w polu i poczĂŞstowali mnie potrawÂą z batatĂłw i manioku. Nie mogÂłem odmĂłwiĂŚ, bo bym ich uraziÂł.

I?
To byÂło przepyszne.

No wÂłaÂśnie i tu tkwi "problem", poniewaÂż ludzie lubiÂą smakowaĂŚ Âżycie . Czy prana moÂże mieĂŚ smak i zapach ?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #11 : Sierpień 05, 2011, 22:35:20 »

Myœlê ¿e tak , jest to mo¿liwe bowiem o tym decyduje mózg , zatem je¿eli si³¹ woli za¿yczysz sobie truskawkowej prany , stanie siê to bez problemu.

A moÂże siĂŞ staĂŚ bowiem smak ten i zapach mĂłzg zarejestrowaÂł juÂż dawno temu w swojej pamiĂŞci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #12 : Sierpień 05, 2011, 22:37:32 »

Smak truskawki bez wgryzienia siĂŞ w truskawkĂŞ ? ToÂż to jakieÂś ĂŚwierĂŚ truskawki MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Sierpień 05, 2011, 22:49:55 »

Smak truskawki bez wgryzienia siĂŞ w truskawkĂŞ ? ToÂż to jakieÂś ĂŚwierĂŚ truskawki MrugniĂŞcie

Nie twierdz przed spróbowaniem , byÌ mo¿e nieznane przyjemnoœci oka¿¹ siê wspanialszymi ni¿ znane.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2011, 22:50:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #14 : Sierpień 06, 2011, 08:15:17 »

Pewien czÂłowiek pokazywaÂł mi kiedyÂś ĂŚwiczenie na aktywacjĂŞ czakry nosa. Po peÂłnym otwarciu tej czakry moÂżesz odczuwaĂŚ wszystkie zapachy Âświata, jeÂśli TwĂłj kolega opowiada Ci o wczorajszej kolacji to poczujesz jej zapach.
Ale wiĂŞcej, bĂŞdziesz czuÂł teÂż zapach perfum dziewczyny, z ktĂłrÂą byÂł na randce, oraz zaczniesz czuĂŚ zapachy ....... emocji, bĂŞdziesz czuĂŚ zapach strachu, Âśmierci, miÂłoÂści, itp.

ByĂŚ moÂże powyÂższe ĂŚwiczenia zostaÂły opracowane przez/dla osoby ÂżywiÂące siĂŞ pranÂą.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Sierpień 06, 2011, 10:58:46 »

I w tym momencie warto zrozumieĂŚ rolĂŞ perfum , bowiem majÂą za zadanie zmieniaĂŚ zapach Energii - czÂłowieka  , ktĂłry je uÂżywa.

KaÂżda Energia   pochodzÂąca z roÂżnej przestrzeni wibracyjnej posiada jej i swĂłj okreÂślony zapach ( a czasami jawi siĂŞ to jako smrĂłd ) gdy wibracja jest niska.

ÂŻeby nie moÂżna byÂło tego odró¿niaĂŚ i identyfikowaĂŚ  tych Energii wcielonych ludziom zablokowano znacznie  czakrĂŞ zapachĂłw.
Wprowadzono piĂŞkne perfumy by te zapachy nieprzyjemne maskowaĂŚ. Obecnie korzystamy ze Âśladowych moÂżliwoÂści naszego nosa.
Ale to wrĂłci i ta czakra w sposĂłb naturalny siĂŞ  odblokuje.
ZmysÂł powonienia jest niezmiernie waÂżnym zmysÂłem odczuwania dla CzÂłowieka.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2011, 11:00:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #16 : Sierpień 06, 2011, 11:42:45 »

Ale Âżadna prana nie zastÂąpi zwierzĂŞcej przyjemnoÂści wgryzania siĂŞ w arbuza na przykÂład, lub w jabÂłko. I tego rozdrabniania, miaÂżdÂżenia, przeÂżuwania  MrugniĂŞcie
Chocia¿ , gdybym mia³ do wyboru od¿ywianie praniczne, albo tradycyjne ,to znaj¹c siebie wybra³bym praniczne . Ot taka ludzka przewrotnoœÌ.
Po co mi ukÂład trawienny ? Im proÂściej tym lepiej UÂśmiech

ps. MiaÂłem kiedyÂś sen , Âże odÂżywiaÂłem siĂŞ samÂą energiÂą. PatrzyÂłem na roÂślinĂŞ i sciÂągaÂłem z niej energetyczny "wzorzec" , ktĂłry wnikaÂł we mnie powodujÂąc uczucie nasycenia, doÂładowania. WyglÂądaÂło to tak, Âże roÂślina byÂła otoczona pastelowÂą aurÂą, ktĂłrÂą ja zasysaÂłem jak odkurzacz. RoÂślinie nic to nie przeszkadzaÂło, gdyÂż szybko odbudowywaÂła swojÂą  "ÂświetlistÂą otoczkĂŞ".
Dziœ powiedzia³bym, ¿e œci¹ga³em wzór informacyjny wszystkich substancji obecnych w danej roœlinie, po czym coœ we mnie ( œwiadomoœÌ ) dekomponowa³o te wzory na prostsze sekwencje i rozsy³a³o do niezbêdnych partii cia³a.
We Âśnie byÂło to bardzo realne.
Uzyskana w ten sposĂłb energia umoÂżliwiaÂła mi .. lewitacjĂŞ.

eech , motylem byÂłem MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2011, 11:48:59 wysłane przez east » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #17 : Sierpień 06, 2011, 13:23:16 »

Generalnie zmysÂł wĂŞchu  przeznaczony jest do rozró¿niania i odbioru doznaĂą zwiÂązanych z materiÂą.
Ducha odczuwa siĂŞ zmysÂłami duchowymi, chociaÂż mĂłzg w specyficznych warunkach moÂże dokonaĂŚ przeÂłoÂżenia doznaĂą duchowych na parametry fizyczne. I tak, np. demona kojarzy najczĂŞÂściej ze smrodem a ÂświetlistÂą istotĂŞ (prawdziwÂą, a nie podrĂłbĂŞ  MrugniĂŞcie ) z zapachem ró¿y, czy innych kwiatĂłw. Sama miewaÂłam od czasu do czasu takie doÂświadczenia, gdy w stanie wyciszenia, czy kontemplacji pojawiaÂł siĂŞ zapach bez zaistnienia jego fizycznego ÂźrĂłdÂła.
ByÂły to na ogó³ bardzo subtelne i piĂŞkne zapachy kwiatowe. ChociaÂż smrodu teÂż doznaÂłam, ohyda.  DuÂży uÂśmiech

Jak widaĂŚ pÂłaszczyzny przenikajÂą siĂŞ, a nasze zmysÂły potrafiÂą to wychwyciĂŚ. SzczegĂłlnie zmysÂł wzroku, doœÌ czĂŞsto rejestruje przez moment istoty z innego wymiaru, czy przestrzeni. I sÂądzĂŞ, Âże wielu ludzi tak ma. NajwiĂŞkszÂą kontrowersjĂŞ wzbudzajÂą doznania sÂłuchowe. I tu czĂŞsto wkraczajÂą psychiatrzy ze swoimi diagnozami. Ale kto by ich sÂłuchaÂł, gdy chĂłry anielskie tak piĂŞknie piejÂą?  MrugniĂŞcie

ZastanawiajÂący jest rĂłwnieÂż fakt, iÂż coraz wiĂŞcej osĂłb zaczyna mĂłwiĂŚ obcymi, trudnymi do weryfikacji jĂŞzykami. I dziwnie tak siĂŞ skÂłada, Âże z czterech takich osĂłb, ktĂłre znam jedna ma zdiagnozowanÂą schizofreniĂŞ. Trzy pozostaÂłe sÂą wolne od takiej diagnozy ale niewykluczone iÂż dlatego, Âże nie wpadÂły dotychczas w rĂŞce znawcĂłw.  MrugniĂŞcie

Niemniej, jedna z tych osĂłb, to rasowa ezoteryczka, g³êboko w tym tkwiÂąca. Nie doœÌ, Âże gada jĂŞzykami, to jeszcze widzi, sÂłyszy, ma bie¿¹cy kontakt z mistrzami wzniesionymi, Jezusem, matkÂą boskÂą i innymi istotami duchowymi. No i jak twierdzi jest inkarnacjÂą Marii Magdaleny. NadmieniĂŞ, Âże razem uczĂŞszczaÂłyÂśmy kiedyÂś na wiele kursĂłw ezo…, w tym na seminaria z ElÂą NowalskÂą i MyÂślicielami. I chyba te ostatnie kontakty znaczÂąco na niÂą podziaÂłaÂły. W pewnym momencie, myÂśliciela PANa  zaczĂŞÂła ona uwaÂżaĂŚ za Boga, jednak Ela zaprzeczyÂła temu, tzn stwierdziÂła, Âże nie jest on bogiem. W koĂącu koleÂżanka rĂłwnieÂż zmieniÂła zdanie i caÂłkowicie odwrĂłciÂła siĂŞ od MyÂślicieli uznajÂąc ich za ciemne byty.
W kaÂżdym razie nieraz dokonywaÂła na ró¿nych osobach dziwnych dziaÂłaĂą energetycznych, niby uzdrawiajÂących. Towarzyszyli jej podczas tych zabiegĂłw albo Jezus, albo inni mistrzowie wzniesieni.  NazywaÂła ich po imieniu, szczegĂłlnie z jednym (ChiĂączykiem) byÂła w g³êbokiej przyjaÂźni. ZapomniaÂłam juÂż jego imienia. Potem wyjechaÂła do Berlina i jakoÂś straciÂłyÂśmy kontakt.

Niedawno zaœ pozna³am ma³¿eùstwo, mieszkaj¹ce zreszt¹ w tym samym bloku co ja, które zwi¹zane jest mocno z jakimœ od³amem koœcio³a katolickiego. Regularnie uczêszczaj¹ na wspólnotowe spotkania i g³êboko wierz¹ w biblijne zapisy. No i sp³yn¹³ na nich dar ducha œwiêtego.
W stanie tym modlÂą siĂŞ za innych, wyraÂżajÂąc swoje modlitwy w niezrozumiaÂłym jĂŞzyku. TwierdzÂą, Âże duch przez nich tak przemawia i oni nie muszÂą znaĂŚ znaczeĂą s³ów, ktĂłre wypowiadajÂą. Wystarczy, Âże duch to wie. SÂą to ludzie bardzo czyÂści wewnĂŞtrznie. On, od ponad trzydziestu lat caÂłkowicie niewidomy, chociaÂż nadzwyczaj sprawny i samodzielny, nieraz nawet bardziej od widomych. Jest Âświetnym masaÂżystÂą i rehabilitantem. U niej niestety ujawniÂła siĂŞ niedawno cukrzyca insulino zaleÂżna i jakoÂś nie moÂże sama sobie pomĂłc. TrochĂŞ dziwi mnie ta wybiĂłrczoœÌ dziaÂłaĂą ducha. Dlaczego nie uzdrowi tego, przez kogo siĂŞ przejawia? Ale moÂże tak musi byĂŚ? 

Ostatnio jednak, coraz czĂŞÂściej mam nieodparte wraÂżenie, Âże te wszystkie cudownoÂści (koszmary rĂłwnieÂż) tworzy umysÂł, gdy za mocno w coÂś wchodzi. To wiara uruchamia pewne procesy. I stÂąd zapewne oznaczenie wszelkimi stygmatami.
Dlatego uwaÂżaÂłabym na rodzaj uprawianego myÂślicielstwa, jeÂśli nie chcesz  zostaĂŚ obdarowanym dodatkowÂą toÂżsamoÂściÂą. Ale wolna wola, w wyborze doÂświadczeĂą rĂłwnieÂż.  MrugniĂŞcie

Edit:
Aha, zapomniaÂłam jeszcze o jednej osobie gadajÂącej jĂŞzykami, ktĂłra na targach ezoterycznych miaÂła swoje stanowisko i nawiÂązywaÂła kontakt z duszami osĂłb, ktĂłre tego zapragnĂŞÂły. OczywiÂście, za stosownÂą zapÂłatÂą. Mi powiedziaÂła iÂż kiedyÂś byÂłam bardzo blisko MojÂżesza. PoczÂątkowo pomyliÂła siĂŞ i sÂądziÂła, Âże byÂłam samym MojÂżeszem, ale byÂło to niewÂłaÂściwe przetÂłumaczenie sÂłowa z nieznanego jĂŞzyka. I caÂłe szczĂŞÂście, bo nie wiem, jak udÂźwignĂŞÂłabym Ăłw mojÂżeszowy ciĂŞÂżar.   MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2011, 13:55:05 wysłane przez ptak » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #18 : Sierpień 06, 2011, 22:14:57 »

LubiĂŞ wÂąchaĂŚ kwiaty, UWIELBIAM!!! DuÂży uÂśmiech
RobiĂŞ to dyskretnie, z peÂłnym poszanowaniem dla samych kwiatĂłw.
Mam przy tym dziwne skojarzenia, ¿e robiê to dla œwiata duchowego, ¿eby moja fizyczna postaÌ mog³a przekazaÌ poprzez odczucia zapachy w wy¿sze wymiary. Nie dla konkretnego przedstawiciela tamtej strony, ale jakiejœ grupy aktualnie "krêc¹cej" siê wokó³ mnie.

Jak bĂŞdzie koÂło mnie MojÂżesz, to jemu teÂż nawÂącham DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #19 : Sierpień 06, 2011, 23:56:46 »

Thotal, ja rĂłwnieÂż uwielbiam wÂąchaĂŚ kwiatki i odurzaĂŚ siĂŞ ich zapachem. Taka np. konwalia, albo bez,
czy maciejka o zmierzchu. Sama poezja.  UÂśmiech

Tak sobie myÂślĂŞ, Âże jednak po tamtej stronie majÂą duÂżo gorzej. Bo moÂże i kwiaty sÂą okazalsze i bardziej kolorowe,
ale czy pachn¹? No bo po co zapach, gdy nie ma fizycznych zmys³ów? Myœlicielstwem siê tego nie poczuje,
choĂŚby nie wiem jak kwieciÂście myÂśleĂŚ.
Dlatego pewnie wci¹¿ ogromne kolejki do inkarnacji w materiê. W dodatku, gdy trafia siê tak wyj¹tkowa i cudna planeta,
jakÂą jest Ziemia.

Ach te fizyczne rozkosze, zaciÂągamy tu niezÂłe kredyty energetyczne, jak ostatnio pisaÂł between w zwiÂązku z kawÂą
i innymi uÂżywkami.  Ale kawa to pikuÂś w porĂłwnaniu z przyjemnoÂściÂą czerpanÂą z zapachĂłw.
JuÂż nie wspomnĂŞ o odurzeniu siĂŞ miÂłoÂściÂą, nawet tÂą zwyk³¹, warunkowÂą.  Chichot

Co do Moj¿esza, to on ma inne preferencje. Interesuj¹ go gorej¹ce krzewy. Nie wiem, czy oka¿e Ci wdziêcznoœÌ
za Twoje nawÂąchanie mu.  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam  UÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #20 : Sierpień 07, 2011, 08:56:06 »

Ja teÂż lubiĂŞ wÂąchaĂŚ (oczywiÂście nie klej). ÂŻeby zwiĂŞkszyĂŚ moÂżliwoÂści, co roku wyposaÂżam mĂłj ogrĂłd w coraz to nowsze generatory zapachĂłw.

Co do ³adnoœci zapachów - rzecz mocno subiektywna. Mnie np. podoba siê bardzo zapach kwitn¹cego rzepaku (i równie¿ wygl¹d - fantastyczne ¿ó³te pola), a moja rodzinka go nienawidzi i zawsze ka¿e mi przyspieszaÌ w momencie mijania rzepakowych pól.

Ps. Ja tam bym uwaÂżaÂł z wÂąchaniem gorejÂącego krzewu, bo potem pozostaje tylko wÂąchanie kwiatkĂłw od spodu.  DuÂży uÂśmiech

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Luty 27, 2012, 22:48:34 »

Jakie sÂą korzyÂści pÂłynÂące z niejedzenia?

Te materialne, bardzo trywialne sÂą takie: oszczĂŞdnoœÌ czasu/energii w kuchni/toalecie, oszczĂŞdnoœÌ pieniĂŞdzy wydawanych na zakupach (ktĂłre moÂżna przeznaczyĂŚ na inne cele), zmniejszenie iloÂści wyrzucanych Âśmieci. Inne zalety odÂżywiania siĂŞ ÂŚwiatÂłem, na ktĂłrych nam zaleÂży, to lepsze samopoczucie na codzieĂą, wiĂŞksza iloœÌ energii i lepsza, wydajniejsza praca; samouleczenie siĂŞ z chorĂłb, uodpornienie organizmu, czĂŞsto zmniejszenie iloÂści snu potrzebnego organizmu, co takÂże moÂże byĂŚ nieocenione dla niektĂłrych. To wszystko jest dla czÂłowieka bardzo waÂżne, jednak… chodzi oczywiÂście o coÂś wyÂższego, mianowicie RozwĂłj Ducha i wÂłasnÂą ÂścieÂżkĂŞ, na ktĂłrej odrzucenie omawianego naÂłogu moÂże siĂŞ bardzo przyczyniĂŚ do rozwoju ÂświadomoÂści. MĂłwi siĂŞ, Âże po zaprzestaniu jedzenia zostaje zrzucana powÂłoka cienia z oczu czÂłowieka. Zaczyna on dostrzegaĂŚ rzeczy, na ktĂłre wczeÂśniej nie zwracaÂł uwagi, zmienia swe spojrzenie na wiele spraw, zmieniajÂą siĂŞ jego wartoÂści moralne. Dlatego wÂłaÂśnie wybĂłr odrzucenia pokarmĂłw jest bardzo trudny. Nie moÂżna siĂŞ kierowaĂŚ materialistycznymi pobudkami, niejedzenie samo w sobie nie moÂże byĂŚ celem, tak samo jak i zdolnoÂści parapsychiczne nie mogÂą byĂŚ celem samym w sobie, poniewaÂż staniemy w miejscu. To, co naprawdĂŞ daje niejedzenie, to radoœÌ, szczĂŞÂście, Boska lekkoœÌ istoty ludzkiej, poszerzenie ÂświadomoÂści, wzrost wiary w siebie, poprawienie samopoczucia, wzrost MiÂłoÂści w sobie – o to tu wÂłaÂśnie chodzi. JeÂśli masz zamiar przejœÌ na odÂżywianie siĂŞ ÂŚwiatÂłem, aby zaoszczĂŞdziĂŚ pieniÂądze na ciuchy, – moÂżesz rĂłwnie dobrze wyciÂągn¹Ì wtyczkĂŞ z kontaktu czy spaliĂŚ ten artykuÂł, bo takie cele nie zostanÂą zrealizowane. Odrzucenie naÂłogu bywa bardzo trudne, trzeba byĂŚ absolutnie pewnym swoich zamiarĂłw, dziaÂłaĂŚ z peÂłnÂą ÂświadomoÂściÂą swych dziaÂłaĂą oraz wzi¹œÌ na siebie odpowiedzialnoÂści za wszelkie ryzyko towarzyszÂące zmianom fizycznym i psychicznym w sobie. To coÂś w stylu ponownych narodzin, o ktĂłrych mĂłwiÂł Jezus Nikodemowi – to decyzja majÂąca wpÂływ na caÂłe Âżycie, ktĂłre prawdopodobnie zostane przewrĂłcone do gĂłry nogami, w pozytywnym sensie. JeÂśli jesteÂś wysoko na swej ÂścieÂżce RD, naprawdĂŞ wiesz co robisz i wierzysz w to – masz duÂże szanse na sukces.

Jak siĂŞ do tego zabraĂŚ?

1. Najpierw dobrze siĂŞ zastanĂłw, co tak naprawdĂŞ jest Twoim celem, po co to robisz, co chcesz uzyskaĂŚ. Nie rĂłb niczego pochopnie. DopĂłki nie poczujesz, Âże nie jesteÂś gotowy – nie zabieraj siĂŞ za to. Musisz byĂŚ g³êboko przekonany o sÂłusznoÂści swojego wyboru i mieĂŚ ÂświadomoœÌ tego, Âże naprawdĂŞ jesteÂś gotĂłw. Aby siĂŞ udaÂło, konieczna jest rozwiniĂŞta ÂświadomoœÌ. Wibracje ciaÂła muszÂą byĂŚ wysokie, aby dostosowaĂŚ siĂŞ do wysokich wibracji ÂświatÂła, inaczej nie zostanie ono przyjĂŞte przez organizm.

2. Druga, waÂżna sprawa – medytacja, bez ktĂłrej ani rusz. Trzeba siĂŞ na to przygotowaĂŚ duchowo i czuĂŚ wewnĂŞtrznie, Âże jest siĂŞ gotowym. Przygotowanie emocjonalne jest jednym z najwaÂżniejszych czynnikĂłw wpÂływajÂących na sukces. NaleÂży rĂłwnieÂż duÂżo czytaĂŚ o niejedzeniu i procesach prowadzÂących do niego. Jest ich tyle ile ludzi przeszÂło przez nie, poniewaÂż droga kaÂżdego jest inna. Wynika to oczywiÂście z ró¿nic pomiĂŞdzy ludÂźmi. NiewÂątpliwie wskazana jest duÂża wiedza na ten temat, na pewno wykraczajÂąca poza artykuÂły tego rozmiaru. Przedyskutuj teÂż Twoje zamiary razem z najbliÂższymi, rodzinÂą. Licz siĂŞ ze zmianÂą zachowania, co moÂże niekorzystnie wpÂłyn¹Ì na stosunki miĂŞdzy ludÂźmi, prowadzÂąc do k³ótni, awantur, a nawet odizolowania czy caÂłkowitego zerwania kontaktu z niektĂłrymi osobami. Ludzie bojÂą siĂŞ tego typu rzeczy, nie sÂą do nich przyzwyczajeni i szokuje ich to. Jest teÂż druga strona medalu – Twoja nagÂła zmiana wizji Âświata moÂże dobrze wpÂłyn¹Ì na osoby przebywajÂące z TobÂą. Wszystko zaleÂży od ich nastawienia do sprawy niejedzenia i duchowoÂści.

3. Trzecia kwestia – tym razem fizyczna. Bardzo waÂżne jest aby podczas przechodzenia procesu byĂŚ zdrowym fizycznie. Jakiekolwiek choroby, osÂłabienia organizmu, kontuzje, stany zapalne bĂŞdÂą ÂźrĂłdÂłem trudnoÂści i niepowodzeĂą, a nawet Âśmierci (zwÂłaszcza przy 21-dniowym procesie Charmaine Harley!). Zanim zabierzemy siĂŞ za cokolwiek, konieczne jest dog³êbne przebadanie organizmu i wyleczenie siĂŞ z wszelkich dolegliwoÂści (oczywiÂście poza nieuleczalnymi, typu rak). Gdy juÂż jesteÂśmy przygotowani, moÂżemy zabraĂŚ siĂŞ za wybĂłr odpowiedniej dla nas drogi prowadzÂącej do wyzwolenia siĂŞ od potrzeby spoÂżywania pokarmĂłw.

G³ówne metody

Nie ma jednego zÂłotego Âśrodka – jak wiele jest ludzi tak wiele przekonaĂą, tak samo w tym przypadku – dla kaÂżdego inna droga moÂże byĂŚ lepsza, bĂŞdzie ona rĂłwnieÂż mogÂła wyglÂądaĂŚ bardzo ró¿nie nawet u dwĂłch podobnych do siebie osĂłb. Oto niektĂłre ze sposobĂłw:

1. Naturalna – moÂże trwaĂŚ od kilku miesiĂŞcy do wielu lat. Polega na stopniowej zmianie swych nawykĂłw co do jedzenia. Najpierw z diety likwiduje siĂŞ miĂŞsa, wĂŞdliny, nastĂŞpnie mleko, sery, jajka, póŸniej ciasta i wyroby sÂłodkie koĂączÂąc na warzywach oraz owocach. W ostatniej fazie pija siĂŞ wy³¹cznie napoje, rozcieĂączajÂąc je coraz bardziej wodÂą. Gdy pije siĂŞ juÂż prawie samÂą wodĂŞ, proces uznaje siĂŞ za zakoĂączony. Absolutne odÂżywianie ÂŚwiatÂłem nastĂŞpuje po zaprzestaniu przyjmowaniu jakichkolwiek pÂłynĂłw.
   2. Duchowa – odbywa siĂŞ w osobnieniu lub tylko z odpowiednim Mistrzem znajÂącym siĂŞ na rzeczy. Pod wpÂływem medytacji i wskazĂłwek Guru, odchodzi ochota na jedzenie ciĂŞÂższych pokarmĂłw, przychodzi Boska energia. DziĂŞki medytacji pojawia siĂŞ ochota na coraz lÂżejsze jedzenie.
   3. NagÂła – osoba nagle zaprzestaje jedzenia czujÂąc wstrĂŞt, dostajÂąc mdÂłoÂści na jego widok. MoÂże siĂŞ przydarzyĂŚ osobom bardzo religijnym, bardziej jest to „przypadkowa” metoda niÂż ukierunkowana jakimikolwiek dziaÂłaniami. Jej wadÂą jest to, Âże po zaprzestaniu jedzenia, moÂżna rĂłwnie gwaÂłtownie wrĂłciĂŚ do odÂżywiania siĂŞ.
   4. SiÂłowa – czÂłowiek przestaje na si³ê jeœÌ. Staje siĂŞ coraz bardziej chudy, w koĂącu zÂłoÂżony z prawie samych koÂści. Niekontrolowana moÂże siĂŞ niedobrze skoĂączyĂŚ. Rzadko prowadzi do sukcesu.
   5. Proces 21-dniowy – autorstwa Charmaine Harley. Jest podzielony na 3 siedmiodniowe czĂŞÂści, podczas ktĂłrych zaprzestaje siĂŞ jedzenia, a na poczÂątku nawet picia. Z tego powodu jest to metoda doœÌ niebezpieczna (moÂżliwoœÌ odwodnienia organizmu), sÂą przypadki Âśmiertelne wÂśrĂłd osĂłb, ktĂłre jÂą stosowaÂły. Szerszy opis tej metody moÂżna znaleŸÌ w ksi¹¿ce Jasmuheen – „ÂŻycie ÂŚwiatÂłem”.
   6. Hipnotyczna – poprzez afirmacje zmienia siĂŞ stosunek do pokarmĂłw, przekonuje siĂŞ podÂświadomoœÌ o moÂżliwoÂści Âżywienia PranÂą. MoÂżliwa we wspó³pracy z hipnotyzerem lub na wÂłasnÂą rĂŞkĂŞ (autohipnoza).
   7. ÂŁÂączona – najczĂŞÂściej wybierana. Jako Âże kaÂżdy z nas jest inny, tak najlepszym sposobem jest po³¹czenie elementĂłw najbardziej nam odpowiadajÂącym z ró¿nych metod.

Sukces

Osoby, ktĂłre osiÂągnĂŞÂły sukces w odÂżywianiu siĂŞ ÂŚwiatÂłem, niezwykle pozytywnie wyraÂżajÂą siĂŞ o swoim Âżyciu po przejÂściu procesu. Odczuwalna jest wielka zmiana w Âżyciu, zdrowiu, samopoczuciu, nastawieniu do Âświata. Ogromna iloœÌ energii, ktĂłra wczeÂśniej przeznaczana byÂła do trawienia pokarmĂłw, teraz jest wykorzystywana do innych celĂłw, np. moÂżna bez uczucia zmĂŞczenia pracowaĂŚ intensywnie umysÂłowo przez kilkanaÂście godzin z wiĂŞkszÂą jasnoÂściÂą umysÂłu. WiĂŞcej energii w czÂłowieku oznacza rĂłwnieÂż wiĂŞkszy jej przepÂływ przez oÂśrodki niefizyczne, takie jak np. Trzecie Oko. MoÂże ulec zmianie postrzeganie pozazmysÂłowe. Energia czakramĂłw rĂłwnieÂż wzroÂśnie. DziĂŞki temu nie jest juÂż konieczne 7-9 godzin snu, aby byĂŚ wypoczĂŞtym. Ludzie, ktĂłrzy przeszli na odÂżywianie siĂŞ BoskÂą mocÂą, ÂśpiÂą od 1 do 5 godzin, a niektĂłrzy – wcale.

Na koniec

JeÂśli masz zamiar odstawiĂŚ jedzenie – dobrze to przemyÂśl. Przygotuj siĂŞ fizycznie i psychicznie. Dowiedz siĂŞ jak najwiĂŞcej na ten temat. JeÂśli czujesz, Âże jesteÂś gotĂłw – wybierz odpowiedniÂą drogĂŞ. Spraw sobie jak najlepsze warunki do tego „eksperymentu”. I bÂądÂź bardzo ostroÂżny, to moÂże siĂŞ bardzo Âźle skoĂączyĂŚ, za co ja nie biorĂŞ odpowiedzialnoÂści. Musisz szczerze wierzyĂŚ w sukces, a uda siĂŞ. PamiĂŞtaj, Âże to coÂś wiĂŞcej niÂż tylko nie-jedzenie.

JeÂśli zdecydujesz siĂŞ na odÂżywianie ÂŚwiatÂłem, bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny jeÂśli mnie o tym zawiadomisz przed lub po procesie. Powiem jeszcze tylko tak od siebie, Âże nie jest wskazane czyniĂŚ jakichkolwiek krokĂłw w wieku szkolnym, moÂżna sobie narobiĂŚ kÂłopotĂłw.

Podczas pisania artykuÂłu korzystaÂłem z wiedzy zawartej w ksi¹¿kach Jasmuheen - „ÂŻycie ÂŚwiatÂłem”, J. M. Werdin - „Styl Âżycia bez jedzenia” oraz wÂłasnego „widzimisiĂŞ”. MrugniĂŞcie

http://przebudzenie.net/14-niejedzenie.html
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2012, 22:50:57 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #22 : Marzec 05, 2012, 21:02:14 »

Ten facet na zdjeciu jest COOL!
Przestal odzywiac sie. Jest wyzwolony od materii.
Nie potrzebuje mieszkania, komputera, telefonu, neta i innych dobr.
Nie zycze nikomu spotykania w zyciu "realnym" takich obiektow.
Oby takie wyzwolenie nie zwyciezylo.
Trudna sprawa bedzie wtedy.
east
Gość
« Odpowiedz #23 : Marzec 06, 2012, 10:20:15 »

A mo¿e to w³aœnie jest przysz³oœÌ ludzkoœci ?
Do tej pory czytam wci¹¿, ¿e od¿ywianie praniczne ( o jedzeniu pisze siê jak o na³ogu ) jest trudn¹ œcie¿k¹, pe³n¹ wyrzeczeù, pozbywania siê naros³ych latami zobowi¹zaù, przyzwyczajeù czy nawet pozbywania siê powoli w³asnej to¿samoœci ,która wi¹¿e siê poniek¹d z mieszkaniem, posiadaniem, czy narzêdziami komunikacji ( komunikacja te¿ nas definiuje w obrêbie wiêkszej ca³oœci). Z regu³y ostrzega siê ,by nie rozpoczynaÌ tej trudnej niesamowicie , pe³nej wyrzeczeù œcie¿ki bez duchowego przygotowania....
Taaa....
Dieta Praniczna dla wybraĂącĂłw na wyboistej ÂścieÂżce bez wynagrodzenia ... albo rodzaj nagrody ?

Gdybyœmy jednak podeszli do tematu inaczej. OdrzuÌmy pogl¹d, ¿e osi¹gniêcie diety pranicznej wymaga wysi³ku. Mo¿e wystarczy podj¹Ì tylko decyzjê, a resztê pozostawiÌ "sile wykonawczej" ?
Kiedy w naturalny i ciepÂły sposĂłb myÂślisz o braku jakichkolwiek ograniczeĂą jeÂśli chodzi o kwestie bezpieczeĂąstwa energetycznego, osobistego ( ciepÂło-zimno, czystoœÌ-brud) czego wyrazem jest choĂŚby koniecznoœÌ posiadania  mieszkania, to zauwaÂżasz z czasem, Âże wszystko jakoÂś samo "ukÂłada siĂŞ" w tym kierunku  UÂśmiech . Dzieje siĂŞ to na skutek serii "przypadkĂłw", zupeÂłnie bez wysiÂłku.
Wysi³kiem jest stawianie temu oporu, a w³aœciwie opór stawiaj¹ zakorzenione w nas g³êboko wyobra¿enia czy przekonania o prawid³owoœci lub nie tego procesu.

Co innego kiedy siĂŞ ze zrozumieniem, ale i bez emocji, przyglÂądamy konsekwencjom wÂłasnej decyzji. Utrata pracy, mieszkania, samochodu, telefonu, czy komputera to sÂą jakby kamienie milowe w drodze ku peÂłnemu wyzwoleniu. Bywa, Âże sÂą to bardzo wstrzÂąsajÂące doÂświadczenia dopĂłki nie zdamy sobie sprawy, Âże sÂą tylko konsekwencjÂą drogi wyzwolenia. Samo siĂŞ dzieje Chichot
I nic na to nie poradzisz, pĂłki siĂŞ nie dokona. Potem, gdy siĂŞ dokona , moÂżesz znĂłw podj¹Ì wybĂłr. Z tym, Âże wtedy - gdy udaÂło Ci siĂŞ pozostaĂŚ zdrowym i mimo wszystko pogodnym  czÂłowiekiem - wtedy jesteÂś juÂż wolny od przywiÂązania do rzeczy. W naturalny sposĂłb zaspokajasz istotĂŞ sprawy. Mieszkanie wystarcza Ci maleĂąkie, wynajĂŞte, albo i nawet choĂŚby kÂąt do spania u kogoÂś, twoje ciaÂło zadowala siĂŞ okruchami, bez telefonu a jednak Ci, ktĂłrzy chcÂą CiĂŞ odnaleŸÌ -odnajdujÂą.

MoÂże tak samo jest z jedzeniem ?
Istota rzeczy nie le¿y w pilnowaniu siê by nie jeœÌ. Istota tkwi w umyœle, w tym na czym on jest skupiony i w jaki sposób jest siê skupionym.
Nie próbowa³em do tej pory niejedzenia, ale ..... ostatnio na spacerach coraz czêœciej zdarza mi siê patrzeÌ w s³oùce otwartymi oczyma. Budzi siê wtedy we mnie ciep³o, sytoœÌ, poczucie wype³nienia. Nie jest to jakieœ wyj¹tkowe uczucie, bo chyba ka¿dy odczuwa, ¿e latem, gdy jest pe³no s³onecznych , gor¹cych dni jakoœ nie chce nam siê jeœÌ , a jeœli ju¿ to spo¿ywamy owoce lub tylko same p³yny. Nasz organizm automatycznie dostosowuje siê do rodzaju energii, któr¹ pobiera. Psychicznie jesteœmy bardziej pewni tego, ¿e latem po¿ywienia jest wszêdzie wbród, ¿e niczego nam nie zabraknie, wystarczy tylko rêk¹ siêgn¹Ì, a zatem i mija potrzeba gromadzenia w sobie zapasów energii. Wyp³ywa to bardzej z podœwiadomego przekazu od naszego cia³a ni¿ z umys³u.

Uwa¿am zatem, ¿e dieta praniczna jest bardziej kwesti¹ psychicznego nastawienia siê na wszelk¹ obfitoœÌ tak, jakbyœmy w niej p³ywali sk¹pani œwiat³em ,a nasz organizm sam dostosuje resztê , a w tym - zredukuje ³aknienie.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #24 : Marzec 06, 2012, 13:07:06 »

Nie sadze, aby facet na fotografii nalezal do kasty Braminow. I fakt, w jego przypadku wyzwolenie mozna osiagnac poprzez odlaczenie sie (pozorne) od zasilania w formie "jedzenia". Gosc jednak dalej funkcjonuje, a pokarm bedzie i tak i tak pobieral z otoczenia ... najblizszego. Az skora mi sie na plecach jezy, gdy sobie to wyobraze! Brrrr.
Dla porownania dodam, ze jest to rodzaj "bezprzewodowej" komunikacji. Niektorzy nawet twierdza, ze pewien etap, ktory kazdy musi przejsc. Ja zas uwazam, ze jest to etap dla pewnej warstwy, ktora obarczona jest wlasnie takim "zadaniem".
Bo to tez jest uwarunkowane "odgornie" - jedni beda odzywiac sie korzonkami i medytacja (jak slynny Milarepa), a inni uznaja swiat zageszczony.
U podstaw wszystkiego lezy pojecie wymiany energetycznej.
Oddzielnym zagadnieniem (bardzo istotnym) jest problem krwi. Niektorzy mdleja na widok kropelki, inni boja sie na sama mysl, jeszcze inni lubia krupnioki UÂśmiech, a czesc znalazla sobie "energetyczne obejscie" pod plaszczykiem ... prany.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: