Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:23:03

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Odp: Drobne nie¶cis³o¶ci w sesji 87 i 88  (Przeczytany 1254 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« : Listopad 03, 2008, 15:46:41 »

Enigma

A wiêc siê znowu wrednie ustosunkujê do postu kierowanego do Arteq'a. Jak sam powiedzia³, nie ma nic przeciw temu, jedynie napiszê, ¿e wypowiadam siê w SWOIM imieniu. A i do tego, co piszesz do mnie równie¿ siê ustosunkowujê. A wiêc:

a nie samael jak uparcie twierdzicie

TwierdziCIE? I mówi to tak, która tak mnie krytykuje, ¿e mówiê nie za siebie, a za innych, i ¿e uwa¿am, ¿e wszyscy fani PCh wierz± w teorie spiskowe... Otó¿ to JA piszê "Samael", Arteq pisze "samcio" albo "Samuel".

A ¿e Samuel=Samael - poczytaj sobie nieco o hebrajskim systemie wierzeñ, o Kabale etc. Dowiesz siê, ¿e "Samuel" to jedno z imion upad³ego anio³a "Samaela" - Boskiego Truciciela. A je¶li siêganie po te ¼ród³a sprawi zbyt wiele problemów, to nawet na durnej Wikipedii to jest, pod has³em Samael.

Widzisz wiec gdzie¶  tu tajemnice, zatajanie 'aby jeden przed drugim niczego nie wiedzia³/a'? Bo ja nie, wiec o spotykaniu sie 'w tajemnicy' nie ma oczywi¶cie mowy.

A pojêcie kontrastu jest Ci mo¿e znajome? SamUel (skoro wolisz to imiê jego, to ok...) pisze, ¿e jak facet spotyka siê z dwoma kobietami, to jest ok, a jak kobieta z dwoma facetami, musi to uzgodniæ. Kontrast. Tu jest dodane o "uzgadnianiu", a tu nie. Echh, nie wiem, jak to pro¶ciej t³umaczyæ.

Tak, krytykuje i napisa³am ze gdyby przepowiednie by³y w 100% jasne i sprawdzalne by³aby o to zaraz awantura, a pch jest dobitnym tego i niezaprzeczalnym przyk³adem. A co do korzy¶ci z wype³nienia to zauwaz ze s± one dopiero hipotetyczne a ile jest przykro¶ci - zrozum wkoñcu ze nasz sposób my¶lenia idzie w dwie ró¿ne strony, tam gdzie ty boisz sie postawiæ kroku widz±c tysi±ce mozliwo¶ci, ja widze jeden konkretny skutek niekoniecznie o pozytywnym wydzwieku.

Aaaa, no to siê mówi tak OD RAZU. Czyli jeste¶ stronniczk± PCh, ale nie twierdzisz, ¿e ich dzia³ania bêd± mia³y DOBRY skutek. To ja tu nie mam wiêcej zastrze¿eñ. No, mo¿e prócz tego, ¿e identycznie jest z innymi przepowiedniami, które mia³yby pe³n± sprawdzalno¶æ. I mo¿e prócz tego, ¿e z PCh jest tyle nieprzyjemno¶ci w³a¶nie DLATEGO, ¿e przepowiednie i s³owa Samuela s± tak niedok³adne i czasami b³êdne.

Cytat: Tenebrael  Listopad 02, 2008, 20:35:16
Wiêc ja równie¿ u¶ci¶lê i siê doczepiê, ¿e ja nie pisa³em konkretnie o Tobie, a o tym, ¿e nawet ludzie maniakalnie szukaj±cy spisków nie mieliby siê tu do czego przyczepiæ.
Wiec do kogo k* by³a adresowana twoja wypowiedz, do ducha ¶w?

Wypowied¼ do Ciebie, a stwierdzenie, ¿e ludzie szukaj±cy spisków nie mieliby siê czego doczepiæ oznacza³o, ¿e to, o czym mówiê, by³oby jednoznaczne, i nie da³oby siê w tym doszukaæ spisków. Gdyby KTOKOLWIEK próbowa³. To chyba jasne.

Cz³owieku co ty wygadujesz, pisa³am o harpie bo znam te teorie, ale nie znaczy ze zgadzam sie z nimi, z choinki sie urawa³es?

To radzê powróciæ do tamtej wypowiedzi i jej KONTEKSTU. Zrozumiesz, czemu napisa³em to, co napisa³em.

I zeby by³o jasne, dalsza dyskuje z tob± uwazam za zbedn±.

Ja z Tob± równie¿. Jak kto¶ jest za¶lepiony, to zdejmowanie klapek z oczu tu niestety nie pomo¿e...
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: