Tyœ powiedzia³! I Ty konsekwencje ponosiÌ bêdziesz! I nie sprowokujesz mnie, bym o Twoim ¿yciu osobistym pisa³, tak jak TY o moim. Jesteœ wolnym, masz prawo do wszystkiego i do wyborów mê¿czyzn równie¿ i do ocen tak¿e. W przeciwieùstwie do Ciebie nie ocenia³em Ciê nigdy. Albo to by³y figle - ¿arciki spowodowane Twoj¹ prowokacj¹, albo Twoj¹ œmierteln¹ powag¹, w tym temacie i wzglêdem mnie, albo tylko i wy³¹cznie moje pogl¹dy jakie sobie wypracowa³em poprzez w³asne, a nie Twoje doœwiadczenia.
I nie Âżadna jakaÂś tam krucjata przeciwko Tobie!
Jeœliœ tak odbiera³, to ju¿ obsesja (i nie piszê tego z³oœliwie, nawet bardzo mi smutno z tego powodu) Mo¿e powinienem bardziej zaufaÌ lekarz, która kaza³a mi mieÌ nad Tob¹ pieczê, jako przyjaciel( o, pardon - nie przyjaciel). Ale teraz, ani troszczyÌ mi siê o Ciebie nie chce, ani ¿artowaÌ, ani traciÌ energii na pisanie w kó³ko o tym samym, bo TY i tak udajesz idiotê. Ju¿ 'hapaÌ' mnie nie mo¿na!
BoÂś TY taki zdrowy, czysty i wolny juÂż! WojowaĂŚ z TobÂą nie mam ochoty, bo na to trzeba mieĂŚ choĂŚ trochĂŞ humoru wiĂŞcej. W powagĂŞ takiej"noÂśnoÂści" uderzaÂł nie bĂŞdĂŞ! A ponadto fazĂŞ masochizmu (i zbawiania myÂślĂŞ juÂż teÂż) mam poza sobÂą juÂż dawno.
Wiesz, gdybym tak opisaÂł dokÂładnie swoje Âżycie prywatne, (a jest dÂługie, bowiem, jako TwĂłj rĂłwieÂśnik mam 58 prawie) i tylko z maleĂąkim w nim udziaÂłem
Wielkiego Ptaka, to rĂŞczĂŞ, Âże jego mit tutaj skoĂączyÂłby siĂŞ natychmiast i rozwaliÂłby siĂŞ jak Ikar* o baÂłwany Ikaryjskiego (obecnie morza). Thotal piszÂąc o pewnym gatunku kobiet, byÂł blisko, blisko... JeÂśli jednak tego nie czyniĂŞ, to tylko dlatego, Âżeby nie ingerowaĂŚ w karmĂŞ tych, ktĂłrzy Ci jeszcze ufajÂą, bowiem sami doÂświadczyĂŚ muszÂą tego, co ja musiaÂłem. I tak poprzez to, do czego byÂłem sprowokowany, przestrzegÂłem mÂądrych na pewno, a o "gÂłupcĂłw" specjalnie siĂŞ troszczyĂŚ nie bĂŞdĂŞ, ale teÂż nie ingerowaĂŚ w ich wybory.
WidzĂŞ, Âże cokolwiek tu nie napiszĂŞ, jest dla Ciebie i tak Âźle. Widzisz samo zÂło. Nie dajesz mi w ogĂłle przestrzeni dla moich przemyÂśleĂą. I nie tylko moich. I czy pojawiĂŞ siĂŞ tu, czy w innym temacie, to i tak nie dasz mi spokoju. WidaĂŚ za zÂłym i za brudnym jestem na to forum, aczkolwiek ani jedna kobieta CiĂŞ tu nie wsparÂła.
A ja dziĂŞkujĂŞ tym
Paniom, ktĂłre wsparÂły mnie teraz na PW. czego bym siĂŞ nigdy nie spodziewaÂł i
Kiarze za wspaniaÂłe poglÂądy wyraÂżone w tym temacie,
Purratu za Milesa Davisa i za pomoc w zainstalowaniu nowego programu, zresztÂą nie tylko jej, bo
Janneth teÂż,
Dariuszowi za kulturĂŞ i delikatne, a nawet milczÂące wsparcie,
Eastowi i innym za mo¿liwoœÌ rozmowy, choÌ mieliœmy nie zawsze takie same spostrze¿enia, czy pogl¹dy.
Kahunie za tak¹ najbardziej jazzow¹, subteln¹ obecnoœÌ i nie tylko...
Ptakowi, i Thotalowi za nauczenie siĂŞ "pyskĂłwek" i zÂłoÂśliwostek, ktĂłre pobudzaÂły moje szare komĂłrki w czasie ciĂŞÂżkiej choroby, ktĂłrÂą mam juÂż na szczĂŞÂście poza sobÂą.
I jeszcze
Ptakowi ÂżyczĂŞ choĂŚ tak "nieudanego" zwiÂązku jaki ja posiadam, a nie bĂŞdĂŞ musiaÂł nic juÂż dodatkowo neutralizowaĂŚ.
I za to, ¿e kolejny raz dziêki Niemu rezygnujê z udzia³u w tej witrynie. Oszczêdzê mnóstwo czasu na spacery, czytanie, filmy i wreszcie jeszcze fantastyczn¹ pracê zawodow¹ te¿, doœwiadczenie z moimi przyjació³mi, których w przeciwieùstwie do
Ptaka posiadam jeszcze w realu. Wielki Ptaku, wci¹gn¹³eœ mnie na cheopsa wrêcz na si³ê, ale oki i tak jakby na si³ê wykopujesz
Wielki Ptaku, ale dla koliberka jest wszêdzie mnóstwo przestrzeni, Tobie zosta³ ju¿ tylko g³ównie ten cheopsowy segment w Twoim ¿yciu i wirtualne relacje, a mnie ¿ycie! Piêkne ¿ycie.
Ostatni mohikanin na Twoim realnym nieboskÂłonie, czyli:
koliberek33
*Lot i upadek Ikara stanowi¹ szeroko rozpowszechniony symbol ludzkiego d¹¿enia do realizacji w³asnych celów wbrew naturalnemu porz¹dkowi œwiata, a jednoczeœnie symbol nadmiernej ambicji. Jest on czêstym motywem w sztuce, przewa¿nie realizuj¹cej przypisywan¹ mu treœÌ symboliczn¹, wystêpuj¹cym ju¿ w greckim malarstwie wazowym i freskach pomejaùskich. Jednym z bardziej znanych póŸniejszych realizacji jest Upadek Petera Bruegela Starszego (Bruksela, MusÊes Royaux).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ikar