krzysiek
Gość
|
 |
« : Grudzień 28, 2010, 11:52:26 » |
|
Dziœ w porannym programie "Dzieù Dobry TVN" wyst¹pi³ m.in. Krzysztof Jackowski, nasz renomowany jasnowidz. Zapytany o jego wizje dotycz¹ce nadchodz¹cego roku skupi³ siê w³aœciwie tylko na sprawach dotycz¹cych polityki i gospodarki. Wed³ug K.Jackowskiego w po³owie roku mo¿emy siê w Polsce spodziewaÌ kulminacji zjawisk kryzysowych. W jesiennych wyborach do Sejmu liderowaÌ bêd¹ PO i PiS (mniej wiêcej z równym poparciem) - reszta to outsiderzy. Ale nie powiedzia³, kto wygra. Unia ma trzeszczeÌ w posadach (mówi³ to ju¿ rok temu), a œwiatu ca³y czas grozi wielki konflikt wojenny, najprawdopodobniej w Azji. Trudno przewidzieÌ jego rozmiary, ale jeœli u¿yta zostanie broù j¹drowa (to o Korei P³n.), to mo¿e siê rozprzestrzeniÌ gdzieœ dalej. Zapytany o katastrofy ¿ywio³owe, odpar³, ¿e siê z tego tematu nie przygotowywa³. Sami oceùcie jakoœÌ tych przepowiedni - dla mnie marna, ma³o szczegó³owa i nie wnosz¹ca niczego nowego do tego, czego sami siê tu spodziewamy. Nawet o zeta-talkach nie wspomnia³ i zapowiadanej przez nich "siódemce".
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 11:54:29 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2010, 12:43:37 » |
|
-co do Jackowskiego to z jego wizjami nie trzeba tak naprawdê byÌ jasnowidzem ¿eby wysnuÌ takie wnioski, o których zreszt¹ mówi¹ oficjalnie obserwatorzy/komentatorzy polityki/gospodarki; -co do zetaków to znowu uwaga taka jak do Jackowskiego, terminy s¹ ci¹gle przesuwane w dalsz¹ przysz³oœÌ,- co nie znaczy ¿e ich "prognozy" siê nie sprawdz¹, ale wiarygodnoœÌ spada ostro w dó³; -co do Koreii i ewentualnej wojny to osobiœcie nie s¹dzê, ¿eby sama Korea odwa¿y³a siê na konflikt, bo choÌ armiê ma doœÌ potê¿n¹- to jednak samo zaplecze ju¿ "lipa",- je¿eli ju¿ to mo¿liwe jest ¿e paùstwo œrodka mog³oby wykorzystaÌ K.P³n. do rozpoczêcia wojny dla w³asnych celów(terytorialnych/surowcowych), a potem by siê do³¹czy³o niejako w obronie swojego sprzymierzeùca..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2010, 13:54:26 » |
|
DziÂś w porannym programie "DzieĂą Dobry TVN" wystÂąpiÂł m.in. Krzysztof Jackowski, nasz renomowany jasnowidz.
Taa, tak samo renomowany jak nasz EnkuÂś, Zapytany o jego wizje dotyczÂące nadchodzÂącego roku skupiÂł siĂŞ wÂłaÂściwie tylko na sprawach dotyczÂących polityki i gospodarki.
Bo to tego nie potrzeba Âżadnych paranormalnych zdolnoÂści.....
W jesiennych wyborach do Sejmu liderowaĂŚ bĂŞdÂą PO i PiS (mniej wiĂŞcej z rĂłwnym poparciem) - reszta to outsiderzy. Ale nie powiedziaÂł, kto wygra.
Wooow;  coÂś niesamowitego. Ja juÂż kilka miesiĂŞcy temu to przewidziaÂłem, chyba teÂż mam dar jasnowidzenia......
Unia ma trzeszczeĂŚ w posadach (mĂłwiÂł to juÂż rok temu), a Âświatu caÂły czas grozi wielki konflikt wojenny, najprawdopodobniej w Azji. Trudno przewidzieĂŚ jego rozmiary, ale jeÂśli uÂżyta zostanie broĂą jÂądrowa (to o Korei PÂłn.), to moÂże siĂŞ rozprzestrzeniĂŚ gdzieÂś dalej.
JakoÂś pan"radar" maÂło oryginalny jest..> Ciekawe ile bĂŞdzie jeszcze tych poprzedzajÂących wojnĂŞ prowokacji;. pewnie nieskoĂączenie wiele  Zapytany o katastrofy ÂżywioÂłowe, odparÂł, Âże siĂŞ z tego tematu nie przygotowywaÂł.
Ja te¿ siê nie przygotowa³em, ale moja magiczna kula mówi mi, ¿e w miesi¹cach letnie bêdziemy mieÌ do czynienia z silnymi burzami, lato bêdzie upalne ale czêsto bêd¹ pojawiaÌ siê gwa³towne opady które mog¹ spowodowaÌ kolejne wielkie powiedzie. Jesieù bêdzie ciep³a,spokojna. A na pocz¹tku grudnia zaatakuje nas prawdziwa zima ze œniegiem i mrozem. Jestem lepszy od Jackowskiego! Yes! Yes! Yes! Sami oceùcie jakoœÌ tych przepowiedni - dla mnie marna, ma³o szczegó³owa i nie wnosz¹ca niczego nowego do tego, czego sami siê tu spodziewamy. Nawet o zeta-talkach nie wspomnia³ i zapowiadanej przez nich "siódemce".  ale o jakich Tik-Takach?
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2010, 14:51:11 » |
|
Mam wspanialy pomysl !
Niech kazdy z forumowiczow napisze swoja przepowiednie na rok nastepny, mysle ze jest to super pomysl. Ja naprawde nie zartuje. pozdrawiam serdecznie wszystkich i do dziela. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2010, 19:42:08 » |
|
Co do sprawdzalnoÂści przepowiedni Jackowskiego juz dawno wyrobiliÂśmy sobie zdanie, tu na forum, jednak mam jedno zapytanie do JakoÂś pan"radar" maÂło oryginalny jest..> Co Ty z tym "radarem"? Nie bardzo kumam czego to okreÂślenie dotyczy. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 28, 2010, 20:41:48 » |
|
za wp.pl:
Nagroda w wysokoœci 50 tysiêcy euro czeka we W³oszech od dziesiêciu lat na astrologa, który zdo³a przewidzieÌ co najmniej trzy wydarzenia w nowym roku. Ufundowa³o j¹ stowarzyszenie do walki z oszustwami ze strony wró¿bitów i magów.
proponujê aby £obos zg³osi³a siê tam wespó³ z samciem - to¿ to dla nich pieni¹dze le¿¹ na ulicy... chocia¿ w Stanach czeka 1 mln $ - te¿ bez odzewu z jej strony.
ewentualnie K. Jackowski móg³by zdmuchn¹Ì tê sumkê... Kiarze nie proponujê, bo po wtopie z upadkiem religii w 2009 to mo¿e przekraczaÌ jej "wiedzê"...
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 29, 2010, 11:27:26 » |
|
Mam wspanialy pomysl !
Niech kazdy z forumowiczow napisze swoja przepowiednie na rok nastepny, mysle ze jest to super pomysl. Ja naprawde nie zartuje. pozdrawiam serdecznie wszystkich i do dziela. Rafaela.
Œwietna inicjatywa Rafaelo. Zw³aszcza, ¿e mo¿na zainkasowaÌ okr¹g³e 50 tys. euroków!  Tylko ja siê powstrzymam z wyg³oszeniem propozycji do nowego roku, bo jeszcze siê ten stary nie skoùczy³ i proroctwa go dotycz¹ce wci¹¿ maj¹ szansê siê ziœciÌ. Jeœli nie zabiorê siê z fal¹ "posiódemkowego" tsunami, to skrobnê kilka zdaù.  Pozdrawiam!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 11:28:23 wysłane przez krzysiek »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 29, 2010, 12:15:17 » |
|
jedno mogê wam przepowiedzieÌ z ca³¹ pewnoœci¹ na nowy rok 2o11- VAT wzroœnie do szalonych 23% 
pozdrawiam wszystkich szalonych 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 29, 2010, 22:52:54 » |
|
Moje "proroctwo" na 2011 to ³¹czenie siê ludzi o tych samych wibracjach. Mega wypas wg mnie  . Do koùca 2010 bêdziemy siê odnajdywaÌ , a potem i odnajdywaÌ i ³¹czyÌ. Po po³¹czeniu zmienimy œwiat, zmienimy rzeczywistoœÌ. Zmienimy , poniewa¿ jesteœmy Jednoœci¹. ŒwiadomoœÌ tego bêdzie nam towarzyszyÌ. I na nic tu biadolenie malkontentów 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 10, 2011, 19:01:59 » |
|
Przepowiednie dotyczÂące Polski lub nawiÂązujÂące bezpoÂśrednio http://www.nieznane.pl/przepowiednie-dotyczace-polski-lub-nawiazujace-bezposrednio,308.htmlPrzepowiednie na 2011 rok – Aztekowie i koniec Âświata, Nostradamus i przymierze z Arabami, Baba Vanga i III wojna Âświatowa WiĂŞcej http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/przepowiednie-na-2011-rok-aztekowie-i-koniec-swiata-nostradamus-i-przymierze-z-arabami-baba-vanga-i_165853.htmlKoniec Âświata, III Wojna ÂŚwiatowa, caÂłkowity rozpad KoÂścioÂła Katolickiego, muzuÂłmanie najeÂżdÂżajÂący EuropĂŞ, Polacy bratajÂący siĂŞ z Arabami, Barack Obama w obliczu konfliktu w lipcu 2011 roku, kryzys ekonomiczny. Oto co ma nas spotkaĂŚ w 2011 roku wedÂług przepowiedni najsÂłynniejszych jasnowidzĂłw naszej ery.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2011, 19:34:46 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 10, 2011, 22:27:09 » |
|
ToÂż to miaÂło mieĂŚ miejsce w 2009, potem "przeÂłoÂżono" na 2010, a teraz widzĂŞ, Âże na 2011... i tyle w temacie najsÂłynniejszych "przepowiadaczy"...
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 11, 2011, 08:56:06 » |
|
Jackowski dla "Gazety Pomorskiej" na 2011:- Panie Krzysztofie, jaki to bĂŞdzie rok?- ZÂły. JeÂśli chodzi o trudnoÂści ekonomiczne, to kulminacyjny. To bĂŞdzie najgorszy doÂłek. W ubiegÂłym roku mĂłwiÂłem w "Pomorskiej”, Âże w 2011 r. kryzys w Polsce dopiero siĂŞ objawi. Czy w obliczu cen paliwa to jest duÂży kryzys? No to bĂŞdzie jeszcze gorzej. Od poczÂątku roku zacznie siĂŞ pikowanie w dó³, co bardzo zemÂści siĂŞ na Tusku, ktĂłry przestanie kontrolowaĂŚ opiniĂŞ publicznÂą. Ludzie dopiero siĂŞ zorientujÂą, Âże wszystko siĂŞ wali, a media popierajÂące Tuska, bo tak jest, w porĂŞ siĂŞ z tego wycofajÂą. Tusk straci dobrÂą twarz w telewizji i od tego czasu PO zacznie szybko topnieĂŚ. - I co, PO przegra parlamentarne wybory?- W peÂłni nie przerÂżnie, ale bĂŞdzie to spowodowane ogĂłlnym skaleczeniem zwiÂązanym z podziaÂłem spoÂłeczeĂąstwa na nazwiska Tusk - KaczyĂąski i wojnÂą polsko-polskÂą. WidzĂŞ te dwa nazwiska i znaczne osÂłabienie PO. - A PSL?- Zaskoczy wszystkich i w nowym parlamencie niemal zaniknie. - Oj, to chyba niemoÂżliwe, bo PSL ma swĂłj staÂły i wierny elektorat.- Tak bĂŞdzie. PSL zaskoczy samo siebie. - A SLD?- Powinno w porĂŞ zmieniĂŚ lidera, Âżeby to byÂł facet z jajami. Taki, ktĂłry umiaÂłby je wyciÂągn¹Ì z rozporka i pokazaĂŚ ludziom. Nie ma miejsca na grzecznoœÌ, jak siĂŞ PO z PiS bierze za Âłby. SLD traci na tym, Âże za maÂło trzyma ze starymi. Kojarzy mi siĂŞ Oleksy - za maÂło ma posÂłuchu i to jest Âźle. Poza tym SLD ma dwĂłch liderĂłw i oboje bez jaj - grzeczni i inteligentni, a w polityce o to nie chodzi. - J ak siĂŞ bĂŞdÂą miaÂły PJN i Ruch Poparcia Janusza Palikota?- Dwie hybrydy przed wyborami zacznÂą traciĂŚ gÂłosy. Tak naprawdĂŞ nie skupiÂą wokó³ siebie wielu wyborcĂłw. Nie bĂŞdÂą miaÂły programĂłw i coÂś mi siĂŞ wydaje, Âże partia Palikota to taktyka PO. Alternatywa dla zbuntowanych w PO. Ale nie wyszÂło, bo stodoÂła juÂż siĂŞ pali. - To co, PO bĂŞdzie jednak rzÂądziĂŚ?- Wyniki wyborĂłw PO i PiS bĂŞdÂą zbliÂżone i obie partie bĂŞdÂą siĂŞ targowaĂŚ z maÂłymi ugrupowaniami o gÂłosy. To te przystawki bĂŞdÂą rozdawaĂŚ karty. Ministerstwa bĂŞdÂą obsadzone ludÂźmi, ktĂłrzy siĂŞ nie bĂŞdÂą liczyĂŚ. - A co na Âświatowym podwĂłrku?- I tu pozwolĂŞ sobie na dygresje. PiĂŞĂŚ lat temu powiedziaÂłem w "Pomorskiej”, Âże Unia Europejska siĂŞ rozpadnie. Nie byÂło jeszcze kryzysu, wszystko byÂło Âładnie i piĂŞknie. MĂłwiÂłem, Âże rozpadnie siĂŞ na trzy czĂŞÂści i teraz sÂłyszĂŞ, Âże kanclerz Angela Merkel proponuje zamroÂżenie budÂżetu do 2020 roku i podzielenie UE na dwie strefy. To pierwsza prĂłba dzielenia UE. Rozpad potrwa jeszcze 1,5 roku. W tym roku w UE bĂŞdzie bunt. To siĂŞ zacznie w pierwszej dekadzie przyszÂłego roku. Polska bĂŞdzie w zÂłym poÂłoÂżeniu - rynny, z ktĂłrych ciekÂło zÂłoto, sÂą puste. Idzie niebezpieczny czas. W poprzednich wyborach spoÂłeczeĂąstwo byÂło podzielone na czĂŞÂści. Teraz teÂż, ale jest juÂż wyjaÂłowione. - No, to jeszcze jakieÂś dobre wieÂści?- Wci¹¿ mam wraÂżenie, Âże bĂŞdzie wojna. Nie wybucha tylko dziĂŞki Rosji. Tak czujĂŞ. A wojna to zyski i nie wiadomo, jak dÂługo Rosja bĂŞdzie pilnowaĂŚ spokoju. - To moÂże coÂś dobrego o pogodzie?- Po ostrym akcencie przyjdzie jesienna pogoda. Zima bĂŞdzie krĂł¬tsza niÂż w zeszÂłym roku. I bĂŞdzie powĂłdÂź. Dwie powodzie albo w dwĂłch rejonach. - CoÂś nas wstrz¹œnie? JakiÂś wypadek, katastrofa, upadek samolotu?- Straszny wypadek ze znanymi aktorami albo znanym aktorem. GÂłoÂśno bĂŞdzie o tym. - O czymÂś jeszcze?- Jak pani zapytaÂła, to mi siĂŞ skojarzyÂła krĂłlowa Anglii. Albo przyjedzie do Polski, albo siĂŞ z niÂą coÂś stanie. WidzĂŞ starÂą krĂłlowÂą Anglii. - CoÂś siĂŞ wydarzy?- Bunty, zamieszki. To bĂŞdzie taki rok w caÂłej Europie. Pok³ócÂą siĂŞ wszyscy politycy. - J akieÂś afery?- Pikowanie gospodarki w dó³ doprowadzi do tego, Âże wyjdÂą afery. BĂŞdzie coÂś z umowami. Z podpisywaniem przez rzÂąd umĂłw. CoÂś z podatkami od duÂżych marketĂłw i o tym, gdzie one idÂą. - Jak z kredytami?- ZÂłotĂłwka siĂŞ mocno osÂłabi i kto nie przewalutuje kredytu we frankach, bĂŞdzie ÂżaÂłowaÂł. Nie pomogÂą interwencje rzÂądu. Nie radzĂŞ braĂŚ kredytĂłw, chyba Âże siĂŞ jest idiotÂą. To bĂŞdzie rok upominania siĂŞ bankĂłw o swoje. - Oj, Âżadnych dobrych wiadomoÂści.- Donald twierdzi, Âże jesteÂśmy zielonÂą wyspÂą, bo na razie farby jest pod dostatkiem. BĂŞdzie demolka ekonomiczna w kraju. - A oÂżeni siĂŞ pan w tym roku?- Tak, oÂżeniĂŞ siĂŞ. - A jak ksi¹¿ka?- Wyjdzie w styczniu. JuÂż ma 400 stron, bogatÂą faktografiĂŞ i kontrowersyjne treÂści. - To niech to chociaÂż bĂŞdzie dla pana dobry rok.- Mam nadziejĂŞ, Âże tak siĂŞ stanie i Âże wizje na 2012 bĂŞdÂą przyjemniejsze. Jak doÂżyjĂŞ. http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101231/JASNOWIDZ_Z_CZLUCHOWA/35664188
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2011, 10:04:05 » |
|
Jackowski siê powtarza. Proponujê zobaczyÌ jego wywiad/pogadankê z koùca 2009 i zobaczyÌ ile z jego straszenia siê spe³ni³o. To, ¿e bêdzie ciê¿ko w kraju to niestety powszechnie wiadomo i nie trzeba byÌ "jasnowidzem" aby to dostrzec, wystraczy miec nieco otwarte oczy i nadstawiÌ uszu. Dziwiê siê, ¿e ¿aden dziennikarz prowadz¹c wywiad z Jackowskim nie zrobi³ sobie w³aœnie œciagawki z poprzednich "proroctw" i punkt po punkcie je wspólnie weryfikowaÌ... tylko byc mo¿e wtedy nie uda³oby siê przeprowadziÌ tego wywiadu. Jackowski mia³ ciekawe osi¹gniêcia w odnajdywaniu zaginionych - niestety przewa¿nie zmar³ych ju¿, jednak jakiœ czas temu postanowi³ "rozszerzyÌ dzia³alnoœÌ" i po prostu rozcieùcza siê, rozmywa.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 12, 2011, 10:17:36 » |
|
Jackowski siĂŞ powtarza. ProponujĂŞ zobaczyĂŚ jego wywiad/pogadankĂŞ z koĂąca 2009 i zobaczyĂŚ ile z jego straszenia siĂŞ speÂłniÂło.
Podaj link, jak moÂżesz.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 12, 2011, 11:13:12 » |
|
Bazujê na ogólnej wiedzy/informacjach (artyku³y na necie, migawki w tv) przeczytanych/obejrzanych w tamtym okresie (druga fala kryzysu, koniecznoœÌ ucieczki jego znajomego/córki z pewnych terytoriów Polski, etc.) - prze³om 2009/2010. Postaram siê coœ wy³uskaÌ i przedstawiÌ, przejrzê linki równie¿ podawane na tym forum.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 12, 2011, 19:15:56 » |
|
AktywnoœÌ sÂłonecza w 2012 roku - Jerzy Dora czwartek, 01 lipca 2010 09:00 sun_tourWiĂŞkszoœÌ ludzi nie przyjmuje do wiadomoÂści roku 2012… Natomiast coraz wiĂŞcej pojawia siĂŞ naukowych faktĂłw potwierdzajÂących nasze obawy zwiÂązane z przyszÂłoÂściÂą naszej planety. NASA o aktywnoÂści sÂłonecznej: AmerykaĂąscy naukowcy z NASA wieszczÂą na Ziemi apokalipsĂŞ z powodu gigantycznej burzy magnetycznej, ktĂłra ma nadejœÌ w 2013 roku. SÂłoĂące "przebudzi" siĂŞ po wielu latach snu, zwiĂŞkszajÂąc radykalnie swojÂą aktywnoœÌ. WedÂług prognoz specjalistĂłw moÂże to doprowadziĂŚ do katastrofy na Ziemi w zwiÂązku z potĂŞÂżnÂą burzÂą magnetycznÂą, ktĂłra ma uderzyĂŚ w naszÂą planetĂŞ. Jak wynika z raportu Richarda Fischera, szefa oddziaÂłu NASA zajmujÂącego siĂŞ obserwacjÂą SÂłoĂąca, temperatura na jego powierzchni szybko roÂśnie i w 2013 roku naleÂży oczekiwaĂŚ, Âże "idealna burza magnetyczna" nadejdzie. NASA mĂłwi o roku 2013... Majowie, Egipcjanie,ChiĂączycy, prorocy z caÂłego Âświata - o Grudniu 2012 roku - daty te sÂą bardzo do siebie zbliÂżone. Musimy zadaĂŚ sobie pytanie: Czy oby NASA celowo nie przekÂłada daty na rok 2013 ? Co staÂłoby siĂŞ jeÂżeli otrzymalibyÂśmy oficjalny komunikat NASA zapowiadajÂący aktywnoœÌ sÂłonecznÂą wÂłaÂśnie na rok 2012 ? RzÂądy wszystkich PaĂąstw Âświata nie chcÂą dopuÂściĂŚ do powstania PANIKI. NASA juÂż oficjalnie potwierdza fakt nadejÂścia wzmoÂżonej aktywnoÂści sÂłonecznej. Czy to spowoduje zagÂładĂŞ naszej cywilizacji w obecnym jej ksztaÂłcie ? Czy czarne przepowiednie odnoÂśnie zbliÂżajÂącej siĂŞ przyszÂłoÂści sÂą prawdziwe i nieuniknione ? Na to pytanie odpowiedziaÂł nam Jerzy Dora – Polski inÂżynier i naukowiec, jeden z najwybitniejszych znawcĂłw w Polsce plazmy sÂłonecznej. Czym jest sÂłoĂące ? Co w najbliÂższym czasie moÂże siĂŞ wydarzyĂŚ ? CzasNowejEry.pl i JanuszZagĂłrski.pl zapraszajÂą na krĂłtkÂą rozmowĂŞ z Jerzym Doro. http://www.czasnowejery.pl/filmy-wywiady/36-2012/78-jerzydora.html?f39267192906f3efb8016d6e2fa4afa5=60bb0e0ab6602717a681ce5fe1aa076f
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 12, 2011, 20:08:04 » |
|
O ile dobrze zrozumia³am, to z wywiadu z Jerzym Doro wynika, i¿ przewidywana na 2012/2013 silna burza magnetyczna na S³oùcu bêdzie mia³a w efekcie zbawienny wp³yw na ziemskie pole magnetyczne, które ostatnio niebezpiecznie os³ab³o i dalej s³abnie. To aktywnoœÌ S³oùca utrzymuje pole magnetyczne Ziemi na po¿¹danym poziomie, a to z kolei ma wp³yw na magnosferê, która chroni nas przed promieniowaniem kosmicznym. Czyli, ewentualne uszkodzenia satelit i linii przesy³owych energii oraz czasowy parali¿ energetyczny jest niewielk¹ cen¹ bior¹c pod uwagê korzyœci. Sk¹d zatem nieuzasadniona panika?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 12, 2011, 20:27:53 » |
|
to jasne ¿e to co siê dzieje aktualnie na œwiecie jest sytuacj¹ niecodzienn¹, jeœli nie powiedzieÌ wyj¹tkow¹, pytanie jest- co jest faktyczn¹ przyczyn¹ tego co siê dzieje- spekulacji mamy pod dostatkiem. Co do s³oùca to racja szybuj¹cy w ob³okach ¿e widaÌ wyraŸn¹ korelacjê miêdzy aktywnoœci¹ s³oùca, a ziemsk¹ magnetosfer¹,- z tym ¿e ta zale¿noœÌ nie dzia³a jak stan spl¹tany- czyli zanim ziemskie pole mag. zareaguje pozytywnie wzrostem swej aktywnoœci- to rzeczywiœcie je¿eli nie sami to mo¿emy zostaÌ oczyszczeni przynajmniej z naszej ca³ej "wspania³ej" otoczki technicznej. Tak czy inaczej zanim nastanie 2o13 wygl¹da na to ¿e "atrakcji" nam nie braknie. 
====================================
Âśroda, 12 stycznia 2011 Wypowiedzi Ra na rok 2011... Wypowiedzi Ra na rok 2011... I. NASZ BRAK HARMONII WPÂŁYWA NA ZIEMIĂ RA: Gdy caÂły planetarny system ludzi i kultur wielokrotnie doÂświadczy na wielkÂą skalĂŞ dysharmonii, wtedy ziemia pod stopami tych istot zacznie rezonowaĂŚ z tÂą dysharmoniÂą. (K3, 68) [Nota: To byÂło juÂż dawno rozumiane w naukach StaroÂżytnego Wschodu. Tajfuny, huragany i trzĂŞsienia ziemi, byÂły postrzegane jako spowodowane przez dysharmoniĂŞ ludzi] RA: W wydarzeniu mieszanego Âżniwa jest prawie zawsze dysharmonia i dlatego dodano katalizator w postaci tak zwanych „Zmian Ziemi”. Pragnieniem Konfederacji jest sÂłuÂżyĂŚ tym, ktĂłrzy mogÂą naprawdĂŞ poszukiwaĂŚ bardziej intensywnie, z powodu tego dodanego katalizatora. Nie szukamy sukcesu z dodanych do Âżniwa liczb, gdyÂż byÂłoby to niewÂłaÂściwe. JesteÂśmy sÂługami. JeÂżeli jesteÂśmy wzywani, sÂłuÂżymy z ca³¹ naszÂą mocÂą. Zliczanie liczb nie zawiera zalet. (K3, 109) (tj. pozostaje oderwane od rezultatu.)
II. ZIEMIA STANIE SIĂ PLANETÂĄ 4. GĂSTOÂŚCI W PRZYBLIÂŻENIU OKOÂŁO 2O11 R. RA: Ta planeta... nie dokonaÂła Âłatwego przejÂścia do wibracji, ktĂłre jÂą wzywajÂą. Dlatego bĂŞdzie przeciÂągniĂŞta z pewnymi kÂłopotem... Ten kÂłopot, nieharmonijnie wibrujÂący kompleks, [tj. dysharmonia ludzi tworzÂących Zmiany Ziemi], zacz¹³ siĂŞ parĂŞ lat temu. BĂŞdzie trwaĂŚ nie sÂłabnÂąc przez okres w przybliÂżeniu trzydziestu waszych lat. PYTANIE: Za 30 lat to bĂŞdzie planeta 4. gĂŞstoÂści. Czy tak? (1981+30=2011) RA: Tak bĂŞdzie. (K1,93) [Ta sesja odbyÂła siĂŞ w styczniu 1981.] PYTANIE: Populacja naszej planety ma tylko pewnÂą iloœÌ czasu na rozwĂłj. Ten czas jest podzielony na trzy 25 000-letnie cykle. Pod koniec 75 000 lat planeta sama siĂŞ przesunie naprzĂłd. Dlaczego jest to tak ÂściÂśle okreÂślone? RA: Falowanie Âżycia tworzy rytm, ktĂłry jest nieod³¹czny jako jeden z waszych zegarĂłw. Inteligentna energia ofiarowuje typ zegara. Brama prowadzÂąca od inteligentnej energii do inteligentnej nieskoĂączonoÂści otwiera siĂŞ bez wzglĂŞdu na okolicznoÂści, gdy wybije godzina. (K1,105) [Nota: OdnoÂśnie do Konwergencji II i Konwergencji III (Convergence II and Convergence III) dla podania szczegĂłlnych informacji co do naukowej prawdziwoÂści tych twierdzeĂą Ra. Cykle czasu, o ktĂłrych dyskutujÂą, sÂą bardzo prawdziwe i obserwowalne, a data w przybliÂżeniu 2011 r. jest w znacznej mierze zsynchronizowana z Kalendarzem MajĂłw, starodawnym i wysoce dokÂładnym systemem miary.] Autor: Peter o 02:30 WyÂślij pocztÂą e-mail
http://ahpolska.blogspot.com/2011/01/wypowiedzi-ra-na-rok-2011.html
ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 21:25:25 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Robin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 13, 2011, 16:36:24 » |
|
Kto to jest RA ? Czy to ten egipski bĂłg RA ? 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 13, 2011, 20:49:27 » |
|
Ra- jest to bog slonca.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 14, 2011, 13:48:28 » |
|
JACK, zgodnie z oczekiwaniem zamieszczam "przepowiednie" Jackowskiego z krĂłciutkim komentarzem... http://www.mmtrojmiasto.pl/blog/entry/4718/Przepowiednia+dla+Polski+na+2010+rok+-+czyli+jasnowidzenie+Krzysztofa+Jackowskiego.htmlPrzepowiednia dla Polski na 2010 rok - czyli jasnowidzenie Krzysztofa Jackowskiego Dodane 2010-01-02 13.49, komentarzy 57 - dodaj komentarz Miejsce: TrĂłjmiasto Tagi: przepowiednia na... jasnowidzenie krzysztof jackow... jasnowidz Jaki bĂŞdzie nadchodzÂący rok? Czy czekajÂą nas jakieÂś niespodzianki, przeÂłomowe wydarzenia, wielkie zmiany? ZapytaliÂśmy o to sÂłynnego jasnowidza z CzÂłuchowa Krzysztofa Jackowskiego. Dymisja Tuska? Trzy pierwsze miesiÂące bĂŞdÂą zÂłe dla premiera Donalda Tuska. Mam wraÂżenie, Âże do jakiejÂś juÂż znanej publicznie afery zostanie do³¹czony pewien dokument. Tam bĂŞdzie jakiÂś drobiazg, ale dla Tuska doœÌ kompromitujÂący, ktĂłry bĂŞdzie ostro wykorzystywany. Nie twierdzĂŞ, Âże bĂŞdzie dymisja, ale na pewno jakieÂś trzĂŞsienie ziemi. Nie zauwaÂżyÂłem niczego takiego.W rzÂądzie teÂż bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło – widzĂŞ jakieÂś odejÂścia ministrĂłw. Konieczna bĂŞdzie szybka zmiana budÂżetu, odejÂście od zaÂłoÂżeĂą. Stanie siĂŞ to juÂż na poczÂątku roku. Sytuacja bĂŞdzie bardzo niekorzystna dla rzÂądu oraz dla ministra finansĂłw. RĂłwinez nie zauwaÂżyÂłem, ba wrĂŞcz przeciwnie - po kompromitacji z PKP i odwoÂływaniem budowy wielu z drĂłg minister Grabarczyk... dostaje kwiaty...Nasze partie kochane W PSL bĂŞdÂą czekali, czy posypnie siĂŞ PO. Ale zachowajÂą siĂŞ inaczej niÂż dotÂąd. Platforma na poczÂątku roku przeÂżyje kryzys, to bĂŞdzie miaÂło zwiÂązek z zachwianiem autorytetu i pozycji premiera i ze zmianami w rzÂądzie. PSL zachowuje siĂŞ jak dotychczas.W PiS nic siĂŞ raczej nie zmieni, bĂŞdzie jak teraz. Tutaj kolosalna pomyÂłka - PJN to nic?Kto na prezydenta? Jednego jestem pewien: obecny prezydent nie bĂŞdzie juÂż prezydentem. Podobnie jak jego brat nie bĂŞdzie premierem. Przed wyborami oczywiÂście czeka nas jakaÂś afera. KtoÂś wyciÂągnie jakieÂś dokumenty, widzĂŞ, Âże je juÂż ma, ale czeka na odpowiedni moment. PowaÂżnych kandydatĂłw na prezydenta bĂŞdzie czterech. Tusk bĂŞdzie wojowaĂŚ z KaczyĂąskim i obaj bĂŞdÂą na tym traciĂŚ. PojawiÂą siĂŞ dwie nowe postacie, ktĂłre na tym skorzystajÂą. Jeden to siwy mĂŞÂżczyzna, drugÂą moÂże byĂŚ kobieta, stanowiÂąca jak¹œ alternatywĂŞ dla PO. Rozbicie samolotu z prezydentem nie okresliÂłbym mianem afery. Nie pamietam nic o jakiÂś dokumentach. Tusk z KaczyĂąskim wojowaÂł, ale coÂś wydaje mi siĂŞ, Âże chodziÂło w zapowiedzi o Lecha. Siwy mĂŞzczyzna - Komorowski? Ale on zostaÂł wystawiony przez Tuska, a nie kontrkandydat. "Siwy" - ogĂłlnikowe, wiĂŞkszoœÌ mĂŞÂżczyzn w tym wieku jest siwa czy szpakowata. Kobiety nie byÂło.Kryzys da siĂŞ we znaki Dopiero w tym roku dowiemy siĂŞ o rozmiarach kryzysu i jego konsekwencjach. Jeszcze siĂŞ nie skoĂączyÂł. W gospodarkĂŞ wpompowano kupĂŞ pieniĂŞdzy, ale jej rozkÂład jeszcze trwa. W pierwszym kwartale bĂŞdzie burza gieÂłdowa. CaÂłe to oÂżywienie gospodarcze jest pozorowane, koniunktura polega na sÂłowie, a to jest kwiat bez korzeni. Okazuje siĂŞ, Âże przynajmniej do dzisiaj oÂżywienie nie jest pozorowane. Burza gieÂłdowa? Nic nie przychodzi mi do gÂłowy.Unia wisi na wÂłosku Unia Europejska rozleci siĂŞ na trzy czĂŞÂści, Âżeby potem siĂŞ definitywnie rozpaœÌ. Unia nie ma dÂługiego Âżywota przed sobÂą. Do rozpadu nie dojdzie w tym roku, ale coÂś juÂż siĂŞ zacznie dziaĂŚ. To kryzys sprawi, Âże nastÂąpi podziaÂł. Zobaczymy - zapowiedÂź dÂługofalowaBĂŞdzie wojna? Jestem pewny, Âże Ameryka ma problemy z kryzysem, a Obama dostaÂł profilaktycznie tĂŞ NagrodĂŞ Nobla, Âżeby do wojny nie doszÂło. Konflikt jest jedynym ratunkiem dla Ameryki, bo jÂą strasznie zÂżera kryzys, zaÂś ludziom siĂŞ tam mydli oczy. Nadal widzĂŞ zagroÂżenie wybuchem jakiegoÂś konfliktu, ale w tym roku – z przyczyn ekonomicznych – moÂże on dotkn¹Ì AzjĂŞ. Polski nie bĂŞdzie to dotyczyÂło. Natomiast latem to ja widzĂŞ potĂŞÂżny ogieĂą tam, gdzie jest Irak. Nie wiem, z czym to kojarzyĂŚ, ale bĂŞdzie o tym mĂłwiÂł caÂły Âświat. Jaki wielki ogieĂą? Nie wybuchÂł konflikt - Koreo tylko sobie pogroziÂły nie moÂżna nazwaĂŚ tego konfliktem. treœÌ o kryzysie i Ameryce - oczywistoœÌ, Âżadne novum. Jaka bĂŞdzie pogoda Z pogodÂą to mi najmniej ostatnio wychodzi... WidzĂŞ, Âże w styczniu bĂŞdziemy mieli dwa, trzy napady chÂłodu, luty bĂŞdzie zimny i brzydki. Wiosna zacznie siĂŞ póŸno, a lato bĂŞdzie nieÂładne. Rok temu Jackowski przepowiadaÂł - BudÂżet paĂąstwa bĂŞdzie dwa razy modyfikowany. Pierwszy wstrzÂąs bĂŞdzie na przeÂłomie stycznia i lutego. SzczegĂłlnie trudny okres bĂŞdzie od stycznia do marca – duÂżo zwolnieĂą z pracy, duÂżo przestojĂłw, wyraÂźne gospodarcze zahamowanie. Kryzys potrwa trzy – cztery lata i zrobi wiele zmian w Âświecie. czyli kryzys ma byc do koĂąca 2011, 2012., wydaje mi siĂŞ, Âże aktualnie Jackowski mĂłwi coÂś innego- Nie wiem, gdzie to bĂŞdzie, ale rozerwanie czegoÂś pochÂłonie wiele ofiar. To siĂŞ moÂże wiÂązaĂŚ z reaktorem – taka wielka beka. I widzĂŞ samoloty – cztery albo piĂŞĂŚ, uprowadzone w trakcie lotu, jakaÂś eskalacja terroryzmu. DoœÌ dziwna eskalacja. W pokoju Âświata ktoÂś majstruje. A do tego przy tym rozerwaniu wielkiej beki bĂŞdzie duÂżo ludzi ¿ó³kÂło. Nic takiego nie miaÂło miejsca w 2009 r.- Roku 2009 przez wiele lat nie zapomnimy. Umrze bardzo waÂżny ksiÂądz, wielka osobistoœÌ. I widzĂŞ duÂżo ludzi w koÂścioÂłach – to, co dzieje siĂŞ w Âświecie sprawi, Âże ludzie siĂŞ bĂŞdÂą modliĂŚ. I do tego te samoloty – jednak trzy albo cztery, lecÂą w powietrzu. NiebezpieczeĂąstwo bĂŞdzie w powietrzu. W jednej chwili i w jednym czasie. I kojarzy mi siĂŞ z tym Morze Czerwone. NiedokÂładnie, ale gdzieÂś tam. Nie kojarzĂŞ takiego faktu w 2009 r. SpisaÂła: Maria Eichler, Wspó³praca: Barbara ZybajÂło Za bardzo duÂża wtopĂŞ uwaÂżam, Âże JAckowski "nie dostzregÂł" w swoich wizjachnajwaÂżniejszego chyba wydarzenia 2010 r w Polsce - katastrofy w SmoleĂąsku.kursywa - moje komentarze
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 14, 2011, 21:00:24 » |
|
O ile dobrze zrozumia³am, to z wywiadu z Jerzym Doro wynika, i¿ przewidywana na 2012/2013 silna burza magnetyczna na S³oùcu bêdzie mia³a w efekcie zbawienny wp³yw na ziemskie pole magnetyczne, które ostatnio niebezpiecznie os³ab³o i dalej s³abnie. To aktywnoœÌ S³oùca utrzymuje pole magnetyczne Ziemi na po¿¹danym poziomie, a to z kolei ma wp³yw na magnosferê, która chroni nas przed promieniowaniem kosmicznym. Czyli, ewentualne uszkodzenia satelit i linii przesy³owych energii oraz czasowy parali¿ energetyczny jest niewielk¹ cen¹ bior¹c pod uwagê korzyœci. Sk¹d zatem nieuzasadniona panika?
Gdzie to wyczyta³aœ? W "pani domu" ? S³oùce podczas szczytu swojej aktywnoœci jest w stanie cofn¹Ì nas do epoki kamienia ³upanego. Reszta twojego postu to same bzdury, poczytaj sobie lepiej jak¹œ ksi¹¿kê lepiej, zamiast czytaÌ w necie te twoje uduchowione bajki bo ci wzrok siê popsuje. Jakiœ czas temu poda³em link do artyku³u i sam artyku³ ( który teraz nie wiem poco znowu poda³a na forum Rafaela) Jednak najnowsze ustalenia s¹ takie ¿e maksimum aktywnoœci s³onecznej prognozowanego na 2012/13 rok ma byÌ znacznie s³absze od wczeœniej zapowiadanego. A jak bêdzie rzeczywiœcie? Zobaczymy. Nic nie jest pewne. S³oùce ma skrywa przed nami jeszcze wiele tajemnic.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 14, 2011, 21:07:07 » |
|
Za to jedno panu Jackowskiemu wychodzi: promowanie w³asnej osoby. Co by nie powiedzia³, czego nie przewidywa³ i jak by mu to nie wysz³o - wci¹¿ jest na topie. Przypomina mi w tym naszego premiera: on te¿ naobiecywa³ œwietlan¹ przysz³oœÌ, a mamy, jak mamy  Za to sonda¿e mu rosn¹  Pardon! Drug¹ Irlandiê ju¿ mamy. Tê pogr¹¿on¹ w kryzysie  Polska, to jest taki dziwny kraj, kraj paradoksów. Wierzê wiêc, ¿e jeszcze siê wszystko odmieni. Oczywiœcie - na lepsze!
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 14, 2011, 21:18:59 » |
|
Drogi Kamilu, podalam ten link, bo uwazam ze jest ciekawy. Chyba Ci wiadomo ze ludzie nie czytaja starych informacji. Poza tym naukowcy wypowiadaja sie na ten temat raczej pozytywnie. Kazdy z nas jest uczulony na temat aktywnosci slonca, wiemy doskonale co sie dzieje w ciagu lata z nasza skora, roslinami, liscmi na drzewach itp. Podajac ten link, nie mialam na celu robic komus strach, a raczej mozliwosc do rozwiniecia tego tematu. Pozdrawiam serdecznie . Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 14, 2011, 23:51:41 » |
|
Podejrzewam Kamil, Âże jeszcze chwila i nikt na forum nie bĂŞdzie CiĂŞ zauwaÂżaÂł, bo prezentujesz szczeniacki sposĂłb wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|