Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 05:46:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przepowiednie na 2011 rok  (Przeczytany 46416 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
krzysiek
Gość
« : Grudzień 28, 2010, 11:52:26 »

DziÂś w porannym programie "DzieĂą Dobry TVN" wystÂąpiÂł m.in. Krzysztof Jackowski, nasz renomowany jasnowidz. Zapytany o jego wizje dotyczÂące nadchodzÂącego roku skupiÂł siĂŞ wÂłaÂściwie tylko na sprawach dotyczÂących polityki i gospodarki.

WedÂług K.Jackowskiego w poÂłowie roku moÂżemy siĂŞ w Polsce spodziewaĂŚ kulminacji zjawisk kryzysowych. W jesiennych wyborach do Sejmu liderowaĂŚ bĂŞdÂą PO i PiS (mniej wiĂŞcej z rĂłwnym poparciem) - reszta to outsiderzy. Ale nie powiedziaÂł, kto wygra.

Unia ma trzeszczeĂŚ w posadach (mĂłwiÂł to juÂż rok temu), a Âświatu caÂły czas grozi wielki konflikt wojenny, najprawdopodobniej w Azji. Trudno przewidzieĂŚ jego rozmiary, ale jeÂśli uÂżyta zostanie broĂą jÂądrowa (to o Korei PÂłn.), to moÂże siĂŞ rozprzestrzeniĂŚ gdzieÂś dalej.

Zapytany o katastrofy ÂżywioÂłowe, odparÂł, Âże siĂŞ z tego tematu nie przygotowywaÂł.

Sami oceùcie jakoœÌ tych przepowiedni - dla mnie marna, ma³o szczegó³owa i nie wnosz¹ca niczego nowego do tego, czego sami siê tu spodziewamy. Nawet o zeta-talkach nie wspomnia³ i zapowiadanej przez nich "siódemce". Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2010, 11:54:29 wysłane przez krzysiek » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2010, 12:43:37 »

-co do Jackowskiego to z jego wizjami nie trzeba tak naprawdĂŞ byĂŚ jasnowidzem Âżeby wysnuĂŚ takie wnioski, o ktĂłrych zresztÂą mĂłwiÂą oficjalnie obserwatorzy/komentatorzy polityki/gospodarki;
-co do zetaków to znowu uwaga taka jak do Jackowskiego, terminy s¹ ci¹gle przesuwane w dalsz¹ przysz³oœÌ,- co nie znaczy ¿e ich "prognozy" siê nie sprawdz¹, ale wiarygodnoœÌ spada ostro w dó³;
-co do Koreii i ewentualnej wojny to osobiœcie nie s¹dzê, ¿eby sama Korea odwa¿y³a siê na konflikt, bo choÌ armiê ma doœÌ potê¿n¹- to jednak samo zaplecze ju¿ "lipa",-
je¿eli ju¿ to mo¿liwe jest ¿e paùstwo œrodka mog³oby wykorzystaÌ K.P³n. do rozpoczêcia wojny dla w³asnych celów(terytorialnych/surowcowych), a potem by siê do³¹czy³o niejako w obronie swojego sprzymierzeùca..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
kamil771
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2010, 13:54:26 »

DziÂś w porannym programie "DzieĂą Dobry TVN" wystÂąpiÂł m.in. Krzysztof Jackowski, nasz renomowany jasnowidz.

Taa, tak samo renomowany jak nasz EnkuÂś,

Zapytany o jego wizje dotyczÂące nadchodzÂącego roku skupiÂł siĂŞ wÂłaÂściwie tylko na sprawach dotyczÂących polityki i gospodarki.

Bo to tego nie potrzeba Âżadnych paranormalnych zdolnoÂści.....

W jesiennych wyborach do Sejmu liderowaĂŚ bĂŞdÂą PO i PiS (mniej wiĂŞcej z rĂłwnym poparciem) - reszta to outsiderzy. Ale nie powiedziaÂł, kto wygra.

Wooow;  Szok coÂś niesamowitego.
Ja juÂż kilka miesiĂŞcy temu to przewidziaÂłem, chyba teÂż mam dar jasnowidzenia......

Unia ma trzeszczeĂŚ w posadach (mĂłwiÂł to juÂż rok temu), a Âświatu caÂły czas grozi wielki konflikt wojenny, najprawdopodobniej w Azji. Trudno przewidzieĂŚ jego rozmiary, ale jeÂśli uÂżyta zostanie broĂą jÂądrowa (to o Korei PÂłn.), to moÂże siĂŞ rozprzestrzeniĂŚ gdzieÂś dalej.

JakoÂś pan"radar" maÂło oryginalny jest..>
Ciekawe ile bĂŞdzie jeszcze tych poprzedzajÂących wojnĂŞ prowokacji;.
pewnie nieskoĂączenie wiele  Szok DuÂży uÂśmiech

Zapytany o katastrofy ÂżywioÂłowe, odparÂł, Âże siĂŞ z tego tematu nie przygotowywaÂł.

Ja teÂż siĂŞ nie przygotowaÂłem,
ale moja magiczna kula mĂłwi mi, Âże w miesiÂącach letnie bĂŞdziemy mieĂŚ do czynienia z silnymi burzami, lato bĂŞdzie upalne ale czĂŞsto bĂŞdÂą pojawiaĂŚ siĂŞ gwaÂłtowne opady ktĂłre mogÂą spowodowaĂŚ kolejne wielkie powiedzie.
JesieĂą bĂŞdzie ciepÂła,spokojna.
A na poczÂątku grudnia zaatakuje nas prawdziwa zima ze Âśniegiem i mrozem.

Jestem lepszy od Jackowskiego! Yes! Yes! Yes!

Sami oceùcie jakoœÌ tych przepowiedni - dla mnie marna, ma³o szczegó³owa i nie wnosz¹ca niczego nowego do tego, czego sami siê tu spodziewamy. Nawet o zeta-talkach nie wspomnia³ i zapowiadanej przez nich "siódemce". Mrugniêcie

ale o jakich Tik-Takach?
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2010, 14:51:11 »

Mam wspanialy pomysl !

Niech kazdy z forumowiczow napisze swoja przepowiednie na rok nastepny, mysle ze jest to super pomysl. Ja naprawde nie zartuje.
pozdrawiam serdecznie wszystkich i do dziela. Rafaela.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2010, 19:42:08 »

Co do sprawdzalnoÂści przepowiedni Jackowskiego juz dawno wyrobiliÂśmy sobie zdanie, tu na forum, jednak mam jedno zapytanie do

Cytat: Kamil
JakoÂś pan"radar" maÂło oryginalny jest..>

Co Ty z tym "radarem"?
Nie bardzo kumam czego to okreÂślenie dotyczy.  MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 28, 2010, 20:41:48 »

za wp.pl:

Nagroda w wysokoœci 50 tysiêcy euro czeka we W³oszech od dziesiêciu lat na astrologa, który zdo³a przewidzieÌ co najmniej trzy wydarzenia w nowym roku. Ufundowa³o j¹ stowarzyszenie do walki z oszustwami ze strony wró¿bitów i magów.

proponujê aby £obos zg³osi³a siê tam wespó³ z samciem - to¿ to dla nich pieni¹dze le¿¹ na ulicy... chocia¿ w Stanach czeka 1 mln $ - te¿ bez odzewu z jej strony.

ewentualnie K. Jackowski móg³by zdmuchn¹Ì tê sumkê...
Kiarze nie proponujĂŞ, bo po wtopie z upadkiem religii w 2009 to moÂże przekraczaĂŚ jej "wiedzĂŞ"...
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 29, 2010, 11:27:26 »

Mam wspanialy pomysl !

Niech kazdy z forumowiczow napisze swoja przepowiednie na rok nastepny, mysle ze jest to super pomysl. Ja naprawde nie zartuje.
pozdrawiam serdecznie wszystkich i do dziela. Rafaela.

ÂŚwietna inicjatywa Rafaelo. ZwÂłaszcza, Âże moÂżna zainkasowaĂŚ okrÂągÂłe 50 tys. eurokĂłw!  DuÂży uÂśmiech Tylko ja siĂŞ powstrzymam z wygÂłoszeniem propozycji do nowego roku, bo jeszcze siĂŞ ten stary nie skoĂączyÂł i proroctwa go dotyczÂące wci¹¿ majÂą szansĂŞ siĂŞ ziÂściĂŚ. JeÂśli nie zabiorĂŞ siĂŞ z falÂą "posiĂłdemkowego" tsunami, to skrobnĂŞ kilka zdaĂą.  MrugniĂŞcie
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 11:28:23 wysłane przez krzysiek » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #7 : Grudzień 29, 2010, 12:15:17 »

jedno mogê wam przepowiedzieÌ z ca³¹ pewnoœci¹ na nowy rok 2o11- VAT wzroœnie do szalonych 23% Du¿y uœmiech

pozdrawiam wszystkich szalonych MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 29, 2010, 22:52:54 »

Moje "proroctwo" na 2011 to ³¹czenie siĂŞ ludzi o tych samych wibracjach. Mega wypas wg mnie  DuÂży uÂśmiech. Do koĂąca 2010 bĂŞdziemy siĂŞ odnajdywaĂŚ , a potem i odnajdywaĂŚ i ³¹czyĂŚ. Po po³¹czeniu zmienimy Âświat, zmienimy rzeczywistoœÌ. Zmienimy , poniewaÂż jesteÂśmy JednoÂściÂą. ÂŚwiadomoœÌ tego bĂŞdzie nam towarzyszyĂŚ. I na nic tu biadolenie malkontentĂłw MrugniĂŞcie
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 10, 2011, 19:01:59 »

Przepowiednie dotyczÂące Polski lub nawiÂązujÂące bezpoÂśrednio

http://www.nieznane.pl/przepowiednie-dotyczace-polski-lub-nawiazujace-bezposrednio,308.html

Przepowiednie na 2011 rok – Aztekowie i koniec Âświata, Nostradamus i przymierze z Arabami, Baba Vanga i III wojna Âświatowa

WiĂŞcej
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/przepowiednie-na-2011-rok-aztekowie-i-koniec-swiata-nostradamus-i-przymierze-z-arabami-baba-vanga-i_165853.html

Koniec Âświata, III Wojna ÂŚwiatowa, caÂłkowity rozpad KoÂścioÂła Katolickiego, muzuÂłmanie najeÂżdÂżajÂący EuropĂŞ, Polacy bratajÂący siĂŞ z Arabami, Barack Obama w obliczu konfliktu w lipcu 2011 roku, kryzys ekonomiczny. Oto co ma nas spotkaĂŚ w 2011 roku wedÂług przepowiedni najsÂłynniejszych jasnowidzĂłw naszej ery.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2011, 19:34:46 wysłane przez Rafaela » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 10, 2011, 22:27:09 »

ToÂż to miaÂło mieĂŚ miejsce w 2009, potem "przeÂłoÂżono" na 2010, a teraz widzĂŞ, Âże na 2011... i tyle w temacie najsÂłynniejszych "przepowiadaczy"...
JACK
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 11, 2011, 08:56:06 »

Jackowski dla "Gazety Pomorskiej"  na 2011:

- Panie Krzysztofie, jaki to bĂŞdzie rok?
- ZÂły. JeÂśli chodzi o trudnoÂści ekonomiczne, to kulminacyjny. To bĂŞdzie najgorszy doÂłek. W ubiegÂłym roku mĂłwiÂłem w "Pomorskiej”, Âże w 2011 r. kryzys w Polsce dopiero siĂŞ objawi. Czy w obliczu cen paliwa to jest duÂży kryzys? No to bĂŞdzie jeszcze gorzej. Od poczÂątku roku zacznie siĂŞ pikowanie w dó³, co bardzo zemÂści siĂŞ na Tusku, ktĂłry przestanie kontrolowaĂŚ opiniĂŞ publicznÂą. Ludzie dopiero siĂŞ zorientujÂą, Âże wszystko siĂŞ wali, a media popierajÂące Tuska, bo tak jest, w porĂŞ siĂŞ z tego wycofajÂą. Tusk straci dobrÂą twarz w telewizji i od tego czasu PO zacznie szybko topnieĂŚ.
- I co, PO przegra parlamentarne wybory?
- W peÂłni nie przerÂżnie, ale bĂŞdzie to spowodowane ogĂłlnym skaleczeniem zwiÂązanym z podziaÂłem spoÂłeczeĂąstwa na nazwiska Tusk - KaczyĂąski i wojnÂą polsko-polskÂą. WidzĂŞ te dwa nazwiska i znaczne osÂłabienie PO.
- A PSL?
- Zaskoczy wszystkich i w nowym parlamencie niemal zaniknie.
- Oj, to chyba niemoÂżliwe, bo PSL ma swĂłj staÂły i wierny elektorat.
- Tak bĂŞdzie. PSL zaskoczy samo siebie.
- A SLD?
- Powinno w porê zmieniÌ lidera, ¿eby to by³ facet z jajami. Taki, który umia³by je wyci¹gn¹Ì z rozporka i pokazaÌ ludziom. Nie ma miejsca na grzecznoœÌ, jak siê PO z PiS bierze za ³by. SLD traci na tym, ¿e za ma³o trzyma ze starymi. Kojarzy mi siê Oleksy - za ma³o ma pos³uchu i to jest Ÿle. Poza tym SLD ma dwóch liderów i oboje bez jaj - grzeczni i inteligentni, a w polityce o to nie chodzi.
- Jak siĂŞ bĂŞdÂą miaÂły PJN i Ruch Poparcia Janusza Palikota?
- Dwie hybrydy przed wyborami zaczn¹ traciÌ g³osy. Tak naprawdê nie skupi¹ wokó³ siebie wielu wyborców. Nie bêd¹ mia³y programów i coœ mi siê wydaje, ¿e partia Palikota to taktyka PO. Alternatywa dla zbuntowanych w PO. Ale nie wysz³o, bo stodo³a ju¿ siê pali.
- To co, PO bĂŞdzie jednak rzÂądziĂŚ?
- Wyniki wyborĂłw PO i PiS bĂŞdÂą zbliÂżone i obie partie bĂŞdÂą siĂŞ targowaĂŚ z maÂłymi ugrupowaniami o gÂłosy. To te przystawki bĂŞdÂą rozdawaĂŚ karty. Ministerstwa bĂŞdÂą obsadzone ludÂźmi, ktĂłrzy siĂŞ nie bĂŞdÂą liczyĂŚ.
- A co na Âświatowym podwĂłrku?
- I tu pozwolĂŞ sobie na dygresje. PiĂŞĂŚ lat temu powiedziaÂłem w "Pomorskiej”, Âże Unia Europejska siĂŞ rozpadnie. Nie byÂło jeszcze kryzysu, wszystko byÂło Âładnie i piĂŞknie. MĂłwiÂłem, Âże rozpadnie siĂŞ na trzy czĂŞÂści i teraz sÂłyszĂŞ, Âże kanclerz Angela Merkel proponuje zamroÂżenie budÂżetu do 2020 roku i podzielenie UE na dwie strefy. To pierwsza prĂłba dzielenia UE. Rozpad potrwa jeszcze 1,5 roku. W tym roku w UE bĂŞdzie bunt. To siĂŞ zacznie w pierwszej dekadzie przyszÂłego roku. Polska bĂŞdzie w zÂłym poÂłoÂżeniu - rynny, z ktĂłrych ciekÂło zÂłoto, sÂą puste. Idzie niebezpieczny czas. W poprzednich wyborach spoÂłeczeĂąstwo byÂło podzielone na czĂŞÂści. Teraz teÂż, ale jest juÂż wyjaÂłowione.
- No, to jeszcze jakieÂś dobre wieÂści?
- Wci¹¿ mam wra¿enie, ¿e bêdzie wojna. Nie wybucha tylko dziêki Rosji. Tak czujê. A wojna to zyski i nie wiadomo, jak d³ugo Rosja bêdzie pilnowaÌ spokoju.
- To moÂże coÂś dobrego o pogodzie?
- Po ostrym akcencie przyjdzie jesienna pogoda. Zima bĂŞdzie krĂł¬tsza niÂż w zeszÂłym roku. I bĂŞdzie powĂłdÂź. Dwie powodzie albo w dwĂłch rejonach.
- Coœ nas wstrz¹œnie? Jakiœ wypadek, katastrofa, upadek samolotu?
- Straszny wypadek ze znanymi aktorami albo znanym aktorem. GÂłoÂśno bĂŞdzie o tym.
- O czymÂś jeszcze?
- Jak pani zapytaÂła, to mi siĂŞ skojarzyÂła krĂłlowa Anglii. Albo przyjedzie do Polski, albo siĂŞ z niÂą coÂś stanie. WidzĂŞ starÂą krĂłlowÂą Anglii.
- CoÂś siĂŞ wydarzy?
- Bunty, zamieszki. To bêdzie taki rok w ca³ej Europie. Pok³óc¹ siê wszyscy politycy.
- JakieÂś afery?
- Pikowanie gospodarki w dó³ doprowadzi do tego, ¿e wyjd¹ afery. Bêdzie coœ z umowami. Z podpisywaniem przez rz¹d umów. Coœ z podatkami od du¿ych marketów i o tym, gdzie one id¹.
- Jak z kredytami?
- ZÂłotĂłwka siĂŞ mocno osÂłabi i kto nie przewalutuje kredytu we frankach, bĂŞdzie ÂżaÂłowaÂł. Nie pomogÂą interwencje rzÂądu. Nie radzĂŞ braĂŚ kredytĂłw, chyba Âże siĂŞ jest idiotÂą. To bĂŞdzie rok upominania siĂŞ bankĂłw o swoje.
- Oj, Âżadnych dobrych wiadomoÂści.
- Donald twierdzi, Âże jesteÂśmy zielonÂą wyspÂą, bo na razie farby jest pod dostatkiem. BĂŞdzie demolka ekonomiczna w kraju.
- A oÂżeni siĂŞ pan w tym roku?
- Tak, oÂżeniĂŞ siĂŞ.
- A jak ksi¹¿ka?
- Wyjdzie w styczniu. JuÂż ma 400 stron, bogatÂą faktografiĂŞ i kontrowersyjne treÂści.
- To niech to chociaÂż bĂŞdzie dla pana dobry rok.
- Mam nadziejĂŞ, Âże tak siĂŞ stanie i Âże wizje na 2012 bĂŞdÂą przyjemniejsze. Jak doÂżyjĂŞ.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101231/JASNOWIDZ_Z_CZLUCHOWA/35664188
arteq
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2011, 10:04:05 »

Jackowski siĂŞ powtarza. ProponujĂŞ zobaczyĂŚ jego wywiad/pogadankĂŞ z koĂąca 2009 i zobaczyĂŚ ile z jego straszenia siĂŞ speÂłniÂło. To, Âże bĂŞdzie ciĂŞÂżko w kraju to niestety powszechnie wiadomo i nie trzeba byĂŚ "jasnowidzem" aby to dostrzec, wystraczy miec nieco otwarte oczy i nadstawiĂŚ uszu.
DziwiĂŞ siĂŞ, Âże Âżaden dziennikarz prowadzÂąc wywiad z Jackowskim nie zrobiÂł sobie wÂłaÂśnie Âściagawki z poprzednich "proroctw" i punkt po punkcie je wspĂłlnie weryfikowaĂŚ... tylko byc moÂże wtedy nie udaÂłoby siĂŞ przeprowadziĂŚ tego wywiadu.
Jackowski mia³ ciekawe osi¹gniêcia w odnajdywaniu zaginionych - niestety przewa¿nie zmar³ych ju¿, jednak jakiœ czas temu postanowi³ "rozszerzyÌ dzia³alnoœÌ" i po prostu rozcieùcza siê, rozmywa.
JACK
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 12, 2011, 10:17:36 »

Jackowski siĂŞ powtarza. ProponujĂŞ zobaczyĂŚ jego wywiad/pogadankĂŞ z koĂąca 2009 i zobaczyĂŚ ile z jego straszenia siĂŞ speÂłniÂło.

Podaj link, jak moÂżesz.
arteq
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 12, 2011, 11:13:12 »

Bazujê na ogólnej wiedzy/informacjach (artyku³y na necie, migawki w tv) przeczytanych/obejrzanych w tamtym okresie (druga fala kryzysu, koniecznoœÌ ucieczki jego znajomego/córki z pewnych terytoriów Polski, etc.) - prze³om 2009/2010. Postaram siê coœ wy³uskaÌ i przedstawiÌ, przejrzê linki równie¿ podawane na tym forum.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 12, 2011, 19:15:56 »

AktywnoœÌ s³onecza w 2012 roku - Jerzy Dora
czwartek, 01 lipca 2010 09:00

sun_tourWiĂŞkszoœÌ ludzi nie przyjmuje do wiadomoÂści roku 2012…  Natomiast coraz wiĂŞcej pojawia siĂŞ naukowych faktĂłw potwierdzajÂących nasze obawy zwiÂązane z przyszÂłoÂściÂą naszej planety.
NASA o aktywnoÂści sÂłonecznej:
AmerykaĂąscy naukowcy z NASA wieszczÂą na Ziemi apokalipsĂŞ z powodu gigantycznej burzy magnetycznej, ktĂłra ma nadejœÌ w 2013 roku.  SÂłoĂące "przebudzi" siĂŞ po wielu latach snu, zwiĂŞkszajÂąc radykalnie swojÂą aktywnoœÌ. WedÂług prognoz specjalistĂłw moÂże to doprowadziĂŚ do katastrofy na Ziemi w zwiÂązku z potĂŞÂżnÂą burzÂą magnetycznÂą, ktĂłra ma uderzyĂŚ w naszÂą planetĂŞ. Jak wynika z raportu Richarda Fischera, szefa oddziaÂłu NASA zajmujÂącego siĂŞ obserwacjÂą SÂłoĂąca, temperatura na jego powierzchni szybko roÂśnie i w 2013 roku naleÂży oczekiwaĂŚ, Âże "idealna burza magnetyczna" nadejdzie.

NASA mĂłwi o roku 2013... Majowie, Egipcjanie,ChiĂączycy, prorocy z caÂłego Âświata - o Grudniu 2012 roku - daty te sÂą bardzo do siebie zbliÂżone. Musimy zadaĂŚ sobie pytanie: Czy oby NASA celowo nie przekÂłada daty na rok 2013 ?  Co staÂłoby siĂŞ jeÂżeli otrzymalibyÂśmy oficjalny komunikat NASA zapowiadajÂący aktywnoœÌ sÂłonecznÂą wÂłaÂśnie na rok 2012 ?  RzÂądy wszystkich PaĂąstw Âświata nie chcÂą dopuÂściĂŚ do powstania PANIKI.

NASA juÂż oficjalnie potwierdza fakt nadejÂścia wzmoÂżonej aktywnoÂści sÂłonecznej. Czy to spowoduje zagÂładĂŞ naszej cywilizacji w obecnym jej ksztaÂłcie ? Czy czarne przepowiednie odnoÂśnie zbliÂżajÂącej siĂŞ przyszÂłoÂści sÂą prawdziwe i nieuniknione ? Na to pytanie odpowiedziaÂł nam Jerzy Dora –  Polski inÂżynier i naukowiec, jeden z najwybitniejszych znawcĂłw w Polsce plazmy sÂłonecznej. Czym jest sÂłoĂące ? Co w najbliÂższym czasie moÂże siĂŞ wydarzyĂŚ ?

CzasNowejEry.pl i JanuszZagĂłrski.pl zapraszajÂą na krĂłtkÂą rozmowĂŞ z Jerzym Doro. 

http://www.czasnowejery.pl/filmy-wywiady/36-2012/78-jerzydora.html?f39267192906f3efb8016d6e2fa4afa5=60bb0e0ab6602717a681ce5fe1aa076f
ptak
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 12, 2011, 20:08:04 »

O ile dobrze zrozumia³am, to z wywiadu z Jerzym Doro wynika, i¿ przewidywana na 2012/2013 silna burza magnetyczna na S³oùcu bêdzie mia³a w efekcie zbawienny wp³yw na ziemskie pole magnetyczne, które ostatnio niebezpiecznie os³ab³o i dalej s³abnie. To aktywnoœÌ S³oùca utrzymuje pole magnetyczne Ziemi na po¿¹danym poziomie, a to z kolei ma wp³yw na magnosferê, która chroni nas przed promieniowaniem kosmicznym.
Czyli, ewentualne uszkodzenia satelit i linii przesyÂłowych energii oraz czasowy paraliÂż energetyczny jest niewielkÂą cenÂą biorÂąc pod uwagĂŞ korzyÂści.
SkÂąd zatem nieuzasadniona panika? 
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #17 : Styczeń 12, 2011, 20:27:53 »

to jasne Âże to co siĂŞ dzieje aktualnie na Âświecie jest sytuacjÂą niecodziennÂą, jeÂśli nie powiedzieĂŚ wyjÂątkowÂą, pytanie jest-
co jest faktycznÂą przyczynÂą tego co siĂŞ dzieje- spekulacji mamy pod dostatkiem.
Co do sÂłoĂąca to racja szybujÂący w obÂłokach Âże widaĂŚ wyraÂźnÂą korelacjĂŞ miĂŞdzy aktywnoÂściÂą sÂłoĂąca, a ziemskÂą magnetosferÂą,-
z tym ¿e ta zale¿noœÌ nie dzia³a jak stan spl¹tany- czyli zanim ziemskie pole mag. zareaguje pozytywnie wzrostem swej aktywnoœci- to rzeczywiœcie je¿eli nie sami to mo¿emy zostaÌ oczyszczeni przynajmniej z naszej ca³ej "wspania³ej" otoczki technicznej. Tak czy inaczej zanim nastanie 2o13 wygl¹da na to ¿e "atrakcji" nam nie braknie. Mrugniêcie

====================================

Âśroda, 12 stycznia 2011
Wypowiedzi Ra na rok 2011...
Wypowiedzi Ra na rok 2011...
I. NASZ BRAK HARMONII WP£YWA NA ZIEMIÊ
RA: Gdy caÂły planetarny system ludzi i kultur wielokrotnie doÂświadczy na wielkÂą skalĂŞ dysharmonii, wtedy ziemia pod stopami tych istot zacznie rezonowaĂŚ z tÂą dysharmoniÂą. (K3, 68)
[Nota: To byÂło juÂż dawno rozumiane w naukach StaroÂżytnego Wschodu. Tajfuny, huragany i trzĂŞsienia ziemi, byÂły postrzegane jako spowodowane przez dysharmoniĂŞ ludzi]
RA: W wydarzeniu mieszanego Âżniwa jest prawie zawsze dysharmonia i dlatego dodano katalizator w postaci tak zwanych „Zmian Ziemi”. Pragnieniem Konfederacji jest sÂłuÂżyĂŚ tym, ktĂłrzy mogÂą naprawdĂŞ poszukiwaĂŚ bardziej intensywnie, z powodu tego dodanego katalizatora.
Nie szukamy sukcesu z dodanych do ¿niwa liczb, gdy¿ by³oby to niew³aœciwe. Jesteœmy s³ugami. Je¿eli jesteœmy wzywani, s³u¿ymy z ca³¹ nasz¹ moc¹. Zliczanie liczb nie zawiera zalet. (K3, 109) (tj. pozostaje oderwane od rezultatu.)

II. ZIEMIA STANIE SIÊ PLANET¡ 4. GÊSTO¦CI W PRZYBLI¯ENIU OKO£O 2O11 R.
RA: Ta planeta... nie dokona³a ³atwego przejœcia do wibracji, które j¹ wzywaj¹. Dlatego bêdzie przeci¹gniêta z pewnymi k³opotem... Ten k³opot, nieharmonijnie wibruj¹cy kompleks, [tj. dysharmonia ludzi tworz¹cych Zmiany Ziemi], zacz¹³ siê parê lat temu. Bêdzie trwaÌ nie s³abn¹c przez okres w przybli¿eniu trzydziestu waszych lat.
PYTANIE: Za 30 lat to bĂŞdzie planeta 4. gĂŞstoÂści. Czy tak? (1981+30=2011)
RA: Tak bĂŞdzie. (K1,93) [Ta sesja odbyÂła siĂŞ w styczniu 1981.]
PYTANIE: Populacja naszej planety ma tylko pewn¹ iloœÌ czasu na rozwój. Ten czas jest podzielony na trzy 25 000-letnie cykle.
Pod koniec 75 000 lat planeta sama siĂŞ przesunie naprzĂłd. Dlaczego jest to tak ÂściÂśle okreÂślone?
RA: Falowanie ¿ycia tworzy rytm, który jest nieod³¹czny jako jeden z waszych zegarów. Inteligentna energia ofiarowuje typ zegara. Brama prowadz¹ca od inteligentnej energii do inteligentnej nieskoùczonoœci otwiera siê bez wzglêdu na okolicznoœci, gdy wybije godzina. (K1,105)
[Nota: OdnoÂśnie do Konwergencji II i Konwergencji III (Convergence II and Convergence III) dla podania szczegĂłlnych informacji co do naukowej prawdziwoÂści tych twierdzeĂą Ra. Cykle czasu, o ktĂłrych dyskutujÂą, sÂą bardzo prawdziwe i obserwowalne, a data w przybliÂżeniu 2011 r. jest w znacznej mierze zsynchronizowana z Kalendarzem MajĂłw, starodawnym i wysoce dokÂładnym systemem miary.]
Autor: Peter o 02:30 WyÂślij pocztÂą e-mail

http://ahpolska.blogspot.com/2011/01/wypowiedzi-ra-na-rok-2011.html

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 21:25:25 wysłane przez Dariusz » Zapisane

Robin
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 13, 2011, 16:36:24 »

Kto to jest  RA ? Czy to ten egipski bĂłg RA ?   Szok
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 13, 2011, 20:49:27 »

Ra- jest to bog slonca.
arteq
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 14, 2011, 13:48:28 »

JACK, zgodnie z oczekiwaniem zamieszczam "przepowiednie" Jackowskiego z krĂłciutkim komentarzem...
http://www.mmtrojmiasto.pl/blog/entry/4718/Przepowiednia+dla+Polski+na+2010+rok+-+czyli+jasnowidzenie+Krzysztofa+Jackowskiego.html

Przepowiednia dla Polski na 2010 rok - czyli jasnowidzenie Krzysztofa Jackowskiego
Dodane 2010-01-02 13.49, komentarzy 57 - dodaj komentarz
Miejsce: TrĂłjmiasto Tagi: przepowiednia na... jasnowidzenie krzysztof jackow... jasnowidz
Jaki bĂŞdzie nadchodzÂący rok? Czy czekajÂą nas jakieÂś niespodzianki, przeÂłomowe wydarzenia, wielkie zmiany? ZapytaliÂśmy o to sÂłynnego jasnowidza z CzÂłuchowa Krzysztofa Jackowskiego.

Dymisja Tuska?
Trzy pierwsze miesi¹ce bêd¹ z³e dla premiera Donalda Tuska. Mam wra¿enie, ¿e do jakiejœ ju¿ znanej publicznie afery zostanie do³¹czony pewien dokument. Tam bêdzie jakiœ drobiazg, ale dla Tuska doœÌ kompromituj¹cy, który bêdzie ostro wykorzystywany. Nie twierdzê, ¿e bêdzie dymisja, ale na pewno jakieœ trzêsienie ziemi.
Nie zauwaÂżyÂłem niczego takiego.

W rzÂądzie teÂż bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło – widzĂŞ jakieÂś odejÂścia ministrĂłw. Konieczna bĂŞdzie szybka zmiana budÂżetu, odejÂście od zaÂłoÂżeĂą. Stanie siĂŞ to juÂż na poczÂątku roku. Sytuacja bĂŞdzie bardzo niekorzystna dla rzÂądu oraz dla ministra finansĂłw.
RĂłwinez nie zauwaÂżyÂłem, ba wrĂŞcz przeciwnie - po kompromitacji z PKP i odwoÂływaniem budowy wielu z drĂłg minister Grabarczyk... dostaje kwiaty...

Nasze partie kochane
W PSL bĂŞdÂą czekali, czy posypnie siĂŞ PO. Ale zachowajÂą siĂŞ inaczej niÂż dotÂąd.
Platforma na poczÂątku roku przeÂżyje kryzys, to bĂŞdzie miaÂło zwiÂązek z zachwianiem autorytetu i pozycji premiera i ze zmianami w rzÂądzie.
PSL zachowuje siĂŞ jak dotychczas.

W PiS nic siĂŞ raczej nie zmieni, bĂŞdzie jak teraz.
Tutaj kolosalna pomyÂłka - PJN to nic?

Kto na prezydenta?
Jednego jestem pewien: obecny prezydent nie bêdzie ju¿ prezydentem. Podobnie jak jego brat nie bêdzie premierem. Przed wyborami oczywiœcie czeka nas jakaœ afera. Ktoœ wyci¹gnie jakieœ dokumenty, widzê, ¿e je ju¿ ma, ale czeka na odpowiedni moment. Powa¿nych kandydatów na prezydenta bêdzie czterech. Tusk bêdzie wojowaÌ z Kaczyùskim i obaj bêd¹ na tym traciÌ. Pojawi¹ siê dwie nowe postacie, które na tym skorzystaj¹. Jeden to siwy mê¿czyzna, drug¹ mo¿e byÌ kobieta, stanowi¹ca jak¹œ alternatywê dla PO.
Rozbicie samolotu z prezydentem nie okresli³bym mianem afery. Nie pamietam nic o jakiœ dokumentach. Tusk z Kaczyùskim wojowa³, ale coœ wydaje mi siê, ¿e chodzi³o w zapowiedzi o Lecha. Siwy mêzczyzna - Komorowski? Ale on zosta³ wystawiony przez Tuska, a nie kontrkandydat. "Siwy" - ogólnikowe, wiêkszoœÌ mê¿czyzn w tym wieku jest siwa czy szpakowata. Kobiety nie by³o.

Kryzys da siĂŞ we znaki
Dopiero w tym roku dowiemy siĂŞ o rozmiarach kryzysu i jego konsekwencjach. Jeszcze siĂŞ nie skoĂączyÂł. W gospodarkĂŞ wpompowano kupĂŞ pieniĂŞdzy, ale jej rozkÂład jeszcze trwa. W pierwszym kwartale bĂŞdzie burza gieÂłdowa. CaÂłe to oÂżywienie gospodarcze jest pozorowane, koniunktura polega na sÂłowie, a to jest kwiat bez korzeni.
Okazuje siĂŞ, Âże przynajmniej do dzisiaj oÂżywienie nie jest pozorowane. Burza gieÂłdowa? Nic nie przychodzi mi do gÂłowy.

Unia wisi na wÂłosku
Unia Europejska rozleci siê na trzy czêœci, ¿eby potem siê definitywnie rozpaœÌ. Unia nie ma d³ugiego ¿ywota przed sob¹. Do rozpadu nie dojdzie w tym roku, ale coœ ju¿ siê zacznie dziaÌ. To kryzys sprawi, ¿e nast¹pi podzia³.
Zobaczymy - zapowiedÂź dÂługofalowa

BĂŞdzie wojna?
Jestem pewny, Âże Ameryka ma problemy z kryzysem, a Obama dostaÂł profilaktycznie tĂŞ NagrodĂŞ Nobla, Âżeby do wojny nie doszÂło. Konflikt jest jedynym ratunkiem dla Ameryki, bo jÂą strasznie zÂżera kryzys, zaÂś ludziom siĂŞ tam mydli oczy. Nadal widzĂŞ zagroÂżenie wybuchem jakiegoÂś konfliktu, ale w tym roku – z przyczyn ekonomicznych – moÂże on dotkn¹Ì AzjĂŞ. Polski nie bĂŞdzie to dotyczyÂło. Natomiast latem to ja widzĂŞ potĂŞÂżny ogieĂą tam, gdzie jest Irak. Nie wiem, z czym to kojarzyĂŚ, ale bĂŞdzie o tym mĂłwiÂł caÂły Âświat.
Jaki wielki ogieù? Nie wybuch³ konflikt - Koreo tylko sobie pogrozi³y nie mo¿na nazwaÌ tego konfliktem. treœÌ o kryzysie i Ameryce - oczywistoœÌ, ¿adne novum.

Jaka bĂŞdzie pogoda
Z pogod¹ to mi najmniej ostatnio wychodzi... Widzê, ¿e w styczniu bêdziemy mieli dwa, trzy napady ch³odu, luty bêdzie zimny i brzydki. Wiosna zacznie siê póŸno, a lato bêdzie nie³adne.

Rok temu Jackowski przepowiadaÂł
- BudÂżet paĂąstwa bĂŞdzie dwa razy modyfikowany. Pierwszy wstrzÂąs bĂŞdzie na przeÂłomie stycznia i lutego. SzczegĂłlnie trudny okres bĂŞdzie od stycznia do marca – duÂżo zwolnieĂą z pracy, duÂżo przestojĂłw, wyraÂźne gospodarcze zahamowanie. Kryzys potrwa trzy – cztery lata i zrobi wiele zmian w Âświecie.
czyli kryzys ma byc do koĂąca 2011, 2012., wydaje mi siĂŞ, Âże aktualnie Jackowski mĂłwi coÂś innego

- Nie wiem, gdzie to bĂŞdzie, ale rozerwanie czegoÂś pochÂłonie wiele ofiar. To siĂŞ moÂże wiÂązaĂŚ z reaktorem – taka wielka beka. I widzĂŞ samoloty – cztery albo piĂŞĂŚ, uprowadzone w trakcie lotu, jakaÂś eskalacja terroryzmu. DoœÌ dziwna eskalacja. W pokoju Âświata ktoÂś majstruje. A do tego przy tym rozerwaniu wielkiej beki bĂŞdzie duÂżo ludzi ¿ó³kÂło.
Nic takiego nie miaÂło miejsca w 2009 r.

- Roku 2009 przez wiele lat nie zapomnimy. Umrze bardzo waÂżny ksiÂądz, wielka osobistoœÌ. I widzĂŞ duÂżo ludzi w koÂścioÂłach – to, co dzieje siĂŞ w Âświecie sprawi, Âże ludzie siĂŞ bĂŞdÂą modliĂŚ. I do tego te samoloty – jednak trzy albo cztery, lecÂą w powietrzu. NiebezpieczeĂąstwo bĂŞdzie w powietrzu. W jednej chwili i w jednym czasie. I kojarzy mi siĂŞ z tym Morze Czerwone. NiedokÂładnie, ale gdzieÂś tam.
Nie kojarzĂŞ takiego faktu w 2009 r.
Spisa³a: Maria Eichler, Wspó³praca: Barbara Zybaj³o

Za bardzo duÂża wtopĂŞ uwaÂżam, Âże JAckowski "nie dostzregÂł" w swoich wizjachnajwaÂżniejszego chyba wydarzenia 2010 r w Polsce - katastrofy w SmoleĂąsku.

kursywa - moje komentarze
kamil771
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 14, 2011, 21:00:24 »

O ile dobrze zrozumia³am, to z wywiadu z Jerzym Doro wynika, i¿ przewidywana na 2012/2013 silna burza magnetyczna na S³oùcu bêdzie mia³a w efekcie zbawienny wp³yw na ziemskie pole magnetyczne, które ostatnio niebezpiecznie os³ab³o i dalej s³abnie. To aktywnoœÌ S³oùca utrzymuje pole magnetyczne Ziemi na po¿¹danym poziomie, a to z kolei ma wp³yw na magnosferê, która chroni nas przed promieniowaniem kosmicznym.
Czyli, ewentualne uszkodzenia satelit i linii przesyÂłowych energii oraz czasowy paraliÂż energetyczny jest niewielkÂą cenÂą biorÂąc pod uwagĂŞ korzyÂści.
SkÂąd zatem nieuzasadniona panika? 

Gdzie to wyczytaÂłaÂś? W "pani domu" ?
S³oùce podczas szczytu swojej aktywnoœci jest w stanie cofn¹Ì nas do epoki kamienia ³upanego.
Reszta twojego postu to same bzdury, poczytaj sobie lepiej jak¹œ ksi¹¿kê lepiej, zamiast czytaÌ w necie te twoje uduchowione bajki bo ci wzrok siê popsuje.

JakiÂś czas temu podaÂłem link do artykuÂłu i sam artykuÂł ( ktĂłry teraz nie wiem poco znowu podaÂła na forum  Rafaela)
Jednak najnowsze ustalenia sÂą takie Âże maksimum aktywnoÂści sÂłonecznej prognozowanego na 2012/13 rok ma byĂŚ znacznie sÂłabsze od wczeÂśniej zapowiadanego.
A jak bĂŞdzie rzeczywiÂście? Zobaczymy.
Nic nie jest pewne. SÂłoĂące ma skrywa przed nami jeszcze wiele tajemnic.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 14, 2011, 21:07:07 »

Za to jedno panu Jackowskiemu wychodzi: promowanie wÂłasnej osoby. Co by nie powiedziaÂł, czego nie przewidywaÂł i jak by mu to nie wyszÂło - wci¹¿ jest na topie. Przypomina mi w tym naszego premiera: on teÂż naobiecywaÂł ÂświetlanÂą przyszÂłoœÌ, a mamy, jak mamy  Z politowaniem Za to sondaÂże mu rosnÂą  Szok Pardon! DrugÂą IrlandiĂŞ juÂż mamy. TĂŞ pogr¹¿onÂą w kryzysie  DuÂży uÂśmiech

Polska, to jest taki dziwny kraj, kraj paradoksĂłw. WierzĂŞ wiĂŞc, Âże jeszcze siĂŞ wszystko odmieni. OczywiÂście - na lepsze!
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 14, 2011, 21:18:59 »

Drogi Kamilu, podalam ten link, bo uwazam ze jest ciekawy. Chyba Ci wiadomo ze ludzie nie czytaja starych informacji.
Poza tym naukowcy wypowiadaja sie na ten temat raczej pozytywnie. Kazdy z nas jest uczulony na temat aktywnosci slonca, wiemy doskonale co sie dzieje w ciagu lata z nasza skora, roslinami, liscmi na drzewach itp. Podajac ten link, nie mialam na celu robic komus strach, a raczej mozliwosc do rozwiniecia tego tematu.
Pozdrawiam serdecznie . Rafaela
arteq
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 14, 2011, 23:51:41 »

Podejrzewam Kamil, Âże jeszcze chwila i nikt na forum nie bĂŞdzie CiĂŞ zauwaÂżaÂł, bo prezentujesz szczeniacki sposĂłb wypowiedzi.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: