Linda
Gość
|
|
« : Grudzień 30, 2010, 19:39:36 » |
|
Czytaj¹c w¹tek "Jezus jak to z nim w³aœciwie jest"i widz¹c tak ró¿ne podejœÌie do tej samej sprawy(czytaj sprawy Kiary) postanowi³am za³o¿yÌ ten w¹tek.Uwa¿am ,¿e doskonalenie naszego myœlenia,a co za tym idzie doskonalenie naszego odczuwania,emocji ,zachowania to po prostu kolejne kroki w naszej ewolucji....Wiem ,ze Ameryki nie odkrywam..ale czy tak naprawdê nie jest.? Jeœli reagujemy na wszystko tak jak zawsze, a okreœlone sytuacje wywo³uj¹ wci¹¿ te same reakcje, to przecie¿ nie mo¿emy myœleÌ o jakimkolwiek rozwoju.Moze trzeba by by³o zaskoczyÌ samego siebie?SpowodowaÌ by wkurzajaca sytuacja nie frustrowa³a mnie a by³a tylko powodem do dumy ,ze uda³o mi sie przebrn¹c przez pu³apke na swojej drodze do zdrowego myslenia.Bo czym tak naprawde jest zdrowe myslenie?..Dla mnie to takie myslenie ,które najprosciej mówiac pozwala mi sie dobrze czuÌ w kazdej sytuacji...Mi te¿ zawsze przeszkadza³o to ,ze ktos swoje wypowiedzi nie poprzedza³ takimi stwierdzeniami jak "ja mysle", "moim zdaniem","wydaje mi siê",mówiacych o tym ,ze to tylko poglady pisz¹cego ,a nie jakieœ prawdy objawione.Ja do dzis jeszcze to stosujê.Ale czy to jest dobre ,zdrowe myslenie?......tak naprawde nie wiem... SwiadczyÌ to moze tylko, a w moim przypadku prawie napewno ,o braku zaufania do swojej wiedzy w zakresie tego tematu.Jesli czytamy ludzi o tak wielkim zaufaniu do siebie i swojej wiedzy jakie ma Kiara ,to mo¿e nam to przeszkadzac..Z³osci nas ,ze tak naprawde rzeczy o których ona pisze dla nas nie s¹ takie oczywiste, a wrêcz niezrozumia³e.Nie zgadzaj¹ siê z naszymi pogl¹dami a wiec stawiaj¹ nas w opozycji . Mysle sobie ,ze tak naprawde same fakty i zdarzenia np .sposób wyrazania sie Kiary nie s¹ tak wazne jak nasze nastawienie do nich.Mamy bowiem okreslone wyobra¿enie o prawid³owym wyra¿aniu siê i zachowaniu i zgodnie z tym oceniamy innych. Dowodem na to jest fakt,ze nie istnieje jedna opinia w tej sprawie(sprawie Kiary) tylko wiele róznych opini.Co ja robiê w takiej sytuacji ,kiedy czyjaœ wypowiedz na chwilke rozbuja emocje i jest w stanie zburzyÌ mój spokój.Chwilke krytycznie przygladam sie swoim emocjom,próbuje je tak zinterpretowac bym dalej mog³a czuc sie dobrze....Tylko od nas zalezy jakie uczucia w sobie wzbudzimy.Czasem ludzie celowo chc¹ wzbudziÌ w nas negatywne uczucia...Jesli odpowiemy w tym samym tonie, to oni osiagaja swój cel.Jesli nie ...bo postanowilismy przyjrzec sie naszemu myœleniu i uporz¹dkowac emocje...to wygramy...I nie wazne czy kos to zauwa¿y czy nie,wazne ,ze my o tym wiemy...To taka osobista satysfakcja...Czy mo¿emy wówczas czuÌ siê gorzej? Faktem jest ,ze na swojej drodze spotykamy rózne osoby,z róznymi temperamentami ,które beda w rózny sposób sie wypowiada³y . Musimy pogodziÌ sie z faktem ,ze nigdy nie bed¹ tacy jak bysmy chcieli by byli. .My natomiast nigdy nie pozbedziemy sie negatywnych mysli i uczuc .Nie jestesmy doskonali.Mozemy jednak decydowac jak intensywnie i jak d³ugo beda trwa³y....Wszystko to zdarzy sie wted,y gdy za kazdym razem bedziemy analizowac pojawiajace sie mysli i uczucia .,by w zadnym wypadku nie poniesc duchowej szkody.Pialiscie o tym wiele razy,dlaczego wiec w praktyce idzie nam tak s³abo. Tak mysle ja .. ..moze sa jeszcze inne sposoby na zdrowe myslenie..A moze trzeba jednak pokazywac innym ,ze robi¹ coœ nie tak?....ale jakie przyjaÌ normy ?Czy takie jak do tej pory .dobre - z³e ..m¹dre -g³upie.wypada -nie wypada.?I w odniesieniu do czego?. Do w³asnych pogladów? ..Ci¹gle mam jednak nadzieje ,ze jest dobry dla wszystkich sposób na zdrowe myœlenie ,takie inne ni¿ dot¹d..bardziej odkrywcze ..prekursorskie...Takie ,które od pierwszych klas w szkole by³oby w programie nauczania ...takie ,dzieki któremu spokój i trzezwa ocena sytuacji nas nie opusci...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2010, 20:15:18 » |
|
Witaj Linda. piszesz ..Ci¹gle mam jednak nadzieje ,ze jest dobry dla wszystkich sposób na zdrowe myœlenie ,takie inne ni¿ dot¹d..bardziej odkrywcze ..prekursorskie...Takie ,które od pierwszych klas w szkole by³oby w programie nauczania ...takie ,dzieki któremu spokój i trzezwa ocena sytuacji nas nie opusci... Ja równie¿ czasami wpadam w pu³apki oceniania i niezdrowego myœlenia. Bardzo podobne do tych, o których Ty piszesz. Moim zdaniem nie ma koniecznoœci programowania tzw "zdrowego myœlenia" w szko³ach, bo to te¿ by³oby wartoœciowanie co jest dobre a co niew³aœciwe. Ka¿dy jest inny, jak piszesz. Natomiast mój sposób na zdrowe myœlenie bierze siê spoza "ja" . Wci¹¿ Ìwiczê siê w uwa¿noœci wzglêdem, czêsto pochopnych, reakcji swojego uwarunkowanego "ja". Wówczas w³aœciwe myœli s¹ inspirowane z innej, jakby spoza umys³owej przestrzeni. Mo¿na by to nazwaÌ ( jeœli ju¿ trzeba ) poziomem Wy¿szego Ja. Tego m¹drzejszego, wiedz¹cego intuicyjnie zanim pojawi siê myœl. To nie nazywa³oby siê ju¿ zdrowym myœleniem, tylko "wiedzeniem" ( gnowing - nie knowing - z angielska ) Mo¿liwe, ¿e Kiara przebywa w tym stanie non stop pomijaj¹c fazê umys³owego przetwarzania i ubierania treœci w myœli Wtedy automatycznie wyra¿a siê to, co wyp³ywa z g³êbszego poziomu (Wy¿szej JaŸni czy jakkolwiek to nazwaÌ ) w sposób tak stanowczy i bezdyskusyjny, z pominiêciem fazy "wydaje mi siê" Nale¿y jednak o tym pamiêtaÌ, ¿e ka¿dy cz³owiek posiada swoj¹ wewnêtrzn¹ wiedzê na dany moment dla niego w³aœciwa i ta wiedza mo¿e siê znacz¹co ró¿niÌ z t¹ , któr¹ sami wyra¿amy. Pamiêtaj¹c o tej zasadzie odbieraj¹cy przekaz równie¿ pozbêdzie siê irytacji. Chocia¿ mnie najbardziej irytowa³o - a teraz ju¿ bawi - kiarowe " tylko i wy³¹cznie". W logice taki zwrot oznacza wykluczenie wszelkich innych pogl¹dów czyjekolwiek by nie by³y. Ale pamiêtaj¹c o tym, ¿e odrzucenie to pochodzi "tylko i wy³¹cznie" z nie-umys³u Kiary wówczas moja irytacja odbiorcy gdzieœ siê ulatnia. Tym samym nie muszê wci¹¿ przygl¹daÌ siê swoim myœlom czy aby s¹ zdrowe. pozdr
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2010, 22:38:46 » |
|
Lindo, bardzo s³usznie powiedzia³aœ, co powy¿ej. Mia³em bardzo podobne skojarzenia co do naszej kontrowersyjnej kole¿anki i reakcji ró¿nych w tej materii. Nie mog³em zapisaÌ ich tam, bo i tak wysoce przekroczy³em darowany limit . To m¹dre, co piszesz i zwracasz uwagê na istotny aspekt. Bez ogródek mo¿na napisaÌ z okazji tych rozwa¿aù o nieuœwiadomionej zawiœci, o poczuciu zagro¿enia przed nowym, nieznanym, o tym, ¿e ni¿ej wibruj¹cy nie widzi wy¿szych wibracji i rzutuje swoje niedoskona³oœci, ¿e te wy¿sze, go niejako "czyszcz¹", a to nie jest najmilsze odczucie, mimo ¿e informacje podawane bêd¹ neutralnie, to i tak bêd¹ wzbudzaÌ poczucie zagro¿enia, lêk, niepokój, lub te¿ gorszoœÌ. I st¹d takie nieprzewidziane zachowania, do granic agresji w³¹cznie. Du¿o by mo¿na tu napisaÌ, ale pora ju¿ póŸna. Warto obejrzeÌ to z ka¿dej strony, a wtedy ³atwiej okie³znaÌ rumaka ego, gdy ten za bardzo kopytami wierzga. WyjaœniÌ, a przynajmniej przybli¿yÌ to mo¿e los samego Jezusa ukrzy¿owanego przez wspó³bratymców, b¹dŸ co b¹dŸ, a tak¿e i innych œwiêtych mêczenników, ofiar bojowników o prawdê, czy te¿ palonych na stosie czarownic...Teraz czyni siê to bardziej s³owem i myœl¹, ale œlad jest bardzo silny, gdy¿ Ziemia powoli zbli¿a siê do pó³kuli antymaterialnej Wszechœwiata, i to co kiedyœ nie ma³o takiej mocy, teraz ma olbrzymi¹. Zachêcam zatem i siebie i innych do ogromnej czujnoœci i uwa¿noœci w tym wzglêdzie i do bardzo m¹drego obchodzenie siê ze s³owem i myœl¹. Dobranoc!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 11:32:47 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2010, 10:41:54 » |
|
Elo !!!
Zgadzam siê z powy¿szymi wypowiedziami i doda³bym, ¿e na niejednoznacznoœÌ przekazu maj¹ wp³yw równie¿:
- formuÂła forum, czyli Âże nie rozmawiasz twarzÂą w twarz i krĂłtka rozmowa osobista na forum trwa o wiele dÂłuÂżej i potrzebne jest czasem wiele zapisĂłw aby wytÂłumaczyĂŚ miĂŞdzy sobÂą prostÂą rzecz; a na koĂącu wychodzi, Âże obaj oponencie sÂą po tej samej stronie,
- braki w umiejĂŞtnoÂści wÂłaÂściwego wypowiadania siĂŞ - mam na myÂśli sztukĂŞ retoryki,
- brak umiejĂŞtnoÂści prowadzenia sporĂłw - to siĂŞ Âładnie nazywa erystyka.
- emocje - na tym polu juÂż chyba kaÂżdy z nas dawaÂł tutaj popisy.
Ja przyj¹³em sobie kilka zasad, które u³atwiaj¹ mi forumow¹ egzystencjê:
1. nie odpowiadaj na osobiste zaczepki - zw³aszcza emocjonalne argumenty w stylu: "kolega jest g³upi i ma wszy na mózgu" 2. je¿eli nie mo¿esz jednak wytrzymaÌ, bo tak mocno "dowalili Ci do pieca", to zredaguj odpowiedŸ dzieù póŸniej - czas goi rany. 3. staraj siê mówiÌ w 1 osobie liczby pojedynczej - "ja to robiê tak, ja to rozumiem tak,..." 4. mój punkt widzenia nie jest jedyn¹ scie¿k¹ do celu, ktoœ, kto rozumie inaczej, te¿ tam trafi. 5. wypowiadaj siê tylko na tematy, w których masz wiedzê, w pozosta³ych zadawaj pytania, to j¹ zdobêdziesz. 6. nigdy nie pouczaj innych, bo zawsze ktoœ mo¿e Ci odpaliÌ w stylu: "jak jesteœ taki m¹dry, to dlaczego Ty pope³ni³eœ tyle b³êdów w swoim ¿yciu ?" Poza tym jakoœ tak ca³y czas sobie myœlê, i¿ nie mam prawa pouczaÌ innych, bo ka¿dy ma prawo pope³niaÌ swoje b³êdy.
Dodam jeszcze, i¿ my Polacy mamy czêsto tak¹ przypad³oœÌ (nie wiem jak to jest za granic¹), ¿e w przypadku rozmowy i dwóch ró¿nych opinii, mamy obowi¹zek przeci¹gn¹Ì przeciwnika na swoj¹ stronê, tzn. przekonaÌ go do swoich argumentów. Nie uznajemy mo¿liwoœci w stylu: "ok pozna³em Twój punkt widzenia, a Ty mój i idŸmy dalej, niech ka¿dy zostanie przy swoim". I na dodatek moja opinia jest automatycznie lepsza od Twojej.
Howgh !
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 31, 2010, 11:12:46 » |
|
Zdrowe myÂślenie przestaje byĂŚ zdrowe wtedy, kiedy zachodzÂą w nim przekierowania na; JA, MOJE, nie oddam Wystarczy uÂżywaĂŚ myÂślenia do celĂłw praktycznych, a nie manipulacji... Pozdrawiam wszystkich Nowo Rocznie z myÂślÂą, Âże w przyszÂłym bĂŞdziemy mÂądrzejsi - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 31, 2010, 11:51:42 » |
|
Mo¿liwe, ¿e Kiara przebywa w tym stanie non stop pomijaj¹c fazê umys³owego przetwarzania i ubierania treœci w myœli Wtedy automatycznie wyra¿a siê to, co wyp³ywa z g³êbszego poziomu (Wy¿szej JaŸni czy jakkolwiek to nazwaÌ ) w sposób tak stanowczy i bezdyskusyjny, z pominiêciem fazy "wydaje mi siê" Kiara sama pisa³a o sobie, ¿e tak jest. Opowiada³a nawet, ¿e dosta³a "z góry" nakaz specjalnej, owocowo-warzywnej diety u³atwiaj¹cej kontakt. Opisywa³a specjaln¹ grupê tak ¿ywionych m³odych ¿ydowskich kap³anów u¿ywanych "do ³¹cznoœci" ze ród³em. Podobnie R.Steiner w ksi¹¿ce "Wp³yw rozwoju ezoterycznego na cz³owieka" opisuje jak dzia³a okreœlony pokarm i do ezoteryki poleca owoce i warzywa. http://genesis.apivision.com/steiner3.htmlOd razu podkreœlê, ¿e nie uwa¿am tego za z³o je¿eli takiego wyboru dokona Wy¿sze Ja, ¿e ze swojego wypustka fizycznego robi ³¹cznik, niemal automat. Ale wg mnie to droga tylko dla pojedynczych osób, bo pozosta³e masy ludzkie musz¹ siê tu uczyÌ u¿ywaj¹c sprawnie dzia³aj¹cego mózgu, . Po staropolsku trzeba ludzkim masom wlaÌ olej do g³owy. Czyli jeœÌ t³usto, aby sieÌ neuronowa (mózg) by³a "optymalnie" zasilana. www.optymalni.org.plDo tych edukacyjnych celów groch z kapust¹ siê nie nadaje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 13:59:55 wysłane przez JACK »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2010, 12:01:33 » |
|
A moÂże rozumowi naleÂżaÂłoby skrĂłciĂŚ czas urlopu?
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2010, 12:06:25 » |
|
Chocia¿ mnie najbardziej irytowa³o - a teraz ju¿ bawi - kiarowe " tylko i wy³¹cznie". W logice taki zwrot oznacza wykluczenie wszelkich innych pogl¹dów czyjekolwiek by nie by³y. Ale pamiêtaj¹c o tym, ¿e odrzucenie to pochodzi "tylko i wy³¹cznie" z nie-umys³u Kiary wówczas moja irytacja odbiorcy gdzieœ siê ulatnia Bardzo identyfikuje siê z tym co napisa³ East. Przepraszam Cie Kario, ¿e wywo³ywa³aœ we mnie negatywne myœli. Teraz wywo³ujesz we mnie pozytywne emocje, choÌ niekoniecznie zgadzam siê z Twoj¹ jak to okreœlasz wiedz¹ wewnêtrzn¹, ale szanuje j¹ i wiem, ¿e nie mam prawa nic nikomu narzucaÌ. Jeszcze rok temu Twoje posty wywo³ywa³y we mnie du¿y sprzeciw, teraz nie wywo³uj¹ ani pozytywnych ani negatywnych. Przykro mi, ¿e jeszcze ja siê dorzucam do osób, które próbuj¹, tak mo¿e Ci siê wydawaÌ oceniaÌ Ciebie, ale uwierz tak nie jest. Lubiê Ciê Czuje ¿e musia³am to napisaÌ. Pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2010, 12:09:08 » |
|
A mo¿e rozumowi nale¿a³oby skróciÌ czas urlopu? Ja bym raczej po³¹czy³ "optymalnie" pracuj¹cy rozum , z czystym i otwartym sercem t.j. nauk¹ Chrystusa. Czyli trochê jak w ostatniej reklamie Neostrady TP.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2010, 12:15:13 » |
|
JACK, masz caÂłkowitÂą racjĂŞ, jeÂśli chodzi o po³¹czenie rozumu z sercem. Zastanawia mnie jedynie owa „optymalnoœÌ”. Czy moÂże byĂŚ jedna dla wszystkich?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 31, 2010, 12:19:23 » |
|
jest takie powiedzenie- "Nie nale¿y myliÌ prawdy z opini¹ wiêkszoœci.",- ale i tak wiêkszoœÌ gdy ma coœ dowieœÌ to pos³uguje siê opini¹ wiêkszoœci.. Ciê¿ko czasami polemizowaÌ z opiniami innych, ale polemika z czyimœ wy¿szym Ja- to strata czasu, lepiej od razu zapytaÌ swoje W.Ja czy zgadza siê z tymi wywodami..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 31, 2010, 13:12:45 » |
|
linda spoko temat...songo a i tak wszyscy jestesmy jednoscia nie? tak? podkresl wlasciwe. zuigan wola mistrzakazdego dnia mistrz zuigan shigen zwykl byl zwracac sie do siebie: - mistrzu! - po czym sam sobie odpowiadal: - tak, panie. a wtedy pytal: - czy juz sie przebudziles? - tak - odpowiadal ponownie. - nie pozwol, by cie oszukano - przestrzegal. - nie pozwole, panie. - obiecywal. ci ktorzy poszukuja drogi nie urzeczywistniaja prawdy oni widza tylko swoja stara rozrozniajaca swiadomosc oto przyczyna nieskonczonego cyklu narodzin i smierci ktora glupcy nazywaja prawdziwa pierwotna jaznia........
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 31, 2010, 13:20:56 » |
|
..jednią, "łyżka nie istnieje", a wszyscy nadal się spierają o kształt łyżki.. PS. niesądze żeby jedyną przyczyną naszej bytności na tym poziomie istnienia były jedynie negatywne przesłanki- typu niezrozumienie sowjego położenia, ale to prywatna/subiektywna opinia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 13:49:38 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzień 31, 2010, 13:24:54 » |
|
... no i spróbuj bez ³y¿ki donieœÌ zupê do ust.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzień 31, 2010, 14:10:26 » |
|
"Kiara sama pisaÂła o sobie, Âże tak jest. OpowiadaÂła nawet, Âże dostaÂła "z gĂłry" nakaz specjalnej, owocowo-warzywnej diety uÂłatwiajÂącej kontakt." Nie otrzymalam zadnego nakazu od nikogo naprawde nigdy! Otrzymalam informacje , z ktorej moge skorzystac lub nie. w informacji tej jest podana konsekfecja plynaca ze stosowania i niestosowania takiej diety. Ja ogolnie ja stosuje bo lubie , smakuje mi ona i jem z przyjemnoscia a nie z przymusu. Ale czasami lamie te zasady ( nie jestem idealem) i podjadam rozne rzeczy , zdarza mi sie , jedak mieso mnie odrzuca zedydowanie. Dziekuje wszystkim za mile zdania , ktore swiadcza o ich rozwoju duchowym , o ich wielkiej pracy nad soba. Jezeli moglam byc jakims odnosnikiem w tej pracy pomagajacym uzyskac Wam pozytywny efekt , to milo mi. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Gość
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzień 31, 2010, 14:17:35 » |
|
JACK, masz caÂłkowitÂą racjĂŞ, jeÂśli chodzi o po³¹czenie rozumu z sercem. Zastanawia mnie jedynie owa „optymalnoœÌ”. Czy moÂże byĂŚ jedna dla wszystkich?
Osobiœcie nie jestem w tym ortodoksem, jem t³usto ale do smaku. Np. ma³o jajek w przeciwieùstwie do tzw.Optymalnych, bo mia³em kiedyœ uczulenie. Nic nie wa¿ê, nie stosujê œcis³ych proporcji tak jak oni to robi¹. Raczej tak po staropolsku. A poza tym ka¿dy jest inny. Mamy pomieszane geny. Do optymalnego zasilania naszych cia³ i mózgów bêdziemy dochodziÌ jeszcze d³ugo, ale kiedyœ osi¹gniemy ten stan. Ty wolisz duchowoœÌ i s³usznie. Na teraz najwa¿niejsze jest czyste, kochaj¹ce Serce, bo taka by³a "umowa z Bogiem" A brzmia³a ona mniej wiêcej tak: Kochajcie i b¹dzcie dobrymi ludŸmi, bo przyjdzie czas gdy oddzielê ziarno od plew. A z rozumem mo¿na poczekaÌ, do dalszych etapów szkolenia. Najpierw damy im rowery. Niech je¿dz¹. Do szkó³ki motorowej wybierzemy najlepszych, a reszta co s³abo "kuma" bêdzie p³ywaÌ ³ódk¹.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 31, 2010, 17:06:33 » |
|
Jack, ja uwielbiam wodê, wiêc od razu pozostanê przy lódce , ale takiej z ¿aglem ) Rozumiem, ¿e rowery i motory to przenoœnia w której chodzi o szybkoœÌ poruszania siê. Ja jednak wolê swoje tempo. Na wodzie jest siê bli¿ej natury i nie ma ¿adnych wytyczonych dróg ! ¯aglówki limituje tylko zanurzenie
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2011, 03:30:29 » |
|
east ,ja te¿ lubiê wodê ,ale tylko wtedy ,kiedy czujê grunt pod nogami zdecydowanie wolê rower .Niewielka prêdkoœÌ ,wspania³e widoki i samo zdrowie JACKJa bym raczej po³¹czy³ "optymalnie" pracuj¹cy rozum , z czystym i otwartym sercem t.j. nauk¹ Chrystusa Podoba mi siê to co napisa³eœ i zgadzam siê z Tob¹
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2011, 14:21:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeń 01, 2011, 14:31:58 » |
|
chodzi oczywiÂście o tÂą ÂłyÂżkĂŞ- ktĂłra nie istnieje
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 01, 2011, 15:00:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 01, 2011, 15:20:50 » |
|
a z tym istnieje nie istnieje to ani lyzka ani nawet te palce ktore teraz stukaja w klawiature, ha! zaraz..?...to kto to w ogole pisze teraz..? to twoja prywatna projekcja, a może wcale nie co jeśli przyczyna jest skutkiem, a skutek- przyczyną?? miłych snów
PS. Neo- złodziej łyżek,- strasznie nisko upadł
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2011, 15:21:43 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 01, 2011, 15:47:52 » |
|
co jeÂśli przyczyna jest skutkiem, a skutek- przyczynÂą?? a CO jest (?/!) pomiedzy wdechem a wydechem?? pomiedzy jedna mysla a druga? pewien zyd pyta przyjaciela - jak dziala telegraf? nie rozumiem jak mozna przeslac wiadomosci po drucie? a na to przyjaciel: - zapomnij o drutach. wyobraz sobie ogromnego psa, ktorego leb znajduje sie w kownie, a ogon w wilnie. pociagnij za ogon w wilnie, a pies zaszczeka w kownie. - aha, ale jak dziala telegraf bez drutu? - w ten sam sposob, ale bez psa.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 01, 2011, 16:25:18 » |
|
ten pies wiele wyjaÂśnia, i choĂŚ nie jestem chasydem podobajÂą mi siĂŞ twoje historyjki
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 01, 2011, 16:50:56 » |
|
A mi sie wydaje ze to wy karmicie swoje Wielkie JA na zranionym Kiary. Kiedys tez taki bylem. I czesto zachodze w mysl czy lodzka istota jest Zrozumiec wtedy i tylko wtedy bedac nieZROZUMIANYM
|
|
|
|
|
|
|
|