Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 08:29:10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zdrowe myÂślenie  (Przeczytany 18779 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Linda
Gość
« : Grudzień 30, 2010, 19:39:36 »

UÂśmiech
CzytajÂąc wÂątek "Jezus jak to z nim wÂłaÂściwie jest"i widzÂąc tak ró¿ne podejœÌie do tej samej sprawy(czytaj sprawy Kiary) postanowiÂłam zaÂłoÂżyĂŚ ten wÂątek.UwaÂżam ,Âże doskonalenie naszego myÂślenia,a co za tym idzie doskonalenie naszego odczuwania,emocji  ,zachowania to po prostu kolejne kroki w naszej ewolucji....Wiem ,ze Ameryki nie odkrywam..ale czy tak naprawdĂŞ nie jest.?
   JeÂśli reagujemy na wszystko tak jak zawsze, a okreÂślone sytuacje  wywoÂłujÂą wci¹¿ te same reakcje,  to przecieÂż nie moÂżemy myÂśleĂŚ o jakimkolwiek rozwoju.Moze trzeba by byÂło zaskoczyĂŚ samego siebie?SpowodowaĂŚ by  wkurzajaca  sytuacja nie frustrowaÂła mnie a byÂła tylko powodem do dumy ,ze udaÂło mi sie przebrnÂąc przez puÂłapke na swojej drodze do zdrowego myslenia.Bo czym tak naprawde jest zdrowe myslenie?..Dla mnie to takie myslenie ,ktĂłre najprosciej mĂłwiac pozwala mi sie dobrze czuĂŚ w kazdej sytuacji...Mi teÂż zawsze przeszkadzaÂło to ,ze ktos swoje wypowiedzi nie poprzedzaÂł takimi stwierdzeniami jak "ja mysle", "moim zdaniem","wydaje mi siĂŞ",mĂłwiacych o tym ,ze to tylko  poglady piszÂącego ,a nie jakieÂś  prawdy objawione.Ja do dzis jeszcze to stosujĂŞ.Ale czy to jest dobre ,zdrowe myslenie?......tak naprawde nie wiem...
SwiadczyĂŚ to moze tylko, a w moim przypadku prawie napewno ,o braku zaufania do swojej wiedzy w zakresie tego tematu.Jesli czytamy ludzi o tak wielkim zaufaniu do siebie i swojej wiedzy jakie ma Kiara ,to moÂże nam to  przeszkadzac..ZÂłosci nas ,ze tak naprawde rzeczy o ktĂłrych ona pisze dla nas nie sÂą takie oczywiste,  a wrĂŞcz niezrozumiaÂłe.Nie zgadzajÂą siĂŞ z naszymi poglÂądami a wiec stawiajÂą nas w opozycji .
Mysle sobie ,ze tak naprawde same fakty i zdarzenia np .sposĂłb wyrazania sie Kiary nie sÂą tak wazne jak nasze nastawienie do nich.Mamy bowiem okreslone wyobraÂżenie o prawidÂłowym wyraÂżaniu siĂŞ i zachowaniu i zgodnie z  tym  oceniamy innych. Dowodem na to jest fakt,ze nie istnieje jedna opinia w tej sprawie(sprawie Kiary) tylko wiele rĂłznych opini.Co ja robiĂŞ w takiej sytuacji ,kiedy czyjaÂś wypowiedz na chwilke rozbuja emocje i jest w stanie zburzyĂŚ mĂłj spokĂłj.Chwilke  krytycznie przygladam sie swoim emocjom,prĂłbuje je tak zinterpretowac bym dalej mogÂła czuc sie dobrze....Tylko od nas zalezy jakie uczucia w sobie wzbudzimy.Czasem ludzie celowo chcÂą wzbudziĂŚ w nas  negatywne  uczucia...Jesli odpowiemy w tym samym  tonie, to oni osiagaja swĂłj cel.Jesli nie ...bo postanowilismy przyjrzec sie naszemu myÂśleniu i uporzÂądkowac emocje...to wygramy...I nie wazne czy kos to zauwaÂży czy nie,wazne ,ze my o tym wiemy...To taka osobista satysfakcja...Czy moÂżemy wĂłwczas czuĂŚ siĂŞ gorzej?
Faktem jest ,ze na swojej drodze spotykamy rĂłzne osoby,z rĂłznymi temperamentami ,ktĂłre beda w rĂłzny sposĂłb sie wypowiadaÂły . Musimy pogodziĂŚ sie z faktem ,ze nigdy nie bedÂą tacy jak bysmy chcieli by byli.
.My natomiast nigdy nie pozbedziemy sie negatywnych mysli i uczuc  .Nie jestesmy doskonali.Mozemy jednak decydowac jak intensywnie i jak dÂługo
 beda trwaÂły....Wszystko to zdarzy sie wted,y gdy za kazdym razem bedziemy analizowac pojawiajace sie mysli i uczucia .,by w zadnym wypadku nie poniesc duchowej szkody.Pialiscie o tym wiele razy,dlaczego wiec w praktyce idzie nam tak sÂłabo.
 Tak mysle ja .. ..moze sa jeszcze inne sposoby na zdrowe myslenie..A moze  trzeba jednak  pokazywac  innym ,ze robiÂą coÂś nie tak?....ale  jakie przyjaĂŚ normy ?Czy takie jak do tej pory .dobre - zÂłe   ..mÂądre -gÂłupie.wypada -nie wypada.?I w odniesieniu do czego?. Do wÂłasnych pogladĂłw?
..CiÂągle mam jednak nadzieje ,ze jest dobry dla wszystkich sposĂłb na zdrowe myÂślenie ,takie inne niÂż dotÂąd..bardziej odkrywcze ..prekursorskie...Takie ,ktĂłre od pierwszych klas w szkole byÂłoby w programie nauczania
 ...takie ,dzieki ktĂłremu spokĂłj i trzezwa ocena sytuacji    nas nie opusci... MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2010, 20:15:18 »

Witaj Linda.
piszesz
..CiÂągle mam jednak nadzieje ,ze jest dobry dla wszystkich sposĂłb na zdrowe myÂślenie ,takie inne niÂż dotÂąd..bardziej odkrywcze ..prekursorskie...Takie ,ktĂłre od pierwszych klas w szkole byÂłoby w programie nauczania
 ...takie ,dzieki ktĂłremu spokĂłj i trzezwa ocena sytuacji    nas nie opusci...

Ja rĂłwnieÂż czasami wpadam w puÂłapki oceniania i niezdrowego myÂślenia. Bardzo podobne do tych, o ktĂłrych Ty piszesz.
Moim zdaniem nie ma koniecznoÂści programowania tzw "zdrowego myÂślenia" w szkoÂłach, bo to teÂż byÂłoby wartoÂściowanie co jest dobre a co niewÂłaÂściwe. KaÂżdy jest inny, jak piszesz.
Natomiast mĂłj sposĂłb na zdrowe myÂślenie bierze siĂŞ spoza "ja" . Wci¹¿ ĂŚwiczĂŞ siĂŞ w uwaÂżnoÂści wzglĂŞdem, czĂŞsto pochopnych,  reakcji swojego uwarunkowanego "ja". WĂłwczas wÂłaÂściwe myÂśli sÂą inspirowane z innej, jakby spoza umysÂłowej przestrzeni. MoÂżna by to nazwaĂŚ ( jeÂśli juÂż trzeba ) poziomem WyÂższego Ja. Tego mÂądrzejszego, wiedzÂącego intuicyjnie zanim pojawi siĂŞ myÂśl. To nie nazywaÂłoby siĂŞ juÂż zdrowym myÂśleniem, tylko "wiedzeniem" ( gnowing - nie knowing - z angielska )
Mo¿liwe, ¿e Kiara przebywa w tym stanie non stop pomijaj¹c fazê umys³owego przetwarzania i ubierania treœci w myœli Mrugniêcie Wtedy automatycznie wyra¿a siê to, co wyp³ywa z g³êbszego poziomu (Wy¿szej JaŸni czy jakkolwiek to nazwaÌ ) w sposób tak stanowczy i bezdyskusyjny, z pominiêciem fazy "wydaje mi siê" Mrugniêcie
NaleÂży jednak o tym pamiĂŞtaĂŚ, Âże kaÂżdy czÂłowiek posiada swojÂą wewnĂŞtrznÂą wiedzĂŞ na dany moment dla niego wÂłaÂściwa i ta wiedza moÂże siĂŞ znaczÂąco ró¿niĂŚ z tÂą , ktĂłrÂą sami wyraÂżamy. PamiĂŞtajÂąc o tej zasadzie odbierajÂący przekaz rĂłwnieÂż pozbĂŞdzie siĂŞ irytacji. ChociaÂż mnie najbardziej irytowaÂło - a teraz juÂż bawi - kiarowe " tylko i wy³¹cznie". W logice taki zwrot oznacza wykluczenie wszelkich innych poglÂądĂłw czyjekolwiek by nie byÂły. Ale pamiĂŞtajÂąc o tym, Âże odrzucenie to pochodzi "tylko i wy³¹cznie"  z nie-umysÂłu Kiary wĂłwczas moja irytacja odbiorcy gdzieÂś siĂŞ ulatnia. Tym samym nie muszĂŞ wci¹¿ przyglÂądaĂŚ siĂŞ swoim myÂślom czy aby sÂą zdrowe.

pozdr
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2010, 22:38:46 »

Lindo, bardzo s³usznie powiedzia³aœ, co powy¿ej. Mia³em bardzo podobne skojarzenia co do naszej kontrowersyjnej kole¿anki i reakcji ró¿nych w tej materii. Nie mog³em zapisaÌ ich tam, bo i tak wysoce przekroczy³em darowany limit . To m¹dre, co piszesz i zwracasz uwagê na istotny aspekt. Bez ogródek mo¿na napisaÌ z okazji tych rozwa¿aù o nieuœwiadomionej zawiœci, o poczuciu zagro¿enia przed nowym, nieznanym, o tym, ¿e ni¿ej wibruj¹cy nie widzi wy¿szych wibracji i rzutuje swoje niedoskona³oœci, ¿e te wy¿sze, go niejako "czyszcz¹", a to nie jest najmilsze odczucie, mimo ¿e informacje podawane bêd¹ neutralnie, to i tak bêd¹ wzbudzaÌ poczucie zagro¿enia, lêk, niepokój, lub te¿ gorszoœÌ. I st¹d takie nieprzewidziane zachowania, do granic agresji w³¹cznie. Du¿o by mo¿na tu napisaÌ, ale pora ju¿ póŸna. Warto obejrzeÌ to z ka¿dej strony, a wtedy ³atwiej okie³znaÌ rumaka ego, gdy ten za bardzo kopytami wierzga.

WyjaœniÌ, a przynajmniej przybli¿yÌ to mo¿e los samego Jezusa ukrzy¿owanego przez wspó³bratymców, b¹dŸ co b¹dŸ, a tak¿e i innych œwiêtych mêczenników, ofiar bojowników o prawdê, czy te¿ palonych na stosie czarownic...Teraz czyni siê to bardziej s³owem i myœl¹, ale œlad jest bardzo silny, gdy¿ Ziemia powoli zbli¿a siê do pó³kuli antymaterialnej Wszechœwiata, i to co kiedyœ nie ma³o takiej mocy, teraz ma olbrzymi¹. Zachêcam zatem i siebie i innych do ogromnej czujnoœci i uwa¿noœci w tym wzglêdzie i do bardzo m¹drego obchodzenie siê ze s³owem i myœl¹.

Dobranoc! UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 11:32:47 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2010, 10:41:54 »

Elo !!!

Zgadzam siê z powy¿szymi wypowiedziami i doda³bym, ¿e na niejednoznacznoœÌ przekazu maj¹ wp³yw równie¿:

- formuÂła forum, czyli Âże nie rozmawiasz twarzÂą w twarz i krĂłtka rozmowa osobista na forum trwa o wiele dÂłuÂżej i potrzebne jest czasem wiele zapisĂłw aby wytÂłumaczyĂŚ miĂŞdzy sobÂą prostÂą rzecz; a na koĂącu wychodzi, Âże obaj oponencie sÂą po tej samej stronie,

- braki w umiejĂŞtnoÂści wÂłaÂściwego wypowiadania siĂŞ - mam na myÂśli sztukĂŞ retoryki,

- brak umiejĂŞtnoÂści prowadzenia sporĂłw - to siĂŞ Âładnie nazywa erystyka.

- emocje - na tym polu juÂż chyba kaÂżdy z nas dawaÂł tutaj popisy.

Ja przyj¹³em sobie kilka zasad, które u³atwiaj¹ mi forumow¹ egzystencjê:

1. nie odpowiadaj na osobiste zaczepki - zwÂłaszcza emocjonalne argumenty w stylu: "kolega jest gÂłupi i ma wszy na  mĂłzgu"
2. je¿eli nie mo¿esz jednak wytrzymaÌ, bo tak mocno "dowalili Ci do pieca", to zredaguj odpowiedŸ dzieù póŸniej - czas goi rany.
3. staraj siĂŞ mĂłwiĂŚ w 1 osobie liczby pojedynczej - "ja to robiĂŞ tak, ja to rozumiem tak,..."
4. mĂłj punkt widzenia nie jest jedynÂą scieÂżkÂą do celu, ktoÂś, kto rozumie inaczej, teÂż tam trafi.
5. wypowiadaj siĂŞ tylko na tematy, w ktĂłrych masz wiedzĂŞ, w pozostaÂłych zadawaj pytania, to jÂą zdobĂŞdziesz.
6. nigdy nie pouczaj innych, bo zawsze ktoœ mo¿e Ci odpaliÌ w stylu: "jak jesteœ taki m¹dry, to dlaczego Ty pope³ni³eœ tyle b³êdów w swoim ¿yciu ?" Poza tym jakoœ tak ca³y czas sobie myœlê, i¿ nie mam prawa pouczaÌ innych, bo ka¿dy ma prawo pope³niaÌ swoje b³êdy.

Dodam jeszcze, i¿ my Polacy mamy czêsto tak¹ przypad³oœÌ (nie wiem jak to jest za granic¹), ¿e w przypadku rozmowy i dwóch ró¿nych opinii, mamy obowi¹zek przeci¹gn¹Ì przeciwnika na swoj¹ stronê, tzn. przekonaÌ go do swoich argumentów. Nie uznajemy mo¿liwoœci w stylu: "ok pozna³em Twój punkt widzenia, a Ty mój i idŸmy dalej, niech ka¿dy zostanie przy swoim". I na dodatek moja opinia jest automatycznie lepsza od Twojej.

Howgh !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Thotal
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 31, 2010, 11:12:46 »

Zdrowe myÂślenie przestaje byĂŚ zdrowe wtedy, kiedy zachodzÂą w nim przekierowania na; JA, MOJE, nie oddam DuÂży uÂśmiech
Wystarczy uÂżywaĂŚ myÂślenia do celĂłw praktycznych, a nie manipulacji...

Pozdrawiam wszystkich Nowo Rocznie z myÂślÂą, Âże w przyszÂłym bĂŞdziemy mÂądrzejsi - Thotal UÂśmiech
JACK
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 31, 2010, 11:51:42 »

Mo¿liwe, ¿e Kiara przebywa w tym stanie non stop pomijaj¹c fazê umys³owego przetwarzania i ubierania treœci w myœli Mrugniêcie Wtedy automatycznie wyra¿a siê to, co wyp³ywa z g³êbszego poziomu (Wy¿szej JaŸni czy jakkolwiek to nazwaÌ ) w sposób tak stanowczy i bezdyskusyjny, z pominiêciem fazy "wydaje mi siê" Mrugniêcie
Kiara sama pisaÂła o sobie, Âże tak jest.
OpowiadaÂła nawet, Âże dostaÂła "z gĂłry" nakaz specjalnej, owocowo-warzywnej diety uÂłatwiajÂącej kontakt.
Opisywa³a specjaln¹ grupê tak ¿ywionych m³odych ¿ydowskich kap³anów u¿ywanych "do ³¹cznoœci" ze ród³em.
Podobnie R.Steiner w ksi¹¿ce "Wp³yw rozwoju ezoterycznego na cz³owieka" opisuje jak dzia³a okreœlony pokarm i do ezoteryki poleca owoce i warzywa.
http://genesis.apivision.com/steiner3.html

Od razu podkreœlê, ¿e nie uwa¿am tego za z³o je¿eli takiego wyboru dokona Wy¿sze Ja, ¿e ze swojego wypustka fizycznego robi ³¹cznik, niemal automat.

Ale wg mnie to droga tylko dla pojedynczych osĂłb, bo pozostaÂłe  masy ludzkie muszÂą siĂŞ tu uczyĂŚ  uÂżywajÂąc sprawnie dziaÂłajÂącego mĂłzgu, .
Po staropolsku trzeba ludzkim masom wlaĂŚ olej do gÂłowy.
Czyli jeœÌ t³usto, aby sieÌ neuronowa (mózg) by³a "optymalnie" zasilana.
www.optymalni.org.pl
Do tych edukacyjnych celĂłw groch z kapustÂą siĂŞ nie nadaje.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 13:59:55 wysłane przez JACK » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 31, 2010, 12:01:33 »

A moÂże rozumowi naleÂżaÂłoby skrĂłciĂŚ czas urlopu?  DuÂży uÂśmiech
wiki
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2010, 12:06:25 »

ChociaÂż mnie najbardziej irytowaÂło - a teraz juÂż bawi - kiarowe " tylko i wy³¹cznie". W logice taki zwrot oznacza wykluczenie wszelkich innych poglÂądĂłw czyjekolwiek by nie byÂły. Ale pamiĂŞtajÂąc o tym, Âże odrzucenie to pochodzi "tylko i wy³¹cznie"  z nie-umysÂłu Kiary wĂłwczas moja irytacja odbiorcy gdzieÂś siĂŞ ulatnia

Bardzo identyfikuje siĂŞ z tym co napisaÂł East.

Przepraszam Cie Kario, Âże  wywoÂływaÂłaÂś we mnie negatywne myÂśli. Teraz wywoÂłujesz we mnie pozytywne emocje, choĂŚ niekoniecznie zgadzam siĂŞ z TwojÂą  jak to okreÂślasz wiedzÂą wewnĂŞtrznÂą, ale szanuje jÂą i wiem, Âże nie mam prawa nic nikomu narzucaĂŚ.  Jeszcze rok temu Twoje posty wywoÂływaÂły we mnie duÂży sprzeciw, teraz nie wywoÂłujÂą ani pozytywnych ani negatywnych.

Przykro mi, Âże jeszcze ja siĂŞ dorzucam do osĂłb, ktĂłre prĂłbujÂą, tak moÂże Ci siĂŞ wydawaĂŚ oceniaĂŚ Ciebie, ale uwierz tak nie jest. LubiĂŞ CiĂŞ  UÂśmiech

Czuje Âże musiaÂłam to napisaĂŚ.

Pozdrawiam:)
JACK
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 31, 2010, 12:09:08 »

A moÂże rozumowi naleÂżaÂłoby skrĂłciĂŚ czas urlopu?  DuÂży uÂśmiech

Ja bym raczej po³¹czy³ "optymalnie" pracuj¹cy rozum , z czystym i otwartym sercem t.j. nauk¹ Chrystusa.
Czyli trochĂŞ  jak w ostatniej  reklamie Neostrady TP.
ptak
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2010, 12:15:13 »

JACK, masz ca³kowit¹ racjê, jeœli chodzi o po³¹czenie rozumu z sercem.
Zastanawia mnie jedynie owa „optymalnoœÌ”. Czy moÂże byĂŚ jedna dla wszystkich?
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #10 : Grudzień 31, 2010, 12:19:23 »

jest takie powiedzenie- "Nie naleÂży myliĂŚ prawdy z opiniÂą wiĂŞkszoÂści.",-
ale i tak wiêkszoœÌ gdy ma coœ dowieœÌ to pos³uguje siê opini¹ wiêkszoœci..
CiĂŞÂżko czasami polemizowaĂŚ z opiniami innych, ale polemika z czyimÂś wyÂższym Ja- to strata czasu,
lepiej od razu zapytaĂŚ swoje W.Ja czy zgadza siĂŞ z tymi wywodami.. DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
purattu
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 31, 2010, 13:12:45 »

linda spoko temat...songo a i tak wszyscy jestesmy jednoscia nie? tak? podkresl wlasciwe.  DuÂży uÂśmiech

zuigan wola mistrza

kazdego dnia mistrz zuigan shigen zwykl byl zwracac sie do siebie: - mistrzu! - po czym sam
sobie odpowiadal: - tak, panie. a wtedy pytal: - czy juz sie przebudziles? - tak - odpowiadal
ponownie. - nie pozwol, by cie oszukano - przestrzegal. - nie pozwole, panie. - obiecywal.  Cool

ci ktorzy poszukuja drogi nie urzeczywistniaja prawdy
oni widza tylko swoja stara rozrozniajaca swiadomosc
oto przyczyna nieskonczonego cyklu narodzin i smierci
ktora glupcy nazywaja prawdziwa pierwotna jaznia........
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Grudzień 31, 2010, 13:20:56 »

..jednią,
"łyżka nie istnieje", a wszyscy nadal się spierają o kształt łyżki.. MrugniĂŞcie

PS. niesądze żeby jedyną przyczyną naszej bytności na tym poziomie istnienia były jedynie negatywne przesłanki- typu niezrozumienie sowjego położenia, ale to prywatna/subiektywna opinia.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2010, 13:49:38 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #13 : Grudzień 31, 2010, 13:24:54 »

... no i sprĂłbuj bez ÂłyÂżki donieœÌ zupĂŞ do ust.  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #14 : Grudzień 31, 2010, 14:10:26 »

"Kiara sama pisaÂła o sobie, Âże tak jest.
OpowiadaÂła nawet, Âże dostaÂła "z gĂłry" nakaz specjalnej, owocowo-warzywnej diety uÂłatwiajÂącej kontakt."

Nie otrzymalam zadnego nakazu od nikogo naprawde nigdy!

Otrzymalam informacje , z ktorej moge skorzystac lub nie. w informacji tej jest podana konsekfecja plynaca ze stosowania i niestosowania takiej diety.

Ja ogolnie ja stosuje bo lubie , smakuje mi ona i jem z przyjemnoscia a nie z przymusu.
Ale czasami lamie te zasady ( nie jestem idealem) i podjadam rozne rzeczy , zdarza mi sie , jedak mieso mnie odrzuca zedydowanie.

Dziekuje wszystkim za mile zdania , ktore swiadcza o ich rozwoju duchowym , o ich wielkiej pracy nad soba.
Jezeli moglam byc jakims odnosnikiem w tej pracy pomagajacym uzyskac Wam pozytywny efekt , to milo mi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
JACK
Gość
« Odpowiedz #15 : Grudzień 31, 2010, 14:17:35 »

JACK, masz ca³kowit¹ racjê, jeœli chodzi o po³¹czenie rozumu z sercem.
Zastanawia mnie jedynie owa „optymalnoœÌ”. Czy moÂże byĂŚ jedna dla wszystkich?
OsobiÂście nie jestem w tym ortodoksem, jem tÂłusto ale do smaku. Np. maÂło jajek w przeciwieĂąstwie do tzw.Optymalnych,  bo miaÂłem kiedyÂś uczulenie. Nic nie wa¿ê, nie stosujĂŞ ÂścisÂłych proporcji tak jak oni to robiÂą.
Raczej tak po staropolsku.
A poza tym kaÂżdy jest inny.
Mamy pomieszane geny.
Do optymalnego zasilania naszych ciaÂł i mĂłzgĂłw bĂŞdziemy dochodziĂŚ jeszcze dÂługo, ale kiedyÂś osiÂągniemy ten stan.
Ty wolisz duchowoœÌ i s³usznie.
Na teraz najwaÂżniejsze jest czyste, kochajÂące Serce, bo taka byÂła "umowa z Bogiem"
A brzmiaÂła ona mniej wiĂŞcej tak:
Kochajcie i bÂądzcie dobrymi ludÂźmi, bo przyjdzie czas gdy oddzielĂŞ ziarno od plew.
A z rozumem moÂżna poczekaĂŚ, do dalszych etapĂłw szkolenia.

Najpierw damy im rowery. Niech jeÂżdzÂą.
Do szkó³ki motorowej wybierzemy najlepszych, a reszta co s³abo "kuma" bêdzie p³ywaÌ ³ódk¹.

east
Gość
« Odpowiedz #16 : Grudzień 31, 2010, 17:06:33 »

Jack, ja uwielbiam wodĂŞ, wiĂŞc od razu pozostanĂŞ przy lĂłdce MrugniĂŞcie, ale takiej z Âżaglem UÂśmiech)

Rozumiem, ¿e rowery i motory to przenoœnia w której chodzi o szybkoœÌ poruszania siê. Ja jednak wolê swoje tempo. Na wodzie jest siê bli¿ej natury i nie ma ¿adnych wytyczonych dróg ! ¯aglówki limituje tylko zanurzenie Mrugniêcie
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2011, 03:30:29 »

east ,ja teÂż lubiĂŞ wodĂŞ ,ale tylko wtedy ,kiedy czujĂŞ grunt pod nogami  DuÂży uÂśmiech zdecydowanie wolĂŞ rower .Niewielka prĂŞdkoœÌ ,wspaniaÂłe widoki i samo zdrowie  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

JACK
Ja bym raczej po³¹czy³ "optymalnie" pracuj¹cy rozum , z czystym i otwartym sercem t.j. nauk¹ Chrystusa

Podoba mi siĂŞ to co napisaÂłeÂś i zgadzam siĂŞ z TobÂą  Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
purattu
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2011, 14:21:44 »

spoks..moze i 'jedniÂą'..cokolwiek..

<a href="http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #19 : Styczeń 01, 2011, 14:31:58 »

chodzi oczywiÂście o tÂą ÂłyÂżkĂŞ- ktĂłra nie istnieje DuÂży uÂśmiech
<a href="http://www.youtube.com/v/AeevA9Mw8-k?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/AeevA9Mw8-k?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL</a>

purattu
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 01, 2011, 15:00:54 »

oczywista oczywistosc ze przeciez no tak  Cool
zrobilam kontynuacje ta lyzka od ramy - ale nie od tego GODa tylko jogurtowej paciaji..
ze koncept ma nawet lyzka w soim deklu...'niemozliwe'

a z tym istnieje nie istnieje to ani lyzka ani nawet te palce ktore teraz stukaja w klawiature, ha!
zaraz..?...to kto to w ogole pisze teraz..?  DuÂży uÂśmiech

<a href="http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

will u just taste the soup....?
..all right i'll taste the soup, where is the spoon?
...there is no spoon...rotfl!!!

aha!!! aha!!
45 sekund niezlej polewki

<a href="http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Styczeń 01, 2011, 15:20:50 »

a z tym istnieje nie istnieje to ani lyzka ani nawet te palce ktore teraz stukaja w klawiature, ha!
zaraz..?...to kto to w ogole pisze teraz..?  DuÂży uÂśmiech

to twoja prywatna projekcja, a może wcale nie
co jeśli przyczyna jest skutkiem, a skutek- przyczyną??
miłych snów UÂśmiech

PS. Neo- złodziej łyżek,- strasznie nisko upadł DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2011, 15:21:43 wysłane przez songo1970 » Zapisane

purattu
Gość
« Odpowiedz #22 : Styczeń 01, 2011, 15:47:52 »

co jeÂśli przyczyna jest skutkiem, a skutek- przyczynÂą??

a CO jest (?/!) pomiedzy wdechem a wydechem??
pomiedzy jedna mysla a druga?

pewien zyd pyta przyjaciela - jak dziala telegraf?
nie rozumiem jak mozna przeslac wiadomosci po drucie?
a na to przyjaciel: - zapomnij o drutach. wyobraz sobie ogromnego psa,
ktorego leb znajduje sie w kownie, a ogon w wilnie. pociagnij za ogon w wilnie,
a pies zaszczeka w kownie.
- aha, ale jak dziala telegraf bez drutu?
- w ten sam sposob, ale bez psa.  MrugniĂŞcie

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #23 : Styczeń 01, 2011, 16:25:18 »

ten pies wiele wyjaÂśnia, i choĂŚ nie jestem chasydem podobajÂą mi siĂŞ twoje historyjki MrugniĂŞcie

dczion
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 01, 2011, 16:50:56 »

A mi sie wydaje ze to wy karmicie swoje Wielkie JA na zranionym Kiary. Kiedys tez taki bylem. I czesto zachodze w mysl czy lodzka istota jest Zrozumiec wtedy i tylko wtedy bedac nieZROZUMIANYM
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: