Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:32:18

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zdrowe my¶lenie  (Przeczytany 18676 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Linda
Go¶æ
« : Grudzieñ 30, 2010, 19:39:36 »

U¶miech
Czytaj±c w±tek "Jezus jak to z nim w³a¶ciwie jest"i widz±c tak ró¿ne podej¶æie do tej samej sprawy(czytaj sprawy Kiary) postanowi³am za³o¿yæ ten w±tek.Uwa¿am ,¿e doskonalenie naszego my¶lenia,a co za tym idzie doskonalenie naszego odczuwania,emocji  ,zachowania to po prostu kolejne kroki w naszej ewolucji....Wiem ,ze Ameryki nie odkrywam..ale czy tak naprawdê nie jest.?
   Je¶li reagujemy na wszystko tak jak zawsze, a okre¶lone sytuacje  wywo³uj± wci±¿ te same reakcje,  to przecie¿ nie mo¿emy my¶leæ o jakimkolwiek rozwoju.Moze trzeba by by³o zaskoczyæ samego siebie?Spowodowaæ by  wkurzajaca  sytuacja nie frustrowa³a mnie a by³a tylko powodem do dumy ,ze uda³o mi sie przebrn±c przez pu³apke na swojej drodze do zdrowego myslenia.Bo czym tak naprawde jest zdrowe myslenie?..Dla mnie to takie myslenie ,które najprosciej mówiac pozwala mi sie dobrze czuæ w kazdej sytuacji...Mi te¿ zawsze przeszkadza³o to ,ze ktos swoje wypowiedzi nie poprzedza³ takimi stwierdzeniami jak "ja mysle", "moim zdaniem","wydaje mi siê",mówiacych o tym ,ze to tylko  poglady pisz±cego ,a nie jakie¶  prawdy objawione.Ja do dzis jeszcze to stosujê.Ale czy to jest dobre ,zdrowe myslenie?......tak naprawde nie wiem...
Swiadczyæ to moze tylko, a w moim przypadku prawie napewno ,o braku zaufania do swojej wiedzy w zakresie tego tematu.Jesli czytamy ludzi o tak wielkim zaufaniu do siebie i swojej wiedzy jakie ma Kiara ,to mo¿e nam to  przeszkadzac..Z³osci nas ,ze tak naprawde rzeczy o których ona pisze dla nas nie s± takie oczywiste,  a wrêcz niezrozumia³e.Nie zgadzaj± siê z naszymi pogl±dami a wiec stawiaj± nas w opozycji .
Mysle sobie ,ze tak naprawde same fakty i zdarzenia np .sposób wyrazania sie Kiary nie s± tak wazne jak nasze nastawienie do nich.Mamy bowiem okreslone wyobra¿enie o prawid³owym wyra¿aniu siê i zachowaniu i zgodnie z  tym  oceniamy innych. Dowodem na to jest fakt,ze nie istnieje jedna opinia w tej sprawie(sprawie Kiary) tylko wiele róznych opini.Co ja robiê w takiej sytuacji ,kiedy czyja¶ wypowiedz na chwilke rozbuja emocje i jest w stanie zburzyæ mój spokój.Chwilke  krytycznie przygladam sie swoim emocjom,próbuje je tak zinterpretowac bym dalej mog³a czuc sie dobrze....Tylko od nas zalezy jakie uczucia w sobie wzbudzimy.Czasem ludzie celowo chc± wzbudziæ w nas  negatywne  uczucia...Jesli odpowiemy w tym samym  tonie, to oni osiagaja swój cel.Jesli nie ...bo postanowilismy przyjrzec sie naszemu my¶leniu i uporz±dkowac emocje...to wygramy...I nie wazne czy kos to zauwa¿y czy nie,wazne ,ze my o tym wiemy...To taka osobista satysfakcja...Czy mo¿emy wówczas czuæ siê gorzej?
Faktem jest ,ze na swojej drodze spotykamy rózne osoby,z róznymi temperamentami ,które beda w rózny sposób sie wypowiada³y . Musimy pogodziæ sie z faktem ,ze nigdy nie bed± tacy jak bysmy chcieli by byli.
.My natomiast nigdy nie pozbedziemy sie negatywnych mysli i uczuc  .Nie jestesmy doskonali.Mozemy jednak decydowac jak intensywnie i jak d³ugo
 beda trwa³y....Wszystko to zdarzy sie wted,y gdy za kazdym razem bedziemy analizowac pojawiajace sie mysli i uczucia .,by w zadnym wypadku nie poniesc duchowej szkody.Pialiscie o tym wiele razy,dlaczego wiec w praktyce idzie nam tak s³abo.
 Tak mysle ja .. ..moze sa jeszcze inne sposoby na zdrowe myslenie..A moze  trzeba jednak  pokazywac  innym ,ze robi± co¶ nie tak?....ale  jakie przyjaæ normy ?Czy takie jak do tej pory .dobre - z³e   ..m±dre -g³upie.wypada -nie wypada.?I w odniesieniu do czego?. Do w³asnych pogladów?
..Ci±gle mam jednak nadzieje ,ze jest dobry dla wszystkich sposób na zdrowe my¶lenie ,takie inne ni¿ dot±d..bardziej odkrywcze ..prekursorskie...Takie ,które od pierwszych klas w szkole by³oby w programie nauczania
 ...takie ,dzieki któremu spokój i trzezwa ocena sytuacji    nas nie opusci... Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 30, 2010, 20:15:18 »

Witaj Linda.
piszesz
..Ci±gle mam jednak nadzieje ,ze jest dobry dla wszystkich sposób na zdrowe my¶lenie ,takie inne ni¿ dot±d..bardziej odkrywcze ..prekursorskie...Takie ,które od pierwszych klas w szkole by³oby w programie nauczania
 ...takie ,dzieki któremu spokój i trzezwa ocena sytuacji    nas nie opusci...

Ja równie¿ czasami wpadam w pu³apki oceniania i niezdrowego my¶lenia. Bardzo podobne do tych, o których Ty piszesz.
Moim zdaniem nie ma konieczno¶ci programowania tzw "zdrowego my¶lenia" w szko³ach, bo to te¿ by³oby warto¶ciowanie co jest dobre a co niew³a¶ciwe. Ka¿dy jest inny, jak piszesz.
Natomiast mój sposób na zdrowe my¶lenie bierze siê spoza "ja" . Wci±¿ æwiczê siê w uwa¿no¶ci wzglêdem, czêsto pochopnych,  reakcji swojego uwarunkowanego "ja". Wówczas w³a¶ciwe my¶li s± inspirowane z innej, jakby spoza umys³owej przestrzeni. Mo¿na by to nazwaæ ( je¶li ju¿ trzeba ) poziomem Wy¿szego Ja. Tego m±drzejszego, wiedz±cego intuicyjnie zanim pojawi siê my¶l. To nie nazywa³oby siê ju¿ zdrowym my¶leniem, tylko "wiedzeniem" ( gnowing - nie knowing - z angielska )
Mo¿liwe, ¿e Kiara przebywa w tym stanie non stop pomijaj±c fazê umys³owego przetwarzania i ubierania tre¶ci w my¶li Mrugniêcie Wtedy automatycznie wyra¿a siê to, co wyp³ywa z g³êbszego poziomu (Wy¿szej Ja¼ni czy jakkolwiek to nazwaæ ) w sposób tak stanowczy i bezdyskusyjny, z pominiêciem fazy "wydaje mi siê" Mrugniêcie
Nale¿y jednak o tym pamiêtaæ, ¿e ka¿dy cz³owiek posiada swoj± wewnêtrzn± wiedzê na dany moment dla niego w³a¶ciwa i ta wiedza mo¿e siê znacz±co ró¿niæ z t± , któr± sami wyra¿amy. Pamiêtaj±c o tej zasadzie odbieraj±cy przekaz równie¿ pozbêdzie siê irytacji. Chocia¿ mnie najbardziej irytowa³o - a teraz ju¿ bawi - kiarowe " tylko i wy³±cznie". W logice taki zwrot oznacza wykluczenie wszelkich innych pogl±dów czyjekolwiek by nie by³y. Ale pamiêtaj±c o tym, ¿e odrzucenie to pochodzi "tylko i wy³±cznie"  z nie-umys³u Kiary wówczas moja irytacja odbiorcy gdzie¶ siê ulatnia. Tym samym nie muszê wci±¿ przygl±daæ siê swoim my¶lom czy aby s± zdrowe.

pozdr
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 30, 2010, 22:38:46 »

Lindo, bardzo s³usznie powiedzia³a¶, co powy¿ej. Mia³em bardzo podobne skojarzenia co do naszej kontrowersyjnej kole¿anki i reakcji ró¿nych w tej materii. Nie mog³em zapisaæ ich tam, bo i tak wysoce przekroczy³em darowany limit . To m±dre, co piszesz i zwracasz uwagê na istotny aspekt. Bez ogródek mo¿na napisaæ z okazji tych rozwa¿añ o nieu¶wiadomionej zawi¶ci, o poczuciu zagro¿enia przed nowym, nieznanym, o tym, ¿e ni¿ej wibruj±cy nie widzi wy¿szych wibracji i rzutuje swoje niedoskona³o¶ci, ¿e te wy¿sze, go niejako "czyszcz±", a to nie jest najmilsze odczucie, mimo ¿e informacje podawane bêd± neutralnie, to i tak bêd± wzbudzaæ poczucie zagro¿enia, lêk, niepokój, lub te¿ gorszo¶æ. I st±d takie nieprzewidziane zachowania, do granic agresji w³±cznie. Du¿o by mo¿na tu napisaæ, ale pora ju¿ pó¼na. Warto obejrzeæ to z ka¿dej strony, a wtedy ³atwiej okie³znaæ rumaka ego, gdy ten za bardzo kopytami wierzga.

Wyja¶niæ, a przynajmniej przybli¿yæ to mo¿e los samego Jezusa ukrzy¿owanego przez wspó³bratymców, b±d¼ co b±d¼, a tak¿e i innych ¶wiêtych mêczenników, ofiar bojowników o prawdê, czy te¿ palonych na stosie czarownic...Teraz czyni siê to bardziej s³owem i my¶l±, ale ¶lad jest bardzo silny, gdy¿ Ziemia powoli zbli¿a siê do pó³kuli antymaterialnej Wszech¶wiata, i to co kiedy¶ nie ma³o takiej mocy, teraz ma olbrzymi±. Zachêcam zatem i siebie i innych do ogromnej czujno¶ci i uwa¿no¶ci w tym wzglêdzie i do bardzo m±drego obchodzenie siê ze s³owem i my¶l±.

Dobranoc! U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2010, 11:32:47 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 31, 2010, 10:41:54 »

Elo !!!

Zgadzam siê z powy¿szymi wypowiedziami i doda³bym, ¿e na niejednoznaczno¶æ przekazu maj± wp³yw równie¿:

- formu³a forum, czyli ¿e nie rozmawiasz twarz± w twarz i krótka rozmowa osobista na forum trwa o wiele d³u¿ej i potrzebne jest czasem wiele zapisów aby wyt³umaczyæ miêdzy sob± prost± rzecz; a na koñcu wychodzi, ¿e obaj oponencie s± po tej samej stronie,

- braki w umiejêtno¶ci w³a¶ciwego wypowiadania siê - mam na my¶li sztukê retoryki,

- brak umiejêtno¶ci prowadzenia sporów - to siê ³adnie nazywa erystyka.

- emocje - na tym polu ju¿ chyba ka¿dy z nas dawa³ tutaj popisy.

Ja przyj±³em sobie kilka zasad, które u³atwiaj± mi forumow± egzystencjê:

1. nie odpowiadaj na osobiste zaczepki - zw³aszcza emocjonalne argumenty w stylu: "kolega jest g³upi i ma wszy na  mózgu"
2. je¿eli nie mo¿esz jednak wytrzymaæ, bo tak mocno "dowalili Ci do pieca", to zredaguj odpowied¼ dzieñ pó¼niej - czas goi rany.
3. staraj siê mówiæ w 1 osobie liczby pojedynczej - "ja to robiê tak, ja to rozumiem tak,..."
4. mój punkt widzenia nie jest jedyn± scie¿k± do celu, kto¶, kto rozumie inaczej, te¿ tam trafi.
5. wypowiadaj siê tylko na tematy, w których masz wiedzê, w pozosta³ych zadawaj pytania, to j± zdobêdziesz.
6. nigdy nie pouczaj innych, bo zawsze kto¶ mo¿e Ci odpaliæ w stylu: "jak jeste¶ taki m±dry, to dlaczego Ty pope³ni³e¶ tyle b³êdów w swoim ¿yciu ?" Poza tym jako¶ tak ca³y czas sobie my¶lê, i¿ nie mam prawa pouczaæ innych, bo ka¿dy ma prawo pope³niaæ swoje b³êdy.

Dodam jeszcze, i¿ my Polacy mamy czêsto tak± przypad³o¶æ (nie wiem jak to jest za granic±), ¿e w przypadku rozmowy i dwóch ró¿nych opinii, mamy obowi±zek przeci±gn±æ przeciwnika na swoj± stronê, tzn. przekonaæ go do swoich argumentów. Nie uznajemy mo¿liwo¶ci w stylu: "ok pozna³em Twój punkt widzenia, a Ty mój i id¼my dalej, niech ka¿dy zostanie przy swoim". I na dodatek moja opinia jest automatycznie lepsza od Twojej.

Howgh !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 31, 2010, 11:12:46 »

Zdrowe my¶lenie przestaje byæ zdrowe wtedy, kiedy zachodz± w nim przekierowania na; JA, MOJE, nie oddam Du¿y u¶miech
Wystarczy u¿ywaæ my¶lenia do celów praktycznych, a nie manipulacji...

Pozdrawiam wszystkich Nowo Rocznie z my¶l±, ¿e w przysz³ym bêdziemy m±drzejsi - Thotal U¶miech
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 31, 2010, 11:51:42 »

Mo¿liwe, ¿e Kiara przebywa w tym stanie non stop pomijaj±c fazê umys³owego przetwarzania i ubierania tre¶ci w my¶li Mrugniêcie Wtedy automatycznie wyra¿a siê to, co wyp³ywa z g³êbszego poziomu (Wy¿szej Ja¼ni czy jakkolwiek to nazwaæ ) w sposób tak stanowczy i bezdyskusyjny, z pominiêciem fazy "wydaje mi siê" Mrugniêcie
Kiara sama pisa³a o sobie, ¿e tak jest.
Opowiada³a nawet, ¿e dosta³a "z góry" nakaz specjalnej, owocowo-warzywnej diety u³atwiaj±cej kontakt.
Opisywa³a specjaln± grupê tak ¿ywionych m³odych ¿ydowskich kap³anów u¿ywanych "do ³±czno¶ci" ze ¬ród³em.
Podobnie R.Steiner w ksi±¿ce "Wp³yw rozwoju ezoterycznego na cz³owieka" opisuje jak dzia³a okre¶lony pokarm i do ezoteryki poleca owoce i warzywa.
http://genesis.apivision.com/steiner3.html

Od razu podkre¶lê, ¿e nie uwa¿am tego za z³o je¿eli takiego wyboru dokona Wy¿sze Ja, ¿e ze swojego wypustka fizycznego robi ³±cznik, niemal automat.

Ale wg mnie to droga tylko dla pojedynczych osób, bo pozosta³e  masy ludzkie musz± siê tu uczyæ  u¿ywaj±c sprawnie dzia³aj±cego mózgu, .
Po staropolsku trzeba ludzkim masom wlaæ olej do g³owy.
Czyli je¶æ t³usto, aby sieæ neuronowa (mózg) by³a "optymalnie" zasilana.
www.optymalni.org.pl
Do tych edukacyjnych celów groch z kapust± siê nie nadaje.

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2010, 13:59:55 wys³ane przez JACK » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 31, 2010, 12:01:33 »

A mo¿e rozumowi nale¿a³oby skróciæ czas urlopu?  Du¿y u¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 31, 2010, 12:06:25 »

Chocia¿ mnie najbardziej irytowa³o - a teraz ju¿ bawi - kiarowe " tylko i wy³±cznie". W logice taki zwrot oznacza wykluczenie wszelkich innych pogl±dów czyjekolwiek by nie by³y. Ale pamiêtaj±c o tym, ¿e odrzucenie to pochodzi "tylko i wy³±cznie"  z nie-umys³u Kiary wówczas moja irytacja odbiorcy gdzie¶ siê ulatnia

Bardzo identyfikuje siê z tym co napisa³ East.

Przepraszam Cie Kario, ¿e  wywo³ywa³a¶ we mnie negatywne my¶li. Teraz wywo³ujesz we mnie pozytywne emocje, choæ niekoniecznie zgadzam siê z Twoj±  jak to okre¶lasz wiedz± wewnêtrzn±, ale szanuje j± i wiem, ¿e nie mam prawa nic nikomu narzucaæ.  Jeszcze rok temu Twoje posty wywo³ywa³y we mnie du¿y sprzeciw, teraz nie wywo³uj± ani pozytywnych ani negatywnych.

Przykro mi, ¿e jeszcze ja siê dorzucam do osób, które próbuj±, tak mo¿e Ci siê wydawaæ oceniaæ Ciebie, ale uwierz tak nie jest. Lubiê Ciê  U¶miech

Czuje ¿e musia³am to napisaæ.

Pozdrawiam:)
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 31, 2010, 12:09:08 »

A mo¿e rozumowi nale¿a³oby skróciæ czas urlopu?  Du¿y u¶miech

Ja bym raczej po³±czy³ "optymalnie" pracuj±cy rozum , z czystym i otwartym sercem t.j. nauk± Chrystusa.
Czyli trochê  jak w ostatniej  reklamie Neostrady TP.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 31, 2010, 12:15:13 »

JACK, masz ca³kowit± racjê, je¶li chodzi o po³±czenie rozumu z sercem.
Zastanawia mnie jedynie owa „optymalno¶æ”. Czy mo¿e byæ jedna dla wszystkich?
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 31, 2010, 12:19:23 »

jest takie powiedzenie- "Nie nale¿y myliæ prawdy z opini± wiêkszo¶ci.",-
ale i tak wiêkszo¶æ gdy ma co¶ dowie¶æ to pos³uguje siê opini± wiêkszo¶ci..
Ciê¿ko czasami polemizowaæ z opiniami innych, ale polemika z czyim¶ wy¿szym Ja- to strata czasu,
lepiej od razu zapytaæ swoje W.Ja czy zgadza siê z tymi wywodami.. Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 31, 2010, 13:12:45 »

linda spoko temat...songo a i tak wszyscy jestesmy jednoscia nie? tak? podkresl wlasciwe.  Du¿y u¶miech

zuigan wola mistrza

kazdego dnia mistrz zuigan shigen zwykl byl zwracac sie do siebie: - mistrzu! - po czym sam
sobie odpowiadal: - tak, panie. a wtedy pytal: - czy juz sie przebudziles? - tak - odpowiadal
ponownie. - nie pozwol, by cie oszukano - przestrzegal. - nie pozwole, panie. - obiecywal.  Cool

ci ktorzy poszukuja drogi nie urzeczywistniaja prawdy
oni widza tylko swoja stara rozrozniajaca swiadomosc
oto przyczyna nieskonczonego cyklu narodzin i smierci
ktora glupcy nazywaja prawdziwa pierwotna jaznia........
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 31, 2010, 13:20:56 »

..jednią,
"łyżka nie istnieje", a wszyscy nadal się spierają o kształt łyżki.. Mrugniêcie

PS. niesądze żeby jedyną przyczyną naszej bytności na tym poziomie istnienia były jedynie negatywne przesłanki- typu niezrozumienie sowjego położenia, ale to prywatna/subiektywna opinia.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2010, 13:49:38 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 31, 2010, 13:24:54 »

... no i spróbuj bez ³y¿ki donie¶æ zupê do ust.  Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 31, 2010, 14:10:26 »

"Kiara sama pisa³a o sobie, ¿e tak jest.
Opowiada³a nawet, ¿e dosta³a "z góry" nakaz specjalnej, owocowo-warzywnej diety u³atwiaj±cej kontakt."

Nie otrzymalam zadnego nakazu od nikogo naprawde nigdy!

Otrzymalam informacje , z ktorej moge skorzystac lub nie. w informacji tej jest podana konsekfecja plynaca ze stosowania i niestosowania takiej diety.

Ja ogolnie ja stosuje bo lubie , smakuje mi ona i jem z przyjemnoscia a nie z przymusu.
Ale czasami lamie te zasady ( nie jestem idealem) i podjadam rozne rzeczy , zdarza mi sie , jedak mieso mnie odrzuca zedydowanie.

Dziekuje wszystkim za mile zdania , ktore swiadcza o ich rozwoju duchowym , o ich wielkiej pracy nad soba.
Jezeli moglam byc jakims odnosnikiem w tej pracy pomagajacym uzyskac Wam pozytywny efekt , to milo mi.

Kiara U¶miech U¶miech
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 31, 2010, 14:17:35 »

JACK, masz ca³kowit± racjê, je¶li chodzi o po³±czenie rozumu z sercem.
Zastanawia mnie jedynie owa „optymalno¶æ”. Czy mo¿e byæ jedna dla wszystkich?
Osobi¶cie nie jestem w tym ortodoksem, jem t³usto ale do smaku. Np. ma³o jajek w przeciwieñstwie do tzw.Optymalnych,  bo mia³em kiedy¶ uczulenie. Nic nie wa¿ê, nie stosujê ¶cis³ych proporcji tak jak oni to robi±.
Raczej tak po staropolsku.
A poza tym ka¿dy jest inny.
Mamy pomieszane geny.
Do optymalnego zasilania naszych cia³ i mózgów bêdziemy dochodziæ jeszcze d³ugo, ale kiedy¶ osi±gniemy ten stan.
Ty wolisz duchowo¶æ i s³usznie.
Na teraz najwa¿niejsze jest czyste, kochaj±ce Serce, bo taka by³a "umowa z Bogiem"
A brzmia³a ona mniej wiêcej tak:
Kochajcie i b±dzcie dobrymi lud¼mi, bo przyjdzie czas gdy oddzielê ziarno od plew.
A z rozumem mo¿na poczekaæ, do dalszych etapów szkolenia.

Najpierw damy im rowery. Niech je¿dz±.
Do szkó³ki motorowej wybierzemy najlepszych, a reszta co s³abo "kuma" bêdzie p³ywaæ ³ódk±.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 31, 2010, 17:06:33 »

Jack, ja uwielbiam wodê, wiêc od razu pozostanê przy lódce Mrugniêcie, ale takiej z ¿aglem U¶miech)

Rozumiem, ¿e rowery i motory to przeno¶nia w której chodzi o szybko¶æ poruszania siê. Ja jednak wolê swoje tempo. Na wodzie jest siê bli¿ej natury i nie ma ¿adnych wytyczonych dróg ! ¯aglówki limituje tylko zanurzenie Mrugniêcie
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #17 : Styczeñ 01, 2011, 03:30:29 »

east ,ja te¿ lubiê wodê ,ale tylko wtedy ,kiedy czujê grunt pod nogami  Du¿y u¶miech zdecydowanie wolê rower .Niewielka prêdko¶æ ,wspania³e widoki i samo zdrowie  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

JACK
Ja bym raczej po³±czy³ "optymalnie" pracuj±cy rozum , z czystym i otwartym sercem t.j. nauk± Chrystusa

Podoba mi siê to co napisa³e¶ i zgadzam siê z Tob±  Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 01, 2011, 14:21:44 »

spoks..moze i 'jedni±'..cokolwiek..

<a href="http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/INBOvCWYqlU?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x006699&amp;amp;color2=0x54abd6&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #19 : Styczeñ 01, 2011, 14:31:58 »

chodzi oczywi¶cie o t± ³y¿kê- która nie istnieje Du¿y u¶miech
<a href="http://www.youtube.com/v/AeevA9Mw8-k?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/AeevA9Mw8-k?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL</a>

purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 01, 2011, 15:00:54 »

oczywista oczywistosc ze przeciez no tak  Cool
zrobilam kontynuacje ta lyzka od ramy - ale nie od tego GODa tylko jogurtowej paciaji..
ze koncept ma nawet lyzka w soim deklu...'niemozliwe'

a z tym istnieje nie istnieje to ani lyzka ani nawet te palce ktore teraz stukaja w klawiature, ha!
zaraz..?...to kto to w ogole pisze teraz..?  Du¿y u¶miech

<a href="http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/XGnBFFsoz8c?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x234900&amp;amp;color2=0x4e9e00&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

will u just taste the soup....?
..all right i'll taste the soup, where is the spoon?
...there is no spoon...rotfl!!!

aha!!! aha!!
45 sekund niezlej polewki

<a href="http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/IA1gNwQftsM?fs=1&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;color1=0x402061&amp;amp;color2=0x9461ca&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;640&quot; height=&quot;505&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Styczeñ 01, 2011, 15:20:50 »

a z tym istnieje nie istnieje to ani lyzka ani nawet te palce ktore teraz stukaja w klawiature, ha!
zaraz..?...to kto to w ogole pisze teraz..?  Du¿y u¶miech

to twoja prywatna projekcja, a może wcale nie
co jeśli przyczyna jest skutkiem, a skutek- przyczyną??
miłych snów U¶miech

PS. Neo- złodziej łyżek,- strasznie nisko upadł Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 01, 2011, 15:21:43 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 01, 2011, 15:47:52 »

co je¶li przyczyna jest skutkiem, a skutek- przyczyn±??

a CO jest (?/!) pomiedzy wdechem a wydechem??
pomiedzy jedna mysla a druga?

pewien zyd pyta przyjaciela - jak dziala telegraf?
nie rozumiem jak mozna przeslac wiadomosci po drucie?
a na to przyjaciel: - zapomnij o drutach. wyobraz sobie ogromnego psa,
ktorego leb znajduje sie w kownie, a ogon w wilnie. pociagnij za ogon w wilnie,
a pies zaszczeka w kownie.
- aha, ale jak dziala telegraf bez drutu?
- w ten sam sposob, ale bez psa.  Mrugniêcie

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #23 : Styczeñ 01, 2011, 16:25:18 »

ten pies wiele wyja¶nia, i choæ nie jestem chasydem podobaj± mi siê twoje historyjki Mrugniêcie

dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 01, 2011, 16:50:56 »

A mi sie wydaje ze to wy karmicie swoje Wielkie JA na zranionym Kiary. Kiedys tez taki bylem. I czesto zachodze w mysl czy lodzka istota jest Zrozumiec wtedy i tylko wtedy bedac nieZROZUMIANYM
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: