Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 01:37:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Najwiekszy dar od Boga.  (Przeczytany 10904 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dczion
Gość
« : Grudzień 30, 2010, 20:10:55 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie, po badzo dlugiej przerwie wiele sie zmienilo w moim zyciu a raczej zmienilo sie ono cale otrzymalem od Boga najwiekszy dar , dar jaki  otrzymujemy  wszyscy ale czy go w pelni doceniamy i czy potrafimy  podziekowac Bogu za ten dar i w jaki sposub to uczynic. Dar ktoru mozesz w pelni zrozumiec dopiero w momencie jego otrzymania.
TAK, doslownie w momencie, dar ktory calkowicie odmieni ciebie i cale twoje zycie, doda mu wiecej sensu sily i odwagi poczujesz sie jak ''mlody bog''.
Mam nadzieje ze rozbudzilem w was niewielki rombek nadzieji i ciekawosci i zastanawiacie sie co jest tym darem.
Jego najwieksza nadzwyczajnoscia jest jego najwieksza prostota ale czy to jednak takie proste?.
Pan Bog ofiarowal mi przesliczna  coreczke i jest ona  moim najwiekszym darem i dziekuje Panu Bogu za ten dar kazdego dnia ale w sposub w jaki on odemnie tego oczekuje, oddalem mojej coreczce cale swoje serce to moj malutki kwiatuszek lotosu o ktory bebe dbal jak najlepiej, by najpiekniej jak tylko potrafi rozwijal wszystkie swoje malutkie platki.
Jednak te podzekowania to nie taka prosta sprawa w swiecie o jakim pisala kiedys Enigma o ile dobrze pamientam jej avatar to drzewo w krztalcie kobiecej twarzy byla to mysl godna wielkigo podziwu mysl wielkiego nauczyciela a raczej nauczycielki, pisala o nas wszystkich jako straznikach systemu, a ja obecnie mam ich pelna chate  UÂśmiech .
Otorz uwarzaja oni ze dziecko powinno miec swoj wlasny bezpieczny kat wedlug nich to przeciez jest to przesliczne luzeczko kture kupili rodzice, szkoda tylko ze to luzeczko stoi z reguly na drugim koncu pokoju a kiedy dziecko placze to wzadnym wypadku nie wolno wyciagac jej z luzeczka bo sie przywyczji a wtedy to juz koniec swiata, jak placze to trzeba dac jej ten przesli smoczus co dostala od babci.
A ja sie pytam jezeli dziecko placze w niebo glosy rozlewa morze slonych lez blaga o odrobine milosci bliskosci, najzwyczajniej ciepla drugiej osoby, czy kawalek plastiku z mieka guma stymulujaca piers mamuni zastompi jej milosc , milosc matki czy ojca czy to taki ich ichniejszy sposub podziekowania z najwiekszy dar zycia???.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to brzmi jak zjedzone wszystkie rozumy przez swiezo upieczonego tatusia i ze pozyjemy zobaczymy jak ci na glowe wejdzie, jednak robimy wszystko czego oczekuja od nas znajomi przyjaciele rodzice czy dziadkowie a czy ktos tutaj zastanowi sie czego oczekuje od was wasz nowo narodzony aniolek  UÂśmiech i jaka forme podziekowania uwazacie za prawdziwie wdzieczna, tak wiec pozyjemy zobaczymy.
A co wy o tym myslicie???.
P.s Witaj Enigmo jezeli moge prosicz czy mogla bys umiescic w tym temacie swoja zlota mysl.
Pozdrawiam
dczion
ptak
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2010, 20:44:46 »

Witaj Dczion,
Przede wszystkim gratulujê Ci córeczki, to faktycznie najwiêkszy dar, jaki mo¿na otrzymaÌ od ¿ycia. Ten ma³y anio³ek niesie z sob¹ jeszcze wiele innych darów. Bêdziesz je odkrywa³ ka¿dego dnia. Najwiêkszy z nich to mi³oœÌ, najpiêkniejsza jaka mo¿e byÌ, be¿ ¿adnych warunków. To dzieci tak naprawdê ucz¹ nas jak kochaÌ szczerze i bezgranicznie. One te¿ potrzebuj¹ naszej mi³oœci w ka¿dej sekundzie swego ¿ycia. I nie powinno siê jej limitowaÌ ani wydzielaÌ.
Tym bardziej, gdy dziecko pÂłaczem sygnalizuje swoje potrzeby. Zawsze lepiej je przytuliĂŚ, daĂŚ poczucie bezpieczeĂąstwa, niÂż „tresowaĂŚ” od pierwszych chwil Âżycia. Nie zawsze rady starszych sÂą sÂłuszne. Warto sÂłuchaĂŚ wÂłasnego serca. ZresztÂą ono CiĂŞ poprowadzi.
Jeszcze raz serdeczne gratulacje.  UÂśmiech
dczion
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2010, 21:54:22 »

Bardzo dziekujemy Ptaszku.
Dni leca nam teraz jak godz a moze i minuty dopiero pare dni jestesmy raze nie wlicajac wczesniejszych 40tyg ale to zupelnie inna bajka,
Jaszcze raz slicznie dziekujemy i pozdrawiamy cala rodzinka UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2010, 21:56:33 wysłane przez dczion » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2010, 22:12:00 »

Witaj Dczion:)
Gratuluje wam tego Âślicznego  AnioÂłka UÂśmiech ÂŻyczĂŞ  mu wszystkiego najlepszego na tym Âświecie. Samych szczĂŞÂśliwych , radosnych dni w nadchodzÂącym Nowym Roku dla AnioÂłka i caÂłej twojej rodzinki  Buziak
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2010, 22:12:51 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2010, 22:19:27 »

Do³¹czam siĂŞ do Gratulacji. Niechaj Zdrowo, w Harmonii i Prawdzie siĂŞ chowa. I stanie siĂŞ WaszÂą OzdobÂą i ÂŚwiatÂłem Przebudzonym  na zawsze! UÂśmiech

koliberek33
Kiara
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2010, 22:44:23 »

Witaj dczion

Najwspanialsze gratulacje dla tatusia i mamusi maleĂąkiego kwiatuszka!
Oby wyrĂłsÂł w najcudniejszy kwiat , ktĂłry bĂŞdzie wszystkich obdarowywaÂł szczĂŞÂściem.
Ciesze siĂŞ Twoja radoÂściÂą , bÂądzcie szczĂŞÂśliwÂą rodzinÂą , niech maleĂąstwo chowa siĂŞ zdrowo.

Moim zdaniem jak dziecko pÂłacze to zwyczajnie upomina siĂŞ o coÂś ( mam dwĂłch synĂłw tak wiec i doÂświadczenie) , ja braÂłam dziecko na rĂŞce , tuliÂłam rozmawiaÂłam , a jak juÂż byÂło wyciszone usypiaÂło spokojnie.

Spa³o tuz przy moim ³ó¿ku , tak ze prawie przez sen trzyma³o mój palec.Mia³o zawsze poczucie mojej bliskoœci i bezpieczeùstwa.

Nie wyros³o na uzale¿nione i wymuszaj¹ce nic p³aczem , nie mia³o takiej potrzeby , czu³o moja bliskoœÌ i reakcje na swoje potrzeby.

Ja tak wychowywaÂłam swoje niemowlĂŞta.
Co Wy zrobicie? To juÂż wasza decyzja , ale oby byÂła Wasza a nie skutek cudzych nie zawsze dobrych rad.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2010, 22:51:49 wysłane przez Kiara » Zapisane
dczion
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 30, 2010, 22:48:41 »

Dziekuje wam Chanell i Koliberku z dniem narodzin moje zycie sie calkowicie odmiemilo, a nie bylo latwo porod byl bardzo ciezki ale Bog byl dla nas bardzo laskawy i teraz jest juz wszystko wporzadku.
Dziekuje i pozdrawiam cala rodzinka
dczion
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 30, 2010, 23:13:00 »

Dziekuje Kiaro a i ja tak uwazam luzeczko stoi przy samym lozku ze az nos wystaje mi miedzy szczebelkami  UÂśmiech.
Pozdrawiam i wracam do obowiakow
east
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 01, 2011, 01:21:15 »

PiĂŞkna sprawa dczion. Dziecko to nowa energia, ktĂłrej bĂŞdziesz siĂŞ uczyl kaÂżdego dnia. I ona siĂŞ uczy. JesteÂś teraz w siĂłdmym niebie i nikt Ci tego nie odbierze.
Pozdrawiam z serca
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 01, 2011, 12:58:04 »

Po pierwsze chce zaczac od tego, ze diczona zawsze lubilem.

Gratuluje radosci!

..i tyle miodu.

Teraz z innej maĂąki:
Oprzytomnij chÂłopie, bo jĂŞzyk masz z zakrystji wÂźiĂŞty - a to ogÂłupia MrugniĂŞcie

Pan Bog ofiarowal mi przesliczna  coreczke
Sam wraz z Partnerka sobie ofiarowaÂłeÂś!

Ja tam bym nie chciaÂł, Âżeby jakiÂś bog mi dzieci dawal.

pisala o nas wszystkich jako straznikach systemu, a ja obecnie mam ich pelna chate
Buzia na k³ódkê

czy kawalek plastiku z mieka guma stymulujaca piers mamuni zastompi jej milosc , milosc matki czy ojca czy to taki ich ichniejszy sposub podziekowania z najwiekszy dar zycia???
Przytomne!

To w koncu czyim darem jest ? Kiedy darem jest? Czy darem jest? Czy zawsze Âżycia?
Jak wygldaja zatem dary umierania? czy podobnie?

MrugniĂŞcie pozdrawiam Serdecznie

arteq
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2011, 21:26:38 »

PozwĂłl mu siĂŞ po prostu spokojnie cieszyĂŚ z narodzin cĂłrki...
dczion
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 01, 2011, 21:51:11 »

Witaj PHI UÂśmiech oczywiscie bez najmiejszej urazy.
A ty myslisz ze to takie phi se dziecko zrobic a tym bardziej je urodzic to moze pochwal sie ile masz na koncie przerzytych porodow JĂŞzyk UÂśmiech.
Co do ambony to przyznam sie szczeze ze sie powstrzymywalem JĂŞzyk.
Troche mi sie zrobil z tematu koncik gratulacyjny a myslalem ze sie temat spodoba.
Pozdrawiam diczion JĂŞzyk
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 02, 2011, 00:06:39 »

;)Witajcie,

A ty myslisz ze to takie phi se dziecko zrobic a tym bardziej je urodzic to moze pochwal sie ile masz na koncie przerzytych porodow
A to Dziewczyna rodziÂła? Ty rodziÂłeÂś? czy bog rodzil?.. bo juÂż sie zdenavigowalem w sprawie.

WdziĂŞcznosc wyglada potĂŞzna, acz niewycelowana, badz przekierowana ;p rozproszona

wazne ze happy

Co do ambony to przyznam sie szczeze ze sie powstrzymywalem JĂŞzyk.

Jak mi Bog zrobi dziecko - to bĂŞdzie pÂłaciÂł alimenty 'od podarunku'!
purattu
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 02, 2011, 00:43:56 »

a jak zrobi bogini??!!! co wtedy? o lol!!!

dczion - prawdziwa eksplozja ogarniaj smoczki i smoki MrugniĂŞcie
a co ta enigma pisala o tych 'straznikach systemu' pamietasz?
dczion
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 02, 2011, 12:16:45 »

Juz od samego poczotku uwazalem ze jestesmy w ciazy a urodzilismy RAZEM, bylo wiele komplikacji ale wole nie przywolywac tych wpomnien porod trwal liczac od pierwszych bardzo silnych boli 9godz.
Po wszystkim moje kochanie powiedzialo ze gdyby mnie tam nie bylo to by zwatpila.ciach bajera.

Widzisz PHI poprostu mamy dwa delikatnie rozne swiato poglady.

Witaj Purattu bardzo chcial bym znalesc to mysl ale niestety nie mam na to czasu i tak juz przeciagam strune, liczylem na kolezenska pomoc Z politowaniem
purattu
Gość
« Odpowiedz #15 : Styczeń 02, 2011, 12:24:40 »

spoks poszukam cos tam..
a ciebie niezle natchnelo a raczej nawet 'zamroczylo' (pozytyw) MrugniĂŞcie
gratuluje szczescia MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 02, 2011, 12:28:44 »

Witaj dczion .

Nie martw siê ca³y œwiat siê przestawia w rytm Twojej córeczki , tylko na pocz¹tku jest tak ciê¿ko , pózniej to ju¿ tylko sama radoœÌ.

Maleùstwo nauczy siê Waszej obecnoœci , odczuje Wasz¹ mi³oœÌ i wyciszy siê. Ta piêkna Duszyczka ( tam na górze ogromna i œwietlista) uczy sie równie¿ swojej nowej roli bycia bezradnym niemowlakiem , zdanym na rodziców.
WchodzÂąc w Âżycie fizyczne , usypia snem zapomnienia caÂła swojÂą istotĂŞ duchowa by mogÂła zrealizowaĂŚ swĂłj plan dawania Wam miÂłoÂści i otrzymywania jej od Was.

CaÂła reszta to tylko scenografia i kostiumy w spektaklu zwanym ;"ÂŻycie na Ziemi".... oby byÂło najpiĂŞkniejsze i peÂłne radoÂści i szczĂŞÂścia.

ÂŻyczĂŞ Wam tego z caÂłego serca.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
dczion
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 02, 2011, 12:57:57 »

Dziekuje Kiaro.

Jakos zawsze bronilem tego Zycia na blue planet tyle tu piekna w tych scenografach i kostiumach.
Polecam HOME
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

Dziekuje Purattu za dobry gest tylko ja dokonca nie jestem pewien czy to Enigma, chyba ze mnie przeczucie nie myli.
Czy ktos mogl by potwierdzc ta wersje.

Pozdrowki dczion UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2011, 15:30:23 wysłane przez dczion » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: