Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:02:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Najwiekszy dar od Boga.  (Przeczytany 10435 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dczion
Go¶æ
« : Grudzieñ 30, 2010, 20:10:55 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie, po badzo dlugiej przerwie wiele sie zmienilo w moim zyciu a raczej zmienilo sie ono cale otrzymalem od Boga najwiekszy dar , dar jaki  otrzymujemy  wszyscy ale czy go w pelni doceniamy i czy potrafimy  podziekowac Bogu za ten dar i w jaki sposub to uczynic. Dar ktoru mozesz w pelni zrozumiec dopiero w momencie jego otrzymania.
TAK, doslownie w momencie, dar ktory calkowicie odmieni ciebie i cale twoje zycie, doda mu wiecej sensu sily i odwagi poczujesz sie jak ''mlody bog''.
Mam nadzieje ze rozbudzilem w was niewielki rombek nadzieji i ciekawosci i zastanawiacie sie co jest tym darem.
Jego najwieksza nadzwyczajnoscia jest jego najwieksza prostota ale czy to jednak takie proste?.
Pan Bog ofiarowal mi przesliczna  coreczke i jest ona  moim najwiekszym darem i dziekuje Panu Bogu za ten dar kazdego dnia ale w sposub w jaki on odemnie tego oczekuje, oddalem mojej coreczce cale swoje serce to moj malutki kwiatuszek lotosu o ktory bebe dbal jak najlepiej, by najpiekniej jak tylko potrafi rozwijal wszystkie swoje malutkie platki.
Jednak te podzekowania to nie taka prosta sprawa w swiecie o jakim pisala kiedys Enigma o ile dobrze pamientam jej avatar to drzewo w krztalcie kobiecej twarzy byla to mysl godna wielkigo podziwu mysl wielkiego nauczyciela a raczej nauczycielki, pisala o nas wszystkich jako straznikach systemu, a ja obecnie mam ich pelna chate  U¶miech .
Otorz uwarzaja oni ze dziecko powinno miec swoj wlasny bezpieczny kat wedlug nich to przeciez jest to przesliczne luzeczko kture kupili rodzice, szkoda tylko ze to luzeczko stoi z reguly na drugim koncu pokoju a kiedy dziecko placze to wzadnym wypadku nie wolno wyciagac jej z luzeczka bo sie przywyczji a wtedy to juz koniec swiata, jak placze to trzeba dac jej ten przesli smoczus co dostala od babci.
A ja sie pytam jezeli dziecko placze w niebo glosy rozlewa morze slonych lez blaga o odrobine milosci bliskosci, najzwyczajniej ciepla drugiej osoby, czy kawalek plastiku z mieka guma stymulujaca piers mamuni zastompi jej milosc , milosc matki czy ojca czy to taki ich ichniejszy sposub podziekowania z najwiekszy dar zycia???.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to brzmi jak zjedzone wszystkie rozumy przez swiezo upieczonego tatusia i ze pozyjemy zobaczymy jak ci na glowe wejdzie, jednak robimy wszystko czego oczekuja od nas znajomi przyjaciele rodzice czy dziadkowie a czy ktos tutaj zastanowi sie czego oczekuje od was wasz nowo narodzony aniolek  U¶miech i jaka forme podziekowania uwazacie za prawdziwie wdzieczna, tak wiec pozyjemy zobaczymy.
A co wy o tym myslicie???.
P.s Witaj Enigmo jezeli moge prosicz czy mogla bys umiescic w tym temacie swoja zlota mysl.
Pozdrawiam
dczion
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 30, 2010, 20:44:46 »

Witaj Dczion,
Przede wszystkim gratulujê Ci córeczki, to faktycznie najwiêkszy dar, jaki mo¿na otrzymaæ od ¿ycia. Ten ma³y anio³ek niesie z sob± jeszcze wiele innych darów. Bêdziesz je odkrywa³ ka¿dego dnia. Najwiêkszy z nich to mi³o¶æ, najpiêkniejsza jaka mo¿e byæ, be¿ ¿adnych warunków. To dzieci tak naprawdê ucz± nas jak kochaæ szczerze i bezgranicznie. One te¿ potrzebuj± naszej mi³o¶ci w ka¿dej sekundzie swego ¿ycia. I nie powinno siê jej limitowaæ ani wydzielaæ.
Tym bardziej, gdy dziecko p³aczem sygnalizuje swoje potrzeby. Zawsze lepiej je przytuliæ, daæ poczucie bezpieczeñstwa, ni¿ „tresowaæ” od pierwszych chwil ¿ycia. Nie zawsze rady starszych s± s³uszne. Warto s³uchaæ w³asnego serca. Zreszt± ono Ciê poprowadzi.
Jeszcze raz serdeczne gratulacje.  U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 30, 2010, 21:54:22 »

Bardzo dziekujemy Ptaszku.
Dni leca nam teraz jak godz a moze i minuty dopiero pare dni jestesmy raze nie wlicajac wczesniejszych 40tyg ale to zupelnie inna bajka,
Jaszcze raz slicznie dziekujemy i pozdrawiamy cala rodzinka U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2010, 21:56:33 wys³ane przez dczion » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 30, 2010, 22:12:00 »

Witaj Dczion:)
Gratuluje wam tego ¶licznego  Anio³ka U¶miech ¯yczê  mu wszystkiego najlepszego na tym ¶wiecie. Samych szczê¶liwych , radosnych dni w nadchodz±cym Nowym Roku dla Anio³ka i ca³ej twojej rodzinki  Buziak
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2010, 22:12:51 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 30, 2010, 22:19:27 »

Do³±czam siê do Gratulacji. Niechaj Zdrowo, w Harmonii i Prawdzie siê chowa. I stanie siê Wasz± Ozdob± i ¦wiat³em Przebudzonym  na zawsze! U¶miech

koliberek33
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 30, 2010, 22:44:23 »

Witaj dczion

Najwspanialsze gratulacje dla tatusia i mamusi maleñkiego kwiatuszka!
Oby wyrós³ w najcudniejszy kwiat , który bêdzie wszystkich obdarowywa³ szczê¶ciem.
Ciesze siê Twoja rado¶ci± , b±dzcie szczê¶liw± rodzin± , niech maleñstwo chowa siê zdrowo.

Moim zdaniem jak dziecko p³acze to zwyczajnie upomina siê o co¶ ( mam dwóch synów tak wiec i do¶wiadczenie) , ja bra³am dziecko na rêce , tuli³am rozmawia³am , a jak ju¿ by³o wyciszone usypia³o spokojnie.

Spa³o tuz przy moim ³ó¿ku , tak ze prawie przez sen trzyma³o mój palec.Mia³o zawsze poczucie mojej blisko¶ci i bezpieczeñstwa.

Nie wyros³o na uzale¿nione i wymuszaj±ce nic p³aczem , nie mia³o takiej potrzeby , czu³o moja blisko¶æ i reakcje na swoje potrzeby.

Ja tak wychowywa³am swoje niemowlêta.
Co Wy zrobicie? To ju¿ wasza decyzja , ale oby by³a Wasza a nie skutek cudzych nie zawsze dobrych rad.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 30, 2010, 22:51:49 wys³ane przez Kiara » Zapisane
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 30, 2010, 22:48:41 »

Dziekuje wam Chanell i Koliberku z dniem narodzin moje zycie sie calkowicie odmiemilo, a nie bylo latwo porod byl bardzo ciezki ale Bog byl dla nas bardzo laskawy i teraz jest juz wszystko wporzadku.
Dziekuje i pozdrawiam cala rodzinka
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 30, 2010, 23:13:00 »

Dziekuje Kiaro a i ja tak uwazam luzeczko stoi przy samym lozku ze az nos wystaje mi miedzy szczebelkami  U¶miech.
Pozdrawiam i wracam do obowiakow
east
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 01, 2011, 01:21:15 »

Piêkna sprawa dczion. Dziecko to nowa energia, której bêdziesz siê uczyl ka¿dego dnia. I ona siê uczy. Jeste¶ teraz w siódmym niebie i nikt Ci tego nie odbierze.
Pozdrawiam z serca
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 01, 2011, 12:58:04 »

Po pierwsze chce zaczac od tego, ze diczona zawsze lubilem.

Gratuluje radosci!

..i tyle miodu.

Teraz z innej mañki:
Oprzytomnij ch³opie, bo jêzyk masz z zakrystji w¼iêty - a to og³upia Mrugniêcie

Pan Bog ofiarowal mi przesliczna  coreczke
Sam wraz z Partnerka sobie ofiarowa³e¶!

Ja tam bym nie chcia³, ¿eby jaki¶ bog mi dzieci dawal.

pisala o nas wszystkich jako straznikach systemu, a ja obecnie mam ich pelna chate
Buzia na k³ódkê

czy kawalek plastiku z mieka guma stymulujaca piers mamuni zastompi jej milosc , milosc matki czy ojca czy to taki ich ichniejszy sposub podziekowania z najwiekszy dar zycia???
Przytomne!

To w koncu czyim darem jest ? Kiedy darem jest? Czy darem jest? Czy zawsze ¿ycia?
Jak wygldaja zatem dary umierania? czy podobnie?

Mrugniêcie pozdrawiam Serdecznie

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 01, 2011, 21:26:38 »

Pozwól mu siê po prostu spokojnie cieszyæ z narodzin córki...
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 01, 2011, 21:51:11 »

Witaj PHI U¶miech oczywiscie bez najmiejszej urazy.
A ty myslisz ze to takie phi se dziecko zrobic a tym bardziej je urodzic to moze pochwal sie ile masz na koncie przerzytych porodow Jêzyk U¶miech.
Co do ambony to przyznam sie szczeze ze sie powstrzymywalem Jêzyk.
Troche mi sie zrobil z tematu koncik gratulacyjny a myslalem ze sie temat spodoba.
Pozdrawiam diczion Jêzyk
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 02, 2011, 00:06:39 »

;)Witajcie,

A ty myslisz ze to takie phi se dziecko zrobic a tym bardziej je urodzic to moze pochwal sie ile masz na koncie przerzytych porodow
A to Dziewczyna rodzi³a? Ty rodzi³e¶? czy bog rodzil?.. bo ju¿ sie zdenavigowalem w sprawie.

Wdziêcznosc wyglada potêzna, acz niewycelowana, badz przekierowana ;p rozproszona

wazne ze happy

Co do ambony to przyznam sie szczeze ze sie powstrzymywalem Jêzyk.

Jak mi Bog zrobi dziecko - to bêdzie p³aci³ alimenty 'od podarunku'!
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 02, 2011, 00:43:56 »

a jak zrobi bogini??!!! co wtedy? o lol!!!

dczion - prawdziwa eksplozja ogarniaj smoczki i smoki Mrugniêcie
a co ta enigma pisala o tych 'straznikach systemu' pamietasz?
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 02, 2011, 12:16:45 »

Juz od samego poczotku uwazalem ze jestesmy w ciazy a urodzilismy RAZEM, bylo wiele komplikacji ale wole nie przywolywac tych wpomnien porod trwal liczac od pierwszych bardzo silnych boli 9godz.
Po wszystkim moje kochanie powiedzialo ze gdyby mnie tam nie bylo to by zwatpila.ciach bajera.

Widzisz PHI poprostu mamy dwa delikatnie rozne swiato poglady.

Witaj Purattu bardzo chcial bym znalesc to mysl ale niestety nie mam na to czasu i tak juz przeciagam strune, liczylem na kolezenska pomoc Z politowaniem
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 02, 2011, 12:24:40 »

spoks poszukam cos tam..
a ciebie niezle natchnelo a raczej nawet 'zamroczylo' (pozytyw) Mrugniêcie
gratuluje szczescia Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 02, 2011, 12:28:44 »

Witaj dczion .

Nie martw siê ca³y ¶wiat siê przestawia w rytm Twojej córeczki , tylko na pocz±tku jest tak ciê¿ko , pózniej to ju¿ tylko sama rado¶æ.

Maleñstwo nauczy siê Waszej obecno¶ci , odczuje Wasz± mi³o¶æ i wyciszy siê. Ta piêkna Duszyczka ( tam na górze ogromna i ¶wietlista) uczy sie równie¿ swojej nowej roli bycia bezradnym niemowlakiem , zdanym na rodziców.
Wchodz±c w ¿ycie fizyczne , usypia snem zapomnienia ca³a swoj± istotê duchowa by mog³a zrealizowaæ swój plan dawania Wam mi³o¶ci i otrzymywania jej od Was.

Ca³a reszta to tylko scenografia i kostiumy w spektaklu zwanym ;"¯ycie na Ziemi".... oby by³o najpiêkniejsze i pe³ne rado¶ci i szczê¶cia.

¯yczê Wam tego z ca³ego serca.

Kiara U¶miech U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 02, 2011, 12:57:57 »

Dziekuje Kiaro.

Jakos zawsze bronilem tego Zycia na blue planet tyle tu piekna w tych scenografach i kostiumach.
Polecam HOME
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

Dziekuje Purattu za dobry gest tylko ja dokonca nie jestem pewien czy to Enigma, chyba ze mnie przeczucie nie myli.
Czy ktos mogl by potwierdzc ta wersje.

Pozdrowki dczion U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2011, 15:30:23 wys³ane przez dczion » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: