Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:39:26

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Jedyna droga do obalenia NWO  (Przeczytany 63457 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Styczeñ 18, 2011, 15:09:56 »

Jedni oczekuj± wprost koñca (np. Jack) dostaj±, wiêc to co potrzebuj±.
m11
Troszkê nie tak.

Wg mnie nale¿y po prostu uwzglêdniæ mo¿liwo¶æ, ¿e procesowi transformacji  ¶wiadomo¶ci ziemskich dusz bêdzie niejako towarzyszy³a katastrofa na poziomie fizycznym.
Ta katastrofa to tylko niezbêdny dodatek wspomagaj±cy przemianê.

Tak¿e dziêki niej jakakolwiek  walka z obecnym "Systemem"  mo¿e byæ ju¿ zbêdna, bo system ulegnie destrukcji.   

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Styczeñ 18, 2011, 15:12:48 »

Tak mi siê widzi, ¿e jest to przygotowywanie ludzi ró¿nego pokroju na ¶mieræ, lecz ka¿demu wg oczekiwañ.
Jedni oczekuj± wprost koñca (np. Jack) dostaj±, wiêc to co potrzebuj±. Inni oczekuj± "przej¶cia" - tak¿e dostaj± to co chc±.

m11
dlatego lepiej uwa¿aæ czego siê oczekuje, bowiem je¿eli ka¿dy ma w³asny kana³ rzeczywisto¶ci- to ka¿dy wejdzie w tak± przysz³o¶æ jak± sobie wyobra¿a i oczekuje!

pozdr. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 18, 2011, 15:21:10 »

Nikt nie mówi o ¿adnej ¶mierci.
Chyba ju¿ s³yszeli¶cie o bilokacji? To prawie to samo cia³o materialne przenosi siê w inne miejsce. Jak? Przecie¿ nie samolotem , bo nie by³a by to bilokacja. No to jak? Ono siê dematerializuje i materializuje w innym miejscu, nawet wspó³cze¶nie s± tego przyk³ady ( szukajcie w necie).
Do tego s³u¿y MER - KA - BA.  , inaczej  MER- matka , KA- duszy , BA- cia³a. Czyli matryca energetyczna ka¿dego z nas.
¯eby stworzyæ w³asna MER -KA-BA  trzeba zdeponowaæ w sobie czyli we w³asnym GRAALU odpowiedni± ilo¶æ energii.

Odleg³o¶æ i miejsce nie graj± tu ¿adnej roli. Jezus tego dokona³ 2000 lat temu , To On otworzy³ nam te drzwi , On jest z nami ca³y czas ale to my go nie widzimy gdy¿ jeszcze nie ¿yjemy w tej czêstotliwo¶ci wibracyjnej.
Mówi³" i¿ ³atwiej bêdzie przez nie przej¶æ wielb³±dowi ( ucho igielne) ni¿ bogatemu ..." i jest to prawda.
Identycznie jak odbiorniki  nie ³apiemy jeszcze  tej czêstotliwo¶ci, podnoszenie wibracji TU i TERAZ jest zwyk³ym dostrajaniem siebie do tego jeszcze niewidzialnego dla nas ¶wiata.

Cia³o astralne to my ju¿ mamy od dawna , obecnie budujemy kolejne , które jest bardziej subtelne i to z niego bêdziemy korzystali normalnie materialnie ¿yj±c. Ale du¿o d³u¿ej i w du¿o lepszej formie i wiêkszymi mo¿liwo¶ciami fizyczno -duchowymi.

Strach ma wielkie oczy to prawda , nienawi¶æ i zawi¶æ to ¼li doradcy Ptaku, prawdy szukaj w sobie , we w³asnym wnêtrzu nie na zewn±trz. Wówczas nie bêdziesz czu³a siê oszukana.

Mam wra¿enie i¿ ta cala przeczytana informacja naukowo techniczna teoria i tak i tak do niewielu dotar³a.Nie wyja¶ni³a faktu iz ca³y nasz materialny ¶wiat jest energetyczn± projekcj± na "filmowej ta¶mie "przestrzennej z bioplazmy.
Tu nic nie jest sta³e pomimo i¿ dla nas robi takie wra¿enie, bo t± wibracjê drgañ ka¿dej rzeczy odbieramy naszymi zmys³ami jako twardo¶æ i sta³o¶æ.

Jejku... jak to trudno zrozumieæ!
Zatem wszystko , ale to wszystko ( znaj±c zasady) mo¿na przenosiæ w inne wymiary. Czyli materializowaæ i dematerializowaæ.
Ale w tych wymiarach musz± byæ podobne parametry wibracyjne do naszego obecnego ¿eby tak mog³o siê staæ.

Nowy wy¿szy wymiar ma inne , wy¿sze parametry fizycznego ¿ycia , dlatego nic tam przenie¶æ z tego ¶wiata nie mo¿na.
Mo¿na zabraæ wpisane w kodach wzorce , które stworz± rzeczy podobne bo takie same jak  ( niektóre)  nam znane ale zbudowane  inaczej ,  skomponowane z inaczej ustawionej energii.
Czy to jest ju¿ jasne?
Bardzo du¿o informacji na ten temat istnieje jednak nie s± odczytywane prawid³owo.

Nasze techniczne urz±dzenia równie¿ bêd± nikt nas z niczego nie ograbi , technologie bêd± siê rozwija³y s³u¿±c Cz³owiekowi ale nieco inne ni¿ obecnie.
Przecie¿ to normalny ¶wiat materialny a nie duchowy jak "astral po¶miertny"

Kiara U¶miech U¶miech.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 15:28:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Styczeñ 18, 2011, 15:36:39 »

Czyli mo¿na przenosiæ wzorce tak ? Oby nikt tam nie sklonowa³ NWO Mrugniêcie

Za³ó¿my na chwilê, ¿e to przej¶cie do Nowej Ziemi o wy¿szych wibracjach jest prawd±. Mnie siê wydaje to trochê niesprawiedliwe, ¿e nie wszyscy przejd± do Nowej Ziemi. Nie mo¿na bowiem winiæ ludzi tylko za to, ¿e s± nie¶wiadomi czy nawet oszukiwani przez NWO do tego stopnia, ¿e w nie wierz± i je zasilaj±.
Nowa Ziemia dla wybrañców ?  hmhmh, co¶ mi tu zgrzyta .. Mile ³echce, ale zgrzyta .. a mo¿e to tylko umysl mi siê buntuje ?

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Styczeñ 18, 2011, 15:49:51 »

Cytat: Kiara
Strach ma wielkie oczy to prawda , nienawi¶æ i zawi¶æ to ¼li doradcy Ptaku, prawdy szukaj w sobie , we w³asnym wnêtrzu nie na zewn±trz. Wówczas nie bêdziesz czu³a siê oszukana.

Kiaro, co Ty ci±gle o tym strachu, zawi¶ci i nienawi¶ci? Czy wyra¿anie innych pogl±dów jest dla Ciebie jednoznaczne z takimi emocjami? Wyobra¼ sobie, ¿e ani strachu we mnie ani nienawi¶ci. Tym bardziej zawi¶ci. Dlaczego ci±gle próbujesz innym wmawiaæ te stany? Dziwne to. 
Poza tym ¶wiadomo¶æ rzeczywisto¶ci nie jest sta³a i wci±¿ siê zmienia. Tak samo jak rzeczywisto¶æ. I ka¿dy opisuje jedynie aktualne swoje widzenie. Czy to znaczy, ¿e nienawidzi tych pisz±cych inaczej?
Ci±gle pytasz, czy to jest ju¿ jasne, jakby¶ o¶wieca³a jedyn± prawd±. A to tylko Twoja prawda, ani lepsza ani gorsza od innych prawd. Wszystko jest mo¿liwe. I to jest najpiêkniejsze. Nie ma jednego wariantu, jest ich nieskoñczona ilo¶æ.
Pozdrawiam  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Styczeñ 18, 2011, 15:56:46 »

Czyli mo¿na przenosiæ wzorce tak ? Oby nikt tam nie sklonowa³ NWO Mrugniêcie

Za³ó¿my na chwilê, ¿e to przej¶cie do Nowej Ziemi o wy¿szych wibracjach jest prawd±. Mnie siê wydaje to trochê niesprawiedliwe, ¿e nie wszyscy przejd± do Nowej Ziemi. Nie mo¿na bowiem winiæ ludzi tylko za to, ¿e s± nie¶wiadomi czy nawet oszukiwani przez NWO do tego stopnia, ¿e w nie wierz± i je zasilaj±.
Nowa Ziemia dla wybrañców ?  hmhmh, co¶ mi tu zgrzyta .. Mile ³echce, ale zgrzyta .. a mo¿e to tylko umysl mi siê buntuje ?

Nie to nie tak. Ziemia dla Energii wcielonych posiadaj±cych Iskrê Bo¿± dla wszystkich , którzy wybior± ¿ycie na niej.

Ale, by³ czas na rozwój jak w szkole , czas dobieg³ koñca i, ci , którzy osi±gnêli odpowiedni poziom rozwoju przejd± do nastêpnej klasy ( nowej ziemi) , chodzi o minimum.
Ci którzy jeszcze nie wyrównaj± poziom na innej planecie , gdy go osi±gn± te¿ przyjd±.

Czyja to wina i¿ kto¶ pomimo ci±g³ego powtarzania informacji nie chce z nich korzystaæ? Ma woln± wolê robi co chce , uczy siê lub nie.

No niestety istoty bez Iskry Bo¿ej dokoñcz± swoje ¿ycia i ju¿ ponownie siê nie urodz± na nowej ziemi , nie ma takich mo¿liwo¶ci. Motyl nie wróci do postaci larwy po przepoczwarzeniu siê.

NWO  nie ma szans zaistnienia w wy¿szym systemie warto¶ci, pewna ideologia , która nie wspó³gra z tym systemem nie dokona swojego  ni¿szego wpisu wibracyjnego w wy¿sz± wibracjê.

To bardzo prosta zasada, dlatego wszystko co jest du¿o ni¿sze i zaburza³o by nowy system nie przejdzie jako program.

Ludzie jeszcze maj± czas na zmiany w sobie , oni nie musz± wiedzieæ o tych innowacjach , wystarczy ¿e ¿yj± etycznie na co dzieñ , a osi±gn± niezbêdny poziom wibracyjny do przej¶cia.

Pamiêtaj o depozycie DNA w wodzie , które kszta³tuje w ka¿dym wdychaj±cym powietrze wzorzec kod w stosunku do którego podejmujemy decyzje ¿yciowe.
To wystarczy , jest dostêpne dla wszystkich i za darmo.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Wiele razy pisano i¿ nie wszystko jest zrozumiale co pisze , wiêc pytam.
Zwracam szczególna uwagê na ci±gle powtarzaj±ce siê na forum emocje , które stanowi± najwiêksz± blokadê rozwojow± dla Ludzi.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 16:00:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 18, 2011, 16:01:17 »

To zgromadzenie w sobie jak najwiêkszego potencja³u energetycznego , dziêki któremu bêdziemy tworzyli wszystko w swoim ¿yciu po 2012. Bowiem pieniêdzy nie bêdzie , banków nie bêdzie  , ani czeków ni kart kredytowych.
Jedynym depozytem energii z której bêdziemy korzystali to nasz osobisty bank czyli GRAAL.[/b]

Tak...staniemy siê Anio³ami.
 Bêdziemy chodziæ po nowej Ziemi, choæ po starej Ziemi. Je¶æ nie bêdziemy musieli, piæ te¿, na cholere nam te¿ potrzebne bêd± domy.Deszcz pada³ nie bêdzie, zimy nie bêdzie, nie bêdzie iniwersytetów, szkó³, kwiatów nie trzeba bêdzie sadziæ na wiosnê, aby siê ich piêknem zachwycaæ latem.¦piew Ptaków, które podziwiam latem ka¿dego ranka, bêde sobie musia³ teraz tylko wyobraziæ.
Ma³e dzieci nie bêd± karmione piersi± matki, bo bêd± siê ¿ywiæ ¶wiêtym gralem.
Do szkó³ te¿ nie trzeba bêdzie ich wysy³aæ, bo od razu bêd± geniuszami.
Nawet chodziæ ich nie trzeba bêdzie uczyæ, myæ, kupowaæ ubranek, bo bêd± Anio³ami.
A pewnie ju¿ ma³ych dzieci nie bêdzie i wogóle nikt rodzi³ siê nie bêdzie.
A skoro tak to trawa, drzewa te¿ nie bêd± ros³y, bo po co i komu ?
A mo¿e i s³oñce nie bêdzie ¶wieciæ i bêdzie ciemno.
No, ale mo¿e jednak S³oñce pozostanie na tej nowej - starej Ziemii, a skoro tak to bêdzie ogrzewaæ tych bez iskry bo¿ej, bo nam raczej do niczego nie bêdzie ono potrzebne.
No có¿ ...trzeba bêdzie po¿egnaæ siê ze wszystkim co masz i nie mam tu na my¶li pieniêdzy i maj±tku, ale mam na my¶li choæby pewne zwierzêta, które pewnie nie przejd± wszystkie do innego wymiaru i zdechn± z g³odu.
Je¶æ im nie dam, bo korporacje nie bêd± produkowaæ ¿ywno¶ci i niczego, bo nie bêdzie zbytu.Pewnie w koñcu same wymr± i to w bardzo szybkim tempie, bo miliony ludzi odejdzie na now± Ziemiê, a to w³a¶nie oni charuj± ponad si³y w tych wszystkich korporacjach dziêki, czemu masz ciep³o, masz pr±d, masz ¿ywno¶æ, ubranie, masz komputer itd....
Bêdziemy Anio³ami, które niczego nie bêd± potrzebowaæ. Nie bêdziemy te¿ nic robiæ, bo bêdziemy samowystarczalni, bêdziemy tylko nie wiem siedzieæ, fruwaæ.... i ¿yæ tylko mi³o¶ci±.
Zaprawdê powiadam Wam jeszcze nie upad³em na g³owê, aby w o uwierzyæ....co pisz± z chor± wyobra¼ni± na internecie ró¿nej ma¶ci kreacjoni¶ci.

Miliony lat w nêdzy, w chorobach umierali ludzie....
Miliardy dzieci na matczynych rêkach.Miliardy ludzi umar³o z powody d¿umy, cholery, tyfusu, grypy i setki innych, pytanie tylko jaki to Stwórca stworzy³ tych bezwglêdnych morderców, bo same siê chyba nie stworzy³y, bior±c pod uwagê skomplikowany z punktu widzenia DNA biologiczny mechanizm.
Och Stwórco doskona³y, dziêki Ci, ¿e nareszcie obudzi³e¶ siê ze snu i My z Iskr± Bo¿± zostaniemy ''Anio³ami''. A mo¿e Twoimi dzieæmi, które przez miliony lat - jak sam  Jezus ze smutkiem rzek³ - ptaki maj± swoje gniazda, lisy swoje nory, a cz³owiek nie ma tutaj miejsca, aby móg³ spokojnie spocz±æ.
Tak, nie ma tutaj miejsca, to wszystko to jaka¶ kosmiczna pomy³ka, je¿eli mam rozumieæ, to co jest m±dro¶ci±, co jest ¶wiadomo¶ci±, co jest celem
niezwyk³ej ewolucji.
 Ewolucji ?
 Co to oznacza ewolucja, na czym ona polega i w czym ona jest wyra¿ona? Hê ?
Popatrz przez okno na t³umy ludzi i zobaczysz ewolucjê...
Zobaczysz tych, którzy nie wiedz± sk±d przychodz± i dok±d odchodz±.
Wiedz± tylko, ¿e ich cia³a po ¶mierci zamieni± siê w ¶mierdz±ce gówno, a resztê ze¿r± robaki. Jaki to jest sens ? 
Ty mo¿esz my¶leæ tak jak my¶lisz, ale Ya w swojej wyobra¼ni, swoimi my¶lami chodzê po krañcach Wszech¶wiata i patrzê na to wszystko i pytam o sens...?
Wygl±da na to, ¿e sensu ¿adnego nie ma, nie istnieje.Sens nadejsz sobie tylko Ty sam.
Bo nikt Ci nigdy nie powiedzia³, co lepsze co gorsze, nikt nawet palcem nie ruszy³, a tyle wspania³ych i o¶wieconych cywilizacji w swych lataj±cych blaszanych ''pojazdach' , aby Ci powiedzieæ choæby, ¿e istnieje co¶ takiego jak penicylina, aby z b³achych jak¿e powodów cz³owiek przez tysi±ce, miliony lat nie umiera³ niczym zwierz !
To wszystko jest chore, bardzo chore tylko trzeba siê temu dok³adniej przyjrzeæ !

W kalendarzu Majów zapisano, ¿e powraca do nas fala negatywnych energii nagromadzonych przez tysi±ce lat, które spowoduj± falê chorób i ¶mierci.
Ale, kto jest winien tych negatywnych energii - emocji, skoro jak rzek³em choroby wymorodowa³y na tej planecie wiêcej ludzi ni¿ bratobójcze wojny ! ! !
Kto stworzy³ DNA, choæby grypy, przez któr± umiera corocznie oko³o 2 miliony niewinych ludzi, dzieci, noworodków.No kto, same siê wytworzy³y ?...! ! !

Naprawdê jestem w stanie wiele zrozumieæ.Odkrywam co dnia sens tego Uniwersum, którego sensu wogóle nie ma, dopiero on do¶wiadcza sensu, tego czym w istocie jest ?
Lecz na dzieñ dzisiejszy jako nie cz³owiek, bo cz³owiekiem nie jestem tylko polem ¶wiadomo¶ci, którego boli i wci±¿ boli to co siê dzieje powiem - ten relatywizm jest nie¶wiadomym gównem, a nie ¿adn± m±dro¶ci±.
To eksperyment '' Boga'', jakiego¶ ''szalonego naukowca'' (jak zwa³ tak zwa³), któremu mogê tylko podziêkowaæ za to, ¿e oprogramowa³ w koñcu pró¿niê i powsta³o to co mówili przedstawiciele wielkich, odwiecznych tradycji - wszystko jest nico¶ci± i nico¶æ jest wszystkim...
Dlatego masz wkomponowany w swoj± ¶wiadomo¶æ program o nazwie  mi³o¶æ, empatia, dobro, po to, aby¶ w obliczu relatywnej pustki o nazwie pró¿nia i atomy - nie upad³...

Zatem czytam to wszystko co piszecie i popadam w filozoficzn± zadumê ....
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 16:49:56 wys³ane przez Silver » Zapisane
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 18, 2011, 16:08:03 »

Nowa Ziemia dla wybrañców ?  hmhmh, co¶ mi tu zgrzyta .. .. a mo¿e to tylko umys³ mi siê buntuje?

I s³usznie, ¿e Ci zgrzyta.
Wg mnie  zaplanowane jest dalsze szkolenie wszystkich dusz o otwartym sercu, je¿eli tylko dobrze rokuj± w rozwoju.

To powinien byæ tylko nowy etap szkolenia z nowymi zasadami, przy du¿o ni¿szym lub niemal zerowym poziomie strachu egzystencjalnego.
Osobi¶cie nie spodziewam siê masowego znikania ludzi o wysokich wibracjach.

"Odsortowani" z Ziemi  bêd±  tylko zatwardzialcy, przeszkadzaj±cy w dalszym, stopniowym rozwoju.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Styczeñ 18, 2011, 16:15:18 »

Nowa Ziemia , to nie ¶wiat wymy¶lonych bzdur , to normalny ¶wiat fizyczny  na którym ¿yj± normalnym ¿yciem , normalni Ludzie.

A ¿e ju¿ nie chc± ¿yæ jako niewolnicy nie¶wiadomi swoich hierarchicznych w³adców podporz±dkowani dobru androidów?

No có¿ maj± do tego pe³ne prawo, Ludzie a nie androidy.

Wybacz ale w³a¶nie tak.
¦wiat pe³en prawdziwego ¿ycia a nie tych wszystkich sztuczno¶ci , które mno¿± siê wspó³cze¶nie w zaskakuj±cym tempie wypieraj±c naturê.
Nawet mleko matek , które ju¿ prawie go nie posiadaj± i karmi± swoje dzieci wymy¶lonymi sztuczno¶ciami w pokojach zdobionych plastykowymi kwiatami na plastykowej pod³odze pokrytej sztuczn± wyk³adzina , w ubraniach imituj±cych naturalno¶c , ktorej nigdy nie widzia³y.

STOP! STOP! STOP! wiêcej NIE!

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Styczeñ 18, 2011, 16:33:12 »

Cytat: Kiara
Nie to nie tak. Ziemia dla Energii wcielonych posiadaj±cych Iskrê Bo¿± dla wszystkich , którzy wybior± ¿ycie na niej.

Wybior±, jak? Jakie¶ zapisy na listê pt. „¯ycie na Nowej Ziemi”? Bo wg mnie naturalne jest, ¿e ka¿dy cz³owiek (poza paroma dewiantami) wybiera ¿ycie w pokoju i harmonii. Bez wojen, chorób i innych okropno¶ci. Czy nie tym wibruj± ludzie? Nie tego pragn±? Czy nie jest to jednocze¶nie wybór i to dokonany ju¿ dawno temu? Wiele ¿ywotów temu? W³a¶ciwie na samym pocz±tku?

A jednak ¿yjemy na planecie zawieraj±cej ró¿ne przestrzenie. Dobro i z³o wspó³egzystuje obok siebie, choæ odleg³e jednocze¶nie o lata ¶wietlne. Bo w przestrzeni mi³o¶ci nie ma strachu ani krzywdzenia. Wszystko p³ynnie przenika siê, i tak w jednym ¶wiecie jest ich mnogo¶æ. Tak jak w jednym cz³owieku wielo¶æ uczuæ. Przecie¿ Reptilianie ¿yj± ponoæ w czwartym wymiarze, wy¿szym, a jednak maj± te same problemy ze z³em, co i my na Ziemi. A mo¿e jeszcze gorsze? Czym zatem jest ów czwarty wymiar do którego mamy przej¶æ?
Wydaje mi siê, ¿e wci±¿ zmieniamy wymiary z zale¿no¶ci od tego, jakim wibrujemy uczuciem i jakich dokonujemy czynów. A nawet jakich s³ów u¿ywamy, jakie produkujemy my¶li. Wszystko ma okre¶lon± wibracjê i tworzy ró¿ne przestrzenie. Ró¿ne Ziemie.
Jest w nas raj i piek³o.
I codziennie zmieniamy lokal.

Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Styczeñ 18, 2011, 16:41:55 »

A ¿e ju¿ nie chc± ¿yæ jako niewolnicy nie¶wiadomi swoich hierarchicznych w³adców podporz±dkowani dobru androidów?

STOP! STOP! STOP! wiêcej NIE!

Jakby ten Wszech¶wiat by³ m±dry, posiada³ w³a¶ciwe oprogramowanie, to nie nie istnia³y by tu ¿adne androidy, bo nie mia³y by absolutnie ¿adnej racji bytu...
Nie ma tu  ¿adnej rozmowy o jakiej¶ tam wolnej woli, poniewa¿ pojêcie - wolna wola to tylko kolejny relatywizm  spo³ecznych, obiegowych pojêæ.
Czepiam siê kolejny raz choæby tej grypy, która morduje rocznie 2 miliony ludzi, która jest wybitnym przyk³adem braku jakiejkolwiek ! ! ! kontroli nie tylko ewolucji, ale wogóle tego co istnieje, co ¿yje, po co istnieje, po co ¿yje, w jakim celu i jaki jest tego sens ?
A do tego wszystkiego mo¿esz sobie dopisaæ jeszcze androidów jak chcesz.

To chaos, którego mo¿esz do¶wiadczyæ 24 godzin na dobê, je¶li tylko chcesz....

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 16:56:35 wys³ane przez Silver » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 18, 2011, 16:48:07 »

Cytat: east
Nowa Ziemia dla wybrañców ?  hmhmh, co¶ mi tu zgrzyta .. Mile ³echce, ale zgrzyta ..

Samcio te¿ obiecywa³ dla wybrañców nowe ¿ycie. Czyli nic nowego…  Mrugniêcie
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 18, 2011, 16:55:48 »

Kurczê. Ja czyta³em w sesjach co¶ dok³adnie odwrotnego.

Niesamowite!
Wróci³y traumatyczne prze¿ycia.
Przypomnia³em sobie  interpretacje wiersza ze szko³y.

Wszyscy siê gapi± w tekst, a ka¿dy widzi co innego.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 16:59:52 wys³ane przez JACK » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 18, 2011, 17:05:08 »

JACK, zapomnia³e¶ ju¿ o poci±gu, do którego wsi±d± tylko wybrañcy? Ci ze znakiem ¿ycia na czole?  U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 18, 2011, 17:19:23 »

Niesamowite, przypomnia³em sobie  interpretacje wiersza ze szko³y.

Podejrzewam, ¿e te wszystkie opowiastki o nowej ziemi i co tu takiego cudownego nie nast±pi, ma jedno ¼ródlo - w chorych umys³ach, które powtarzaj± jedne za drugim niczym papugi...
Ja nie przejdê do ¿adnej Nowej Ziemi, ''panie Bo¿e' , genialny ''Stwórco''
dopóki nie znikn± z tej Ziemi choæby  barbarzyñskie twory o nazwie wirusy itp...
Pytam po raz setny raz, kto je stworzy³ i w jakim celu, bo same siê nie stworzy³y....!
Widzia³em umieraj±c±  na grypê po s±siedzku dziewczynkê w wieku 6 lat.
Nie bêdê opisywa³ co czu³em, co widzia³em  w oczach matki i ojca.To jest niewyobra¿alne i nie da siê tego wogóle napisaæ.
Mnie Stwórco to boli, bardzo boli, a Ciebie te¿ ?...!
Je¿eli jego nie boli ¶mieræ tego dziecka, nie boli go ¶mieræ 80 milionów ludzi rocznie umieraj±cych z g³odu, to dla mnie ma ¿adnego Stwórcy !

Stwórca ? ...! Bóg.... kolejne program wkomponowany w t± holograficzn±, czyli NIE-rzeczywist± rzeczywisto¶æ, w któr± kto¶ z uporem maniaka wierzy, bo nie ma innych ukladów odniesienia...

Dalej pisa³ nie bêdê, bo i o czym ?, amen.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 18, 2011, 17:25:29 »

Niesamowite!
Wróci³y traumatyczne prze¿ycia.
Przypomnia³em sobie  interpretacje wiersza ze szko³y.

Wszyscy siê gapi± w tekst, a ka¿dy widzi co innego.

W³a¶nie tak , "wszyscy siê gapi± w tekst a ka¿dy widzi co¶ innego..." jak ma zobaczyæ pozytyw skoro ca³y czas zawi¶æ i nienawi¶æ zakrywa jego pola widzenia?

Zrozumieæ? Zauwa¿yæ? Odczuæ? to nie jest mo¿liwe dla ludzi , którzy kieruj± siê w swoich ¿yciach  ca³y czas tymi samymi negatywnymi warto¶ciami , a wypisuj± pozytywne nie stosuj±c ich we w³asnym ¿yciu.

No có¿ zmiany mo¿e dokonaæ ka¿dy w sobie i dla siebie.

Mój ¶wiat jest piêkny , pe³en rado¶ci , dobra , ciep³a i jasno¶ci tacy negatywni  ludzie nie maj± do niego wstêpu.
Po co mam ich tam zapraszaæ? ¯eby j±trzyli i siali niezgodê?
Niech czyni± to we w³asnym ¶wiecie  je¿eli  jest to ich dobro.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 17:39:22 wys³ane przez Kiara » Zapisane
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 18, 2011, 17:34:31 »

JACK, zapomnia³e¶ ju¿ o poci±gu, do którego wsi±d± tylko wybrañcy? Ci ze znakiem ¿ycia na czole?  U¶miech
Bêdzie  naprawdê du¿o wagonów. Bez obawy. Nie trzeba bêdzie wsiadaæ oknem.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 18, 2011, 17:52:11 »

W³a¶nie tak , "wszyscy siê gapi± w tekst a ka¿dy widzi co¶ innego..." jak ma zobaczyæ pozytyw skoro ca³y czas zawi¶æ i nienawi¶æ zakrywa jego pola widzenia?

Zrozumieæ? Zauwa¿yæ? Odczuæ? to nie jest mo¿liwe dla ludzi , którzy kieruj± siê w swoich ¿yciach  ca³y czas tymi samymi negatywnymi warto¶ciami , a wypisuj± pozytywne nie stosuj±c ich we w³asnym ¿yciu.

No có¿ zmiany mo¿e dokonaæ ka¿dy w sobie i dla siebie.

Mój ¶wiat jest piêkny , pe³en rado¶ci , dobra , ciep³a i jasno¶ci tacy negatywni  ludzie nie maj± do niego wstêpu.
Po co mam ich tam zapraszaæ? ¯eby j±trzyli i siali niezgodê?
Niech czyni± to we w³asnym ¶wiecie  je¿eli  jest to ich dobro.

Uff, Kiaro, ale¿ ciê¿ka artyleria.  Znów ta zawi¶æ i nienawi¶æ. Oraz argumenty ad personam.  I tak wygl±da piêkny ¶wiat? Gdy innych ogl±da siê przez negatywne uczucia?
A ja zawsze s±dzi³am, ¿e w piêknym ¶wiecie inni te¿ s± piêkni. I ¿e nie trzeba ¿adnych wysokich ogrodzeñ. Ale pewnie siê mylê? Pewnie mury zapewniaj± poczucie bezpieczeñstwa, którego brak cz³owiekowi. Inaczej po co je budowa³?
Kiaro, lubiê Ciê coraz bardziej, naprawdê. Zapraszam Ciê do mego ¶wiata, zapewne nie tak piêknego, ale za to prawdziwego. Pogadamy?  U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 18, 2011, 18:08:37 »

Witaj Silver
piszesz
Stwórca ? ...! Bóg.... kolejne program wkomponowany w t± holograficzn±, czyli NIE-rzeczywist± rzeczywisto¶æ, w któr± kto¶ z uporem maniaka wierzy, bo nie ma innych ukladów odniesienia...

No wla¶nie - holograficzn± nie-rzeczywisto¶æ ..
Pomy¶l Silver, ¿e tzw Nowa Ziemia zaczyna siê w Twoim sercu w którym nie pozwalasz na grypê i ¶mieræ dziecka. Wierzê, ¿e to mo¿liwe. Bo to co istnieje jest tylko ¶wiadomo¶ci±  . Transport na Now± Ziemiê to jakby swego rodzaju ucieczka , pozostawienie chorego ¶wiata za sob± . Marna to satysfakcja by byla .. Smutny
Ja bym tak chcial mieszkaæ na Nowej Ziemi, ale pracowaæ z lud¼mi i dla ludzi na starej ziemi. Dla tych, którzy nie przejd±. Z nimi.
My¶licie, ¿e to jest mo¿liwe ?
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #69 : Styczeñ 18, 2011, 18:22:25 »

ciekawe ¿e architektów ci±gle przybywa..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 18, 2011, 19:27:21 »

Pomy¶l Silver, ¿e tzw Nowa Ziemia zaczyna siê w Twoim sercu w którym nie pozwalasz na grypê i ¶mieræ dziecka.

W³a¶nie nie pozwalam, czyli pozbywam siê ignorancji, NIE ¿yj±c tylko w swoim piêknym, radosnym i wyimaginowanym ¶wiecie.

Transport na Now± Ziemiê to jakby swego rodzaju ucieczka , pozostawienie chorego ¶wiata za sob± .

Nie mo¿e istnieæ chory ¶wiat. Je¿eli istnieje chory ¶wiat, znaczy to, ¿e
co¶ nie jest tak powiedzmy w tzw. oprogramowaniu wszech¶wiata  ?
Albo istnieje ciemno¶æ, albo jasno¶æ.Albo istnieje ¶wiadomo¶æ, albo jej nie ma !

Historia ludzko¶ci, to od pradziejów imponuj±ca historia klêsk.
Ty bronisz ¿ycia, Ty o niego walczysz, pozatym nikogo innego nie ma.
Nawet samo DNA, co jest w tym wszystkim najwa¿niejsze nie posiada absolutnie ¿adnych mechanizmów naprawczych.  Z politowaniem
Uff ...cudowna konstrukcja ?...!

Zwalaæ winê na androidów ( co z uporem czyni KIARA), które s± biorobotami, czyli mechaniczno- biologicznymi konstrukcjami  tworzonymi przez ró¿ne wy¿ej rozwiniête technologicznie cywilizacje do eksploracji kosmosu z tego powodu, ¿e stanowi± zarazem ster pojazdu, czyli s± zintegrowane z pojazdem, jak i dlatego, ¿e znosz± zdecydowanie wy¿sze obci±¿enia przemierzaj±c miliony kilometrów to szkolna podstawówka rodem z polskich pseudo-ezoterycznych stron.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 18, 2011, 19:44:38 wys³ane przez Silver » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 18, 2011, 21:15:06 »

Cytat: East
Ja bym tak chcial mieszkaæ na Nowej Ziemi, ale pracowaæ z lud¼mi i dla ludzi na starej ziemi. Dla tych, którzy nie przejd±. Z nimi.

Moim zdaniem jest, a raczej bêdzie to mo¿liwe. Trudno mi to ubraæ w s³owa ale w³a¶nie po to budzimy siê by pomagaæ w przysz³o¶ci tym, którzy zaspali, przespali zmiany.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 18, 2011, 22:25:00 »

Je¶li jednak tak, to zabraknie tych, którzy siê zdematerializuj±. Zatem zgodnie z t± logik± w 2012 z naszego ¿ycia ( oraz z tut forum ) mo¿e znikn±æ kilka osób jak równie¿ przedmiotowe NWO stanie siê czym¶ z gola zupe³nie innym, albo równie¿ "zniknie". I po tym mo¿na bêdzie poznaæ, ¿e przej¶cie siê ju¿ dokona³o.
He he, to, ¿e po 2012 r. zapewne zniknie z forum klika osób tego jestem pewien - ale nie upatrywa³bym przyczyny w dematerializacji. Bêdzie to dla nich jedyny sposób by nie musieæ ¶wieciæ twarz± - bo na to odwagi im zabraknie. Zreszt±, nie by³o jeszcze 2012 a ju¿ "znik³o" z forum wiele osób które to swojego czasu za¿arcie zapewnia³y o nieomylno¶ci swoich tez - równie¿ tych zbiegaj±cych siê z opowie¶ciami pch...
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 19, 2011, 11:50:51 »

Cytat: East

Moim zdaniem jest, a raczej bêdzie to mo¿liwe. Trudno mi to ubraæ w s³owa ale w³a¶nie po to budzimy siê by pomagaæ w przysz³o¶ci tym, którzy zaspali, przespali zmiany.

Wg mnie to nie tylko mo¿liwe.

To ju¿ zosta³o przez duchow± "górê" zaplanowane.

W jaki sposób?

Bardzo prosty. 
Gdy poziom strachu i przera¿enia bêdzie w mrowisku ludzkim narasta³ i dochodzi³ do apogeum to wówczas  "kilka" dotychczas ocenianych przez ogó³ za ze¶wirowane mrówek zachowa pe³en spokój. 
W³a¶nie wtedy nadejdzie Ich czas, bo wszyscy nagle bêd± Je s³uchaæ.

Sam jestem ciekaw czy ta wizja siê zmaterializuje.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2011, 11:57:05 wys³ane przez JACK » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 19, 2011, 12:51:15 »

Nie ma takiej opcji mieszka na Nowej i Starej Ziemi , gdy¿ zwyczajnie Starej ju¿ nie bêdzie.
Ona siê zdematerializuje ca³kowicie.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: