maj46x
Go¶æ
|
|
« : Wrzesieñ 19, 2008, 11:29:00 » |
|
Za jaki¶ czas pojawi siê zupe³nie nowa strona g³ówna Projektu Cheops. Poni¿ej przedstawiam jej wstêpny wygl±d.Komentarze mile widziane. Nie jestem twórc± tej strony, jednak komantarze przeka¿ê odpowiedniej osobie
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2008, 11:35:19 wys³ane przez maj46x »
|
|
|
|
|
Joel
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 19, 2008, 11:33:34 » |
|
Logo mi przypadlo do gustu, jest naprawde fajne i ten motyw hieroglifow po bokach - cudo. Tylko ten niebieski panel po prawej... Jakby nie co psul klimat, ale nie ma co narzekac, zycze powodzenia w dokanczaniu prac !
Pozdrawiam, Joel.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2008, 11:35:43 wys³ane przez Joel »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 19, 2008, 13:03:25 » |
|
Ladna , ladniejsza od poprzedniej, moze na dole ciut za duzo jednej barwy mozna dozucic jakis motyw lub napisy , albo takie gwiazdki jak na boku. Ogolnie bardzo dobra, gratulacje. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2008, 14:19:17 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 19, 2008, 13:06:15 » |
|
Witam. MAJ46x, strona b, fajna, najwa¿niejsze ¿e czytelna. Ps. Czemu nie chcesz administrowaæ, czy moderowaæ? Witaj Joel-u.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 19, 2008, 13:09:24 » |
|
No nawet fajne, jak dla mnie mo¿e byæ
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 19, 2008, 14:30:31 » |
|
Amatorszczyzna pachnie..
|
|
|
|
|
|
|
maj46x
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 19, 2008, 14:44:48 » |
|
Amatorszczyzna pachnie..
Strona powstaje prawie od ROKU - co wi±¿e siê z pisaniem skomplikowanego kodu ( nie jaki¶ tam html...mo¿e JohnyVodka siê wypowie w tej kwestii lapiej) PS. Dariusz - jest dwóch Adminów:) Ja chyba swoje zrobi³em ju¿ od 3 lat na starym forum:)Niech inni te¿ siê w to ,,pobawi±'' idê dalej Pozdrowienia
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2008, 14:51:09 wys³ane przez maj46x »
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 19, 2008, 14:56:00 » |
|
Rok? stron siê nie robi rok to w czym to robi±cy pisze
|
|
|
|
|
|
|
JohnyVodka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 19, 2008, 15:14:27 » |
|
Witam wszystkich, to co widzicie to jest przygotowany layout nowo powstaj±cej strony, który zosta³ zatwierdzony przez zarz±d fundacji. Co siê z tym wi±¿e - na jego podstawie zostanie zbudowany portal!!! Jak zapewne wiecie, na stronie zawsze niusy b±d¼ sesje pojawia³y siê z pewnym opó¼nieniem. Wynika³o to z tego, ¿e dodawan± tre¶æ trzeba by³o przerobiæ na kod html i w odpowiednim miejscu na serwerze j± dorzuciæ. Pamiêtajcie, ¿e nikt z fundacji nie ma o html'u zielonego pojêcia - a obecny sajt to "pure html"!!! Dla wiêkszo¶ci z was menagery zarz±dzania tre¶ci± tzw. CMS to ¿adna nowo¶æ, ale dla fundacji tak. Na pewno co po niektórzy (ci bystrzejsi ) zauwa¿yli DropDownList z napisem: "choose your language" Oznaczaæ to mo¿e jedno: statyczn± liczbê jêzyków - b±d¼ dynamiczn± Odpowied¼ jest nastêpuj±ca: je¿eli trzeba dodaæ nowy jêzyk, to nie ma z tym najmniejszego problemu!!! I tu tak naprawdê tkwi si³a nowo powstaj±cego portalu!!! Amatorszczyzna pachnie..
ejj.. w±cha³em swój monitor - ale nic nie czuje a tak na powa¿nie, to wygl±d mo¿e ci sie niepodobaæ - bo to indywidualna sprawa. Je¿eli przedstawiony przeze mnie powy¿szy opis funkcjonalno¶ci nie przemawia do ciebie, to znaczy, ¿e nie znasz takiego pojecia jak Globalization
|
|
|
|
|
|
|
JohnyVodka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 19, 2008, 15:17:56 » |
|
Rok? stron siê nie robi rok to w czym to robi±cy pisze 10miesiecy z du¿ymi przerwami , a tak na powa¿nie wszystko ruszy³o od kwietnia. Je¿eli pytasz o technologie to w .Net Framework.
|
|
|
|
|
|
|
Stanley
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 19, 2008, 18:38:35 » |
|
Za jaki¶ czas pojawi siê zupe³nie nowa strona g³ówna Projektu Cheops. Poni¿ej przedstawiam jej wstêpny wygl±d.Komentarze mile widziane. Nie jestem twórc± tej strony, jednak komantarze przeka¿ê odpowiedniej osobie Witaj >Maj46x< Wg mnie bardzo ³adna. Mam tylko jedn± sugestiê - czy móg³by¶ przekazaæ jej twórcom, by w sesjach zadawane pytania by³y wyró¿nione " boldem"? - Nie chodzi o jaki¶ rodzaj szukania, ale o to, ¿e du¿o ³atwiej rozumie siê kontekst odpowiedzi, kiedy w³a¶ciwie zrozumie siê pytanie, z czym - z tego co zd±¿y³em siê zorientowaæ - wielu "wojowników mroku" ma nieprawdopodobne problemy. Dziêki i Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 19, 2008, 19:51:02 » |
|
Ja mam takie g³upie pytanie, czy ten layout jest dla strony projektu-cheops czy missionpharaoh? Pytam bo przyzwyczai³am sie do strony polskojezycznej i melodyjki wstepu
Edit> kolorki i obrazki bardzo mi sie podoba
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2008, 22:53:21 wys³ane przez Enigma »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 19, 2008, 21:29:38 » |
|
Logo mi przypadlo do gustu, jest naprawde fajne i ten motyw hieroglifow po bokach - cudo. Tylko ten niebieski panel po prawej... Jakby nie co psul klimat, ale nie ma co narzekac, zycze powodzenia w dokanczaniu prac !
Pozdrawiam, Joel.
W³a¶nie !! trochê ten niebiski psuje wygl±d,ale nawet podoba mi siê choæ ju¿ przyzwyyczai³am siê do starej wersji,zw³aszcza migajacych gwiazd z Oriona
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 19, 2008, 22:14:55 » |
|
jak dla mnie super!
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Specu
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 20, 2008, 13:31:54 » |
|
Amatorszczyzna pachnie..
Strona powstaje prawie od ROKU - co wi±¿e siê z pisaniem skomplikowanego kodu ( nie jaki¶ tam html...mo¿e JohnyVodka siê wypowie w tej kwestii lapiej) Nie to ¿ebym sie czepia³ ale stronka jest robiona na lay-oucie sciagnietym z neta, wiec jedyne czasoch³onne rzeczy w tym wszystkim to zrobienie bannera. Obecna strona projektu jakos bardziej mi sie podoba ale skoro ta ma byc bardziej funkcjonalna to lepiej ja zmienic.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2008, 13:32:22 wys³ane przez Specu »
|
|
|
|
|
feniks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 20, 2008, 22:29:38 » |
|
...
Nie wiem co powiedzieæ. Wiem, ¿e ludzie lubi± otrzymywaæ komplementy, ale inteligentny cz³owiek potrafi równie¿ napisaæ krytykê konstruktywn±.
Moim zdaniem PCH w internecie staje siê coraz gorszy. Z forum to ju¿ od pocz±tku by³ niewypa³. Je¶li robi siê co¶ powa¿nie to nie wykorzystuje siê do tego fora.pl, teraz nie bêdê wymienia³ z jakich powodów bo nie o tym dyskutujemy, ale jest ich wiele.
Stawianie forum na darmowefora.pl? Przyznaje, ¿e nigdy o tym nie s³ysza³em, ale jako praktyk na pierwszy rzut widzê, ¿e to kolejny niewypa³...
Po 1. Nowe, a wiêc marka niesprawdzona i bardzo niepewna w dodatku ze wzglêdu na ich wizerunek. Teraz jest stabilnie i bez reklam, aby zdobyæ jak najwiêcej koz³ów ofiarnych, a za rok ich obs³ugiwanych for wzro¶nie, sprzêt zostanie obci±¿any, reklamy wam zostan± narzucone, a wy zaczniecie marzyæ o powrocie na fora.pl i opluwaæ te przenosiny.
Po 2. Pozycjonuj± siê za pomoc± systemu wymiany linków... Chyba wiêcej komentowaæ nie muszê... Nie robi to dobrego wra¿enia przy tego typu us³ugach. Osoby wtajemniczone i znaj±ce siê na profesjonalnym pozycjonowaniu wiedz± o czym mówiê.
Po 3. Ma³o odpowiedzialne, po³owa linków na ich stronie nie dzia³a. Jak mo¿na korzystaæ z us³ug dos³ownie No Name... Gdzie Kontakt i dzia³ przedstawiaj±cy ich ofertê?
Po 4. Nie zauwa¿y³em nigdzie wzmianki o dostêpie do FTP oraz bazy danych. Je¶li jest dostêp to ok, w razie czego za rok, gdy sami siê przekonacie, ¿e to niewypa³ bêdzie mo¿liwo¶æ przeniesienia na nowy porz±dny serwer. Je¶li nie ma, to brak mi s³ów.
Moim zdaniem takie zachowanie ze strony administratora jest NIEPOWA¯NE, lekcewa¿±ce i z brakiem szacunku dla osób korzystaj±cych z poprzedniego forum.
Jest to ca³kowite o¶mieszanie PCH.
To wszystko wywo³uje u mnie wra¿enie tylko jednego celu admina - chêæ w³adzy i wzbudzeniu szacunku u innych z powodu rangi.
Nie uwa¿am, ¿e przenosiny (je¶li mo¿na to tak nazwaæ) to z³y pomys³ bo powinny byæ wykonane ju¿ du¿o wcze¶niej, ale jak siê co¶ robi to przez osobê, która ma w tym jakie¶ do¶wiadczenie, a nie której ledwo internet pod³±czyli, ale za to mia³a tak± mo¿liwo¶æ i chcia³a siê wykazaæ.
Layout strony? Bardziej przejrzyste jest tylko menu. Od reszty mo¿na dostaæ oczopl±su i jak ja bêdê mia³ na takiej stronie czytaæ sesje to po prostu podziêkujê i zaraz zamknê okno. £atwo rozró¿niæ pracê osoby do¶wiadczonej, nawet je¶li ma byæ wykonana w prostym stylu, a pracê osoby, która ma Photoshop'a od 5 miesiêcy i przygotowuje taki layout nie dlatego, ¿e tak chcia³a, ale dlatego, ¿e lepszego nie potrafi...TO WIDAÆ GO£YM OKIEM!
Dodatkowo mam nadzieje, ¿e strona bêdzie pod 1024 ju¿ z porz±dnie przyciêtym t³em, a nie tak jak layout to pokazuje pod co najmniej 1280, gdy¿ 1024 nadal jest uwa¿any za standard z powodu du¿ej liczby osób korzystaj±cych z takiej rozdzielczo¶ci.
Moje pierwsze wra¿enia i my¶li? Gdy wszed³em na forum "o jezu!" Gdy zobaczy³em layout "o mój wielki jezu!"
Je¶li PCh jest odbierany powa¿nie to ¿yczê powodzenia w ponownych zmianach i zarz±dzania nim w sieci równie¿ przez powa¿ne i do¶wiadczone osoby,
Pozdrawiam, Feniks
P.S. To moja osobista opinia. Nikogo nie zmuszam do wykazywania tych samych zdañ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2008, 22:58:54 wys³ane przez feniks »
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 20, 2008, 23:04:50 » |
|
Cze¶æ Fenix. Dawno Ciê nie bylo. Nie jeste¶my specjalistami w te klocki, wiêc pomijaj±c te fachowe zagadnienia, na pierwszy rzut oka, dla nas amatorów jest to ca³kiem przyzwoite forum. Miejmy nadzieje, ¿e nie spelni± siê Twoje pesemistyczne przewidywania. Zagl±daj do nas czê¶ciej. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 20, 2008, 23:20:12 » |
|
Amatorszczyzna pachnie..
Strona powstaje prawie od ROKU Od roku!?!?!? W szkole sredniej na informatyce sie robilo podobne w 3 godziny, nie zartuje (oczywiscie nie wliczam pisania tekstow, jesli o to chodzi to brawa za tlumaczenie i takie tam). Chyba pobiliscie rekord guinessa, z tym czasem. Kicz
|
|
|
|
|
|
|
Loukas
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 21, 2008, 00:35:33 » |
|
Zgadzam siê co do forum - wykupienie w³asnego serwera to naprawdê niewielki koszt i wydatek w skali rocznej. 70 z³? Co to za problem dla fundacji. Zyskuje siê pewno¶æ, szybko¶æ i przede wszystkim ci±g³y dostêp do danych, co pozwala unikn±æ sytuacji, w której przenosiny koñcz± siê rozpoczynaniem od zera. No i samemu mo¿na dobraæ skrypt...
|
|
|
|
|
|
|
|
JohnyVodka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 21, 2008, 14:09:02 » |
|
Amatorszczyzna pachnie..
Strona powstaje prawie od ROKU Od roku!?!?!? W szkole sredniej na informatyce sie robilo podobne w 3 godziny, nie zartuje (oczywiscie nie wliczam pisania tekstow, jesli o to chodzi to brawa za tlumaczenie i takie tam). Chyba pobiliscie rekord guinessa, z tym czasem. Kicz 10miesiecy z du¿ymi przerwami, a tak na powa¿nie wszystko ruszy³o od kwietnia. Je¿eli pytasz o technologie to w .Net Framework.
przygotowanie grafiki: 4tygodnie. w tym czasie grafik przygotowa³ kilka wersji layout'u, zarz±d fundacji wybra³ jedn± z nich. przygotowanie html: 1tydzieñ. przygotowanie kodu w .net: 8+tygodni. w tym czasie programista przygotowa³ panel administracyjny oraz niezbêdne biblioteki dla wielojêzycznego portalu. Pamiêtaj, ¿e mo¿esz dodawaæ dowoln± ilo¶æ jêzyków, a na stronie jak zmienisz jêzyk, to wszystkie texty musz± siê logicznie zmieniæ! To nie s± trzy godzinki pisania kodu - uwierz mi.. Obecnie dwóch pierwszych d¿entelmenów zakoñczy³o swoj± pracê, teraz programista "podpina" strony html pod swój przygotowany wcze¶niej kod. Niebawem mo¿na sie spodziewaæ pierwszej wersji testowej. Wtedy ka¿dy bêdzie móg³ siê wykazaæ i pomóc w testowaniu mam nadziejê, ¿e krytyka bêdzie równie¿ silna wobec bug'ów, które uda wam sie znale¼æ
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2008, 15:34:16 wys³ane przez JohnyVodka »
|
|
|
|
|
feniks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 21, 2008, 19:02:12 » |
|
przygotowanie grafiki: 4tygodnie. w tym czasie grafik przygotowa³ kilka wersji layout'u, zarz±d fundacji wybra³ jedn± z nich. Grafik? Mo¿na poznaæ jego do¶wiadczenie? Oczywi¶cie niezmy¶lone... Przygotowanie bogatego w efekty layouta zajmuje 1-2 dni. Przygotowanie tak prostego layouta zajmuje mniej ni¿ 3 godz... Zabawê z grafik± zacz±³em kilka lat temu, ale przez ostatni rok zaj±³em siê ni± bardziej powa¿nie. Nie uwa¿am siê za specjalistê, ale robi³em ju¿ nie jeden layout, widzia³em równie¿ wiele gotowych layutów przez osoby naprawdê w ró¿nym stopniu zaawansowania. Sam czêsto proszê znajomych o krytykê, za któr± sporê firmy p³ac± spore pieni±dze specjalist±. Ja potrafiê byæ obiektywny, nawet do swoich prac i oceniaæ stan rzeczy taki jaki jest w rzeczywisto¶ci, a nie taki, aby komu¶ rzuciæ komplement, czy kogo¶ obraziæ krytyk± bezpodstawn±. To da³o mi do¶wiadczenie w rozpoznawaniu umiejêtno¶ci innych grafików. Oczywi¶cie, wiele ludzi lubi ¶wie¿o¶æ. Zmienno¶æ jest czê¶ci± ¿ycia cz³owieka. Zobaczyæ PCH w nowej wersji nie jeden by chcia³, a w tym równie¿ ja, ale to spore wyzwanie dla ludzi odpowiednich. Muszê jednak wykazaæ przykr± prawdê jaka siê nasuwa. Widaæ, jest to robione przez osoby, które chc± to zrobiæ, ale nie powiedzia³bym, ¿e ze sporym zapa³em i tutaj koñcz± siê pochwa³y. Wszystkie te osoby posiadaj± niestety BARDZO niskie do¶wiadczenie w tym co robi±, ¿eby nie powiedzieæ MARNE. Apelujê o to, aby nowy layout nie by³ wdr±¿any. Je¶li zostanie to ¿egnam siê z t± stron±... Tu nie chodzi o t³o, tu chodzi o ca³o¶æ. Widaæ, ¿e zosta³ wykonana BARDZO s³abo, wrêcz nagannie, a¿ dziw, ¿e ochota na zmiany tak niektórym przyæmi³a oczy, ¿e jeste¶cie gotów na wszystko i tak bardzo obojêtni. Moja ocena layoutu to surowe 2/10. Nie wiem, kto go przygotowa³, ale na pewno nie by³a to osoba do¶wiadczona, a je¶li zrobi³a inne wersji to, a¿ strach o nie zapytaæ bo wiem, ¿e bêd± wykonane na tym samym poziomie. Aktualny wygl±d strony jest o wiele bardziej estetyczny, tematyczny, przyjemny i czytelny. Zmiany s± tu nie na miejscu, dlatego... WSTRZYMAJCIE SIÊ, póki jeszcze nie zosta³o to wdr±¿ono i pozostawcie wszystko tak jak jest teraz, albo je¶li chcecie pozostaæ przy od¶wie¿aniu to za³atwcie do tego kogo¶ z wiêkszym do¶wiadczeniem bo zniszczycie wszystko... Otwórzcie oczy! Nie mam nic wiêcej do dodania. Pozdrawiam, Feniks
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2008, 19:09:34 wys³ane przez feniks »
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 21, 2008, 19:07:45 » |
|
Trochê luzu przecie¿ wygl±d strony nie jest a¿ tak wa¿ny a liczy siê tre¶æ jedyn± wad± jest t³o te gwiazdki mi przypominaj± t³o jakiej¶ strony dla dzieci, kurde kto tam wejdzie to se pomy¶li ¿e to strona o ¶wiêtach... ale reszta jest spoko i wreszcie bêd± jêzyki dziêki czemu strona zyska wiêkszy rozg³os w swych dzia³aniach.
|
|
|
|
|
|
|
feniks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 21, 2008, 19:28:26 » |
|
Trochê luzu przecie¿ wygl±d strony nie jest a¿ tak wa¿ny To, ¿e ksi±¿kê nie ocenia siê po ok³adce wie nie jeden, ale nawet ok³adka jest czê¶ci± oceny ogólnej. Czy sam Projekt Cheops odbierany jest jak ¶wietna rozrywka? Czy ludzie, którzy go prowadz± oraz ludzie, którzy wydali nie jeden pieni±dz na jego istnienie maj± z nim do czynienia bo chc± siê zabawiæ? Nie? To dlaczego wymagasz od innych takiego podej¶cia? Uwa¿am, ¿e jest to powa¿na sprawa. PCH od samego pocz±tku by³ tworzy z najwy¿sz± powag±. Wbrew temu co my¶lisz - wygl±d strony jest BARDZO wa¿ny. Strona to wizytówka tego projektu. Strona go reprezentuje i nadaje mu charakter. Wszystko co jest zwi±zane z projektem powinno byæ odbierane na takim samym poziomie powagi. Je¶li zmiany nie s± konieczne to te¿ one w ¿adnym wypadku nie powinny byæ wprowadzone. Je¶li jednak s± konieczno¶ci± to nie powinno pomijaæ siê powagi sytuacji. Robienie takich rzeczy wi±¿e siê ze spor± odpowiedzialno¶ci±. i wreszcie bêd± jêzyki dziêki czemu strona zyska wiêkszy rozg³os w swych dzia³aniach. Jedna zmiana na stronie potrafi zwiêkszyæ korzy¶ci o 300%, ale równie¿ jedna drobna zmiana potrafi korzy¶ci zani¿yæ o 400%. Pamiêtaj, ¿e to dzia³a w obie strony. Dzia³anie strony, a jej wygl±d to czêsto dwie odrêbne sprawy. Wprowadzenie jêzyków w ¿adnym wypadku nie musi pokrywaæ siê ze zmian± wygl±du. Je¶li komu¶ jest niewygodnie to zachêcam do wprowadzenia strony opartej na systemie CMS. Aktualne przygotowania to zupe³ny niewypa³ i nie piszê tego, aby kogo¶ poni¿yæ, ale po to, aby pomóc - inaczej moja egzystencja tutaj nie mia³a by sensu i proszê podej¶æ powa¿nie do tego co pisze, jak do tego co aktualnie jest robione. PCH to nie zabawa, a zmienianie go na gorsze mu nie pomo¿e. Pozdrawiam, Feniks
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2008, 20:01:17 wys³ane przez feniks »
|
|
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 21, 2008, 22:25:14 » |
|
Aktualny wygl±d strony jest o wiele bardziej estetyczny, tematyczny, przyjemny i czytelny.
^ feniks ma racje
|
|
|
|
|
|
|
|