Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2011, 10:03:55 » |
|
Ja wiem i¿ zwierzêta tak samo jak ludzie posiadaj± dusze , my¶lê iz nied³ugo stanie siê to normaln± wiedz± i nikogo nie bêdzie szokowaæ taki fakt. Ale je¿eli dla kogokolwiek jest to nie do przyjêcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy. Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±. Oczywi¶cie jest to wi±zka energii , jednak posiadaj±ca ¶wiadomo¶æ na swoim poziomie. Ro¶liny te¿ j± posiadaj± nie tylko zwierzêta. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #26 : Luty 15, 2011, 11:32:38 » |
|
Równie¿ sk³aniam siê do tego, ze zwierzêta maj± duszê. Wielu z nas trudno jest siê pogodziæ z t± my¶l± w ¶wietle nauk ferowanych przez ko¶ció³, ¿e tylko cz³owiek jest stworzony "na obraz i podobieñstwo Bo¿e". Tak wiêc podzielam (no mo¿e nie we wszystkich detalach ) zdanie moich przedmówców, którzy te¿ tak uwa¿aj±. Mam jednak ma³e "ale" do tej wypowiedzi >Kiary<: Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±. Zapomnia³e¶ >Kiaro< o biorobotach. Ale to ju¿ temat do innego w±tku.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Luty 15, 2011, 12:35:01 » |
|
Nie wiem jak zwierzêta... w zasadzie nie wiem nawet czy ludzie maj± jak±¶ duszê - wszystko zale¿y od definicji duszy, o której mowa. Ale jedno wiem na pewno: STARE ¯ELAZKA maj± duszê!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Luty 15, 2011, 12:53:27 » |
|
"Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±. Zapomnia³e¶ >Kiaro< o biorobotach. Ale to ju¿ temat do innego w±tku." Nie nie zapomnia³am one tez maj± "duszê" przynajmniej jej energetyczn± kopie , bez niej nie mogli by ¿yæ. Ale w ich wypadku to jest program na³adowany energiom , zwyczajnie konkretny program. I tu rozwija siê temat co jest ow± dusz± a co nie jest ni±? I jakie warunki spe³niane w fizyczno¶ci maj± z ni± zwi±zek a nie z programem? Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 21:15:07 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #29 : Luty 15, 2011, 13:03:35 » |
|
Ja wiem i¿ zwierzêta tak samo jak ludzie posiadaj± dusze , my¶lê iz nied³ugo stanie siê to normaln± wiedz± i nikogo nie bêdzie szokowaæ taki fakt. Ale je¿eli dla kogokolwiek jest to nie do przyjêcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy. Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±. Oczywi¶cie jest to wi±zka energii , jednak posiadaj±ca ¶wiadomo¶æ na swoim poziomie. Ro¶liny te¿ j± posiadaj± nie tylko zwierzêta. Kiara Twoja nadzieja prawdopodobnie na zawsze ju¿ pozostanie nadziej±, albowiem to, o czym mówimy nie le¿y w zakresie weryfikowalnej wiedzy, a wiary. A na ni± fizyczne dowody ciê¿ko jest zdobyæ (patrz opisywane przeze mnie i Val Dee'ego badania). S± ludzie, którym wydaje siê, ¿e widz± "dusze" innych ludzi b±d¼ zwierz±t (i tak jak ty nazywaj± je energiami) - i w tych przypadkach w³a¶nie tak bardzo liczy siê ich wiedza, od której zasobu zale¿y interpretacja wszystkiego, z czym maj± do czynienia. Natomiast generalizacja etymologiczna (któr± siê pos³u¿y³a¶) gdzie dusza w wielu jêzykach oznacza oddech, tchnienie (Boga) nasuwa jeszcze wiêcej k³opotliwych pytañ i problemów. To takie trochê filozoficzne podej¶cie, by postawiæ kropkê nad 'i' zamiast wielokropka za nim.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 13:06:30 wys³ane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Luty 15, 2011, 14:21:04 » |
|
Ciekawe jest równie¿ to, ¿e s± ludzie, którzy nie widz±c jakiej¶ rzeczy twierdz± (podpieraj±c siê pseudo naukowymi, niczym nie popartymi dowodami) ¿e tego nie ma Czy niewidomy mo¿e rozprawiaæ o kolorach na podstawie jakiejkolwiek teorii? Je¶li s± ludzie, którzy twierdz± ¿e cz³owiek nie ma duszy, a swoje istnienie opieraj± na cudzych doktrynach ("naukowych"), to moim zdaniem maj± spore problemy w odbiorze rzeczywisto¶ci. Nie chcê powiedzieæ ¿e s± nienormalni, ale równie¿ nie mam dla nich innego okre¶lenia. My¶lê ¿e jak kto¶ czego¶ nie wie, to nie powinien siê wypowiadaæ na temat, bo dyskusja staje siê ¿a³osna. Chyba ¿e robi± to celowo w imiê nie znanych mi powodów, mo¿e te powody s± na tyle tajne i poufne, ¿e nie racz± powiedzieæ po co to robi± Pozdrawiam - ThotaL
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #31 : Luty 15, 2011, 15:04:05 » |
|
Czy to brak odwagi wej¶cia w bezpo¶redni± dyskusjê nakazuje ci zwracaæ siê bezosobowo? Temat jest o duszy zwierz±t i jedynie do niej nawi±zywa³am. Nigdzie nie napisa³am, ¿e cz³owiek równie¿ nie ma duszy. Wrêcz przeciwnie (patrz pierwsza strona). Ale niech ci bêdzie. Jestem nienormalna i mam ukryte powody, by opieraæ siê na pseudonaukowych badaniach (najpewniej jestem wspomnianym ju¿ wy¿ej biorobotem. A mo¿e dzia³am na czyje¶ zlecenie? Wys³anniczka tych, którzy d±¿± do rozmydlenia postrzeganej rzeczywisto¶ci. Buuu- có¿ za paradoks!)
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Luty 15, 2011, 17:37:14 » |
|
"Cia³o jest dusz± kobiety" - Nikos Kazantzakis.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Luty 15, 2011, 22:15:34 » |
|
Tak naprawdê wszystko co nas otacza i niesie w sobie ¿ycie mo¿e siê z nami komunikowaæ. Ma t± mo¿liwo¶æ i kamieñ i ro¶lina i zwierze. Problem polega na otworzeniu kana³ów ³±czno¶ci , na dostrojeniu w³asnego organizmu do mo¿liwo¶ci odbioru energii wysy³anej do nas przez ¶wiat przyrody. Jest sporo naukowców od dawna zajmuj±cych siê tym zagadnieniem, poniek±d warto wzbogacaæ wiedzê o darach Stwórcy dla nas. Nawi±zywaæ z nimi kontakt by ¿yæ nam by³o ³atwiej i przyjemniej. Other Voices - Inne G³osy 1/2 (Napisy PL) http://www.youtube.com/watch?v=Q9bYau5kUWoi jeszcze to proszê... http://www.youtube.com/watch?v=xMs7Onla6S8&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 22:30:45 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Marzec 19, 2011, 14:31:37 » |
|
JAN, wstrz±saj±cy jest ten filmik. Ile¿ mi³o¶ci, troski i innych ludzkich uczuæ w owym psie, który nie opuszcza towarzysza w niedoli i wzywa pomocy. Czasami brakuje tego u ludzi. Chocia¿ w ekstremalnych warunkach, z najwiêkszego z³oczyñcy potrafi wyj¶æ dobro.
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Marzec 20, 2011, 13:01:14 » |
|
Tez to ogl±da³am i p³aka³am
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #36 : Marzec 20, 2011, 15:31:00 » |
|
Tez to ogl±da³am i p³aka³am
i ja te¿ ,ale pomy¶lcie 17 tysieczne miasto i pewnie w ka¿dym domu pies lub inne zwierzê 12 tys ludzi nie odnaleziono......nie mogê o tym pisaæ bo ryczê
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Betti
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Marzec 20, 2011, 16:51:10 » |
|
Mam nadzieje ¿e moze wiêkszo¶c zwierz±t zdo³a³a si wydostac ,uciec na czas przeciez wyczuwaj± zagro¿enie.
|
|
|
|
|
|
|
|