Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:18:18

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Czy zwierzeta maja dusze?  (Przeczytany 24233 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Luty 15, 2011, 10:03:55 »

Ja wiem i¿ zwierzêta tak samo jak ludzie posiadaj± dusze , my¶lê iz nied³ugo stanie siê to normaln± wiedz± i nikogo nie bêdzie szokowaæ taki fakt.

Ale je¿eli dla kogokolwiek jest to nie do przyjêcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy.

Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±.
Oczywi¶cie jest to wi±zka energii , jednak posiadaj±ca ¶wiadomo¶æ na swoim poziomie.
Ro¶liny te¿ j± posiadaj± nie tylko zwierzêta.

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Luty 15, 2011, 11:32:38 »

Równie¿ sk³aniam siê do tego, ze zwierzêta maj± duszê. Wielu z nas trudno jest siê pogodziæ z t± my¶l± w ¶wietle nauk ferowanych przez ko¶ció³, ¿e tylko cz³owiek jest stworzony "na obraz i podobieñstwo Bo¿e". Tak wiêc podzielam (no mo¿e nie we wszystkich detalach  Mrugniêcie) zdanie moich przedmówców, którzy te¿ tak uwa¿aj±.

Mam jednak ma³e "ale" do tej wypowiedzi >Kiary<:

Cytat: Kiara
Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±.

Zapomnia³e¶ >Kiaro< o biorobotach. Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Ale to ju¿ temat do innego w±tku.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Luty 15, 2011, 12:35:01 »

Nie wiem jak zwierzêta... w zasadzie nie wiem nawet czy ludzie maj± jak±¶ duszê - wszystko zale¿y od definicji duszy, o której mowa.

Ale jedno wiem na pewno:

STARE ¯ELAZKA maj± duszê!!!!

Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Luty 15, 2011, 12:53:27 »

"Wszystko co jest w ¶wiecie fizycznym o¿ywione musi posiadaæ energiê ¿ycia , my to nazywamy dusz± , lub jakom¶ ¶wiadomo¶ci±.

Cytat: Darek
Zapomnia³e¶ >Kiaro< o biorobotach.  Du¿y u¶miech

Ale to ju¿ temat do innego w±tku."

Nie nie zapomnia³am one tez maj± "duszê" przynajmniej jej energetyczn± kopie , bez niej nie mogli by ¿yæ.
Ale w ich wypadku to jest program na³adowany energiom , zwyczajnie konkretny program.

I tu rozwija siê temat co jest ow± dusz± a co nie jest ni±? I jakie warunki spe³niane w fizyczno¶ci maj± z ni± zwi±zek a nie z programem?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 21:15:07 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Luty 15, 2011, 13:03:35 »

Ja wiem i¿ zwierzêta tak samo jak ludzie posiadaj± dusze , my¶lê iz nied³ugo stanie siê to normaln± wiedz± i nikogo nie bêdzie szokowaæ taki fakt.

Ale je¿eli dla kogokolwiek jest to nie do przyjêcia? Niech zostanie przy swojej wiedzy.

Oczywi¶cie jest to wi±zka energii , jednak posiadaj±ca ¶wiadomo¶æ na swoim poziomie.
Ro¶liny te¿ j± posiadaj± nie tylko zwierzêta.

Kiara U¶miech U¶miech

Twoja nadzieja prawdopodobnie na zawsze ju¿ pozostanie nadziej±, albowiem to, o czym mówimy nie le¿y w zakresie weryfikowalnej wiedzy, a wiary. A na ni± fizyczne dowody ciê¿ko jest zdobyæ (patrz opisywane przeze mnie i Val Dee'ego badania).
S± ludzie, którym wydaje siê, ¿e widz± "dusze" innych ludzi b±d¼ zwierz±t (i tak jak ty nazywaj± je energiami) - i w tych przypadkach w³a¶nie tak bardzo liczy siê ich wiedza, od której zasobu zale¿y interpretacja wszystkiego, z czym maj± do czynienia.
Natomiast generalizacja etymologiczna (któr± siê pos³u¿y³a¶) gdzie dusza w wielu jêzykach oznacza oddech, tchnienie (Boga) nasuwa jeszcze wiêcej k³opotliwych pytañ i problemów. To takie trochê filozoficzne podej¶cie, by postawiæ kropkê nad 'i' zamiast wielokropka za nim.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 13:06:30 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Luty 15, 2011, 14:21:04 »

Ciekawe jest równie¿ to, ¿e s± ludzie, którzy nie widz±c jakiej¶ rzeczy twierdz± (podpieraj±c siê pseudo naukowymi, niczym nie popartymi dowodami) ¿e tego nie ma Co¶
Czy niewidomy mo¿e rozprawiaæ o kolorach na podstawie jakiejkolwiek teorii?
Je¶li s± ludzie, którzy twierdz± ¿e cz³owiek nie ma duszy, a swoje istnienie opieraj± na cudzych doktrynach ("naukowych"), to moim zdaniem maj± spore problemy w odbiorze rzeczywisto¶ci. Nie chcê powiedzieæ ¿e s± nienormalni, ale równie¿ nie mam dla nich innego okre¶lenia.
My¶lê ¿e jak kto¶ czego¶ nie wie, to nie powinien siê wypowiadaæ na temat, bo dyskusja staje siê ¿a³osna.
Chyba ¿e robi± to celowo w imiê nie znanych mi powodów, mo¿e te powody s± na tyle tajne i poufne, ¿e nie racz± powiedzieæ po co to robi± Szok

Pozdrawiam - ThotaL U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Luty 15, 2011, 15:04:05 »

Czy to brak odwagi wej¶cia w bezpo¶redni± dyskusjê nakazuje ci zwracaæ siê bezosobowo? Temat jest o duszy zwierz±t i jedynie do niej nawi±zywa³am. Nigdzie nie napisa³am, ¿e cz³owiek równie¿ nie ma duszy. Wrêcz przeciwnie (patrz pierwsza strona). Ale niech ci bêdzie. Jestem nienormalna i mam ukryte powody, by opieraæ siê na pseudonaukowych badaniach Mrugniêcie (najpewniej jestem wspomnianym ju¿ wy¿ej biorobotem. A mo¿e dzia³am na czyje¶ zlecenie? Wys³anniczka tych, którzy d±¿± do rozmydlenia postrzeganej rzeczywisto¶ci. Buuu- có¿ za paradoks!) Z politowaniem

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Luty 15, 2011, 17:37:14 »

"Cia³o jest dusz± kobiety" - Nikos Kazantzakis.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Luty 15, 2011, 22:15:34 »

Tak naprawdê wszystko co nas otacza i niesie w sobie ¿ycie mo¿e siê z nami komunikowaæ.
Ma t± mo¿liwo¶æ i kamieñ i ro¶lina i zwierze. Problem polega na otworzeniu kana³ów ³±czno¶ci , na dostrojeniu w³asnego organizmu do mo¿liwo¶ci odbioru energii wysy³anej do nas przez ¶wiat przyrody.

Jest sporo naukowców od dawna zajmuj±cych siê tym zagadnieniem, poniek±d warto wzbogacaæ wiedzê o darach Stwórcy dla nas.
Nawi±zywaæ z nimi kontakt by ¿yæ nam by³o ³atwiej i przyjemniej.

Other Voices - Inne G³osy 1/2 (Napisy PL)

http://www.youtube.com/watch?v=Q9bYau5kUWo

i jeszcze to proszê...

http://www.youtube.com/watch?v=xMs7Onla6S8&feature=related
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 22:30:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Marzec 19, 2011, 14:31:37 »

JAN, wstrz±saj±cy jest ten filmik.
Ile¿ mi³o¶ci, troski i innych ludzkich uczuæ w owym psie, który nie opuszcza towarzysza w niedoli i wzywa pomocy.
Czasami brakuje tego u ludzi. Chocia¿ w ekstremalnych warunkach, z najwiêkszego z³oczyñcy potrafi wyj¶æ dobro.  U¶miech
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Marzec 20, 2011, 13:01:14 »

Tez to ogl±da³am i p³aka³am
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #36 : Marzec 20, 2011, 15:31:00 »

Tez to ogl±da³am i p³aka³am

i ja te¿ ,ale pomy¶lcie 17 tysieczne miasto i pewnie w ka¿dym domu pies lub inne zwierzê Smutny Smutny 12 tys ludzi nie odnaleziono......nie mogê o tym  pisaæ bo ryczê

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Marzec 20, 2011, 16:51:10 »

Mam nadzieje ¿e moze wiêkszo¶c zwierz±t zdo³a³a si wydostac ,uciec na czas przeciez wyczuwaj± zagro¿enie.
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: