Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 17:53:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: AKTYWACJA WIELKIEJ PIRAMIDY  (Przeczytany 38127 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
quetzalcoatl44
Go¶æ
« : Luty 14, 2011, 16:01:51 »

czyli ogolnie rzecz biorac wielka piramida jest wielkim oscylatorem do muzyki..U¶miech

http://davidicke.pl/forum/kod-piramid-pas-pokoju-t1695.html

cele aktywacji piramidy mialy byc zniesienie blokad energetycznych ktore sa na Ziemi, a takze ochrona przed szkodliwym promieniowaniem, ktore ma nadejsc w 2012 itd...wiec jezeli teoria harmonicznnosc jest prawdziwa w wydaje sie ze jak najbardziej to wystarczy w wielkiej piramidzie puscic dzwiek o okreslonej czestotliwosci - swiatla..wtedy blodady sie rozpuszcza..a i bedzie to wiellki krok na uswiadomieniu ludziom ze tak naprawde sa swiatlem...same zaangazowanie w cos takiego bedzie dobra energia U¶miech, wszystko na to wskazuje ze to powinno byc cos takiego...

to juz zamieszczalem ale jeszcze raz..

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.carnaval.com/music432/&ei=fSxQTZ2WB4GKhQeY_5z5Bg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=6&ved=0CE8Q7gEwBQ&prev=/search%3Fq%3DHarmonic%2Bspeed%2Bof%2Blight%26hl%3Dpl%26sa%3DG%26biw%3D1253%26bih%3D639%26prmd%3Divns

http://www.omega432.com/Omega432.html

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.theonelightgroup.com/latest/geometry-phi-harmonic-base-9-octave-grid&ei=d2lNTZ-CD8KJhQe_kpXKCA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBwQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.theonelightgroup.com/latest/geometry-phi-harmonic-base-9-octave-grid%26hl%3Dpl%26sa%3DG%26biw%3D1260%26bih%3D623%26prmd%3Divns

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=en&u=http://www.whale.to/m/cathie.html&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.astrosciences.info/Matrix3.htm%26hl%3Dpl%26sa%3DG%26biw%3D1253%26bih%3D639%26prmd%3Divns&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhhVJEGSD-YUluQaMF4w2HusteETbQ
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2011, 16:14:23 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2011, 16:16:57 »

a wiêc wygl±da na to ¿e czekamy ju¿ tylko na "klucznika".. Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2011, 16:48:03 »

Tak , uruchomi j± d¼wiêk , ale nie ¿adna ludzka kompozycja. Wiedzieæ trzeba iz wszystko wydaje d¼wiêk nawet wówczas gdy ludzkie ucho nie s³yszy tej wibracji.

D¼wiêk wyda DNA osoby  ( a raczej dwóch osób) , które stan± w piramidzie. Dopiero po³±czone dwa tony zestrojone w jeden s± kluczem do uruchomienia  piramidy.

D¼wiêk ten po³±czy siê ze strumieniem p³yn±cej do nas energii z Gwiazdy Matki i uruchomi wszystkie Ludzkie DNA, dostroi je przez pole morfogenetyczne do siebie. Czyli otworzy ich miêdzy wymiarowe mo¿liwo¶ci.
I to siê ma staæ w tym roku.

Jednak musi we w³a¶ciwym czasie stan±æ w³a¶ciwa osoba we w³a¶ciwym miejscu. Ta osoba , która jest kluczem , bo niesie w sobie czyste nieska¿one ¿adn± manipulacjom genetyczn± DNA.
I to ono jest tym jedynym prawdziwym kluczem, nic wiêcej, grac mo¿na tam co siê chce i ¶piewaæ te¿ , bez  tego DNA to nie dzia³a.

Kiara U¶miech U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2011, 19:13:04 »

hm ja mysle jednak ze tak czy inaczej musi to byc dzialanie zbiorowe U¶miech taki ruch:) wtedy rowniez moze wziac w tym udzial 144 tysiace i wtedy moze...U¶miech pozatym czestotliwosc 432 hz to czestotliwosc predkosci katowej swiatla 144 luku ..U¶miech

Wielka piramida i biblia U¶miech

http://aletheia.badacz.org/strony/lit/piramida.htm

http://www.nastrazy.pl/herald/czytaj.php?rok=2006&numer=5&plik=swiatynia_boza
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2011, 19:58:54 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2011, 20:41:28 »

Muzyka DNA
<a href="http://www.youtube-nocookie.com/v/lEkcHhXC5i4?fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube-nocookie.com/v/lEkcHhXC5i4?fs=1&amp;</a>

Adenina: 545.6 Hz
Guanina: 550 Hz
Tymina: 543.4 Hz
Cytozyna: 537.8 Hz

http://www.oursounduniverse.com/articles/IEEE.html
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2011, 20:52:16 »

Jednak musi we w³a¶ciwym czasie stan±æ w³a¶ciwa osoba we w³a¶ciwym miejscu. Ta osoba , która jest kluczem , bo niesie w sobie czyste nieska¿one ¿adn± manipulacjom genetyczn± DNA.

Ty masz czyste, nieska¿one ¿adn± manipulacj± DNA, to mo¿e wejdziesz do piramidy ?
A ''Ya'' pójdê z Tob±...  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 20:53:59 wys³ane przez Silver » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2011, 21:10:24 »

Mo¿e we¼cie jakiego¶ "brudaska" (mnie), co bym was powyci±ga³ z tych czelu¶ci Du¿y u¶miech

Pozdrawiam na weso³o - Thotal U¶miech
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2011, 21:57:06 »

Tych wszystkich "chojraków" pchaj±cych siê do wnêtrza Wielkiej Piramidy przestrzegam, ¿e do tzw. Komory Króla prowadzi najpierw w dól, a potem do¶æ ostro w górê "sympatyczny" korytarz o d³ugo¶ci prawie 60m, "szeroki" na 114 cm i "wysoki" na 119 cm. Fajna arteria, ale dla d¿d¿ownicy Du¿y u¶miech Ludziska jako¶ siê tam przeciskaj±, ale w tym celu trzeba wrêcz zapomnieæ o s³owie klaustrofobia Mrugniêcie

Jak dla mnie ta "wysoko¶æ" to zaledwie ok. 2/3 mojego wzrostu i na sam± my¶l, ¿e mia³bym siê przez tê szczelinê przeciskaæ, jak pasta do zêbów przez tubkê, dostajê gêsiej skórki i potów. Szok

Swoj± drog± to ciekawe, ¿e domniemani budowniczowie tego giganta, czyli staro¿ytni Egipcjanie, sami sobie zrobili na z³o¶æ buduj±c tak mikroskopijny ci±g komunikacyjny dla transportu materia³ów budowlanych. A mo¿e to by³y krasnoludki ci±gn±ce 15-to tonowe bloki skalne? Du¿y u¶miech Znacznie wiêksze od przekroju tych korytarzyków...
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2011, 22:21:31 »

Tych wszystkich "chojraków" pchaj±cych siê do wnêtrza Wielkiej Piramidy przestrzegam, ¿e do tzw. Komory Króla prowadzi najpierw w dól, a potem do¶æ ostro w górê "sympatyczny" korytarz o d³ugo¶ci prawie 60m..

Ten tzw. ''klucz'' nie znajduje siê w wielkiej piramidzie !
Co do tych w±skich korytarzy?
To nie by³y typowe korytarze do transportu materia³ów budowlanych.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2011, 22:29:28 »

Wed³ug Silvera: "Ten tzw. ''klucz'' nie znajduje siê w wielkiej piramidzie !"

Gdzie znajduje siê klucz, to jedna sprawa. Nie mniej wa¿ne jest, gdzie jest "dziurka", do której nale¿y ten klucz w³o¿yæ. Nie mam w±tpliwo¶ci, ¿e jest to wnêtrze WP.

« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 22:31:41 wys³ane przez krzysiek » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 16, 2011, 22:31:22 »

"sympatyczny" korytarz o d³ugo¶ci prawie 60m, "szeroki" na 114 cm i "wysoki" na 119 cm. Fajna arteria, ale dla d¿d¿ownicy

tak, tak.. nawet krasnoludy z innej rasy, co 1 widzialem(ok.130-150cm) musialyby niezle schylac sie Mrugniêcie
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 16, 2011, 22:31:58 »

Nie mam w±tpliwo¶ci, ¿e jest to wnêtrze WP.

Jakie masz dowody na to ?
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 22:38:03 wys³ane przez Silver » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 16, 2011, 22:41:19 »

NIKT nie ma dowodów w sprawie celu, dla którego zosta³a zbudowana Wielka Piramida. I jak zosta³a zbudowana. Teoria o tym, ¿e by³a grobowcem Cheopsa nie wytrzymuje krytyki i wymowy faktów. A je¶li tak, to pozostaje domniemanie o w³a¶ciwo¶ciach energetycznych tego obiektu i misji, jak± ma spe³niæ. To temat-rzeka szeroko omawiany w innym dziale tego forum.
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 16, 2011, 22:47:43 »

NIKT nie ma dowodów w sprawie celu, dla którego zosta³a zbudowana Wielka Piramida. I jak zosta³a zbudowana. Teoria o tym, ¿e by³a grobowcem Cheopsa nie wytrzymuje krytyki i wymowy faktów. A je¶li tak, to pozostaje domniemanie o w³a¶ciwo¶ciach energetycznych tego obiektu i misji, jak± ma spe³niæ. To temat-rzeka szeroko omawiany w innym dziale tego forum.

Ale ja tylko chcia³em zapytaæ sk±d masz pewno¶æ pisz±c, ¿e : '' nie masz w±tpliwo¶ci , ¿e owy ''klucz'' jest w WP ?
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 22:48:21 wys³ane przez Silver » Zapisane
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 16, 2011, 23:11:31 »

To Ty silver napisa³e¶, ¿e "klucz nie znajduje siê w wielkiej piramidzie!". Podkre¶laj±c tê pewno¶æ wykrzyknikiem. No to gdzie jest ten "klucz", czym jest i do czego pasuje? Do Empire State Building? Mrugniêcie  Czy mo¿e raczej do WP? Bo Wielka Piramida PO CO¦ JEST...

Nie mam ¿adnych przekazów od rozmaitych "bytów", ale gotów jestem przyj±æ za³o¿enie, ¿e tak, jak w "Gwiezdnych Wrotach", jak w "Przebudzeniu Cheopsa" A.Wójcikiewicza, ta budowla ma specjalne znaczenie w historii rodzaju ludzkiego. I tyle.
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 16, 2011, 23:21:20 »

To Ty silver napisa³e¶, ¿e "klucz nie znajduje siê w wielkiej piramidzie!". Podkre¶laj±c tê pewno¶æ wykrzyknikiem. No to gdzie jest ten "klucz", czym jest i do czego pasuje? Do Empire State Building? Mrugniêcie  Czy mo¿e raczej do WP? Bo Wielka Piramida PO CO¦ JEST...

Nie mam ¿adnych przekazów od rozmaitych "bytów", ale gotów jestem przyj±æ za³o¿enie, ¿e tak, jak w "Gwiezdnych Wrotach", jak w "Przebudzeniu Cheopsa" A.Wójcikiewicza, ta budowla ma specjalne znaczenie w historii rodzaju ludzkiego. I tyle.

Pisz±c, ¿e nie znajduje siê da³em po prostu wyraz temu, ¿e nie ma dowodów, ¿e tam siê znajduje !
A Ty napisa³e¶, ¿e jeste¶ pewien, ¿e tam siê znajduje.

Ps. ''Gwiezdne Wrota'', to filmowa bajka s.f.
Gwiezdne Wrota znajduj± siê w Jemenie....
Bli¿sze dane na ten temat znajdziesz na www.davidicke.pl
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 23:22:14 wys³ane przez Silver » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #16 : Luty 17, 2011, 08:44:39 »

Aloha !

wg Melchizedeka w "Pradawnej tajemnicy kwiatu życia" tom II, najważniejszą częścią WP jest podziemny tunel i tzw. Studnia. Jest to najstarsza część, która powstała przed piramidą i nikt nie wie, kto ją zbudował, ale nie byli to Egipcjanie. Jedna z teorii mówi, że piramida powstała po to, by "obudować" właśnie ten tunel i studnię. Właśnie w tym miejscu działa największa moc, obecnie jest ono zamknięte dla turystów ze względu na wcześniejsze wypadki śmiertelne w tunelu.

No to może do tej "dziurki" trzeba włożyć klucz ?
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 08:45:05 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 17, 2011, 13:46:01 »

Aloha !

wg Melchizedeka w "Pradawnej tajemnicy kwiatu ¿ycia" tom II, najwa¿niejsz± czê¶ci± WP jest podziemny tunel i tzw. Studnia. Jest to najstarsza czê¶æ, która powsta³a przed piramid± i nikt nie wie, kto j± zbudowa³, ale nie byli to Egipcjanie. Jedna z teorii mówi, ¿e piramida powsta³a po to, by "obudowaæ" w³a¶nie ten tunel i studniê. W³a¶nie w tym miejscu dzia³a najwiêksza moc, obecnie jest ono zamkniête dla turystów ze wzglêdu na wcze¶niejsze wypadki ¶miertelne w tunelu.

No to mo¿e do tej "dziurki" trzeba w³o¿yæ klucz ?

jakie to by³y wypadki?

barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #18 : Luty 17, 2011, 20:37:18 »

Aloha !

"Pomieszczenie znajdujące się w podziemiach Wielkiej Piramidy, które nazywano Studnią, zostało ostatecznie zamknięte w 1984 roku ze względu na bezpieczeństwo. Wejście do prowadzącego w głąb korytarza zasunięto żelaznymi drzwiami, których przez dłuższy czas strzegła straż. Powodem tej decyzji były liczne wypadki śmiertelne wśród osób zwiedzających Studnię. Było ich tak wiele, że zakazano do niej wstępu turystom. Ofiary umierały z najdziwniejszych powodów - na przykład od ukąszeń węży lub pająków, które w ogóle nie występowały w Egipcie! Ostatni incydent miał miejsce tuż przed zamknięciem Studni. Nieoczekiwanie w powietrzu zaczął unosić się gaz, który zadusił grupę ludzi odprawiających tam swoją ceremonię. Nikt nie wie, jak do tego doszło. Miejsce to ma szczególny charakter, zwłaszcza u końca tunelu, w którym wznosi się ściana. Znajduje się tu przejście z trzeciego do czwartego wymiaru. Cokolwiek pomyślicie lub poczujecie będąc tutaj, staje się prawdą. Jeśli więc odczuwacie lęk, jego przyczyna się urzeczywistni. Zamanifestuje się przed wami i nie pozwoli wam przetrwać w nowym świecie. Tylko człowiek wolny od lęku może przeniknąć do pozytywnego świata i tylko przed nim otworzą się drzwi do wyższych wymiarów. Przekonacie się, że taka jest natura czwartego wymiaru: cokolwiek myślicie i czujecie, staje się prawdą. "

Źródło: Pradawna Tajemnica Kwiatu Życia, tom II, Drunvalo Melchizedek, wyd.Centrum 2005
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 20:37:38 wys³ane przez barneyos » Zapisane

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #19 : Luty 17, 2011, 21:10:52 »

Znajduje siê tu przej¶cie z trzeciego do czwartego wymiaru. Cokolwiek pomy¶licie lub poczujecie bêd±c tutaj, staje siê prawd±. Je¶li wiêc odczuwacie lêk, jego przyczyna siê urzeczywistni. Zamanifestuje siê przed wami i nie pozwoli wam przetrwaæ w nowym ¶wiecie. Tylko cz³owiek wolny od lêku mo¿e przenikn±æ do pozytywnego ¶wiata i tylko przed nim otworz± siê drzwi do wy¿szych wymiarów. Przekonacie siê, ¿e taka jest natura czwartego wymiaru: cokolwiek my¶licie i czujecie, staje siê prawd±. "

¬ród³o: Pradawna Tajemnica Kwiatu ¯ycia, tom II, Drunvalo Melchizedek, wyd.Centrum 2005

je¶li traktowaæ to dos³ownie to jasne ¿e wielu nawet nie chce s³yszeæ o przej¶ciu w IV wymiar.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 17, 2011, 22:51:49 »

Ale jest to prawda , na tym polega wychodzenie z pól strachu i wej¶cie w pola mi³o¶ci.
W trakcie przej¶cia zmaterializuje siê wszystko co jest my¶l± przekraczaj±cych wymiar.

Czyli je¿eli w czyim¶ sercu i g³owie istnieje scenariusz wojny , kataklizmu i wszelakiego z³a opartego na  strachu w jego wyobrazi wszystko siê zmaterializuje dla niego w³a¶nie tak.
Te my¶li stan± siê rzeczywisto¶ci± i zabij± ich twórcê.

Je¿eli w czyjej¶ wyobra¼ni przysz³o¶æ jest piêknem , harmoni± , szczê¶ciem i dobrem , jego ¶wiat stanie siê w³a¶nie taki.

Trzeba pamiêtaæ i¿ z tego ¶wiata do kolejnego wymiaru nie zabieramy NIC oprócz naszych my¶li. Nic ¿adnych dóbr materialnych ,pieniêdzy , domów , samochodów ,bi¿uterii ni co kto tylko zgromadzi³. Dok³adnie NIC!
Zabieramy tylko i wy³±cznie zapis wzorców wszystkiego co osi±gnêli¶my do tej pory , oraz nasz± osobist± energiê w naszym GRAALU. Bowiem z jej udzia³em zmaterializujemy ¶wiat naszych my¶li.
On zaistnieje faktycznie i albo stanie siê naszym szczê¶ciem , albo spowoduje zag³adê tych , którzy kreuj± j± swoimi my¶lami.

Dlatego jest tak bardzo wa¿ne by wyzbyæ siê ca³ego baga¿u negatywu i strachu , uwierzyæ w dobro i pop³yn±æ na jego fali w przysz³o¶æ.

Nasz indywidualny ¶wiat po³±czy siê ze ¶wiatem podobnym kreowanym przez innych ludzi. Dobro po³±czy siê z dobrem , z³o ze z³em.

Poniewa¿ dobro wejdzie w wy¿szy wymiar energetyczny , który scali siê z nim , bêdzie mia³o zasilanie dla swojego istnienia .
Z³o nie przekroczy granic dobra , bêdzie trwa³o w dawnym wymiarze tylko tyle czasu ile energii osobistej ludzi bêdzie mog³o je zasilaæ i generowaæ jego kreacje.

Ja wiem i¿ bêdzie to bardzo krótki czas nie przekraczaj±cy znanych nam trzech dni. Ale w ¶wiadomo¶ci ludzi bêd±cych w jego zasiêgu wygeneruj± siê zdarzenia , które w rzeczywisto¶ci mog± trwaæ nawet kilka lub kilkadziesi±t lat.

Oni w swoich my¶lach to prze¿yj± jak fizyczne zdarzenia , wszystko co tworz± i czego oczekuj± od przysz³o¶ci.

Zatem proszê nie wierzyæ w ¿adne kataklizmy ni globalne zniszczenia bo ich zwyczajnie nie bêdzie dla ca³okszta³tu stworzenia  Stwórcy.

One mog± zaistnieæ i zaistniej± tylko i wy³±cznie w ¶wiadomo¶ciach ludzi , którzy tak my¶l± i tego oczekuj± od przysz³o¶ci.

Kiara U¶miech U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 17, 2011, 23:15:11 »

hm no tak ogolnie smierci nie ma U¶miech ale dlaczego skoro nie wierzy sie w strach, kazdy boi  sie czegos zrobic? zadzialac w jakis sposob zeby to mialo odzwierciedlenie w materialnym swiecie?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 17, 2011, 23:35:38 »

Strach to energia o niskich wibracjach powoduj±ca materializacjê zdarzeñ , które powiêkszaj± jej ilo¶æ. Czyli inaczej "wyci±gaj±" energiê mi³o¶ci i obni¿aj± jej potêpia³ w trakcie prze¿ywania takiego zdarzenia.

Poniewa¿ wszystko jest energiom mi³o¶ci pochodz±c± z jedni nie ma tam strachu, jest to wibracja rado¶ci , szczê¶cia i ekstazy.
¯eby uzyskaæ ten niski potencja³  strachu trzeba tworzyæ zdarzenia , które obni¿aj± wibracjê , na tym polega ci±g³e utrzymywanie naszego wymiaru w sta³ej nie ewoluuj±cej przestrzeni.
Na kreowaniu zdarzeñ i my¶li powoduj±cych strach , przed ¶mierci± , g³odem , cierpieniem , bólem , utrat± czego¶ , itp...

A tak naprawdê niczego nie stracimy gdy pokonamy w sobie strach. Jednak nasze ¿ycie w swoim wzorcu oparte jest na zastraszaniu.
Podstaw± jest : "bój siê Boga..." powoduj±ce strach we wszystkich aspektach ¿ycia.

A dlaczego nie ma :Bóg ciê ukocha³ ,daje ci mi³o¶æ , rób tak by¶ da³ mu to samo. Nape³niaj wszystkie swoje  my¶li i czyny  mi³o¶ci±. Nie ze strachem w sercu przezywaj ¿ycie a z rado¶ci±  ¶wiadomo¶ci i¿ stworzony jeste¶ Cz³owieku z  mi³o¶ci Stwórcy.

Gdyby¶my potrafili tak my¶leæ nasze  ¿ycie przewarto¶ciowa³o by siê.

Kiara U¶miech U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 17, 2011, 23:54:37 »

hmm no tak..U¶miech ale prawdopodobnie Stworca zostawil nam wielka piramide zebysmy mogli ja aktywowac w odpowiednim momencie udawadniajac tym samym ze nie obce sa nam te wartosci i zalezy nam na przyszlosci..U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 18, 2011, 01:26:08 »

Widzisz , ta piramida tylko w pewnym sensie jest wa¿na , bo zawsze na ziemi jest jaki¶ odpowiednik materialny ca³kowicie duchowego.

W aspekcie duchowym ka¿dy z nas jest takom wielk± piramid± , cala jej konstrukcja jest skopiowana z budowy fizycznej i energetycznej Cz³owieka. Zreszt± jak wszystko w materialnym ¶wiecie , on siê opiera na kopi poszczególnych aspektów i fragmentów stworzonego przez Stwórcê Cz³owieka i udoskonalonego przez miliardy lat istnienia od zarodzi ¿ycia , które przysz³o z kosmosu.

Tak naprawdê Piêcioksi±g Starego Testamentu to wiedza przekazana ludzko¶ci o stworzeniu Cz³owieka i ¶wiata na jego wzór i podobieñstwo.
Ka¿da z ksi±g przekazuje wiedzê o ka¿dym z ¿ywio³ów , jego roli w ewolucji ¿ycia i wiedzy zwi±zanej z ³±czeniem siê ¿ywio³ów. Pi±ta Ksiêga jest Ksiêgom Mi³o¶ci , przekazuje wiedzê o tworzeniu mi³o¶ciom ¿ycia , o jej obecno¶ci w ka¿dej przestrzeni w postaci energii spoiwa kszta³tuj±cego mniejsz± lub wiêksza doskona³o¶æ wedle wzorca Stwórcy ¿ycia w poszczególnych wymiarach.

Wiedza tych ksi±g zosta³a ukryta przez pewne grupy kap³anów , zast±piono j± piêcioksiêgiem opisuj±cym historiê pewnego rodu.
Ludzko¶æ a szczególnie ¯ydzi zostali oszukani , wspó³cze¶nie nikt ( albo ma³o ludzi) wie o tym fakcie.
Dla wiêkszo¶ci to wymy¶lona bajka przeciw ich religii pomimo i¿ ju¿ od dawna budzi siê w nich zastanowienie , ¿e Stwórca nie powinien byæ taki okrutny i wymuszaæ na swoich wyznawcach przeró¿nych wojen i mordów.

Stwórca jest mi³o¶ciom , a mi³o¶æ nigdy nie ¿±da od nikogo czynienia zla. Ona czyni dobro , szczê¶cie , rado¶æ i powoduje harmonie wszêdzie gdzie siê pojawia.

Tak wiêc Stary Testament  jest zupe³nie innym piêcioksiêgiem ni¿ ten , który jest nam od wieków przekazywany jako orgina³.
Tamten jest faktycznym darem mi³o¶ci Stwórcy do ca³ego stworzenia , przekazuje wiedzê i¿ to Cz³owiek jest Wielk± Piramid± ¿ycia , w której zdeponowana jest ca³a wiedza ¿ycia i program ewolucji , czyli rozwoju za pomoc± mi³o¶ci.

Wiedza czterech ksi±g jest znana , jest to wiedza dotycz±ca ¿ywio³ów , te ksiêgi posiadaj± (powiedzmy) nasi wspó³cze¶ni w³adcy.

To czego ca³y czas szukaj± ( chodzi o orygina³ , bo kopie posiadaj± , ale jest nie kompletna i ma wiedzê tylko dla tworzenia w tym III wymiarze) jest Pierwotna Ksiêga Mi³o¶ci.  Czyli zwiêczenie piramidy , inaczej z³ota piramida , jeszcze inaczej z³ote miasto.

Poszukiwacze s±dz± i¿ znajd±  i ¿e bêd± mogli wiedz± tom zaw³adn±æ ziemi± i kosmosem.

Strata czasu , wej¶cie w miejsce w którym jest ten depozyt otwiera  tylko i wy³±cznie wibracja najczystszego serca , czystych intencji p³yn±cych z niego.

Na nic siê nie zda mowa ; ja chcê ratowaæ ¶wiat , czy temu podobne, nie s³owa a czyny kwalifikuj± ludzi przez stworzenie w nich samych wibracji mi³o¶ci , która otwiera dostêp do ca³ego depozytu wiedzy Stwórcy.

Nie dzieje siê nic zbiorowo w postaci 144 000 zbawców , bo oni bêd± nie¶li w sobie indywidualnie to co osi±gnêli a zbiorowo nic wiêcej.
Ka¿dy indywidualnie wchodzi na wy¿yny swojej piramidy rozwojowej , pokonuj±c swój rozwojowy labirynt i jest zbawc± dla samego siebie otwieraj±c sobie w sobie dostêp do z³otej komnaty wiedzy.
Zrobi to ka¿dy na poziomie swojego poziomu rozwoju duchowego , nikt za nikogo tego uczyniæ nie mo¿e. Bowiem jest to proces w 100% indywidualny.

¯ycie , wszystkie zdarzenia ¿yciowe wszystkie decyzje podejmowane na miarê naszego systemu warto¶ci i uczuæ weryfikuj± i otwieraj± ka¿demu z nas dostêp do wiedzy Wielkiej Piramidy , tej osobistej i tej Stwórcy. Bo jak na gorze tak na dole...

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: