Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:53:08

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 29 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: WIEDZA TAJEMNA UKRYTA W OBRAZACH .  (Przeczytany 533845 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #25 : Listopad 14, 2008, 01:30:19 »

Jak pisa³em w pierwszym po¶cie w obrazie ukryto wiedzê o zjawisku precesji wykorzystanym
do stworzenia kosmicznego zegara okre¶laj±cego czas nastepuj±cych po sobie er,epok.
Poprzez symbole solarne/sko¶ny krzy¿/przekazano tutaj tak¿e,jaki wp³yw na ¿ycie na
naszej ma³ej planecie ma najbli¿sza nam gwiazda.
Od zarania astronomii Wszech¶wiat by³ postrzegany jako geocentryczny,z nieruchom± Ziemi± w ¶rodku,wokó³ której kr±¿ylo S³oñce,planety i gwiazdy.Tak jako obserwatorzy
nieba oceniali¶my to z naszego punktu widzenia, ziemskiego.Grecy, S³oñce uwa¿ali za
boga Heliosa,piêknego mê¿czyznê,z g³ow± otoczon± promienistym nimbem,powo¿±cym
z³otym rydwanem,którym codziennie wyje¿d¿a³ na niebosk³on.
Z³ota kula na obrazie to ¿yciodajne S³oñce,które ma wielki wp³yw na ¿ycie na naszej
planecie.Lewa strona to moment wschodu naszej gwiazdy,prawa moment zachodu.
Mo¿na równie¿ widzieæ tutaj moment kiedy S³oñce zwyciê¿a noc i przewa¿a ¶wiat³o¶æ
nad ciemno¶ci± to tzw. przesilenie letnie,pe³nia ¿ycia, któr± ukazuje  lewa strona obrazu.
Natomiast prawa strona to przesilenie zimowe, czas zamierania ¿ycia,moment kiedy noce
s± d³ugie i brakuje nam ¿yciodajnych promieni s³onecznych,dominuj±ca jest wtedy  ciemno¶æ.
Symbol wagi ze sko¶nym podwójnym krzy¿em oznacza cykliczno¶æ,powtarzajacego siê
zjawiska zamiany biegunów,powoduj±cego wsteczn± drogê S³oñca na niebie.
Czas w którym przysz³o nam ¿yæ to moment przej¶cia z wieku XX do XXI,okres wyj¶cia
z epoki RYB i wej¶cia do ery WODNIKA a tak¿e pocz±tek nowego cyklu kosmicznego
który bêdzie trwa³ ponad 25000 lat.Czy¿ nie jeste¶my narodem wybranym ? U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 23:15:12 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Listopad 14, 2008, 22:37:38 »

Tak ten obraz ma jeszcze dwa poziomy odczytu informacji. Czekalam az ktos cos napisze, nikt sie nie zdecydowal. W takim razie opisze znaczenie poszczegolnych symboli oraz oglad  "zegarowy", to tez ciekawa forma przekazu informacji. Nie zmienia sensu ale pokazuje trsc inaczej. Moim zdaniem jestesmy narodem wybranym, bardzo duzo dzieje sie i bedzie sie dzialo w Polsce. Iskra nowej wiedzy  rozblysla w Polsce, jest czas by przerodzila sie w wielki ogien. Niech plonie.
Do jutra zatem.
Kiara.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2008, 01:06:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Listopad 15, 2008, 14:50:56 »

Jaki z nas naród wybrany? Co tu za wnioski wyci±gasz, Kiaro? Janusz, tak my¶lê, nie pisa³ o nas, Polakach, jako narodzie wybranym lecz o ca³o¶ci pospólstwa, któremu dane jesyt ¿yæ  w tych czasach, XX i XXI w..
Taki z nas naród wybrany "jak z koziej dupy tr±bka".
My¶lê, ¿e czas najwy¿szy zakñczyæ to nacjonalistyczne podsycanie ambicji narodowo¶ciowych. My¶lê te¿, ¿e takie przedstawianie spraswy to twoje "pobo¿ne" ¿yczenia, nie maj±ce nic wspólnego z przekazami cytowanych przez Ciebie my¶licieli. Je¶li za¶ jest inaczej, to chyba czas zmieniæ autorytety.
BoGu$
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Listopad 15, 2008, 15:02:18 »

Jaki z nas naród wybrany? Co tu za wnioski wyci±gasz, Kiaro? Janusz, tak my¶lê, nie pisa³ o nas, Polakach, jako narodzie wybranym lecz o ca³o¶ci pospólstwa, któremu dane jesyt ¿yæ  w tych czasach, XX i XXI w..
Taki z nas naród wybrany "jak z koziej dupy tr±bka".
My¶lê, ¿e czas najwy¿szy zakñczyæ to nacjonalistyczne podsycanie ambicji narodowo¶ciowych. My¶lê te¿, ¿e takie przedstawianie spraswy to twoje "pobo¿ne" ¿yczenia, nie maj±ce nic wspólnego z przekazami cytowanych przez Ciebie my¶licieli. Je¶li za¶ jest inaczej, to chyba czas zmieniæ autorytety.
Amen
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Listopad 15, 2008, 15:11:02 »

Zatem zacytuje Ci rowniez fragmety Myslicieli potwierdzajace moje zdanie.Moze nie takimi  argumetami jak sadzisz to wybranie zaowocuje. Jednak jest i w najblizszej przyszlosci przyjdzie nam wszystkim sie z nim skonfrontowac.
kiara

Ps. Ale moze Mod przeniesie ten podtemat na nowa strone Polska Narodem wybranym, czy nie?
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 16:23:22 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Listopad 15, 2008, 18:39:58 »

Podczas przegl±dania forum nasz³a mnie pewna refleksja odno¶nie postów Kiary. We wszystkich pisze praktycznie to samo. Idê o zak³ad, ¿e gdybym poprzestawia³ nawet spor± cze¶æ jej postów [a ju¿ szczególnie w tematach przez ni± sam± za³o¿onych] nikt nie zauwa¿y³by ró¿nicy. Ot taka ciekawostka, bo w przypadku jakiegokolwiek innego forumowicza tego nie dostrzeg³em.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Listopad 16, 2008, 18:27:00 »

Poniewaz arteq bardzo pilnuje i starannie dba , zeby zbyt wiele wiedzy nie ujzalo swiatla dzienego. Jej wszystkie przejawy ( nie tylko w moim wydaniu)  tlumi w zarodku ( kogo reprezetuje? moze nieswidomie) zwolnie nieco odkodowywanie obrazu.
Ale dla ciekawych, zrobcie na przzroczystym papieze okrag ze wszystkimi znakami zodiaku i naluzcie na obraz.Ja to nazywam odczytem zegarowyn ( moj osobisty pomysl) wowczas pojawia sie wam symbole w odpowiednim ustawieniu zgodnym ze znakami zodiaku. Jak ktos to zrobi i umiesci na forum w temacie postaram sie zinterpretowac, czas przejscia i symbolike. Sa one bardzo wyraznie zaznaczone.
Pozniej na tej podstawie jest jeszcze trzeci odczyt. Mrugniêcie U¶miech U¶miech Mrugniêcie

Kiara
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #32 : Listopad 16, 2008, 22:54:01 »

Dariusz masz racjê mia³em na my¶li wszystkich ludzi, których spotka³o to szczê¶cie,¿e
¿yj± w okresie prze³omowym dla ca³ej planety.  U¶miech

Kiaro to nie czas na spowolnienia,ka¿dy na pewno chce poznaæ ten odczyt zegarowy i
twoj± interpretacjê.

Autor poni¿szych stron internetowych/fatalne t³umaczenie/ ukazuje tzw.kardynalny
krzy¿ zodiakalny ery Wodnika jako pocz±tek nowego sezonu tzn.Wielkiego Roku trwaj±-
cego 25 920 lat.Karta tarota XXI ¦wiat przedstawia równie¿ koniec i zarazem pocz±tek
nowego systemu rzeczy.Jej numer ''21'' i cztery symbole lwa,or³a,byka,czlowieka w rogach
to informacja o tym,¿e w XXI wieku w erze Wodnika nast±pi wyzwolenie cz³owieka z wiê-
zów dotychczasowych ¿ywio³ów rz±dz±cych Ziemi±.
Na obrazie Memlinga jak ju¿ pisa³em wcze¶niej symbolika ery nadchodz±cej znajduje siê
na portalu bramy przez która wchodz± zbawieni.Jest wiêc tutaj ukryta wiedza o zodiaku,
i zwi±zanym z nim zjawisku precesji. U¶miech

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://ancientegypt.hypermart.net/sumeriancylinderseal/&sa=X&oi=translate&resnum=3&ct=result&prev=/search%3Fq%3DThe%2BCelestial%2BSphinx%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG szukaæ - strona g³owna /domek na koñcu strony/
rozdzial V.

http://www.gnosis.art.pl/numery/gn12_suliga_tarot_rys5.htm

http://swiattarota.eu/node/623
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 23:30:48 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Listopad 16, 2008, 23:29:32 »

Janusz nie ma pospiechu, wszystko wydazy sie w precyzyjnie wyznaczonym czasie. Naprawde nic nam nie zagraza.Tworzenie presji strachu jest niewlasciwe.Czlowiek zastraszony i spieszacy sie nie funkcjonuje dobrze. Mrugniêcie
Plan Stworcy jest perfekcyjny, nikt zadnymi ludzkimi knowaniami go nie zmieni, nie ma obawy. U¶miech
Kiara
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #34 : Listopad 17, 2008, 00:02:11 »

Kiaro nie spiesz siê w odpowiedziach i przeczytaj dok³adnie.Nie wprowadzam tutaj presji
strachu tylko informujê o precyzyjnym przekazie dotycz±cym czasu kiedy maj±
nast±piæ zmiany na Ziemi.Pozostawili to nam w spadku ludzie wtajemniczeni w te sprawy.
Je¶li widzisz to inaczej to o tym napisz,kiedy bêdziesz mia³a czas Mrugniêcie
Wiek XXI bêdzie trwa³ 100 lat, to sporo czasu. A ery trwaj±ce 2160 i zjawisko precesji
odkryli podobno bogowie i pozostawili nam w spadku,tak samo jak wiedzê o erze Wodnika. Du¿y u¶miech
Na powy¿ej opublikowanych  stronach internetowych masz mo¿liwo¶æ ogl±dniêcia okrêgu
ze wszystkimi znakami zodiaku oraz zasadê dzia³ania kosmicznego zegara precesyjnego. U¶miech
W V rozdziale'' Precesja i równonoc'' mo¿na poznac wiedzê jak± na ten temat mieli ju¿ staro¿ytni Egipcjanie.
Nie jest to wiêc mój wymys³ ,o tym pisano ju¿ baaardzo dawno.
Wiedzia³ o tym napewno twórca obrazu ''S±d Ostateczny'' Memling i przemyci³ ,ukry³ t± wiedzê
w swoim dziele.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 01:12:06 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Listopad 17, 2008, 01:08:18 »

Z tego co wiem juz od kilku lat trwa zmiana, nie jest to proces na pstrykniecie palcem, sa to zmiany w  naszych cialach fizycznych przygotowujace nas na przejscie. Ten proces musi zajsc inaczej nie mogli bysmy zyc w nowych warunkach. Kto jest nie gotowy musi odejsc przed o12 rokiem bo inaczej zostal by uwieziony w odchodzacej czestotliwosci na dlugi czas. Po 12 roku bedzie jeszcze to  trwalo kilka  lat przystosowywanie sie do nowych warunkow zaim zaczna one egzystowac w swojej"pelni". Ale wydazy sie to w powyzszym czasie , jest faktycznie zwiazane z ustawieniem planet i oczywiscie moca energetyczna ktora uzyskamy..
Janusz jak slysze "Bogowie" to mie smieszy, jacy "Bogowie" co za Ego u tych istot. zadni "Bogowie" tylko Istoty o wiekszej wiedzy technicznej. Uczuciowa my ich ( oczywiscie nie wszystkich) przewyzszamy. My to oni , My jestesmy tu po to zeby oni nauczyli sie uczuc  bo tej wiedzy zabraklo im (nam z przyszlosci) w dalszej drodze rozwoju. Musieli wrocic do tego mometu, bo sami siebie zablkowali w przeszlosci. Uwonieniem jest zcalenie wszystkich inkarnacji bladzacych w iluzorycznym istnieniu w astralu. Rozumiesz? To nie laska, to koniecznosc na drodze rozwoju. Pomagajac nam , pomagaja sobie.
Inna sprawa jest fakt ze sa tez istoty , ktore do tego uwolnienia nie chca dopuscic, bo przestana istniec. Jednak fak  ten nie powinien zablokowac naszego rozwoju.Sztuczna inteligecja nie powinna zdominowac i uwiezic Czlowieka.
Kiara
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 10:47:08 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #36 : Listopad 17, 2008, 01:41:54 »

Podobno ''bogowie''to jest ró¿nica.Wiedza o precesji mog³a naturalnie pochodziæ od
poprzedzaj±cej nas cywilizacji ziemskiej.Nikt nas nie zdominuje,bo ka¿dy idzie w³asn±
drog± rozwoju i obowi±zuje prawo nieingerencji.Czy ty czasem nie chcesz we mnie wywo³aæ odrobinê strachu i zablokowaæ moje prawid³owe funkcjonowanie. Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
Dobrej nocy.....Janusz. Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 01:43:54 wys³ane przez janusz » Zapisane
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Listopad 17, 2008, 08:56:18 »

A ja powiem, ¿e dobrze jest napisane, ¿e Polska jest narodem wybranym - bo tak jest i to nie jest wyssane z palca. Z historii wiemy co z nami robiono i czego do¶wiadczyli¶my teraz sytuacja siê odmieni. Nie chodzi tu o tereny Polski bo i tak tutaj bêdzie je najwiêcej ludzi zamieszkiwaæ ale szczególnie o samych Polaków. Najwiêcej jest u nas ludzi, którzy s± dobrzy i co¶ spowoduj± co bêdzie mia³o du¿e znaczenie w przysz³o¶ci. Nie na darmo by³o napisane ¿eby Polacy, którzy s± za granic± wracali.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Listopad 17, 2008, 10:56:43 »

Podobno ''bogowie''to jest ró¿nica.Wiedza o precesji mog³a naturalnie pochodziæ od
poprzedzaj±cej nas cywilizacji ziemskiej.Nikt nas nie zdominuje,bo ka¿dy idzie w³asn±
drog± rozwoju i obowi±zuje prawo nieingerencji.Czy ty czasem nie chcesz we mnie wywo³aæ odrobinê strachu i zablokowaæ moje prawid³owe funkcjonowanie. Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
Dobrej nocy.....Janusz. Du¿y u¶miech

Nikogo nie strasze ,wrecz przeciwnie mowie ze sila jest w nas nie powinnismy sie dac zastraszyc i podpozadkowac strachem przed kataklizmem tym , ktorzy sie za tych bogow ( naszych zbawcow podaja).Tak masz racje , dopuki korzystamy z wolnej woli jestesmy chronieni jej prawem. Ale co po niektorz chca koniecznie jej nas pozbawic.Wcale tego specjalnie nie ukrywaja. Zcalenie nas w zbiorowa swiadomosc  , to koniec wolnej woli.
Owszem proponuje sie kilka poziomow rozwojowych z liderami, ale jest kres , ktory wyznacza zalozenie tych ktorzy tworza taki system swiadomosci zbiorowej.
Nie mozna go przekroczyc i rozwijac sie z zasada wolnej woli indywidualnie. To wiem sa to dwie drogi dwoch opcji o roznych spojrzeniach na istnienie ziemi i ludzi w przyszlosci. Kto , ktory sposob wybierze ? To jego indywidualna decyzja. Jednak dobrze zeby wiedzial co , ktory w rzeczywistosci reprezetuje. Bo intecje "zbawcow" sa zawoalowane i nie przekazywane w zbyt jasny i czytelny sposob dla wiekszosci ludzi.
Kiara
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 21:31:48 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Listopad 17, 2008, 14:46:12 »

Cytat: Cytat: Kiara  Listopad 16, 2008, 18:27:00
Poniewaz arteq bardzo pilnuje i starannie dba , zeby zbyt wiele wiedzy nie ujzalo swiatla dzienego. Jej wszystkie przejawy ( nie tylko w moim wydaniu)  tlumi w zarodku ( kogo reprezetuje? moze nieswidomie) zwolnie nieco odkodowywanie obrazu.
Bezczelna i o¶lep³a kobieto, przechodzisz sam± siebie - ¿e niby ja pilnujê i dbam o to, ¿eby informacje nie ujrza³y ¶wiat³a dziennego? Hipokrytko, a kto tyle razy zadawa³ Ci pytania - zwiêz³e i konkretne? Kto prosi³ o rozwiniêcie/wyja¶nienie tematu? Kto apeluje o przejrzyste przekazywanie informacji. I co otrzymywa³em w odpowiedzi? A no ci±gle "nie jeste¶ gotowy" ble ble ble "poszukaj odpowiedzi w sobie" ble ble ble "wiedza zostanie uwolniona" ble ble ble. Wiêc kto tu "ukrywa" wiedzê [na marginesie wcale nie uwa¿am, ¿e wiesz chocia¿ w 10% to co starasz siê zainsynuowaæ], kto ci±gle zwodzi, m±ci i unika dyskusji? Kto przyparty do muru mówi "nie chcê rozmawiaæ", "nie bedê dyskutowa³a". Wiêc komu zale¿y na rozmywaniu tematu? Wska¿ mi oszczerco, chocia¿ jedno miejsce gdzie nie udzieli³em jasnej, konkretnej odpowiedzi? Bo ja mogê wagonami pokazaæ gdzie Ty unika³a¶.

No i na dok³adkê zarzucasz mi, ¿e "kto¶" za mn± stoi? Czy ju¿ ca³kiem Ci siê poprzewraca³o w g³owie? I to Ty co¶ takiego insynuujesz, ta sama co na ka¿dym kroku karmi nas jak±¶ papk± od domniemanych my¶licieli? Ta, która straszy moderatorem bo w dyskusji uzywa siê jej prawdziwego imienia zamiast nadanego przez nieznan± bli¿ej grupê bytów? Je¿eli co¶ [a nie kto¶] ma za mn± staæ to wy³±cznie zdrowy rozs±dek i otwarto¶æ na dyskusjê. Je¿eli natomiast chodzi Ci o moje przekonania religijne to wielokrotnie wprost mówi³em, ze nale¿ê do KRK. Tyle.

Wiem, ¿e post jest dosyæ ostry ale czasami trzeba u¿yæ dosadnych s³ów w stosunku do napotkanej bezczelno¶ci. Tak, ¶wiadomie i z premadytacj± u¿y³em s³ów: bezczelna, za¶lep³a, hipokrytka, oszczerca jako idealnie pasuj±cych do opisanego zachowania Kiary. Jestem to w stanie udowodniæ [co juz wielokrotnie czyni³em] i biorê za nie pe³n± odpowiedzialno¶æ.

Byc mo¿e jest to offtop, ale nie wiedzia³em gdzie mam umie¶ciæ odpowied¼ na bezczelne zarzuty Kiary. Je¿eli mod zna lepsze miejsce to proszê o przeniesienie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Listopad 17, 2008, 16:02:15 »

SAD OSTATECZNY. Czy juz ostateczny? Nie to koniec , to kolejney  cykl otwierajacy nastepny. Nic w nim nie ma ostatecznego. Mrugniêcie

Elemety obrazu.
Zaczne od dolu, od Aniola w zbroi. Dla mnie jak na gorze tak na dole , lub jak na dole tak na gorze.Czyli cykl ziemskiej nauki  wyznacza mozliwosc ewolucji ( doswiadczania indywidualnego przez kontakt z materia) i przejscia gornych przestrzeni jeszcze wyzej. Musi byc wiec zakonczony.

Centralna postacia w  dole  jest Aniol w zlotej zbroi z czarno bialymi skrzydlami (czarno biale skrzydla- harmonia) dla Aniola. Ale dla osob korzystajacych z jego wiedzy wyniesienie w przestrzen ciemnosci lub jasnosci. Sami dokonujemy wyboru (tu na ziemi). Aniol zajmuje pozycje godziny 6 ( absolutny kontakt z materia , ona stanowi istotny elemet na drodze rozwoju. Swiat oparty na strukturze szesciennej). Aniol w zlotej zbroi , oraz czerwonym ornametowanym plaszczu ( nie jest to taka zwykla postac), jest wyjatkowy w porownaniu z naga ziemska rzeczywistoscia.
KIM ON JEST? A raczej KIM ONA JEST? Bo jest to postac KOBIETY, co do tego ja nie mam zadnej  watpliwosci.  Patrzac na idealnie zgrabna zenska figure o pieknych dlugich nogach wcieciach w talii i podkreslonych piersiach. Ma Dlugie rude wlosy ( jak wszystkie kobiety na obrazie), oraz ladny harmonijny owal twarzy ( inny niz meski u gory).
Jej osobowosc podkresla 5-cio  ramienna gwiazda.  Piec elemetow wiedzy , ktore tworza zycie na ziemi.To jest  rudowlosa WENUS, (Gwiazda Wenus - Jutrzenka), oraz X ( ktory w genetyce) jest symbolem kobiety, aspektu zenskiego. Owa Anielica ( bo tak bym ja okreslila) reprezetuje pelnie wiedzy , ktora przekazuje ludziom na ziemi , ale rowniez "ich ocenia " jak z niej korzystali ,pokazujac na istotnosc w drodze rozwoju lanca.
Jej glowa podkreslona krzyzem rownoramiennym pokazuje aspekt wiedzy jej rowniez  dostepny ( krzyz symbol polaczenia drogi duchowej - PIONOWA LINIA,  z droga ziemska - POZIOMA LINIA.Ten symbol jablko z krzyzem jest rowniez symbolem wladzy krolewskiej ( wladcy ziemskiego-materialnego)wlada on  (prze  aspekt intelektualny i materialny), ziemia i podleglymi mu ludzmi .W tym ze  aspekcie widzy kula oznacza  pelnie wiedzy, ona ( anielica)  posiada  ja w glowie.

Lanca rowniez jest  z krzyzem rownoramiennym ( kierunek dluzszej drogi , rowniez przez kontakt (skrzyzowania duchowosci  z materia), trzymana w prawej dloni, oznacza sile przejscia , lub odzyskania jej dla aspektu zenskiego odmeskiego.  Dlaczego?
Bo lanca przechodzi przez przestrzen serca  z prawej na lewa strone postaci i wskazuje wyniesienie  lewj  szali  wagi. Wyraznie  to ukazuje droge rozwoju przez uczucia. Dluzsza droge ale naprawde wynoszaca. Wszystko dzieje sie na ziemi w plaszczyznie materialnej, dopiero te doswiadczenia- lekcje wynosza w rozwoju wszystkie istoty ktore wybraly taka wlasnie droge nauki. Dlaczego tak mysle?
Jezus centralna postac na gorze ( godzina 12)znalazl sie w tym miejscu ( w zenicie) dopiero po przejsciu losu ziemskiego ( znaki na stopach - symbol ukrzyzowania.  Gdyby to zdarzenie  nie bylo  istotne znakow namalowanych by nie bylo. Jezus swoim ziemskim zyciem wskazal na kierunek drogi rozwoju.

Kim zatem jest ona? Dlaczego jest na ziemi?

To juz wiemy, JEST SYMBOLEM MILOSCI dzieki ktorj  rozwija sie zycie , dzieki ktorej ewoluujemy w naszym rozwoju i tu na dole i tam na gorze. Ona gwiazda 5-cio  ramienna ( symbol wiedzy materialnej 4 zywioly polaczonych  miloscia), X - symbol kobiecosci ( czym wiec jest zblizajaca sie PLANETA X?).
Jasna Gwziazda - Pelnia Wiedzy. Nie zas strachem i zaglada.
Daczegojest na ziemi? Bo bez tej wiedzy aspektu zenskiego  ( pelnej wiedzy) aspekt meski nie mogl by poznac wiedzy calkowitej zdeponowanej wylacznie w zenskim wzorcu. Zeszla wiec Wenus  na ziemie przekazac  wiedze. Poniewaz jest w niej zawarty caly perfekcyjny wzorzec, moze i ma prawo "oceniac" ( a tak naprawde okreslac poziom rozwoju istoty ludzkiej "przykladajac ja do siebie" , wzorca zawartego w niej , absolutnej harmoni .Dlatego,  gdy szale wagi nie stana na jednym poziomie ( my nie uzyskamy harmoni) cykl powrotow na ziemie nie bedzie zakonczony. Musi to zaistniec, kierunek  ziemskiego rozwoju ( droge uczuc) wskazuje lanca.
Czyli wiedza techniczna , logiczna , oraz  sila ( cechy aspektu meskiego) prawej strony oraz  lewej polkuli nie sa wystarczajace do osiagniecia pelni rozwoju? Widac nie.
 Z milosci do aspektu  meskiego zszedl zenski by mu przekazac pelnie wiedzy o sobie.
Wiedza?  To nie techniczne przekazy z logicznym ustawieniem geometrycznych wzorow. To uczucie , ktore moca piekna i harmoni tworzy doskonalosc tych wzorow napelnionych moca wiecznego istnienia. Uczymy sie  ja tworzyc ( ta doskonalosc) przezywajac , doswiadczajac  osobiscie MILOSCI- UCZUC. TWORZYMY NOWY SWIAT Z NOWA JAKOSCIA ZDARZEN NAPELNIONYCH MILOSCIA Z CORAZ WYZSZEGO JEJ POZIMU. ODBYWA SIE TO W CYKLU POWROTOW DO ZIEMSKIEGO ZYCIA , ALE JUZ Z WIEKSZA SUBTELNOSCIA DOZNAN. Musimy przezywac wszystko osobiscie , wowczas posiadamy WIEDZE , w  innym wypadku jest to  tylko opowiadanie o uczuciach , ktorych tak naprawde nie znamy.

Caly cykl wcielen w ciala zenskie i meskie to osiaganie i harmonizowanie w sobie wiedzy tych dwoch aspektow. Zeby moglo sie to stac na plaszczyznie ziemskiej materialnej ( ona Wenus-Jutrzenka , wielu jeszcze imion) zdecydowala sie calkowicie odlaczyc swoj aspekt meski ( eksperymet atlantydzki) by przekazac  wiedze o sobie ( tylko i wylacznie o aspekcie zenskim). To przepiekna historia o milosci, ktora niestety zostala wykorzystana i zdeptana w imie dominacji i wladzy.

Aspekt meski, wzorzec dla wszystkich meskich aspektow, owa doskonalosc na poziomie ASPEKTU MESKIEGO , na obrazie  godzina 12 ( zenit). On osiagnol owa doskonalosc, pod jego stopami zlota kula ( mozliwosc korzystania z dalszej drogi rozwoju,z wiedzy doskonalej). Stalo sie to jednak na drodze doswiadczen w swiecie materialnym na ziemi. W trakcie kontaktu z najtrudniejszymi zdarzeniami  w  tym swiecie  ( symbol ukrzyzowania , slady ran na stopach), czyli przeszedl droge w materii najtudniejsza i to go wynioslo , dalo penie wiedzy i mocy.

Jednak zlota kula nie jest jeszcze na srodku okregu , ktory wyznacza  tecza ( symbol wiedzy milosci calkowitej). To jeszcze nie koniec rozwoju, nie koniec doswiadczania w materii.
Trzeba nam jeszcze jednego cyklu by osiagnac wiedze zlotej kuli, by wyznaczyla idealna harmonie miedzy gora a dolem, miedzy  aspektem  meskim  i zenskim.
Jak? W jaki sposob nalezy to zrobic? Ta informacja jest rowniez wpisana w obraz.
Przekaz jest w teczy w wiedzy ktora ona niesie. Otoz tecza ( wiedza wibracji  wszystkich barw) w swiecie materialnym zanurzona jest w morzu ( morze - woda , jest symbolem uczuc , ale zarazem mozliwoscia zapisu w niej informacji). Czyli morze - ocean milosci - praocean zycia, zanurzanie sie w nim stanowi dla nas kierunek drogi. Ponownie uczucia ja wyznaczaja.  Rozwoj wiec prowadzi droga doznawania uczuc , osiagania madrosci serca. Bo tecza to rowniez symbol polaczenia wiedzy glowy z wiedza serca. Tworzaca dostep do madrosci serca.

Co z tej informacji wynika? Nowy etap rozwoju, wchodzimy w nowy cykl wiedzy , ktora spowoduje  nowa tworczosc w materii ( czyli sw. geometria weznie w niej udzial), jednak o jej jakosci, doskonalosci i pieknie zadecyduje poziom uczuc. MILOSC , zawsze tylko ona podnosi jakos zycia.
Zwiastunami nowego dla ziemi ( kreacji w swiecie materialnym) sa dwaj trabiacy aniolowie.
Aniol po prawej stronie Jezusa zielony ( jaka zmiana) prawa strona meska , kieruje sie juz uczuciami ( zielony aniol symbol czakry serca- uczucia) jest juz   blizej ziemi.  Po lewej stronie Jezusa aniol pomaranczowy wyzej( kreacja w materii- czakra seksualna)  jest dalej od ziemi. Juz nie jest ona  wazniejsza od uczuc, nie dominuje ich W tym cyklu rozwojowym decydujaca role odgrywaja uczucia. 
To jest wlasnie oznaka nowej wiedzy, dominujacy momet w naszym rozwoju gdy nie tylko logika i kalkulacja oplacalnosci  bedziemy podejmowali decyzje zwiazane z naszym zyciem.  Role glowna  w nim beda odgrywaly uczucia.
Zmieni sie wowczas jakos zycia.Otworzy sie w nas dostep do wiedzy, nie bedziemy jej wykorzystywali , a korzystali z niej dla dobra naszego i innych ludzi. Odzyskamy dostep do MADROSCI SERCA.
Przestaniemy krzywdzic siebie i innych.
To sie  juz  stanie w niedalekiej przyszlosci.
Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 19:17:18 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Listopad 18, 2008, 19:54:05 »

Po raz klejny spojrzalam na ten obraz. Zobaczylam tak prosta informacje , ktora jest we wszystkich przepowiedniach. Jednak prawdziwa wiedza jest w prostocie ( co nie znaczy ze wczesniejsze opisy sa nieprawdziwe). Znalazlam ich kwitesecje.
Zachecam do odnalezienia. Mrugniêcie U¶miech
Kiara
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #42 : Listopad 20, 2008, 17:01:53 »

Kluczem do rozwi±zania zagadki wielu symboli jest Tarot siêgaj±cy podobno
swymi korzeniami staro¿ytnego Egiptu.Poznaj±c karty arkanów wielkich mo¿emy siê
przekonaæ,¿e rzeczywi¶cie jest on pewnego rodzaju''komputerem filozoficznym'',kluczem
do symbolizmu,ró¿nych kultur i tradycji.
Jedna z teorii g³osi,¿e 22 obrazki to repliki drzwi prowadz±cych prawdopodobnie do se -
kretnych pomieszczeñ pod piramidami w Gizie,w których odbywa³y siê inicjacje nowo
przyjêtych kap³anów.Siedz±c przed drzwiami i wpatruj±c siê w rysunki m³odzi adepci,
osi±gali poprzez zrozumienie ich symboli,ukryt± w nich wiedzê.Krok po kroku przekraczali
w ten sposób bramy poznania i osi±gali mistrzostwo w nauce tajemnej.
W tej tali kart jest zapisana obrazkowo ''Ksiega Totha'', wiedza najdawniejszych czasów.
Egipcjanie wierzyli,¿e piramidy w Gizie wybudowa³ bóg m±dro¶ci Toth/Hermes/.Wzniós³ je
w okresie ''Z³otego Wieku'',gdy na Ziemi ¿yli ''bogowie razem z lud¼mi.Ukry³ i wyry³ w ka-
mieniu wiedzê o wszystkim i u¿y³ ''magii''aby opó¼niæ moment jej odkrycia do czasu kiedy
narodz± siê godni do przeczytania i zrozumienia przes³ania jego ''ksi±g''.Domniemany bu-
downiczy Wielkiej Piramidy Cheops,po¶wiêci³ du¿o czasu na poszukiwanie podobnej do
Arki Przymierza skrzyni Totha,przechowywanej w mie¶cie Junu/Heliopolis,ANU/.By³a w niej
ukryta w mumi tego ''boga'' ksiêga, w której zapisano liczbê tajemnych komnat pierwotnej
¶wi±tyni Totha.Kap³ani miasta Sloñca nie dopu¶cili wówczas do jej odkrycia,gdy uznali,¿e nic ju¿ nie odwróci upadku ich wielkiej kultury, postanowili przekazaæ potomnym to co
wiedzieli.Znaj±c ludzk± psychikê i instynkt d±¿enia do przyjemno¶ci i zabawy,u³o¿yli grê
w karty,której poszczególne obrazki kodowa³y nie¶wiadomym tego graczom specjalne
przes³anie.Tak dzia³a to do dzisiaj.To co widzi jeden nie musi byæ regu³± dla drugiego i
dlatego tak dlugo trwa poszukiwanie prawdy,ktora jest  ju¿ od dawna w zasiêgu rêki.
Poni¿ej karty z których obrazków korzystaæ móg³ twórca ''S±du Ostatecznego''.
http://swiattarota.eu/node/622
http://swiattarota.eu/node/608
http://swiattarota.eu/node/609
http://swiattarota.eu/node/612 U¶miech
Powy¿sze karty to oczywi¶cie wspó³czesna wersja ksiêgi Totha. Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 17:11:08 wys³ane przez janusz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Listopad 20, 2008, 17:49:17 »

Medycyna w staro¿ytnym Egipcie te¿ podpiera³a siê w diagnostyce symbolami. Wykute w kamieniu obrazki symbolizowa³y ukryte przed ¶wiadomo¶ci± potrzeby pacjenta, wybiera³ on sobie kilka tych, które mu siê najbardziej "podoba³y", a kap³ani - lekarze odczytywali diagnozê i stosowali odpowiedni± terapiê...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Listopad 20, 2008, 18:56:15 »

Tak masz racje Janusz w gre wchodza cztery elemety  zawarte na teczowej tarczy, w sumie tworzace piec istotnosci.Nic wiecej, reszta to tlo do interpretacji zdarzen.Po prostu pomoc wyjasniajaca przebieg cyklu.
Kiara Mrugniêcie
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #45 : Listopad 22, 2008, 19:54:42 »

To co dzi¶ kojarzy siê nam z tarotem to kaba³a,któr± dawniej nazywano ''Dzie³em Rydwanu''
inaczej ''Merkab±''.Micha³ Anio³ znaj±cy jej tajemnice, zaszyfrowa³ wiele z nich w symbolicznych obrazach Kaplicy Sykstyñskiej.Dotycz± one wiedzy o dotychczasowej historii
¶wiata oraz tego co czeka nas w przysz³o¶ci.
''Namalowa³em te symboliczne obrazy,by informacja doczekaæ siê mog³a w³a¶ciwego
odbiorcy'',oto komentarz s³owny artysty dotycz±cy dzie³a jego ¿ycia.
Kilkana¶cie lat przed s³awn± ksi±¿k± ''Kod Leonarda da Vinci'',pojawi³ siê nie mniej s³awny
''Spisek Sykstyñski'' Philippa Vandenberga.Autor pisze ¿e podczas renowacji fresków zdo-
bi±cych sklepienie kaplicy, dokonano zadziwiaj±cego odkrycia.Znaleziono pod ka¿d± z na-
malowanych scen ukryte litery,tworz±ce has³o ''ABULAFIA'',bêd±ce nazwiskiem wielkiego
znawcy kaba³y,którego dzie³o''Traktat o milczeniu''okaza³ siê tak wielkim zagro¿eniem dla
ko¶cio³a,¿e w tajemniczy sposób zagin±³.Czy Micha³ Anio³ pozna³ wczesniej traktat i umie-
¶ci³ to co by³o w nim zawarte w obrazach ''Sykstyny''?
Jeszcze wiêcej o tajemnicach malarstwa ukrytych w dzie³ach tego malarza w ksi±¿ce
Roy Dolinera i Benjamina Blecha w poni¿szym linku.
http://www.npn.org.pl/index.php?Itemid=77&id=300&option=com_content&task=view

Zapraszam do odkrywania wiedzy tajemnej ukrytej w ''S±dzie Ostatecznym'' Micha³a Anio³a
umieszczonym poni¿ej,mo¿e odkryjemy wiêcej ni¿ autorzy w/w ksi±¿ek.Pó¼niej poznamy
co kryj± freski na suficie kaplicy tzw.''Sykstyny'' uzupe³niaj±ce przekaz na obrazie g³ównym
http://lobointhenet.republika.pl/matura/aniol.jpg

Pytanie nr1. Dlaczego w elipsach nad g³ow± Jezusa jest ukazany upadaj±cy krzy¿ i przygniataj±ca
ludzi kolumna,filar. U¶miech
Kiaro zapraszam do przerwanej wymiany mysli w tym temacie. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 22:38:50 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Listopad 23, 2008, 22:29:57 »

Hu, Sad ostateczny  M. Aniola. Zeby dlugo nie opisywac i jak lubisz  i uzyc tarota. Ja na to klade 8 kielichow , reszta to interpretacja wedlog osobowosci, intuicji oraz wiedzy. Po prostu szczeguly.

Kiara Mrugniêcie U¶miech Mrugniêcie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 22:31:22 wys³ane przez Kiara » Zapisane
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Listopad 23, 2008, 23:58:02 »

Wracaj±c do tematu obrazu bo nad tym powinni¶my tutaj rozmy¶laæ... Z³ota kula to ¿adne nibiru tylko Wenus, które w wyniku hiperaktywno¶ci S³oñca zacznie ¶wieciæ jak pochodnia. Waga, któr± trzyma anio³ ma dwa koñce. Wniosek jest taki ¿e aby os±dziæ jednego cz³owieka, potrzebny jest drugi - czyli po³owa ludzko¶ci prze¿yje  Du¿y u¶miech Kolejna wa¿na uwaga dotyczy anio³ów - s± uzdolnione gdy¿ graj± na instrumentach dêtych. Ze zdjêcia po lewej stronie po wielko¶ci klucza z ca³± pewno¶ci± powiem ¿e maj± cholernie du¿e zamki w drzwiach. Anio³ ze ¶rodkowego obrazu, znajduj±cy siê w lewym górnym rogu trzyma bazooke.
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Listopad 24, 2008, 00:01:29 »

Z drugiej strony obraz ten ma ukryt± prawdê. Jest to ³apanka na pla¿y nudystów. Demony pe³ni± rolê stra¿ników, s± to policjanci. Na praw± stronê id± Ci, którzy nie maj± nic na usprawiedliwienie. Po prawej stronie znajduj± siê pos³owie i senatorzy oraz osoby, które posiadaj± jeszcze immunitet. Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Listopad 24, 2008, 00:32:44 »

Z drugiej strony obraz ten ma ukryt± prawdê. Jest to ³apanka na pla¿y nudystów. Demony pe³ni± rolê stra¿ników, s± to policjanci. Na praw± stronê id± Ci, którzy nie maj± nic na usprawiedliwienie. Po prawej stronie znajduj± siê pos³owie i senatorzy oraz osoby, które posiadaj± jeszcze immunitet. Du¿y u¶miech

No wlasnie, a wmawiaja nam , iz nudysci to wspolczesny wymysl zfrustrowanych ludzi. Stare obrazy  swiadcza cos zupelnie innego. To zachowanie towarzyszy ludzkosci od stworzenia swiata! Mrugniêcie U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech U¶miech Z³y Z politowaniem
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2008, 00:33:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 29 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: