Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:38:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masoneria,Plejadjanie i Enki  (Przeczytany 46942 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Listopad 09, 2008, 14:37:34 »

Jedynym prawidlowym i wiarygodnym rowiazaniem Twoich dylematow jest otworzenie w sobie dostepu do wiedzy wewnetrznej. Wsluchaj sie w siebie, zaufaj sobie, tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na dreczace Cie pytania.
Nie prowadzi sie dyskusji z osoba do ktorej nie masz zaufania. Brak plaszczyzny porozumienia zamyka sens rozmow.
Zycze Ci zebys jak najszybciej odkryl swoja wewnetrzna wiedze i jej zaufal.
Badz zawsze szczesliwy.
Kiara U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Listopad 09, 2008, 16:44:43 »

Jedynym prawidlowym i wiarygodnym rowiazaniem Twoich dylematow jest otworzenie w sobie dostepu do wiedzy wewnetrznej.
Wsluchaj sie w siebie, zaufaj sobie, tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na dreczace Cie pytania.
Mój rozwój wewnêtrzny to jedno, a dyskusja na forum to drugie.
Ustosunkowujê siê do tego, co piszesz na forum i twierdzê, ¿e siê mylisz.
Ty natomiast zamiast KONKRETNEJ odpowiedzi odsy³asz ludzi do ich wiedzy wewnêtrznej, ale zazwyczaj wtedy, gdy zadaj± Ci niewygodne pytania, które mog± obna¿yæ to, ¿e w³a¶nie siê mylisz.

Nie odpowiadasz na niewygodne pytania dotycz±ce spraw, KTÓRE £ATWO MO¯NA UDOWODNIÆ, bo s± domen± logiki i roumu.
Mnie nie drêczy pytanie czemu masoni maj± 32 stopnie. Ja wiem czemu maj±. Ja chcia³em pokazaæ, ¿e Ty i energie nie chcecie dawaæ ludziom WIEDZY, która daje samo¶wiadomo¶æ mimo, ¿e twierdzicie i¿ tak± dajecie...

Energia z która masz kontakt - je¶li jest tym, za kogo siê podaje - powinna w dwóch zdaniach powiedzieæ co symbolizuj± 32 stopnie masoñskie, ale OCZYWI¦CIE nie odpowiada. To s± fakty. Pytanie jest znacz±ce bo dotyczy przej¶cia do innego wymiaru i zawiera w sobie odpowied¼ jak to osi±gn±æ. I DLATEGO NIE MA NA TO PYTANIE PUBLICZNEJ ODPOWIEDZI.

Nie prowadzi sie dyskusji z osoba do ktorej nie masz zaufania. Brak plaszczyzny porozumienia zamyka sens rozmów.
Jest DOK£ADNIE ODWROTNIE. Je¶li dyskusja s³u¿y wypracowaniu sensów w sprawach wielkiej wagi i dotyczy kwestii, które s± do udowodnienia, to istnieje KONIECZNO¦Æ rozmowy.  Jest tylko jeden warunek. Ludzie musz± chcieæ i byæ otwarci na argumenty innych ludzi.  Ty jednak mimo s³ownych deklaracji jeste¶ zamkniêta na rzeczowe argumenty.
Nie interesuje Ciê tak naprawdê prawdziwa wiedza mimo, ¿e tak twierdzisz.
Gdyby tak by³o dr±¿y³aby¶ temat wiedzy, która pozwala ludziom byæ samodzielnym i nie dawaæ siê zwodziæ ró¿nym astralnym czy obcym bytom, które bawi± siê ludzkimi uczuciami. To jednak Ciebie nie interesuje i to jest dowód na to, ¿e zamiast wiedzy wolisz p³ywaæ w oparach z³udnego samozadowolenia.
Je¶li CI to wystarcza to ok, ale nie pisz wtedy ludziom "jak wygl±da ¶wiat", zw³aszcza jak nie masz zamiaru prowadziæ rzeczowej dyskusji, bo wtedy jest to po prostu brak uczciwo¶ci i odpowiedzialno¶ci za s³owo i za drugiego cz³owieka.

Szczero¶æ, czysta intencja, wspó³czucie i mi³o¶æ to swobodny przep³yw my¶li i energii...

¯yczê tego Tobie i wszystkim innym
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 01:24:32 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Listopad 09, 2008, 16:59:01 »

Leszek , ja naprawde nie mam najmniejszej ochoty na dydskusje z Toba. I mam do tego prawo z ktorego skorzystam. Mam juz dosyc tych forumowych awantur.

Sa dwa poziomy czytania symboliki masonow, jeden ten ogolny, drugi tajny. Zeby powiedziec prawde o znaczeniu symboli musiala bym odslonic ich tajne znaczenia. Nie zrobie tego, uszanuj to.
Kiara
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Listopad 09, 2008, 17:07:30 »

Leszek , ja naprawde nie mam najmniejszej ochoty na dydskusje z Toba. I mam do tego prawo z ktorego skorzystam. Mam juz dosyc tych forumowych awantur.

Sa dwa poziomy czytania symboliki masonow, jeden ten ogolny, drugi tajny. Zeby powiedziec prawde o znaczeniu symboli musia³a bym odslonic ich tajne znaczenia. Nie zrobie tego, uszanuj to.
Kiara
Nie ma ¿adnych tajnych znaczeñ w 32 stopniach, to to mo¿na znale¼æ w internecie.
Gdyby¶ chcia³a znaæ prawdê to by¶ spyta³a, ale ty nawet nie pytasz o t± prawdê, bo jeszcze siê nie daj bo¿e ludzie czego¶ prawdziwego dowiedz±...

Swoj± droga dlaczego nie chcesz siê podzieliæ tymi znaczeniami? Przecie¿ zawsze twierdzi³a¶, ¿e chcesz dzieliæ siê wiedz± z lud¼mi... Jak do chodzi do konkretów, to umywasz rêce.
Ba, twierdzisz tu na forum, ¿e brak wiedzy rodzi strach. A wokó³ masonerii jest tyle ró¿nych strachów, ¿e w³a¶nie pokazanie ró¿nych sensów i znaczeñ powinno byæ priorytetem, aby mo¿na by³o zrozumieæ i przestaæ siê baæ.
A mo¿e po prostu w³a¶nie siê boisz?
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 10:32:08 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Listopad 09, 2008, 17:11:31 »

Nie jestem zainteresowana dyskusja w tym temacie. Ja wiem iz jest podwojna znaczeniowosc symboliki.
Kiara
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Listopad 09, 2008, 17:13:42 »

Mo¿e rzeczywi¶cie ma ogólne pojêcie o ró¿nych symbolach i na tej podstawie przypuszcza, ¿e rozszyfrowa³a masoneriê.
Albo po prostu nie wie o czym mówi.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Listopad 09, 2008, 17:14:22 »

Nie jestem zainteresowana dyskusja w tym temacie. Ja wiem iz jest podwojna znaczeniowosc symboliki.
Kiara
Ty nigdy nie masz ochoty na dyskusjê z kim¶, kto ³atwo mo¿e Ci pokazaæ, ¿e siê mylisz.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Listopad 09, 2008, 17:19:16 »

Mo¿e rzeczywi¶cie ma ogólne pojêcie o ró¿nych symbolach i na tej podstawie przypuszcza, ¿e rozszyfrowa³a masoneriê.
Albo po prostu nie wie o czym mówi.

Dobrze to uj±³e¶. Kiara "przypuszcza" ¿e wie. W przypadku masonerii ich symbolika w du¿ej mierze osadzona jest w ¶w. geometrii. Symbolika 32 stopni jest oczywista i do UDOWODNIENIA. Dlatego Kiara nie napisze, co to oznacza, bo wie, ¿e mo¿na pokazaæ co to znaczy i wyjdzie na to, ¿e siê myli. Podobnie jak to by³o w w±tku o "prawdziwym channeligu", gdzie siê EWIDENTNIE pomyli³a i wybrnê³a twierdz±c, ¿e to energia, któr± ona widzia³a podszepnê³a autorowi w±tku, aby zrobi³ innych w konia, wiêc... Kiara siê nie myli³a co do jako¶ci energii...
W takich sprawach mo¿na ludzi naci±gaæ na swoje "widzimisiê", ale nie w przypadku geometrii, gdzie ko³o ma 360, a kwadrat ma 4 k±ty proste i przek³ada siê to jeszcze na prawa fizyki...

Kiara znosi organicznie tego, co mo¿na udowodniæ, bo wtedy nie mo¿e sobie bujaæ w ob³okach. Aby by³o  jasne, niech sobie buja, ma do tego prawo, ale niech nie wmawia w³adczym tonem innym ludziom swoich mniemañ.
Gdyby jednak chcia³a poznaæ prawdê to nie odcina³aby siê od rzeczowej dyskusji i chowa³a w swój wewnêtrzny ¶wiat.
Skoro jednak to robi, to ucieka od prawdy, któr± mo¿na pokazaæ i udowodniæ.
Wnioski wyci±gnij sam.

Prawda jest jasna, prosta, czysta, szlachetna i nie boi siê niczego U¶miech
Pozdrawiam! U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 10:33:42 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Listopad 09, 2008, 18:46:31 »

Pozwolê sobie powróciæ do w±tku rozpoczêtego przez Radka, a mianowicie : Plejadjaie a rok 2012 - wskazuj± na niego czy nie? I Plejadjanie , a En-ki i En-lil. To ta sama grupa, czy nie?
Otó¿ z lektury "Ziemia Zwiastunów ¦witu" wynika, ¿e odpowied¼ na oba pytania jest twierdz±ca.
W jednym z postów napisa³em, ¿e Plejadjanie wskazuj± na rok 2012 ale w sposób zawoalowany. Taki wniosek mo¿na wyci±gn±æ po lekturze I tomu "Zwiastuni ¦witu". Lecz II tom "Ziemia Zwiastunów ¦witu" daje jednoznaczn± odpowied¼. Na stronie 116 jest napisane:

..."Pod koniec tego okresu, w grudniu 2012 roku, jak mówi kalendarz Majów, nast±pi zakotwiczenie wielu wymiarów." ...

Za¶ co do En-ki(ego), jego brata i ich powi±zania z Plejadami. No str. 133 tej ksi±¿ki obaj bracia s± wymienieni po imieniu. Za¶ na pocz±tku rozdzi. 5 pt. O¿ywienie Bogini, str.151, czytamy:

..."Dwóch plejadjañskich synów jednego z ma³o znacz±cych bogów obiê³o w³adanie nad Ziemi±, stoczy³o pomiêdzy sob± bitwê i przyczyni³o siê do powstania dzisiejszych dylematów."
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #34 : Listopad 09, 2008, 21:41:58 »

Ile jest stopni w masonerii?

Zalezy od RYTU w jakim s± przeprowadzane:

http://wolnomularstwo.pl/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=15&Itemid=30

np. w rycie szkockim dawnym i uznanym s± 33 stopnie, w rycie egipskim te¿, a w szwedzkim 11.

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Listopad 09, 2008, 22:34:27 »

Ile jest stopni w masonerii?
Zalezy od RYTU w jakim s± przeprowadzane:
http://wolnomularstwo.pl/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=15&Itemid=30
np. w rycie szkockim dawnym i uznanym s± 33 stopnie, w rycie egipskim te¿, a w szwedzkim 11.
I ryt York ma 11, i jeszcze znajdziesz pomys³y na 7 stopni...
33 stopieñ to stopieñ honorowy i wi±¿e siê z presti¿em i funkcjami "administracyjnymi"
W tym zamieszaniu pomaga w³a¶nie tzw. ¶wiêta geometria, która pokazuje wyra¼nie, ¿e 32 stopieñ jest wyj±tkowy.
To jest proste i w³a¶nie chodzi o to, aby¶ sam to zrozumia³. Jak zobaczysz czyst± matematykê i fizykê, to Ci nikt nie wmówi ¿adnych dyrdyma³ów, z masonami ni¿szych szczebli w³±cznie, którzy sami czêsto nie wiedz± w czym uczestnicz±.
Nied³ugo wrzucimy z redmulucem Wintera do netu. Jak kto¶ jest bystry to odnajdzie ten geometryczny moment :-)
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2008, 01:46:21 wys³ane przez Leszek » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Listopad 10, 2008, 20:41:25 »

Smuci mnie, ¿e tak - przynajmniej za tak± siê podaje - uduchowiona i o¶wiecona osoba prosbê o odpowied¼, argumenty b±d¼ precyzyjniejsze wyja¶nienie tematu nazywa awanturami. I do tego mówi to "nauczyciel" przekazuj±cy tak wa¿ne dla ludzko¶ci informacje. Co to za nauczyciel który plecie co mu ¶lina przyniesie na jêzyk, a gdy który¶ z uczniów pyta o co¶ to nie dostaje odpowiedzi bo s³yszy: ta wiedza nie jest jeszcze dla Ciebie b±d¼: poszukaj odpowiedzi w sobie... To tak jakby uczyæ dyktujac tre¶æ ksi±¿ki nie maj±c pojêcia o tym o czym siê mówi - dlatego konkretne pytania ze strony uczniów s± niedopuszczalne bo ukazuj± prawdê - ca³kowit± ignorancjê w danym temacie.
Jak dla mnie ¶wiadczy to o tym, ¿e nauczyciel sam nie wie o czym mówi i boi siê o¶mieszenia. Je¿eli natomiast - za³ózmy tak na chwilê - nie mo¿e z pewnych powodów [ale nie z braku wiedzy] udzieliæ informacji to po prostu nie powinien wogóle zaczynaæ. Bo jaki to ma wtedy sens? Wy³±cznie wywy¿szanie siê i podbijanie w³asnego ego.
Prawda nie ucieka, nie manipuluje, nie boi siê konfrontacji.
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Listopad 10, 2008, 21:15:27 »

"Ile jest stopni w masonerii?"
Co za ró¿nica? ^^
ps1
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Listopad 10, 2008, 22:55:35 »

"Ile jest stopni w masonerii?"
Co za ró¿nica? ^^

M±dra odpowied¼. Ludzie po co siê k³ócicie o masoneriê? Jak by was to dotyczy³o. A co was to obchodzi. Masoneria to dla mnie "organizacja" bardzo bogatych i wp³ywowych. Owiana mgie³k± tajemnicy, a jak wiadomo tajemnica przyci±ga i ci ludzie s± zap³aciæ ka¿da kasê ¿eby siê tam dostaæ. Po co im to? Jak maja za du¿o kasy to niech siê bawi± w fartuszki, ryty, wtajemniczenia itd. Przecie¿ nie stan± siê przez to nie¶miertelni, a je¶li stan± siê m±drzejsi to nic tylko pogratulowaæ. I tak w rezultacie dzia³añ ludzkich wygl±da tak jak wygl±da, a móg³by wygl±daæ lepiej.
To tyle na ten temat.

Przynajmniej na ostatniej sesji nie by³o pytañ typu: mam jakie¶ krosty na ty³ku i jak to wyleczyæ, albo czy znajdê ch³opaka/dziewczynê. Widaæ, ¿e Szwajcaria nie "wiocha" i ludzie tam prywatnych bzdur nie roztrz±saj±. Nie po to ludzie przychodz± na sesje, ¿eby s³uchaæ czy Zo¶ka wyleczy kurzajki lub znajdzie ch³opa.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Listopad 10, 2008, 23:23:41 »

Proponujê szanowaæ zainteresowania innych. To, ¿e Ciebie ps1 nie interesuje ile stopni w masonerii - ok, ale dlaczego zabraniasz innym prowadziæ dyskusjê w tym temacie i wy¶miewasz j±. Dla mnie nie jest to równie¿ pierszoplanowy temat, ale chêtnie poszerzê wiedzê, dodatkowo - czego byæ mo¿e nie zauwa¿y³e¶ - w tym temacie rozchodzi siê rownie¿ o sprawdzenie wiedzy i wiarygodno¶ci osoby która twierdzi, ze doskonale siê na tym zna, a tak¿e o ¼ród³o jej informacji.

Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki.
ps1
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Listopad 11, 2008, 12:36:03 »

Proponujê szanowaæ zainteresowania innych. To, ¿e Ciebie ps1 nie interesuje ile stopni w masonerii - ok, ale dlaczego zabraniasz innym prowadziæ dyskusjê w tym temacie i wy¶miewasz j±. Dla mnie nie jest to równie¿ pierszoplanowy temat, ale chêtnie poszerzê wiedzê, dodatkowo - czego byæ mo¿e nie zauwa¿y³e¶ - w tym temacie rozchodzi siê rownie¿ o sprawdzenie wiedzy i wiarygodno¶ci osoby która twierdzi, ze doskonale siê na tym zna, a tak¿e o ¼ród³o jej informacji.

Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki.

¬ród³o informacji tej osoby to: www.google.pl
Kto¶ powiedzia³, ¿e jak czego¶ nie ma w internecie to to nie istnieje :-)
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #41 : Listopad 11, 2008, 22:48:03 »

Ca³kowicie odbiegli¶cie od tematu !!! Nie by³o mnie dwa dni i proszê jaki ba³agan !!!  Proponuje nowy temat o masonerii ale nie w tym dziale U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 22:49:28 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Listopad 11, 2008, 23:37:21 »

Dariusz w naszych genach grzeba³o ponoæ oko³o 22 cywilizacji. Zasadniczym pytaniem jest co chcieli osi±gn±æ, podobno w kosmosie s± dwa powody dla których siê to robi:
- zasadzenie "lasu" (w postaci DNA) aby za jaki¶ czas przylecieæ, popatrzeæ jaki on piêkny i cieszyæ siê z jego rozwoju
- zasadzenie "lasu" aby u¿ytkowaæ go bezlito¶nie od ma³ego i tym samym nie pozwalaæ na jego rozwój, wykorzystuj±c jego zasoby na swoje potrzeby.
Powiem wiêcej - ta pierwsza opcja nie ma nic wspólnego z religi± (Jahve, Enki, Enlil, Jezus, Matka Boska, i reszta towarzystwa wspó³pracuj±ca z PCH) i tak samo jak zasadza DNA krzewi wiedzê, ¶wiat³o i informacjê u¿yteczn± dla wszelkich mo¿liwych odbiorców. Ta grupa s³owem nie wspomina o mi³o¶ci - po prostu siê j± czuje...
Druga opcja u¿ywa ca³y czas tych samych technik - zastraszenie, powo³ywanie siê na religijne autorytety które sami stworzyli, ró¿nego rodzaju próby i grzechy które trzeba odkupiæ, przymierza i pakty z poprzednich wcieleñ których trzeba siê trzymaæ je¶li nie chcemy wk...æ szefów.
http://sklep.tarotnet.pl/pdfy/fragment-sciezka-mocy.pdf
to link do fragmentów najnowszej ksi±¿ki Barbary Marciniak, polecam ka¿demu zwolennikowi PCH - ¿adnych bogów, traktatów i uruchamiania piramid...
pozdrawiam
Andaren
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Listopad 12, 2008, 10:42:23 »

A ja zadam pytanie czy wy jeste¶cie a¿ tak ¶lepi czy jeste¶cie na 100% pewni i¿ jakie¶ tam cywilizacje nam grzeba³y w genach, w ogóle co wy mówicie macie jak±¶ wiedzê rasy kosmitów ¿e wiecie to i¿ np Enki jest jakim¶ tam annuco¶tam a enlil to jego co¶ tam innego? Sk±d wy jeste¶cie tego a¿ tak pewnie? Jaki¶ tam Zachari stin i jemu podobni pisz± ksi±¿ki o czym¶ czego do koñca nie da siê potwierdziæ przy okazji zbijaj± fortunê na naiwno¶ci ludzi a wy im wierzycie?

To jest dok³adnie tak samo jak ja bym napisa³ ksi±¿kê czerwone plemiê klujumunkumuminku które sobie ¿y³o w afryce a które by³o potomkami abrahama linkolna z linii annunaki bo kto¶ tam znalaz³ czerwony sedes na pustyni w afryce z napisem klujumunkumuminku wiêc sobie mog³em takie co¶ wymy¶liæ ¿e to jaki¶ staro¿ytny sedes plemienia. Czy wy nie widzicie jakie to jest proste?

Proponujê najpierw 5000 razy siê zastanowiæ przejrzeæ za i przeciw a potem wyci±gaæ wnioski a najlepszym rozwi±zaniem by³o by gdyby¶cie porzucili skupianie siê na tym co jest z³e i przy okazji rozsiewaæ nie¶wiadomy strach a zajêli siê szerzeniem dobra.

Skoro chcecie wiedzê jak±¶ zdobyæ a która bêdzie w 100% prawdziwa to poszukajcie sami przeanalizujcie, na jeden temat jak np Annunaki jest tyle ró¿nych teorii i¿ nie mo¿na byæ pewnym która jest prawdziwa a wy wybieracie t± która wam najbardziej pasuje zamiast przeanalizowaæ ka¿d± z osobna.

Pozdro
;]
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Listopad 12, 2008, 11:02:44 »

@Andaren, no wiesz tu jest sporo ludzi, którzy zajmuj± siê takimi sprawami od wielu lat i maj± spore do¶wiadczenie.
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Listopad 12, 2008, 11:13:05 »

...
Proponujê najpierw 5000 razy siê zastanowiæ przejrzeæ za i przeciw a potem wyci±gaæ wnioski a najlepszym rozwi±zaniem by³o by gdyby¶cie porzucili skupianie siê na tym co jest z³e i przy okazji rozsiewaæ nie¶wiadomy strach a zajêli siê szerzeniem dobra.

Skoro chcecie wiedzê jak±¶ zdobyæ a która bêdzie w 100% prawdziwa to poszukajcie sami przeanalizujcie, na jeden temat jak np Annunaki jest tyle ró¿nych teorii i¿ nie mo¿na byæ pewnym która jest prawdziwa a wy wybieracie t± która wam najbardziej pasuje zamiast przeanalizowaæ ka¿d± z osobna.
...

Ju¿ dawno nie czyta³em tak dobrej i tre¶ciwej pigu³ki. Moje uznanie >Andaren<. Dziêki.

>Rados³aw<
Odnalaz³em kolejn± ods³onê, która jest dla Ciebie "sol± w oku". Zwróæ uwagê, ¿e równie¿ kto¶ bawi³ siê w selekcjê wybiórcz± pod jakim¶, sobie jedynie znanym k±tem:

http://www.speedyshare.com/835628716.html

Pozdrawiam
ps1
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Listopad 12, 2008, 18:34:35 »

Dariusz w naszych genach grzeba³o ponoæ oko³o 22 cywilizacji. Zasadniczym pytaniem jest co chcieli osi±gn±æ, podobno w kosmosie s± dwa powody dla których siê to robi:
- zasadzenie "lasu" (w postaci DNA) aby za jaki¶ czas przylecieæ, popatrzeæ jaki on piêkny i cieszyæ siê z jego rozwoju
- zasadzenie "lasu" aby u¿ytkowaæ go bezlito¶nie od ma³ego i tym samym nie pozwalaæ na jego rozwój, wykorzystuj±c jego zasoby na swoje potrzeby.
Powiem wiêcej - ta pierwsza opcja nie ma nic wspólnego z religi± (Jahve, Enki, Enlil, Jezus, Matka Boska, i reszta towarzystwa wspó³pracuj±ca z PCH) i tak samo jak zasadza DNA krzewi wiedzê, ¶wiat³o i informacjê u¿yteczn± dla wszelkich mo¿liwych odbiorców. Ta grupa s³owem nie wspomina o mi³o¶ci - po prostu siê j± czuje...
Druga opcja u¿ywa ca³y czas tych samych technik - zastraszenie, powo³ywanie siê na religijne autorytety które sami stworzyli, ró¿nego rodzaju próby i grzechy które trzeba odkupiæ, przymierza i pakty z poprzednich wcieleñ których trzeba siê trzymaæ je¶li nie chcemy wk...æ szefów.
http://sklep.tarotnet.pl/pdfy/fragment-sciezka-mocy.pdf
to link do fragmentów najnowszej ksi±¿ki Barbary Marciniak, polecam ka¿demu zwolennikowi PCH - ¿adnych bogów, traktatów i uruchamiania piramid...
pozdrawiam

Ja jeszcze nie widzia³em ¿adnej obcej cywilizacji (kto¶ widzia³?), a tu kto¶ wyskakuje, ¿e 22 cywilizacje grzeba³y w naszych genach. W efekcie czego jeste¶my tak doskonali, ¿e wypisujemy na forum takie bzdury.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Listopad 12, 2008, 23:23:03 »

Radku, przecie¿ Ziemia Zwiastunów ¦witu a¿ kipi od tego jak to mo¿na, ba nale¿y wykorzystywaæ nasze zasoby. Po to min. Plejady utworzy³y na naszej Ziemi "bibliotekê genetyczn±", najwiêksz± i najwspanialsz± z po¶ród 12 takich rozsianych po naszym wszech¶wiecie.
Poz tym "(Jahve, Enki, Enlil, Jezus, Matka Boska, i reszta towarzystwa wspó³pracuj±ca z PCH)", to wg B.M. ta sama grupa co Pleyady. Oni sami wskazuj±, ¿e nie s± jedynymi, którzy nios± nam pomoc. Równie¿ wskazuj±, ¿e na ziemi jest mnóstwo jeszcze nie odkrytych piramid, które bêd± wchodzi³y w sk³ad systemu energetycznego, okalaj±cego Ziemiê. Nie wskazuj± na bezpo¶redni zwi±zek z Pch i Enkim, ale w tej ksi±¿ce (trylogii) wszystko jest zawoalowane. Trzeba, jak Oni sami pisz±, szukaæ, dopatrywaæ siê tam, gdzie na pozór nie ma.
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 23:24:32 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Listopad 14, 2008, 13:03:49 »

Leszku - je¿eli kto¶ nie chce Ci czego¶ powiedzieæ, uszanuj to.  Byæ mo¿e odpowiedzi musisz poszukaæ sam. Byæ mo¿e potrzebne jest zdobywanie wiedzy stopniowo, itp.  Natomiast nie s±dze, ¿eby Twoim celem by³o pokazanie wszem na forum, ¿e np "A nie mówi³em?.. To JA mam racjê...".

Ja zadam inne pytanie w zwi±zku z g³ównym tematem.
Po co tak naprawdê siê interesowaæ tym kto grzeba³ i czy grzeba³ w naszych genach?
I czy Plejadanie, Orionanie i inni istniej± czy nie istniej± czy to ma jakie¶ znaczenie tutaj i teraz?

Kiedy czytam o ró¿nych sprawkach przeprowadzanych przez tych czy tamtych, itp..
tak sie zastanawiam czy to nie jest trochê tak, ¿e szukamy jakiej¶ winy, szukamy jakiej¶ odpowiedzialno¶ci na zewn±trz.
No i co z tego, ¿e mamy takie DNA jakie mamy?
Ja tam na swoje DNA nie narzekam.

Owszem, mo¿e chcia³bym mieæ skrzyd³a - nogi musz± mi wystarczyæ.
Ale to i tak lepiej ni¿ bycie ameb±. Ta to dopiero ma cie¿ko. Nawet nie mo¿e poczytac forum.
Chocia¿ i tak pewnie siê cieszy z tego jaka jest. W przeciwieñstwie do nas.

pozdrawiam

Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Listopad 15, 2008, 10:05:44 »

Jeremiaszu, nie o to chodzi³o w moich pytaniach... Moja intencja by³a zupe³nie inna.
Chodzi o to, ¿e je¶li jakiekolwiek istoty KONCENTRUJ¡ UWAGÊ ludzi na tym "KTO JEST KTO" ZAMIAST na CZYSTYCH ZASADACH, to mog± potem lud¼mi manipulowaæ przeciwstawiaj±c ich sobie lub zaprzêgaj±c do swoich zadañ.

Chcia³em pokazaæ, ¿e istoty, z którymi Kiara ma kontakt ROBI¡ DOK£ADNIE TO SAMO! - NIE ODPOWIADAJ¡ NA PYTANIA DOTYCZ¡CE ZASAD funkcjonowania ¶wiata i ludzi. Zamiast tego mówi± "kto jest kim" i graj± na uczuciach.
Bli¿ej temu do  "DZIEL i RZ¡D¬", ni¿ do czego innego.

Wiedza o zasadach czyni tych, którzy j± posiadaj± NIEZALE¯NYMI. Dlatego ten, kto chce manipulowaæ innymi bêdzie mówi³ o WSZYSTKIM, ale nie o zasadach, a o ¦WIÊTEJ GEOMETRII, (jak w moim przypadku, bo o to pyta³em) nawet siê nie zaj±knie. Ten kto chce w³adaæ chce trzymaæ ludzi w niewiedzy i tyle. Nie wa¿ne jak bêdzie usprawiedliwiaæ niechêæ dzielenia siê wiedz±.
Na szczê¶cie s± alternatywne ¼ród³a informacji i w³asny rozum...

Dlatego jak spytasz o KONKRET, daj±cy siê sprawdziæ uniwersalnym jêzykiem matematyki czy geometrii, to uzyskasz odpowied¼: otwórz serce to wiedza sama do Ciebie przyjdzie. A jak spytasz jaki jest mechanizm owego przyj¶cia wiedzy, to dostaniesz co najwy¿ej odpowied¼. Wiedza Ci siê odblokuje i bêdziesz zna³ odpowiedzi na swoje pytania.
Jak bêdziesz dr±¿y³ dalej i spytasz "W jaki sposób KONKRETNIE wiedza siê odblokowuje?", to uzyskasz info, ¿e im nie ufasz i nie bêd± z Tob± rozmawiaæ, ¿e maj± swoj± woln± wolê, ¿e nie chc± CI nic sugerowaæ itd, itp, co po pierwsze zak³ada, ze wiedza lepiej i daj± Ci to odczuæ (w³adza), po drugie robi± z Ciebie ba³wanka, bo miêdzy s³owami sugeruj± CI, ze nie jeste¶ zbyt rozgarniêty i mo¿na ci przypadkiem wmówiæ, ¿e np.  2 + 2 = 7,5. Domy¶lasz siê, ¿e taka sugestiê przyj±³by ka¿dy ...
W przypadku "istot kiarowych" jest jeszcze pewien humorystyczny akcent. Otó¿ te istoty przybra³y "do kontaktu z cz³owiekiem" zwyk³e imiona jak Jurek, Wojtek, Maria  itp., co t³umacz± tym, ¿e nie chc± wypowiadaæ siê z pozycji autorytetu, który niechybnie zyska³yby - jak same twierdz± - gdyby powiedzia³y ludziom kim s± naprawdê. Nie przeszkadza to jednak jednej z tych istot, koñczyæ czêsto swej wypowiedzi fraz± zupe³nie pozbawion± autorytetu, cytujê: "JA CI TO MÓWIÊ, WOJTEK" U¶miech
I to jest naprawdê urocze je¶li spojrzy siê na to z odpowiedniej perspektywy :-) No, ale niech sobie maj± te swoje uroki :-) Warto tylko czasem powiedzieæ prawdê i nic nie ukrywaæ...

No ok, wiêc nie odpowiadaj± na konkretne pytania o ZASADY, ale z drugiej strony nie przeszkadza to jednak tym istotom przekazywaæ tego, O CO NIE PYTASZ, ale co ONI CHC¡ przekazaæ. Nie znajdziesz jednak w ich przekazach jednak wiedzy o zasadach, tylko np. ¿e ENKI I ENLIL maj± wspóln± matkê i ojca... albo powiedz± Ci  - jak pani w przedszkolu - ¿e trzeba byæ mi³ym dla innych i kochaæ mamê i tatê - i to jest co¶ w rodzaju prawdy objawionej...

Wiêc taki by³ kontekst tego co pisa³em i zada³em pytanie o znaczenie 32 stopni, bo chcia³em pokazaæ, ¿e Kiara robi tak samo - opowiada historyjki, ale jak spytasz o zasady to cisza... Co jest dziwne, zw³aszcza, ¿e deklaruje,  i¿ brak wiedzy szkodzi...

Dlatego twoje "uszanuj czyj±¶ wolê" jest w powy¿szym kontek¶cie do¶æ zabawne.
Jest to piêkna zasada, który wielu manipulantom s³u¿y jedynie jako wymówka (taka jedna z zabawek manipulantów).

Kto¶, kto ma czyste intencje ta nie postêpuje i tym zdaniem zamykam swoj± wypowied¼ w tym temacie.
Nie bêdê przecie¿ pisa³, ¿e TAK NAPRAWDÊ to ENLIL JEST KLONEM ENKIEGO... i którego ten ostatni sam stworzy³...Mrugniêcie

CO do reszty:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=696.0

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2008, 13:38:49 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: