Sobek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Lipiec 06, 2011, 14:01:58 » |
|
Bywa³am na sympozjach z udzia³em Enki , piszê o nim na podstawie mojej wiedzy a nie tego , kto co¶ powie.
Jak trafnie to ujê³a¶ - bywa³a¶ na sympozjach, w których Enki przemiawia³ przez Lucynê £obos. Proponujê nastêpnym razem wzi±æ udzia³ w sympozjum z udzia³em Pani Anny D. Piêkne s³owa to zbyt ma³o w naszych czasach , potrzebne s± czyny z wynikami odczuwalnymi. A tych brak w dzia³alno¶ci Enki i jego grupy.
My¶lê, ¿e gdyby¶ by³a na konferencji, to z wyk³adu prof. Adama Szynkiewicza na temat badañ georadarowych wokó³ piramidy mu³owej wyci±gnê³aby¶ sporo interesuj±cych wniosków. Jak dla mnie przedstawione fakty, dane, wnioski by³y konsekwencj± "czynów z winikami odczuwalnymi". Pan Szynkiewicz praktycznie po ka¿dej analizie swoich danych powtarza³ do znudzenia nastêpuj±ce s³owa; "w tym momencie trzeba by przeprowadziæ badania archeologiczne aby zweryfikowaæ te dane" Niestety albo stety takie s± fakty.
nie inaczej Od siebie tylko dodam, ¿e teatr Roma by³ wype³niony conajmniej w 80%, z czego wiêkszo¶æ to nie byli jacy¶ "nawiedzeni zwolennicy PCH", ale ludzie w garniturkach. W¶ród nich znalaz³ siê nawet pose³ RP.
|
|
|
|
|
|
|
konradis
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Lipiec 06, 2011, 17:10:45 » |
|
Czy kto¶ mo¿e przybli¿yæ akcje z "grzybem"? Czy powiedziano kiedy mniej wiêcej mo¿na siê spodziewaæ tego wydarzenia? Na wcze¶niejszych sesjach by³a mowa,¿e konkrety zostan± podane na konferencji. I mam pytanie,czy by³a mowa jak siê samemu przygotowaæ siê do ceremonii? Co robiæ czy co¶ takiego?
I tak moje spostrze¿enie wydaje mi siê, ¿e Energii któr± otrzymali uczestniczy to co¶ w rodzaju "PRANY", któr± w sumie ka¿dy mo¿e przekazywaæ, to taka ma³a dygresja:)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Lipiec 06, 2011, 17:31:26 » |
|
Czym innym s± s± dla mnie dzia³ania archeologów w celu odkrywania przesz³o¶ci i badania jej. A zupe³nie czym innym wykopki w celu dobrania siê do jakich¶ artefaktów którymi kto¶ chce manipulowaæ ludzko¶ci±. To dwa podobne dzia³ania o ró¿nych intencjach. Ja opieram siê na w³asnej wiedzy osi±gniêtej dziêki osobistym do¶wiadczeniom.By³am nie tak dawno w Egipcie przez trzy tygodnie przejecha³am 5000 km , zobaczy³am co jest w niektórych miejscach pod piaskiem ( bez georadaru), zobaczy³am te¿ inne rzeczy z przesz³o¶ci , których istnienie potwierdzili przedstawiciele pewnego plemienia zamieszkuj±cego w tym miejscu od wielu tysi±cleci. Nie opieram mojej wiedzy na cudzej paplaninie , a na w³asnych do¶wiadczeniach , zwyczajnie ufam sobie. Potrafiê doskonale odró¿niaæ i identyfikowaæ k³amstwa Enki gdy¿ znam prawdê zwi±zan± z nim i jego planami , oraz z rzeczami o których opowiada. Nie jestem naiwniaczkom , której mo¿na nakrêcaæ k³amstwa na uszy , tego nie da siê zrobiæ ze mn±. Naprawdê nie ma dla mnie znaczenia przez jakie medium opowiada swoje bajadery i dyrdyma³y jaki¶ kolejny byt odgrywaj±cy rolê Enki. Naprawdê wiem kim jest prawdziwy Enki i jakie s± jego plany dotycz±ce ziemi i ludzko¶ci. Mog³a bym opowiedzieæ o mnóstwie kontaktów z nim , ale nie czujê takiej potrzeby. Szanujê jego odmienno¶æ , darzê go uczuciem ale nasze drogi nie maj± tego samego kierunku. Nie jestem zainteresowana bywaniem w miejscach , które nie nios± dla mnie ciep³a. Praca zawodowa pana Szynkiewicza to jedno , a przekazy i manipulacje ro¿nych bytów to drugie. Mo¿na to po³±czyæ , mo¿na rozdzieliæ. Ach "Roma" ? Doskona³e miejsce energetyczne w Warszawie , poczytaj sobie mój topik o "Sekretach Pa³aca Kultury" , energia tego miejsca to nie dzie³o ¿adnego Enki , ni Enki podobnych bytów. To zupe³nie inna historia zwi±zana z bia³ym czakramem Warszawskim , zwyczajne wykorzystanie miejsca nic wiêcej. Potrzebna im by³a du¿a energia , to miejsce mog³o j± zapewniæ , bo ju¿ inaczej nie mog± jej zdobyæ. Zatem bêd± korzystaæ z miejsc o wyj±tkowej energii i przekazywaæ i¿ to ich dzie³o. Kolejna manipulacja faktami , kolejna socjotechnika sprzêgniêta z energiom miejsca. ¯enada. Wiesz o szczegó³y zwi±zane z po³±czeniem tych punktów warszawskich i Czêstochowy proponujê zapytaæ Ojców Paulinów. Oj gdyby tak zechcieli opowiadaæ du¿o by opowiedzieli o podziemiach , tunelach ³±cz±cych ro¿ne miejsca i jeszcze innych skrzêtnie ukrywanych szczegó³ach. Oj du¿o , du¿o..... przekazy pani Ani przy tym okaza³y by siê przys³owiow± pestk±..... Serdecznie pozdrawiam Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2011, 17:51:28 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Lipiec 06, 2011, 22:41:01 » |
|
Widzê arteq ¿e nale¿ysz do sceptyków Projektu. Szanujê to ale je¶li na powa¿nie zamierzasz zaj±æ siê krytyk± , to powiniene¶ równie¿ osobi¶cie uczestniczyæ w takich Konferencjach… Zgadzam siê z tym stwierdzeniem w 100%. arteq powinien uczestniczyæ w takich konferencjach i poznaæ osobi¶cie tych ludzi, a dopiero potem ich krytykowaæ. Znam wielu sceptyków, którzy w przeciwieñstwie do arteqa zadaj± sobie tyle trudu, aby chodziæ na takie spotkania. Ich argumenty s± o wiele bardziej przekonuj±ce ni¿ arteqa - który wiadomo¶ci uzyskuje tylko z internetu W ¶wietle przedstawionych zaleceñ mam kilka pytañ i przemysleñ. Dlaczego uwa¿acie, ¿e zamieszczana na stronie www tre¶æ sesji jest niewystarczaj±c± aby wyrobiæ sobie zdanie, tudzie¿ dokonaæ pewnej oceny dzia³alno¶ci pch? Czy¿by tre¶æ sesji by³a ró¿na podczas sesji otwartych w porównaniu z t± zamieszczan± na www? Je¿eli s± rozbie¿no¶ci to na czym polegaj±? Czy ¿eby zaznajomiæ siê z twierdzeniami, najnowszymi odkryciami fizyki musimy w tym celu spotkaæ siê z naukowcami, autorami danych teorii? W koñcu dlaczego mam goniæ niekiedy przez pó³ Polski, wyk³adaæ pieni±dze na bilety i tym samym nabijaæ dodatkowo kieszeñ osobom które zosta³y wielokrotnie przy³apane na k³amstwie? Czy to, ¿e siê pojawiê osobi¶cie na sesji zmieni zaistnia³e fakty np. napa¶æ S³awy Malarz lub czy cofnie k³amstwa i chybione "proroctwa"? Potrafiê doskonale odró¿niaæ i identyfikowaæ k³amstwa Enki gdy¿ znam prawdê zwi±zan± z nim i jego planami , oraz z rzeczami o których opowiada. [...] Naprawdê nie ma dla mnie znaczenia przez jakie medium opowiada swoje bajadery i dyrdyma³y jaki¶ kolejny byt odgrywaj±cy rolê Enki. [...] Naprawdê wiem kim jest prawdziwy Enki i jakie s± jego plany dotycz±ce ziemi i ludzko¶ci. Mog³a bym opowiedzieæ o mnóstwie kontaktów z nim , ale nie czujê takiej potrzeby.
Z tymi zapewnieniami mocno bym dyskutowa³. Doskonale pamiêtam jak rozpozna³a¶ enkiego w... ca³kowicie wymy¶lonym przez Morê bycie. Zapewnia³a¶ wtedy solennie - równie¿ powo³uj±c siê na swoj± "wiedzê" - ¿e enkiego zawsze rozpoznasz. Wynika z tego, ¿e dajesz sobie nawijaæ kit na uszy i sama to usi³ujesz czyniæ w odniesieniu do innych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2011, 22:46:12 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Lipiec 07, 2011, 13:46:30 » |
|
"Projekt Cheops nie jest po to aby wyci±gaæ kasê jak Ty uwa¿asz, czy te¿ manipulowaæ lud¼mi na ich zgubê jak uwa¿a Kiara. " tomtom. Ale¿ jest w³a¶nie tak jak napisa³e¶ , oczywi¶cie istnieje wieloaspektowo¶æ ka¿dego zagadnienia dochodz± wiêc kolejne. Jednak g³ównym jest manipulacja lud¼mi w celu wyci±gania od nich energii. A czy to dzia³a na ich zgubê? Je¿eli poddadz± siê bezmy¶lnie tej propagandzie to tak, bowiem celem Enki i jego grupy jest tworzenie warunków ¿ycia dla ludzi , które zatrzymaj± ewolucjê i utrzymaj± ¿ycie na okre¶lonym przez nich poziomie ¿ycia. Ludzie stan± siê na d³ugie lata ( kolejne 26000) niewolnikami w³adcy. Ale.. gdy owa manipulacja da cia³a... i jej ca³y mechanizm zostanie odkryty ( a , ¿e stanie siê tak , to pewne) wówczas szok i wstrz±s tych ludzi spowoduje ich przebudzenie. I to jest pozytyw w tym negatywie. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 16:54:57 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Lipiec 07, 2011, 13:55:20 » |
|
I to jest pozytyw w negatywie. A jaki jest negatyw w pozytywie?
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #31 : Lipiec 07, 2011, 16:03:02 » |
|
I to jest pozytyw w negatywie. A jaki jest negatyw w pozytywie? No a jaki ma byæ - pozytywny ! Albo negatywny !! Hje hje mnie te¿ Enek przebudzi³ i chyba teraz tego ¿a³uje. Bo teraz to obaj mamy jak to siê ³adnie nazywa "ró¿n± wizjê rozwoju tej planety"
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #32 : Lipiec 07, 2011, 16:50:27 » |
|
Hje hje mnie te¿ Enek przebudzi³ i chyba teraz tego ¿a³uje. ... Wielu z nas przebudzi³. Osobi¶cie nie ¿a³ujê tego. Fakt, mamy ró¿ne wizje ¶wiata ale one wcale nie musz± ze sob± kolidowaæ.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Lipiec 07, 2011, 22:02:42 » |
|
Poniewa¿ po moim jej krótkim opisie zareagowa³e¶ od razu na marginalny dla mnie w±tek zwrotu pieniêdzy dla amerykañskeij findacji, od razu pomy¶la³em ¿e trzymasz siê mocno materii. Bez urazy, tacy ludzie te¿ s± potrzebni na Ziemi. Masz prawo my¶leæ jak uznasz za stosowne. Efekt finansów zawsze przejawia³ siê w ca³ej twórczo¶ci pch, by³ mocnym t³em, poczytaj sesje - ile tam o tym jest. W tej sprawie chodzi równie¿ o jako¶æ mojej intuicji - czy mo¿na jej wierzyæ. Zawsze by³em pewien, ¿e pch siê rozleci, rozsypie i mia³em swoje odczucia dlaczego i w jaki sposób - dlatego zwróci³em uwagê na tê informacjê. Wiêc pójd¼my twoim tokiem my¶lenia... Otó¿ widzê ¿e zamie¶ci³e¶ ju¿ 4000 tekstów na forum P.Ch.Policzmy...przy za³o¿eniu ¿e na przeczytanie, przemy¶lenie i napisanie odpowiedzi potrzebujesz 15min, mamy 1000 godzin twojej pracy przy komputerze. Dajmy na to ¿e za godzinê dosta³by¶ najni¿sz± w Polsce stawkê, powiedzmy 5z³, to mamy okr±g³± sumkê 5000z³. Przesadzi³e¶ i to mocno - ile spêdzi³em godzin na pch widnieje w statystykach. Do tego ten czas i tak jest mocno zawy¿ony - bo czêsto strona by³a otwarta w tle, ale fakt sporo czasu spêdzi³em. Nie ¿a³ujê, poniewa¿ - jak ostatnio wspomina³em - forum to jest ksiêg± ludzkich zachowañ, bardzo du¿o mo¿na siê nauczyæ o ludziach, ich zachowaniu no i w koñcu o manipulacjach. Powiadasz ¿e masz wszystko co potrzeba podane na www. Otó¿ nie, to co masz to ¶wiat wirtualny, nawet nie s³yszysz g³osu osób z którymi dyskutujesz. Cz³owiek to nie tylko mózg i organy do postrzegania ¶wiata materialnego. O wiele wiêcej dzieje siê poza zmys³ami. Ale¿ na stronach mo¿na znale¼æ zapisy audio-wideo z sesji. Tak ,dzieje siê w cz³owieku wiele poza tym co na pierwszy rzut oka fizycznie dostzregamy, ale czy mam rozumieæ ¿e podczas sesji zagl±dasz "przeka¼nikom" w my¶li?
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Lipiec 08, 2011, 09:49:38 » |
|
Powiadasz ¿e masz wszystko co potrzeba podane na www. Otó¿ nie, to co masz to ¶wiat wirtualny, nawet nie s³yszysz g³osu osób z którymi dyskutujesz. Cz³owiek to nie tylko mózg i organy do postrzegania ¶wiata materialnego. O wiele wiêcej dzieje siê poza zmys³ami. Ale¿ na stronach mo¿na znale¼æ zapisy audio-wideo z sesji. Tak ,dzieje siê w cz³owieku wiele poza tym co na pierwszy rzut oka fizycznie dostzregamy, ale czy mam rozumieæ ¿e podczas sesji zagl±dasz "przeka¼nikom" w my¶li? Bardziej chodzi o co¶ innego Artq. Jaki¶ czas temu specjalnie cisn±³em siê na koncert pewnego zespo³u do Pragi. Mog³em sobie w³±czyæ zawsze jaki¶ ich koncertowy kawa³ek na YT, aby zobaczyæ jak graj± "live". Jednak wiem, ¿e filmik z YT nie odda³by mi tego, co prze¿y³em na miejscu. Oczywi¶cie nie goniê teraz po ca³ej europie na kolejne koncerty - wystarczy³ mi ten jeden
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #35 : Lipiec 08, 2011, 18:54:10 » |
|
Na stronie oficjalnej stronie PCH zamieszczone kilka fotek z Kongresu w Wa-wie. Zaczyna siê od : Z ostatniej chwili:.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Lipiec 08, 2011, 18:59:04 » |
|
I to jest pozytyw w negatywie. A jaki jest negatyw w pozytywie? A taki ju¿ by³ w Alternatywy 4.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 18:59:24 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Lipiec 08, 2011, 21:04:00 » |
|
Bardziej chodzi o co¶ innego Artq. Jaki¶ czas temu specjalnie cisn±³em siê na koncert pewnego zespo³u do Pragi. Mog³em sobie w³±czyæ zawsze jaki¶ ich koncertowy kawa³ek na YT, aby zobaczyæ jak graj± "live". Doskonale rozumiem o czym piszesz. Zapragn±³e¶ po prostu byæ bli¿ej z tym zespo³em, ch³on±æ emocje i atmosferê z koncertu, po prostu wczuæ siê w to. Z tych samych powodów nie ci±gnie mnie do sesji na ¿ywo, bo: nie chcê ch³on±æ emocji którymi charakteryzuje siê pch, nie chcê byæ bli¿ej z osobami i bytami z pch, nie chcê siê wczuwaæ i otwieraæ na tego typu chanellingi - widzê co robi± z lud¼mi. Co do koncertów - bywa³o, ¿e jecha³em set kilometrów, tak¿e aby spotkaæ tam znajomych.
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Lipiec 11, 2011, 12:13:38 » |
|
Doskonale rozumiem o czym piszesz. Zapragn±³e¶ po prostu byæ bli¿ej z tym zespo³em, ch³on±æ emocje i atmosferê z koncertu, po prostu wczuæ siê w to.
Jednak nie rozumiesz tego tak doskonale, jakby Ci siê zdawa³o Bardziej mn± kierowa³a mo¿liwo¶æ zobaczenia ich live, jak "wczuwanie siê". W³a¶nie na tym rzecz polega, ¿e sam sobie wybierasz czy podczas takich eventów bêdziesz "ch³on±æ emocje" i "wczuwaæ siê", czy bedziesz w sposób bardzo ¶wiadomy obserwowaæ, analizowaæ: zespó³, ludzi otaczaj±cych Ciê oraz atmosferê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 13:12:17 wys³ane przez Sobek »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Lipiec 11, 2011, 15:53:43 » |
|
Ok, w takim razie wyt³umacz mi w jaki sposób chcia³e¶ poobserwowaæ i co ta obserwacja mia³a Ci daæ. I jaka jest dla Ciebie ró¿nica w obserwacji live, a obserwacji w nagranym koncercie.
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Lipiec 12, 2011, 08:37:16 » |
|
Ok, w takim razie wyt³umacz mi w jaki sposób chcia³e¶ poobserwowaæ i co ta obserwacja mia³a Ci daæ. I jaka jest dla Ciebie ró¿nica w obserwacji live, a obserwacji w nagranym koncercie.
Ale naturalnie - ju¿ Ci t³umaczê: Koncert "live" do koncertu ogl±danego z poziomu YT ma siê jak czytanie karty MENU przed restauracj±. Aby poczuæ smak potrawy mo¿na oczywi¶cie staæ przed restauracj± i czytaj±c kartê dañ wyobra¿aæ sobie jak to smakuje - jednocze¶nie wydaj±c krytyczne opinie na temat... kiepskiego kucharza Jednak aby zje¶æ, trzeba wej¶æ do ¶rodka, usi±¶æ przy stole, poczekaæ na kelnera, zamówiæ i posmakowaæ. Wtedy te¿ wyra¿ane opinie na temat potrawy s± najbardziej warto¶ciowe. To czy siê powróci kiedy¶ do tej samej restauracji zale¿y nie tylko od umiejêtno¶ci szefa kuchni, ale od ca³ej obs³ugi, czy od panuj±cego w knajpie "klimatu".
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Lipiec 12, 2011, 09:27:40 » |
|
Poda³e¶ przyk³ad, a ja wyra¼nie prosi³em o konkrety zwi±zane z koncertem - konkretnymi odczuciami i przyczyn±/chêci± ich doznania. A id±c za Twoim przyk³adem i wcze¶niejszym postem, to naler¿a³oby przyka³d sprecyzowaæ, bo jest nieco inny ni¿ sytuacja któr± ma opisywaæ - bo chcia³e¶ zobaczyæ danie na ¿ywo, a nie na zdjeciu, nic o smakowaniu nie by³o. Mi w³a¶nie chodzi o relacjê z tego "smakowania"...
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Lipiec 12, 2011, 09:53:45 » |
|
Poda³e¶ przyk³ad, a ja wyra¼nie prosi³em o konkrety zwi±zane z koncertem - konkretnymi odczuciami i przyczyn±/chêci± ich doznania.
Koncert by³ takim samym ogólnym przyk³adem jak ta metafora o restauracji. Je¿eli Artq nie czujesz sensu metafory, to po co mam siê wysilaæ z konkretami(które nic nie wnios± i nie maj± sensu) Ale chyba czujê do czego pijesz. Wydaje mi siê, ¿e poprzez mój przyk³ad koncertu - Ty czujesz, ¿e ja nawijam konkretnie o konferencji. A wiêc nic mylnego Gdybym chcia³ napisaæ o konferencji, to nie pisa³bym o koncercie(a nawiasem mówi±c mia³em na mysli koncert DM sprzed dwóch lat ) A id±c za Twoim przyk³adem i wcze¶niejszym postem, to naler¿a³oby przyka³d sprecyzowaæ,
My¶lê, ¿e gdyby¶ chcia³ i¶æ za moim przyk³adem - to nasza konwersacja nie by³aby na poziomie przekomarzania siê i udowadniania sobie czego¶ nawzajem Ale nie robi±c offtopa i powracaj±c do tematu konferencji, to mia³em przyjemno¶æ na niej byæ, poniewa¿ zosta³em na ni± zaproszony. Do tego z³o¿y³o siê kilka jeszcze innych "przypadków"(takich np jak ten, ¿e "akurat" tego dnia wracaj±æ z mazur, przeje¿d¿a³em przez Warszawê). Tak wiêc stwierdzenie, ¿e byli na konferencji Ci, którzy mieli byæ jest jak najbardziej trafne
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Lipiec 12, 2011, 14:47:11 » |
|
Có¿, my¶lê, ¿e zacz±³e¶ wyczuwaæ, ¿e chcia³em wskazaæ kolosaln± ró¿nicê pomiêdzy ogl±daniem a odczuwaniem, Ty na podanym przyk³adzie koncertu, a potem odniesienia do restauracji postawi³e¶ znak równo¶ci. Moje pytania i komentarze nie mia³y na celu ¿adnego przekomarzania siê - chcia³em wykazaæ, ¿e jak najbardziej mogê rzetelnie wypowiadaæ siê na temat pch nie uczestnicz±c w sesjach. My¶lê, ¿e gdy zauwa¿y³e¶, ¿e jestem w stanie tego dokonaæ i to opieraj±c siê na Twoich przyk³adach/metaforach wstawi³e¶ s³owa o przekomarzaniu aby nie ci±gnaæ dyskusji zmierzajacej do obalenia Twojej tezy.
|
|
|
|
|
|
|
Sobek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Lipiec 13, 2011, 10:04:29 » |
|
Ty na podanym przyk³adzie koncertu, a potem odniesienia do restauracji postawi³e¶ znak równo¶ci.
Jak najbardziej!!! Rzecz w tym, ¿e nie zrozumia³e¶ mojego przekazu - a by³ on bardzo prosty. Krótko mówi±c: -aby zrozumieæ mi³o¶æ - trzeba wpierw pokochaæ. -aby zrozumieæ jak trudno wychowaæ dzieci - trzeba je wpierw mieæ! Oczywi¶cie mo¿na sobie poczytaæ ró¿ne ksi±¿ki o mi³o¶ci, do tego w³±czyæ sobie jaki¶ melodramat w tv i sprawa za³atwiona - ju¿ wiem czym jest mi³o¶æ! chcia³em wykazaæ, ¿e jak najbardziej mogê rzetelnie wypowiadaæ siê na temat pch nie uczestnicz±c w sesjach.
Je¿eli uwa¿asz. ¿e czytanie scenogramów jest rownowa¿ne z uczestwnictwem w sesjach i pozwala Ci siê "jak najbardziej rzetelnie wypowiadaæ na temat pch" - to ja akceptujê Twoj± filozofiê w 100%. eot Có¿, my¶lê, ¿e zacz±³e¶ wyczuwaæ, ¿e chcia³em wskazaæ kolosaln± ró¿nicê pomiêdzy ogl±daniem a odczuwaniem,
Jedyne co wyczu³em to ma³y paradox polegaj±cy na tym, ¿e"prosz±c mnie o konkrety" "chcia³e¶ wskazaæ kolosaln± ró¿nicê pomiêdzy ogl±daniem a odczuwaniem" Tak wiêc Arturze nie da siê, albo prosisz mnie o konkrety, albo chcesz wykazaæ swoje wnioski. My¶lê, ¿e gdy zauwa¿y³e¶, ¿e jestem w stanie tego dokonaæ i to opieraj±c siê na Twoich przyk³adach/metaforach wstawi³e¶ s³owa o przekomarzaniu aby nie ci±gnaæ dyskusji zmierzajacej do obalenia Twojej tezy.
Artq, jeste¶ w stanie tego dokonaæ TY czy TWOJE EGO... Napiszê to tak: pokochaj samego siebie Arturze, a zobaczysz wtedy, ¿e nie jest wa¿ne kto obali czyj± tezê. Ludzkie nienasycone EGO zawsze chce mieæ racjê i uwielbia czuæ satysfakcjê z najmniejszej wygranej. Ale to jest tylko iluzoryczna satysfakcja, dlatego nie ci±gnê tematu i puszczam go wolno
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 14:15:15 wys³ane przez Sobek »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Lipiec 13, 2011, 14:24:27 » |
|
Nie mówi³em wy³±cznie o scenogramach. S± relacje video, s± wypowiedzi £obos jest bardzo du¿o materia³ów na których mo¿na zbudowaæ swoje pogl±dy na pch. "Scenogramy" maj± jedn± niezaprzeczaln± zaletê - widnieje na nich czarno na bia³ym co mówiono, co deklarowano - to s± fakty - mo¿na siêgn±æ po nie i zobaczyæ co zosta³o dotrzymane, co siê sprawdzi³o. Naprawdê, uczesynictwo w sesji nic nowego nie wnios³oby, poza swoistym przyzwoleniem na oddzia³ywanie si³ które bior± w tym udzia³. No i na sesjach wiele rzeczy nie jest pokazywanych - £obos mówi³ spokojnym g³osikiem, stara³a siê robiæ wra¿enie opanowanej, spokojnej a... jako¶ nie wspó³gra to np. z przekleñstwami i wulgaryzmami któymi zdarza³o siê jej rzucaæ.
|
|
|
|
|
|
|
Aras188
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Lipiec 14, 2011, 14:33:05 » |
|
"Wielki P³aczacy Wodny Grzyb" jak powiedziano w 12 sesji przypada na sierpieñ. Czy kto¶ zna konkretna datê?
pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Lipiec 14, 2011, 14:36:33 » |
|
"Wielki P³aczacy Wodny Grzyb" jak powiedziano w 12 sesji przypada na sierpieñ. Czy kto¶ zna konkretna datê?
pozdro
Daj na luz nie zdarzy siê nic co jest globalnie negatywne. Z wielkiej burzy ma³y deszcz... Ot i tyle. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 14:36:49 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #48 : Lipiec 15, 2011, 20:21:39 » |
|
Na stronie g³ównej PCH zamieszczono sprawozdanie z tej konferencji, w którym czytamy min.: ... Janusz Zagórski jest uwa¿any za jednego z najwybitniejszych polskich specjalistów od zjawisk UFO. Tematem jego prezentacji by³a „Strategia istot pozaziemskich wobec upadku wspó³czesnej cywilizacji“. Wed³ug prelegenta cywilizacje maj±ce swe siedziby w gwiazdozbiorach Oriona i Syriusza oraz w sferze zwanej umownie Alfa Dracon s± podzielone je¶li chodzi o wp³yw na Ziemiê. S± tam elementy, które negatywnie wp³ywaj± na ludzko¶æ oraz takie, które chc± ludziom pomóc. Pan Janusz Zagórski omówi³ równie¿ kilka publikacji wiarygodnych autorów, opowiadaj±cych o do¶wiadczeniach z negatywnym wp³ywem tych istot na nasz±, ziemsk± cywilizacjê. Zwróci³ uwagê na pewne symptomy pozwalaj±ce s±dziæ, ¿e kosmiczne si³y dobra walcz± poza Ziemi± z si³ami z³a. Wed³ug prelegenta - w szczególno¶ci podzielone s± istoty zamieszkuj±ce gwiazdozbiory Oriona i Syriusza. Wspomnia³ te¿ o ksi±¿kach nierzetelnych autorów ¿eruj±cych na sensacji. Wyk³ad Janusza Zagórskiego w pewnym stopniu uwiarygadnia hipotezê, ¿e Wielka Piramida mog³a byæ budowana przy pomocy obcych cywilizacji co – jak wiadomo – jest jedn± z g³ównych hipotez Projektu Cheops. ... http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=1§ionId=1&cmd=
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #49 : Styczeñ 15, 2012, 14:43:53 » |
|
DVD Z KONFERENCJI W WARSZAWIEKONFERENCJA W WARSZAWIE 3 LIPCA 2011 ROKU JU¯ DOSTÊPNA NA DVD!CZTERY P£YTY DVD Z WSZYSTKIMI WYK£ADAMI PREZENTOWANYMI PODCZAS KONFERENCJI W WARSZAWIE 3 LIPCA 2011 ROKU P.T.: „PROJEKT CHEOPS - MISJA RATOWANIA ZIEMI I LUDZI POPRZEZ ENERGIÊ WIELKIEJ PIRAMIDY I ENERGIÊ MI£O¦CI“, DOSTÊPNE W BIURZE FUNDACJI „DAR ¦WIATOWIDA“ W WARSZAWIE.Dla osób, które nie by³y na Konferencji zestaw ten mo¿e byæ wyj±tkow± okazj±, do zapoznania siê z tre¶ci± prezentacji, które odbywa³y siê w czasie jej trwania. Pozwoli równie¿ prze¿yæ emocje, których do¶wiadczali jej uczestnicy - szczególnie podczas wyk³adu prof. Jamesa J. Hurtaka i jego ¿ony Desiree z USA oraz w czasie sesji hipnozy z ... Czytaj wiêcej
|
|
|
|
|
|
|
|