Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 18:57:22

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Konferencja Projektu Cheops w Warszawie - 03.07.2011  (Przeczytany 35542 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #25 : Lipiec 06, 2011, 14:01:58 »

BywaÂłam na sympozjach z udziaÂłem Enki , piszĂŞ o nim na podstawie mojej wiedzy a nie tego , kto coÂś powie.

Jak trafnie to ujê³aœ - bywa³aœ na sympozjach, w których Enki przemiawia³ przez Lucynê £obos. Proponujê nastêpnym razem wzi¹Ì udzia³ w sympozjum z udzia³em Pani Anny D.

PiĂŞkne sÂłowa to zbyt maÂło w naszych czasach , potrzebne sÂą czyny z wynikami odczuwalnymi. A tych brak w dziaÂłalnoÂści Enki i jego grupy.

Myœlê, ¿e gdybyœ by³a na konferencji, to z wyk³adu prof. Adama Szynkiewicza na temat badaù georadarowych wokó³ piramidy mu³owej wyci¹gnê³abyœ sporo interesuj¹cych wniosków. Jak dla mnie przedstawione fakty, dane, wnioski by³y konsekwencj¹ "czynów z winikami odczuwalnymi". Mrugniêcie Pan Szynkiewicz praktycznie po ka¿dej analizie swoich danych powtarza³ do znudzenia nastêpuj¹ce s³owa; "w tym momencie trzeba by przeprowadziÌ badania archeologiczne aby zweryfikowaÌ te dane"

Niestety albo stety takie sÂą fakty.

nie inaczej MrugniĂŞcie

Od siebie tylko dodam, ¿e teatr Roma by³ wype³niony conajmniej w 80%, z czego wiêkszoœÌ to nie byli jacyœ "nawiedzeni zwolennicy PCH", ale ludzie w garniturkach. Wœród nich znalaz³ siê nawet pose³ RP.
konradis
Gość
« Odpowiedz #26 : Lipiec 06, 2011, 17:10:45 »

Czy ktoÂś moÂże przybliÂżyĂŚ akcje z "grzybem"? Czy powiedziano kiedy mniej wiĂŞcej moÂżna siĂŞ spodziewaĂŚ tego wydarzenia? Na wczeÂśniejszych sesjach byÂła mowa,Âże konkrety zostanÂą podane na konferencji.
I mam pytanie,czy byÂła mowa jak siĂŞ samemu przygotowaĂŚ siĂŞ do ceremonii? Co robiĂŚ czy coÂś takiego?

I tak moje spostrzeÂżenie wydaje mi siĂŞ, Âże Energii ktĂłrÂą otrzymali uczestniczy to coÂś w rodzaju "PRANY", ktĂłrÂą w sumie kaÂżdy moÂże przekazywaĂŚ, to taka maÂła dygresja:)

Kiara
Gość
« Odpowiedz #27 : Lipiec 06, 2011, 17:31:26 »

Czym innym sÂą  sÂą dla mnie dziaÂłania archeologĂłw  w celu odkrywania przeszÂłoÂści i badania jej. A   zupeÂłnie czym innym wykopki w celu dobrania siĂŞ do jakichÂś artefaktĂłw ktĂłrymi ktoÂś chce  manipulowaĂŚ  ludzkoÂściÂą.

To dwa podobne dzia³ania o ró¿nych intencjach.

Ja opieram siĂŞ na wÂłasnej wiedzy osiÂągniĂŞtej dziĂŞki osobistym doÂświadczeniom.

ByÂłam nie tak dawno w Egipcie przez trzy tygodnie przejechaÂłam 5000 km , zobaczyÂłam co jest w niektĂłrych miejscach pod piaskiem  ( bez georadaru), zobaczyÂłam teÂż inne rzeczy z przeszÂłoÂści , ktĂłrych istnienie potwierdzili przedstawiciele pewnego plemienia   zamieszkujÂącego  w  tym miejscu od wielu tysiÂącleci.

Nie opieram mojej wiedzy na cudzej paplaninie  , a na wÂłasnych doÂświadczeniach , zwyczajnie ufam sobie.
PotrafiĂŞ doskonale odró¿niaĂŚ i identyfikowaĂŚ  kÂłamstwa  Enki gdyÂż znam prawdĂŞ zwiÂązanÂą z nim i jego planami , oraz z rzeczami o ktĂłrych opowiada.
Nie jestem naiwniaczkom , ktĂłrej moÂżna nakrĂŞcaĂŚ kÂłamstwa na uszy , tego nie da siĂŞ zrobiĂŚ ze mnÂą.

NaprawdĂŞ nie ma dla mnie znaczenia przez jakie medium opowiada swoje bajadery  i dyrdymaÂły jakiÂś kolejny  byt  odgrywajÂący rolĂŞ Enki.

NaprawdĂŞ wiem kim jest prawdziwy Enki i jakie sÂą jego plany dotyczÂące ziemi i ludzkoÂści. MogÂła bym opowiedzieĂŚ o mnĂłstwie kontaktĂłw z nim , ale nie czujĂŞ takiej potrzeby.
Szanujê jego odmiennoœÌ , darzê go uczuciem ale nasze drogi nie maj¹ tego samego kierunku.
Nie jestem zainteresowana bywaniem w miejscach , ktĂłre nie niosÂą dla mnie ciepÂła.

Praca zawodowa  pana  Szynkiewicza to jedno , a przekazy i manipulacje roÂżnych bytĂłw to drugie. MoÂżna to po³¹czyĂŚ , moÂżna rozdzieliĂŚ.

Ach "Roma" ? DoskonaÂłe miejsce energetyczne w Warszawie , poczytaj sobie mĂłj topik o "Sekretach PaÂłaca  Kultury"  , energia tego miejsca to nie dzieÂło Âżadnego Enki , ni Enki podobnych bytĂłw.

To zupeÂłnie inna historia zwiÂązana z  biaÂłym czakramem Warszawskim , zwyczajne wykorzystanie miejsca nic wiĂŞcej.
Potrzebna im byÂła duÂża energia , to miejsce mogÂło jÂą zapewniĂŚ , bo juÂż inaczej nie mogÂą jej zdobyĂŚ.
Zatem bĂŞdÂą korzystaĂŚ z miejsc o wyjÂątkowej energii i przekazywaĂŚ iÂż to ich dzieÂło. Kolejna manipulacja faktami , kolejna socjotechnika sprzĂŞgniĂŞta z energiom miejsca.
ÂŻenada.

Wiesz o szczegó³y zwiÂązane z po³¹czeniem tych punktĂłw warszawskich i CzĂŞstochowy proponujĂŞ zapytaĂŚ  OjcĂłw PaulinĂłw.

Oj gdyby tak zechcieli opowiadaÌ du¿o by opowiedzieli o podziemiach , tunelach ³¹cz¹cych ro¿ne miejsca i jeszcze innych skrzêtnie ukrywanych szczegó³ach.
Oj duÂżo , duÂżo..... przekazy pani Ani przy tym okazaÂły by siĂŞ przysÂłowiowÂą pestkÂą.....

Serdecznie pozdrawiam  MrugniĂŞcie UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2011, 17:51:28 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #28 : Lipiec 06, 2011, 22:41:01 »

WidzĂŞ arteq Âże naleÂżysz do sceptykĂłw Projektu. SzanujĂŞ to ale jeÂśli na powaÂżnie zamierzasz zaj¹Ì siĂŞ krytykÂą , to powinieneÂś rĂłwnieÂż osobiÂście uczestniczyĂŚ w takich Konferencjach…
Zgadzam siĂŞ z tym stwierdzeniem w 100%. arteq powinien uczestniczyĂŚ w takich konferencjach i poznaĂŚ osobiÂście tych ludzi, a dopiero potem ich krytykowaĂŚ. Znam wielu sceptykĂłw, ktĂłrzy w przeciwieĂąstwie do arteqa zadajÂą sobie tyle trudu, aby chodziĂŚ na takie spotkania. Ich argumenty sÂą o wiele bardziej przekonujÂące niÂż arteqa - ktĂłry wiadomoÂści uzyskuje tylko z internetu MrugniĂŞcie

W Âświetle przedstawionych zaleceĂą mam kilka pytaĂą i przemysleĂą.
Dlaczego uwa¿acie, ¿e zamieszczana na stronie www treœÌ sesji jest niewystarczaj¹c¹ aby wyrobiÌ sobie zdanie, tudzie¿ dokonaÌ pewnej oceny dzia³alnoœci pch? Czy¿by treœÌ sesji by³a ró¿na podczas sesji otwartych w porównaniu z t¹ zamieszczan¹ na www? Je¿eli s¹ rozbie¿noœci to na czym polegaj¹? Czy ¿eby zaznajomiÌ siê z twierdzeniami, najnowszymi odkryciami fizyki musimy w tym celu spotkaÌ siê z naukowcami, autorami danych teorii?
W koùcu dlaczego mam goniÌ niekiedy przez pó³ Polski, wyk³adaÌ pieni¹dze na bilety i tym samym nabijaÌ dodatkowo kieszeù osobom które zosta³y wielokrotnie przy³apane na k³amstwie? Czy to, ¿e siê pojawiê osobiœcie na sesji zmieni zaistnia³e fakty np. napaœÌ S³awy Malarz lub czy cofnie k³amstwa i chybione "proroctwa"?

PotrafiĂŞ doskonale odró¿niaĂŚ i identyfikowaĂŚ  kÂłamstwa  Enki gdyÂż znam prawdĂŞ zwiÂązanÂą z nim i jego planami , oraz z rzeczami o ktĂłrych opowiada.
[...]
NaprawdĂŞ nie ma dla mnie znaczenia przez jakie medium opowiada swoje bajadery  i dyrdymaÂły jakiÂś kolejny  byt  odgrywajÂący rolĂŞ Enki.
[...]
NaprawdĂŞ wiem kim jest prawdziwy Enki i jakie sÂą jego plany dotyczÂące ziemi i ludzkoÂści. MogÂła bym opowiedzieĂŚ o mnĂłstwie kontaktĂłw z nim , ale nie czujĂŞ takiej potrzeby.
Z tymi zapewnieniami mocno bym dyskutowaÂł. Doskonale pamiĂŞtam jak rozpoznaÂłaÂś enkiego w... caÂłkowicie wymyÂślonym przez MorĂŞ bycie. ZapewniaÂłaÂś wtedy solennie - rĂłwnieÂż powoÂłujÂąc siĂŞ na swojÂą "wiedzĂŞ" - Âże enkiego zawsze rozpoznasz. Wynika z tego, Âże dajesz sobie nawijaĂŚ kit na uszy i sama to usiÂłujesz czyniĂŚ w odniesieniu do innych.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2011, 22:46:12 wysłane przez arteq » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #29 : Lipiec 07, 2011, 13:46:30 »

"Projekt Cheops nie jest po to aby wyciÂągaĂŚ kasĂŞ jak Ty uwaÂżasz, czy teÂż manipulowaĂŚ ludÂźmi na ich zgubĂŞ jak uwaÂża Kiara. "
tomtom.

Ale¿ jest w³aœnie tak jak napisa³eœ , oczywiœcie istnieje wieloaspektowoœÌ ka¿dego zagadnienia dochodz¹ wiêc kolejne. Jednak g³ównym jest manipulacja ludŸmi w celu wyci¹gania od nich energii.

A czy to dziaÂła na ich zgubĂŞ?
JeÂżeli poddadzÂą siĂŞ bezmyÂślnie tej propagandzie to tak, bowiem celem Enki i jego grupy jest tworzenie warunkĂłw Âżycia dla ludzi , ktĂłre zatrzymajÂą ewolucjĂŞ i utrzymajÂą Âżycie na okreÂślonym przez nich poziomie Âżycia. Ludzie stanÂą siĂŞ na dÂługie lata ( kolejne 26000) niewolnikami wÂładcy.

Ale.. gdy owa manipulacja da ciaÂła...  i jej caÂły mechanizm zostanie odkryty ( a , Âże stanie siĂŞ tak , to pewne) wĂłwczas szok i wstrzÂąs tych ludzi spowoduje ich przebudzenie.
I to jest pozytyw w  tym negatywie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 16:54:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #30 : Lipiec 07, 2011, 13:55:20 »

Cytat: Kiara
I to jest pozytyw w negatywie.

A jaki jest negatyw w pozytywie?   UÂśmiech
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #31 : Lipiec 07, 2011, 16:03:02 »

A jaki jest negatyw w pozytywie?   UÂśmiech

No a jaki ma byĂŚ - pozytywny ! Albo negatywny !!  DuÂży uÂśmiech

Hje hje mnie te¿ Enek przebudzi³ i chyba teraz tego ¿a³uje. Bo teraz to obaj mamy jak to siê ³adnie nazywa "ró¿n¹ wizjê rozwoju tej planety"

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Lipiec 07, 2011, 16:50:27 »

Cytat: barneyos
Hje hje mnie teÂż Enek przebudziÂł i chyba teraz tego ÂżaÂłuje. ...

Wielu z nas przebudzi³. Osobiœcie nie ¿a³ujê tego. Fakt, mamy ró¿ne wizje œwiata ale one wcale nie musz¹ ze sob¹ kolidowaÌ.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #33 : Lipiec 07, 2011, 22:02:42 »

PoniewaÂż po moim jej krĂłtkim opisie zareagowaÂłeÂś od razu na marginalny dla mnie wÂątek zwrotu pieniĂŞdzy dla amerykaĂąskeij findacji, od razu pomyÂślaÂłem Âże trzymasz siĂŞ mocno materii. Bez urazy, tacy ludzie teÂż sÂą potrzebni na Ziemi.
Masz prawo myœleÌ jak uznasz za stosowne. Efekt finansów zawsze przejawia³ siê w ca³ej twórczoœci pch, by³ mocnym t³em, poczytaj sesje - ile tam o tym jest. W tej sprawie chodzi równie¿ o jakoœÌ mojej intuicji - czy mo¿na jej wierzyÌ. Zawsze by³em pewien, ¿e pch siê rozleci, rozsypie i mia³em swoje odczucia dlaczego i w jaki sposób - dlatego zwróci³em uwagê na tê informacjê.

Wiêc pójdŸmy twoim tokiem myœlenia... Otó¿ widzê ¿e zamieœci³eœ ju¿ 4000 tekstów na forum P.Ch.Policzmy...przy za³o¿eniu ¿e na przeczytanie, przemyœlenie i napisanie odpowiedzi potrzebujesz 15min, mamy 1000 godzin twojej pracy przy komputerze. Dajmy na to ¿e za godzinê dosta³byœ najni¿sz¹ w Polsce stawkê, powiedzmy 5z³, to mamy okr¹g³¹ sumkê 5000z³.
PrzesadziÂłeÂś i to mocno - ile spĂŞdziÂłem godzin na pch widnieje w statystykach. Do tego ten czas i tak jest mocno zawyÂżony - bo czĂŞsto strona byÂła otwarta w tle, ale fakt sporo czasu spĂŞdziÂłem. Nie ÂżaÂłujĂŞ, poniewaÂż - jak ostatnio wspominaÂłem - forum to jest ksiĂŞgÂą ludzkich zachowaĂą, bardzo duÂżo moÂżna siĂŞ nauczyĂŚ o ludziach, ich zachowaniu no i w koĂącu o manipulacjach.

Powiadasz ¿e masz wszystko co potrzeba podane na www. Otó¿ nie, to co masz to œwiat wirtualny, nawet nie s³yszysz g³osu osób z którymi dyskutujesz. Cz³owiek to nie tylko mózg i organy do postrzegania œwiata materialnego. O wiele wiêcej dzieje siê poza zmys³ami.
Ale¿ na stronach mo¿na znaleŸÌ zapisy audio-wideo z sesji. Tak ,dzieje siê w cz³owieku wiele poza tym co na pierwszy rzut oka fizycznie dostzregamy, ale czy mam rozumieÌ ¿e podczas sesji zagl¹dasz "przekaŸnikom" w myœli?
Sobek
Gość
« Odpowiedz #34 : Lipiec 08, 2011, 09:49:38 »

Powiadasz ¿e masz wszystko co potrzeba podane na www. Otó¿ nie, to co masz to œwiat wirtualny, nawet nie s³yszysz g³osu osób z którymi dyskutujesz. Cz³owiek to nie tylko mózg i organy do postrzegania œwiata materialnego. O wiele wiêcej dzieje siê poza zmys³ami.
Ale¿ na stronach mo¿na znaleŸÌ zapisy audio-wideo z sesji. Tak ,dzieje siê w cz³owieku wiele poza tym co na pierwszy rzut oka fizycznie dostzregamy, ale czy mam rozumieÌ ¿e podczas sesji zagl¹dasz "przekaŸnikom" w myœli?

Bardziej chodzi o coœ innego Artq. Jakiœ czas temu specjalnie cisn¹³em siê na koncert pewnego zespo³u do Pragi. Mog³em sobie w³¹czyÌ zawsze jakiœ ich koncertowy kawa³ek na YT, aby zobaczyÌ jak graj¹ "live". Jednak wiem, ¿e filmik z YT nie odda³by mi tego, co prze¿y³em na miejscu. Oczywiœcie nie goniê teraz po ca³ej europie na kolejne koncerty - wystarczy³ mi ten jeden Uœmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Lipiec 08, 2011, 18:54:10 »

Na stronie oficjalnej stronie PCH zamieszczone kilka fotek z Kongresu w Wa-wie.
Zaczyna siĂŞ od :

Z ostatniej chwili:.

komandos040
Gość
« Odpowiedz #36 : Lipiec 08, 2011, 18:59:04 »

A jaki jest negatyw w pozytywie?   UÂśmiech

A taki juÂż byÂł w Alternatywy 4. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 18:59:24 wysłane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #37 : Lipiec 08, 2011, 21:04:00 »

Bardziej chodzi o coœ innego Artq. Jakiœ czas temu specjalnie cisn¹³em siê na koncert pewnego zespo³u do Pragi. Mog³em sobie w³¹czyÌ zawsze jakiœ ich koncertowy kawa³ek na YT, aby zobaczyÌ jak graj¹ "live".
Doskonale rozumiem o czym piszesz. Zapragn¹³eœ po prostu byÌ bli¿ej z tym zespo³em, ch³on¹Ì emocje i atmosferê z koncertu, po prostu wczuÌ siê w to.
Z tych samych powodów nie ci¹gnie mnie do sesji na ¿ywo, bo: nie chcê ch³on¹Ì emocji którymi charakteryzuje siê pch, nie chcê byÌ bli¿ej z osobami i bytami z pch, nie chcê siê wczuwaÌ i otwieraÌ na tego typu chanellingi - widzê co robi¹ z ludŸmi.
Co do koncertĂłw - bywaÂło, Âże jechaÂłem set kilometrĂłw, takÂże aby spotkaĂŚ tam znajomych.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #38 : Lipiec 11, 2011, 12:13:38 »

Doskonale rozumiem o czym piszesz. Zapragn¹³eœ po prostu byÌ bli¿ej z tym zespo³em, ch³on¹Ì emocje i atmosferê z koncertu, po prostu wczuÌ siê w to.

Jednak nie rozumiesz tego tak doskonale, jakby Ci siĂŞ zdawaÂło  MrugniĂŞcie Bardziej mnÂą kierowaÂła moÂżliwoœÌ zobaczenia ich live, jak "wczuwanie siĂŞ". WÂłaÂśnie na tym rzecz polega, Âże sam sobie wybierasz czy podczas takich eventĂłw bĂŞdziesz "chÂłon¹Ì emocje" i "wczuwaĂŚ siĂŞ", czy bedziesz w sposĂłb bardzo Âświadomy  obserwowaĂŚ, analizowaĂŚ: zespó³, ludzi otaczajÂących CiĂŞ oraz atmosferĂŞ.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 13:12:17 wysłane przez Sobek » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #39 : Lipiec 11, 2011, 15:53:43 »

Ok, w takim razie wyt³umacz mi w jaki sposób chcia³eœ poobserwowaÌ i co ta obserwacja mia³a Ci daÌ. I jaka jest dla Ciebie ró¿nica w obserwacji live, a obserwacji w nagranym koncercie.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #40 : Lipiec 12, 2011, 08:37:16 »

Ok, w takim razie wyt³umacz mi w jaki sposób chcia³eœ poobserwowaÌ i co ta obserwacja mia³a Ci daÌ. I jaka jest dla Ciebie ró¿nica w obserwacji live, a obserwacji w nagranym koncercie.

Ale naturalnie - juÂż Ci tÂłumaczĂŞ:

Koncert "live" do koncertu oglÂądanego z poziomu YT ma siĂŞ jak czytanie karty MENU przed restauracjÂą.
Aby poczuĂŚ smak potrawy moÂżna oczywiÂście staĂŚ przed restauracjÂą i czytajÂąc kartĂŞ daĂą wyobraÂżaĂŚ sobie jak to smakuje - jednoczeÂśnie wydajÂąc krytyczne opinie na temat... kiepskiego kucharza MrugniĂŞcieMrugniĂŞcie

Jednak aby zjeœÌ, trzeba wejœÌ do œrodka, usi¹œÌ przy stole, poczekaÌ na kelnera, zamówiÌ i posmakowaÌ. Wtedy te¿ wyra¿ane opinie na temat potrawy s¹ najbardziej wartoœciowe.

To czy siĂŞ powrĂłci kiedyÂś do tej samej restauracji zaleÂży nie tylko od umiejĂŞtnoÂści szefa kuchni, ale od caÂłej obsÂługi, czy od panujÂącego w knajpie "klimatu".

arteq
Gość
« Odpowiedz #41 : Lipiec 12, 2011, 09:27:40 »

PodaÂłeÂś przykÂład, a ja wyraÂźnie prosiÂłem o konkrety zwiÂązane z koncertem - konkretnymi odczuciami i przyczynÂą/chĂŞciÂą ich doznania.
A idÂąc za Twoim przykÂładem i wczeÂśniejszym postem, to nalerÂżaÂłoby przykaÂłd sprecyzowaĂŚ, bo jest nieco inny niÂż sytuacja ktĂłrÂą ma opisywaĂŚ - bo chciaÂłeÂś zobaczyĂŚ danie na Âżywo, a nie na zdjeciu, nic o smakowaniu nie byÂło. Mi wÂłaÂśnie chodzi o relacjĂŞ z tego "smakowania"...
Sobek
Gość
« Odpowiedz #42 : Lipiec 12, 2011, 09:53:45 »

PodaÂłeÂś przykÂład, a ja wyraÂźnie prosiÂłem o konkrety zwiÂązane z koncertem - konkretnymi odczuciami i przyczynÂą/chĂŞciÂą ich doznania.

Koncert byÂł takim samym ogĂłlnym przykÂładem jak ta metafora o restauracji. JeÂżeli Artq nie czujesz sensu metafory, to po co mam siĂŞ wysilaĂŚ z konkretami(ktĂłre nic nie wniosÂą i nie majÂą sensu)

Ale chyba czujĂŞ do czego pijesz. Wydaje mi siĂŞ, Âże poprzez mĂłj przykÂład koncertu - Ty czujesz, Âże ja nawijam konkretnie o konferencji. A wiĂŞc nic mylnego UÂśmiech Gdybym chciaÂł napisaĂŚ o konferencji, to nie pisaÂłbym o koncercie(a nawiasem mĂłwiÂąc miaÂłem na mysli koncert DM sprzed dwĂłch lat MrugniĂŞcie )

A idÂąc za Twoim przykÂładem i wczeÂśniejszym postem, to nalerÂżaÂłoby przykaÂłd sprecyzowaĂŚ,

Myœlê, ¿e gdybyœ chcia³ iœÌ za moim przyk³adem - to nasza konwersacja nie by³aby na poziomie przekomarzania siê i udowadniania sobie czegoœ nawzajem MrugniêcieMrugniêcieMrugniêcie Ale nie robi¹c offtopa i powracaj¹c do tematu konferencji, to mia³em przyjemnoœÌ na niej byÌ, poniewa¿ zosta³em na ni¹ zaproszony. Do tego z³o¿y³o siê kilka jeszcze innych "przypadków"(takich np jak ten, ¿e "akurat" tego dnia wracaj¹Ì z mazur, przeje¿d¿a³em przez Warszawê). Tak wiêc stwierdzenie, ¿e byli na konferencji Ci, którzy mieli byÌ jest jak najbardziej trafne Mrugniêcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #43 : Lipiec 12, 2011, 14:47:11 »

Có¿, myœlê, ¿e zacz¹³eœ wyczuwaÌ, ¿e chcia³em wskazaÌ kolosaln¹ ró¿nicê pomiêdzy ogl¹daniem a odczuwaniem, Ty na podanym przyk³adzie koncertu, a potem odniesienia do restauracji postawi³eœ znak równoœci. Moje pytania i komentarze nie mia³y na celu ¿adnego przekomarzania siê - chcia³em wykazaÌ, ¿e jak najbardziej mogê rzetelnie wypowiadaÌ siê na temat pch nie uczestnicz¹c w sesjach. Myœlê, ¿e gdy zauwa¿y³eœ, ¿e jestem w stanie tego dokonaÌ i to opieraj¹c siê na Twoich przyk³adach/metaforach wstawi³eœ s³owa o przekomarzaniu aby nie ci¹gnaÌ dyskusji zmierzajacej do obalenia Twojej tezy.
Sobek
Gość
« Odpowiedz #44 : Lipiec 13, 2011, 10:04:29 »

Ty na podanym przykÂładzie koncertu, a potem odniesienia do restauracji postawiÂłeÂś znak rĂłwnoÂści.

Jak najbardziej!!! Rzecz w tym, Âże nie zrozumiaÂłeÂś mojego przekazu - a byÂł on bardzo prosty.
KrĂłtko mĂłwiÂąc:
-aby zrozumieÌ mi³oœÌ - trzeba wpierw pokochaÌ.
-aby zrozumieĂŚ jak trudno wychowaĂŚ dzieci - trzeba je wpierw mieĂŚ!

Oczywiœcie mo¿na sobie poczytaÌ ró¿ne ksi¹¿ki o mi³oœci, do tego w³¹czyÌ sobie jakiœ melodramat w tv i sprawa za³atwiona - ju¿ wiem czym jest mi³oœÌ!

chciaÂłem wykazaĂŚ, Âże jak najbardziej mogĂŞ rzetelnie wypowiadaĂŚ siĂŞ na temat pch nie uczestniczÂąc w sesjach.

JeÂżeli uwaÂżasz. Âże czytanie scenogramĂłw jest rownowaÂżne z uczestwnictwem w sesjach i pozwala Ci siĂŞ "jak najbardziej rzetelnie wypowiadaĂŚ na temat pch" - to ja akceptujĂŞ TwojÂą filozofiĂŞ w 100%. eot UÂśmiech

Có¿, myœlê, ¿e zacz¹³eœ wyczuwaÌ, ¿e chcia³em wskazaÌ kolosaln¹ ró¿nicê pomiêdzy ogl¹daniem a odczuwaniem,

Jedyne co wyczu³em to ma³y paradox polegaj¹cy na tym, ¿e"prosz¹c mnie o konkrety" "chcia³eœ wskazaÌ kolosaln¹ ró¿nicê pomiêdzy ogl¹daniem a odczuwaniem" Mrugniêcie Tak wiêc Arturze nie da siê, albo prosisz mnie o konkrety, albo chcesz wykazaÌ swoje wnioski.

MyÂślĂŞ, Âże gdy zauwaÂżyÂłeÂś, Âże jestem w stanie tego dokonaĂŚ i to opierajÂąc siĂŞ na Twoich przykÂładach/metaforach wstawiÂłeÂś sÂłowa o przekomarzaniu aby nie ciÂągnaĂŚ dyskusji zmierzajacej do obalenia Twojej tezy.

Artq, jesteÂś w stanie tego dokonaĂŚ TY czy TWOJE EGO...CoÂś NapiszĂŞ to tak: pokochaj samego siebie Arturze, a zobaczysz wtedy, Âże nie jest waÂżne kto obali czyjÂą tezĂŞ.

Ludzkie nienasycone EGO zawsze chce mieĂŚ racjĂŞ i uwielbia czuĂŚ satysfakcjĂŞ z najmniejszej wygranej. Ale to jest tylko iluzoryczna satysfakcja, dlatego nie ciÂągnĂŞ tematu i puszczam go wolno  Afro Afro Afro

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 14:15:15 wysłane przez Sobek » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #45 : Lipiec 13, 2011, 14:24:27 »

Nie mówi³em wy³¹cznie o scenogramach. S¹ relacje video, s¹ wypowiedzi £obos jest bardzo du¿o materia³ów na których mo¿na zbudowaÌ swoje pogl¹dy na pch. "Scenogramy" maj¹ jedn¹ niezaprzeczaln¹ zaletê - widnieje na nich czarno na bia³ym co mówiono, co deklarowano - to s¹ fakty - mo¿na siêgn¹Ì po nie i zobaczyÌ co zosta³o dotrzymane, co siê sprawdzi³o. Naprawdê, uczesynictwo w sesji nic nowego nie wnios³oby, poza swoistym przyzwoleniem na oddzia³ywanie si³ które bior¹ w tym udzia³. No i na sesjach wiele rzeczy nie jest pokazywanych - £obos mówi³ spokojnym g³osikiem, stara³a siê robiÌ wra¿enie opanowanej, spokojnej a... jakoœ nie wspó³gra to np. z przekleùstwami i wulgaryzmami któymi zdarza³o siê jej rzucaÌ.

Aras188
Gość
« Odpowiedz #46 : Lipiec 14, 2011, 14:33:05 »

"Wielki PÂłaczacy Wodny Grzyb" jak powiedziano w 12 sesji przypada na sierpieĂą.
Czy ktoÂś zna konkretna datĂŞ?

pozdro
Kiara
Gość
« Odpowiedz #47 : Lipiec 14, 2011, 14:36:33 »

"Wielki PÂłaczacy Wodny Grzyb" jak powiedziano w 12 sesji przypada na sierpieĂą.
Czy ktoÂś zna konkretna datĂŞ?

pozdro

Daj na luz nie zdarzy siĂŞ nic co jest globalnie negatywne. Z wielkiej burzy maÂły deszcz...
Ot i tyle.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 14:36:49 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Lipiec 15, 2011, 20:21:39 »

Na stronie g³ównej PCH zamieszczono sprawozdanie z tej konferencji, w którym czytamy min.:

Cytat: J.ZagĂłrski
...
Janusz ZagĂłrski jest uwaÂżany za jednego z najwybitniejszych polskich specjalistĂłw od zjawisk UFO.  Tematem jego prezentacji byÂła „Strategia istot pozaziemskich wobec upadku wspó³czesnej cywilizacji“. WedÂług prelegenta cywilizacje majÂące swe siedziby w gwiazdozbiorach Oriona i Syriusza oraz w sferze zwanej umownie Alfa Dracon sÂą podzielone jeÂśli chodzi o wpÂływ na ZiemiĂŞ. SÂą tam elementy, ktĂłre negatywnie wpÂływajÂą na ludzkoœÌ oraz takie, ktĂłre chcÂą ludziom pomĂłc. Pan Janusz ZagĂłrski omĂłwiÂł rĂłwnieÂż kilka publikacji wiarygodnych autorĂłw, opowiadajÂących o doÂświadczeniach z negatywnym wpÂływem tych istot na naszÂą, ziemskÂą cywilizacjĂŞ. ZwrĂłciÂł uwagĂŞ na pewne symptomy pozwalajÂące sÂądziĂŚ, Âże kosmiczne siÂły dobra walczÂą poza ZiemiÂą z siÂłami zÂła. WedÂług prelegenta - w szczegĂłlnoÂści podzielone sÂą istoty zamieszkujÂące gwiazdozbiory Oriona i Syriusza. WspomniaÂł teÂż o ksi¹¿kach nierzetelnych autorĂłw ÂżerujÂących na sensacji. WykÂład Janusza ZagĂłrskiego w pewnym stopniu uwiarygadnia hipotezĂŞ, Âże Wielka Piramida mogÂła byĂŚ budowana przy pomocy obcych cywilizacji co – jak wiadomo – jest jednÂą z g³ównych hipotez Projektu Cheops.
...

http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=1&sectionId=1&cmd=

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Styczeń 15, 2012, 14:43:53 »

DVD Z KONFERENCJI W WARSZAWIE

KONFERENCJA W WARSZAWIE 3 LIPCA 2011 ROKU JU¯ DOSTÊPNA NA DVD!

CZTERY PÂŁYTY DVD Z WSZYSTKIMI WYKÂŁADAMI PREZENTOWANYMI PODCZAS KONFERENCJI W WARSZAWIE 3 LIPCA 2011 ROKU P.T.: „PROJEKT CHEOPS - MISJA RATOWANIA ZIEMI I LUDZI POPRZEZ ENERGIÊ WIELKIEJ PIRAMIDY I ENERGIÊ MIÂŁOÂŚCI“, DOSTÊPNE W BIURZE FUNDACJI „DAR ÂŚWIATOWIDA“ W WARSZAWIE.

Dla osĂłb, ktĂłre nie byÂły na Konferencji zestaw ten moÂże byĂŚ wyjÂątkowÂą okazjÂą, do zapoznania siĂŞ z treÂściÂą prezentacji, ktĂłre odbywaÂły siĂŞ w czasie jej trwania. Pozwoli rĂłwnieÂż przeÂżyĂŚ emocje, ktĂłrych doÂświadczali jej uczestnicy - szczegĂłlnie podczas wykÂładu prof. Jamesa J. Hurtaka i jego Âżony Desiree z USA oraz w czasie sesji hipnozy z ...

Czytaj wiĂŞcej

Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: