Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:55:03

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Konferencja Projektu Cheops w Warszawie - 03.07.2011  (Przeczytany 34458 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Lipiec 12, 2011, 14:47:11 »

Có¿, my¶lê, ¿e zacz±³e¶ wyczuwaæ, ¿e chcia³em wskazaæ kolosaln± ró¿nicê pomiêdzy ogl±daniem a odczuwaniem, Ty na podanym przyk³adzie koncertu, a potem odniesienia do restauracji postawi³e¶ znak równo¶ci. Moje pytania i komentarze nie mia³y na celu ¿adnego przekomarzania siê - chcia³em wykazaæ, ¿e jak najbardziej mogê rzetelnie wypowiadaæ siê na temat pch nie uczestnicz±c w sesjach. My¶lê, ¿e gdy zauwa¿y³e¶, ¿e jestem w stanie tego dokonaæ i to opieraj±c siê na Twoich przyk³adach/metaforach wstawi³e¶ s³owa o przekomarzaniu aby nie ci±gnaæ dyskusji zmierzajacej do obalenia Twojej tezy.
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Lipiec 13, 2011, 10:04:29 »

Ty na podanym przyk³adzie koncertu, a potem odniesienia do restauracji postawi³e¶ znak równo¶ci.

Jak najbardziej!!! Rzecz w tym, ¿e nie zrozumia³e¶ mojego przekazu - a by³ on bardzo prosty.
Krótko mówi±c:
-aby zrozumieæ mi³o¶æ - trzeba wpierw pokochaæ.
-aby zrozumieæ jak trudno wychowaæ dzieci - trzeba je wpierw mieæ!

Oczywi¶cie mo¿na sobie poczytaæ ró¿ne ksi±¿ki o mi³o¶ci, do tego w³±czyæ sobie jaki¶ melodramat w tv i sprawa za³atwiona - ju¿ wiem czym jest mi³o¶æ!

chcia³em wykazaæ, ¿e jak najbardziej mogê rzetelnie wypowiadaæ siê na temat pch nie uczestnicz±c w sesjach.

Je¿eli uwa¿asz. ¿e czytanie scenogramów jest rownowa¿ne z uczestwnictwem w sesjach i pozwala Ci siê "jak najbardziej rzetelnie wypowiadaæ na temat pch" - to ja akceptujê Twoj± filozofiê w 100%. eot U¶miech

Có¿, my¶lê, ¿e zacz±³e¶ wyczuwaæ, ¿e chcia³em wskazaæ kolosaln± ró¿nicê pomiêdzy ogl±daniem a odczuwaniem,

Jedyne co wyczu³em to ma³y paradox polegaj±cy na tym, ¿e"prosz±c mnie o konkrety" "chcia³e¶ wskazaæ kolosaln± ró¿nicê pomiêdzy ogl±daniem a odczuwaniem" Mrugniêcie Tak wiêc Arturze nie da siê, albo prosisz mnie o konkrety, albo chcesz wykazaæ swoje wnioski.

My¶lê, ¿e gdy zauwa¿y³e¶, ¿e jestem w stanie tego dokonaæ i to opieraj±c siê na Twoich przyk³adach/metaforach wstawi³e¶ s³owa o przekomarzaniu aby nie ci±gnaæ dyskusji zmierzajacej do obalenia Twojej tezy.

Artq, jeste¶ w stanie tego dokonaæ TY czy TWOJE EGO...Co¶ Napiszê to tak: pokochaj samego siebie Arturze, a zobaczysz wtedy, ¿e nie jest wa¿ne kto obali czyj± tezê.

Ludzkie nienasycone EGO zawsze chce mieæ racjê i uwielbia czuæ satysfakcjê z najmniejszej wygranej. Ale to jest tylko iluzoryczna satysfakcja, dlatego nie ci±gnê tematu i puszczam go wolno  Afro Afro Afro

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 14:15:15 wys³ane przez Sobek » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Lipiec 13, 2011, 14:24:27 »

Nie mówi³em wy³±cznie o scenogramach. S± relacje video, s± wypowiedzi £obos jest bardzo du¿o materia³ów na których mo¿na zbudowaæ swoje pogl±dy na pch. "Scenogramy" maj± jedn± niezaprzeczaln± zaletê - widnieje na nich czarno na bia³ym co mówiono, co deklarowano - to s± fakty - mo¿na siêgn±æ po nie i zobaczyæ co zosta³o dotrzymane, co siê sprawdzi³o. Naprawdê, uczesynictwo w sesji nic nowego nie wnios³oby, poza swoistym przyzwoleniem na oddzia³ywanie si³ które bior± w tym udzia³. No i na sesjach wiele rzeczy nie jest pokazywanych - £obos mówi³ spokojnym g³osikiem, stara³a siê robiæ wra¿enie opanowanej, spokojnej a... jako¶ nie wspó³gra to np. z przekleñstwami i wulgaryzmami któymi zdarza³o siê jej rzucaæ.

Aras188
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Lipiec 14, 2011, 14:33:05 »

"Wielki P³aczacy Wodny Grzyb" jak powiedziano w 12 sesji przypada na sierpieñ.
Czy kto¶ zna konkretna datê?

pozdro
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Lipiec 14, 2011, 14:36:33 »

"Wielki P³aczacy Wodny Grzyb" jak powiedziano w 12 sesji przypada na sierpieñ.
Czy kto¶ zna konkretna datê?

pozdro

Daj na luz nie zdarzy siê nic co jest globalnie negatywne. Z wielkiej burzy ma³y deszcz...
Ot i tyle.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 14:36:49 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #55 : Lipiec 15, 2011, 20:21:39 »

Na stronie g³ównej PCH zamieszczono sprawozdanie z tej konferencji, w którym czytamy min.:

Cytat: J.Zagórski
...
Janusz Zagórski jest uwa¿any za jednego z najwybitniejszych polskich specjalistów od zjawisk UFO.  Tematem jego prezentacji by³a „Strategia istot pozaziemskich wobec upadku wspó³czesnej cywilizacji“. Wed³ug prelegenta cywilizacje maj±ce swe siedziby w gwiazdozbiorach Oriona i Syriusza oraz w sferze zwanej umownie Alfa Dracon s± podzielone je¶li chodzi o wp³yw na Ziemiê. S± tam elementy, które negatywnie wp³ywaj± na ludzko¶æ oraz takie, które chc± ludziom pomóc. Pan Janusz Zagórski omówi³ równie¿ kilka publikacji wiarygodnych autorów, opowiadaj±cych o do¶wiadczeniach z negatywnym wp³ywem tych istot na nasz±, ziemsk± cywilizacjê. Zwróci³ uwagê na pewne symptomy pozwalaj±ce s±dziæ, ¿e kosmiczne si³y dobra walcz± poza Ziemi± z si³ami z³a. Wed³ug prelegenta - w szczególno¶ci podzielone s± istoty zamieszkuj±ce gwiazdozbiory Oriona i Syriusza. Wspomnia³ te¿ o ksi±¿kach nierzetelnych autorów ¿eruj±cych na sensacji. Wyk³ad Janusza Zagórskiego w pewnym stopniu uwiarygadnia hipotezê, ¿e Wielka Piramida mog³a byæ budowana przy pomocy obcych cywilizacji co – jak wiadomo – jest jedn± z g³ównych hipotez Projektu Cheops.
...

http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=1&sectionId=1&cmd=

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 15, 2012, 14:43:53 »

DVD Z KONFERENCJI W WARSZAWIE

KONFERENCJA W WARSZAWIE 3 LIPCA 2011 ROKU JU¯ DOSTÊPNA NA DVD!

CZTERY P£YTY DVD Z WSZYSTKIMI WYK£ADAMI PREZENTOWANYMI PODCZAS KONFERENCJI W WARSZAWIE 3 LIPCA 2011 ROKU P.T.: „PROJEKT CHEOPS - MISJA RATOWANIA ZIEMI I LUDZI POPRZEZ ENERGIÊ WIELKIEJ PIRAMIDY I ENERGIÊ MI£O¦CI“, DOSTÊPNE W BIURZE FUNDACJI „DAR ¦WIATOWIDA“ W WARSZAWIE.

Dla osób, które nie by³y na Konferencji zestaw ten mo¿e byæ wyj±tkow± okazj±, do zapoznania siê z tre¶ci± prezentacji, które odbywa³y siê w czasie jej trwania. Pozwoli równie¿ prze¿yæ emocje, których do¶wiadczali jej uczestnicy - szczególnie podczas wyk³adu prof. Jamesa J. Hurtaka i jego ¿ony Desiree z USA oraz w czasie sesji hipnozy z ...

Czytaj wiêcej

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 30, 2012, 16:32:53 »

Co do Projektu Cheops, ani widu ani s³ychu o zapowiadanej Nibiru, a mia³a byæ widoczna ju¿ 2011 roku i to nawet Enki na sesji Lucyny £obos powiedzia³ (na szczê¶cie wypomniano mu potem to k³amstwo). Je¿eli nadejdzie 21.12.2012 i nie stanie siê NIC o czym tak g³o¶no zapowiada³ PCH to ludzie mog± wyst±piæ na rozprawê s±dow±, poniewa¿ wysy³ali im pieni±dze, a oni ich oszukali.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #58 : Styczeñ 30, 2012, 16:40:12 »

bardziej martwi³bym siê o Patrika Geryla, bo ludzie których namówi³ na sprzedanie wszystkiego i obóz przetrwania w p³d. Afryce,-
chyba zjedz± go ¿ywcem Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 16:40:41 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Styczeñ 30, 2012, 20:55:56 »

poniewa¿ wysy³ali im pieni±dze, a oni ich oszukali.
Niestety nie jest to takie proste. Po pierwsze w tre¶ci przekazu musia³by widnieæ precyzyjny cel darowizny. Nastêpnie wykazaæ, ¿e pch powiedzia³o/zobowi±za³o siê, ¿e ten cel wype³ni do konkretnej daty. W koñcu najpierw trzeba by³oby wyst±piæ do zarz±du pch z oficjalnym pismem ¿±daj±cym zwrotu darowizny w uzasadnieniu nie dope³niania zobowi±zania. Obawiam siê, ¿e naci±gniêci darczyñcy nie precyzowali na druku przelewu precyzyjnego celu.
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: