ptak
Go¶æ
|
|
« : Marzec 12, 2011, 11:52:28 » |
|
Temat utworzony po podziale innego w±tkuNie mogê jednak spokojnie patrzeæ na powtarzanie za tym pos³añcem ciemno¶ci, ¿e cz³owiek znany jako Jeszua (urodzony w niedzielê 1 marca 7 r. p.n.e. niedaleko Qumran, syn Mistrza Sztuki* Józefa, z królewskiego Domu Judy) by³ wcieleniem kosmity Enlila. Nie by³. Nawet gdy ta istota by³a lepsza od swojego brata. Witaj JAN, Mi równie¿ energia Jezusa nie za bardzo pasuje do Enlila, dlatego napisa³am <je¶li>. Chocia¿ bior±c pod uwagê reinkarnacjê i role do odegrania, trudno stwierdziæ kim Jezus bywa³ wcze¶niej i czy w ogóle wcze¶niej inkarnowa³ na Ziemi. Po³±czenie tych dwu imion by³o konsekwencj± tutejszych rozwa¿añ. Tzn. wynika³o to z przekazów Enkiego oraz z tego, co g³osi Kiara. I faktycznie mo¿na uznaæ, ¿e s± to jedynie prawdy ich g³osicieli, bo materialnych dowodów raczej nie ma a przynajmniej ja takich nie znam. Je¶li posiadasz jakie¶ argumenty na niepodwa¿alno¶æ swojej tezy, chêtnie je poznam. Poniewa¿ na razie dowodami w tej kwestii bywaj± jedynie nasze wewnêtrzne przekonania. A te nie zawsze odzwierciedlaj± prawdê, mimo ¿e dla nas s± jak najbardziej prawdziwe. Poszerzenie ¶wiadomo¶ci czêsto jednak zmienia ogl±d. Pozdrawiam >Ptak'u<, pozwoli³em sobie na ma³± modyfikacjê Twego posta. Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:14:06 wys³ane przez chanell »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2011, 20:50:30 » |
|
Ciekawe i szczegó³owe wie¶ci tu nam jawisz >JAN'ie<. Czy móg³by¶ podaæ ich ¼ród³o i w ogóle co¶ wiêcej w tej sprawie?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:14:21 wys³ane przez chanell »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2011, 22:58:33 » |
|
A co napisa³ JAN?... bo nie bardzo widaæ
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:15:01 wys³ane przez chanell »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2011, 11:39:58 » |
|
A co napisa³ JAN?... bo nie bardzo widaæ To w nawi±zaniu do tego posta: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6572.msg75224#msg75224jak równie¿ do jego fragmentu zacytowanego w pierwszym po¶cie tego w±tku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 23:15:15 wys³ane przez chanell »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2011, 23:19:20 » |
|
Samo patrzenie i s³uchanie (ze zrozumieniem) jest bardzo wa¿ne, a ja nalegam na naukê ODCZUWANIA... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2011, 10:19:21 » |
|
Wyci±ganie wniosków na temat Enlila jest zabaw± nieprawdziwymi informacjami , lub czê¶ciowo prawdziwymi ale u³o¿onymi tak by tworzy³y informacje o projektowanym kolorycie ( zak³adaj±c oczywi¶cie ¿e imiona dotycz±ce okre¶lonej osoby s± prawdziwe ,a tej pewno¶ci w 100% te¿ nikt mieæ nie mo¿e). Mo¿na natomiast rozwa¿aæ ( gdy nie ma siê prawdziwych informacji)to co siê ma na p³aszczy¼nie matematycznej. Wiedz±c i¿ ka¿de dzia³anie musi mieæ dane i wynik, a bior± w nim udzia³ tylko 3 podstawowe i zasadnicze elementy. S± nimi + ( plus) , 0 ( zero) i - ( minus) oraz mamy do dyspozycji cztery czê¶ci osi. Krzy¿ , ustawienie jego ramion pokazuje nam czesaæ osi ( dó³ , lub górê , praw± ,lub lew± stronê na której w danym czasie trwa wielka praca poznawania ¿ycia w materii. Zawsze s± to dzia³ania równoczesne w dwóch przestrzeniach duchowej i fizycznej , w których tak naprawdê oddzia³ywaj± na siebie dwie si³y (plus) powiêkszanie i - ( minus) pomniejszanie. Zero- w ka¿dym wypadku jest neutralne , jest mi³o¶ciom , która staj±c raz po jednej innym razem po drugiej stronie wzmacnia ich moc w zale¿no¶ci od miejsca akcji. Ludzie to nie programy zaprojektowane z niemo¿liwo¶ci± przekroczenia tego progu , ludzie posiadaj± uczucia , które powoduj± ich nie do koñca przewidywalno¶æ. A kto zanurzy siê w materiê i rodzi siê Cz³owiekiem musi usn±æ snem zapomnienia o tym kim jest w Za¶wiatach , takie s± zasady wcieleñ obecne. Zatem najwiêksza i najpiêkniejsza Energia Za¶wiata podlega tym samym zasadom , jedynie przebudzenie jej prawdziwej ¶wiadomo¶ci bywa szybsze ze wzglêdu na jej moc energetyczn± i silnie ukszta³towana osobowo¶æ , która mimo wszystko przemawia przez ni±. Jak przemawia? Zwyczajnie systemem warto¶ci , którym kieruje siê Cz³owiek w swoim ¿yciu. Tak wiêc Jezus pomimo swojego snu ¿ycia budzi³ swoj± ¶wiadomo¶æ szybciej i swoimi czynami ¶wiadczy³ o tym jakom jest Energiom. Tak samo robi³ i robi Enki widaæ to doskonale po sytuacjach w naszym fizycznym ¶wiecie. Te same zasady dotyczy³y równie¿ Enlila. Poniewa¿ nie ma dwóch minusów ( a wiemy ju¿ i¿ Enki jest Panem tej Ziemi , wiêc Enlil jest jego przeciwieñstwem czyli + plusem. I tego zmieniæ siê nie da niezale¿nie od informacji pozostawionych przez Enki , którego oszustwa s± norm±. Wielu z was nie posiada dostêpu do informacji które pozwoli³y bo to zauwa¿yæ i odró¿niæ , bo wielu nie otworzy³o jeszcze swojej ¶wiadomo¶ci na tyle. Opieracie siê wiêc na s³owach pisanych , które w tym ¶wiecie niestety w du¿ej mierze s± fa³szywe , nastawione na konkretny efekt my¶lowy i konkretne dzia³anie. Jest to nie mniej nie wiêcej kopiowane podstawionych cudzych my¶li. Czy mo¿na na ich podstawie wyci±gaæ prawid³owe wnioski? Oczywi¶cie ¿e nie , bêd± one mo¿e i prawid³owe na podstawie nieprawdziwych danych, jak zmieni± siê dane informacje wnioski bêd± ju¿ inne. Pisa³am ju¿ kiedy¶ co oznacza wspó³czesne przebiegunowanie? Jaki¶ niedawno zamieszczony przekaz to potwierdza. Nie bêdzie inaczej , bêdzie w³a¶nie tak. Trzeba sobie wyobraziæ o¶ tworz±c± wokó³ siebie okr±g , który jest o¶wietlany przez s³up ¶wiat³a nad nim. Ten s³up ¶wiat³a ma swój ¶rodek idealnie zgrany ze ¶rodkiem okrêgu na dole owej osi. Jest to perfekcyjne idealne ustawienie daj±ce 100% ¶wiat³a i wiedzy p³yn±cej z niego tym co s± na dole i z niej korzystaj± , czyli ziemi i ludziom. Ale.... kto¶ mia³ mo¿liwo¶æ i zna³ sposób i przesun±³ o¶ ziemi w stosunku do osi ¶wiat³a padaj±cego na ni± pod kontem 45 stopni w prawo. Co z tego wysz³o? ¦wiat³o , czyli wiedza nie tworzy zgrywaj±cego siê w 100% okrêgu z tym na który pada, powsta³ cieñ i ciemno¶æ na dole czyli wiedza niepe³na , brak prawdziwej wiedzy , brak energii. Przesuniêcie stworzy³o okre¶lon± figurê geometryczn± inny wzór wyj¶ciowy od pierwotnego. Na tej bazie zbudowano ca³y system informacyjny ca³± wiedzê , która jest w stosunku do wzoru obecnego prawdziwa , ale w stosunku do pierwotnego fa³szywa.Tak wiêc rozpatrywanie wszelakich informacji w oparciu o wiedzê tego wymiaru jest fa³szem , wiedz± tylko czê¶ciow±. A na domiar z³ego zmanipulowan± przez w³adce wymiaru , który promuje siebie. ¦WIAT£O NIE PADA NA WSZYSTKIE ÆWIARTKI OSI TRUDNO WIÊC SZUKAÆ PRAWDZIWEJ WIEDZY O CA£O¦CI W DZIA£ANIACH W TYLKO OKRE¦LONYCH PRZESTRZENIACH. Czyli w przestrzeni Enki nie znajdziemy prawdziwej informacji o Enlilu , nie ma siê czym ³udziæ , nie bêdzie te¿ tam prawdziwej informacji o ich siostrze , bo on nie akceptuje mi³o¶ci w ca³ej jej pe³ni , wydzieli³ sobie z niej przestrzeñ ni¿sz± zwan± emocjami. Gdy¿ t± sfera mo¿na w³adaæ , jest uzale¿niona od materii cokolwiek ni± jest. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2011, 01:08:46 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2011, 11:22:48 » |
|
Tak samo robi³ i robi Enki widaæ to doskonale po sytuacjach w naszym fizycznym ¶wiecie. Te same zasady dotyczy³y równie¿ Enlila. Poniewa¿ nie ma dwóch minusów ( a wiemy ju¿ i¿ Enki jest Panem tej Ziemi , wiêc Enlil jest jego przeciwieñstwem czyli + plusem. I tego zmieniæ siê nie da niezale¿nie od informacji pozostawionych przez Enki , którego oszustwa s± norm±. Nie rozumiem Kiaro, dlaczego nie mo¿e byæ dwóch minusów? Jest ich na osi nieskoñczona ilo¶æ, podobnie jak plusów. A je¶li ju¿ identyfikujemy znaki po owocach, to zarówno Enkiego jak i Enlila powinno zaliczyæ siê do minusa. Jak wiêkszo¶æ ich cywilizacji, pod której wp³ywem jeste¶ i której mienisz siê przedstawicielem. Takie jest moje odczucie. Opieracie siê wiêc na s³owach pisanych , które w tym ¶wiecie niestety w du¿ej mierze s± fa³szywe , nastawione na konkretny efekt my¶lowy i konkretne dzia³anie. Jest to nie mniej nie wiêcej kopiowane podstawionych cudzych my¶li. Czy mo¿na na ich podstawie wyci±gaæ prawid³owe wnioski? Dlatego generalnie odrzucam Twoje my¶li, jako niewystarczaj±ce a nawet szkodliwe do wyci±gania prawid³owych wniosków. Chocia¿ z niektórymi siê zgadzam. Widzisz, ludzie potrafi± samodzielnie my¶leæ, czuæ, maj± te¿ intuicjê. I potrafi± na ogó³ wy³apywaæ fa³sz, choæby nie wiem jak g³o¶no kto¶ prawi³ o mi³o¶ci. Jest co¶ takiego jak wibracja osobista, j± trudno ukryæ pod s³owami. Wielu wys³uguje siê Jezusem jako parawanem. Pocz±wszy od ko¶cio³a a na poszczególnych jednostkach i bytach koñcz±c. Ale tak by³o i zapewne bêdzie. Bo na osi s± minusy i plusy. I mo¿na po niej balansowaæ, co daje zmienno¶æ, zgodnie z osobistym wyborem. Nic nie jest zatem constans. Matematyka jedynie to potwierdza. No i faktycznie Enki promuje siebie, jego siostra za¶ siebie, oskar¿aj±c braciszka o fa³sz. I komu tu wierzyæ? Istna komedia. I to wcale nieboska.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:25:04 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2011, 11:52:26 » |
|
Wiem i¿ wielu rzeczy nie rozumiesz Ptaku ale to nie jest moja wina Twoja niemo¿liwo¶æ pojmowania. Naprawdê nie. Ka¿dy posiada jakie¶ "progi" to jego spraw± jest je przekraczaæ a nie obni¿aæ innych do siebie. Ja te¿ je mam , ale ca³y czas d±¿ê do zrozumienia moich ograniczeñ , nie zamknê³am siê w sferze z³o¶liwo¶ci ni zawi¶ci do nikogo , bo wiem i¿ ta przestrzeñ bardzo skutecznie blokuje zrozumienie. Szczególnie staram siê przekraczaæ te bariery w stosunku do Enki, bowiem zrozumieæ kogo¶ to zrozumieæ równie¿ siebie w takiej sytuacji. Dzia³añ na osi mo¿e byæ wiele i jest wiele ale zawsze jest wyj¶ciowy plus i minus , który powielamy w ro¿nych operacjach. Tymi wzorcowymi przedstawicielami tych znaków s± w³a¶nie Enlil i Enki , ich siostra utrzymuje tylko istnienie przeciwno¶ci, które zmieniaj± siebie eliminuj±c ca³kowicie dotychczasowo¶æ osobowo¶ci po przekroczeniu owego punktu , lub przesuniêcie go na kolejn± æwiartkê. Wieloma sposobami mo¿na usi³owaæ wyt³umaczyæ wielorako¶æ do¶wiadczeñ. Ka¿dy niech wybierze zrozumia³y i czytelny dla siebie. A je¿eli nie chce? Te¿ dobrze bo jest to jego prawo zagwarantowane woln± wol±. Kiara ps. W tym ¶wiecie Enlil urodzi³ siê tylko jeden jedyny raz jako Jezus ,dodawanie mu jakich¶ innych wcieleñ jest nieprawd± o nim. Zatem kr±¿±ce informacje o jakich¶ Jego paskudnych czynach te¿ nie s± prawdziwe , nawet je¿eli oddaj± tylko cze¶æ prawdy s± manipulacj± ca³ej. ale... je¿eli komu¶ bardzo zale¿y na akceptacji tych informacji jako prawdziwe? Niech to robi , jego sprawa.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:59:55 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2011, 12:18:50 » |
|
Czy wiesz Kiaro, co najbardziej blokuje w rozwoju i daje z³udne poczucie wszechwiedzy i w³asnej nieomylno¶ci? A innych sprowadza wci±¿ do poziomu i niemo¿no¶ci rozumienia? Odsy³am do tematu acentaura o Heraklesie i jego pracach. Naprawdê Ego, to niez³y przeciwnik. Dopóki sobie z tym nie poradzimy, zawsze bêdziemy walczyæ, przepychaj±c w³asne racje. Czy warto? Pozdrawiam Ps. O ile dobrze pamiêtam, jeszcze na starym forum PCh oraz na x-forum twierdzi³a¶, ¿e Enlil to Jezus.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 12:25:10 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2011, 12:40:46 » |
|
Nie posiadam monopolu na ca³± wiedzê , na razie operujê tylko tym co ja wiem na teraz. Dzielê siê t± informacjom i tyle. Zak³adaj±c i¿ Pan tej ziemi to Enki , jak najbardziej Jezus to Enlil , a ¿e informacje o nim s± jakie s± wcale nie zmienia to tego faktu. Raczej zwraca uwagê na nieprawdziwo¶æ informacji , lub manipulacje nimi w okre¶lonym celu. Czas ods³oni prawdê wszystko idzie w t± stronê nieodwo³alnie. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 12:41:18 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2011, 13:12:00 » |
|
Widzê, ¿e zachowane na Ziemi stare informacje o braciach Enkim i Enlilu s± traktowane przez Ciebie wybiórczo. Z wcze¶niejszych Twoich postów wynika³o równie¿, ¿e My¶liciel Wojtek, to Jezus. Wiêc My¶liciele, to kosmici z Nibiru. A ich naczelny, to PAN, Stwórca, jak go nazywasz. Wszystko zatem sprowadza siê do jednej rodziny. I tu widzimy ci±g³± walkê o w³adzê, o w³asne interesy. Dlaczego mamy Ci wierzyæ, skoro jeste¶ stamt±d? Skoro ludzie byli traktowani przez owych naje¼d¼ców przedmiotowo? Czy co¶ siê zmieni³o? Tym bardziej Jezus nie pasuje do tej cywilizacji i wydaje siê byæ tylko parawanem.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 14, 2011, 13:28:46 » |
|
Pierwsza sprawa, to mów w liczbie pojedynczej zawsze za siebie. A druga sprawa to sk±d wiesz kto jest sk±d? Czy posiadasz na to dowody ¿e ja jestem z Nibiru czy jakiej¶ innej planety? A trzecia sprawa chyba przez kilkana¶cie lat obcowania z wiedz± My¶licieli pochodz±c± z przekazów od nich o sobie wypada³o by w koñcu wiedzieæ i zaakceptowaæ i¿ My¶liciele to Energie , które nie posiadaj± cia³ fizycznych , tak wiêc nie mieszkaj± na ¿adnej planecie!Czy to naprawdê tak trudno zrozumieæ? Kiara ps. Jest jedna rzecz któr± napisa³a¶ prawdziw±, otó¿ wszystko sprowadza siê tak naprawdê do JEDNEJ RODZINY , a jest ni± RODZINA ISKIER pochodz±cych od STWÓRCY.A Wojtek ( takiego imienia On u¿ywa obecnie do kontaktu z Lud¼mi) to naprawdê Jezus.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 13:33:13 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 14, 2011, 13:55:25 » |
|
1/ Gdy problem jest dostrzegany i podnoszony przez wielu, mo¿na mówiæ nie tylko we w³asnym imieniu.
2/ St±d wiem, ¿e podawa³a¶ siê kiedy¶ za siostrê Enkiego, a on przyby³ z Nibiru. Je¶li Ty pochodzisz z innej planety, mo¿esz sprostowaæ. 3/ My¶liciele równie¿ wcielali siê, poza nielicznymi wyj±tkami. Poza tym mo¿na bytowaæ na planetach w ró¿nej postaci, niekoniecznie czysto fizycznej. Sami zreszt± nakre¶lili w której¶ ksi±¿ce miejsce swego bytowania, niedaleko Ziemi. No i nie mam obowi±zku ¶lepo wierzyæ My¶licielom.
4/ Co do JEDNEJ RODZINY, to niewiele jej na Ziemi. Wszak wg Ciebie zdecydowana wiêkszo¶æ, to androidy bez iskry bo¿ej. Inna sprawa, ¿e ow± iskr± mo¿e byæ DNA przekazane przez Enkiego, zatem mniejszo¶æ, to hybrydy, za¶ ta zdecydowana wiêkszo¶æ bez owej „iskry”, to rdzenni Ziemianie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 14, 2011, 14:33:05 » |
|
Jak widaæ nadal niczego nie rozumiesz , albo specjalnie mieszasz informacje ¿eby wprowadziæ dezinformacje. Ale to ju¿ Twoja sprawa , ka¿dy ma jak±¶ rolê. Kiara ps. Tylko androidy nie pochodz± z rodziny Stwórcy. My¶liciele jako Energie za¶wiatowe nigdy siê nie wcielaj± , jak ka¿da Energia Za¶wiatowa, ale mog± wydzielaæ z siebie jak ka¿da Energia Za¶wiatowa Iskrê , która staje siê Dusz± niezale¿nie od ich niewcielania siê.Zatem Energia My¶liciel Wojtek , mo¿e swoj± Iskrê wcieliæ w materiê i ona bêdzie ¿y³a jako Cz³owiek pomimo i¿ Wojtek jako Wielka Energia nigdy siê nie wcieli.Przebywaæ duchowo w jakiej¶ przestrzeni a ¿yæ fizycznie na planecie to naprawdê nie to samo. Z zasady ludzie mówi± we w³asnym imieniu gdy nie maj± zapêdów w³adczych. DNA nigdy nie by³o Iskrom ¿ycia , by³o i jest sposobem tworzenia materii wedle okre¶lonego wzoru w nim zawartego Rdzenni ziemianie wszyscy posiadaj± Iskrê Bo¿±. hybrydy chocia¿ te¿ tworzone na ziemi rdzennymi ziemianami nie s±.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 14:43:57 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 14, 2011, 15:31:24 » |
|
2/ St±d wiem, ¿e podawa³a¶ siê kiedy¶ za siostrê Enkiego, a on przyby³ z Nibiru. Je¶li Ty pochodzisz z innej planety, mo¿esz sprostowaæ. Ptak, nabijasz siê, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Marzec 14, 2011, 15:38:12 » |
|
Jak widaæ nadal niczego nie rozumiesz Oczywi¶cie, to ju¿ wynika z definicji i jest Twoim standardowym argumentem. Czyli gada³ dziad do obrazu. Tylko androidy nie pochodz± z rodziny Stwórcy. Przecie¿ zostali przez rodzinê Stwórcy stworzone. Wiêc z czyjej s± rodziny? Stwórca nie przyznaje siê do w³asnych zabawek? Oczywi¶cie mowa o Twoim Stwórcy. My¶liciele jako Energie za¶wiatowe nigdy siê nie wcielaj± , jak ka¿da Energia Za¶wiatowa, ale mog± wydzielaæ z siebie jak ka¿da Energia Za¶wiatowa Iskrê , która staje siê Dusz± niezale¿nie od ich niewcielania siê. Czyli jak ka¿dy z nas zgodnie z Twoj± teori±. Bo ka¿dy posiada swoj± matrycê za¶wiatow±, która siê nie wciela. Przebywaæ duchowo w jakiej¶ przestrzeni a ¿yæ fizycznie na planecie to naprawdê nie to samo. Czy przebywanie w postaci duchowej nie oznacza ¿ycia? Mówiæ o sobie mo¿na wszystko (przyk³ad Enkiego). Wg mnie My¶liciele s± kosmiczn± cywilizacj±, co nie znaczy, ¿e nie bywaj± równie¿ w za¶wiatach miêdzy wcieleniami. Jak my wszyscy. Z zasady ludzie mówi± we w³asnym imieniu gdy nie maj± zapêdów w³adczych. No chyba nie pos±dzasz mnie o zapêdy w³adcze tylko dlatego, ¿e raz u¿y³am pro forma liczby mnogiej? Naprawdê, mo¿na mówiæ we w³asnym imieniu i mieæ ogromne zapêdy w³adcze. DNA nigdy nie by³o Iskrom ¿ycia , by³o i jest sposobem tworzenia materii wedle okre¶lonego wzoru w nim zawartego Rdzenni ziemianie wszyscy posiadaj± Iskrê Bo¿±. hybrydy chocia¿ te¿ tworzone na ziemi rdzennymi ziemianami nie s±. W pewnym sensie DNA jest iskr± ¿ycia. Bez niego przecie¿ ¿ycie nie mog³oby siê przejawiaæ. Dobrze, ¿e chocia¿ rdzennym Ziemianom przyznajesz prawo do posiadania iskry bo¿ej. Czy chcesz powiedzieæ, ¿e hybrydy jako krzy¿ówki nie posiadaj± iskry bo¿ej? Z kim zatem s± skrzy¿owane je¶li nie z rdzennymi Ziemianami? ================================== 2/ St±d wiem, ¿e podawa³a¶ siê kiedy¶ za siostrê Enkiego, a on przyby³ z Nibiru. Je¶li Ty pochodzisz z innej planety, mo¿esz sprostowaæ. Ptak, nabijasz siê, prawda? Ale¿ sk±d. By³o to wa³kowane parê lat temu na x-forum. Mnie te¿ to roz¶miesza. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 22:00:51 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Marzec 14, 2011, 17:31:28 » |
|
Ani androidy ani hybrydy nie posiadaj± Iskry Bo¿ej i nie maj± ¿ycia duchowego po ¶mierci cia³a fizycznego. S± to modyfikowane programy do ka¿dego wcielenia w materiê.Androidy nigdy nie zosta³y stworzone , nie odró¿niasz tworzenia od stwarzania. Androidy s± tworzone przez swoich twórców wykorzystuj±cych do tego zasady ¶w. geometrii , nie s± i nie by³y stworzone prze Stwórcê. Powtarzane jest to na tym forum dziesi±tki razy jednak widaæ s± ludzie do których ta bardzo prosta wiedza nie dociera. Ja my¶lê i¿ na temat tworzenia "zabawek" z ograniczonymi mo¿liwo¶ciami my¶lenia porozmawiaj ze swoim s"twórca" je¿eli uwa¿asz i ¿ mój nie jest Twoim. Nie ka¿dy posiada matrycê za¶wiatow± , androidy i hybrydy jej nie posiadaj±. Trzeba odró¿niaæ ¿ycie fizyczne od bytowania energetycznego , bo to nie jest to¿same sobie. Tak wiêc DNA w ¿adnym wypadku nie jest iskrom ¿ycia. Bez powietrza ¿ycie równie¿ nie mog³o by istnieæ a ono iskrom ¿ycia te¿ nie jest. Iskra ¿ycia nie krzy¿uje siê z nikim i niczym , Ona jest. Natomiast cia³o fizyczne dla hybryd i androidów by³o tworzone w oparciu o DNA istniej±ce na ziemi. Programy hybryd ( ich energia) nie radzi³y sobie bardzo d³ugo z samodzielnym rozmna¿aniem , dopiero dodanie nasienia ¿ycia Enki spowodowa³o krzy¿ówkê , która poradzi³a sobie z rozrodem jak Ziemianie. Wcze¶niej tworzono ich wy³±cznie przez klonowanie. Powtarzamy ten zestaw informacji kilkana¶cie razy na tym forum , mo¿e wydrukuj sobie odpowiedzi i trzymaj w pobli¿u zanim zaczniesz zadawaæ po raz kolejny te same pytania. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Marzec 14, 2011, 19:26:36 » |
|
Kiaro ju¿ mi nawet nie chce siê tego czytaæ, a tym bardziej drukowaæ. Niech siê tam Enki rozmna¿a, skoro ma tak± potrzebê. Byleby czyni³ to gdzie indziej, bo Ziemia przeludniona. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Marzec 14, 2011, 20:35:47 » |
|
JANIE, wierzysz w cuda, ¿e Wojtek da siê zweryfikowaæ? Idê o zak³ad, ¿e nie odpowie na Twoje pytania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Marzec 14, 2011, 20:47:54 » |
|
Jak zmienisz ton tych pytañ to poproszê o odpowiedz , ale to Jego wola czy zechce teraz dyskutowaæ na te tematy czy te¿ nie. Mam wra¿enie i¿ Ty wiesz ... a wiedz± swoj± chcesz tylko zweryfikowaæ odpowiedz Wojtka. Z tymi Energiami nie rozmawia siê w ten sposób. Zatem przypuszczam ( ale to moje odczucie , byæ mo¿e nie w³a¶ciwe) ¿e przyjdzie Tobie nieco poczekaæ na odpowiedz Wojtka. Wszystko we w³a¶ciwym czasie bêdzie ujawnione , cierpliwo¶ci nieco. A tak naprawdê wcale nie musisz wierzyæ w to co ja przekazujê wierz w to co potrafisz uwierzyæ. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 20:51:17 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #20 : Marzec 15, 2011, 10:48:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #21 : Marzec 15, 2011, 11:09:49 » |
|
Cze¶æ >JAN'ie<, dziêki, bardzo nam mi³o, ¿e tak pozytywnie oceniasz nasze forum. Ciê¿ko mi bêdzie udokumentowaæ, zw³aszcza na internetowym forum, ¿e staro¿ytny desantowiec z Marduka Chyba warto przez chwilê skupiæ siê na tym aspekcie (podkre¶lenie), gdy¿ kr±¿y ju¿ kilka wersji co do ich pochodzenia. Planeta Marduk. Czy to Sitchinowska Nibiru, czy Maldek - planeta, na której szarzy utworzyli swoj± cywilizacjê i na skutek jej zniszczenia przesiedlili jej mieszkañców na nasz± Ziemiê? Bo zapewne nie jest to Tiamat - czyli pra Ziemia.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Marzec 16, 2011, 13:47:43 » |
|
Do Wojtka,My¶licielu Wojtku, ja cz³owiek my¶l±cy (mam nadziejê, ¿e w jakim¶ stopniu samodzielnie) - w imiê tego¿ wolnomy¶licielstwa bardzo Ciê proszê o odpowied¼ na dwa zadane Tobie przez JANA pytania, zawarte w po¶cie # 19 tego¿ w±tku. Pro¶bê swoj± uzasadniam tym, ¿e wiêkszo¶æ obecnych na tym forum, jak równie¿ je czytaj±cych, za nadrzêdn± warto¶æ uznaje PRAWDÊ i JASNO¦Æ. I by w zagmatwaniu, które tu powsta³o sta³a siê JASNO¦Æ, proszê Ciê o zajêcie stanowiska odno¶nie wspomnianych pytañ. Bo jak zapewne wiesz, JEZUS jest dla nas (przepraszam za liczbê mnog±, nie z zapêdów w³adczych jej u¿y³am) postaci± godn± na¶ladowania. Jest wci±¿ niedo¶cignionym wzorem, jest tym, kim pragnêliby¶my siê staæ. Czy jeste¶ zatem Jezusem? Wiem, ¿e „zmuszanie” Ciê do odpowiedzi mo¿e naruszaæ Twoj± sferê wolno¶ci, ale je¶li jeste¶ tym, za kogo Kiara Ciê podaje, Ego nie ma tu zastosowania (tak przynajmniej s±dzê) i z mi³o¶ci± oraz zrozumieniem pochylisz siê nad nami. Prosi Ciê ta, która przez wiele lat by³a blisko Was, a któr± zamêt tu powsta³y, od My¶licieli oddali³. Tym bardziej, odpowied¼ Twoja ma dla mnie znaczenie… i z pewno¶ci± nie tylko dla mnie… Pozdrawiam Ptak (imiê moje znasz)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Marzec 17, 2011, 11:03:24 » |
|
. Darku, Oczywi¶cie z ró¿nych wzglêdów po tysi±cach lat trochê siê zatar³o i pomiesza³o nazewnictwo. Mo¿e nawet komu¶ dawno temu zale¿a³o, aby zatrzeæ ¶lady... Sitchin u¿y³ akadyskiego "nēberu" do oznaczenia planety z której to przyby³ nasz dobry znajomy En-Ki i rzekomy pó¼niejszy Jezus - En-Lil. Dlaczego? Uwa¿am, ¿e nie wiedzia³, poszed³ na skróty, albo u¿y³ z³ego t³umaczenia pewnej tabliczki i tym siê zasugerowa³.
Ja preferujê stosowanie nazwy Marduk, bo uwa¿am za prawid³ow±, ale, by nie zaciemniaæ tematu - potwierdzam, ¿e chodzi o to samo. Wracaj±c do sprawy En-Lil = Jeszua:Kiaro !Smutne to i przykre, ale unikanie odpowiedzi na te zaledwie 2 proste pytania - kompletnie i definitywnie kompromituje zarówno Ciebie jak i rzekome istoty, które podobno reprezentujesz. Wiesz doskonale, czujesz to, ¿e mogê Ci zadaæ takich pytañ znacznie wiêcej, a na ¿adne nie mog³aby¶ daæ prawdziwej odpowiedzi. I wiesz dlaczego... Nastêpne mog± byæ jeszcze trudniejsze. Naprawdê, wola³bym, aby istnia³y jakie¶ realne, uduchowione istoty, a nie samotno¶æ i pustka w Tobie. Mimo swojego g³êbokiego wspó³czucia dla Ciebie, ostatni raz apelujê, aby¶ przesta³a zabieraæ ludziom czas, energiê i mo¿liwo¶æ spokojnego wzrastania bez Twojej "pomocy". Pisz±c tysi±ce postów pe³nych nonsensów i pó³prawd - czynisz niewinnym krzywdê. Zabierasz im jasne spojrzenie na ¶wiat, który jest ich domem, a oni i tak prêdzej czy pó¼niej poczuj± Twoj± sztuczno¶æ, nieszczero¶æ Twoich intencji. Co najgorsze, tak prowadzona publiczna dzia³alno¶æ nieprawdopodobnie szkodzi tematom, które poruszasz - staj± siê one mniej ciekawe i atrakcyjne, trac± na znaczeniu dla wielu ludzi. Nawet prawda, ale podawana w niewiarygodny sposób lub przez ma³o przekonuj±c± osobê - staje siê karykatur±. Czy o to Ci chodzi ? Fakty ¶wiadcz± o (¶wiadomym lub nie¶wiadomym) kompromitowaniu przez Ciebie/ Twoje ego/ Obce byty/ Jakie¶ istoty* - warto¶ci, które powinny s³u¿yæ ludziom. Choæby poprzez gmatwanie tego, co jasne i proste. A przecie¿ prawda o historii Ziemi, obcych bytach i istotach, o ludziach nios±cych przez wieki ¶wiat³o innym, o potêdze cz³owieka, o Wszech¶wiecie i Bogu, o prawach rz±dz±cych wszystkim - to sprawa najwa¿niejsza. Wa¿niejsza od kogokolwiek i czegokolwiek.Uwa¿am, ¿e dalszy spór na ten konkretny temat nie ma ju¿ wielkiego sensu. Ale jestem te¿ przekonany, ¿e nadmierna tolerancja dla fa³szu, k³amstw czy nawet czyjej¶ wybuja³ej fantazji - mo¿e szkodziæ. I, niestety, ca³e epoki w historii tego ¶wiata bardzo szkodzi. * niepotrzebne pomin±æ Poniewa¿ odczuwa³am Twoje intencje i pryzmat oceniania mnie dok³adnie na miarê takiej Twojej wypowiedzi , nie wejdê w ¿adn± wymianê zdañ z Tob± ni z lud¼mi o podobnych intencjach. Z prostego powodu ,nie muszê i nie chcê wdawaæ siê w ¿adne udowadnianie nikomu niczego na temat mojej osoby. Tak chcesz mnie oceniaæ to rób to. To Twoja spawa , Twój os±d mnie jest ca³kowicie obojêtny. Oczywi¶cie nie musisz ..... prawda? To tylko taka ma³a dygresja dla tych co znaj± t± historiê z dawnego forum. Czy¿by akt zemsty za tamte dyskusje strasz±ce mnie dawniej podawaniem do s±du Panie Jan? Wykorzystywanie cudzej osoby do pisania postów przeciw mnie na Twoje ¿yczenie ,no tak wygl±da uczciwo¶æ pewnych ludzi..... Ta osoba przeprosi³a mnie za to , ka¿dy pope³nia b³êdy , ale... Uczciwo¶æ to uczciwo¶æ , je¿eli chcesz jej od kogo¶ to sam j± stosuj w swoim ¿yciu. Zatem nie oczekuj ¿e podejmê dyskusjê z Tob±. Kiara ps. Ptaku je¿eli Twoja petycja do Wojtka pop³ynê³a z g³êbi serca , bez w±tpienia otrzymasz od niego czyteln± odpowiedz. Jednak ja ( na razie , byæ mo¿e zmieniê swoj± decyzjê) nie bêdê pisa³a przekazów na u¿ytek publiczny. Jedyne co bêdê to przekazy - wiedzê mojej Energii.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 14:10:18 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Marzec 17, 2011, 12:49:35 » |
|
Oczywi¶cie Kiaro, ¿e petycja pop³ynê³a z serca, bo na niczym innym mi tak nie zale¿y, jak na tym, by w koñcu prawda ujrza³a ¶wiat³o dzienne. Mam uzasadnione podejrzenia co do My¶licieli. Jednak jest we mnie têsknota równie¿ za inn± ewentualno¶ci±, za ¶wiatem, w którym blisko CZ£OWIEKA przebywaj± istoty ¶wietliste i mu przyjazne, które faktycznie chc± pomóc. Dotychczasowe kontakty wielu ludzi z Tob± i My¶licielami, niestety podwa¿aj± moje pierwotne wyobra¿enia. Dlaczego My¶liciele nie s± w stanie dawaæ prostych i jasnych odpowiedzi, co do wszelkich zasad dzia³ania Wszech¶wiata, a jedynie szafuj± ogólnikami o mi³o¶ci itp.? Pamiêtasz dobijanie siê Leszka o odpowied¼ na pewne pytania? I co otrzymywa³ w zamian?
Ideê mi³o¶ci ju¿ znamy. Chocia¿by od Jezusa i wielu innych mistrzów. Mi³o¶æ urzeczywistnion± te¿ znamy, chocia¿ warunki ziemskiego bytowania nie zawsze sprzyjaj± jej czystemu przejawianiu siê. G³ównie dziêki mieszaniu przez byty nam wrogie. To nie jest tak, ¿e istniej± one tylko w naszych umys³ach. Z³o jest tak¿e na zewn±trz, uciele¶nione, które wnika w nas, czêsto podstêpnie.
Jak uwierzyæ w szczero¶æ intencji bytów, które nie udzielaj± odpowiedzi na proste a wa¿ne pytania? Wyja¶nienia, ¿e jeszcze nie czas, s± absurdalne. Bo brak rzetelnej wiedzy wci±¿ usuwa nam ten czas, utrzymuj±c nas w ignorancji i ciemno¶ci. Czy o to chodzi? Tak ma wygl±daæ pomoc?
No i sk±d tak nerwowa reakcja na proste, weryfikuj±ce pytania JANA? Dlaczego na moj± pro¶bê zosta³o rzucone zastrze¿enie „je¿eli z serca…”, które jest furtk± do nieudzielania odpowiedzi. No i to Twoje zastrze¿enie, ¿e nie bêdziesz pisa³a przekazów na u¿ytek publiczny. Doprawdy trudno dopatrzeæ siê w tym mi³o¶ci, za¶ wiele asekuracji, strachu i zabezpieczania w³asnych, niejasnych interesów.
I jeszcze jedno, by by³a jasno¶æ. Nie piszê na zlecenie JANA, piszê sama od siebie i to co chcê. A ¿e zachodzi zbie¿no¶æ interesów, dotycz±cych poznania PRAWDY odno¶nie wszelkich bytów i ich DZIA£ALNO¦CI, nie uzasadnia to Twoich podejrzeñ.
Wielka szkoda, ¿e Wojtek nie zabra³ g³osu. Ale tego siê spodziewa³am, chocia¿ mia³am te¿ niejak± nadziejê. Ptak
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 12:52:39 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
|