Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 15:29:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Siostra En-Ki'ego  (Przeczytany 21062 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« : Marzec 14, 2011, 21:25:16 »

Temat utworzony po podziale innego w±tku.

Kiaro, czy to prawda ¿e kiedykolwiek podawa³a¶ siê za siostrê Enkiego - jak to twierdzi Ptak? Bêdê wdziêczy gdy powstrzymasz siê od ewentualnego rozmydlania w stylu: "przecie¿ wszyscy jeste¶my braæmi i siostrami...".
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 10:43:01 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 14, 2011, 22:07:06 »

Nie mam ¿adnego obowi±zku potwierdzaæ ni dementowaæ s³ów Ptaka.
Jak równie¿ nie mam obowi±zku spowiadania siê ze wszystkiego co kto¶ chcia³ by o mnie wiedzieæ.
Nie odpowiem na Twoje pytanie bo taka jest moja wola.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 22:08:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Marzec 14, 2011, 22:17:56 »

Oczywi¶cie, ¿e nie masz obowi±zku. Jednak nie tak wygl±da postawa i zachowanie osoby uczciwej, otwartej, d±¿±cej do prawdy, czy nauczyciela, a na tak± permanentnie siê kreujesz. Twoja postawa wybitnie o czym¶ ¶wiadczy - o ucieczce od prostych pytañ, pewnej tchórzliwo¶ci w obawie przed ujawnieniem prawdziwego oblicza. To niestety Twój znak rozpoznawczy. Có¿, ka¿dy wyci±gnie wnioski jakie uzna za stosowne, dla mnie bardzo czytelne jest to co napisa³em powy¿ej.
Niemniej jednak taka postawa ani trochê nie przeszkadza Ci w tym aby oczekiwaæ, ¿e Twoje s³owa, hipotezy nazywane szumnie "wiedz±" bêdziemy bêdziemy ³ykaæ jak ma³a foczka rybki - bezkrytycznie, tylko dlatego, ¿e Ty to powiedzia³a¶. Nie przejdzie to przy takiej postawie.

Mi zarzucasz wiele z³ego, ale nigdy nie ucieka³em przed pytaniami. Dlaczego? Bo nigdy nie kreowa³em siê na kogo¶ kim nie jestem. Moje s³owo zawsze jest wa¿ne, zawsze siê do niego przyznam.

Dziwne, nie chcieæ przyznawaæ siê do swoich wcze¶niejszych s³ów i sk³adanych deklaracji...

p.s. Ptak, mo¿esz daæ linka do rzeczonego postu z x-forum?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 14, 2011, 22:49:18 »

Cytat: arteq
p.s. Ptak, mo¿esz daæ linka do rzeczonego postu z x-forum?

Nie mogê, bo x-forum jest nieaktywne. Poza tym, by³o to tak dawno, ¿e nie pamiêtam nawet
w jakim temacie toczy³a siê wspomniana dyskusja.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Marzec 14, 2011, 22:55:27 »

Nie  zaspokojê waszej ciekawo¶ci , nie jestem zobowi±zana do ¿adnej spowiedzi , ni zrobienia czegokolwiek wbrew mojej woli , pomimo waszych usilnych wymuszañ.
Tak wiêc ani nie potwierdzê ani nie zdementuje tej informacji.

Basta.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 22:57:07 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2011, 23:04:07 »

Kiaro, dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Czy poza Artqiem, kto¶ jeszcze prosi³ o potwierdzenie informacji?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2011, 23:35:59 »

Podawanie informacji bez o kim¶ bez mo¿liwo¶ci jej potwierdzenia jest plotkarstwem z oczekiwaniem na potwierdzenie lub zaprzeczanie osoby , której dotyczy ta sensacja.

Oczekiwania w tym wypadku maj± dwie osoby Ty i dopytuj±cy siê arteq.
Ty natomiast wiesz i¿ zaistnia³ taki temat , bo zaistnia³ , ale nie wiesz kto , o kim i do kogo mówi³ , wiêc przypisa³a¶ to mnie.
Bo ca³y czas szukasz sensacji , która zdewaluuje  mój autorytet.
Sposoby s± dwa , albo trzeba zniszczyæ wiarygodno¶æ osoby albo jej wiedzy , i tak na zmianê szukacie obydwoje z artqiem której¶ z mo¿liwo¶ci.
A ja wam powiem i¿ to strata czasu i energii w momencie tak wa¿nym jak dziej±ce siê zmiany na ziemi.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Marzec 15, 2011, 00:08:01 »

Mylisz siê Kiaro, nie mam ¿adnych oczekiwañ wzglêdem Ciebie a to z prostego powodu.
Po prostu nie wierzê w to wszystko. Ani w to, ¿e faktycznie jeste¶ siostr± Enkiego, ani w to,
¿e by³a¶ Mari± Magdalen±, itp. Tak siê sk³ada, ¿e coraz mniej rzeczy pozostaje w sferze mojej wiary.
To forum jest doskona³± szko³± oduczaj±c±, doskonale oczyszcza z nadmiaru.  U¶miech

A ¿e plotkarstwem nazywasz odwo³anie siê do publicznych dyskusji ¶wiadczy jedynie o Twojej chêci
dewaluacji mojej osoby. W ten sposób sama niszczysz w³asn± wiarygodno¶æ. Ale to ju¿ nie moja sprawa.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 00:23:21 wys³ane przez ptak » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Marzec 15, 2011, 09:19:21 »

Nie  zaspokojê waszej ciekawo¶ci , nie jestem zobowi±zana do ¿adnej spowiedzi , ni zrobienia czegokolwiek wbrew mojej woli , pomimo waszych usilnych wymuszañ. Tak wiêc ani nie potwierdzê ani nie zdementuje tej informacji.
Nie wiem dlaczego siê tak miotasz. Przecie¿ kilka postów temu przyzna³em, ¿e masz pe³ne prawo nabraæ wody w usta i nic nie t³umaczyæ ani wyja¶niaæ, odpowiadaæ, pomimo, ¿e wcze¶niej tak chêtnie je otwiera³a¶.
Nie rozumiem zasadno¶ci Twoich zarzutów, bo:
1. nie zada³em ju¿ wiêcej Tobie tego pytania, wiêc nie zmuszam/wymuszam Ciê do odpowiedzi
2. nie plotkujê - bo jak± to niby niesprawdzon± informacjê rozpowszechniam?
3. nie plotkujê - bo nie prowadzê rozmów za Twoimi plecami, pytanie zada³em publicznie aby¶ je widzia³a i mia³a mo¿liwo¶æ wypowiedzenia siê (od kiedy zadanie bezpo¶redniego pytania osobie której ono dotyczy jest plotkarstwem?)
4. ale¿ jest mo¿liwo¶æ potwierdzenia tej informacji, bardzo ³atwo - tylko Ty TEGO NIE CHCESZ, uciekasz przed tym z jaki¶ wzglêdów jest Ci to nie na rêkê
5. sama zachêcasz aby d±¿yæ do prawdy - w³a¶nie to robiê, oburzasz siê, bo dotyczy to w tym przypadku Ciebie - trochê zalatuje mentalno¶ci± "kalego"...
6. nie chcesz odpowiedzieæ - ok, ale dlaczego zabraniasz dotrzeæ mi do informacji inn± ¶cie¿k±, poprzez mówienie o plotkowaniu i takich tam;

Kiaro mam prawo docieraæ do informacji innymi ¶cie¿kami gdy Ty nie masz "ochoty" na ich udzielanie. Rzetelno¶æ i uczciwo¶æ wymaga³a aby zacz±æ od Ciebie - to zrobi³em, dalej zrobiê tak jak uwa¿am za stosowne. Naprawdê nie rozumiem przejawu paniki - gdy kto¶ chce czego¶ siê dowiedzieæ o moich pogl±dach i "naukach". Ach, w³a¶nie, za³o¿y³em, ¿e po prostu zawsze by³em prawdziwy, dlatego nie muszê obawiaæ sie, ¿e co¶ nagle wyp³ynie. Tak samo panicznie - zareagowa³a¶ na pytania dotycz±ce czym zajmuje siê £obos, z czego siê utrzymuje. My¶lê, ¿e zrobi³±¶ to prewencyjnie aby oddaliæ tego typu zapytania z forum, bo w pewnym momencie mog± trafiæ na... Ciebie. Ale to inny temat, nie w tym w±tku.

Kiaro, tak juak ju¿ kiedy¶ wspomina³em - podawane przez Ciebie informacje opierasz na ¼ródle jakim sama jeste¶. Dlatego winna¶ siê przyzwyczaiæ, ¿e osoby które ceni± sobie prawdê i w zwi±zku z tym d±¿± do uwierzytelnienia informacji bêd± sprawdzali ich ¼ród³o - czyli... Ciebie.

Jestem ciekaw ¶wiata, dlatego moja obecno¶æ m.in. na tym forum. Jednak ¿ycie nauczy³o mnie pewnej ostro¿no¶ci a tym samym weryfiakcji tego co s³yszê. Zarówno pod k±tem ¼róde³ jak i osoby która je g³osi. Dlatego czytaj±c Twoje opinie nt. enki, enlila zastanawiam siê i zadajê pytania.
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Marzec 15, 2011, 09:56:20 »

Ani w to, ¿e faktycznie jeste¶ siostr± Enkiego, ani w to,
¿e by³a¶ Mari± Magdalen±, itp.

Po Ziemi chodzi³o i chodzi setki Marii Magdalen.

One wszystkie w sesjach hipnozy regresyjnej ni± s±.
 Posiadaj±  to "wcielenie" na dysku w³asnej ¶wiadomo¶ci.

Ale to tylko tzw. wcielenia wdrukowane, (wgrane na dysk danej ¶wiadomo¶ci- duszy)  a nie prze¿yte fizycznie.

Pisa³ o tym Steiner .
To samo by³o z bohaterem ksi±¿ki "Kosmiczni Ogrodnicy", Philem.
W pierwszych hipnozach  "wysz³y" wy³±cznie jego wirtualne wcielenia wgrane na dysk.
Dopiero potem okaza³o siê, ¿e  inkarnowa³ siê tu  pierwszy raz.

Za czasów Steinera dosz³o nawet do roz³amu w ¶rodowisku ezoterycznym, bo czê¶æ uzna³a jakiego¶ kolesia za wcielenie samego Chrystusa.

Steiner stanowczo siê temu przeciwstawi³, od³±czy³ siê od tej grupy i stworzy³ w³asne Towarzystwo Antropozoficzne.

Przestrzega badaczy ¶wiata duchowego przed dokonywaniem jakichkolwiek indywidualnych ocen i wniosków. Zaleca wy³±cznie obserwacjê, bo inaczej adept wpêdzi siê w jakie¶ wewnêtrzne fantasmagorie, a nie w rozwój duchowy.

marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 15, 2011, 10:09:02 »

Podawanie informacji bez o kim¶ bez mo¿liwo¶ci jej potwierdzenia jest plotkarstwem z oczekiwaniem na potwierdzenie lub zaprzeczanie osoby , której dotyczy ta sensacja.

Oczekiwania w tym wypadku maj± dwie osoby Ty i dopytuj±cy siê arteq.
Ty natomiast wiesz i¿ zaistnia³ taki temat , bo zaistnia³ , ale nie wiesz kto , o kim i do kogo mówi³ , wiêc przypisa³a¶ to mnie.
Bo ca³y czas szukasz sensacji , która zdewaluuje  mój autorytet.
Sposoby s± dwa , albo trzeba zniszczyæ wiarygodno¶æ osoby albo jej wiedzy , i tak na zmianê szukacie obydwoje z artqiem której¶ z mo¿liwo¶ci.
A ja wam powiem i¿ to strata czasu i energii w momencie tak wa¿nym jak dziej±ce siê zmiany na ziemi.

Kiara U¶miech U¶miech

"Bo ca³y czas szukasz sensacji , która zdewaluuje  mój autorytet" - no to teraz pojecha³a¶... kiara, nie wiem sk±d jest w tobie uporczywa potrzeba dowarto¶ciowania, ale uwierz mi, pisa³em to ju¿ nieraz, ty nie nie masz ¿adnego autorytetu. basta.

maria magdalena? siostra enkiego? - powiem tylko tyle: rany boskie! kiara! co ty bierzesz? nie bierz tego wiêcej bo ci z mózgu g±bkê robi!
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 10:16:06 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Marzec 15, 2011, 11:28:53 »

Widze ¿e zosta³ za³o¿ony specjalny w±tek do szczucia !!
Ja odbieram to tak  zastanówcie siê troche....  Smutny
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 11:31:06 wys³ane przez Betti » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Marzec 15, 2011, 11:35:54 »

w±tek do szczucia by³ kiedy¶ o ile dobrze pamiêtam pod nazw± wyra¼ siebie. to co zosta³o napisane powy¿ej nie jest ¿adnym szczuciem tylko prawdami powszechnie znanymi i objawionymi U¶miech.
i jak widzê ¿adnych wniosków kiara z tego nie wyci±gne³a bo jak tu by³a tak jest nadal. a ju¿ tyle razy zapowiada³a ¿e odejdzie w niepamiêæ do brata swego w sfery niebytu aby zwyk³ego ¶miertelnika duszy nie mêczyæ, nie drêczyæ... ale jednak nie. tymbardziej utwierdza mnie to w przekonaniu ¿e to jedna wielka atrapa i ¶ciema. w czasie ¶redniowiecza sp³one³a by na stosie a tak znalaz³a sobie takie forum i baja, baja i duszê drêczy U¶miech nikt ani nic jej nie oderwie od tego forum i wiernego stada owieczek g³odnych jej banialuk.

kto twierdzi innaczej temu rzucam rêkawicê... albo skarpetê... lub cokolwiek innego U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 11:51:45 wys³ane przez marek324 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Marzec 15, 2011, 13:36:42 »

Marku324,
Kiara ma takie samo prawo byæ na tym forum jak ka¿dy z nas. Ma te¿ prawo g³osiæ, co g³osi.
Inaczej wróciliby¶my do czasów inkwizycji.
S±dzê, ¿e zderzenie z tre¶ciami nam <nie pasuj±cymi> wychodzi nam tylko na korzy¶æ. Bo daje do my¶lenia,
uruchamia w³asne struktury mentalne i uczuciowe. Wystarczy dobrze siebie obserwowaæ.

Zawsze zderzenie z inno¶ci± ma pozytywny wp³yw na duszê i jej rozwój. Wzmaga naukê akceptacji
i szacunku dla inno¶ci. To, ¿e jeste¶my akurat osadzeni w ¶cis³ym krêgu wierzeñ i pogl±dów nie znaczy,
¿e mamy tkwiæ w nim, jak w zaklêtym krêgu.

Rozwój ¶wiadomo¶ci, to cudowna przygoda poznawcza. W koñcu okazuje siê, ¿e mo¿na byæ tym ka¿dym innym,
czyli ka¿dy z zewn±trz jest w jakim¶ stopniu nami. Gdy siê to pojmie, zniknie walka o dominacjê
i rozpaczliw± ochronê w³asnych pogl±dów, które tak skwapliwie trzyma Ego.
Dzi¶ wierzysz w to, jurto w co innego, w zale¿no¶ci gdzie staniesz. Horyzont wci±¿ masz przed sob±
a za sob± ró¿ne pejza¿e.

Przykro mi, ¿e moja informacja przerodzi³a siê w <nagonkê>, jak s³usznie zauwa¿y³a Betti.
Nie by³o to moim zamierzeniem. My¶lê, ¿e jednak sk³oni to wszystkich do wiêkszej tolerancji dla drugich osób.
Bo to nie chwilowe (piszê chwilowe, bo takie s± wzglêdem wieczno¶ci i jej potencja³u) pogl±dy
decyduj± o warto¶ci ka¿dej istoty a sama istota tej¿e. Czyli duch, ¶wiadomo¶æ.
I czy to bêdzie siostra Enkiego, Enlila, czy czyjakolwiek, zawsze bêdzie w duchu Twoj± siostr±.
Warto przyjrzeæ siê w³asnym uczuciom, bo w nich odnajdujemy wskazówki co do kierunku w jakim zmierzamy.

Pozdrawiam  U¶miech

marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Marzec 15, 2011, 13:46:40 »

"S±dzê, ¿e zderzenie z tre¶ciami nam <nie pasuj±cymi> wychodzi nam tylko na korzy¶æ. Bo daje do my¶lenia,
uruchamia w³asne struktury mentalne i uczuciowe. Wystarczy dobrze siebie obserwowaæ.

Zawsze zderzenie z inno¶ci± ma pozytywny wp³yw na duszê i jej rozwój."

Czy aby napewno? Bi ja bym tego taki pewien nie by³.

"I czy to bêdzie siostra Enkiego, Enlila, czy czyjakolwiek, zawsze bêdzie w duchu Twoj± siostr±."

Z tym te¿ bym siê nie zgodzi³. Nie wiem czy jest co¶ bardziej wi±¿±cego ludzi ni¿ krew. obca osoba zawsze bêdzie obca je¶li w jej ¿y³ach nie p³ynie ta sama krew. wyjdzie to w sytuacjach ekstremalnych.

za¶ na koniec mej opowie¶ci dziwnej tre¶ci powiem ¿e miar± cz³owieka s± jego czyny, a nie duchowo¶æ, my¶li, chêci czy zachcianki. bo tak samo my¶la³ indyk o niedzieli... a w sobote ³eb mu ¶cieli. jakie¿ to ¿yciowe, zw³aszcza w odniesieniu do powolnomy¶licieli U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 13:53:34 wys³ane przez marek324 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 15, 2011, 13:53:35 »

Obco¶æ, to nie kwestia krwi, to kwestia ¶wiadomo¶ci. 
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Marzec 15, 2011, 13:55:10 »

mylisz siê ptaku, nawet nie wiesz jak bardzo.
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Marzec 15, 2011, 21:59:39 »

Lubisz jak ciebie  kto¶ drêczy?
Nieczyñ drugimy co tobie nie mi³e.
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Marzec 15, 2011, 23:11:48 »

Lubisz jak ciebie  kto¶ drêczy?
Nieczyñ drugimy co tobie nie mi³e.

Gdy spogl±dasz przez okno na ¶wiat kogo widzisz ?
Widzisz Siebie.
Bo to co widzisz, jest Twoim wyobra¿eniem o ¶wiecie.
Odtwarzasz wiêc wci±¿ i bez koñca star± ta¶mê z tym samym nagraniem.
Tym samym starym i zu¿ytym nagraniem jest ta¶ma pt : lubisz jak Ciebie kto¶ drêczy ?

Odpowiadam za siebie lubiê, nawet bardzo ?

Bo dyskutuj±c o tym, ¿e kto¶ nas drêczy, mówimy, w gruncie rzeczy, o sobie. Ponadto, je¶li czyje¶ zachowanie lub uczucia wzbudzaj± w nas emocje, prawdopodobnie nie rozwi±zali¶my podobnych uczuæ u siebie. Gdy boimy siê czyjego¶ ''drêczenia''  oznacza to, ¿e st³umili¶my swój lêk zwi±zany z tym co nazywamy drêczeniem. Denerwuje nas zatem ta osoba, poniewa¿ nie lubimy tej w³a¶nie czê¶ci siebie.
 Je¶li nie podoba siê nam np :  czyja¶ arogancja lub zarozumialstwo, to z pewno¶ci± tylko dlatego, ¿e mamy niskie poczucie w³asnej warto¶ci.
Bo gdyby¶my mieli wysokie poczucie swojej warto¶ci, to có¿ wogóle  obchodzi³o by nas czyje¶ zarozumialstwo, przykre uwagi, lub cokolwiek z tych rzeczy...? ..!
 Ale starannie  ukrywamy te wszystki rzeczy przed sob±, ale i tak daj± siê nam one we znaki wtedy, gdy kto¶ lub co¶ z zewn±trz uruchomi nasze uczucia.
Wtedy widz±c ¶wiat nie takim jakim on w rzeczywisto¶ci jest, lecz takim jakim postanowili¶my go sobie widzieæ - wchodzimy na forum i piszemy : lubisz jak Ciebie kto¶ drêczy ?

Ups !

« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2011, 23:15:50 wys³ane przez Silver » Zapisane
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Marzec 16, 2011, 01:18:01 »

Ano uuppss!!!! Z³y

« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 01:42:15 wys³ane przez Betti » Zapisane
zochna
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Marzec 16, 2011, 08:18:43 »

Silver  popieram Twój punkt widzenia, bo to co pisze Marek324 jest aroganckie i wrêcz wulgarne. Mo¿na mieæ inne zdanie na ró¿ne sprawy, lecz wyra¿aæ je w kulturalny sposób. Marek obra¿a Kiarê i innych Forumowiczów, którzy maj± czelno¶æ mieæ odmienny punkt widzenia. Osobi¶cie nie czujê siê stadem owieczek i nie zamierzam podnosiæ rzuconej rêkawicy lub skarpety -  choæ my¶lê inaczej.
                                    Pozdrawiam    Zochna
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 08:21:39 wys³ane przez zochna » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Marzec 16, 2011, 10:56:09 »

"zochna, a skocz no po wungiel do drewutni bo jako¿ zimno zadê³o, w¿dy nie zapomnij wni¶æ se nalewki U¶miech"
 a nastêpnym razem jak nie rozumiesz etymologii s³ów: aroganckie - i wulgarne to sprawd¼ je w s³owniku, zochna no.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 12:20:27 wys³ane przez marek324 » Zapisane
zochna
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Marzec 17, 2011, 08:04:26 »

Marku po ponownym przeczytaniu Twojej wypowiedzi nr.12  muszê Ciê przeprosiæ co teraz czyniê. Po raz pierwszy niezbyt uwa¿nie j± przeczyta³am. Zasugerowa³am siê jakoby¶ Ty posy³a³ Kiare na stos i tym spowodowana by³a moja odpowied¿.
Jednak moim skromnym zdaniem uwa¿am, ¿e na Forum ka¿dy ma prawo wypowiadaæ swój punkt widzenia bez obra¿ania innych.
A z nalewki skorzystam - z toastem poprawnej atmosfery na forum.
    Serdecznie pozdrawiam     Zochna.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Marzec 17, 2011, 08:57:09 »

nie czuje siê ura¿ony wiêc nie ma potrzeby przeprosin. niemniej jednak doceniam mi³y gest bo niewielu na tym forum na niego staæ. równie¿ serdecznie pozdrawiam.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #24 : Marzec 17, 2011, 09:24:04 »

Ten w±tek nadaje siê do zamkniêcia,poniewa¿ nic nie wnosi ciekawego do dyskusji

Widze ¿e zosta³ za³o¿ony specjalny w±tek do szczucia !!
Ja odbieram to tak  zastanówcie siê troche...

Jestem tego samego zdania.O ile mi wiadomo siostr± Enkiego by³a Ninhursag .

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: