Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 06:32:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Takie male pytanko odnosnie forum i czatu .  (Przeczytany 16130 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mav
Gość
« : Marzec 22, 2011, 03:46:48 »

Hej ,
Na stronie jest link do czatu , ale mam takie dziwne wrazenie , ze nikt z niego nie korzysta ..
Dlaczego ?

Pozdrawiam
Sventer
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2011, 03:51:07 »

bo taki czat to przeÂżytek jak siĂŞ niczego nie organizuje(czyli narzuca jakiÂś temat gdzie moÂżna szybko podyskutowaĂŚ o okreÂślonej godz) to inni majÂą to gdzieÂś.
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #2 : Styczeń 30, 2012, 16:17:08 »

JeÂśli oto chodzi to zaproponowaÂłem pomysÂł rozwoju czatu i forum ale zostaÂło ono odrzucone przez Dariusza  MrugniĂŞcie. WypowiedziaÂł siĂŞ w imieniu wszystkich uÂżytkownikĂłw, Âże na pewno siĂŞ na to nie zgodzÂą tyle, Âże nikogo z nich nawet nie zapytaÂł o zdanie.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 16:19:11 wysłane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #3 : Styczeń 30, 2012, 16:30:52 »

JeÂśli oto chodzi to zaproponowaÂłem pomysÂł rozwoju czatu i forum ale zostaÂło ono odrzucone przez Dariusza  MrugniĂŞcie. WypowiedziaÂł siĂŞ w imieniu wszystkich uÂżytkownikĂłw, Âże na pewno siĂŞ na to nie zgodzÂą tyle, Âże nikogo z nich nawet nie zapytaÂł o zdanie.

a co chciaÂłbyÂś zmieniĂŚ, bo jeÂśli chodzi o czat- to zgadzam siĂŞ z
bo taki czat to przeÂżytek jak siĂŞ niczego nie organizuje(czyli narzuca jakiÂś temat gdzie moÂżna szybko podyskutowaĂŚ o okreÂślonej godz) to inni majÂą to gdzieÂś.
MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 30, 2012, 16:44:35 »

UdostêpniÌ mo¿liwoœÌ korzystania z czatu coœ podobnego jak na www.ezoforum.pl tyle, ¿e ten mo¿na umieœciÌ na nieskoùczenie wiele witryn internetowych, a ka¿dy kto by z niego korzysta³ znalaz³by siê na tym samym czacie co inni ludzie z s¹siednich for/stron.

Dlatego wpad³em na pomys³, aby zainicjowaÌ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu moglibyœmy siê porozumiewaÌ z u¿ytkownikami s¹siednich for w internecie tak jakbyœmy pisali na jednym. Instalacja tego czatu jest szybka i prosta, do tego nie wymaga nawet rejestracji u¿ytkowników i co wa¿ne - u³atwia komunikacje. Na w³asnym przyk³adzie przekona³em siê, ¿e o wiele inaczej rozmawia siê z ludŸmi w czasie teraŸniejszym ni¿ tak na forum, a w tym przypadku moglibyœmy porozumiewaÌ siê z u¿ytkownikami innych for o podobnej tematyce pod warunkiem, ¿e ich Administracja wyrazi ochotê wspó³pracy.

ProponujĂŞ przeprowadziĂŚ ankietĂŞ na ten temat dziĂŞkujĂŞ.  MrugniĂŞcie

Trzeba oÂżywiĂŚ to miejsce  MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 16:45:56 wysłane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Styczeń 30, 2012, 16:46:08 »

UdostêpniÌ mo¿liwoœÌ korzystania z czatu coœ podobnego jak na www.ezoforum.pl tyle, ¿e ten mo¿na umieœciÌ na nieskoùczenie wiele witryn internetowych, a ka¿dy kto by z niego korzysta³ znalaz³by siê na tym samym czacie co inni ludzie z s¹siednich for/stron.

Dlatego wpad³em na pomys³, aby zainicjowaÌ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu moglibyœmy siê porozumiewaÌ z u¿ytkownikami s¹siednich for w internecie tak jakbyœmy pisali na jednym. Instalacja tego czatu jest szybka i prosta, do tego nie wymaga nawet rejestracji u¿ytkowników i co wa¿ne - u³atwia komunikacje. Na w³asnym przyk³adzie przekona³em siê, ¿e o wiele inaczej rozmawia siê z ludŸmi w czasie teraŸniejszym ni¿ tak na forum, a w tym przypadku moglibyœmy porozumiewaÌ siê z u¿ytkownikami innych for o podobnej tematyce pod warunkiem, ¿e ich Administracja oka¿e wiêcej pokory i otworzy siê na wspó³pracê.

ProponujĂŞ przeprowadziĂŚ ankietĂŞ na ten temat dziĂŞkujĂŞ.  MrugniĂŞcie

Trzeba oÂżywiĂŚ to miejsce  MrugniĂŞcie

to jest ciekawe- popieram UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 30, 2012, 16:48:32 »

dziĂŞki songo!  Chichot

Twoje zdanie tutaj ma duÂżo do powiedzenia. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 16:48:57 wysłane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #7 : Styczeń 30, 2012, 16:53:09 »

dziĂŞki songo!  Chichot

Twoje zdanie tutaj ma duÂżo do powiedzenia. UÂśmiech

tego nie wiedziaÂłem MrugniĂŞcie

pozdro UÂśmiech

Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #8 : Styczeń 30, 2012, 17:11:14 »

DziĂŞki, wzajemnie  MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #9 : Styczeń 30, 2012, 19:33:15 »

@Uduchowiony Piotr
wpadÂłem na pomysÂł, aby zainicjowaĂŚ uniwersalny czat miĂŞdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziĂŞki temu moglibyÂśmy siĂŞ porozumiewaĂŚ z uÂżytkownikami sÂąsiednich for w internecie tak jakbyÂśmy pisali na jednym
MĂłgÂłby siĂŞ baÂłagan zrobiĂŚ. Nie sÂądzisz, ze to mniej wiĂŞcej tak, jakby zrobiĂŚ jeden uniwersalny czat dla wszystkich lekarzy, bez wzglĂŞdu na specjalizacjĂŞ ?
OczywiÂście z drugiej strony to mogÂłoby byĂŚ interesujÂące doÂświadczenie, przynajmniej okazaÂłoby siĂŞ ,czy ma sens.
ptak
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 30, 2012, 19:45:11 »

MoÂżna sprĂłbowaĂŚ. Czy bĂŞdzie to fajne i trafione, okaÂże siĂŞ w praniu. InicjatywĂŞ popieram. UÂśmiech
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 30, 2012, 20:00:01 »

W ka¿dej chwili mogê go udostêpniÌ czekam tylko na pozytywne rozpatrzenie tego pomys³u, bo to oni musz¹ w panelu administracyjnym umieœciÌ go. Dziêkujê za poparcie myœlê, ¿e jest to warte uwagi - wieczorne rozmowy czasami przeci¹gaj¹ siê do póŸnych godzin. Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 20:00:55 wysłane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 30, 2012, 21:03:06 »

Na tym forum mielismy juz czat, ale nikogo to nie interesowalo . Ja niekiedy meldowalam sie na czacie, ale wlasciwie to sporadycznie kogos tam spotkalam. Oczywiscie jestem tez za.

Pozdrawiam Rafaela
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #13 : Styczeń 30, 2012, 21:32:12 »

no có¿ jeÂśli o mnie osobiÂście chodzi to jestem jak najbardziej goÂścinny cieszĂŞ siĂŞ, Âże wy teÂż  UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 30, 2012, 21:44:54 »

pomysl NIBY ciekawy.

Dobry sposĂłb zeby zrobiĂŚ spory baÂłagan.
NiesÂądze by na czacie mozna bylo coÂś uzgodniĂŚ - chocby jasny  'temat omĂłwienia'.

Nagle wszyscy z wszystkich forw na jednym czacie  MrugniĂŞcie))

Potencjalny Spam energetyczny. i spam klasyczny... i pewnie jeszcze niewiadomo skÂąd.

Jestem przeciw.

PomijajÂąc skromny fakt, Âże ktoÂś w zmonopolizowany sposĂłb bĂŞdzie sobie zbieraÂł w ten sposĂłb numery ip

OczywiÂście mozna niewchodziĂŚ.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 22:03:19 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Styczeń 30, 2012, 21:55:57 »

Cytat: Piotr
JeÂśli oto chodzi to zaproponowaÂłem pomysÂł rozwoju czatu i forum ale zostaÂło ono odrzucone przez Dariusza   MrugniĂŞcie

Rozumiem, Âże mrugajÂąca okiem buÂźka ma zÂłagodziĂŚ formĂŞ. DuÂży uÂśmiech
Bo prĂłbujesz manipulowaĂŚ. NapisaÂłem Ci, Âże to wspĂłlne uzgodnienie, a dokonaÂłem go wraz z drugim adminem naszego forum, czyli za >Stolo<.
DoszliÂśmy do wniosku, Âże skoro nasze, forumowe forum "umarÂło" to nie ma sensu tworzenie substytutĂłw. JeÂśli ktoÂś tak lubi tĂŞ formĂŞ komunikacji zawsze znajdzie sposĂłb na jej kontynuowanie.
Forum sÂłuÂży innemu celowi i niech tak pozostanie. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #16 : Styczeń 30, 2012, 21:58:59 »

pomysl NIBY ciekawy.

Dobry sposĂłb zeby zrobiĂŚ spory baÂłagan.
NiesÂądze by na czacie mozna bylo coÂś uzgodniĂŚ - chocby jasny  'temat omĂłwienia'.
Nagle wszyscy z wszystkich forw na jednym czacie  MrugniĂŞcie))

Jestem przeciw.

PomijajÂąc skromny fakt, Âże ktoÂś w zmonopolizowany sposĂłb bĂŞdzie sobie zbieraÂł w ten sposĂłb numery ip

Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa. Czat nie posiada funkcji wgl¹du na czyjeœ IP. Poza tym komu potrzebny adres IP? Chcesz siê przekonaÌ to mo¿esz moderowaÌ ten czat. Zg³aszasz siê na ochotnika?

"NiesÂądze by na czacie mozna bylo coÂś uzgodniĂŚ - chocby jasny  'temat omĂłwienia'."

Czat posiada mo¿liwoœÌ otwierania prywatnych okien konwersacji.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bo prĂłbujesz manipulowaĂŚ.

Nie to ty manipulujesz wmawiajÂąc mi, Âże ja manipulujĂŞ kiedy nawet nikogo nie nakÂłaniam a grzecznie pytam ludzi co o tym myÂślÂą i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ za uÂżytkownikĂłw myÂślÂąc, Âże Ci pĂłjdÂą za twojÂą racjÂą, a okazaÂło siĂŞ inaczej, Âże ludzie sÂą przychylni pomysÂłowi. ChcÂą przekonaĂŚ siĂŞ.

ScaliÂłam posty. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 23:19:54 wysłane przez janneth » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 30, 2012, 22:08:10 »

Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa.

Nie wiem jak to sobie wyobraÂżasz.

Czasami zdarza mi siĂŞ myÂśleĂŚ, Âże moÂże moja wyobraÂźnia jest ograniczona - a potem Âżycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylĂŞ.
ptak
Gość
« Odpowiedz #18 : Styczeń 30, 2012, 22:09:42 »

Nie to ty manipulujesz wmawiajÂąc mi, Âże ja manipulujĂŞ kiedy nawet nikogo nie nakÂłaniam a grzecznie pytam ludzi co o tym myÂślÂą i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ za uÂżytkownikĂłw myÂślÂąc, Âże Ci pĂłjdÂą za twojÂą racjÂą, a okazaÂło siĂŞ inaczej, Âże ludzie sÂą przychylni pomysÂłowi. ChcÂą przekonaĂŚ siĂŞ.

Ludzie mogÂą sobie chcieĂŚ. Tu nie ma zastosowania demokracja. RzÂądzi jednostka. Ot, co.  DuÂży uÂśmiech
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 30, 2012, 22:12:41 »

Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa.

Czasami zdarza mi siĂŞ myÂśleĂŚ, Âże moÂże moja wyobraÂźnia jest ograniczona - a potem Âżycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylĂŞ.

Zobaczysz jak siĂŞ zmieni klimat tego miejsca, caÂłkowicie odÂżyje to forum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ludzie mogÂą sobie chcieĂŚ. Tu nie ma zastosowania demokracja. RzÂądzi jednostka. Ot, co.  DuÂży uÂśmiech

DziĂŞki komu rzÂądzi MrugniĂŞcie ?

ScaliÂłam posty. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 23:18:11 wysłane przez janneth » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #20 : Styczeń 30, 2012, 22:22:55 »

DziĂŞki komu rzÂądzi MrugniĂŞcie ?

A co proponujesz? Zamach stanu?  DuÂży uÂśmiech
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #21 : Styczeń 30, 2012, 22:30:35 »

ProponujĂŞ powrĂłciĂŚ do wÂątku g³ównego  MrugniĂŞcie na inny temat popiszemy sobie na czacie, ktĂłry chcĂŞ tutaj udostĂŞpniĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 22:47:07 wysłane przez Piotr » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Styczeń 30, 2012, 22:57:53 »

Czat to mi przede wszystkim nie dziaÂła UÂśmiech ...sprawdziÂłam sobie z ciekawoÂści. Wam teÂż?
A czasy, gdy siĂŞ na nim gadaÂło, pamiĂŞtam doskonale. Temat przewodni nigdy nie byÂł potrzebny. WchodziÂło siĂŞ i rozmawiaÂło o tematach poruszanych na forum, o zainteresowaniach; tylko w bardziej bezpoÂśredniej i "ludzkiej" formie, znacznie swobodniej niÂż tutaj, gdzie kaÂżda wypowiedÂź wydaje siĂŞ byĂŚ napuszonÂą, z rozwagÂą "kaligrafowanÂą", a potem jeszcze po tysiÂąckroĂŚ poprawianÂą DuÂży uÂśmiech 

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Uduchowiony Piotr
Gość
« Odpowiedz #23 : Styczeń 30, 2012, 23:02:03 »

miÂło, Âże to piszesz UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #24 : Styczeń 30, 2012, 23:05:19 »

ProponujĂŞ powrĂłciĂŚ do wÂątku g³ównego  MrugniĂŞcie popiszemy sobie jak bĂŞdzie  czat

Zobaczysz jak siĂŞ zmieni klimat tego miejsca, caÂłkowicie odÂżyje to forum.

MrugniĂŞcie
widzisz Âże nie Âżyje.

podaj nazwe skryptu jaki miaÂłby byĂŚ uÂżyty i demo opcji superadmina.

sêk tkwi w szczegó³ach zwykle.

Ale moim zdaniem, skoro admini sobie nie radzÂą na forach (ogĂłlnie) z flowem,
bo albo jest nadkontrola albo chaos
albo restrykcyjnie tÂłumiÂą przejaw niektĂłrych informacji - albo skala dezinformacji wzrasta.

Tudziesz ró¿ne interesy quasi ezoteryczno-swiatopogladowo-polityczne szybko daj¹ swój wyraz
- to jak chcesz  - Âżeby admini doszli do wspĂłlnego regulaminu  i ogarnĂŞli taka zabawie na zywo?

Na tym forum ugruntowaÂłem siĂŞ w  przekonaniu Âże skupianie niektorych odmiennoÂści poglÂądowych kompletnie nie ma sensu - bo zawsze jakaÂś strona bĂŞdzie siĂŞ czula poszkodowana.
Po prostu pewne kontakty wogĂłle nie powinny miec miejsca.

Tak siĂŞ ksztaÂłtuje czasoprzestrzeĂą w naturze.
W internecie moÂżemy odzwierciedlaĂŚ tĂŞ naturalnÂą lub tĂŞ sztucznÂą.

Potem siê mno¿¹ urazone ambicje i poczucia godnoœci i inne takie ludzkie przypad³osci.

A uÂżywanie majÂą jedynie implanty, ich autorment
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: