Mav
Gość
|
 |
« : Marzec 22, 2011, 03:46:48 » |
|
Hej , Na stronie jest link do czatu , ale mam takie dziwne wrazenie , ze nikt z niego nie korzysta .. Dlaczego ?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2011, 03:51:07 » |
|
bo taki czat to przeÂżytek jak siĂŞ niczego nie organizuje(czyli narzuca jakiÂś temat gdzie moÂżna szybko podyskutowaĂŚ o okreÂślonej godz) to inni majÂą to gdzieÂś.
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 30, 2012, 16:17:08 » |
|
JeÂśli oto chodzi to zaproponowaÂłem pomysÂł rozwoju czatu i forum ale zostaÂło ono odrzucone przez Dariusza  . WypowiedziaÂł siĂŞ w imieniu wszystkich uÂżytkownikĂłw, Âże na pewno siĂŞ na to nie zgodzÂą tyle, Âże nikogo z nich nawet nie zapytaÂł o zdanie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 16:19:11 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 30, 2012, 16:30:52 » |
|
JeÂśli oto chodzi to zaproponowaÂłem pomysÂł rozwoju czatu i forum ale zostaÂło ono odrzucone przez Dariusza  . WypowiedziaÂł siĂŞ w imieniu wszystkich uÂżytkownikĂłw, Âże na pewno siĂŞ na to nie zgodzÂą tyle, Âże nikogo z nich nawet nie zapytaÂł o zdanie. a co chciaÂłbyÂś zmieniĂŚ, bo jeÂśli chodzi o czat- to zgadzam siĂŞ z bo taki czat to przeÂżytek jak siĂŞ niczego nie organizuje(czyli narzuca jakiÂś temat gdzie moÂżna szybko podyskutowaĂŚ o okreÂślonej godz) to inni majÂą to gdzieÂś.

|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 30, 2012, 16:44:35 » |
|
UdostêpniÌ mo¿liwoœÌ korzystania z czatu coœ podobnego jak na www.ezoforum.pl tyle, ¿e ten mo¿na umieœciÌ na nieskoùczenie wiele witryn internetowych, a ka¿dy kto by z niego korzysta³ znalaz³by siê na tym samym czacie co inni ludzie z s¹siednich for/stron. Dlatego wpad³em na pomys³, aby zainicjowaÌ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu moglibyœmy siê porozumiewaÌ z u¿ytkownikami s¹siednich for w internecie tak jakbyœmy pisali na jednym. Instalacja tego czatu jest szybka i prosta, do tego nie wymaga nawet rejestracji u¿ytkowników i co wa¿ne - u³atwia komunikacje. Na w³asnym przyk³adzie przekona³em siê, ¿e o wiele inaczej rozmawia siê z ludŸmi w czasie teraŸniejszym ni¿ tak na forum, a w tym przypadku moglibyœmy porozumiewaÌ siê z u¿ytkownikami innych for o podobnej tematyce pod warunkiem, ¿e ich Administracja wyrazi ochotê wspó³pracy. Proponujê przeprowadziÌ ankietê na ten temat dziêkujê.  Trzeba o¿ywiÌ to miejsce 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 16:45:56 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 30, 2012, 16:46:08 » |
|
UdostêpniÌ mo¿liwoœÌ korzystania z czatu coœ podobnego jak na www.ezoforum.pl tyle, ¿e ten mo¿na umieœciÌ na nieskoùczenie wiele witryn internetowych, a ka¿dy kto by z niego korzysta³ znalaz³by siê na tym samym czacie co inni ludzie z s¹siednich for/stron. Dlatego wpad³em na pomys³, aby zainicjowaÌ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu moglibyœmy siê porozumiewaÌ z u¿ytkownikami s¹siednich for w internecie tak jakbyœmy pisali na jednym. Instalacja tego czatu jest szybka i prosta, do tego nie wymaga nawet rejestracji u¿ytkowników i co wa¿ne - u³atwia komunikacje. Na w³asnym przyk³adzie przekona³em siê, ¿e o wiele inaczej rozmawia siê z ludŸmi w czasie teraŸniejszym ni¿ tak na forum, a w tym przypadku moglibyœmy porozumiewaÌ siê z u¿ytkownikami innych for o podobnej tematyce pod warunkiem, ¿e ich Administracja oka¿e wiêcej pokory i otworzy siê na wspó³pracê. Proponujê przeprowadziÌ ankietê na ten temat dziêkujê.  Trzeba o¿ywiÌ to miejsce  to jest ciekawe- popieram 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 30, 2012, 16:48:32 » |
|
dziĂŞki songo! Twoje zdanie tutaj ma duÂżo do powiedzenia. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 16:48:57 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 30, 2012, 16:53:09 » |
|
dziĂŞki songo! Twoje zdanie tutaj ma duÂżo do powiedzenia.  tego nie wiedziaÂłem  pozdro 
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 30, 2012, 17:11:14 » |
|
DziĂŞki, wzajemnie 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 30, 2012, 19:33:15 » |
|
@ Uduchowiony PiotrwpadÂłem na pomysÂł, aby zainicjowaĂŚ uniwersalny czat miĂŞdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziĂŞki temu moglibyÂśmy siĂŞ porozumiewaĂŚ z uÂżytkownikami sÂąsiednich for w internecie tak jakbyÂśmy pisali na jednym
MĂłgÂłby siĂŞ baÂłagan zrobiĂŚ. Nie sÂądzisz, ze to mniej wiĂŞcej tak, jakby zrobiĂŚ jeden uniwersalny czat dla wszystkich lekarzy, bez wzglĂŞdu na specjalizacjĂŞ ? OczywiÂście z drugiej strony to mogÂłoby byĂŚ interesujÂące doÂświadczenie, przynajmniej okazaÂłoby siĂŞ ,czy ma sens.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 30, 2012, 19:45:11 » |
|
MoÂżna sprĂłbowaĂŚ. Czy bĂŞdzie to fajne i trafione, okaÂże siĂŞ w praniu. InicjatywĂŞ popieram. 
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 30, 2012, 20:00:01 » |
|
W ka¿dej chwili mogê go udostêpniÌ czekam tylko na pozytywne rozpatrzenie tego pomys³u, bo to oni musz¹ w panelu administracyjnym umieœciÌ go. Dziêkujê za poparcie myœlê, ¿e jest to warte uwagi - wieczorne rozmowy czasami przeci¹gaj¹ siê do póŸnych godzin. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 20:00:55 wysłane przez Uduchowiony Piotr »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 30, 2012, 21:03:06 » |
|
Na tym forum mielismy juz czat, ale nikogo to nie interesowalo . Ja niekiedy meldowalam sie na czacie, ale wlasciwie to sporadycznie kogos tam spotkalam. Oczywiscie jestem tez za.
Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 30, 2012, 21:32:12 » |
|
no có¿ jeœli o mnie osobiœcie chodzi to jestem jak najbardziej goœcinny cieszê siê, ¿e wy te¿ 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 30, 2012, 21:44:54 » |
|
pomysl NIBY ciekawy. Dobry sposĂłb zeby zrobiĂŚ spory baÂłagan. NiesÂądze by na czacie mozna bylo coÂś uzgodniĂŚ - chocby jasny 'temat omĂłwienia'. Nagle wszyscy z wszystkich forw na jednym czacie  )) Potencjalny Spam energetyczny. i spam klasyczny... i pewnie jeszcze niewiadomo skÂąd. Jestem przeciw. PomijajÂąc skromny fakt, Âże ktoÂś w zmonopolizowany sposĂłb bĂŞdzie sobie zbieraÂł w ten sposĂłb numery ip OczywiÂście mozna niewchodziĂŚ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 22:03:19 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 30, 2012, 21:55:57 » |
|
JeÂśli oto chodzi to zaproponowaÂłem pomysÂł rozwoju czatu i forum ale zostaÂło ono odrzucone przez Dariusza  Rozumiem, Âże mrugajÂąca okiem buÂźka ma zÂłagodziĂŚ formĂŞ.  Bo prĂłbujesz manipulowaĂŚ. NapisaÂłem Ci, Âże to wspĂłlne uzgodnienie, a dokonaÂłem go wraz z drugim adminem naszego forum, czyli za >Stolo<. DoszliÂśmy do wniosku, Âże skoro nasze, forumowe forum "umarÂło" to nie ma sensu tworzenie substytutĂłw. JeÂśli ktoÂś tak lubi tĂŞ formĂŞ komunikacji zawsze znajdzie sposĂłb na jej kontynuowanie. Forum sÂłuÂży innemu celowi i niech tak pozostanie. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 30, 2012, 21:58:59 » |
|
pomysl NIBY ciekawy. Dobry sposób zeby zrobiÌ spory ba³agan. Nies¹dze by na czacie mozna bylo coœ uzgodniÌ - chocby jasny 'temat omówienia'. Nagle wszyscy z wszystkich forw na jednym czacie  )) Jestem przeciw. Pomijaj¹c skromny fakt, ¿e ktoœ w zmonopolizowany sposób bêdzie sobie zbiera³ w ten sposób numery ip Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa. Czat nie posiada funkcji wgl¹du na czyjeœ IP. Poza tym komu potrzebny adres IP? Chcesz siê przekonaÌ to mo¿esz moderowaÌ ten czat. Zg³aszasz siê na ochotnika? "Nies¹dze by na czacie mozna bylo coœ uzgodniÌ - chocby jasny 'temat omówienia'." Czat posiada mo¿liwoœÌ otwierania prywatnych okien konwersacji. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozumiem, ¿e mrugaj¹ca okiem buŸka ma z³agodziÌ formê. Du¿y uœmiech Bo próbujesz manipulowaÌ. Nie to ty manipulujesz wmawiaj¹c mi, ¿e ja manipulujê kiedy nawet nikogo nie nak³aniam a grzecznie pytam ludzi co o tym myœl¹ i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedzia³eœ siê za u¿ytkowników myœl¹c, ¿e Ci pójd¹ za twoj¹ racj¹, a okaza³o siê inaczej, ¿e ludzie s¹ przychylni pomys³owi. Chc¹ przekonaÌ siê. Scali³am posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 23:19:54 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 30, 2012, 22:08:10 » |
|
Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa. Nie wiem jak to sobie wyobra¿asz. Czasami zdarza mi siê myœleÌ, ¿e mo¿e moja wyobraŸnia jest ograniczona - a potem ¿ycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylê.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 30, 2012, 22:09:42 » |
|
Rozumiem, Âże mrugajÂąca okiem buÂźka ma zÂłagodziĂŚ formĂŞ. DuÂży uÂśmiech Bo prĂłbujesz manipulowaĂŚ. Nie to ty manipulujesz wmawiajÂąc mi, Âże ja manipulujĂŞ kiedy nawet nikogo nie nakÂłaniam a grzecznie pytam ludzi co o tym myÂślÂą i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ za uÂżytkownikĂłw myÂślÂąc, Âże Ci pĂłjdÂą za twojÂą racjÂą, a okazaÂło siĂŞ inaczej, Âże ludzie sÂą przychylni pomysÂłowi. ChcÂą przekonaĂŚ siĂŞ. Ludzie mogÂą sobie chcieĂŚ. Tu nie ma zastosowania demokracja. RzÂądzi jednostka. Ot, co. 
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 30, 2012, 22:12:41 » |
|
Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa. Nie wiem jak to sobie wyobra¿asz. Czasami zdarza mi siê myœleÌ, ¿e mo¿e moja wyobraŸnia jest ograniczona - a potem ¿ycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylê.Zobaczysz jak siê zmieni klimat tego miejsca, ca³kowicie od¿yje to forum. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozumiem, ¿e mrugaj¹ca okiem buŸka ma z³agodziÌ formê. Du¿y uœmiech Bo próbujesz manipulowaÌ. Nie to ty manipulujesz wmawiaj¹c mi, ¿e ja manipulujê kiedy nawet nikogo nie nak³aniam a grzecznie pytam ludzi co o tym myœl¹ i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedzia³eœ siê za u¿ytkowników myœl¹c, ¿e Ci pójd¹ za twoj¹ racj¹, a okaza³o siê inaczej, ¿e ludzie s¹ przychylni pomys³owi. Chc¹ przekonaÌ siê. Ludzie mog¹ sobie chcieÌ. Tu nie ma zastosowania demokracja. Rz¹dzi jednostka. Ot, co.  Dziêki komu rz¹dzi  ? Scali³am posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 23:18:11 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 30, 2012, 22:22:55 » |
|
DziĂŞki komu rzÂądzi  ? A co proponujesz? Zamach stanu? 
|
|
|
|
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 30, 2012, 22:30:35 » |
|
Proponujê powróciÌ do w¹tku g³ównego  na inny temat popiszemy sobie na czacie, który chcê tutaj udostêpniÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 22:47:07 wysłane przez Piotr »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 30, 2012, 22:57:53 » |
|
Czat to mi przede wszystkim nie dziaÂła  ...sprawdziÂłam sobie z ciekawoÂści. Wam teÂż? A czasy, gdy siĂŞ na nim gadaÂło, pamiĂŞtam doskonale. Temat przewodni nigdy nie byÂł potrzebny. WchodziÂło siĂŞ i rozmawiaÂło o tematach poruszanych na forum, o zainteresowaniach; tylko w bardziej bezpoÂśredniej i "ludzkiej" formie, znacznie swobodniej niÂż tutaj, gdzie kaÂżda wypowiedÂź wydaje siĂŞ byĂŚ napuszonÂą, z rozwagÂą "kaligrafowanÂą", a potem jeszcze po tysiÂąckroĂŚ poprawianÂą
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Uduchowiony Piotr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 30, 2012, 23:02:03 » |
|
miÂło, Âże to piszesz 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 30, 2012, 23:05:19 » |
|
Proponujê powróciÌ do w¹tku g³ównego  popiszemy sobie jak bêdzie czat Administratorzy for otrzymaj¹ przywilej zachowania porz¹dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl¹dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi¹c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywiœcie sposób wymiany pogl¹dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa. Nie wiem jak to sobie wyobra¿asz. Czasami zdarza mi siê myœleÌ, ¿e mo¿e moja wyobraŸnia jest ograniczona - a potem ¿ycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylê.Zobaczysz jak siê zmieni klimat tego miejsca, ca³kowicie od¿yje to forum. widzisz ¿e nie ¿yje. podaj nazwe skryptu jaki mia³by byÌ u¿yty i demo opcji superadmina. sêk tkwi w szczegó³ach zwykle. Ale moim zdaniem, skoro admini sobie nie radz¹ na forach (ogólnie) z flowem, bo albo jest nadkontrola albo chaos albo restrykcyjnie t³umi¹ przejaw niektórych informacji - albo skala dezinformacji wzrasta. Tudziesz ró¿ne interesy quasi ezoteryczno-swiatopogladowo-polityczne szybko daj¹ swój wyraz - to jak chcesz - ¿eby admini doszli do wspólnego regulaminu i ogarnêli taka zabawie na zywo? Na tym forum ugruntowa³em siê w przekonaniu ¿e skupianie niektorych odmiennoœci pogl¹dowych kompletnie nie ma sensu - bo zawsze jakaœ strona bêdzie siê czula poszkodowana. Po prostu pewne kontakty wogóle nie powinny miec miejsca. Tak siê kszta³tuje czasoprzestrzeù w naturze. W internecie mo¿emy odzwierciedlaÌ tê naturaln¹ lub tê sztuczn¹. Potem siê mno¿¹ urazone ambicje i poczucia godnoœci i inne takie ludzkie przypad³osci. A u¿ywanie maj¹ jedynie implanty, ich autorment
|
|
|
|
|
|
|
|