Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 03:59:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Takie male pytanko odnosnie forum i czatu .  (Przeczytany 15408 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Mav
Go¶æ
« : Marzec 22, 2011, 03:46:48 »

Hej ,
Na stronie jest link do czatu , ale mam takie dziwne wrazenie , ze nikt z niego nie korzysta ..
Dlaczego ?

Pozdrawiam
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2011, 03:51:07 »

bo taki czat to prze¿ytek jak siê niczego nie organizuje(czyli narzuca jaki¶ temat gdzie mo¿na szybko podyskutowaæ o okre¶lonej godz) to inni maj± to gdzie¶.
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 30, 2012, 16:17:08 »

Je¶li oto chodzi to zaproponowa³em pomys³ rozwoju czatu i forum ale zosta³o ono odrzucone przez Dariusza  Mrugniêcie. Wypowiedzia³ siê w imieniu wszystkich u¿ytkowników, ¿e na pewno siê na to nie zgodz± tyle, ¿e nikogo z nich nawet nie zapyta³ o zdanie.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 16:19:11 wys³ane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 30, 2012, 16:30:52 »

Je¶li oto chodzi to zaproponowa³em pomys³ rozwoju czatu i forum ale zosta³o ono odrzucone przez Dariusza  Mrugniêcie. Wypowiedzia³ siê w imieniu wszystkich u¿ytkowników, ¿e na pewno siê na to nie zgodz± tyle, ¿e nikogo z nich nawet nie zapyta³ o zdanie.

a co chcia³by¶ zmieniæ, bo je¶li chodzi o czat- to zgadzam siê z
bo taki czat to prze¿ytek jak siê niczego nie organizuje(czyli narzuca jaki¶ temat gdzie mo¿na szybko podyskutowaæ o okre¶lonej godz) to inni maj± to gdzie¶.
Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 30, 2012, 16:44:35 »

Udostêpniæ mo¿liwo¶æ korzystania z czatu co¶ podobnego jak na www.ezoforum.pl tyle, ¿e ten mo¿na umie¶ciæ na nieskoñczenie wiele witryn internetowych, a ka¿dy kto by z niego korzysta³ znalaz³by siê na tym samym czacie co inni ludzie z s±siednich for/stron.

Dlatego wpad³em na pomys³, aby zainicjowaæ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu mogliby¶my siê porozumiewaæ z u¿ytkownikami s±siednich for w internecie tak jakby¶my pisali na jednym. Instalacja tego czatu jest szybka i prosta, do tego nie wymaga nawet rejestracji u¿ytkowników i co wa¿ne - u³atwia komunikacje. Na w³asnym przyk³adzie przekona³em siê, ¿e o wiele inaczej rozmawia siê z lud¼mi w czasie tera¼niejszym ni¿ tak na forum, a w tym przypadku mogliby¶my porozumiewaæ siê z u¿ytkownikami innych for o podobnej tematyce pod warunkiem, ¿e ich Administracja wyrazi ochotê wspó³pracy.

Proponujê przeprowadziæ ankietê na ten temat dziêkujê.  Mrugniêcie

Trzeba o¿ywiæ to miejsce  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 16:45:56 wys³ane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 30, 2012, 16:46:08 »

Udostêpniæ mo¿liwo¶æ korzystania z czatu co¶ podobnego jak na www.ezoforum.pl tyle, ¿e ten mo¿na umie¶ciæ na nieskoñczenie wiele witryn internetowych, a ka¿dy kto by z niego korzysta³ znalaz³by siê na tym samym czacie co inni ludzie z s±siednich for/stron.

Dlatego wpad³em na pomys³, aby zainicjowaæ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu mogliby¶my siê porozumiewaæ z u¿ytkownikami s±siednich for w internecie tak jakby¶my pisali na jednym. Instalacja tego czatu jest szybka i prosta, do tego nie wymaga nawet rejestracji u¿ytkowników i co wa¿ne - u³atwia komunikacje. Na w³asnym przyk³adzie przekona³em siê, ¿e o wiele inaczej rozmawia siê z lud¼mi w czasie tera¼niejszym ni¿ tak na forum, a w tym przypadku mogliby¶my porozumiewaæ siê z u¿ytkownikami innych for o podobnej tematyce pod warunkiem, ¿e ich Administracja oka¿e wiêcej pokory i otworzy siê na wspó³pracê.

Proponujê przeprowadziæ ankietê na ten temat dziêkujê.  Mrugniêcie

Trzeba o¿ywiæ to miejsce  Mrugniêcie

to jest ciekawe- popieram U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 30, 2012, 16:48:32 »

dziêki songo!  Chichot

Twoje zdanie tutaj ma du¿o do powiedzenia. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 16:48:57 wys³ane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 30, 2012, 16:53:09 »

dziêki songo!  Chichot

Twoje zdanie tutaj ma du¿o do powiedzenia. U¶miech

tego nie wiedzia³em Mrugniêcie

pozdro U¶miech

Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 30, 2012, 17:11:14 »

Dziêki, wzajemnie  Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 30, 2012, 19:33:15 »

@Uduchowiony Piotr
wpad³em na pomys³, aby zainicjowaæ uniwersalny czat miêdzy wszystkimi forami ezoterycznymi w internecie, dziêki temu mogliby¶my siê porozumiewaæ z u¿ytkownikami s±siednich for w internecie tak jakby¶my pisali na jednym
Móg³by siê ba³agan zrobiæ. Nie s±dzisz, ze to mniej wiêcej tak, jakby zrobiæ jeden uniwersalny czat dla wszystkich lekarzy, bez wzglêdu na specjalizacjê ?
Oczywi¶cie z drugiej strony to mog³oby byæ interesuj±ce do¶wiadczenie, przynajmniej okaza³oby siê ,czy ma sens.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 30, 2012, 19:45:11 »

Mo¿na spróbowaæ. Czy bêdzie to fajne i trafione, oka¿e siê w praniu. Inicjatywê popieram. U¶miech
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 30, 2012, 20:00:01 »

W ka¿dej chwili mogê go udostêpniæ czekam tylko na pozytywne rozpatrzenie tego pomys³u, bo to oni musz± w panelu administracyjnym umie¶ciæ go. Dziêkujê za poparcie my¶lê, ¿e jest to warte uwagi - wieczorne rozmowy czasami przeci±gaj± siê do pó¼nych godzin. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 20:00:55 wys³ane przez Uduchowiony Piotr » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 30, 2012, 21:03:06 »

Na tym forum mielismy juz czat, ale nikogo to nie interesowalo . Ja niekiedy meldowalam sie na czacie, ale wlasciwie to sporadycznie kogos tam spotkalam. Oczywiscie jestem tez za.

Pozdrawiam Rafaela
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Styczeñ 30, 2012, 21:32:12 »

no có¿ je¶li o mnie osobi¶cie chodzi to jestem jak najbardziej go¶cinny cieszê siê, ¿e wy te¿  U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Styczeñ 30, 2012, 21:44:54 »

pomysl NIBY ciekawy.

Dobry sposób zeby zrobiæ spory ba³agan.
Nies±dze by na czacie mozna bylo co¶ uzgodniæ - chocby jasny  'temat omówienia'.

Nagle wszyscy z wszystkich forw na jednym czacie  Mrugniêcie))

Potencjalny Spam energetyczny. i spam klasyczny... i pewnie jeszcze niewiadomo sk±d.

Jestem przeciw.

Pomijaj±c skromny fakt, ¿e kto¶ w zmonopolizowany sposób bêdzie sobie zbiera³ w ten sposób numery ip

Oczywi¶cie mozna niewchodziæ.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 22:03:19 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Styczeñ 30, 2012, 21:55:57 »

Cytat: Piotr
Je¶li oto chodzi to zaproponowa³em pomys³ rozwoju czatu i forum ale zosta³o ono odrzucone przez Dariusza   Mrugniêcie

Rozumiem, ¿e mrugaj±ca okiem bu¼ka ma z³agodziæ formê. Du¿y u¶miech
Bo próbujesz manipulowaæ. Napisa³em Ci, ¿e to wspólne uzgodnienie, a dokona³em go wraz z drugim adminem naszego forum, czyli za >Stolo<.
Doszli¶my do wniosku, ¿e skoro nasze, forumowe forum "umar³o" to nie ma sensu tworzenie substytutów. Je¶li kto¶ tak lubi tê formê komunikacji zawsze znajdzie sposób na jej kontynuowanie.
Forum s³u¿y innemu celowi i niech tak pozostanie. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 30, 2012, 21:58:59 »

pomysl NIBY ciekawy.

Dobry sposób zeby zrobiæ spory ba³agan.
Nies±dze by na czacie mozna bylo co¶ uzgodniæ - chocby jasny  'temat omówienia'.
Nagle wszyscy z wszystkich forw na jednym czacie  Mrugniêcie))

Jestem przeciw.

Pomijaj±c skromny fakt, ¿e kto¶ w zmonopolizowany sposób bêdzie sobie zbiera³ w ten sposób numery ip

Administratorzy for otrzymaj± przywilej zachowania porz±dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl±dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi±c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywi¶cie sposób wymiany pogl±dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa. Czat nie posiada funkcji wgl±du na czyje¶ IP. Poza tym komu potrzebny adres IP? Chcesz siê przekonaæ to mo¿esz moderowaæ ten czat. Zg³aszasz siê na ochotnika?

"Nies±dze by na czacie mozna bylo co¶ uzgodniæ - chocby jasny  'temat omówienia'."

Czat posiada mo¿liwo¶æ otwierania prywatnych okien konwersacji.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bo próbujesz manipulowaæ.

Nie to ty manipulujesz wmawiaj±c mi, ¿e ja manipulujê kiedy nawet nikogo nie nak³aniam a grzecznie pytam ludzi co o tym my¶l± i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedzia³e¶ siê za u¿ytkowników my¶l±c, ¿e Ci pójd± za twoj± racj±, a okaza³o siê inaczej, ¿e ludzie s± przychylni pomys³owi. Chc± przekonaæ siê.

Scali³am posty. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 23:19:54 wys³ane przez janneth » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 30, 2012, 22:08:10 »

Administratorzy for otrzymaj± przywilej zachowania porz±dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl±dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi±c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywi¶cie sposób wymiany pogl±dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa.

Nie wiem jak to sobie wyobra¿asz.

Czasami zdarza mi siê my¶leæ, ¿e mo¿e moja wyobra¼nia jest ograniczona - a potem ¿ycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylê.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Styczeñ 30, 2012, 22:09:42 »

Nie to ty manipulujesz wmawiaj±c mi, ¿e ja manipulujê kiedy nawet nikogo nie nak³aniam a grzecznie pytam ludzi co o tym my¶l± i sam widzisz tego efekty. A ty na privie wypowiedzia³e¶ siê za u¿ytkowników my¶l±c, ¿e Ci pójd± za twoj± racj±, a okaza³o siê inaczej, ¿e ludzie s± przychylni pomys³owi. Chc± przekonaæ siê.

Ludzie mog± sobie chcieæ. Tu nie ma zastosowania demokracja. Rz±dzi jednostka. Ot, co.  Du¿y u¶miech
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Styczeñ 30, 2012, 22:12:41 »

Administratorzy for otrzymaj± przywilej zachowania porz±dku w sensie moderowania, sam czat pos³u¿y siê do wymiany pogl±dów o tematyce omawianej powszechnie na forach ezoterycznych, religijnych, filozoficznych i spirytystycznych jak na przyk³ad to. Ogó³em mówi±c - o tematyce duchowej czy te¿ rozwoju duchowego. Oczywi¶cie sposób wymiany pogl±dów bêdzie podjêty regulaminem uczestnictwa.

Czasami zdarza mi siê my¶leæ, ¿e mo¿e moja wyobra¼nia jest ograniczona - a potem ¿ycie pokazuje ze jednak nie moja. Ale moze sie mylê.

Zobaczysz jak siê zmieni klimat tego miejsca, ca³kowicie od¿yje to forum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ludzie mog± sobie chcieæ. Tu nie ma zastosowania demokracja. Rz±dzi jednostka. Ot, co.  Du¿y u¶miech

Dziêki komu rz±dzi Mrugniêcie ?

Scali³am posty. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 23:18:11 wys³ane przez janneth » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 30, 2012, 22:22:55 »

Dziêki komu rz±dzi Mrugniêcie ?

A co proponujesz? Zamach stanu?  Du¿y u¶miech
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Styczeñ 30, 2012, 22:30:35 »

Proponujê powróciæ do w±tku g³ównego  Mrugniêcie na inny temat popiszemy sobie na czacie, który chcê tutaj udostêpniæ.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 30, 2012, 22:47:07 wys³ane przez Piotr » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Styczeñ 30, 2012, 22:57:53 »

Czat to mi przede wszystkim nie dzia³a U¶miech ...sprawdzi³am sobie z ciekawo¶ci. Wam te¿?
A czasy, gdy siê na nim gada³o, pamiêtam doskonale. Temat przewodni nigdy nie by³ potrzebny. Wchodzi³o siê i rozmawia³o o tematach poruszanych na forum, o zainteresowaniach; tylko w bardziej bezpo¶redniej i "ludzkiej" formie, znacznie swobodniej ni¿ tutaj, gdzie ka¿da wypowied¼ wydaje siê byæ napuszon±, z rozwag± "kaligrafowan±", a potem jeszcze po tysi±ckroæ poprawian± Du¿y u¶miech 

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Uduchowiony Piotr
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Styczeñ 30, 2012, 23:02:03 »

mi³o, ¿e to piszesz U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Styczeñ 30, 2012, 23:05:19 »

Proponujê powróciæ do w±tku g³ównego  Mrugniêcie popiszemy sobie jak bêdzie  czat

Zobaczysz jak siê zmieni klimat tego miejsca, ca³kowicie od¿yje to forum.

Mrugniêcie
widzisz ¿e nie ¿yje.

podaj nazwe skryptu jaki mia³by byæ u¿yty i demo opcji superadmina.

sêk tkwi w szczegó³ach zwykle.

Ale moim zdaniem, skoro admini sobie nie radz± na forach (ogólnie) z flowem,
bo albo jest nadkontrola albo chaos
albo restrykcyjnie t³umi± przejaw niektórych informacji - albo skala dezinformacji wzrasta.

Tudziesz ró¿ne interesy quasi ezoteryczno-swiatopogladowo-polityczne szybko daj± swój wyraz
- to jak chcesz  - ¿eby admini doszli do wspólnego regulaminu  i ogarnêli taka zabawie na zywo?

Na tym forum ugruntowa³em siê w  przekonaniu ¿e skupianie niektorych odmienno¶ci pogl±dowych kompletnie nie ma sensu - bo zawsze jaka¶ strona bêdzie siê czula poszkodowana.
Po prostu pewne kontakty wogóle nie powinny miec miejsca.

Tak siê kszta³tuje czasoprzestrzeñ w naturze.
W internecie mo¿emy odzwierciedlaæ tê naturaln± lub tê sztuczn±.

Potem siê mno¿± urazone ambicje i poczucia godno¶ci i inne takie ludzkie przypad³osci.

A u¿ywanie maj± jedynie implanty, ich autorment
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: