Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 16:14:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ministerstwo staro¿ytno¶ci  (Przeczytany 6325 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« : Marzec 23, 2011, 22:55:01 »

Wracaj±c do tematu, to zauwarzy³em, ¿e ca³kowicie bez echa przeszed³ nius na temat wywalenia po wielu latach DR ZAHIEGO HAWASSA i zast±pienia profesorem, który podpisa³ siê pod umow± trójstronn±(UW-D¦-UK) oraz by³ kierownikiem wykopalisk przy piramidzie mu³owej.

Czy¿by niektórym forumowiczom z tego powodu zabrak³o przys³owiowego "jêzyka w gêbie..."?

Witaj Sobek U¶miech  No w³a¶nie liczy³am ¿e, kto¶  skomentuje tê wiadomo¶æ ,a tu tymczasem nic  Z politowaniem  Pewnie zwolennicy Pch ,boj± siê "zapeszyæ " a przeciwników zatka³o ?  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2011, 23:05:46 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2011, 22:00:27 »

W czym mia³o niby mnie zatkaæ? To¿ nie £obos/samcio twierdzili, ¿e Hawass to ich cz³owiek i oczywi¶cie pomo¿e gdy bêdzie ju¿ czas? Mam przytoczyæ odpowiedni fragment sesji?
Ponadto - jaki sens ma aktualnie udowadnianie k³amstw skoro sam "naczelny" - samcio przyzna³ siê, ¿e ko³owa³ swoich wyznawców, bo tego potrzebowali? - równie¿ na ¿yczenie s³u¿ê odpowiednim cytatem z sesji
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Marzec 25, 2011, 11:40:57 »

Cytat: arteq
W czym mia³o niby mnie zatkaæ? To¿ nie £obos/samcio twierdzili, ¿e Hawass to ich cz³owiek i oczywi¶cie pomo¿e gdy bêdzie ju¿ czas?

Ty piszesz o Hawassie, którego ju¿ nie ma! Ja piszê o PROF. DR ALAA ELDIN SHAHEEN, który "przej±³ pa³eczke".

Mam przytoczyæ odpowiedni fragment sesji?

Ty chcesz przytaczaæ jakie¶ fragmenty sesji, ja piszê O FAKTACH, które NIEZPRZECZALNIE mia³y miejsce w Egipcie. Odnoszê wra¿enie Arturze, ¿e ¿yjemy w dwóch ró¿nych ¶wiatach...

Dlatego ja jako RACJONALISTA proszê Cie aby¶ odniós³ siê do FAKTU ZMIANY g³ównego stanowiska w MINISTERSTWIE STARO¯YTNO¦CI, a nie do tego co kiedy¶ mówi³: "Enki vel Samcio" czy "Lucyna & Ska"....
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 25, 2011, 12:24:37 »

Piszê o tym jak wielu forumowiczów zaciekle broni³o £obos i tego co mówi³±, gdy ja wykazywa³em, ¿e w wielu przypadkach po prostu perfidnie k³amie. Chodzi o to, ¿e nadal wielu forumowiczów trzma siê pch i patrzy z uwielbieniem i nadal jest za¶lepionych i naiwnych - bo jak inaczej okre¶liæ ich zachowania w ¶wietle gdy sam samcio/£obos przyznali siê do k³amstwa. To s± fakty. Dlaczego nagle mamy o tym zapomnieæ? Bo wielu osobom jest wstyd, ¿e da³o siê manipulowaæ? Bo wychodzi na jaw ich fanatyzm i dziecinno¶æ pokrzykiwañ?

To, ¿e zmieni³ siê cz³owiek zawiaduj±cy jak±¶ instytucj±? - nie wiem co w tym ma byæ dziwnego. Tym bardziej w ¶wietle okoliczno¶ci - zmiany ekipy rz±dz±cej z któr± Hawass by³ mocno zwi±zany.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Marzec 25, 2011, 20:01:08 »

W takim razie co osi±gn±³ pch dziêki temu, ¿e taki a owaki zasiad³ na danym stanowisku? Tylko konkrety, bez przewidywañ i ¿yczeñ - które s± aktualnie jedynie w sferze marzeñ. Ze swojej strony pos³ugujê siê w znacznej czê¶ci faktami. Ty zdajesz siê stawiaæ na równi (jako pewnik) swoje pojedyncze marzenie (ca³± nadziejê pok³adasz w objêciu stanowiska) z "moimi" faktami (udowodnionymi licznymi k³amstwami).

Nie odbieram nikomu wolnej woli - niech wierz± sobie w co chc±. Wskazujê jedynie na jawne k³amstwa, które ju¿ pad³y.

Jasne, biedny pch - rzucane k³ody pod nogi, permanentne przeszkadzanie jednym s³owem "do szko³y pod górkê". Mo¿e wypada³o nieco pochyliæ g³owê i wykazaæ nieco pokory zamiast przepowiadaæ rzucenie na kolana ca³ego ¶wiatka archeologicznego... Buta, zarozumia³o¶æ i pycha na ka¿dym kroku: np. prace porz±dkowe (jasno to by³o napisane na pozwoleniu) nazywaæ pracami archeologicznymi. Takie przedstawianie rzeczywisto¶ci nazywa siê - i to delikatnie mówi±c - manipulacj±. 

Skoro kto¶ odchodzi ze stanowiska to logicznym jest ¿e kto¶ inny je zajmie - to raz. Dwa - nie¶mia³o przypomnê, ¿e "przepowiadane" by³o, ¿e to Hawass jest ich cz³owiekiem i im pomo¿e. Tylko proszê, nie mówcie teraz, ¿e pomóg³... odchodz±c ze stanowiska... (dobrowolnie tego nie zrobi³).

Moje stanowisko od pocz±tku jest takie samo, to co napisa³em 2 lata temu podpiszê i dzisiaj. Nie muszê "zmieniaæ" wyk³±dni jak robi to nieprzerwanie i permanentnie pch.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 25, 2011, 23:23:09 »

Chodzi o to, ¿e nadal wielu forumowiczów trzma siê pch i patrzy z uwielbieniem i nadal jest za¶lepionych i naiwnych - bo jak inaczej okre¶liæ ich zachowania w ¶wietle gdy sam samcio/£obos przyznali siê do k³amstwa. To s± fakty. Dlaczego nagle mamy o tym zapomnieæ? Bo wielu osobom jest wstyd, ¿e da³o siê manipulowaæ? Bo wychodzi na jaw ich fanatyzm i dziecinno¶æ pokrzykiwañ?

>Arteq< wyczuwam nutkê ¿alu, ¿e to za¶lepienie i uwielbienie kieruj± w stronê ... nie tê "jedynie s³uszn±". Du¿y u¶miech
Osobi¶cie od pocz±tku by³em umiarkowanym zwolennikiem PCH i w dalszym ci±gu takim pozostajê, pomimo to nie uwa¿am siebie za za¶lepionego, za naiwnego, ni te¿ nie spozieram w nic i nikogo z uwielbieniem.
Jasne, ze dostrzegam wiele dziwnych, nie do koñca normalnych zjawisk w PCH, ale pamiêtam te¿ o tym, ze jak ka¿d± organizacjê (równie¿ kk) tak i tê tworz± nie anio³owie, a zwykli ludzie.
PCH bêdê kibicowa³ choæby ze zwyk³ej sympatii, bo to dziêki nim otworzy³y mi siê oczy zdecydowanie szerzej ni¿ mia³o to miejsce do czasu "przed PCH".
Je¶li kogo¶ to dra¿ni, no to ten kto¶ ma problem ... ze sob±.
Je¶li dla kogo¶ jest to fanatyzmem, no to ten kto¶ ma problem ... ze sob±.

Tyle tytu³em ofa, za¶ o komentowaniu zmian na sto³kach w NRS. Co tu komentowaæ?
Osobi¶cie nie gustujê w spekulacjach typu - czy to En-Ki doprowadzi³ do tej zmiany, czy jaki inny "palec ..."?  Du¿y u¶miech
Nast±pi³y i uwa¿am, ¿e dobrze. Teraz bêdziemy obserwowaæ rozwój wydarzeñ.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 26, 2011, 10:21:08 »

Nie mam ¿adnego ¿alu odno¶nie kierunku za¶lepienia. Wiem, ¿e pijesz do KK, wiêc powiem Ci, ¿e jak widzê w KK jest te¿ wielu za¶lepionych i oczywi¶cie nie jest to dobre, ani dla KK anie tez dla nich samych. Nigdy nie u¿y³em okre¶lenia "jedyna s³uszna" ani tez nie agitowa³em.

Czy okre¶li³bym ¿e mnie pch dra¿ni? Nie, nie dra¿ni. W gruncie rzeczy to mi ich ¿al - to s³owo najbardziej chyba pasowa³oby.
Fanatyzm... tak, widzê wiele postaw fanatycznych, nikogo za uszy nie wyci±gam, prawo do komentarza jak na razie mam. 
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: