Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 00:59:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Cel  (Przeczytany 9181 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pheasant
Gość
Cel
« : Marzec 28, 2011, 21:57:45 »

A ja mam takie pytanie moÂże trochĂŞ wyda siĂŞ dziwne dla niektĂłry: ale wÂłaÂściwie jaki jest cel tego forum???
Tak za nim siĂŞ rozkrĂŞcĂŞ chciaÂłabym wiedzieĂŚ o co chodzi???
arteq
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 28, 2011, 22:08:41 »

G³ównie to czekamy na nowych ktĂłrzy zadadzÂą pytanie: a po co to wszystko?  ;]
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #2 : Marzec 28, 2011, 22:11:08 »

Swobodna wymiana myÂśli i sÂądĂłw na tematy zdefiniowane w spisie treÂści Forum, z uwzglĂŞdnieniem jego Regulaminu.

Powodzenia...  MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 28, 2011, 22:24:14 »

Ej Krzysiek, no powiedz "nowemu" prawdê. CzêœÌ wpada tutaj pograÌ, czeœÌ poproroczyÌ, a czêœÌ siê powy¿ywaÌ.
ptak
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 28, 2011, 22:29:32 »

A Ty Artqu po co tu wpadasz?  UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #5 : Marzec 28, 2011, 22:32:18 »

G³ównie to czekamy na nowych ktĂłrzy zadadzÂą pytanie: a po co to wszystko?  ;]

ArtuÂś ty jak zwykle mnie nie zawiodÂłeÂś DuÂży uÂśmiech wiedziaÂłam ( miaÂłam przeczucie) Âże pierwszy odezwiesz siĂŞ w tym temacie (specjalnie czekaÂłam) DuÂży uÂśmiech
Super ! rozbawiÂłeÂś mnie na dobranoc DuÂży uÂśmiech

A ja mam takie pytanie moÂże trochĂŞ wyda siĂŞ dziwne dla niektĂłry: ale wÂłaÂściwie jaki jest cel tego forum???
Tak za nim siĂŞ rozkrĂŞcĂŞ chciaÂłabym wiedzieĂŚ o co chodzi???
pheasant

Rozmowy ,wymiana informacji i to wszystko o czym napisali Krzysiek i Arteq  UÂśmiech
Witaj na forum:)

« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2011, 22:34:28 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #6 : Marzec 28, 2011, 22:39:20 »

ZapomniaÂłem dodaĂŚ, Âże aktywnie wpisujemy siĂŞ w misjĂŞ ratowania Âświata przed zagÂładÂą poprzez umoÂżliwienie wyspecjalizowanej grupie ludzi odnalezienia Wielkiego Labiryntu i mumii pewnego faraona, ktĂłra umieszczona w Wielkiej Piramidzie spowoduje ochronĂŞ Ziemi przed siÂłami zÂła i ciemnoÂści, ktĂłre i tu, na tym forum siĂŞ manifestujÂą w postaci podgryzania sobie gardeÂł i topienia w ÂłyÂżce wody wszelkich oponentĂłw majÂących inne zdanie, niÂż je gÂłoszÂący, a to wszystko pod sztandarami miÂłoÂści bezwarunkowej. Uff!

A tak poza tym jest fajnie  DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #7 : Marzec 28, 2011, 22:44:08 »

Cytat: Krzysiek
A tak poza tym jest fajnie

I prawie jak w rodzinie.  DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #8 : Marzec 28, 2011, 22:57:20 »

No jak to po co? Wiadomo - poj¹trzyÌ i ¿ó³ci¹ postrzykaÌ, robiê tutaj za kibola stadionowego - tak s³ysza³em...

aaa, bo zapomniaÂłbym - zwÂłaszcza gdy mnie ksiÂądz proboszcz o to poprosi, czytaj: naÂśle   :]
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2011, 22:58:30 wysłane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Marzec 28, 2011, 23:00:03 »

No jak to po co? Wiadomo - poj¹trzyÌ i ¿ó³ci¹ postrzykaÌ, robiê tutaj za kibola stadionowego - tak s³ysza³em...

Bzdura totalna! Arteq wpada rozweselaĂŚ Chanell. WyraÂźnie przecieÂż napisaÂła:

ArtuÂś ty jak zwykle mnie nie zawiodÂłeÂś DuÂży uÂśmiech wiedziaÂłam ( miaÂłam przeczucie) Âże pierwszy odezwiesz siĂŞ w tym temacie (specjalnie czekaÂłam) DuÂży uÂśmiech
Super ! rozbawiÂłeÂś mnie na dobranoc DuÂży uÂśmiech

Witaj pheasant UÂśmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
pheasant
Gość
« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2011, 11:52:08 »

O jakie ciepÂłe przywitanie. DziĂŞkujĂŞ Wam. Jestem mile zaskoczona UÂśmiech W sumie to chyba wpadÂłam w tym samym celu co arteq, jeÂśli nie Âżartuje z tym ksiĂŞdzem proboszczem. Mnie wÂłaÂściwie Âżaden ksiÂądz nie nasÂłaÂł, ale jestem praktykujÂącÂą katoliczkÂą i chciaÂłam trochĂŞ Was nawrĂłciĂŚ? (wiecie mamy takÂą misjĂŞ w KoÂściele) , ale to chyba zÂłe sÂłowo. W kaÂżdym razie po takim ciepÂłym przywitaniu musze przyznaĂŚ Âże rĂłwne z Was chÂłopy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2011, 11:53:43 wysłane przez pheasant » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2011, 12:49:42 »

Witaj, nie jest tak zle, ja np.interesuje sie aniolami. Jak dotad nikt mi nie sprawil zadnej przykrosci z powodu pisania tego tematu. Mozesz sama sie przekonac na co ja sobie pozwalam na tym forum a oto link do tego tematu: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=508.0
Poza tym witam Cie bardzo serdecznie na tym forum. Rafaela
pheasant
Gość
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 07, 2011, 13:34:21 »

Ostatnio zastanawia³am siê sama czemu wiêkszoœÌ z nas wchodzi na to forum.
I wiecie do jakich doszÂłam wniskĂłw???

Jest to SAMOTNO¦Æ  Zawstydzony

Niestety wiêkszoœÌ z nas nie ma poprostu nic innego do roboty. Poprawcie mnie jeœli siê mylê.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 10, 2011, 20:30:19 »

MĂłwiĂŞ za siebie, ale w moim przypadku to chybione twierdzenie. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
pheasant
Gość
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 10, 2011, 22:08:14 »

Chyba tak, bo ostatnio jesteÂś bardzo zajĂŞty.
Ja osobiÂście postanowiÂłam coÂś z tym zrobiĂŚ i wziĂŞÂłam siĂŞ do roboty. Zapytacie co robie?, ale nie chcĂŞ siĂŞ chwaliĂŚ wiĂŞc nie powiem UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 11, 2011, 08:21:14 »

Ja rĂłwnieÂż wpadam tu sobie pogadaĂŚ i wymieniĂŚ poglÂądy.  Poza tym nic nie dzieje siĂŞ przez przypadek wiĂŞc i na tym forum wszyscy znaleÂźliÂśmy siĂŞ po to, aby sobie wzajemnie  - w ró¿nym sensie - pomagaĂŚ w rozwoju.
Wkrótce za³o¿ê nowy temat, w którym bedzie trochê naukowych doniesieù, ale przede wszystkim bêdzie o praktycznym zastosowaniu tej nowej nauki. Nauki,która przenika siê z dalekowschodni¹ ezoteryk¹. Moim celem jest sianie informacji i odkrywanie nowych horyzontów.

pozdr
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 11, 2011, 09:29:54 »

Ostatnio zastanawia³am siê sama czemu wiêkszoœÌ z nas wchodzi na to forum.
I wiecie do jakich doszÂłam wniskĂłw???

Jest to SAMOTNO¦Æ  Zawstydzony

Niestety wiêkszoœÌ z nas nie ma poprostu nic innego do roboty. Poprawcie mnie jeœli siê mylê.

Internet co ciekawe w swoim za³o¿eniu przez ich twórców nie by³ chyba przede wszystkim tworzony w celu ³¹czenia siê ludzi i wymienianiu pogl¹dów, ale taka jest jego ogromna rola- zw³aszcza teraz, i samotnoœÌ mo¿e byÌ jakimœ czynnikiem, ale przecie¿ nie g³ównym powodem korzystania z sieci. Pewnie s¹ osoby które nie maj¹ kompletnie nic lepszego do roboty, ale raczej to wyj¹tki ni¿ wiêkszoœÌ forumowiczów.
Cel, czy musi byÌ jasno sprecyzowany cel?, w ca³ym ¿yciu robimy rzeczy pozornie bez celu, nie zastawiamy siê na nim, ale czy to znaczy ¿e on nie istnieje,- chyba nie- po prostu jeszcze o nim nie wiemy. Pytanie o cel,- to jak pytanie o sens ¿ycia, a mo¿e to poeta ma racjê, ¿e wa¿ne jest iœÌ drog¹ i zbieraÌ doœwiadczenia (i reszta nie liczy siê)!?
No i zgadzam siĂŞ z eastem

PS.
ZmarÂł Paul Baran - twĂłrca podstaw internetu
Paul Baran (ur. 29 kwietnia 1926 w Grodnie, zm. 26 marca 2011) − amerykaĂąski informatyk polskiego pochodzenia, znany jako "ojciec internetu"
28-03-2011 14:57

Zmar³ Paul Baran, twórca technologii le¿¹cej u podstaw internetu. Baran w latach 60. ubieg³ego wieku wpad³ na pomys³ rozproszenia sieci komputerowych, dziêki czemu ewentualny atak na infrastrukturê nie zak³óci³by ca³kowicie komunikacji. To Baran jako pierwszy zaproponowa³ podzielenie informacji na "bloki danych" i wysy³anie ich przez rozproszone wêz³y w sieci. Przypomnijmy, ¿e by³a to epoka zimnej wojny i Rand Corporation, w której wówczas pracowa³ Baran, myœla³a o metodach obrony sieci komputerowych przed atakiem nuklearnym.

Koncepcje Barana udoskonali³ brytyjski naukowiec Donald Davies i pomys³ wykorzystywania pakietów oraz ich prze³¹czania sta³ siê podstaw¹ architektury sieci wojskowych i - z czasem - internetu.

Paul nie obawia³ siê iœÌ pod pr¹d, gdy wszyscy uwa¿ali, ¿e istnieje tylko jeden w³aœciwy sposób osi¹gniêcia celu - mówi Vinton Cerf, jeden z ojców internetu i wieloletni przyjaciel Barana.

David Baran, syn zmarÂłego, mĂłwi, Âże niedawno ojciec pokazaÂł mu swoje zapiski wykonane w 1966 roku. Uczony zastanawiaÂł siĂŞ wĂłwczas, jak ludzie bĂŞdÂą wykorzystywali sieci telekomunikacyjne. StwierdziÂł, Âże do roku 2000 bĂŞdziemy uÂżywali tych sieci do robienia zakupĂłw i czytania informacji. WĂłwczas wyglÂądaÂło to na bajania szaleĂąca - mĂłwi David.

Paul Baran urodzi³ siê w 1926 roku w polskim wówczas Grodnie. Dwa lata póŸniej jego rodzina przenios³a siê do Filadelfii. Baran ukoùczy³ studia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles i rozpocz¹³ pracê w RAND Corporations.

W póŸniejszym ¿yciu zawodowym bra³ udzia³ w pracach nad technologiami, które pozwoli³y na stworzenie bankomatów, modemów DSL, opracowa³ wykrywacz metali wykorzystywany na lotniskach, za³o¿y³ firmê Metricom, która stworzy³a Ricochet. By³ te¿ za³o¿ycielem firm Com21 (modemy kablowe) i GoBackTV (wyposa¿enie sieciowe dla operatorów telewizyjnych), a w ostatnich latach za³o¿y³ te¿ Plaster Networks, przedsiêbiorstwo specjalizuj¹ce siê w ³¹czeniu domowych urz¹dzeù za pomoc¹ ju¿ istniej¹cego okablowania.

Paul Baran zmarÂł w swoim domu w wyniku komplikacji wywoÂłanych nowotworem pÂłuc.

Autor: Mariusz BÂłoĂąski

ÂŹrĂłdÂło: BBC
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 09:30:15 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: