Pozwól ¿e doradzê Ci jedn± rzecz Sventer. Zapominasz czasem o znakach interpunkcyjnych, takich jak przecinek, my¶lnik, kropka itd.
Nie mówi ¿e ja jestem jakim¶ ekspertem od tego, ale przynajmniej siê staram.
W ka¿dym razie du¿o ³atwiej by³oby czytaæ Twoj± wypowied¼, a tak jest niestety trudno i to bardzo.
W sumie rzadko siê wypowiadam tu bo mo¿na do g³owy dostaæ czytaj±ce te pseudo informacje wypowiedzi itd.
O kogo Ci chodzi w tym zdaniu Sventer. Je¶li bys tak napisa³ na forum dla katolików tylko to bym zrozumia³a, a tak to nie wiem do kogo mam to odnie¶æ??? Ja jestem na tym forum od 2 tyg. tylko.
W sumie rzadko siê wypowiadam tu bo mo¿na do g³owy dostaæ czytaj±ce te pseudo informacje wypowiedzi itd. Chcecie traæcie czas sobie na bo¿ku ja wolê zaj±æ siê czym¶ innym. Ale to ju¿ nie d³ugo bêdzie ¿eby cokolwiek robiæ ludzi obud¼cie siê w koñcu bo nie ma czasu na walkê ze sob± z innymi lud¼mi ani tez na to aby zastanawiaæ siê nad tym jak jest Bóg, jaki mo¿e byæ i czy wg. istnieje. ¯yjemy w czasach gdzie jest coraz ciê¿ej ludziom. 2 miliardy istnieñ na tej planecie maj± problemy z podstawowymi potrzebami higien± itd.
Analfabeci dooko³a itd. mamy 3 wojnê ¶wiatow± rocznie w ka¿dym z pañstwa z powodu morderstwo chorób. itd. umiera setki tysiêcy ludzi. A bêdzie jeszcze gorzej, jak my¶licie dlaczego rosn± wydatki na NFZ itd.? z powodu coraz wiecej chorych. Mo¿e gdyby p³acili lekarzom za wyleczenie pacjenta by³oby lepiej bo tak to tylko p³aca im za "leczenie" a nie wyleczenie.
Ogólnie ta ca³a wypowied¼ bardzo m±dra tylko to jedno zdanie na pocz±tku.
A planeta tego nie wytrzymuje.
No w³a¶nie co my na tym forum robimy dla naszej planety?
Mo¿e mnie kto¶ u¶wiadomiæ???
Ja na przyk³ad sortuje ¶mieci. Papier, szk³o, plastik itd.
Kurczê ogólnie przyznaje ¿e bardzo m±dra ta Twoja
Sventer wypowied¼. Oprócz oczywi¶cie fragmentów obwiniaj±cych religiê. Niestety jak siê nie ma do kogo przyczepiæ to zawsze przyczepiaj± siê do chrze¶cijan. I mamy teraz przyk³ady:
Syria, Libia, Egipt
To tylko 3 z wielu pañstw gdzie prze¶laduj± chrze¶cijan niestety