Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 18:30:35

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: CO NAM DAJE SYSTEM?  (Przeczytany 9600 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
quetzalcoatl44
Gość
« : Kwiecień 07, 2011, 21:09:55 »

no poza iluzoryczna dostepnoscia wszystkiego, daje nam wlasciwie nic - jezeli ktos w skupieniu nie potrafi wybierac a raczej jest bardzo malo takich ludzi..a zabiera wlasciwie wszystko czyni z nas niewolnikow, ludzie zyja jak maszyny nie zdajac sobie sprawy z tego, poprzez oglupienie jest zabierana ludziom duszy, bo wiekszosc ludzi traci kontakt z wlasna podswiadomoscia i swiatem duchowym...wiec jaki z tego wszystkiego sens, czy naprawde nie najwyzszy czas sie przeciwstawic? albo przynajmniej wyjsc z Babilonu
tutaj link do tego co pisala greta hm dla mnie to tez troche odjechane ale jakas czesc prawdy w tym jest...(tak samo jesli chodzi o egipt i libie ) wszystko to jeden wielki spisek cern 666, watykan, maniplacje czasem itd... nie mamy wyjscia jest gorzej niz w matrixsie...UÂśmiech

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6709.0

ciekawa gra .. , UÂśmiech zwiazna jest z ogdoad, to jako ciekawostka..
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfit1Vz7E5mIsQppqqljPmG0oqu6xfOr8uATYqTQnPcGH3yyXb

manipulowanie czasem odbywa sie za pomoca ogdoad i phi

a to rzeczywistosc - to oko, kulka, stalo przy wtc i symbolizuje kabe ten szescian w mekce

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQsnYbsm8MkRMeadvZmtEalEVrJj3-Ctx-3Ht64mKikOnAbv_aW

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRlNk6qqk9VTpANU4Ed7VseOgqyGi937TD-Yl4IG3V1nuuqL2svpg

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTiPGQQrJpau4_e812TXteY4eWTHfGpJAyElf-NMt9abqSmyL6lA

to ma byc nowy budynek na planie osmiokata

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDIgM3N8xSvabf6yQqdaa0FD9EpRNJjIbGmdoeS7Ur_00iUmmK85ltNnWbEA

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxxtO-jHkebTGEfjYse__2qH5vjhTZZ57J4tlJnn1MN0R4k9fs

a to detektor w cern

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBEkAASpgeydEDK6AoQOi-fS9n8CjmDlBjWicDgnIPNm4Us2BwFg

czyli wszystko jest robione jako jakis rytual, ale chyba staje sie jasne ze to zaden pozytywny rytual..?
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 08, 2011, 08:41:27 »

Co nam daje System ?
OprĂłcz tego , co napisaÂłeÂś , quetz , a wyglÂąda na to, Âże na System moÂżna patrzeĂŚ jak na jak¹œ okultystycznÂą , ponadnarodowÂą religiĂŞ , opartÂą na kulcie pieniÂądza , daje nam  ... iluzje. Iluzje ,ktĂłre sÂą tak rzeczywiste, Âże w nie wierzymy. Bo moÂżemy je dotkn¹Ì i powÂąchaĂŚ.
Ale System to tylko System. MoÂżna go wykorzystaĂŚ dla dobra ludzkoÂści. JeÂśli najpierw zmienimy siebie.To tak jak zmiana podejÂścia z "myÂślĂŞ wiĂŞc jestem" na " JESTEM , a myÂśl to tylko narzĂŞdzie wtĂłrne".
 PoniewaÂż JESTEM istniaÂło tu zanim pojawiÂł siĂŞ umysÂł,wiĂŞc jest spora szansa, Âże wiĂŞcej ÂświadomoÂści JAM JEST wÂśrĂłd ludzi , spowoduje zmianĂŞ w kaÂżdej Âżywej istocie, rĂłwnieÂż u tych, ktĂłrzy kierujÂą Systemem.  Dlatego tak waÂżni jesteÂśmy, kaÂżdy z nas. Nie chodzi o to jak i co myÂślimy, ale to czy rozumiemy kim JESTEÂŚMY?

Poza tym System nie na wszystkich Âżeruje.  Norwegowie np dziĂŞki bogactwom naturalnym stali siĂŞ "arabami pó³nocy".  Ostatnio okazuje siĂŞ, Âże i Polska moÂże mieĂŚ szansĂŞ staĂŚ siĂŞ pupilkiem Systemu :

W zeszÂłym roku rzÂądy Polski i USA podpisaÂły porozumienie o naszym udziale w amerykaĂąskiej Globalnej Inicjatywie Gazu ÂŁupkowego. DziĂŞki temu korzystamy z pomocy amerykaĂąskich fachowcĂłw od ÂłupkĂłw. Ale przedsiĂŞbiorcy byli szybsi i juÂż od 2007 r. dostawali koncesje na szukanie gazu Âłupkowego w Polsce. Ministerstwo ÂŚrodowiska wydaÂło juÂż ponad 90 takich zezwoleĂą, takÂże takim tuzom, jak amerykaĂąskie koncerny paliwowe ExxonMobil, Chevron i ConocoPhillips

WiĂŞcej... http://wyborcza.pl/1,75478,9396872,Polska_lezy_na_gazie.html#ixzz1IulkdqVq

Oznacza to, Âże dopiero teraz wielkie USA przypomni sobie o  "tradycyjnej" przyjaÂźni polsko-amerykaĂąskiej. Nie wiem czy to dla nas dobrze , czy Âźle , ale wyglÂąda na to, Âże Polska ma najlepsze, bo najbardziej dostĂŞpne, zÂłoÂża gazu ziemnego o zasobach na co najmniej 300 lat. DuÂżo wiĂŞcej niÂż Norwegia.
Ciekawe czy wykorzystamy tĂŞ szansĂŞ , czy jak zwykle chciwi politycy sprzedadzÂą nasz skarb za srebrniki ?
mmt
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 08, 2011, 18:59:40 »

System...
On nam daje jedynie jakieÂś tam reguÂłki, prawa, ogĂłlny sposĂłb Âżycia.
Lecz kto powiedziaÂł, Âże skoro dajÂą to trzeba braĂŚ? Chichot
WiêkszoœÌ ludzi "bierze" to co "daje" system, przez œrodowisko w jakim siê wychowuje.
Ja urodziÂłem siĂŞ w rodzinie opartej o system, ÂżyÂłem w niej przez spory okres czasu. Gdybym wiedziaÂł wczeÂśniej, Âże mam wybĂłr od razu bym wyszedÂł z systemu.

Z tego co widzĂŞ ludzie sÂą zaÂślepieni, tak jak i ja byÂłem.
Trzeba im jakoœ pokazaÌ mo¿liwoœÌ wyjœcia. Mam nadziejê, ¿e os³ona Ziemi, któr¹ aktywuj¹ ludzie z projektu Cheops, otworzy ludziom oczy i wyprowadzi ich z zaœlepienia. Mrugniêcie
east
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 08, 2011, 19:29:30 »

mmt tylko Twoja wÂłasna osÂłona moÂże  Ci otworzyĂŚ oczy. ÂŻaden tam Projekt. System moÂżna sobie przerobiĂŚ. Np z benzynowego na gazowy hehe MrugniĂŞcie
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 08, 2011, 20:18:50 »

trzeba bedzie z czegos zrezygnowac, albo zachowac dusze albo ja stracic UÂśmiech, ogolnie i tak wszystko zmierza donikad wiec trzeba wybierac i cos przeciwdzialac UÂśmiech jezeli biblijne wydarzenia sie potwierdzaja a raczej tak jest i ogolnie to jest wszystko pozbawione jakiegos glebszego sensu poza okultystycznymi machlojkami i odczlowieczaniem ludzi wiec nic sie nie traci a mozna tylko zyskac
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 20:23:17 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
mmt
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 08, 2011, 21:49:55 »

Wiem, ¿e ka¿dy mo¿e siê sam otworzyÌ. Ale ludzie potrzebuj¹ jakiegoœ 'bodŸca', który poka¿e im, ¿e istnieje mo¿liwoœÌ, otwarcia siê.

Przynajmniej w moim przypadku tak byÂło. UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #6 : Maj 30, 2011, 13:24:23 »

Witajcie .
W swoim poÂście z 8 kwietnia w tym temacie napisaÂłem, Âże USA przypomnÂą sobie o "tradycyjnej" przyjaÂźni pol-am .No i przypomnieli sobie ,czego wyrazem jest wizyta Obamy u nas w miniony weekend.
CoÂś siĂŞ szykuje, jakieÂś nowe rozdanie w globalnej polityce. Celem jak zwykle jest energia. Systemowi chodzi o gaz Âłupkowy. Nasi rodzimi politycy usiÂłujÂą kwestiĂŞ rozegraĂŚ pokerowo. Polska wiecznie byÂła Âłupiona przez sÂąsiednie kraje, ale teraz ( moÂże i sÂłusznie wobec rury miĂŞdzy RosjÂą , a Niemcami )  zaprosiÂła do siebie sojusznika zza oceanu jako strategicznego gwaranta.

Gra idzie o wielkÂą stawkĂŞ. Mam nadziejĂŞ , Âże premier naszego rzÂądu potrafi graĂŚ zasiadajÂąc do stolika z takimi sÂłowami :

Polsce bêdzie bezwzglêdnie potrzebna pomoc i wspó³praca. Amerykanie s¹ tutaj wymarzonym partnerem z tego wzglêdu, ¿e maj¹ przede wszystkim doœwiadczenie w wydobyciu gazu ³upkowego, s¹ pozytywnie do tego nastawieni - t³umaczy³ dziennikarzom premier Donald Tusk (54 l.).

WiĂŞcej
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/na-upkach-zarobimy-bilion-z_187939.html

Pytanie teraz co zrobiÂą Niemcy (UE ) oraz Rosja ? CzyÂżby linia frontu ( oby nie zbrojnego ) miaÂła znĂłw przebiegaĂŚ przez PolskĂŞ ?
USA mog¹ próbowaÌ rozbiÌ/os³abiÌ UE wsadzaj¹c klin w Polsce. Po sukcesie gazu ³upkowego w USA jest to drugi po ropie strategiczny surowiec gwarantuj¹cy si³ê amerykaùskiego dolara. Nie w¹tpiê i¿ w³aœnie w tej walucie bêd¹ siê z nami rozliczaÌ. Mo¿e siê okazaÌ, ¿e euro stanie siê nam zbêdne.

Jak uwaÂżacie, czy w perspektywie czasu Polska  na tym skorzysta ?
A jeÂśli nawet skorzysta , to czy nie za wysokÂą cenĂŞ zapÂłacimy za zdradĂŞ UE ?

Amerykanie to bardzo trudny partner.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #7 : Maj 30, 2011, 20:23:59 »

Nasi sÂąsiedzi majÂą zagwozdkĂŞ, my nie mamy nic do stracenia...
W sukurs nam idÂą BuÂłgarzy, oni teÂż liczÂą na gaz Âłupkowy i wspĂłlnie moÂżemy rzeczywiÂście zmieniĂŚ ukÂład siÂł w energetyce na terenie Europy.
Rosja jest w trudnym poÂłoÂżeniu, bo wszyscy chcÂą pozbawiĂŚ ich silnego wpÂływu na politykĂŞ i gospodarkĂŞ,a ich siÂła jest jednoczeÂśnie najwiĂŞkszÂą przeszkodÂą w naszym rozwoju. Mam nadziejĂŞ Âże konflikty interesĂłw nie doprowadzÂą do caÂłkowitego zaÂłamania siĂŞ stosunkĂłw.

Pozdrawiam - Thotal
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Maj 30, 2011, 20:38:14 »

Gra idzie o wielkÂą stawkĂŞ. Mam nadziejĂŞ , Âże premier naszego rzÂądu potrafi graĂŚ zasiadajÂąc do stolika z takimi sÂłowami :

Polsce bêdzie bezwzglêdnie potrzebna pomoc i wspó³praca. Amerykanie s¹ tutaj wymarzonym partnerem z tego wzglêdu, ¿e maj¹ przede wszystkim doœwiadczenie w wydobyciu gazu ³upkowego, s¹ pozytywnie do tego nastawieni - t³umaczy³ dziennikarzom premier Donald Tusk (54 l.).
ile razy moÂżna wierzyĂŚ w puste slowa i ÂżyĂŚ iluzjami ?
A stanie siĂŞ dokÂładnie to, co dzieje siĂŞ z innymi krajami z rzÂądami marionetkowymi. Najpierw dÂługo,
dÂługo nic, a potem jeszcze mniej. Gwarantowane.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #9 : Maj 30, 2011, 21:16:00 »

Mam nadzieje,ze tym razem nie,Ace,choc historia lubi sie powtarzac i moze
byc tak samo jak z siarka.Zloza wartosci 60 miliardow $ zostaly w ciagu 30 lat
calkowicie wyczerpane, a Polak nie ujrzal ani jednego rubla z jej sprzedazy.
Mowie o rublach dlatego,ze w tym czasie wszelkie zyski "poddanych" Sojuza szly
tylko w jednym kierunku.Tak bylo rowniez z weglem,statkami i wszystkimi produktami
naszego przemyslu.
Pozdrawiam.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Maj 30, 2011, 21:47:11 »

Kahuna,
byc tak samo jak z siarka
to nie chodzi o pobo¿ne ¿yczenia tylko o realia. Mamy taki rz¹d i prezydenta, którzy zrobi¹ to bez mrugniêcia okiem, ba , nawet bêd¹ dumni z tego do konca ¿ycia, tak jak jakieœ Bieruty, Gomó³ki,
Gierki czy inni programowani wasale .
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #11 : Maj 30, 2011, 22:46:34 »

Thotal

Nasi sÂąsiedzi majÂą zagwozdkĂŞ, my nie mamy nic do stracenia...
W sukurs nam idÂą BuÂłgarzy, oni teÂż liczÂą na gaz Âłupkowy i wspĂłlnie moÂżemy rzeczywiÂście zmieniĂŚ ukÂład siÂł w energetyce na terenie Europy.

Niestety mamy do stracenia PolskĂŞ,naszÂą ziemiĂŞ,zyski.

Kahuna
UmieœÌ cytat
byc tak samo jak z siarka.Zloza wartosci 60 miliardow $ zostaly w ciagu 30 lat
calkowicie wyczerpane, a Polak nie ujrzal ani jednego rubla z jej sprzedazy.

Wyglada na to Âże jednak siĂŞ powtĂłrzy ,choĂŚ pojawiÂło siĂŞ "ÂświateÂłko w tunelu " w postaci polskiego stowarzyszenia ,Centrum ZrĂłwnowaÂżonego Rozwoju.
15 maja na konferencji w Krakowie byÂła przedstawiana prezentacja dziaÂłalnoÂści .ByÂłam na wÂłasne uszy sÂłyszaÂłam i oglÂądaÂłam tĂŞ prezentacjĂŞ. CzĂŞÂściowo moÂżna siĂŞ z niÂą zapoznaĂŚ na forum ÂŚG.
Wklejam link,bo nie potrafiĂŞ wstawiĂŚ filmiku.
http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,791.0.html

east
A jeÂśli nawet skorzysta , to czy nie za wysokÂą cenĂŞ zapÂłacimy za zdradĂŞ UE ?
MyÂślĂŞ Âże zapÂłacimy i to wysokÂą.PozbĂŞdziemy siĂŞ naszych ziem i to za bezcen.MuszĂŞ przyznaĂŚ Âże byÂłam zaszokowana prezentacjÂą CZR

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #12 : Maj 31, 2011, 01:33:21 »

Amerykanie jak zaloza 3 bazy F-16 w Polsce,to beda
lepiej "pilnowac naszych" lupkow. MrugniĂŞcie
Pozdrawiam
east
Gość
« Odpowiedz #13 : Maj 31, 2011, 13:53:48 »

chanell , strach to nie jest zbyt dobry doradca. PozostawiĂŚ ze strachu gaz Âłupkowy w ziemi moÂżna, owszem , ale co z tego ? WĂłwczas idziemy - tak czy inaczej - w ramiona UE ku radoÂści Rosji zacierajÂącej rÂączki przy kolejnym kontrakcie na gaz z nami. JuÂż prorosyjskie lobby ( nie mam gwarancji Âże nie jest nim CZR  ) siĂŞ postara, aby Âłupki pozostaÂły na swoim miejscu, ewentualnie moÂże kilka nieistotnych by szybĂłw powstaÂło...  Natomiast gdybyÂśmy to sami chcieli wydobywaĂŚ .. no nie wiem czy UE by nam pozwoliÂło. MaÂło to "ekologĂłw" prounijnych siĂŞ pa³êta po Ziemi ?

W Polsce sytuacja wyglÂąda tak, Âże pod czujnym okiem jednego mocarstwa wprowadzamy do siebie drugie mocarstwo. Przez dÂługie lata zimnej wojny Kuba korzystaÂła na takim poÂłoÂżeniu. Z tym ,Âże  wtedy chodziÂło tyko o politykĂŞ, a teraz chodzi teÂż o gaz.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 01, 2011, 10:48:05 »

Donald Tusk w Âświecie StanisÂława Barei
Piotr Zak »

Stadionowy szaÂł polskiego rzÂądu Âświetnie wpisuje siĂŞ w filmowy Âświat StanisÂława Barei. Donald Tusk niczym prezes OchĂłdzki z Misia „ciÂągle pracuje, wszystkiego pilnuje” podczas gdy inni (np. kibicie, opozycja) „wtykajÂą mu szpilki”. ChoĂŚ StanisÂław NiesioÂłowski niczym WacÂław JarzÂąbek („trener drugiej klasy”) przekonuje, Âże przeciwnicy premiera „to nie ludzie, to wilki” to coraz bardziej widaĂŚ, Âże minusy juÂż dawno przesÂłoniÂły plusy premierowania Donalda Tuska (nie przeprowadzono Âżadnej z istotnych reform, ktĂłre PO miaÂła w swoim programie!). ÂŁakomy jakichkolwiek sukcesĂłw szef polskiego rzÂądu wytrwale realizuje jeden tylko punkt swojego expose z 2007 r. W myÂśl hasÂła „zdrowe i uÂśmiechniĂŞte dzieci – najwaÂżniejsze!” (oficjalny slogan programu „Moje boisko. Orlik 2012”) oraz „Strategii Rozwoju Sportu w Polsce do roku 2015” premier uparcie buduje stadiony. A wraz z nim caÂła samorzÂądowa Polska!

WedÂług wyliczeĂą Rzeczpospolitej w ciÂągu ostatnich piĂŞciu lat unowoczeÂśniono lub zbudowano od zera 65 profesjonalnych obiektĂłw. WiĂŞkszoœÌ to areny piÂłkarskie, ale pieniĂŞdzy podatnikĂłw nie zabrakÂło takÂże na kilka torĂłw ÂżuÂżlowych a nawet boiska do gry w rugby. NajwiĂŞksza inwestycja to oczywiÂście Stadion Narodowy (szacunkowy koszt – 2 mld zÂłotych zamiast zakÂładanego na poczÂątku 1,2 mld). Jednak Polska staje siĂŞ potĂŞgÂą rĂłwnieÂż w dziedzinie maÂłych boisk z trybunami do 3 tys. osĂłb. Stadionowy boom nie omin¹³ nawet maleĂąkiego Potworowa (woj. mazowieckie) znanego g³ównie z corocznych obchodĂłw „Dnia Papryki w Potworowie”. Za sprawÂą wĂłjta Marka Klimka rolnicza miejscowoœÌ liczÂąca ok. 4300 mieszkaĂącĂłw przejdzie do historii jako posiadaczka trybun na 600 kibicĂłw!

To, Âże wybudowane stadiony prawdopodobnie nigdy siĂŞ nie zwrĂłcÂą (duÂżym problemem bĂŞdzie nawet ich bie¿¹ce, komercyjne utrzymanie) wydaje siĂŞ nikogo nie martwiĂŚ. RafaÂł Kapler – szef Narodowego Centrum Sportu – nie ukrywa, Âże „stadiony nie zwracajÂą siĂŞ w sensie ekonomicznym i zawsze istnieje lepszy sposĂłb zainwestowania kapitaÂłu”. Jednak na „obiekty takie jak Stadion Narodowy naleÂży spojrzeĂŚ jak na inwestycje celu publicznego”.

Nie ma siĂŞ co dziwiĂŚ, Âże samorzÂądowcy podpatrujÂą „gĂłrĂŞ” i pozbawione ekonomicznego sensu obiekty sportowe traktujÂą jak pomniki skutecznoÂści w dziaÂłaniu na rzecz spoÂłeczeĂąstwa. Podczas kolejnych wyborĂłw swojÂą podobiznĂŞ lepiej umieÂściĂŚ na tle monumentalnego stadionu zamiast abstrakcyjnego hasÂła obniÂżki podatkĂłw lokalnych… To, Âże – wedÂług wyliczeĂą Gazety Wyborczej – w 2012 r. na remonty i budowĂŞ drĂłg samorzÂądowych rzÂąd przeznaczy mniej pieniĂŞdzy niÂż na orlikowe boiska (!) nie powinno dziwiĂŚ.

Obeznany w marketingu politycznym Donald Tusk traktuje budowĂŞ sportowych aren jak bohaterowie Misia budowĂŞ tytuÂłowej kukÂły. Stadiony – na skalĂŞ naszych moÂżliwoÂści – „odpowiadajÂą Âżywotnym potrzebom caÂłego spoÂłeczeĂąstwa” i „otwierajÂą oczy niedowiarkom”. Patrzcie – mĂłwiÂą politycy – „te stadiony sÂą nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie sÂłowo!”. A Ty wyborco „smutek zwalcz i strach” bo moÂże na „tym piachu za 30 lat, przebiegnie jasna, dÂługa, prosta, szeroka jak morze Trasa ÂŁazienkowska…”
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2011, 10:50:57 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 01, 2011, 23:03:56 »

east
chanell , strach to nie jest zbyt dobry doradca. PozostawiĂŚ ze strachu gaz Âłupkowy w ziemi moÂżna, owszem , ale co z tego ?

Wiem to East.ByĂŚ moze wyraziÂłam siĂŞ nie jasno.Chodzi o to Âżeby zrobiĂŚ to z gÂłowÂą.

UmieœÌ cytat
 WĂłwczas idziemy - tak czy inaczej - w ramiona UE ku radoÂści Rosji zacierajÂącej rÂączki przy kolejnym kontrakcie na gaz z nami
Chcê ,pewnie tak samo jak ty i wielu,wielu innych Polaków,¿ebysmy byli niezale¿ni energetycznie od Rosji i UE.Tak siê sk³ada ¿e, Amerykanie maj¹ najwiêksze doœwiadczenie w wydobywaniu gazu ³upkowego i powinnismy z niego skorzystaÌ,ale nie wysprzedawaÌ ziemi,ale daÌ w dzier¿awê ( czy coœ podobnego)Jest jeszcze jeden problem. Podczas wydobywanie gazu ,wpompowywane s¹ pod ziemiê ró¿ne substancje i tak naprawdê nikt nie sprawdzi³ jaki wp³yw maj¹ one na œrodowisko.Wiadomo ju¿ ¿e, w miejscach gdzie wydobywa siê z³o¿a gazu ³upkowego,woda gruntowa jest zanieczyszczona a nawet z kranów leci br¹zowa.
Za nim zaczniemy wydobywaĂŚ ,powinniÂśmy wszystko sprawdziĂŚ.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: