Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:29:10

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przeniesiony "Katolicyzm - zak³amana i barba¿yñska religia"  (Przeczytany 70912 razy)
0 u¿ytkowników i 13 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Pa¼dziernik 12, 2008, 21:09:22 »

30. Skoro Bóg cofn±³ morze, tak by Moj¿esz i ¯ydzi mogli uciec przed Egipcjanami, to dlaczego nie otworzy³ bram obozów koncentracyjnych? – Guilherme Hoffmann

to mi siê najbardziej podoba Du¿y u¶miech
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Pa¼dziernik 12, 2008, 21:54:05 »

Enigmo, temat odnosi siê do RK, poniewa¿ w potocznym rozumieniu jest to ca³e chrze¶cijanstwo! Przynajmniej w Polsce, na pewno - równie¿ argumentacja dotyczy spraw chrze¶cijanskich in genere, nie tylko RK. Moje zdanie jest wiêc uprawnione.

Mora... wiêkszo¶æ z tych punktów jest bardzo infantylna i opiera siê na pewnych fa³szywych aksjomatach dotycz±cych religii. Je¶li postawisz mi paczkê kawy, chêtnie odpowiem na wszystkie 88...

30. Skoro Bóg cofn±³ morze, tak by Moj¿esz i ¯ydzi mogli uciec przed Egipcjanami, to dlaczego nie otworzy³ bram obozów koncentracyjnych? – Guilherme Hoffmann
Poruszaj±c siê tylko w obrêbie Pisma Hebrajskiego - Bóg owszem, wyprowadzi³ ¯ydów z niewoli egipskiej, ale za to sam wpêdzi³ ich w babiloñsk±, prawda? Ta ca³a kwestia dotyczy problemu boskiego przyzwolenia na cierpienie, do¶æ sprytnie ukrytego w paraleli biblijnej. Ale niczego wiecej - o tym za¶ nawet i ja tutaj sporo pisa³em.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 21:58:31 wys³ane przez Loukas » Zapisane
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Pa¼dziernik 12, 2008, 22:53:20 »

Przy niektórych punktach nieźle się uśmiałem U¶miech Dla kogoś ślepo wierzącego kościołowi, byłoby to zaprzeczeniem większości dogmatów. Szkoda tylko, że tacy ludzie nie potrafią myśleć. Nie chcą.

Upadnie katolicyzm, to nie jest pytanie typu "czy" to jest pytanie typu "kiedy". Odpowiedź - kiedy ludzkość wkroczy w, jak to Carlin ładnie określił, "Age of Reason".

Można by na wszystkie pytania odpowiedzieć "po swojemu", ale jak chce się być w 100% zgodny z konserwatywnymi naukami kościoła, będzie jeden duży FAIL.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 22:54:20 wys³ane przez Septerra » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Pa¼dziernik 12, 2008, 23:12:49 »

Mora, bardzo zabawne s± te 'infantylne' pytania, ale to znów odbiega od tematu w±tka. Mia³ to byæ temat o katolicy¿mie czyli ko¶ciele Rzymsko-katolickim. Naleza³oby wiec oddzieliæ t± czesc, bo mieszacie pojecia

Loukasie, troche luzu, nie ka¿dy ma tak zacne podej¶cie do chrze¶cijañstwa rzymskiego, czy prawos³wnego. Odpu¶æmy sobie t± dyskusje bo juz mi sie nie chce g³ówkowac gdzie jest kolejny oftopic Jêzyk

Cytat: Mora
Nie Bóg cofno³ morze tylko Mojrzesz swoj± lask±, Bóg przypilowa³ zeby egipcjanie pobiegli za nimi. Po za tym czas obozów koncentracyjnych, to czas kiedy pan odwróci³ oblicze od Izraela - przepowiedzia³a to min Saba

48. Sk±d Adam i Ewa mogli wiedzieæ, ¿e to ¼le byæ niepos³usznym w stosunku do Boga, je¶li nie zjedli jeszcze owocu drzewa poznania dobra i z³a? Nie mo¿na ich poci±gaæ do odpowiedzialno¶ci, je¶li nie zdawali sobie sprawy z tego, co robi±.
Racja  Chichot

61. Je¶li Bóg by³ ojcem Jezusa (nie Józef), to dlaczego drzewo genealogiczne Jezusa jest poprowadzone przez Józefa? – Cyndy Hammond
¯eby przypisac jego linie, do królewskiej Davida i Salomona Mrugniêcie tym samym czyni±c go Mesjaszem i królem

58. Przeszczepy mózgu w koñcu bêd± mo¿liwe, a gdzie bêdzie wtedy dusza?
Dusza siedzi w sercu, nie w g³owie - oo a prezszczepy serca juz s±  Z politowaniem

67. Je¶li historia Arki Noego jest prawdziwa to co Noe robi³ z odchodami wszystkich zwierz±t? Nie by³o nawet odpowiedniej wentylacji. Cholera, a co jad³y miêso¿erne zwierzêta? A gdzie by³y dinozaury i jednoro¿ce w tym wszystkim?
Arka Noega ma byæ przeno¶ni±, dinozaury zgine³y wieki temu

69. Czy Jezus by³ Bogiem pod ludzk± postaci±? Je¶li tak, to Bóg ratowa³ nas przed samym sob±. Trochê samolubne, czy¿ nie? To jest to, co chrze¶cijanie bezwiednie g³osz± przyjmuj±c, ¿e Jezus jest Bogiem.
Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 23:17:07 wys³ane przez Enigma » Zapisane
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Pa¼dziernik 12, 2008, 23:19:43 »

Enigmo, mam nadzieje w³a¶nie, ¿e co¶ uda mi siê ludziom wyja¶niæ - tym w³a¶nie, którzy nie widz± ró¿nicy, krytykuj±c chrze¶cijanstwo za partykularne b³êdy KRK! Uwa¿am, ¿e to wa¿ne.

Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Pa¼dziernik 13, 2008, 14:33:56 »

No dobrze, masz tu ciut racji  U¶miech a wszystko dlatego ze za³ozy³am ten w±tek w nie swoim dziale - inaczej zrobi³abym z tym po¿±dek  Mrugniêcie
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Pa¼dziernik 24, 2008, 13:46:23 »

Ciekawe sk±d wiedzieli? Czy¿by bóg im pomóg³? Du¿y u¶miech

Niech Wall Street uczy siê od Watykanu
(Gazeta Wyborcza, dd/11.10.2008, godz. 12:14)

Ko¶ció³ kiedy¶ unika³ gie³dy, bo fundusze inwestycyjne jeszcze w latach 80. nie dawa³y gwarancji, ¿e nie w³o¿± pieniêdzy w podejrzany moralnie biznes - jak produkcja broni czy prezerwatyw. Jednak dzi¶ Watykan zatrudnia ¶wietnych znawców gie³dy - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

Niedawno papie¿ Benedykt XVI wykorzysta³ kryzys finansowy do podkre¶lenia ulotno¶ci dóbr doczesnych. - Obecnie widzimy, ¿e wraz z upadkiem wielkich banków znikaj± pieni±dze. One s± niczym. Kto buduje na rzeczach widocznych - jak sukces, kariera, pieni±dze - buduje na piasku.

W³oscy ekonomi¶ci ¿artuj±: - Niech na Wall Street kupuj± "L'Osservatore Romano". Watykan ¶wietnie przygotowa³ siê na krach. Brytyjski tygodnik katolicki "The Tablet" dotar³ do najnowszych raportów, które pokazuj±, ¿e watykañscy doradcy finansowi ju¿ przed kilkoma miesi±cami zarz±dzili odwrót z rynku akcji w obawie przed rych³ym krachem.

Stolica Apostolska zd±¿y³a zamieniæ wiêkszo¶æ swych rezerw w akcjach oraz funduszach inwestycyjnych na obligacje pañstwowe, walutê i z³oto.

Ko¶cielni finansi¶ci martwi± siê jednak tanim dolarem, bo obni¿a on warto¶æ datków p³yn±cych z USA do Watykanu i to by³o g³ówn± przyczyn± deficytu 9 mln euro, którym Watykan zamkn±³ swój bud¿et w 2007 roku.

http://biznes.onet.pl/0,1842149,wiadomosci.html
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Pa¼dziernik 24, 2008, 17:57:17 »

Tak, Watyka jest najwiekszym na swiecie producetem prezerwatyw, ale swoim wiernym zabrania ich uzywac. Hipokryzja na miare  niesotykana. No coz kazde zyski sa dobre , swietosc nie smierdzi.
Kiara
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Pa¼dziernik 25, 2008, 20:12:04 »

Kiara - bez z³o¶liwo¶ci - czy mog³abyæ podaæ jakie¶ bardziej precyzyjne potwierdzenie swoich s³ów? Chêtnie siêz tym zapoznam.

tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #109 : Pa¼dziernik 26, 2008, 12:22:36 »

Tak, Watyka jest najwiekszym na swiecie producetem prezerwatyw.

yyyy...eeee...??
a gdzie np. mogę o tym przeczytać?
jakiś link do artu, do info... zapodaj.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2008, 12:23:23 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Pa¼dziernik 26, 2008, 17:43:50 »

Tak, Watyka jest najwiekszym na swiecie producetem prezerwatyw.

yyyy...eeee...??
a gdzie np. mogê o tym przeczytaæ?
jaki¶ link do artu, do info... zapodaj.

Ta informacja pochodzi  gdzies z przed dwoch lat ( nie pamietam dokladnie),czytalam ja w reportazu o brudnych interesach Watykanu. Dotyczylo to rowniez wziecia duzych pieniedzy od Opus Dei na rzecz ratowania Watykanskich kryzysow bankowych. Niestety nie zanotowalam tego artykulu. ale moj przedmowca tez o tym wspomnial , moze on ma link do tej notatki. A moze sami poszukajcie, kto szuka ten znajduje.
Kiara
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2008, 17:44:43 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Pa¼dziernik 27, 2008, 22:29:58 »

A moze sami poszukajcie, kto szuka ten znajduje.
S³oñce, w tym momencie to Ty [a nie kto¶] wysuwa dosyæ ciê¿kie oskar¿enia, wiêc to Ty powinna¶ - na nasz± pro¶bê - je poprzeæ, a nie zbywaæ lakoniczym, lecz jak¿e charakterystycznym dla Ciebie "sami poszukajcie". W takim przypadku to nic innego jak zwyk³a potwarz, z której powinna¶ siê wyt³umaczyæ. Proponujê - w imiê uczciwo¶ci - aby¶ albo wycofa³a siê z tego stwierdzenia której podajesz jako pewnik lub poda³a namiary na artyku³.

Dla jasno¶ci - nie broniê Watykanu, nie negujê, ¿e taki fakt móg³ mieæ miejsce. Poniewa¿ zamierzam wykorzystaæ tê informacjê w pewnych dyskusjach, to zanim to zrobiê muszê znaæ jej ¼ród³o. Nie wyobra¿acie sobie, ¿e w powa¿nej dyskusji powiem "a bo Kiara tak mówi³a". :]
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Pa¼dziernik 27, 2008, 22:47:59 »

Nie doczyta³em siê nigdzie o prezerwatywach w kontek¶cie Watykanu, choæ je¶li kiedy¶ co¶ takiego siê ukarze to wcale siê nie zdziwiê.
Ale warto zapoznaæ siê z "Tajemnice Watykanu" i "Historia papiestwa". Chyba dobrze zapamiêta³em tytu³y, gdy¿ czyta³em to ze 25 lat temu.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #113 : Pa¼dziernik 28, 2008, 14:10:21 »

A moze sami poszukajcie, kto szuka ten znajduje.
S³oñce, w tym momencie to Ty [a nie kto¶] wysuwa dosyæ ciê¿kie oskar¿enia, wiêc to Ty powinna¶ - na nasz± pro¶bê - je poprzeæ, a nie zbywaæ lakoniczym, lecz jak¿e charakterystycznym dla Ciebie "sami poszukajcie". W takim przypadku to nic innego jak zwyk³a potwarz, z której powinna¶ siê wyt³umaczyæ. Proponujê - w imiê uczciwo¶ci - aby¶ albo wycofa³a siê z tego stwierdzenia której podajesz jako pewnik lub poda³a namiary na artyku³.

Dla jasno¶ci - nie broniê Watykanu, nie negujê, ¿e taki fakt móg³ mieæ miejsce. Poniewa¿ zamierzam wykorzystaæ tê informacjê w pewnych dyskusjach, to zanim to zrobiê muszê znaæ jej ¼ród³o. Nie wyobra¿acie sobie, ¿e w powa¿nej dyskusji powiem "a bo Kiara tak mówi³a". :]

Dok³adnie, to zwyk³e znies³awienie, bez podania ¿adnych dowodów albo poszlak. Zgadzam siê w 100% z artqiem.
Wiarygodno¶æ Kiary...... spada..........

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Pa¼dziernik 28, 2008, 18:14:40 »

Czytalam juz ten artykul dosyc dawno, Czy byl prawdziwy? Mysle ze tak bo inaczej Watykan wyciagnol by konsekwecje. Naprawde jestem ostatnoi bardzo zajeta, pisze duzo mniej, wiec ktos kogo cos interesuje , powinien zadac sobie trud odszukac stare artykuly.Watykan zaciera takie slady, nie sadzcie iz te  informacje beda rozpowszechniane, czesto pozostaja w pamieci tych , ktorzy je przeczytali. http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&q=watykan+producentem+prezerwatyw&start=10&sa=N
Moze wiecej samodzielnosci?
Kiara
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 09:53:40 wys³ane przez Kiara » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #115 : Pa¼dziernik 29, 2008, 08:44:59 »

no widzisz, nie wymądrzaj się - nie dziwne, że nie znalazłem, skoro napisałaś:

Watyka jest najwiekszym na swiecie producetem prezerwatyw

zamiast napisać, że "posiada swoje udziały w firmach produkująch prezerwatywy". A to różnica. Ja też mogę mieć udziały w firmie produkującej banany, a producentem bananów nie jestem Jêzyk

Oczywiście takie zachowanie Watykanu jest nieuczciwe, ale wierz mi - próbowałem znaleźć to, o czym pisałaś przez google i nie znalazłem. Samodzielności mi więc nie brakowało. Raczej już twoje sformułowanie było nieprecyzyjne.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 08:46:19 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Pa¼dziernik 29, 2008, 21:36:33 »

Poniewa¿ pamiêæ chyba Ci szwankuje to przypomnê co nasmarowa³a¶:
Tak, Watyka jest najwiekszym na swiecie producetem prezerwatyw, ale swoim wiernym zabrania ich uzywac. Hipokryzja na miare  niesotykana. No coz kazde zyski sa dobre , swietosc nie smierdzi.
Kiara
Jak widaæ w powy¿szym po¶cie pró¿no szukaæ s³ów "tak przypuszczam" czy "prawdopodobnie". Znajdujemy natomiast - w³a¶nie zda³em sobie sprawê, ¿e jak nigdy do tej pory - krótkie, precyzyjne stwierdzenie, dodatkowo podkre¶lone s³owem "tak" na pocz±tku zdania. Dodatkowo oskar¿anie o hipokryzjê i to na "miarê niespotykan±".

Cytat: Kiara
Naprawde jestem ostatnoi bardzo zajeta, pisze duzo mniej, wiec ktos kogo cos interesuje , powinien zadac sobie trud odszukac stare artykuly
W takim razie proponujê daæ sobie chwilowo spokój z pisaniem w w±tkach "przekazy od my¶licieli" czy "kod peszerowy..." i przerzuciæ si³y do tego w±tku i dziêki temu zakoñczyæ sprawê honorowo. Kompletn± bezczelno¶ci± jest rzucenie potwarzy i nakazanie nam aby¶my sami sobie poszukali dowodów na tê potwarz, Kiara to mysliciele tak Ciê ucz±? Ty oskar¿asz, wiêc to Ty podaj dowody. Je¿eli nie masz czasu to mo¿e przyblokowaæ Ci mo¿liwo¶æ wypowiedzi w pozosta³ych w±tkach aby¶ mog³a skupiæ siê na tym i oskar¿eniach? Matko, od kiedy to trzeba udowadniaæ, ¿e nie jest siê wielb³±dem?
Oczywi¶cie osobi¶cie te¿ oskar¿am pch o wiele rzeczy, lecz zawsze swoje wywody popieram argumentami i faktami. Je¿eli kto¶ udowodni, ¿e nie mam racji potrafiê siê przyznaæ do b³êdu zamiast uciekaæ od odpowiedzialno¶ci za swoje s³owa. Kiara, to taki jest zalecany przez Ciebie rozwój duchowy i mi³o¶æ w stosunku do innych?

Apelujê po raz ostatni: podaj precyzyjne ¼ród³o tej informacji [a nie lakoniczne: internet - podany link nie zawiera informacji], albo przepro¶ i wycofaj siê ze stwierdzenia. [sprawa: jest producentem czy te¿ czerpie korzy¶ci z produkcji jest w tym momencie dla mnie drugorzêdna]. Miej chocia¿ trochê honoru, bo wiarygodno¶ci jak na lekarstwo.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #117 : Pa¼dziernik 29, 2008, 21:56:11 »

ja w tym linku do google, który da³a¶ kiaro w sumie znajdujê tylko 1 krótki komentarz na interii - i nic poza tym

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Pa¼dziernik 29, 2008, 22:52:29 »

ja w tym linku do google, który da³a¶ kiaro w sumie znajdujê tylko 1 krótki komentarz na interii - i nic poza tym
Nie szukalam w dalszej przeszlosci ( pisalam ze czytalam juz dosyc dawno na ten temat.) Mysle ze nie wszystko dotrwalo do dzisiaj,czesc informacji juz dawno jest usunieta. Jaka jest roznica miedzy finansowaniem ( byciem udzialowcem-wspolwlascicielem czegos, a producetem?) Przeciez ksieza i zakonnice nie staja przy maszynach osobiscie. Jednak oplacanie fachowcow to forma bycia producetem.
Nie wpisuje informacji wyssanych z palca.Jednak nie prowadze katalogu przeczytanych bulwersujacych informacji.
Dla mnie hipokryzja na skale niespotykana jest publiczne gloszenie jednego ( szczegolnie przez koscol, ktoremu ufaja ludzie), a czynienie ( chocby i nieduze rzeczy przeciwnych do ideologji).
Co przystoi przecietnemu Kowalskiemu , nie przystoi takiej organizacji religijnej.
artek, nie wymuszaj na mnie rzeczy niezgodnych z rzeczywistoscia,podalam jedno zrodlo informacji.Jezeli dla Ciebie to za malo poszukaj, a jak nie to rowniez zapytaj mojego przedmowce skad czerpal ta wiedze.
Naprawde nie wiem na czym Ci zalezy?Na poznaniu faktu, czy na doszukiwaniu sie mojej niewiarygodnosci?
Fakt jest faktem, czy chcesz czy nie.
Kiara

ps. Moze wam to pomoze?

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3302063.html
>Czy¿by betonowe stanowisko odziedziczone po JPII mia³o siê
>nadkruszyæ?

A mo¿e tam chodzi o zwyk³y biznes, tak jak ze wszystkimi sprawkami ko¶cio³a?

Kilka lat temu, chyba w tygodniku NIE, pokaza³y siê informacje o tym ¿e Watykan inwestuje we w³oskim przemy¶le produkcji prezerwatyw.
Podobno mia³by tam mieæ ponad 20% udzia³ów.
Czy robi to bezpo¶rednio, czy te¿ po¶rednio przez w³asne udzia³y w obcych spó³kach, które to spó³ki inwestuj± w przemys³ kondomiarski?

Wyszukiwarka archiwum witryny tygodnika NIE jest troszkê upo¶ledzona w udogodnieniach wynajdywania takich k±sków ze starych tekstów.
Czy kto¶ wie gdzie w internecie mo¿na jeszcze znale¼æ na ten temat dok³adniejsze informacje?

Czy watykan publikuje swoje dane finansowe?
bóg jest oszustwem

Raczej zaciera skrzetnie slady takich informacji.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 23:14:50 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Pa¼dziernik 30, 2008, 14:03:57 »

Kiara, Twoja informacja bedzie faktem gdy przytoczysz wiarygodne ¼ród³a, a to czasu tego pozostaje zwyk³± potwarz±. Oskar¿enie wypowiedzia³as prosto i bez niedomówieñ, a teraz powo³uj±c siê na NIE uzywasz s³ów "chyba", "prawdopodobnie". I nie zas³aniaj siêprzedmówc± próbuj± rozmyæ odpowiedzialno¶æ - to TY wypowiedzia³a¶ s³owa, wiêc siêz nich rozlicz. To tyle w kwestii "przytoczonych" przez Ciebie faktów.

Z tygodnikiem NIE nawet mnie nie roz¶mieszaj. I to ma byæ wiarygodne ¼ród³o informacji szczególnie w odniesieniu do KK? Kiedy¶ w tym czasopismie by³a opisana sytaacja zaistnia³a w parafii znajduj±cej siêw moim miejscu zamieszkania i... niewiele mia³o to wspólnego z rzeczywistymi zdarzeniami. To tyle w sprawie wiarygodno¶ci "NIE".

I wybacz, ale je¿eli dla Ciebie pro¶ba o podanie ¼róde³ potwierdzaj±cych  Twoje oskar¿enia jest "czepianiem siê" to o czym chcesz wogóle rozmawiaæ? Czy mo¿esz mi podaæ Twoj± definicjê oszczerstwa, potwarzy b±d¼ obmowy?

Co do hipokryzji - hipokryzj± jest to co Ty w³a¶nie robisz. Rzucia³a¶ bezpodstawne - jak na razie - oskar¿enia, a doskonale pamiêtam jak na "starym" forum z du¿ym zaanga¿owaniem wzywa³a¶ admina do przyznania Leszkowi ostrze¿enia bo co¶ napisa³ na Twój temat i uwa¿a³a¶, ¿e oczerni³ Ciê bo nie by³ w stanie - wedle Twojego os±du - potwierdziæ oskar¿eñ. Hipokryzj±jest równie¿ postawa któr± w swoim mniemaniu kreujesz - na osobê uswiadomion±, rozwiniet± duchowo, pa³aj±c± mi³o¶ci± dooko³a a jednocze¶nie rzucaj±c± bezpodstawne oskar¿enia.

W ¶wietle powy¿szego proszê admina/mopa a podobn± postawê wobec Kiary. Wnioskujê o ostrze¿enie dla Kiary w przypadku gdy nie da rzeczywistego potwierdzenia swojego oskar¿enia, a nie bêdzie chcia³a siê z niego wycofaæ i przeprosiæ. Jednocze¶nie proszê wspó³forumowiczów o opiniê czy wg. nich s³owa Kiary mo¿na potraktowaæ jako dowody potwierdxzaj±ce jej oskar¿enie.

Dr±¿ê temat bo w³a¶nie na tym polega d±¿enie do prawdy - aby uczciwie zweryfikowaæ ró¿ne teorie.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Pa¼dziernik 30, 2008, 14:22:20 »

Ostatni raz. Nie jestem kronikarzem informacji o  Watykanskich nieprawosciach. Informacja jest z przed kilku lat i slad po niej jest zacierany ( to normalne) ale jak widzisz znaja ja tez inni ludzie. NIE,podaje prawdziwe informacje ( forma ich publikacji to juz inna sprawa).Gdyby byly nieprawdziwe gazeta juz dawno by nie istniala.
Natomiast Watykanskie inwestycje finansowe sa ukrywane i gdy tylko ktos je demaskuje poprzez posrednikow zmieniaja nazwy.Natomiast informacje o tym  sa blokowane.
Wiesz arteq po prostu nie osmieszaj sie z propozycja odszukania w archiwach.
Twoja nienawisc do mnie jest godna podziwu, oraz na sile staranie sie podwazenia mojej wiarygodnosci. Zastanow sie dobrze co Ci dolega,i lecz poki czas.To w trosce o Ciebie.
Bo na tym jak i na tamtym forum walczysz z ludzmi doszukujac sie w nich wylacznie zlych intecji .

Kiara

Ps. Jezeli chcesz ze mna jeszcze dyskutowac od tego jest P.W.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2008, 14:32:35 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Pa¼dziernik 31, 2008, 10:14:50 »

Podsumowuj±c:
Kiara rzuci³a oskar¿enie - fakt
Nie potrafi podaæ dowodów [a nie przypuszczeñ] popieraj±cych oskar¿enie- fakt

Powy¿sz± sytuacjê zwyk³o siê nazywaæ oszczerstwem lub oczernianiem.

Wiêc co jest wiêcej do dodania? Nie wiem, czy dla innych forumowiczów dowodami s± "jak widzisz [a przecie¿ w³a¶nie nie widzê] znaj± j± inni ludzie" lub "kiedy¶ to by³o zamieszczone". Akceptuj±c tego typu "dowody" bêdê w stanie dowolnej osobie udowodniæ dowoln± rzecz - to tylko kwestia [i to w ostateczno¶ci] znalezienia pewnej liczby klakierów którzy potwierdz±, ze równie¿ o tym s³yszeli i stwierdzenie "gdzie¶ to by³o zamieszczone". Na szczê¶cie to strona oskar¿aj±ca ma udowodniæ wystêpek, a nie oskar¿ana.

Nie czujê do Kiary nienawi¶ci, nie podobaj± mi siê natomiast jej powy¿sze oskar¿enia i to nie ze wzglêdu na rodzaj i adresata lecz ze wzglêdu na oszczerstwo. Gdybym naprawê jej nienawidzi³ i chcia³ jej zrobiæ krzywdê to zg³osi³bym jej oszczerczy post jako obrazê uczuæ religijnych [¶cigane z urzêdu, przeciwnie do znies³awienia - wymagaj±cego powództwa cywilnego]. Wtedy nie by³oby jej ju¿ tak ³atwo bo musia³aby przedstawiæ konkretne dowody których tutaj siê domagam, a jej powy¿ej zacytowane by³yby po prostu wy¶miane. To tyle w temacie nienawi¶ci i walki.

Nie uwa¿am za stosowne uciekaæ siê do P.W. - co mam do powiedzenia w tym temacie to piszê - nie mam nic do ukrycia. 
Nie walczê równie¿ z innymi forumowiczami - gdy natomiast nie zgadzam siê z ich pogl±dami czy wizj± piszê dlaczego, ewentualnie proszê o wyja¶nienia. Jestem jak najbardziej za prawd±. Dlatego je¿eli to co napisa³a Kiara w odniesieniu do KK jest prawd± przyjmê to do wiadomo¶ci i sam jeszcze bêdê o tym mówi³. Nie chcê natomiast oczerniania kogokolwiek bezpodstawnie.

Kiara twierdzi, ¿e moje powo³ywanie siê na jej korespondencjê z Leszkiem [aktualnie archiwaln±] jest ¶mieszne. Nie wiem dlaczego tak uwa¿a. Stwierdzi³em, ze jest hipokrytk± i poda³em argumenty przemawiaj±ce za tym. Czy¿by powo³ywanie siê na fakty potwierdzaj±ce prawdziwo¶æ naszych s³ów by³o ¶mieszne? No chyba, ¿e dla Kiary - co w³a¶nie nam udowadnia.
Co do prób podwa¿anie wiarygodno¶ci kiary - nie mam nic wieêcej do dodania ponadto co ju¿ napisa³em. Ka¿dy sam dokona oceny.

Wed³ug mnie Kiara dopuszcza siê oszczerstwa i powinna za to wzi±æ odpowiedzialno¶æ. Dlatego proszê admina/mopa o ustosunkowanie siê do mojego wniosku.
Wbrew insynuacjom Kiary nie pa³am zawi¶ci±, wiêc decyzjê mopa zaakceptujê bez zbêdnych komentarzy.

Do chwili decyzji admina/mopa wstrzymujê sie od dalszych dyskusji w tym temacie.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Pa¼dziernik 31, 2008, 12:01:03 »

Jeszcze raz w trosce o Twoje zdrowie; ZACZNIJ SIE LECZYC, bo nienawisc do mnie przyslania Ci logiczne myslenie.

Moze przeczytaj ta ksiazke a wyjasni Ci ona Twoje watpliwosci, jej nie dalo sie zablokowac.

http://www.geocities.com/legaba2010/bankierzy_boga.htm
A to dodatek do hipokryzji Watykanu;
1968 r. Papiez Pawel VI oglasza encyklike "Humanae vitae", z ktorej skutkami rodziny katolickie borykaja sie do dzisiaj. Jedynymi srodkami regulacji urodzin
 dopuszczonymi przez kosciol pozostaje wstrzemiezliwosc plciowa i metoda kalendarzyka, a kazdy stosunek plciowy ma miec na celu poczecie zycia. Encyklika papieska nie przeszkadza jednak Watykanowi na posiadanie udzialow i czerpanie zyskow z produktow firmy "Instituto Farmacologico Serono", ktora wypuszcza na rynek niezwykle dochodowy srodek antykoncepcyjny o nazwie "luteolas".

Powodzenia.
Kiara
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2008, 20:35:34 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Pa¼dziernik 31, 2008, 22:45:50 »

Wed³ug mnie Kiara dopuszcza siê oszczerstwa i powinna za to wzi±æ odpowiedzialno¶æ. Dlatego proszê admina/mopa o ustosunkowanie siê do mojego wniosku.
Wbrew insynuacjom Kiary nie pa³am zawi¶ci±, wiêc decyzjê mopa zaakceptujê bez zbêdnych komentarzy.

polecia³e¶ po bandzie  U¶miech i to ostro..

Do chwili decyzji admina/mopa wstrzymujê sie od dalszych dyskusji w tym temacie.

i ca³e szczê¶cie  Cool
Andaren
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Listopad 17, 2008, 14:26:55 »

Oto kolejny przyk³ad tego jak ko¶ció³ sam sobie zaprzecza.

Fetysz – bo¿yszcze w religiach pierwotnych.

Uwa¿any za wcielenie bóstwa przedmiot naturalny (np. kamieñ, drzewo, zwierzê, strumieñ) lub wytworzony (np. figurka, bransoleta, wisiorek). Fetyszowi przypisywano magiczn± moc, z tego powodu otaczany by³ religijn± czci± (fetyszyzm), maj±c± zjednaæ ludziom jego przychylno¶æ.

Jak to mówi biblia nie bêdziesz mia³ bogów cudzych przede mn± czy jako¶ tak Du¿y u¶miech

A tu w³a¶nie ko¶ció³ oddaje cze¶æ przedmiotom krzy¿yk, ró¿aniec, zdejmowanie czapki w ko¶ciele, prze¿egnanie siê przed krzy¿em itd. Wodzie ¶wiêconej siê przypisuje magiczn± moc Du¿y u¶miech
Op³atkowi tak samo, by³y nawet przypadki ¿e op³atek zamienia³ siê w ludzkie miêso w jamie ustnej tego kto go wzi±³. Poszukajcie jak nie wierzycie ;]

To jest w³a¶nie czczenie przedmiotów

Pzdr U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 14:28:42 wys³ane przez Andaren » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: